Petitie voor lagere vliegtarieven naar Suriname

31

Harry van Bommel, Tweede Kamerlid voor de SP, strijdt al heel lang met vele anderen tegen de absurd hoge tarieven op de vliegverbinding Amsterdam-Paramaribo. De enquête van SP en VVR heeft uitgewezen dat die tarieven belachelijk zijn en dat er veel meer mensen zouden vliegen als de prijs redelijk zou zijn. Om die reden heeft van Bommel een petitie getekend die protesteert tegen het monopolie van SLM/KLM dat de oorzaak is van de hoge tarieven.

“Ik roep je dringend op deze petitie ook te tekenen en hem te sturen aan al je bekenden en te delen via Facebook en andere sociale media. Het wordt echt tijd voor verdergaande acties. Desnoods bij KLM op de stoep. Genoeg is genoeg” aldus het Tweede Kamerlid en woordvoerder Europese en buitenlandse zaken.

Hieronder de link naar de petitie:
http://petities.nl/petitie/weg-met-monopolie-slm-klm/
.

31 REACTIES

 1. Ik denk de enige manier voor lagere tarieven is als KLM en SLM geboycot worden. Als iedereen via Frans Guyana of elders gaat dan moeten KLM en SLM wel hun tarieven droppen.

  Heeft geen zin om een petitie te tekenen als die vluchten altijd vol zitten. Ik ken zelfs mensen die niet werken maar wel elk jaar met hoogseizoen naar Suriname gaan. Soms zelfs 2 keer.


  Maak melding

 2. Ik teken dit niet.Dit vind ik nergens opslaan omdat de politiek geen ene fuck hieraan kan doen.Markt werking.Zolang die domme Surinamers massaal in december, juli…. naar Suriname gaan en die dure tickets kopen zal er niets veranderen.
  Ooh ik moet naar mijn familie… Fuck it! Gewoon met z’n alle een paar jaren niet naar Su, zul je zien hoe gauw het goedkoper wordt.Geldt ook voor woningen en percelen.
  Te duur ? Niet kopen…


  Maak melding

 3. Dat er vliegverkeer is naar Suriname is te danken aan de Surinamers alhier.Er zou geen toerisme zijn dank zij de Surined.Dit laat zien wat ik net geschreven hebt bij artikel IMF dat de Surinaamse leiders visieloze mensen zijn.
  Miljoenen verslonden aan promotie van reizen naar Suriname.
  Resultaat niets dan op maken van geld.Deze mensen willen graag baas spelen maar wat hun ontbreekt is dat ze niet kunnen inzien dat ze ongeschikte mensen zijn.Ze vullen de ruimte in van moeder aarde maar hun inbreng als mens is ??.


  Maak melding

 4. het is een politiek probleem

  slm is de hoer van de surinaamse politiek, ongeacht wie aan de macht is

  intussen lacht klm met al haar gelieerde partijen (air france, martin air, etc) zich dood

  doordat de surinaamse politiek zich feteert met de SLM, kan de KLM hoge prijzen bieden

  het is pas opgelost als de slm niet meer bestaat, in elk geval geprivatiseerd is en weg is onder de invloed van de surinaamse politiek

  tot die tijd: huilen met de pet op


  Maak melding

 5. Bommels moet zich met zijn socialisme in de tweede kamer bezighouden. Dank zij die prijzen bestaat de SLM. Met lagere prijzen zou de SLM al lang opgehouden zijn te bestaan.

  Guyana heeft een grotere bevolking en een grote diaspora in Engeland, USA en Canada en zij kunnen niet eens een flag ship carrier onderhouden de SLM onderhoud een ljjn voor ze tussen Georgetown en Miami.

  De SLM is natuurlijk ook geen bovennatuurlijke godgegeven voorbeeld in management en bestuurskunde maar ondanks de presidentiële en politieke snoepreizen, benoemingen, en andere perikelen slagen ze erin om redelijke service te geven tegen min of meer redelijke prijzen. Als jullie het nieuws een beetje volgen AlItalia, Air India ook zijn bepaald geen succesverhalen.


  Maak melding

 6. Ook ik teken geen enkel nutteloze petitie. Oplossing met zijn allen helemaal niet meer naar Su gaan. Ga ergens anders van de wereld ook eens een xtje bezoeken. Doe ik al 4 jr niet meer. En als we het met zn allen doen, zal je zien dat de prijzen vr een ticket gaan dalen. And guess what:ik bespaar er een heleboel op en heb al een aantal landen binnen en buiten Europa bezocht mt mijn man en 2 kids. Maar wij Suri’s, willen al maar door ten kosten van alles naar Su gaan, I bet als een tick €2000 kost, gaat men toch naar Su. Dus wie is de gekke hier, jij of de vliegMIJ. Jij dus!! nogmaals zodra en volle vluchten naar Su gaan, blijven de prijzen hoog!!


  Maak melding

 7. De tickets van de KLM waren dit jaar voor een heel korte periode E400 euro retourtje. Dus het kan wel… Maar deze stunt zal zeker niet vaak gebeuren…

  Ik denk dat een echte prijsvechter wel voor verandering zou kunnen zorgen of de chinezen op deze lucratieve lijn loslaten kan ook, als zij het niet kunnen dan kan niemand het goedkoper maken.

  Maar zowel van de KLM als van de SLM zal er veel weerstand zijn, want de belangen zijn heel groot…


  Maak melding

 8. Tarieven gaan pas omlaag, als SLM niet meer bestaat. Het de SLM die de tarieven hooghouden om al hun overtollig personeel te voeden. KLM is de lachende derde die meelift met de hoge tarieven, wetende dat SLM niet lager kan als deze zijn bestaansrecht wilt behouden. OOk weet KLM, dat hij SLM zo failliet kan laten gaan, met dumptarieven. KLM heeft een langere adem dan de SLM. Gaat SLM failliet dan heeft KLM met concurrentie van format te dulden op de route. Dat zullen ze dus niet doen.


  Maak melding

 9. Ik vraag mij in gemoede af hoe het kan dat een ticket A’dam – Curacao veel goedkoper is dan een ticket A’dam – Suriname, terwijl de afstand naar Curacao veel groter is.
  Er moet nu echt wel iets gebeuren, wantde prijzen voor tickets naar Suriname zijn onbeschoft hoog, we worden vreselijk uitgebuit.
  Ik hoop dat Harry van Bommel iets kan bereiken met deze petitie – thanks SP – Respect!!!


  Maak melding

 10. Ik ga eens in de 5 jaren naar Su. Ik ga meestal naar China vanwaar ik elk deel van Azië voor € 40 per vlucht kan bereiken.Hotels zijn de helft goedkoper dan in Su. Eten kost heel weinig en je ziet tenminste nog wat Su geeft echter een onderbuik gevoel waar de SLM/KLM misbruik van maken.


  Maak melding

 11. Liever iets dan niets, zeg ik dan.
  Dus van Bommel, hartelijk dank dat jij aandacht vraagt voor deze uitbuiterij.
  Een algehele boycot is natuurlijk de oplossing, al is het maar voor één jaar.
  MAAAAARRRRR……laat nou precies in dat jaar jouw Oma 100 jaar worden, je ouders 50 jaar getrouwd zijn, één van je dierbaren komen te overlijden, je kind nog één keer vanwege de leeftijd gereduceerd mag mee reizen. Je een zaak hebt in SU. En zo kan ik er nog een paar voorbeelden noemen.
  Tot nu toe is het probleem onoplosbaar gebleken en betaalt iedereen zijn eigen KEIHARDE, ZUURVERDIENDE EURO’s.
  Van Bommel maakt het bespreekbaar en heel misschien levert het ons toch wat op.


  Maak melding

 12. Waarom nu. Suriname heeft niets te bieden en trouwens wat gaat het helpen. Niets! Suriname wordt alleen bezocht in de vakanties en thats it, en dan zijn prijzen ineens gigantisch hoog. Nu dat het land naar de klote is en vol zit met een rovers bende en criminele drugsbendes wil deze idoot de ticket prijzen verlagen. Telaat, probeer dd mensen maar eens eerst de veiligheid te bieden in su . Ik denk tdouwens dat dit nooit zal lukken want dan kunnen de dievenbende bij de slm niet meer stelen uit de kas.


  Maak melding

 13. Prijsverlaging, wat een onzin. Hier gaat het toch gewoon om aanbod en navraag.

  Low-Budget vluchten kunnen helemaal niet. Of denkt iedereen nou echt dat het uit kan dat een vliegtuig voor 99 euro heen en terugvliegt, terwijl een treinreisje binnen nederland al bijna zoveel kost.


  Maak melding

 14. Nooit geschoten is altijd mis, en behalve lopen te mekkeren en verder niets doen schiet je niets mee op, net als bij verkiezingen thuis blijven zitten, dan kan er een partij en een President aan de macht komen die je helemaal niet wilt, wees verdorie blij, dat er nog wel mensen zijn die initiatief willen nemen en de kooltjes wel uit het vuur halen i.p.v. op hun luie reet aan de kant blijven zitten en daar wel overal commentaar op leveren


  Maak melding

 15. Ik doe een beroep aan een ieder om in het hoogseizoen slechts naar Paramaribo te vliegen als het dringend noodzakelijk is, zoals in het geval van een overlijden of als het vertrek echt niet kan worden uitgesteld.
  De aangeboden prijzen in die periode zijn te hoog. Sla eens een kerst, Oud en nieuw, emancipatie, de grote vakantie een paar keer over. Dan begrijpen de vliegmaatschappijen en reisbureaus het. Daarna worden de prijzen verlaagd.


  Maak melding

 16. Deze maand is gestart om de tickets inclusief hotels naar Curacao met €100-€200 te verlagen. Zie de Telegraaf. Maar tickets naar Curacao waren nooit zo duur als naar SU. Voor reizen begin de december betaal je €650. Maar nu het volgende: een ticket + hotel kost €600 naar Curacao. Naar SU kost een ticket minimaal €700 zonder hotel. Waar denk je dat nu een Hollands gezin naar toe gaat?


  Maak melding

 17. Ik vindt het allemaal beetje gezeur, je vliegt inderdaad goedkoop binnen europa, maar dat zijn vluchten van 1 of 2 uurtjes.(met heel veel beperkingen inzake bagage e.d)

  De tijd dat je heel goedkoop kon reizen over de wereld is gewoon voorbij, brandstof is duur. Kerosine verbruik voor een vlucht Amsterdam – Paramaribo – Amsterdam (15.000 kilometer) is maar liefst 250.000 liter, dat is +/- 750 liter per passagier.

  Je reis is goed voor een CO2 uitstoot van 6000 kg, dus kortom vliegen moet helemaal niet goedkoop gemaakt worden.


  Maak melding

 18. 800 – 900 euro voor retour duur? Guyana vliegen goedkoper? Grote onzin.
  Met Airfrance van Amsterdam naar Cayennne kost je deze maand al 2500 euro enkele reis. (3200 retour) Met Air Berlin van Dusseldorf naar Curacao 1600 euro. Inselair: Paramaribo – Curacao 350 euro. (vlucht duurt uurtje)

  Chind hierboven, je kan vakantievluchten niet vergelijken met lijnvluchten. Dan moet je vaak binnen 10 of 14 dagen terug vliegen, kan niet omboeken ect. Knollen met citroenen vergelijken noemen ik dat.


  Maak melding

 19. Anders dan velen denken, is deze route geen vetpot!

  Dit jaar nog geweest, een bomvolle vlucht op de heenweg, maar op de terugweg had haast iedere passagier de beschikking over minimaal 2 stoelen, verlies voor de KLM.

  Meer vluchten inzetten is niet rendabel, wel gunstig voor de IPBers, das bijna een derde van de surineds, die vliegen lekker voor circa 200 euries.

  Dagelijks meerdere vluchten en verschillende maatschappijen naar Curaçao, daarom is de prijs circa 500 euries, afstand zegt niets, het klantenbestand is velen malen groter!

  Boycotten heeft geen zin, er zijn gewoon te weinig klanten.
  Misschien toerisme vergroten en aantrekkelijk maken, zodat het aantal klanten stijgt!
  Ook het tempo op de suri luchthaven vereist aandacht!

  Meer klanten=meer hotels=meer toeristische attracties= meer suri/personeel=meer douane= vergt een vlotte afhandeling= meer vluchten, gevolg een lagere prijs!

  Ik teken wel, om ze daar in Den Haag, bewust te maken van het feit, dat wij de prijzen te hoog vinden.
  Teken ik niet, dan vind ik de prijs best.

  Of niet dan………………?


  Maak melding

 20. Suriname hoeft eigenlijk geen miljoenen aan kerosine te kopen. Ze hebben miljoenen hectares grond om ethanol te produceren… maar ja importeren is veel gemakkelijker, hoeft er niet gewerkt te worden op het eigen land…

  Gelukkig is staatsolie nu aan het experimenteren om ethanol te produceren, mocht het een succes zijn kan er verder uitgebreid worden…. Wat ik ook vreemd vind, is dat blanken altijd succes hebben met zulke experimentele projecten. En zwarten kunnen niet 1 peperplantje tot een succes maken. Kwestie van mentaliteitsverschil…

  Bijvoorbeeld Nederland heeft geen olie maar wel een van de grootste olie industrie ter wereld.


  Maak melding

 21. @ Riverzijde Ticket naar Curacao zijn wel degelijk €200 goedkoper dan naar SU en deze worden nog lager. Dus vergelijking ticketprijzen gaat wel degelijk op. Daarnaast heb ik het over een Nederlands gezin. Waarom zouden zij 4 weken in SU verblijven als dat letterlijk €1000 duurder is dan 2 weken Curacao?????

  Check Reis Telegraaf van 2 weken geleden: hun kop luidde “Prijzenoorlog reizen naar Curacao” Ze voorspelen tickets van €300-€400 naar Curacao.


  Maak melding

 22. In Nederland gebruiken we elk argument om onze beurs op slot te doen. BTW van 19 naar 21% en niemand gaat meer kopen. Gevolg: in plaats van meer belastinginkomsten wordt er minder gevangen. Benzine wordt verhoogd en iedereen gaat minder of langzamer rijden. En ga zo maar door. De overheid heeft nog steeds niet begrepen dat wanneer de prijzen dalen wij geneigd zijn om meer te kopen. Op de lijn Amsterdam Paramaribo zijn de prijzen van de tickets heel hoog. En kom niet met het verhaal dat er weinig verdiend wordt. Elke ondernemer loopt risico’s. Al Italia is bijna failliet en Air France ook. Waarom moeten wij de KLM en SLM in de watten leggen in de wetenschap verkerende dat deze maatschappijen ons uitbuiten. Neen. We moeten een keer durven zeggen dat wij niet meer vliegen tegen deze abnormale hoge prijzen. En niet alleen zeggen ook doen. Doe zoals wij in Nederland doen. Hoe hoger de prijs, hoe minder wij gaan kopen. Ook wij hebben last van de economische crisis. Ja, ik weet wel dat de familiebanden onder de Surinamers heel sterk is, maar dat geeft niemand en ook geen enkele maatschappij het recht daarvan misbruik te maken. Dus: minder vliegen en goedkopere alternatieven zullen volgen.


  Maak melding

 23. Persoonlijk zie ik geen nut om een petitie te tekenen om voor lagere vliegtarieven naar Suriname.

  Het is verspilde tijd en energie.

  De lijn Paramaribo Amsterdam en visa versa kan je voorlopig niet rendabel maken. Hier voor hoef je absoluut geen economie gestudeerd te hebben.

  Harry van Bommel, Tweede Kamerlid voor de SP, weet dit ook dondersgoed. Hij doet op deze manier zijn best om zich keer op keer in de belangstelling te zetten bij de Surinamers.

  Hij kan zich beter druk gaan maken over ons AOW. Die wij straks(sommigen nu al) niet voor 100% (gaan) ontvangen.

  Wie is met mij eens? Laten wij ons met Harry van Bommel, hier over druk maken. Is vele male belangrijker.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 24. Dinsdag 15 oktober 2013 om 19:46 uur, door R.Labhadoer.
  XXXX!!!

  @Ram, je hebt gelijk hoor.
  Die slimme Harry van Bommel is wederom bezig wat (stemmen) te vergaren voor zijn SP.
  Je hoort een hele tijd niets van Harry en dan komt hij plotseling te voorschijn met een ‘lachje’.

  Ook @john is heel duidelijk met z’n reactie.

  Dus: minder vliegen en goedkopere alternatieven zullen volgen.


  Maak melding

 25. Mensen jullie kijken alleen naar KLM, wisten jullie dat Pengel luchthaven de een van de duurste ter wereld is! Ze hanteren een van de hoogste tarieven in de wereld voor vliegtuigen die daar willen landen. En daarom zijn de tickets ook zo duur, KLM willen hun kosten er uit hebben en ook winst maken natuurlijk. Dus deze petitie is zwaar nutteloos, mensen moeten eerst onderzoek doen voordat ze gaan zeuren en zeiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.