Minister van Financiën Suriname ontslagen

105

PARAMARIBO, 9 okt – Het is er dus toch van gekomen. Minister Adelien Wijnerman van Financiën is ontslagen. Volgens diverse media heeft de minister een brief ontvangen van president Desiré Bouterse. Wijnerman wordt bedankt ‘voor ‘bewezen diensten.’ Het ontslag hing al geruime tijd in de lucht.

Wijnermans positie leek steeds meer onhoudbaar te midden van toenemende kritiek op haar beleid. Binnen de NDP, de politieke partij van Bouterse, werd ze als ‘zwak’ aangemerkt. Ze zou geen tegenkracht bieden aan de ‘overheersende’ aard van Gilmore Hoefdraad, de president van de Centrale Bank van Suriname. Onder meer Ronnie Brunswijk, voorzitter van coalitiepartner Abop, had ook kritiek op het tempo waarin projecten werden gefinancierd.

Ministeries zouden daardoor in hun slagkracht beperkt worden. Adelien Wijnerman is enkele jaren de hoogste functionaris geweest op Financiën. Als zondanig ging zij door als een deskundige die het klappen van de ambtelijke zweep kende als maar weinigen. Ze volgde Wonnie Boedhoe op, die plotseling bedankte na ongeveer een jaar deelname aan de regering Bouterse. Haar opvolger wordt binnenkort benoemd.

In een persbericht van het kabinet van de president worden de redenen voor het ontslag aangegeven: “Mede in het kader van de door de President Z.E. Desiré Delano Bouterse aangekondigde Reconstructie van het Financieël Beheer tijdens de laatstgehouden jaarrede en de ernst van de regering om zo snel mogelijk verbetering te brengen in het financieel beheer van de Staat Suriname, heeft het staatshoofd minister Adelien Wijnerman gevraagd haar portefuille aan hem ter beschikking te stellen.”

Als andere redenen worden aangegeven: Het trage verloop van betalingsverplichtingen van de Staat aan derden en administratieve onoverzichtelijkheid. Ook zou er “geen transparantie van de financiële administratie” zijn. De laatste reden voor het ontslag van Wijnerman is “het ontbreken van effectieve communicatie met belanghebbenden, zoals dienstverleners.” Er komt en commissie Vaststelling Stand van Zaken Staatsfinanciën om de financiële toestand van de overheid te onderzoeken.


105 REACTIES

 1. Zulle we lache of huile? Geen van beiden een waarom? Het was zoals in begin jaren taktik een benoemen en ontslaan tijdens de mislukte revolutie. Het was te verwachten dat binnen een kwestie van niet al te lange tijd dezelfde perikelen zich zouden voordien, toen ndp en co marionetpionnen hetzelfde zou overkomen. Ma kut, zeg het niet aan de paarse sekteleden, hun motto en paarse leus voor ogen houdende krijsebn ze vol van paarse indoctrine…a fout a no neks, want a no mang doe sa baas takie. Baas de a egte mang, nanga oenoe lijdsman. Da wat dang, tra sma de keba…..wiens na wang vuilnismang.ai a kang trong toe mini ster. Aldus de redenatie van vele paarse sekteleden.


  Maak melding

 2. Als het niet goed gaat dan heeft iemand anders de schuld!
  Het is beter om de schuld allereerst bij jezelf te zoeken.
  Suri’s denki a tori boeng!


  Maak melding

 3. Ach,..maak Abrahams minister van financien mang,..neks no fout,..plunder al het geld leeg,..maakt helemaal niks uit.
  Alle NDPers hup hup Bouterse


  Maak melding

 4. Deze mevrouw maakte idd geen sterke indruk en was ze meer als symbool van een politieke partij in deze functie dan om haar kennis en kunde.

  Bij het NieuwFront lieten men dit soort van lieden lekker hun gang gaan en door modderen, maar deze president pakt het totaal anders aan. Wie niet deugt wordt gewipt !
  En dat moet de nieuwe politieke standaard worden in Suriname, want het gaat niet om het regeren van een huishouden maar van een land !

  Nu blijkt weer dat er geen ‘kader’ of deskundigen zijn in Suriname die het politieke werk kunnen trekken. Het ging voorheen vaak om het accomoderen van mensen, ongeacht hun bagage en kennis.

  Bij Juspol hebben we dit geintje eerder ook gezien met de eerste rasta minister die er bar weinig van wist te bakken !

  Pres Bouta, you are doing a good job ! Please proceed !


  Maak melding

 5. Eigenlijk is ze toch de lachende derde. Al bij al heeft ze flink genoten en flink bijverdiend. Dus zo erg vindt ze het toch niet in haar hart. Ma kut, de paarse aanhangers pinaren met de dag,gratis ete,drinke en kabouterhuisje met tuintje sinds sept 2010 beloofd door hun afgod is een nevelige broeja droom geworden. Anno 2013 is met niet alleen hosselen zoals in jaren taktik, maar erger. Vele jonge ndpers volgen hun slechte paarse voorbeelden op. Anderen verkopen hun lichaam,anderen gaan het pad der misdaad op,weer anderen maken het leven van hun naaste o zo paarszuur met de domme leus krijsend a fout a no neks, I’m nasty, stree de foe stree, didibri na oenoe fesimang. Ondertussen lachen en wrijven vele ontslagen paarse ministers,direkteuren, paarse parasieten en poepvliegn in hun vuisten. Mi mik ing, mi bredi botro, mi pikien nageslacht o njang toe. verder verpaupering,armoede,onrust,onvrede en onveligheid voor de paarse sekteleden. Bidden helpt niet meer, sinds het opdragen van de warlords tijdens de pastorale bermdienst door Stef Anus. Integendeel zijn de bittere paarse vruchten gerijpt. En doorgedrukt zullen de paarse sekteleden dat moeten doorslikken. Bittere vruchten, zevenmaal bitter dan jaren taktik zullen ze gedwongen moeten opeten. Het was hun keuze, ze hebben gezaaid,besproeid en liefgehad……..de kwade bomen der onrecht


  Maak melding

 6. Nog nooit eerder vertoond: 2 ministers op hetzelfde ministerie (binnen 3 jaar) in zelfde regeerperiode ontslagen. Dit kan alleen DDB bewerkstelligen.

  DDB, alsjeblieft verdwijn van het toneel.Je deugt niet!!!!Je bent een ramp voor Suriname.
  Mark my words de koers gaat stijgen tot ongekende hoogte.

  Investeerders gaan nog meer met een scheef oog naar Suriname kijken.


  Maak melding

 7. Weer een minister uit de poppenkast selectie wat door moet gaan voor een regering. Deze crimineel heeft graag marionetten om hem heen, het wordt tijd dat deze egoistische-narcist plaats maakt voor kundige mensen mensen met capaciteit. Het beleid van deze alles vernieler is gebaseerd op het vernietigen van het land, door aan kapitaalvernietiging te doen. Deze struikrover weet van voren niet eens dat hij van achteren ook leeft. Zo erg is het gesteld met deze nonvaleur en de achterlijke achterban, zij vinden alles goed wat deze gemene en van een zeer laag allooi afkomstige misdadiger doet. En dit probleem met het rekruten van mensen die van toeten noch blazen weten houdt maar niet op, want deze moordenaar is helemaal niet van plan af te treden. Hij denkt nog steeds dat hij de aangewezen persoon is om het land te leiden, maar waar deze mislukkeling er niet bij stilstaat is dat het hem nooit zal lukken het land naar een grotere hoogte te brengen. Daar heeft deze schurk helemaal geen kaas van gegeten, Suriname is eigenlijk gegijzeld door deze criminele paarse barbar. En er zal niet één serieuze investeerder zich aanmelden zolang deze moordenaar het voor het zeggen heeft. Ook moet het hem duidelijk gemaakt worden dat het probleem nergens anders gezocht moet worden dan bij hem zelf, nu onstaat er een stagnatie van bijna twee jaar. Want tot die tijd zal er geen economische groei zijn, daar moet ernstig rekening mee gehouden worden.


  Maak melding

 8. de president van de republiek suriname zou het land, de inwoners van het land en de wereld een dienst bewijzen als hij Desi Delano Bouterse afstand doet van het presidentschap. Dit had hij moeten doen sins Abrahams steekpenningen heeft aangenomen op OW, sins zijn zoon gearresteerd werd voor … smokkel en …. handel. desi doe het land een genoegen n treedt af enschrijf vervroegde verkeizingen uit.


  Maak melding

 9. Ja, als je onder moeilijke omstandigheden je werk moet doen, heb je een groot probleem. En als je een hond wil slaan vind je altijd een stok. De manier om de overheidsadministratie transparant te maken is automatiseren en alle betrokkenen met name ministers begrotingsdiscipline aan te leren. Deze vrouw moet wijken omdat Suriname teveel geldverkwistende ministers heeft, die zij niet in toom kon houden. Zeker is dat haar opvolger ook op zijn of haar bek zal vallen door deze wantoestanden. Daar wil ik een weddenschap voor aangaaan.


  Maak melding

 10. Weer een paarse drop out!
  Adelientje, ze hadden je nog zo gewaarschieuwd, je wou niet hore!
  Is niet erg hoor, je cente kome elke maand binne
  Dat is een verworvenheid van De Partij.
  Elk nadeel heb z’n voordeel.
  Wie is er nu aan de beurt?
  Het duurt maar een paar maandjes hoor, een beetje aanrommelen of gewoon NIET doen wat de baas zegt en ……je zit gebeiteld!


  Maak melding

 11. Ik denk dat ik over ga stappen naar de moordenaars partij , dan kan ik ook een baan krijgen als minister want straks is alle ndp aanhang een minister


  Maak melding

 12. Het hele comptabele apparaat van de Surinaamse overheid zit al tientallen jaren complex inelkaar. De betalingen aan belanghebbenden kon mijn inziens sneller geregeld worden.Beslissingen over uitbetalingen aan derden liep over tientallen schijven alvorens een definitieve beschikking werd gegeven.Jammer dat de minister moet boeten voor een systeem dat zichzelf in stand blijft houden vanaf de koloniale periode.


  Maak melding

 13. In de wandelgangen van het keizerlijk paleis vernomen
  dat de nieuwe mini-ster (want dat zijn deze heroes for just
  one day) niemand minder dan Ramon Abrahams is!!!


  Maak melding

 14. The Right man on the right place …

  Ja, en nu maar weer eens een commissie instellen om vast te stellen dat er geen geld meer in kas is.

  Dus binnenkort, nog minder betalingen van de overheid naar de leveranciers van diensten onder het mom van “de nieuwe Minister moet nog ingewerkt worden …”


  Maak melding

 15. En nu de geld drukkerij aanzetten. Bouta neemt macht op vuilophaal,nu ook financien. Binnenkort gaat hij weer per decreet regeren zoals hij dat van zijn vriendje haakmat leerde.


  Maak melding

 16. “Er komt en commissie Vaststelling Stand van Zaken Staatsfinanciën om de financiële toestand van de overheid te onderzoeken”

  De commissie zal oa bestaan uit Albrahams, Ronnie en Somo. De experts op financieel gebied. Dat heeft Baas B zelf met al zijn Lagere school kennis vastgesteld. Want bij Baas B zit pas echt de Kennis…..


  Maak melding

 17. Wie nog steeds denkt dat de SRD nog waarde heeft moet nu maar eens goed over nadenken. De seinen staan op rood. De geldpers gaat nu aangezet worden door Baas B. Wissel je SRD maar snel om. Nu heeft hét nog waarde. Eind van dit jaar niet meer.


  Maak melding

 18. De persoon van Wijnerman kan nu genieten van haar leven, maar wie zal haar opvolgen? Is dat goed voor Suriname ?
  Laten wij zien wat het wordt. De president heeft de leiding dus hij mag bepalen. Hij zal wel weten wat hij doet.Time will tell.


  Maak melding

 19. DDB moet zelf de eer aan zichzelf houden en oprotten.Deze man is degene die de ontwikkeling van ons land tegen houdt. Hij heeft geen verstand van hoe een land moet worden geleid.
  DDB heeft verstand van hoe je anders denkenden kunt vermoorden/laten vermoorden.
  Laat hij binnen een halfjaar verkiezingen uitschrijven.DDB je kunt het niet dus rot op, Suriname is beteraf zonder jou.


  Maak melding

 20. deze president zal z`n loon krijgen vroeg of laat ik vindt het wel erg dat er zoveel dubbele salarissen worden betaald (ministers) terwijl er heel wat armoede is onder de bevolking maar ja het zijn dezelfde mensen die een ziekelijke devotie hebben voor deze man


  Maak melding

 21. Nu gaat ons spaarvarkentje geslacht worden
  Als k t zo lees komt het geld niet snel genoeg los
  Hou je vast we gaan nu in volle vaart richting de bodem van onze schatkist


  Maak melding

 22. Een van de grootste fouten van deze mevrouw was volgens Bouta dat ze de schuldeisers niet op tijd betaalde. Waarom zou ze dat eigenlijk niet vlotter doen? Ze moest hen niet uit haar eigen zak betalen, ze had er dus geen voordeel aan de betaling uit te stellen. Kan het zijn dat er gewoon niet genoeg geld in kas was/is om de schuldeisers te betalen? Als dat zo is, dan mag Bouterse zijn vader, zijn moeder of zijn slimme zoon (een van de besten voor moeilijke jobs) tot minister van financiën maken, het probleem zal blijven bestaan.


  Maak melding

 23. @Chind
  Wie nog steeds denkt dat de SRD nog waarde heeft moet nu maar eens goed over nadenken.

  De SRD had nooit waarde!!!SSSSRRRRRRDDDDDDD en weg is ie!


  Maak melding

 24. Mensen wegsturen,is toch beter dan ze tijdens de vlucht doodschieten….De ACHTERUITGANG in SURINAME gaat VOORUIT…NEKS NO FOUT…LETIE A FAJA…NJAMG DRINGIE PRISIRIE…(2015 will tell)…


  Maak melding

 25. Akkoord met zijne Excellentie Pres DDB.
  Deze zelfde voorbeeld moeten ook de andere coalitie leden toepassen en niet bang zijn om beslissingen te nemen.
  Een Minister die niet 100% presteert en niet met tempo/snelheid kan werken wat de verlangens is van de Pres DDB om snelle ontwikkelingen in het land te brengen moeten plaats maken voor een andere persoon.


  Maak melding

 26. GMAP

  Ik ben de telling al kwijt.
  Wat kost al deze ontslagen de samenleving?
  Bouterse is en blijft een koe die Suriname naar de afgrond leid.

  Dan is de koe dood en huilt de kalf


  Maak melding

 27. En wanneer ontslaat Bouterse zich zelf?
  Als ons mooie land naar de haaien is?

  Hij kan beter nu de stekker uit deze regering trekken, dan valt er nog iets te maken van ons land.
  Vervroegde verkiezingen zouden zo onderhand wel aan de orde moeten komen hoor.
  Ik heb totaal geen vertrouwen meer in Bouterse met zijn paarse bende!


  Maak melding

 28. Op de zwarte markt krijg je al makkelijk 10% meer SRD dan de officiële cambio wisselkoers. De tweede NDP regering wordt een grotere ramp dan de eerste.


  Maak melding

 29. Jammer dat alle reacties niet verder komen dan het beledigen, uitschelden en uitkafferen van iedereen die bij het Surinaamse beleid betrokken is. Het grote probleem is dat alles in de Surinaamse samenleving berust op het bevoordelen van zichzelf, familie, vrienden, kennissen en rasgenoten. Volk en land komen op de laatste plaats. Oprechte en capabele Surinamers houden zich verre van alle politieke zaken omdat het niet mogelijk is om aan politiek te doen zonder meegezogen te worden en terecht te komen in dat grote gore stinkende moeras. Kijk als volk eens naar jezelf.Heeft God ervoor gezorgd dat deze figuren de macht hebben of hebben we ze zelf gekozen?Uit vele kwaden het minst kwade kiezen zal er niet voor zorgen dat het ooit goed gaat.Suriname is als een patiënt met vele en pijnlijke kwalen waarvoor er nog geen medicijn beschikbaar is.


  Maak melding

 30. Degene die Eigenlijk heel snel het veld zou moeten ruimen is die moordenaar zelf, maar hij heeft jammer genoeg door toedoen van zijn domme paarse aanhang de macht om ministers op een zijspoor te zetten.
  Door deze visielozemoordenaar zal dit land nog dieper in de problemen geraken, en zullen hopelijk gaan inzien dat het in 2015 niet langer zo verder kan gaan, en eindelijk gaan afrekenen met zowel die moordenaar als die drugsdealer en bankrover Brunswijk, als een zedendeliqwent Somohardjo, deze figuren hebben geen van 3 schooling, laat staan een visie, en hebben bovendien iets gemeen met elkaar, en dat is een strafblad. vandaar die lijfspreuk van de Ndp neks no fout.


  Maak melding

 31. “Er komt en commissie Vaststelling Stand van Zaken Staatsfinanciën om de financiële toestand van de overheid te onderzoeken.”
  ——–
  COMMISSIE????
  Één blik in de staatskas en je kunt de bodem zien.
  Daar is toch geen commissie voor nodig?


  Maak melding

 32. Kan me niet voorstellen dat er ndpers zijn die dit toejuichen.
  Dit maakt mij als ndper bedroefd
  Wanneer houd het op?
  Wie is die idioot als je mensen bij de vleet benoemt en ontslaat??
  Aub een onafhankelijk persoon op die post zetten
  anders blijven we maar aan de gang


  Maak melding

 33. Suriname is een paradijs op aarde die momenteel verpest wordt door Natuurverkrachters o.a. gelovigen. Alle gelovigen het land uit please! Nu en direct!
  django


  Maak melding

 34. Hoe meer blunders Bouterse maakt, des te beter voor Suriname. Ze hebben hem het voordeel van de twijfel gegeven, en nu is het voor goed afgelopen. Suriname gaat een nieuw tijdperk tegemoet. De wereld is aan het veranderen, en de tijd van dictators zoals Bouterse gaat langzaam voorbij.


  Maak melding

 35. Is dit nu het zoveelste voorbeeld van leermoment: hoe kies ik een volksvrrtegenwoordiger?
  Voor hen die de tachtiger jaren niet, of slapend (klein kind) hebben meegemaakt: welkom in de achteruitgang. Sommige mensen zijn sprakeloos. Hij draait maar rond als een tol en schiet. Geraakt is af.


  Maak melding

 36. Is dit nu het zoveelste voorbeeld van leermoment: hoe kies ik een volksvrrtegenwoordiger?
  Voor hen die de tachtiger jaren niet, of slapend (klein kind) hebben meegemaakt: welkom in de achteruitgang. Sommige mensen zijn sprakeloos. Hij draait maar rond als een tol en schiet. Geraakt is af.

  Nog een bericht voor die poster die vond dat zij niet deugt: wat was nou eigenlijk haar doel daar?


  Maak melding

 37. Ik stel voor één van de volgende mensen te benoemen tot minister van Financiën:
  1.Dino Bouterse
  2.Ingrid Bouterse
  3.Delano Desiré Bouterse hem zelf,

  Dan is het probleem opgelost, want er is genoeg goud en d…r..u..g….s….


  Maak melding

 38. @Milton sorry hoor maar die man zelfs deugd niet ,als je zelfs laag opgeleid bent wie wil je zelf als ambtenaar.Wie het weet mag het zeggen.
  Wat voor capaciteit heeft brunswijk ook lagere school.Hoe kan dat.
  Dit mooi land van ons gaat letterlijk naar de klote.
  Jammer jammer!


  Maak melding

 39. Het trage verloop van betalingsverplichtingen van de Staat aan derden.
  · De administratieve onoverzichtelijkheid en geen transparantie van de financiële administratie.
  · Het ontbreken van effectieve communicatie met belanghebbenden, zoals dienstverleners.

  Een van de personen die zeker consequenties zal verbinden aan het vertrek van de bewindsvrouw is, haar zus Maritha Wijnerman, die hoofd Fiscale Zaken Indirecte Belastingen is. Zij zal niet de enige zijn die Financiën de rug zal toekeren.
  =========================================================
  Als de communicatie stokt dan dooft het en houdt het op! Met een bloedschone, die niet praten kan of wilt schiet je ook geen millimeter op.


  Maak melding

 40. Suriname: het land met het hoogste aantal ambtenaren in de wereld ( 40 procent van de beroepsbevolking!!!!) en het hoogste percentages ex ministers op levenslang wachtgeld…

  Gouden Kerst??????


  Maak melding

 41. Zoals elk kwestie heeft deze medaille twee kanten:

  1) Het kan zijn dat het ministerie te traag was met betalen en niet transparant was.

  of

  2) Het kan zijn dat de andere ministeries/ de regering opdrachten gaf en uitgaven deed zonder adequaat budget en niet eerlijk waren over de aangegane verplichtingen.

  Alles overziende is het 2de geloofwaardiger dan het 1ste. Het is immers niet het ministerie van Financiën dat de verplichtingen aangaat. Helaas is het wel zo dat het nu de schuldkrijgt dat er niet tijdig betaald wordt!

  De regering heeft zich weer een brevet van onvermogen gegeven door zichtbare problemen te ontgaan en een zwakke schakel aan te wijzen terwijl het probleem niet bij het betalen ligt maar bij het te veel uitgeven.

  Meneer de President ik adviseer u uw hele regering te ontslaan.


  Maak melding

 42. @GMAP
  Broeder, de wolf is geen koe, hij is een CRIMINEEL.
  De mensen die zijn kont blijven kussen en zij die steeds achter zijn kont aanhollen zijn koeien en/of ezels…….


  Maak melding

 43. Geen enkele minister op dit ministerie heeft nu wat te vertellen:zij voeren alleen opdrachten uit van “hoger hand” en wanneer de opdrachten niet meer uitgevoerd kunnen worden omdat er geen geld meer is,worden ze ontslagen.


  Maak melding

 44. Als je niet geschikt bentof las je denkt dat je alleen heerer bent op een departement zal dit met je gebeuren , je bent dar geplaats om land en volk te diennen en niet voor je vrienden .
  en als je niet goed kan comuniseren met land en volk moet je natuurlijk het veld ruimen , dus het is terecht dat deze bewindvrouwe plaats moest maken wat ik heb opgemerkt is dat menig surinamers denken dat je mag eten en niet betalen of te laat je verplichtingen na komt .


  Maak melding

 45. @Alfa d0nderdag 10 oct 2013 07.10 u
  Hahahahahaaaiiii alfa JIJ BENT echt Tja-Dinggggggg alfa mie no eeeeee kkkkonggg bbbbbij van’t lachen. Haiii boi deze DiDiBrie weet niet meer waar ie’t zoeken moet.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 46. Mevr. Wijnerman kent de fininciele situatie van Su en heeft terecht de rempedaal ingetrapt wat betreft de fininciele uitgaven. Nu zij aan de kant is gezet komt er waarschijnlijk een stroman van de president daar te zitten die waarschijnlijk sinterklaas gaat spelen terwijl er eigenlijk geen geld is dus surinamers maken juliie je borst maar nat de jaren 90 zullen weer herleven met de flinke schulden die deze regering maakt!! De SRD zal spoedig steeds minder waard worden!!


  Maak melding

 47. president Bouterse had al aangegeven dat er enkele ministers ontslagen zouden worden,dus moet men niet verrast zijn of de president negatief bekladden.
  juf wijnerman heeft voor haar ontslag een persoonlijke gesprek met de president gehad dat haar heeft doen begrijpen dat het niet persoonlijk is maar om lands en vloks belang gaat”in de tak van algemeene diensten vanuit de regering wil men een strakke beleid vormen”dan hoord ook de juiste persoon op de juiste plek,en die is niet makkelijk te vinden,maar,iedereen krijgt een kans om zijn tak van dienst waar te maken,’vertoont men zwakte op korte of langere termijn zal er niet gelijk een beslissing genomen worden maar gekeken worden naar de zwakke punten,als er geen verandering teweeg gebracht kan worden,dan,wordt een ontslag procedure ingezet.

  trouwens”kijk hoe juf wijnermans aan het lachen is.


  Maak melding

 48. Ik ben nu totaal de kluts kwijt.
  Als de first lady de functie aanvaart van minister van Financien, wordt er dan een andere first lady benoemd? Krijgen we dan een second lady?
  Goeie kandidaten zouden Abrahams, Meriba, Limbo of Steve Meye kunnen zijn.
  Niet als minister natuurlijk ik doelde op second lady. NEXT NO FOUT!!!!!!l


  Maak melding

 49. Het is wel leuk om allemaal grappen hierover te maken, maar het is in en in triest.
  Het gemak waarmee het lijkalsof deze amateur mensen laat komen en gaan (met een wel heel ruime vergoeding) kost de man op straat wel heel veel geld en dat een heel lange periode. Het lijkt wel alsof iedereen incompetent is behalve de Randdebiel DBB himself.
  Wat je hebt kan je niet uigeven. En nu komt die andere halve koksnoot Abdoel met het ei van Colombus: Suriname kan nog 5 Miljard SRD lenen. Geen probleem dus want money lai.
  Het meeste waar ik me over verbaas is dat er nog mensen zijn die geloof hebben in deze miskleunen


  Maak melding

 50. Wordt tijd dat deze regering opstapt en er een NPS of VHP bewindsman op deze positie komt. Het is niet de eerste minister van de ABOP of BEP die ongeschikt is als minister.

  Ik kijk reikhalzend uit naar de verkiezingen van 2015.

  Weg met deze bende die zichzelf alleen aan het verrijken is en de beste baantjes aan elkaar toeschuift.

  Zie stuk uit Starnieuws:

  Een van de personen die zeker consequenties zal verbinden aan het vertrek van de bewindsvrouw is, haar zus Maritha Wijnerman, die hoofd Fiscale Zaken Indirecte Belastingen is.


  Maak melding

 51. Ik ben het helemaal eens met Radjkoemar Rajaram.Op de minsistersposten moeten de beste mensen geplaatst worden.Dit moet een duidelijk signaal zijn naar de partijen in de oppositie.Een minister die matig of slecht presteert moet vervangen worden door een betere kandidaat.


  Maak melding

 52. I have a dream: Ik heb gedroomd dat de Yanks DDB hebben opgehaald van zijn landgoed Brokobana omdat hij COCA gesmokkeld heeft naar de USA.

  I have a dream: Ik heb gedroomd dat CRIMINEELzoon Dino is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

  I have a dream: Ik heb gedroomd dat het 8 DECEMBER-PROCES van start is gegaan ondanks die DAMNED Amnestywet.

  I have a dream: Ik heb gedroomd dat de Rechter zijn enorme criminele vermogen in beslag heeft laten nemen.

  I have a dream : DDB moet brommen voor zijn wandaden in een New Yorkse cel.

  I have a dream :DDB`s rol is uitgespeeld in Suriname!!!!


  Maak melding

 53. Ik denk dat Zowel Wonny Bhoedoe als Adelien Wijnerman hebben geweigerd om mee te werken aan frauduleuze zaken.
  Bouterse wil ten koste van alles de verkiezing van 2015 winnen en zal de komende tijd vertrouwelingen op die posten zetten om zijn zin door te drukken. Ik verwacht in 2015 ook grootscheepse fraude bij de verkiezingen. Daarom zal hij Moestadja vervangen bij Binnenlandse zaken. Daarnaast zal Bouterse doorgaan met het bewerkstelligen van tweespalt binnen de overige politieke partijen. Hij is via Nain bezig de positie van Somohardjo te ondermijnen. Eerder heeft hij scheuring veroorzaakt binnen Nieuw Suriname en de Marron partijen. Ook binnen de KTPI heeft hij mensen tegen elkaar opgestoken. Het gaat nu niet meer om de toekomst van Suriname, maar om de toekomst van de familie Bouterse. Gelukkig beseffen steeds meer Surinamers dat er na 2015 of eerder een ander wind moet gaan waaien


  Maak melding

 54. De problemen komt niet van de Ministers, maar het ligt aan de President zelf.
  Hij is tekort geschoten aan zijn manier van functioneren en visie.
  Als hij de persoon is om leiding te geven maar geen enkele visie en tekort schiet aan kennis als President, dan mag je elke dag een nieuwe ministers aanstellen en dan blijven de problemen onopgelost blijven.

  Probleem is dat ministers niet kunnen goochelen met geld. De financiele chaos zal blijven bestaan omdat de President de finamcien laat verdampen door een of ander duistere zaken die hij op na houdt.

  Niet de ministers zijn het probleem. Waar zijn de financiele inkomsten uit goud en olie gebleven ????
  Ineens is er geen geld meer id Staatskas, dat kan toch niet waar zijn. Als je een paar maanden geleden beweerde dat de goud en olie opbrengsten van mld. 3.500.000.000 per jaar voldoende zou zijn om de fananciele huishouding te dekken en nu ineens de ministers naar huis stuurt omdat zij niet goed zou functioneren.

  Dit is de burgers misleiden om zijn eigen tekortkomingen te verbloemen waarvan hij zelf de oorzaak van dit vallen is.
  Triest en zielig vind ik hem, “DE PERSIDENT”.


  Maak melding

 55. # RobG:

  De ‘betere kandidaten’ zijn niet politiek gelieerd. Dat is het probleem. Binnen de coalitiepartijen zijn er gewoon geen betere te vinden. De beste oplossing: Een onafhankelijk zakenkabinet.


  Maak melding

 56. De ironische kant van al deze ontslagen berteffen partijaanhangers en sympathisanten wiens paarse kleuren en geuren langzaam maar zeerzeker beginnen te vervagen, met de gedachte, ai disi na a gevolg foe sa antimoordenaars gezinden beng waarskou oenoe, ai boi…oei ai kong opo, nanga didibri is het water naar zee dragen. Ma kut, is niet erg toch sussen ze zichzelf, druipend zonder gene,wrijvend in hun klauwen…..OENG BREDE BOTRO PAARS.


  Maak melding

 57. @robg

  maar wanneer je zelf niet zo slim bent maar wel veel geld wilt vergaren, dan ga je oneerlijke dingen doen. dat wil zeggen dat je steeds je ministers moet wisselen totdat je de perfecte crimineel op die post gezet hebt, een van man meet man,

  waarschijnlijk snap je mijn tekst niet, hij is gezelfcensureerd.


  Maak melding

 58. Op zich geen schokkend nieuws, dit zat er aan te komen, maar waardeloos en achterbaks is deze actie zeer zeker.

  Afgelopen maandag heeft het Ministerie van Financiën een nieuw financieel tbv de Overheid geïntroduceerd, het IFMIS.
  Het systeem is gepresenteerd aan diverse Ministers, geen tegengeluid voor zover de nieuwsberichten.

  Mevr.Wijnermans heeft dus wel degelijk actie ondernomen.
  Is dit de reden van het ontslag, teveel controle, omdat alias b. s ’landsgelden nodig heeft voor zijn verkiezingsstunt?

  Voor verder info zie bron: nospang.

  Stukkies:
  donderdag, 10 oktober 2013 07:59

  “PARAMARIBO – In het kader van de hervormingen binnen het financieel managementsysteem van de overheid wordt door het Ministerie van Financiën het nieuwe systeem FreeBalance opgezet. FreeBalance is een nieuw Integrated Financial Management Information System (IFMIS) van de leverancier FreeBalance.

  In dit verband werd er op maandag 7 oktober een evaluatiebijeenkomst gehouden en besproken met de drie proefdepartementen, te weten Openbare Werken, Onderwijs en Volksontwikkeling en Financiën.

  Bij de kick-off bijeenkomst zijn de functionarissen van de overige 14 ministeries geïnformeerd over het nieuw in te voeren systeem, het IFMIS en de randvoorwaarden waaraan het moet voldoen. Eén daarvan is de opmaak van het nieuwe rekeningenschema, CoA.

  De CoA is een middel om de overheidsadministratie zodanig te richten, dat deze garantie biedt voor een beter beheer, toezicht, verantwoording en tegelijk transparantie van alle gepleegde financiële transacties. Ook is de CoA een integraal onderdeel van IFMIS, dat gecombineerd is met het budgettaire systeem en de basis vormt voor de verantwoording, transparantie en goed bestuur van de resultaten van de overheidsmiddelen.

  Het Ministerie van Financiën heeft als doel het nieuw financieel systeem, IFMIS bedoeld voor de totale overheid, integraal te implementeren op 1 januari 2014, zoals opgenomen in het Strategisch Beleidsplan 2012-2014.

  Teveel transparantie voor alias b. dat kan en mag niet, dus….


  Maak melding

 59. AAn ,,in SU geboren…DOMMIE het is een oude foto…(typisch ndp aanhanger)…Look before you leap…IN ELK GEVAL DE moordenaar(MULO LEERLING) BLIJFT MAAR ZITTEN…


  Maak melding

 60. Schelden op Bouta helpt niet.Stelen wordt door het volk als normaal gezien.Su interesseert Bouta geen reet.Hij en zijn Matties zijn hun zakken aan het vullen en het volk vindt het best. Enkele namen van mee-eters; Ulrich Bab, Ed Heuvel,Vivian Gordon en vele anderen.Dus mond dicht. Dit is de wil van ons volk.


  Maak melding

 61. @Zangeres met Naam
  Had nooit verwacht dat een minister ontslagen kan worden. Je kan een minister wel wegsturen.

  Waarom is “ontslaan” fout?
  Een president,DNAlid/voorzitter etc. kan je niet ontslaan,want die zijn gekozen,maar een minister is benoemd dus kan gewoon ontslagen worden.


  Maak melding

 62. Hahhahaahhah……..Na Wang Hiep Hiep hoeree!!!!!!!

  Uitgerekend op deze dag naar huis gestuurd.

  Wat zeggen nú de blinde makke paarse lammetjes?????

  Zo gaan zij Suriname naar hogere hoogtes brengen. Van een dubbeltje weten zij géén kwartje maken. Maar zij willen minister van financiën worden van het land. Wat een lachertje!!!!

  Suriname wens ik alle goeds toe!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 63. Reshuffelen kost geld
  Nivelleren kost tijd en geld maar het kost de kop van de regeringsleider mi Baas B als er geen progressie geboekt wordt op een belangrijke en vitale ministerie van het land.Hoe goed deze minister het ook gemeend heeft in haar functioneren heeft zij toch niet `the targets` kunnen halen die nodig zijn op zo een voor land essentiele ministerie. Oranisatie en tranparantie zijn belangrijk bij overheidsdiensten dat mek mi Baas B musu fu mek den die no sabi na pasi musu mek presi gi wang trawang. Mi monutaire beleid no magi fu pori. Dat na sani kondremang.


  Maak melding

 64. Vriendje van ons land Maduro wil bij decreet regeren.Gaat men dat ook proberen bij ons? We weten allemaal waar we in de jaren 80 waren terechtgekomen.Nu worden ministers slechts ontslagen,maar toen werden ze geslagen en geschopt!
  Waar gaan we naar toe?


  Maak melding

 65. Het monetair beleid wordt nog steeds bepaald door de president, de min van Fin en de governor van de CvS. Als Hoefdraad overheersend overkomt tegenover de minister zou de president moeten optreden tegen Hoefdraad, wie geeft de garantie dat de volgende minister ook niet over ruled zal worden door Hoefie?
  We weten dat de verkiezing naderen en de paarse voorzitter voor zijn propaganda ongecontroleerd de beschikking moet hebben over de staatskas. Adelien was hierbij een struikelblok.


  Maak melding

 66. Toppers Financiën vertrekken na ontslag Wijnerman (update)
  10 Oct, 02:00
  52c1785290d89e35a2f732209cc21b86.jpg Op het ministerie van Financiën is door velen geschokt gereageerd over het ontslag van minister Adelien Wijnerman. De redenen die aangegeven zijn door president Desi Bouterse zijn bij medestanders van Wijnerman hard aangekomen. Starnieuws verneemt dat enkele toppers die nauw met haar hebben samengewerkt, hier consequenties aan zullen verbinden. Sinds het aantreden van de regering-Bouterse zijn elf ministers en een onderminister naar huis gegaan.

  Top deskundigen op Financiën voelen zich medeverantwoordelijk voor de verwijten die de minister zijn gemaakt. Wijnerman is ruim 22 jaar werkzaam op dit departement en heeft een behoorlijke band opgebouwd met diverse medewerkers. Voordat ze minister werd op 15 juni 2011, was ze meer dan vijf jaar departementsdirecteur. “Er zijn weinig mensen in Suriname die dit ministerie zo goed kennen als u. Wij zijn blij dat u deze functie hebt geaccepteerd”, zei de president bij de beëdiging van Wijnerman.

  Assembleeleden die nauw contact met haar hadden, zijn geschrokken van de harde toon in het bericht over het ontslag van de minister. Diverse toppers vinden dat ze ook een brevet van ongeschikt hebben gekregen als ze kijken naar de ontslagredenen:
  · Het trage verloop van betalingsverplichtingen van de Staat aan derden.
  · De administratieve onoverzichtelijkheid en geen transparantie van de financiële administratie.
  · Het ontbreken van effectieve communicatie met belanghebbenden, zoals dienstverleners.

  Een van de personen die zeker consequenties zal verbinden aan het vertrek van de bewindsvrouw is, haar zus Maritha Wijnerman, die hoofd Fiscale Zaken Indirecte Belastingen is. Zij zal niet de enige zijn die Financiën de rug zal toekeren.
  Maritha Wijnerman reageert gebelgd op het bericht van Starnieuws. Zij ontkent dat ze haar functie zal neerleggen. “Ik werk dertien jaar op het ministerie en ik bemoei me niet met de politiek”.


  Maak melding

 67. Let op de citaat “Mede in het kader van de door de President Z.E. Desiré Delano Bouterse aangekondigde Reconstructie van het Financieël Beheer” Met het woord RECONSTRUCTIE (terugbrengen van een bestand in de toestand dat het in een eerder stadium van de verwerking had)zegt hij dus dat de vorige regering goed bezig was, en dat zijn beleid niet deugd.


  Maak melding

 68. Ahaha…Weer een minister in de wachtgeld rijtje.Onze Pres
  DDB denk ik ,dat hij heel leuk vindt alle ontslagen ministers in de wachtgeld te gooien. Dat kost de Staat ook
  enorm veel doekoes.Maar ja in Suri is alles mogelijk.
  WE weten wel,dat beslissingen aan de Pres van het Kabinet
  van DDB komt.Dus hij moet het uitvoeren om dat te doen.
  Ai mi sweetie Sranang sai e pasa alamala.Wan saari torie baka.ER zullen nog meer gaan volgen in de toekomst.En zo gaat onze gezegend Suri naar de knoppen.


  Maak melding

 69. Wat zal het gevolg zijn van dit gevolg? Simpel, nu zoonlief is opgesloten zal het nog sneller richting taktik verworden. En waarom? velen dachten dat zoonlief was bekeerd door Stef Anus de paarse voorspoedprediker. Op de achtergrond werkten de paarsen zich blauw om hem te positioneren als de opvolger van hun baas. Ma kut, vol grootheidswaanzin dacht hij onscjhendbaar te zijn. Maar God’s molen draait langzaam maar zeker. Nu eigenlijk de veiligheid van baas behoorlijk is verzwakt, zijn het wederom de paarse militante oude vossen en wolven die voor zgn veilgheid van land en volk willen zorgen. De tekenen zijn er. Nog even en het verleden zal herleven, zevenmaal erger dan taktik en niemand zal helpen, ook Stef Anus en co niet, noch God, want de paarse aanhangers, rijk geworden parasieten en paarse poepvliegn heben willens en wetens gekozen voor didibri.


  Maak melding

 70. In Suriname regeert domheid. Een ieder wiens intelligentie net boven het maïsveld uitsteekt wordt onthoofd. De regering heeft een domme minister van Financien nodig, die niet protesteert en alles doet zoals DDB het voorschrijft. Brunswijk dus.


  Maak melding

 71. Een mooie vrouw, een intelligente vrouw, kortom een zwaar caliber vrouw is naar huis gestuurd.Ik denk en hoop dat zij sterk genoeg is om het te verwerken, anders hebben wij een kundige Surinamer kapot gemaakt.Ik weet dat ze overal terecht kan. Succes.


  Maak melding

 72. De nieuwe minister zal,ervoor zorgen dat er geld komt voor die 18000 woningen.Fly-over 5 baanswegen,En niet te vergeten onlangs gelanceerd de tram/metrolin vanuit paramaribo naar para visa versa.
  En daar na a volk sa njang santie!
  Misschien is dat de logica van bouta.


  Maak melding

 73. Over de toekomst van deze weggestuurde mevrouw moeten we niet al te druk maken. Ministerssalaris tot haar pensioen.
  Zonder enige tegenprestatie, bloed, zweet en tranen een riante ministerssalaris genieten. Ik zou er een moord voor willen plegen.
  Suriname het land van de onbegrensde mogelijkheden.

  O, de poortwachter van de (lege) schatkist heeft de sleutels moeten inleveren aan onze paarse president. Kunnen ze weer ongegeneerd de staatskas leegplunderen.


  Maak melding

 74. Adna kwam eerder dit jaar in opspraak omdat hij Florence Jamin, levenspartner van KTPI-parlementariër Oesman Wangsabesari, ongeveer SRD 75.000 ter hand had gesteld voor consultancy werkzaamheden ten behoeve van het ministerie van Sporten Jeugdzaken in de periode 1 september 2010 tot en met 31 mei 2012 op sportgebied. Adna dankt zijn positie aan Wangsabesari, die met zijn vernieuwingsbeweging in de KTPI de poten heeft weggezaagd onder de stoelen van partijvoorzitter Willy Soemita.

  Toen Paul Abena door Bouterse werd bedankt lag het voor de hand, dat Wangsabesari Adna voor die post naar voren schoof. Het is publiek geheim dat Wangsabesari grote bemoeienis heeft op dit ministerie en dat hij achter de schermen, de touwtjes in handen heeft. Allebei ontkennen dat zulks het geval is. De parlementariër dook enkele maanden geleden echter op in een dubieus verhaal waarin hij door de minister werd genoemd als ondernemer die is aangetrokken voor de rehabilitatie van sportvelden.


  Maak melding

 75. Ik zeg het nogmaals bij bouterse is iedereen schuldig behalve hij zelf. Die man is LAF en jammer er zijn heel wat onwetenden die maar acheter hem huppelen.


  Maak melding

 76. Wie wil mij geloven als ik zeg dat de geachte heer Rabin Parmesar minister wordt van Financien. Dhr. Boksteen kan dan OW overnemen.

  Heden ten dage zijn bepaalde zangvogels beschermd, dus een beschermde picolet heeft gefloten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.