“Vader die zoontje uit Suriname haalde met de dood bedreigd”

29

De vader die afgelopen weekend zijn kind met hulp van John van den Heuvel terug haalde uit Suriname, is met de dood bedreigd. Dat zei Van den Heuvel gisteravond in het RTL late night programma met Humberto Tan. Volgens de programmamaker kreeg de vader, die weer terug is in Nederland, vervelende telefoontjes met doodsbedreigingen vanuit Suriname.

Van den Heuvel herhaalde zijn eerdere uitspraken dat hij naar eer en geweten heeft gehandeld en dat de vader wel degelijk in zijn recht staat. De journalist hoopt dat er snel een normale omgangsregeling komt met de grootouders en wil daar ook in bemiddelen. Zulks is in het belang van het jongetje aldus Van den Heuvel, die in zijn televisieprogramma ‘Ontvoerd’ ouders probeert te helpen bij het terugkrijgen van hun kinderen.

De aflevering waarin dit allemaal te zien is, zal in januari 2014 worden uitgezonden.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Meneer van den Heuvel vader in zijn recht sedert wanneer bent u het die dat beslist en wilt u onderhandelen met grootouders had u dat niet eerst moeten proberen eer dit te doen ik zeg niet het is goed of niet goed dat moet de rechter bepalen in elk geval weder ontvoering is strafbaar en nu maar afwachten wat er hier gebeurt wat de rechter hier van vindt want ik denk dat men hier ook al op de hoogte was hier van dus moeilijk te reageren zie daar Democratie want ook dit noemt men eigen recht zie doen laat doen hoop wel dat alles goed komt want ook soms actie volgt reactie en dan weer reactie die vraagt om actie einde zoek


  Maak melding

 2. Goed zo jullie hebben die hele corrupte incompetente regeringsapparaten voor de kijk gezet. Politie, leger, grensbewaking, inlichtingendiensten etc etc moeten eens echt gaan denken als er echt ooit een ontvoering plaats zou vinden wat zouden jullie gaan doen?
  Tip …….google………. “amber alert”.


  Maak melding

 3. Vader en Moeder hebben voogdijschap over het kind. Moeder komt te overlijden omdat het haar tijd was om weer tegaan. De biologische vader die komt dan zijn kind ophalen, het kind heeft een paspoort op naam. Welke vader zou dat echt nalaten? Ja die losers zijn er wel maar niet die vaders bedoel ik! Het jongetje en zijn vader lijken echt sprekend op elkaar als je de foto bekijkt en hij lijkt me erg gelukkig op de foto met/bij zijn papa.


  Maak melding

 4. Stel je voor als nani en nana of wie dan ook, de vader laten vermoorden. Wie zal dan de rechten hebben over het kind??? Zal deze jongetje daar gelukkig mee zijn, of wordt hij nog meer gestraft???

  Laat die man met rust zou ik zeggen, die jongen ziet er niet bepaald getraumatiseerd uit op de foto zo te zien…

  Laat het gewoon een rechtszaak worden, gevolgd met een omgangsregeling zodat beide partijen hier vrede mee kunnen hebben. Alleen vrees ik dat wanneer hij weer naar Suriname gaat, hij niet meer terug zal keren…


  Maak melding

 5. Typisch weer een geval van ‘blank superioriteitsgevoel’. “Ik, blanke man, zal recht trekken wat krom is volgens mijn gevoel. En, daarbij lap ik alle regels aan mijn laars. Daarnaast geef ik prioriteit aan hetgeen mijn blank rechtssysteem heeft uitgesproken.” Was het andersom geweest, dan was Suriname allang op het matje geroepen. Want dit soort ‘Bananenrepubliek’ praktijken dulden wij niet op Nederlands grondgebied. Die John van der Heuvel moeten ze een pakslaag geven. Laat die vader met rust.


  Maak melding

 6. Wat ik wel weet gaat die vader die jongen niet kunnen opvoeden.
  Heeft hij een baan!dat is moeilijk te zeggen.
  Deze man schijnt nog jong te zijn en dan vraag ik mij af als hij moet gaan werken of opstap gaat wie gaat dan op het kind letten.
  Dit kind zal een probleem kind worden gezien de achter grond.


  Maak melding

 7. @Takimang
  Jij zegt:”Deze gast gewoon het recht om Suriname weer te betreden ontnemen”.

  Dan doet een andere het toch?
  Er zijn genoeg die dat kunnen.
  HOLLANDERS ZIJN IN WAT ZE DOEN ECHTE PROFESSIONALS.
  Doen hun huiswerk goed voordat ze tot actie overgaan!
  Je mag een hekel aan ze hebben of niet,het zijn zeker geen Surinaamse beroepsamateurs!


  Maak melding

 8. @Sjang
  Jij zegt:”Wat ik wel weet gaat die vader die jongen niet kunnen opvoeden”.
  Omdat jij je afvraagt:”Heeft hij een baan”!
  En als klap op een vuurpijl zeg je:”dat is moeilijk te zeggen”.

  Vind je zelf niet dat je hier grossiert in vooroordelen en tegenspraken?
  Je vraagt je af of hij een baan heeft en vind dat dat moeilijk te zeggen is.STEL NOU DAT HIJ WEL EEN BAAN HEEFT,IS DAT DAN EEN GARANTIE DAT HIJ DAT KIND DAN WEL GOED ZAL OPVOEDEN?

  Verder zeg je :”Deze man schijnt nog jong te zijn”.
  WIE BEPAALT DAT?WANNEER IS HIJ VOLGENS JOU DAN OUD GENOEG?

  Verder zeg jij:”en dan vraag ik mij af als hij moet gaan werken of opstap gaat wie gaat dan op het kind letten”.
  IS DAT JOUW ZAAK?

  Verder zeg je:”Dit kind zal een probleem kind worden gezien de achter grond”.
  WELKE ACHTERGROND????


  Maak melding

 9. Nee Medusa ik weet wat ik daar heb gezegd en in jou reactie ook op de anderen HOLANDERS ZIJN PROFESSIONALS GEEN SURIENAAMSE BEROEPSAMATEURS je bent een su hater en denkt dat HOLANDERS MEER ZIJN DAN SURINAMERS maar nee ik heb respect voor beiden en geen 1 is meer dan de ander lees nogmaals goed mijn schrijven ik geef niet aan wie recht heeft want dat lag aan de rechter en die heeft het gedaan het gaat mij om eigen recht en dat heeft niemand maar jouw gedachte gang is bekent dus heb ik aan u geen woord meer Nederlander mag Surinamer niet maar wacht maar de Natuur zal u weg wijs maken


  Maak melding

 10. ring…ring..ring…
  Nabi:Hallo
  SU:Dag meneer we hebben een collect call voor u uit Suriname.
  Nabi:Oke prima.
  SU:Hallo spreek ik met meneer Nabi?
  Nabi:Jazeker
  Su:Je spreekt met Desi!
  Nabi:Wat kan ik voor u doen?
  Su:Nabi ik ben heel erg boos op jou.
  Je komt naar mijn land.Je neemt een cameraploeg mee.
  Je neemt je zoon de grens over en vliegt terug naar Parijs zonder bolletjes,zonder extra bagage zonder maar 1 gram van die witte berg in m’n achtertuin.Ik ga je kappe als je weer hier komt.Ik ga je net zo lang slaan tot ik je in een kist terug kan sturen naar Holland(wel gevuld natuurlijk).Ooh voor ik het vergeet kan je misschien nog wat beltegoed sturen van digicel?


  Maak melding

 11. Van den Heuvel doet het alleen voor de kijkcijfers en zijn volgende salaris onderhandelingen. In Suriname kon hij een paar figuren voor gebruiken, maar lat hem dat gaan doen in Turkije of Marokko dan gaan ze zijn mars goed aframmelen en een paar maanden opsluiten tussen die jihadies dan wil ik nogmaals van hem horen.


  Maak melding

 12. Ik proef bij de berichtgevingen hieromtrent 2 kanten.
  Een van de familie in Suriname die partijdig gekleurd wordt.
  En een ander kant die geheel onpartijdig is en gewoon feiten aanhaalt.
  Is journalistiek niet meer onpartijdig bij berichtgeving ?
  Waarom wordt de vader in sommige gerichten met de grond gelijk gemaakt en in ander weer niet.


  Maak melding

 13. Als het kind bij de vader behoort te zijn volgens de geldige regels wie zijn wij om te beslissen waar en door wie het kind wordt opgebracht. Zou het weer zo moeten zijn dat het kind de dupe wordt van dit alles. Zelfs denk ik dat het kind later moet beslissen of het anders wil.


  Maak melding

 14. Er zijn nog steeds mensen die het niet door willen hebben, dat Van den Heuvel en de vader niets strafbaars hebben gepleegd, en waarom is het paspoort door de consulaire-afdeling van de ambassade afgegeven? Onbegrijpelijk is wat Suriname wil bereiken met dit infantiele gedrag, dat nu ten toon wordt gespreid. Het overduidelijk spijkers op laag water zoeken, waar Suriname mee bezig is. Eigenlijk is het OM in de fout gegaan, door het onrechtmatig en illegaal handelen van die grootouders, te ondersteunen. Als je een beetje in “recht en wet kennis” onderlegt bent dan doe je deze onzin (uitspraken) niet waar men nu mee bezig is. En als het OM of Juspol oprecht is, dan moet men juist de grootouders aanspreken over hun onrechtmatige daad. Het toewijzen van de voogdij aan de vader is een rechtelijke uitspraak wat door SME gerespecteerd dient te worden. Maar neen, de meeste die zich met deze zaak hebben beziggehouden zijn alleen maar bezig met negatieve uitspraken, tegen de toewijzing. Een ieder mag tegen Nederland zijn, maar wees objectief alleen zo zal men jou serieus bejegenen. Ook zie je dat men zich door “tunnelvisie” laat leiden, want openlijk laat men merken dat men met alles, zonder motivatie tegen Nederland is. Het zou goed zijn wanneer men zich door objectiviteit zou laten leiden, want het was toch over duidelijk waarom/hoe die jongen in Suriname terecht is gekomen. En nu in Suriname de “Trias Politica” buitenwerking is gesteld zal het OM helemaal niet serieus genomen worden, de status van zeer onbetrouwbaarheid hebben ze met vlag en wimpel veroverd. Mijn advies; houd je bezig met de criminaliteit te lande en betracht meer objectief gedrag en laat jouw emoties thuis, waar het nodig is.


  Maak melding

 15. elke vader zou zijn kind opeisen en desnoods ophalen.
  vooral met een rechterlijke uitspraak in zijn voordeel.
  die man heeft geld nog moeite gespaard om zijn zoon te krijgen.
  wie doet dat hem na .


  Maak melding

 16. basmatie: In Suriname dumpen de meeste mannen hun kinderen en kijken niet naar ze om. Deze man is een held en laat zijn kind niet afnemen door zijn schoonfamilie.


  Maak melding

 17. @ Medusa

  Hieronder jou reacktie

  @boegroe
  JE ZIT EEN EIND TE KLETSEN IN DE WIND!
  Ga naar onderstaande link en GA DAT BESTUDEREN!

  http://www.kinderrechten.nl/p/1/70/

  Nu volgt de realiteit, lees het volgend stuk uit dwt eens goed door;

  misschien heeeeel misschien zit je toch fout!!!!

  BREAKING NEWS: Vader moet Nishayad aan grootouders geven
  16/10/2013 08:15 – Eric Mahabier

  Nishayad in een bus met zijn vader in Suriname, kort nadat hij was meegenomen van school op 4 oktober. Foto: John van den Heuvel

  DEN HAAG – De Rotterdamse rechter heeft zojuist in kort geding de teruggave van Nishayad aan zijn grootouders in Suriname gelast. Ongeveer twee weken daarvoor was het jongetje door zijn vader (en onder begeleiding van John van den Heuvel van het programma ‘Ontvoerd’) meegenomen vanaf het schoolplein van zijn basisschool in Paramaribo en door hem naar Nederland gebracht.

  De jongen was door de Surinaamse rechter voorlopig aan zijn grootouders toevertrouwd totdat over de voogdij definitief zou zijn beslist. Het verzoek aldaar van de grootouders om met de voogdij te worden belast is vervolgens afgewezen. De grootouders hebben hiertegen hoger beroep ingesteld. In Nederland heeft de vader het gezag gevraagd over zijn zoon en gekregen. Ook in die zaak loopt een hoger beroep, na een vernietiging door de Hoge Raad van de eerdere uitspraak van het Hof, waarin het gezag aan de vader was toegekend.

  Ondanks dat er dus nog geen definitieve uitspraak ligt over de voogdij is de vader twee weken geleden naar Suriname gegaan en heeft hij zonder medeweten of toestemming van de grootouders zijn zoontje naar Nederland meegenomen. In de uitspraak van vandaag noemt de voorzieningenrechter dit ontoelaatbare eigenrichting en de wijze waarop de vader zijn actie heeft uitgevoerd acht zij niet in het belang van de minderjarige. Hij is immers uit zijn veilige leefomgeving weggehaald en naar het voor hem nagenoeg onbekende Nederland meegevoerd.

  De grootmoeder is vorige week naar Nederland gekomen. De rechter heeft bepaald dat het jongetje over een week aan zijn grootouders moet zijn afgegeven, een en ander in samenwerking met de raad voor de kinderbescherming, aldus de Rechtbank Rotterdam.


  Maak melding

 18. Ik wil even terug over DESI BOUTERSE wie zegt dat hij de massa moorden heeft gepleegd en wie heeft het gezien.
  Bouterse was de leider maar wil niet zeggen dat hij het gedaan heeft want al deze mensen zoals Horp,Granoost,Derby enz aten uit een pot maar vinger word maar naar een gewezen.NO BODY NOWS WIE HET GEDAAN HEEFT.En holland moet zijn tinghi bek houden ze blijven steeds op televisie uitzenden over de december moorden zodat de surinamers met elkaar gaan vechten, gaan haten.Weetje welke programmas ze moeten uitzenden over de SLAVERNIJ wat ze ons SURINAMERS onze voorouders hebben aangedaan.Hoe de babys gedood werden en de vrouwen verkracht hoe ze de mannen afranselen en daarna met zout en alcohol op ze werden gewreven.
  Ze moeten uitzenden hoe ze suriname leeg geplunderd hebben en HOEVEEL EUROS ZE SURINAME MOETEN BETALEN.
  Ze hebben het steeds over Bouterse en drugs ALS het zo is laten ze suri betalen dan hoef Bouterse geen geld te gaan
  zoeken om suriname vooruit te brengen .Wij surinamers moeten eenheid hebben andere indringers komen in ons land zoals CHINEZEN,BRAZILIANEN,NEDERLANDERS,enz het Land binnen en nemen al ons waarden zoals goud mee niemand zegt wat, waarom kunnen wij surinamers in ons eigen land het goud zelf graven en verkopen en voor hun gezin zorgen.Niemand komt PRESIDENT DESI BOUTERSE HALEN GEEN ENKELE AMERIKAAN.Nedereland doet zijn uiterste best om BOUTERSE te laten aanhouden maar helaas gaat hun niet lukken.BAKRAS ZIJN HEILIGE JUDAS BEMOEIZUCHT WIE WAT IN EEN ANDER LAND HEEFT FU TEK BELASTING.Als je in je eigenland wat gebouwd hebt ruiken ze het direct en moet je daarop belasting betalen en verklaren waar je dat geld vandaan hebt.Dus mensen BRADA NANGA SA laten jullie President Desi Bouterse met rust als je ooit in nood bent kan je altijd bij hem aankloppen ik weet en ben van overtuigd


  Maak melding

 19. GAAT VERDER;ik kan mijn handen op vuur zetten dat hij je nooit met lege handen zal terug sturen hij gaat hoe en dan op welke wijze dan ook jou helpen.MAAAR GA BIJ EEN BAKRA KRIJG JE EEN TRAP GA WERKE VOOR ZE DAN KRIJG 5 EURO
  BETAALD PER UUR ZO BUITEN ZE BUITENLANDERS UIT.
  Er waren zoveel presidenten geweest ALLEMAAL ZAKENVULLERS.
  Noem een naam wie wat voor suri heeft gedaan en voor de bevolking kijk maar door wie zijn de bruggen gemaakt.
  Wijdenbosch brug is iedee en plan van Bouters maar omdat Wijdenbosch de president was denk men dat hij het heeft laten bouwen.IK ZEG ALTIJD BOUTERSE IS DE ECHTE MAN VOOR SURINAME ALS PRESIDENT HET STAAT HEM OOK.
  Ik zou zeggen leer die man goed kennen niet alleen horen wat anderen zeggen zijn allemaal ANANSI TORIS.
  Wat ik zelf als klein meisje heb gezien dat hij zwervers van de straat nam en ze naar zijn plantage bracht om af te laten kicken van wiet en kregen eten en drinken gratis tot ze na een paar jaar af gekickt waren ze terug naar hun families mochten.OENO FETI GHI TRA SUMA UNO HARI PARY GHI WIT SUMA .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.