Coalitie bespreekt wisselingen en samenwerking

39

PARAMARIBO,7 okt – Binnen de coalitie wordt druk onderhandeld over de wisseling van ministers. Duidelijk op de schopstoel is Pertjajah Luhur, PL, van Paul Somohardjo. Er zijn ministers van deze partij die het vooral president Desiré Bouterse maar niet naar de zin lijken te kunnen maken. Somohardjo heeft eerder gedreigd uit de coalitie te stappen als ook maar één van zijn ministers wordt ontslagen. het moment van de waarheid nadert ras.

Somohardjo krijgt dan de gelegenheid te bewijzen dat hij de daad bij het woord voegt. Bouterse lijkt niet onder de indruk van het dreigement. Hij heeft overleg gevoerd over de positie van ministers en voortgang van de coalitie. En dat zonder Somohardjo. Er is alleen met Ronnie Brunswijk gesproken, de leider van Abop. Het is dan ook niet uitgesloten dat de coalitie een ietwat slankere samenstelling krijgt binnenkort. Met Abop erbij zit de coalitie op zes en twintig zetels.

Dat is net genoeg om de meerderheid te behouden. Het betekent wel dat het parlement kennelijk nog minder armslag zal hebben dan het benauwde van de afgelopen drie jaar. Minder vergaderen door het gebrek aan quorum wordt meer regel dan uitzondering. Of het meer of minder bijeenkomen van het parlement tot de prioriteiten behoort, daar getuigen de politieke bewegingen nu niet van. Het gaat steeds meer om de knikkers.

39 REACTIES

 1. Ik las op een andere site dat van der Heuvel die hieraan heeft meegewerkt niet strafbaar is. Dit heeft de politie woordvoerder hebben verklaard. Hij heeft de ontvoering gefilmd voor zijn programma. Naar mijn mening is medeplichtigheid van een strafbaatfeit ook strafbaar. Voor zover ik weet is dit de tweede keer. Zou hij deze in Iran of Marokko durven te doen. Ook de rol van de Nederlandse Ambassade moet onder een vergroot glas worden gezet.


  Maak melding

 2. Als DDB alsnog besluit enkele mini-sterren te vervangen, doet hij er goed aan meteen nieuwe verkiezing uit te schrijven.

  DDB, je hebt nog twee jaar te gaan om verder door te modderen. Ik vind dat DDB zich onsterfelijk belachelijk maakt als hij nu mensen gaat wegsturen.

  ik heb een tip voor jou, DDB, stuur jezelf weg dan is het probleem opgelost.!!!


  Maak melding

 3. Het is wederom het bewijs dat de Javanen(PL) een potje van hebben gemaakt.Ik denk dat de tijd is aangebroken voor deze leider van PL om zijn mond te houden met al zijn groot spraak. Zijn eigen leden steunen hem niet meer.
  Deze regering heeft het niet kunnen bewijzen wat de afgelopen jaren is beloofd aan het volk van Suriname.
  Er komt zeker een wervelstorm aan voor deze regering.
  Jammer het volk van Suriname zal weer er onder lijden.


  Maak melding

 4. Als er tussen het gras heel veel onkruid zit heeft het geen nut om er eentje ertussen uit te plukken.
  Sterker nog dan is het verstandiger al het gras op te ruimen en opnieuw gras in te zaaien.

  Bouterse met andere woorden bedoelde ik gewoon te zeggen, als jij en je vriendjes inclusief die in de coalitie nu eens op donderen richting het oosten van het land. dan garandeer ik het jou dat het goed gaat komen met Suriname.


  Maak melding

 5. Opgedonderd met deze onbetrouwbare gast. Rijdt door Suriname en zie zijn/hun van de Staat Suriname geswalkte landerijen en panden. Weg Somo, weg dief!


  Maak melding

 6. @Seng Seng, mocht de PL uit de coalitie stappen dan is de meerderheid flinterdun met andere woorden er is geen basis meer om zo door te regeren. Bouterse zou in dat geval moeten aftreden en nieuwe verkiezingen uitschrijven.

  De president en de regering hebben op financieel economisch gebied gefaald. Daarnaast hebben ze de regels van de grondwet en de normen en waarden van democratie en rechtsstaat, de grenzen van de moraliteit en het fatsoen overschreden.

  GRAAG NIEUWE VERKIEZINGEN !


  Maak melding

 7. ‘Ik heb er 6 (zes)’ zei hij eens tegen Vene en die deed hat vanaf dat moment in z’n broek !

  ‘Al blaffen de honden, de karavaan trekt verder’ zei Some eens tegen Times of Suriname.

  En nu ………….. ???

  Nu piept hij wel hele andere taal want hij kan ieder moment gewipt worden en dan is het echt exit voor PL !

  De bovengenoemde uitspraken waren funest voor Vene en z’n NPS want de kiezers en het volk hadden gelijk door dat hij bang voor Somo was.

  Any way, we zijn benieuwd wat het wordt want deze PL minister van Biza zal zeker het veld moeten ruimen !


  Maak melding

 8. hoera, suriname is al 5 weken bevrijd van NDP crimineel Dino Bouterse

  Bouta je kan mamjo sluiten, je coalitie is al gevallen

  het moment dat je geen president meer bent komt DEA je halen

  SOMO HEEFT MEER GELD VAN DEA GENOMEN DAN NDP HEM KAN GEVEN


  Maak melding

 9. Mooie zet,somo wordt richting front gemanoeuvreerd.

  Dus ja,gaat front happen of kotsen ??????
  Hoe je het draait of keert front zit vast aan somo.front wordt nu al gestreeld met de tamalinde zweep.


  Maak melding

 10. Somo joe na echte man.
  Als er een schaap over de dam is volgen er meerdere.
  Uw ministers presteren veel beter dan die van ABOP (Amafo en Belfort). Deze twee moeten eerst weg anders moet u het niet pikken.


  Maak melding

 11. Meestal stemmen ze op een verkeerde mensen,dat is politiek.Wie is er beter van geworden?Hun lonen/salarissen in Usdollar/euro.uitbetaald.Ik ben gewoon zat van die figuren die het land uitbuiten en weinig tot niets doen voor het volk.Vroeger kon men maandelijks rantsoen krijgen:bakkeljauw,olie en zoutmeti,maar nu?DDB,SOMO en Ronny zijn toch toonbeeld van het volk van Suriname.Ze zijn wel geschikt voor stripverhalen.


  Maak melding

 12. somo wij hebben geen tijd voor jou.

  verander jou manier mi boij no du leki den fesi ma nanga pa fu ju,de oprechte javaanse broeders en sisters weten wat ik bedoel(jij kent jou geschiedenis toch,’dan weet jij nu wat ik bedoel),of zal ik hyksos(aziaten)zeggen.
  no spang somo,zoek een ander positieve bezigheid.


  Maak melding

 13. Een idee voor Somo: dring aan op eervol ontslag (levenslange inkomen gegarandeerd voor de betrokken ministers, die dit niet zullen afwijzen) en op hun vervanging uit de gelederen van de PL. Dan mep je enkele vliegen in een klap dood.
  Brunswijk is al enige tijd bezig met kruisbestuiving: kennelijk vindt hij de Javaanse politieke huidskleur wel erg mooi. En de meisjes ook.


  Maak melding

 14. Deze Coalitie Regering van NDP/MC + APOP(AC) + PL moet nooit verbroken worden, nu niet en ook in 2015 niet.
  De Leiders van deze 3(drie) Politieke Partijen moeten als Broeders communiceren en die knel punten die er zijn moeten opgelost worden zonder onderlinge vijandschap te creeren.
  Waarom is deze Regeer coalitie belangrijk?
  Omdat het allemaal echte Nationalisten zijn die in het verleden die Sluwe plannen van NL meegemaakt hadden.
  Ik wil niet dat deze Coalitie een samen werking gaat hebben met Politieke partijen NF(VHP, NPS, DA,91 en SPA) die het land aan NL willen geven, omdat ze krijgsgevangenen/slaven/knechten zijn van NL.
  Juist moeten de Coalitie genoten deze NF verlossen uit de handen van NL. Hoe? Door die aanhangers/leden van de NF aan hun kant te trekken.
  Dus NF politieke combinatie zal geen aanhangers en leden meer hebben, geen zetels in 2015 en NL zal dan geen macht meer kunnen uitoefenen op deze combinatie, NF Poilitici worden verlost en einde show van NL om de Baas van SU te spelen.
  Let op!!! Wanneer er een Coalitie politieke Partij eruit stapt en aan sluit bij de NF(VHP, NPS, DA,91 en SPA) dan is die Politieke partij geen nationalist, maar een Landverrader.


  Maak melding

 15. We weten intussen dat Bouterse baas is in het naar huis sturen van ministers, het wordt tijd dat hij een keer laat zien dat hij een van zijn vele beloften, desnoods voor 10%, waar kan maken. Dat gezeur om ministers de schuld te geven van de ondermaatse prestaties van deze regering begint eentonig te worden en ons de keel uit te hangen.


  Maak melding

 16. Naar het zich laat aanzien ligt er een scheuring optilt binnen de coalitie. Het is nu overduidelijk dat de geleverde functionarissen door de PL allen uit pure kneusjes bestaat. En dat is evident Somo heeft het veelste hoog gegrepen, zo te zien mag hij plaats nemen op de “schopstoel”, en dat is over duidelijk. Waarom komt er geen impeachment tegen het beleid van deze ongeschikte delinquent zich president noemend. Want hij kan democratisch gekozen zijn, maar hij voldoet totaal niet aan de verwachtte inzet van hem. En juist, het tegendeel blijkt waar te zijn. Door zijn aanwezigheid is er helemaal geen basis voor vooruitgang. Dus, er zal ook gepraat worden over weer ministers die op de “schopstoel” zitten. Met deze grappenmakers die alleen goed zijn in; yu har yuo


  Maak melding

 17. Het einde moest zijn; yu o har yuo trusu, discussies, wat meer te maken heeft met eigen en partijpolitiekbelang. Wat helemaal niet bevorderlijk is voor de vooruitgang van land en volk.


  Maak melding

 18. somo mi boi de gluurder alias de pieper

  je was bereid je leven te geven voor bouta

  je wilde de PL laten opgaan in de NDP

  je hebt meegeholpen de amnestie door te drukken

  wat ga je nu doen je bent nu uitgespeeld haha jo hori bal now want de volgende verkiezing heb jij maximum 3 zetels
  daar zorgt nain voor dat gebeurt nou eenmaal met gatlikkers en verraders
  kies joe mooi jij gaat nu buffels scheiten judas


  Maak melding

 19. Somo wees de verlosser van het Surinaamse volk. Somo je genoot respect van ons. Somo fixeer je niet op materiële goederen. Niks neem je mee in je graf. Alleen je goede naam Somo. Somo hoeveel slagen kan de PL van je nog incasseren.
  Wees niet de hoer van deze coalitie. Een hoer waar men geen respect voor heeft.
  Somo denk aan de geschiedenis. Hoe zal de geschiedenis over je oordelen. Er valt nog veel te winnen Somo. Wees een kerel, een held die geschiedenis gaat schrijven. De stekker Somo.


  Maak melding

 20. @Radjkoemar Rajaram: Politieke partijen NF(VHP, NPS, DA,91 en SPA) willen het land aan NL geven, omdat ze krijgsgevangenen/slaven/knechten zijn van NL.

  Heer Radjaram,

  U spreekt uzelf tegen. NF heeft meer dan 10 jaar geregeerd. En u bent nog steeds Surinamer. Of wilt u liever geen Nederlands spreken? U mag ook posten in het Surinami.


  Maak melding

 21. sme is al drie jaren in krises en komt geen flikker verder..

  alle crimies hebben hun zakken goed gevuld en liggen nu overhoop met elkaar..

  tot de komende verkiezing zal er niks meer gebeuren van overheids zijde..

  dit kun je geen regering noemen,maar een boeven,moordenaars bende die aan elkander zijn geplakt zonder voor uit zicht..

  dus neks no fout,moro é doro,

  na de verkiezing,wordt de vader netjes opgehaalt voor een eerwaarde bezoek naar new-york..

  het gaat u goed.


  Maak melding

 22. Aah…de geschiedenis herhaalt zich. Ronnie heeft er meer baat bij om zijn oude baas in het zadel te houden. Dus die deal is rond. Je weet toch. Oost van jou en west van mij.
  Su …je zit in de schijt en we komen er niet van af.


  Maak melding

 23. Holala Papa Somo,nu is de tijd aangebroken de biezen te pakken.Pae Somo kan nu pinda gaan planten en daarnaast een
  tjekre tjekre cafe openen.


  Maak melding

 24. Hahahaha somo de steker somo dit somo dat ik denk niet dat somo zo dom is en ik denk niet dat de krokodillen hier wat te eten zullen vinden en NPS/VHP had niet het lef mensen weg te sturen het volk mocht bloeden als ze maar aan de macht bleven maar deze regering stuurt naar huis wie naar huis moet van eigen NDP of van wie dan ook dus dat is pas lef dat is pas laten zien niet partij maar volk dus het feesje van de huiggelaars hier en de brand stichters gaat even niet door want het merendeel van volk weet dat niet alles goed is maar dat deze regering toch meer gedaan heeft voor SU dan welk ook dus wat er ook gebeurt still go strong meer dan 15j vorige dus denk niet dat we weer bij af gaan nu gewoon door duwen hup hup hup naar boven ja het is zwaar want er zijn ook veel die naar beneden trekken de zogenaamde suries die het meenen met su en ja ik bedoel de oppositie dus dat


  Maak melding

 25. Stoelendans of flexwerken?
  In Suriname zit je al gauw op de schopstoel.
  Het zijn net parttime uitzendkrachten zonder ervaring
  of juiste opleiding.


  Maak melding

 26. somo je moet met je hele bende oprotten,je deugt voor geen moer..waardeloze vent..

  trouwens die hele mega-combie is één groote bende crimies bij elkaar..

  sme heeft nieuwe bloed nodig..mensen met ideën, fisie, met toekomst perspectief..

  die hele oude garde is allang achterhaald..

  dus oprotten..


  Maak melding

 27. Zolang parlementariër zijn een deeltijdbaan is zal er geen verbetering optreden. Hoe kan het zo zijn dat het werk in de “Hoogste College van Staat” alzodanig gekwalificeerd is. Ook zou het zo moeten zijn dat iedere functionaris op zijn merites beoordeelt dient te worden, wat juist meestal niet ter spraken komt. En dan te bedenken aan de hoge beloning voor het niets weten en doen. Dus, objectief gezien lijkt het geen belangrijke baan te zijn, met alle respect. Laat dat duidelijk zijn. Dit is een belangrijk onderwerp om over te discussiëren en niet over prietpraat wat vaak het geval is. Voor deze zeer belangrijke baan moet er voltijds gewerkt worden, maar aangezien het vaak om laaggeletterden gaat, duidelijk mensen die geen opleiding hebben maar partijloyalisten zijn, moet dit op de koop toe genomen worden. Het is ook duidelijk dat de meeste van deze lui (voor kwantiteit en geen kwaliteit) in het parlement aanwezig zijn/zitten om quorum te leveren, meer niet. Het is overduidelijk dat; “de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet”, over en weer. Om eerlijk te zijn hebben deze zich parlementariër noemen door hun ongeschiktheid, niets en dan ook niets in het parlement te zoek. Maar aangezien dat het stemvee Apolitiek is zal er nooit geprotesteerd worden, door gebrek aan inzicht. In deze is van toepassing; in het land der blinden, die met een oog is koning. En nog bijna 20 maanden te gaan, dan is Suriname van deze “Leleku’s” en “asemas” die op een subtiele en geraffineerde wijze hun eigenbelang na streven. En de naïeve achterban steeds een dodemus voor houden, wat als zoetekoek geslikt wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.