Verdachten zijn Surinaamse politie stapje voor

34

PARAMARIBO,6 okt – Justitie of het Korps Politie Suriname, KPS, maakt wel degelijk indruk. De ene verdachte na de andere meldt zich aan, iets meer dan een week na de gewelddadige roof op een wisselkantoor in het zuiden van Paramaribo. Maar liefst vijf van de zeven verdachten meldden zich uit eigen beweging aan. Het bleef daar niet bij.

Benjamin en Arifian Vrede hebben zich bij de politie gemeld. Beiden werden al geruime tijd gezocht door de politie. De twee broers waren niet te vinden en nu ineens wel. Onder begeleiding van hun advocaten hebben de twee zich vrijwillig aangegeven. Opmerkelijk, omdat de twee al geruime tijd gezocht werden wegens diefstal. Het is een relatief minder indringende misdaad dan de roofoverval waar maar liefst zeven man voor verantwoordelijk werden gesteld.

Van alle zeven is de identiteit reeds bekend, ondanks de maskers die ze droegen tijdens de overval. Het moet wel indruk hebben gemaakt. De afgelopen dagen hebben de meeste van de verdachten zich vrijwillig gemeld. Tussenin heeft ook een verdachte van verduistering zich gemeld en nu de twee stelende broers. Hoewel veel kritiek geleverd wordt op de oproep van minister Edward belfort van Justitie & Politie om zich te melden, pleiten de aanmeldingen in zijn voordeel.

Bekijk ook:

34 REACTIES

 1. Dus nu wil meneertje belfort beweren dat het goed gaat met de bestrijding van de crimnaliteit in su. En de rest dan die families uit elkaar hebben gerukt , die idioten lopen nog steeds rond. Dat is nog erger dan ee overval. Houd het volk niet voor de gek .


  Maak melding

 2. Wat mij betreft kan dit genoteerd worden als een hedendaags wonder.

  Zullen wij ook proberen vooraf de mensen in te stralen? Dus voordat het strafbare feit gepleegd wordt?

  – ik geef niets om censuur –


  Maak melding

 3. BELFORT : “Wij doen geen moeite meer om je op te sporen, maar als we je toevallig tegen het lijf lopen, wordt je zonder proces standrechtelijk op straat geëxecuteerd”.

  Tja… wat doe je dan, als je iets op je kerfstok hebt?

  Wat er nu gaande is, is niet omdat het politie-apparaat zo goed werkt, maar puur machtsmisbruik, chantage en bedreiging van verdachten.

  Een stapje dichterbij een politiestaat.


  Maak melding

 4. De no nonsens uitstraling van de minister en het Korps Politie Suriname is rof(rough),tof,onplezierig als ze je pakken,enz.De rovers, oplichters, verkrachters, overvallers,enz. en de personen die ze bescherming geven moeten weten dat ze gepakt gaan worden,dood of levend.Portretten van de misdadigers moeten op grote digitale billboards in Paramaribo moeten komen hangen.Ze moeten herkenbaar zijn voor het publiek. De misdadigers moeten opgejaagd worden.


  Maak melding

 5. Ja natuurlijk zullen de aanmeldingen in het voordeel van de Juspol pleiten. Het is helemaal geen wonder wat deze mini-ster aan het verrichten is. We moeten realistisch blijven en bekennen dat de manier waarop de mini-ster zijn oproep deed. Het was meer in dreigende taal dat het gebeurde, want bij aanhouden zou het best zo kunnen zijn, dat ze op de vlucht gedood (geëxecuteerd) werden. Het zijn misdadigers maar achterlijk zijn ze niet, daarom kozen zij eieren voor hun geld.


  Maak melding

 6. ja Belly gefeliciteerd mang…en nu deze Nette Mensen flink aan de tand voelen of zij daadwerkelijk ingezet zijn door **uit die hoek** om het land te destabiliseren ,.. want da gaat die droom van DADA uitkomen tog om die VHP weg te stoppen in Santo 🙂

  !!!maar wacht effe!!!

  ik vermoed dat jij jou falend beleid aan het op kalefateren bent door zelf zulks scenario op te zetten, en indien zo,…..da vraag/verzoek ik jou achterban om niet hun medemens eerst te mishandelen eer zij over gaan tot roof..


  Maak melding

 7. Als criminelen niet schromen om op de politie te schieten, moet je wel naïef zijn om te denken, dat als ze je komen ophalen, dat ze met een katapult in de hand je komen aresteren.

  Dus zo te zien hebben deze gasten geen behoefte aan een prodeo raadsman.

  Ben benieuwd als ze ook eerst langs een arts zijn geweest voor een algehele body check.


  Maak melding

 8. niks is goed,nergens terwereld is het crimineel vrij overal gebeuren dit soort dingens de politie doen hun best maar het lijk niet genoeg voor bepaalden van jullie.
  O,


  Maak melding

 9. Vier vermeende criminelen worden zonder pardon geliquideerd door Faya Blo:Er volgt kritiek en de minister wordt van moord beschuldigd.
  Nu worden de criminelen opgeroepen zich aan te melden …… er is al weer kritiek!
  Wanneer is het nou eindelijk goed??????????
  WAT EEN GE …… sorry GEZEUR ALLEMAAL!


  Maak melding

 10. Nu we zien dat de methode Belfort, tegen alle verwachtingen in, werkt, is het misschien ook een goed idee dat Belfort een beroep doet op zijn, eervol ontslagen collega’s om gestolen geld vrijwillig terug te storten in staatskas. De methode Belfort is, wat die boevenstreek betreft, onze enige hoop.


  Maak melding

 11. Juspol met name Belfort is een van de duizend werkarmen van D.D.B… Dus hij moet wel in het gareel blijven. Alles enn iedereen behalve beschermde loyalisten. En laten wij niet zeuren: er is een AMNESTIE WET. Ook voor R.B. en ….ja die pitjil man ook ?


  Maak melding

 12. Eens met bovenstaande reacties: uit angst om geëxecuteerd te worden hebben deze jongens zich gemeld.
  Erg ‘toevallig’ dat deze jongens zich aanmelden met hun advocaat, die volgens de suri-media, vervangers zijn van paarse kan-haai.. himself. Denk, denk, denk………………….

  Belfort, je bent ongeschikt, klaar.
  I dare you: Roep de criminelen op, om hun wapen in te leveren.
  Van mij mag je met je konvooi, een maand naar het binnenland, langs alle dorpjes om de wapens op te halen.
  Van mij krijg je een speciaal huiszoekingsbevel.

  En waarom moet je in de media breedvoerig aangeven, dat er nieuwe guns worden aangeschaft.
  Wat zoek je oorlog????????

  En heb je die criminelen al opgeroepen die die Chinese ondernemers een paar dagen geleden hebben afgeranseld, nogmaals zijn deze mensen niet belangrijk?

  Dus……neen, het is nog steeds niet goed genoeg.

  Zolang er senioren in de nachtelijke uurtje uit hun bed worden gelicht, om 50 louzy srd, dan is het nog steeds niet genoeg.

  Basta!!!!!!


  Maak melding

 13. En wanneer gaat nou bouterse de grootste crimineel moordenaar en drugsdealer van Suriname aanmelden of beter gezegd zicht over geven aan de politie


  Maak melding

 14. Eens met onderstaand statement van robg:

  “Portretten van de misdadigers moeten op grote digitale billboards in Paramaribo moeten komen hangen. Ze moeten herkenbaar zijn voor het publiek. De misdadigers moeten opgejaagd worden.”

  Wist je dat de foto’s aan de waterkant, bij het dna gebouw zijn vernietigd, wss door boze burgers.

  Voortbordurend op het voorstel van robg, stel ik voor, om te starten met foto’s van de grootste crimineel, alias b.

  robbie bedankt voor de tip.


  Maak melding

 15. =Ik ben blij dat de criminelen zich zelfs aanmelden, maar men moet het volgende niet vergeten:

  -Deze criminelen kunnen nergens naar toe vluchten, omdat zij bekenden zijn van de politie. Ze weten als niemand anders dat zij internationaal gezocht zullen worden. Bovendien zijn het criminelen die echt niet weten wat te doen.

  =Zou het om zware criminelen gaan en precies weten wat ze echt moeten doen, zouden zij zich echt niet gaan aanmelden.Belfort zou dan anders piepen.

  =Ik heb vele gesprekken mogen volgen en het volgende is mij opgevallen::
  Belfort en zijn mensen om hem heen kunnen niet tegen kritiek en proberen alles goed te praten. Zodra de vorige minister kritiek geeft, wordt hij aangevallen.
  Belfort straalt geen gezag uit, terwijl Santhoki dit wel had en heeft.


  Maak melding

 16. ….dus nu kennen we de politie procedure…..

  Je begat een crime…wacht op een oproep…en dan meldt je je aan.

  Voordelen voor de boef met deze methode,

  -je wordt niet gestraft ,althans niet de gevangenisstraf opgelegd krijgen die men zou verwachten,
  -je wordt in de gelegenheid gesteld een ulo diploma te behalen binnen 4 muren
  -voorts krijg je de gele ster opgespeld van Belfort die moet bewijzen dat jij niet als crimineel maar als erewaarde burger de gevangenis verlaat!
  En o,ja 3xdaags een nwarme maaltijd vreten.
  En als zo een crimineel bij jou een job komt zoeken zet hij als referentie voor je…meneertje belfort !


  Maak melding

 17. LOL

  BELFORT : “Wij doen geen moeite meer om je op te sporen, maar als we je toevallig tegen het lijf lopen, wordt je zonder proces standrechtelijk op straat geëxecuteerd”.

  Nu snap ik waarom die =kruimeldiefjes= zich aanmelden !!!
  Het zijn maar kleine jongetjes geen zware shit zoals in de regering veelvuldig voorkomt, wanneer gaan zij zich aanmelden…. ????


  Maak melding

 18. Medusa het zijn maar kruimeldiefjes ja…. die zware gasten waar het om DRAAIT komen zich echt niet melden yere ! Ik neem aan dat de politie hun niet gaan dood scheiten omdat ze geen info over die zware gasten geven, terwijl die zware gasten je zeker killen als je hun verraad…. dus leuk dat die kruimeldiefjes zijn gepakt … ”fantastisch leuk”


  Maak melding

 19. Als er verdachten zijn die zich met strafbare feiten hebben opgehouden,gauw aanmelden dan.
  Jaja Belfor dan zal je de gevangenissen moeten uitbouwen.
  Misschien kan dit tot het resocialiesatie program horen.
  Laat gedetineerden onder goeie begeleiding mee bouwen aan de uitbreiding.Kost de staat minder uigaven.!


  Maak melding

 20. Die gasten vervelen zich dood in de jungle en willen toch de stad in. Daar kunnen ze onverhoopt doodgeschoten worden. Dus wat doen ze? Ze melden zich bij Belfort. Die mag nu voor hun veiligheid gaan zorgen. En als beloning van de vrijwillige aanmelding krijgen ze 20% minder straf, goed te eten en elke dag 5 Srd.

  De cassaveteler heeft lang niet van zich laten horen.


  Maak melding

 21. Bij zulke zware criminelen loopt de politie ook zeer grote risico’s op bij confrontaties. Ze schieten namelijk terug met machine geweren. Voor de zekerheid dus gelijk doorzeven met kogels, eigen veiligheid gaat in dit geval zeker voor…

  Met die gedachte melden sommige criminelen zich gelukkig aan. Beter opgesloten zitten dat gedood worden…

  Mijn complimenten voor de politie die ook gezinnen hebben, en die dit gevaarlijk werk op zich willen nemen. Ga zo door, want elk crimineel die buiten rondloopt is eentje teveel. Criminelen die weigeren zich aan te melden, moeten de consequenties hiervan zelf dragen…


  Maak melding

 22. En nog vindt Santokhie dat minister Belfort z’n werk niet goed doet door de criminelen op te roepen om zich vrijwillig aan te melden.

  Maw, als het aan Santokhie had gelegen waren deze misdadigers nog op vrije voeten en konden ze nog vrij en blij rond huppelen, totdat ze ooit eens door de politie waren opgepakt.

  En dit is dus de reactie van iemand die president van het wil worden !!!!!
  Verder is deze uitspraak van de VHP voorzitter een schoffering naar de mensen die op hem lijken, want zie de video beelden wat één van de criminelen allemaal met die mevrouw heeft gedaan !!!

  En dan nog hoefde (van Santokhie) criminelen zich niet aan te geven, want de oproep van Belfort was volgen Chaan ongehoord en ongepast.

  Hindustaanse broeders in Suriname, zie dus nu hoe jullie eigen leider met jou om gaat want Chaan geeft in principe geen ene ruk om die mevrouw !

  Hij haast zich om in de media dingen tegen deze minister te roepen zonder rekening te houden met het leed van de slachtoffers.

  Chandrika dacht zeker van, hier kan ik goed garen bij spinnen alleen heeft hij zich hierin verslikt !!!


  Maak melding

 23. Esmerald, jij doet aan een brutale verkrachting met de inhoud van mijn mijn bericht. Hetgeen je voorstelt is zeker niet mijn bedoeling geweest.Ben ik soms naïef om niet door te hebben dat jij een diep gewortelde, haast genetische hekel heb aan “B” de president van de Republiek Suriname?

  Het lijkt alsof je dag en nacht fantaseert over de meest vreselijke scenario’s over de dood/ziekte/ongeluk van de president”B”.Het komt er bijna op neer dat alles wat er in je leven gebeurt (of niet gebeurt) linkt op de een of andere manier aan “B”.

  Ik denk dat je zelf niet begrijpt waar die diepe haatgevoelens vandaan komen en dat je de wraakgedachten nooit stil kan leggen. “B” bepaalt je hele leven : migraine-aanvallen, slapeloosheid, spierpijnen, woede, frustratie, stress, wanhoop, schaamte, onmacht. Esmerald, “B” heeft je lief.Kom tot inkeer.Laat je niet meeslepen door haat en wrok.


  Maak melding

 24. Zo in Amerika wanneer je aanmeld of gepakt word krijg je straf vermindering in Nederland als je meld of getuig tegen anderen krijg je straf vermindering en overal ter wereld weer wat maar hoor nu de horendragers toen mhr Belford op riep schreeuwden ze hij is gek en kan lang wachten maar nu daar de oproep zijn vruchten afwerpt hebben ze weer wat anders en het zal altijd zo zijn het gaat deze mensen om het negatief bekritiseren van wie dan ook die zij denken dat die voor de NDP zijn terwijl het niet uitmaakt welke criminelen het zijn zwaar of licht want wanneer de oppositie praat hoor je zelfs weer een ketting afgerukt weer een gasbom gestolen als er niets ergs gebeurd en als het zo is dan zijn ze in hun schik weer grote beroving het is nooit goed en over Santokie kunnen wij liever zwijgen vertel mij wat er toen niet gebeurde toen hij er was of er toen niemand dood geschoten is of er geen berovingen waren en willen jullie SU veilig dan word er hard opgetreden want als jouw vader of broer bij de politie zat en er word op hem geschoten wat moet hij dan doen netjes vragen schiet mij niet en geef je over doe dit in een ander land en ervaar wat je zal overkomen alleen in SU blijven we zeuren laat die overval jou gebeuren met gezin dan zullen jullie anders piepen maar ik weet nu wel dat het jullie niet daarom gaat het is omdat het onder deze regering is want als het santokie was die net zo optrad zouden deze zelfde mensen gillen goed zo maar santokie heeft en had het lef niet want hij ging niet buiten Paramaribo en als het een keer echt moest zelf door de stad met5 gepansterde wagens zelf van werk naar huis dus maar laat dat ieder zn eigen manier maar wees dan wel eerlijk deze minister is misschien geen topper maar tot nu toe de beste geef eer wie eer toe komt en niet omdat je de persoon of regering niet mag het is voor het land de agenten wagen toch ook voor jou hun leven dus ik vindt dat ze zich op alle manieren mogen beschermen ik hoor liever dat overvaller is geraakt dan de politie want ook hun gezin en familie wacht GOD BLESS YOU ALL


  Maak melding

 25. Er looptt nog een hoofdverdachte rond in dit land die president is, en heeft zich nog steeds niet aangemeld, en dat zijn grotere criminelen dan degene die zich tot nu toe vrijwillig hebben aangegeven.


  Maak melding

 26. Sáááááááng, 25 minnetjes. Dat betekent, dat het 25 paarse paupertjes, in het verkeerde keelgat geschoten is.
  Feit is dat alle 25 mijn posting gelezen hebben en er ook nog op gereageerd hebben en dat is uiteindelijk de bedoeling, toch? De boodschap is overgekomen en de waarheid is hard om aan te horen.
  Vraag het maar aan DDB.
  Nog even en mijn reactie wordt verborgen…. Dan wordt het nog spannender want dan wil IEDEREEN het lezen. Zo werkt dat nou eenmaal. Niets aan te doen, tje potie!


  Maak melding

 27. De plussen en minnen zijn persoonlijke waarderingen, het gaat feitelijk om de inhoud en daar kunnen deze “asemas” of “duivelse-kakkerlakken” niets aan veranderen. Wel is het zo, lekker is maar een vinger lang, dus. Voor sommige mensen is de waarheid erger dan hoofdpijn, wetend dat deze criminelen het land naar de ondergang aan het leiden zijn. En doen alsof hun neus bloed, dat is het ergste wat toegestaan wordt. Is er niet één persoon tussen dit uitschot met een klein beetje verstand om te zien dat het niet goed gedaan wordt. Natuurlijk zijn die er niet tussen, want het zijn overwegend mensen van een zeer laag allooi, of veroordeelden die aan deze roversbende gelieerd zijn. Ook hebben de meeste van dit straatschuim nauwelijks de lagere school doorlopen of kunnen hun naam met moeite spellen. Dus eigenlijk zou je ze niet kwalijk moeten nemen voor hun achterlijk gedrag. Ook moeten we niet uit het oog verliezen, dat de criminaliteit de laatste drie jaar juist gestegen is. Natuurlijk was het niet anders te verwachten, want soort zoekt soort. Want je mag zeggen wat je wilt deze regering grossiert is delinquenten recidivisten moordenaars verkrachters drugshandelaren en bankrovers. Eigenlijk verdient deze regering een ere plaats in het Guinness Book of Records, want op de wereld komt dit nergens anders voor.


  Maak melding

 28. Tegenwoordig hoef je in su niet gekwalificeerd te zijn,je sluit je aan bij een politieke partij,en heb zo een baan bij lantie'”Ontwikkeling toch?”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.