Vader Nishayad is Surinaamse politie nog te slim af

21

PARAMARIBO, 6 okt – De Nederlandse vader van de zevenjarig Nishayad Nabi blijkt de politie tot nog toe te slim af te zijn. Ruim acht en veertig uren na de ontvoering van Nishayad op school, is er nog geen spoor van het kind gevonden. De Nederlandse vader is intussen wel in de publiciteit geweest.

Via het Nederlandse programma Ontvoerd heeft de man getracht zijn gelijk te halen. Journalist John van den Heuvel, presentator van Ontvoerd, vindt dat de vader gelijk heeft. ”We hebben alles uitgezocht. De vader mag het gezag uitoefenen. Het is zijn kind. Er is geen regel die hem verbiedt met zijn kind om te gaan of van school te halen”, zegt journalist Van den Heuvel tegenover de Ware Tijd. De politie lijkt noch de vader, noch de journalist te kunnen opsporen.

”Op dit moment is niet bekend dat hij de vader heeft geholpen. De politie wil hem wel spreken om via hem met de vader in contact te komen’, is al wat politiewoordvoerder Humphrey Naarden kwijt kan. Een nuchtere geest zal wel aanvoelen dat als de vader de jongen van school haalt in Suriname, het ook de bedoeling is hem naar Nederland te brengen. Feit is dat de politie tot nog toe niets concreets heeft kunnen verrichten en lijkt de vader alle kaarten in handen te hebben.

UPDATE: De zevenjarige Nishayad Nabi is zondag met zijn vader in Nederland aangekomen. Dat meldt journalist John van de Heuvel zondagmorgen per e-mail aan de Ware Tijd. Van der Heuvel stuurde deze foto mee.

21 REACTIES

 1. Met alle respect de berichtgeving op wkn wordt gebracht als of de vader een notoire ontvoerder is.

  Feit is het jongetje woonde al 3 jaar onrechtmatig bij zijn grootouders in Suriname. De vader heeft het eenhoofdig gezag en de voogdij, en heeft nooit afstand gedaan van zijn kind.

  Zijn inmiddels overleden moeder nam haar zoontje 3 jaar geleden mee naar Suriname, waar de familie voor hem zorgde. De vader en de familie van de moeder hebben al enkele jaren geprocedeerd over de voogdij van de jongen. Vader is in Nederland tot aan de Hoge Raad in het gelijk gesteld en heeft ook de Surinaamse rechter het gezag over zijn kind erkend.

  Er is geen sprake van ontvoering, de beste man komt zijn zoon halen. En groot gelijk heeft hij !


  Maak melding

 2. Je kunt het ook omdraaien, Surinaamse politie beschermt ontvoerders. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat na diverse gerechtelijke uitspraken in het voordeel van vader het kind nog steeds bij de ontvoerders woonde. Politie en justitie Suriname heeft gefaald.


  Maak melding

 3. In een jungle is werkelijk van alles mogelijk. Wij staan overigens te oordelen en te veroordelen alsof wij destijds dat kind hadden geioniseerd en of gebaard.


  Maak melding

 4. Het recht heeft het van de emoties gewonnen. Een Nederlandse rechtbank had de voogdij aan de vader toegekend. Dus heeft de vader geen onrechtmatige daad gepleegd, in tegendeel, maar gewoon zijn plicht als vader heeft vervuld het kind terug halen. De moeder pleegde juist een onrechtmatige daad, het kind te ontvoeren naar Suriname, In Suriname gaat men in de fout, door niet naar de letter van de wet (in Nederland uitgesproken) te kijken maar de emoties de vrije loop laten. Let op, het gaat om een Nederlandse jongen, die juist onrechtmatig in Suriname verbleef. In Suriname keek men bewust ( op Zanderij) de andere kant toen deze jongen het land verliet. Wetend dat in dit onderhavige geval, Interpol op een afstand de grens overgang op Zanderij in de gaten hield. Bij de grensovergang (Zanderij) mocht hem geen strobreed in de weg gelegd worden, want dan had Suriname een Internationaal probleem. Dat de vader geen lieverdje is is van een andere orde, juist in Suriname was men in de fout door een Nederlandse rechtspraak naast zich neer te leggen. En kijkend naar de letter van de Nederlandse wet was die jongen illegaal in Suriname. Omdat hij door de moeder ontvoerd werd naar SME, door de emoties keek niemand naar deze onrechtmatige daad gepleegd door de moeder.


  Maak melding

 5. Hij is ze niet te slim af. De autoriteiten zijn laks. Wat ze moeten doen is een opsporingsbericht plaatsen op radio, TV, krant, internet enz. Met de volgende inhoud.

  “Meldt je aan, anders komen we jou halen”

  Tigri Barba

  Ik wil dan zien of zij zich niet melden.


  Maak melding

 6. De vader wordt in Nederland uit de ouderlijke macht gezet. Zijn gedrag is bekend bij de autoriteiten. Het kind was beter af bij bloedverwanten. Het gaat in deze om persoonlijke wraak van de vader. het belang van het kind telt in deze niet. Het zal mij niet verbazen dat het kind het lot overkomt wat vele al ondervonden hebben. Pas op jullie.


  Maak melding

 7. Heeft die jongen een paspoort? Van welke nationaliteit? Gaat dit geen problemen geven wanneer hij naar het buitenland reist? Met een vader die misschien een andere nationaliteit heeft staan op z’n paspoort?

  Waarom willen Moslimmannen eigenlijk nooit dat het kind bij de moeder verblijft? Dat is toch natuurlijk? Is het vanwege de Sharia-wetgeving?


  Maak melding

 8. Een beetje euro’s laten zien aan de douanes in SU doet al wonderen. Ik denk dat hij via Frans Guyana al is gevlucht ze kunnen hem neks maken.

  Die vader is gewoon een held. Jammer voor nani en nana, maar als het mijn kind was had ik ook hetzelfde gedaan, want dadi en dada is er ook nog.

  De volgende die nu ontvoerd moet worden is de veroordeelde maffialeider, massamoordenaar, drugsdealer en tevens ook president van SU, zodat hij toch berecht kan worden, om de vele gruwelijke misdaden. Maar dat gaat iets meer euro’s kosten. In Su is bijna alles te koop en alles en iedereen heeft z’n prijs.


  Maak melding

 9. Alle grappen op een zij: Er wordt geen rekening gehouden met de ontwikkeling van dit kind. De moeder die helaas overleden is wilde de jongen niet laten voor de vader, terwijl zij vergat dat dit kind uit liefde is geboren (tussen haar en de vader). Waarom nu ze uit elkaar zijn gegaan de vader een loer draaien? En geloof me, zodra zo´n jongen 18 jaar is geworden zou hij zijn vader op spoorloos gaan zoeken en de familei van de moeder zouden hem zeggen, je vader was een slechte man, een hoereerder , enz…. terwijl hij heel graag zijn kind wilt opbrengen. Ik kijk elke maandag naar NOS1 en met tranen in mijn ogen hoeveel verdriet sommige mensen kinderen aandoen….

  Dus terecht dat de vader zijn zoon is gaan halen, wie geeft de ouders van de overleden vrouw het recht om de jongen van zijn vader af te houden. Dat zijn gemene en slechte egoïstische familie….FOEI TOCH!!!!!!!


  Maak melding

 10. Uiteraard had de minister van justitie gehoopt dat de vader zich ook vrijwillig zou melden. Want die oproep levert hem wel veel succes op, want criminelen melden zich massaal vrijwillig bij de politie. Althans dat doet de minister het volk geloven.


  Maak melding

 11. Overduidelijk het bewijs dat onze grenzen zo lek zijn als een mandje. dat een niet Surinamer zelfs de zwakke plekken van Suriname kent is het toppunt.


  Maak melding

 12. Waar waren onze jongens van CTU?Hoe kan zoiets gebeuren in Suriname.
  Iedereen kent het programma van john,en toch kan hij zijn gang gaan in su voor de tweede keer.
  Dat krijg je met een veiligheidsdienst ,waarvan alle leden een goudconsessie hebben.Ze zijn meer bezig met goud zoeken whahahaha.


  Maak melding

 13. De jongen had een Nederlands paspoort, uitgegeven door de Nederlandse ambassade in Paramaribo. De vader heeft ook een Nederlands paspoort en kon zodoende onbelemmerd via Cayenne naar Nederland vliegen. Misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft telefonisch vanuit Nederland de recherche in Paramaribo op de hoogte gesteld. Einde verhaal. De Surinaamse autoriteiten kunnen niets, maar dan ook helemaal niets doen. Alleen tegen grootouders, die verweten kunnen worden medewerking te hebben verleend aan een illegale handeling, namelijk ontvoering.


  Maak melding

 14. Het verhaal is zo overtrokken en sensationeel. Feit is dat de moeder met het kind is vertrokken wat misschien op dat moment het beste was. Ze is overleden en de gootouders hebben verder voor het kind gezorgd. De vader is het kind komen halen met toestemming van de rechter op zak. Kennelijk stond hij niet op goede voet met oma en opa en heeft hij dit zo aangepakt. De Surinaamse politie is echt niet gek. Als de man in zijn recht staat is er geen reden om hem tegen te houden. Wat een emotionele conclusies en sensatiebeluste reakties.


  Maak melding

 15. iK zal niet praten voor moeder nog vader alleen GOD weet maar al heeft de rechter in Nederland en Suriname de vader het recht toe gekend dan nog is het niet aan de orde eigen recht te gebruiken dus het is en blijft een strafbare feit en ook van den Heuvel is hier aan mede plichtig de rechter in Su moest het bevel geven en de vader dan het jongetje overhandigen maar hoe je het ook zet of keer het is weder ontvoering dus eigen recht moeder had dat recht niet vader ook niet en de heer van den Heuvel voor de zoveelste keer niet rechtmatig maar niet zo nu altijd weer gaat meneer denken een held te zijn maar geeft een verkeert voorbeeld dat er niet opgetreden word gaat mn verstand te boven er komt een keer dat het fout afloopt en dan tuurlijk zijn deze zaken moeilijk en ingewikkeld maar eigen recht blijft ontvoering dus wie mee gaat of doet is mede plichtig en geeft anderen het idee dat het mag en kan dus geld de wet voor de 1 en de ander niet dus dat


  Maak melding

 16. Uhhm sorry hoor nu is weer Suriname waar alles niet klopt?? Wat gebeurd er in Nederland dan ?? Als hun zo alert waren hoe komt het dat destijds toen de moeder vertrok er geen actie ondernomen iedereen oordeelt die vrouw stonden wij in haar schoenen?? Weten wij wat ze mee maakte ?? Nee we weten alleen dat een vader zijn kind in su is gaan halen na jaren . Wij mensen houden van oordelen zonder iets te weten praat niet uit van uit je eigen ervaring want soms het beste wat een moeder kan doen is is vertrekken ongeacht wat dat te wegen brengt voor de relatie tussen kind en vader waarom is hij zijn kind gewoon niet gaan opzoeken al die jaren waarom heeft het zolang geduurd ?? Nederland houd ervan om te doen als of alles wat hier gebeurd in dit land klopt aub het is een rommeltje hier anders was het überhaupt niet zo ver gekomen


  Maak melding

 17. Naar mijn mening Heeft de Vader Niks verkeerd gedaan.. Hij heeft terecht zijn zoon opgehaald… Dat de Politie en rest heeft gefaald, komt door dat God De Vader op alle vlakken heeft bijgestaan….God bles Vader en Zoon……. Thank God….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.