Vader en zoon Nabi uit Suriname

32

PARAMARIBO, 6 okt – De vader van de zevenjarige Nishayad Nabi is erin geslaagd Suriname te verlaten met zijn zoon. Volgens de Ware Tijd bevindt het duo zich zelfs al in Nederland. Zonder dat de Surinaamse autoriteiten er ook maar een moment lucht van kregen, is de oostgrens van Suriname bereikt.

Vanuit het grensplaatsje Albina is Saint Laurent in Frans Guyana bereikt. In Frans Guyana stapten vader en zoon op het vliegtuig naar Parijs. Van daaruit werd doorgereisd naar Nederland, verneemt de krant van John van den Heuvel. De journalist van het televisieprogramma Ontvoerd heeft vader Nabi bijgestaan bij het smokkelen van Nishayad uit Suriname. De jongen is van school gehaald.

Sindsdien is hij onder de radar gebleven van de Surinaamse justitie. Intussen is ook de Surinaamse politie op de hoogte dat vader en zoon al in Nederland zitten. Justitie heeft duidelijk het nakijken. Nishayad Nabi werd enkele jaren terug door zijn moeder naar Suriname gebracht. De intussen overleden vrouw zei mishandeld te zijn door de vader. Nishayad bleef bij zijn grootouders tot aan het moment van de ontvoering.

Bekijk ook:

32 REACTIES

 1. Alles is gegaan zoals ik had vermoed. Maar dat was ook de beste en meest logische optie.

  Voor een geheime dienst zoals die bijv. Israel heeft, zou het dus, ook helemaal niet moeilijk zijn om in een land al SU de meest gezochte crimineel te vangen.


  Maak melding

 2. De vader en moeder zijn de aangewezen die het meeste aanspraak maken op hun kroost. Nu de de moeder er onverhoopt niet meer is komt dat kind onverbiddelijk die vader toe. Ik zou die tent ook hebben gestript om mijn nazaad mee te nemen. Case closed!


  Maak melding

 3. De meeste Nederlanders met Wilders als bendeleider, zouden het liefst alle Surinamers en Marokkanen Nederland uitzetten. Nu gaat een Nederlander een Marokkaan helpen om zijn half Surinaams half Marokkaans kind, dat bij zijn liefhebbende grootouders woont in Suriname, terug te halen. Dit kunnen we alleen verklaren als we weten dat Nederlanders denken dat Nederland het beste land van de wereld is om kinderen in op te voeden, al betreft het kinderen die ze het liefst het land uit zouden willen zetten. Was deze jongen een in nood verkerende asielzoeker dan hadden ze hem vanwege allerlei drogredenen het land uitgesmeten, al was de kans dat hij in zijn ‘eigen’ land werd vermoord levensgroot aanwezig. Ik heb echt medelijden met dit jongetje dat door zijn verknipte Marokkaanse vader meegenomen is naar de even verknipte Nederlandse maatschappij met zijn PVV, pedofielen partij, partij voor de dieren en belachelijke straffen voor moordende verkrachters (waaronder politieagenten boerenkinkels)en oversekste gay parade-deelnemers.


  Maak melding

 4. Van wetsdienaren verwacht je altijd dat zij conform de wet handelen. Maar hier lijkt het tegendeel toegepast te worden. De houding van het OM in Suriname kan je laakbaar noemen, door tegen een Nederlandse gerechtelijke vonnis in te handelen. Ook lijkt emotie hierin een rol te spelen. Naarden laat zich meeslepen door de emoties van de grootouders, deze hebben helemaal geen recht om het kind te houden. Het gaat om een Nederlandse rechtspraak wat Suriname op allerlei manieren aan het tegenspreken is. Is het waarschijnlijk niet duidelijk dat het om een Nederlands kind gaat dat bij gerechtelijke vonnis aan de vader is toegewezen. Dus logischerwijs handelt de vader op eigen gezag, door zijn kind mee te nemen, er is dan geen sprake van ontvoering of anderzins, ook werkt het OM met tunnelvisie, omdat het kind juist onrechtmatig bij de grootouders verbleef.


  Maak melding

 5. Waar het kind zich het veiligst en fijnst voelt daar zou het moeten zijn. Hij leek me heel gelukkig te zijn met zijn vader.
  Qua ontplooiingskansen en perspectieven kan hij ook beter bij zijn “bloedeigen” vader zijn. Wat liefde betreft???
  Er is altijd een hiërarchie in liefde geven. Zoals er een hiërarchie in lijden bestaat.
  Er is in alles wel een overtreffende trap.
  Voor het kind geldt: “Waar men zich goed, veilig en beschermd voelt daar is je vaderland”.


  Maak melding

 6. Dit kind mag zich gelukkig prijzen dat hij zo gewild is. Dat hij zich met zoveel liefde wordt omringd en omarmd. ik zou zeggen dat hij ondergedompeld wordt in bad van liefde.
  Vind het heel jammer voor zijn grootouders. Ik ben benieuwd hoe zo’n jongen zich verder gaat ontwikkelen.

  Laten wij niet vergeten dat er miljoenen kinderen op deze aarde zijn die liefde en de meest elementaire dingen van het leven moeten ontberen. Nuance is altijd goed en gezond.


  Maak melding

 7. Deze vader is de wettelijke voogd van zijn zoon, en heeft in deze goed gehandeld door zijn zoon op te halen in Suriname die onwettig bij zijn opa en oma verbleef, en heeft het goed voorbereid, door via Albina over te steken naar de Franse kant, waaruit weer is geblkeken dat het een fluitje van een cent is, zo lek als een mandje is die grenscontrole.


  Maak melding

 8. Advocaat Monique Vos die al jaren bezig is met de zaak van Nishayad (7) en zijn grootouders die het voogdij over hem hebben, is geschokt door het brute optreden van de vader die het kind van school heeft ontvoerd. De Surinaamse rechter heeft geweigerd om een vonnis van de Nederlandse rechtbank uit te voeren, omdat de zaak hier ook in behandeling is. Er zijn uitgebreide rapporten van kinderarts Arti Jessurun, Bureau Familie Rechtelijke Zaken en psycholoog Lilian Ferrier. Hieruit blijkt dat het kind ernstig getraumatiseerd was door ernstige mishandeling van zijn moeder door zijn vader.

  Bron Starnieuws

  En zo wordt een arm kind weer “het kind van de rekening”!


  Maak melding

 9. Grensstreek zo lek als een mandje…
  Ik had begrepen dat Linscheer het veiligheidsplan van de vorige regering onderuit had gehaald en deze had herschreven..of hoort deze case er niet in????


  Maak melding

 10. Leuk artikel maar waar is het bewijs dat beide zich reeds in Nederland bevinden!?! Zolang het bewijs niet is geleverd dat ze zich daadwerkelijk in Nederland bevinden moeten we er vanuit gaan dat beide nog in Suriname zijn. Ze bevinden zich dan nog steeds op hun schuiladres!

  Verder mag zeker nu al nader worden bekeken naar de rol van het Koninkrijk der Nederlanden in deze affaire. Want als blijkt dat Nederlandse staat indirect heeft meegewerkt aan een ontvoering van een kind uit Suriname door een paspoort te verstrekken zonder de Surinaamse autoriteiten te informeren, dus zonder medewerking van de Surinaamse autoriteiten is dat een zeer kwalijke zaak.
  In ieder geval het komt de al zeer slechte relatie tussen Suriname en Nederland allemaal niet ten goede.

  Je moet je indenken als je een Nederlands leerplichtig kind ontvoert van een basisschool in Nederland, wat voor een klopjacht wordt opgezet.

  Dit soort zaken kunnen alleen plaats vinden omdat Suriname een zeer zwak land is, zeker voor een G20 land als Nederland.


  Maak melding

 11. Goed geplande ontvoering die waarschijnlijk drie jaren lang tot in de finesse is gepland. Al bij al hoort de zoon bij de vader. Alleen jammer en begrijpelijk voor oma en opa sa bing lobi deng pikienboi, ma kuut, hij heeft meer studiemogelijkheden in nederland dan in een land waar onberechte misdadigers zijn gekozen als leiders.


  Maak melding

 12. Volgens mij heeft John van der heuvel in dit geval geblunderd. Een vader die zijn vrouw heeft doodgemarteld onder toeziend oog van hun zoontje wordt tot voogd benoemd. Overigens is het juridisch steekspel nog gaande. Ik vraag mij af wat voor toekomst dit jongetje zal krijgen van zo’n vader. Nader onderzoek gewenst dus. Aan de andere kant het bewijs dat zelfs buitenlanders de boropassies in Suriname kennen. En wat doet de CTU. In plaats om het land te beschermen en sluiproutes afgrendelen zitten zij te katten op de vorige regering.


  Maak melding

 13. Je kunt doen wat je wilt als die jongen het niet naar zijn zin heeft bij de vader dan zal hij na een zekere leeftijd op eigen houtje terug keren naar suriname het kan niet anders.


  Maak melding

 14. Nishayad Nabi, die vrijdag door zijn vader Nizaar werd ontvoerd uit Suriname, lijdt aan een posttraumatisch stresssyndroom na jarenlange mishandeling en verwaarlozing door diezelfde vader. De familie van Nishayad’s overleden moeder is verbijsterd door het optreden van de Nederlandse programmamaker John van den Heuvel.

  Zoontje Nishayad is van het misbruik van zijn overleden moeder Rabina getuige geweest. “Eén keer kwam hij tussenbeide toen Nizaar Rabina wilde branden met een strijkijzer”, vertelt grootmoeder Galda. Na de vakantie in Suriname in 2010 bleef Rabina met haar zoontje bij haar ouders wonen, Nizaar ging terug naar Nederland. Rabina en Nishayad bezochten psycholoog Lilian Ferrier. De twee bleken een posttraumatisch stresssyndroom ontwikkeld te hebben door de mishandelingen, schrijft Ferrier in een rapport dat de Ware Tijd heeft ingezien.

  Drie maanden na aankomst in Suriname overleed Rabina aan een hartstilstand. Nizaar verscheen niet op de begrafenis. Ondertussen liepen twee rechtszaken: de Surinaamse rechter had de voogdij voorlopig toegewezen aan Rabina’s ouders Raymond en Galda, de Nederlandse rechter besliste in het voordeel van Nizaar. In hoger beroep vernietigde de Nederlandse Hoge Raad dat vonnis: het hof moest de zaak opnieuw bekijken omdat informatie uit Suriname, waaronder de psychologische rapporten, niet was meegewogen.

  De familie is verbijsterd over het optreden van Van den Heuvel. Ze zijn bang dat de ontvoering en terugkeer naar Nederland Nishayad’s trauma zal verergeren. Wat hen het meeste steekt is dat Rabina in 2010 vrijwillig naar Suriname is gekomen. “Van ontvoering door ons is geen sprake”, zegt tante Shahnaaz fel. Ze zal alles op alles zetten om Nishayad terug te krijgen


  Maak melding

 15. We moeten ons afvragen of de vader wel de gelegenheid heeft gehad om ten overstaan van de Surinaamse rechter verweer te voeren. Het rapport van Ferrier is aardig maar de man heeft niet de kans gehad een tegenonderzoek neer te zetten. Op die wijze zijn de beginselen van goede procesorde door de rechter in Suriname geschonden. De rechter had zich niet – ontvankelijk moeten verklaren omdat kind en vader Nederlanders zijn en de man rechtens nog het gezag had. Gewoon een rechterlijke dwaling!


  Maak melding

 16. Jhon van der Heuvel kun je toch niet serieus meer nemen.
  De beste man heeft het vaak over recht en onrecht.
  Kijk dat je ontvoerde kinderen terughaald is een goede zaak lijkt mij, maar dat je een vader helpt die schijnbaar de moeder van het jongetje erg slecht heeft behandeld zegt genoeg over je denk capaciteiten en de wil van een nederlandse journalist om te scoren over de ruggen van kinderen.

  Daarnaast moet ook gezegd worden dat zowel justitie in Nederland en hier in Suriname er een enorm puinzooitje van hebben gemaakt, dit soort zaken mogen geen jaren voortwoekeren dit soort zaken zouden in het belang van het kind moeten dienen en dus zo snel mogelijk opgelost moeten worden in dit geval dus al opgelost moeten zijn.


  Maak melding

 17. Goede zaak voor het kind.MAAR slecht voor su want dit is al de 2e keer.zo werd ook een kind uit su gesmokkeld want pa die suri was had een US vrouwtje en was gescheiden de US heeft met medeweten van SU dat kindje weg gesmokkeld nu doet een gewone oud crimineel dat…en nog erbij een nederlander…tja su wordt te kijk gezet en dat vind ik jammer.Su zou een protest of op niveau de franse en nederlandese regering op de vingers tikken gewoon een heisa maken ,want dit is hoe dan ook mensensmokkel.

  In elk geval ben ik wel blij voor het kind ,dat die weer bij PA is voor zover dat kan,anders visa versa naar grootouders want niet is gezegd waarom kindje plots bij familie was beland…is pa en was hij een lieverdje .zorgzaam etc..eerst dat maar uitzoeken !


  Maak melding

 18. ik vind john van den heuvel brutaal.
  wie heeft hem als jornalist rechten verleend om die ontvoering uit te voeren,wil hij op deze manier bewijzen dat su nog een voetmatje van nl is(hier zit een staartje aan).
  was het een surinaamse jornalist die zoeen actie vanuit nl ondernomen had”dan waren de poppetjes nu aan het dansen”nl,ju rechtvaardig nooo.


  Maak melding

 19. Ze moeten het gewoon via de rechter uitvechten dan is deze probleem opgelost…

  Alleen denk ik dat de Surinaamse rechtspraak heel anders verloopt dan die van de Nederlandse…

  In SU is bijvoorbeeld Bouterse een soort God, en in NL ziet men hem als een zeer zware crimineel die in de gevangenis moet gaan zitten…

  Door corruptie kunnen uitslagen van artsen en psychologen tussen beide landen sterk verschillen, hecht daar niet veel waarde aan…

  Nederland zal nooit een kind overlaten aan een ouder die labiel is. De achtergrond van de vader is allang al getoetst, anders hadden ze nooit meegewerkt…


  Maak melding

 20. Komt de vader ooit Suriname weer in? Wat is de positie van de Surinaamse justitie hierin? En hoe willen ze omgaan met ‘ontvoerder-journalist’ Van den Heuvel?


  Maak melding

 21. Ik kan mijn ogen niet geloven! Lovende woorden over een perfect geplande ONTVOERING! Foei Dieter! Wat een brutaliteit van deze reporter, om voorbij te gaan aan het Surinaams recht. Ik heb daarom een case voor hem: door vader ontvoerde zoon in iran. Ga hem halen laffe hond! Hij weet precies waar hij zijn shit kan uithalen. Volgende keer in Suriname, direct oppakken en berechten wegens medeplichtigheid aan cq brein achter de onvoering van een kind uit de soevereine staat Suriname. In Iran weten ze wel wat ze moeten doen, dus succes met de case.


  Maak melding

 22. Als het correct is dat de vader de moeder heeft mishandeld en er zijn objectieve- en integere rapporten hierover dan ben ik een brug te ver gegaan.
  Foutje, even Apeldoorn bellen.


  Maak melding

 23. In ieder geval. Dit kind zal in zijn toekomst een zeer grote trauma oplopen. En zal zonder de liefde en warmte van een warme liefdevolle Surinaamse oma opgegroeid worden. Arm kind.


  Maak melding

 24. @agnes
  Er zitten 2 zijden aan het verhaal. Ik kan het weten want ik heb ook moeten vechten voor mijn kinderen en weet wat ik allemaal (fout) heb moeten doen om er voor te kunnen zorgen dat zij mensen konden worden.

  Hoe goed Oma en Opa, Ooms en Tantes het bedoelen zij hebben bijgedragen aan een strijd en trauma’s.

  Ik kijk naar de beelden, de foto’s en het filmpje dat ondertussen op het internet rondgaat en zie een ontspannen jongetje van 6 of 7. Ik zie niets van de spanningen en het gedoe wat door de dames Vos en Ferrier de wereld in geslingerd worden.

  Ik ben geen fan van John van der Heuvel maar heb een aantal van zijn zeer emotionele programma’s gezien. Hij gaat niet over een nacht eis aangezien hij bij fouten zijn reputatie en toekomst op het spel zet.
  Hij spreekt met respect over alle belangen, zorgt voor nazorg terwijl mevrouw Ferrier het patient dossier op straat gooit van dit jongetje.

  Laat vader geen lievertje zijn, de groot ouders en overige familie denken ook slechts in hun eigen straatje.
  Het eigenstraatje schoonvegen is zeker niet in het belang van het Kind van de rekening.

  De medaile heeft twee zijden. Het verschuilen achter Surinaamse gerechtelijke procedures is vals omdat het een Nederlands jongetje betreft en daar door de procedures in Nederland lopen.
  De Surinaamse rechter had zich zelf onbevoegd moeten verklaren.


  Maak melding

 25. Lucien,

  Wat stelt het Surinaamse recht nou voor, wanneer zeer grote criminelen de baas zijn in dit land. En niemand hun iets kan doen.

  Massamoordenaars, maffialeiders, drugsdealers staan boven het rechterlijke macht, ze hebben controle over politie, leger, douanes, artsen, pers, lucht(havens), zelfs de rechters dansen naar hun pijpen.


  Maak melding

 26. Er is geen sprake van ontvoering, want het kind heeft geen Surinaams paspoort. Hij heeft enkel een Nederlands paspoort. Het kind draagt de Nederlandse nationaliteit, dus een Surinaamse rechter heeft geen enkel recht om over een voogdijzaak te beslissen. En ik zou ook niet van een Surinaams onderzoek uitgaan, want het gaat hier om een rijke familie en er is nog veel corruptie, helaas.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.