Suriname ‘machteloos’ tegenover e-spionage VS

43

PARAMARIBO, 3 okt – Suriname kan weinig tot niets uithalen tegen spionageactiviteiten van de Verenigde Staten van Amerika. Dit stelt Melvin Linscheer, hoofd van het Bureau Nationale Veiligheid, BNV. Met name het bespioneren van elektronische en internetcommunicatie is onmogelijk te beveiligen.

Een klein land als Suriname met maar weinig tot zijn beschikking is niet opgewassen tegen technologisch geweld. “Wij zouden een paar basismaatregelen kunnen treffen, maar het zal nooit waterdicht zijn”, zegt Linscheer tegenover de Ware Tijd. de autoriteiten in Suriname maken zich dus geen illusies. En dat al helemaal niet na de schandalen rond spionageactiviteiten tegen andere landen. Een recent voorbeeld is de spionage van de Braziliaanse president Dilma Rouseff.

Suriname moet er dus terdege rekening mee houden dat ‘big brother’ ook het eigen communicatieverkeer kan gadeslaan. “Eigenlijk alles wat uit de lucht komt, kunnen zij vangen en analyseren . Er zijn miljoenen trefwoorden waar zij naar sporen. Als deze voorkomen in gesprekken en e-mails, worden ze automatisch opgeslagen voor nader onderzoek”, aldus Linscheer. Overigens zijn er geen aanwijzingen dat Suriname bespioneerd wordt.

43 REACTIES

 1. Hoe stom kan je zijn om dit te zeggen.
  doe tenminste je best om te beveiligen. voldoende kennis in Suriname en Diaspora in het buitenland.

  Nu nodig je de hele wereld uit om te komen hacken.

  Dit is een nieuwe hackaton, banken en bedrijven maak je borst maar nat. de hackers zullen zich nu massaal aanmelden.


  Maak melding

 2. Overigens zijn er geen aanwijzingen dat Suriname bespioneerd wordt.

  Ik denk van wel onnozele Linscheer,neem dat van mij aan.
  En dat gebeurt al jaren!


  Maak melding

 3. Beste mensen
  Google even Georgie voor dat men iets roept.
  54,5% van de mensen leeft onder de armoede grens
  het BNP per hoofd van de bevolking in 2011 was $ 5.600
  zie hier onder
  http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=gg&v=67&l=nl
  Het BNP per hoofd van de bevolking is inb Suriname in 2011 $ 9.600 zie hier onder.
  http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=ns&v=67&l=nl

  Er is na oorlog met Rusland in dit Balkan land weinig te zoeken.
  Zouden ze weten dat ze daar een Nederlandse First Lady hebben. Als ze dat weten gaat de trip niet door.


  Maak melding

 4. En ik maar denken dat Suriname zich kon meten met de V.S. . Waarom zei onze president anders dat je eerbied moet hebben voor je tegenstanders, die hebben operatie Dino zo perfect uitgevoerd tijdens de vergadering van UNASUR, het was op de schoen, hij had het zelf niet beter gekund. Nu ben ik door toedoen van onze president en Linscheer weer een illusie armer.


  Maak melding

 5. Waar maakt Su zich druk om ? Hebben we iets te verbergen ? We zijn de liefste van de klas dus kan ons helemaal niets overkomen. Bouta ga maar op vakantie naar de VS .


  Maak melding

 6. Linsgeer zegt:

  Overigens zijn er geen aanwijzingen dat Suriname bespioneerd wordt.

  Welke spion gaat je vertellen dat ie aan het bespioneren is…wat een domme lu..lo. Gatver!!!!! wat een reactie!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Indien Brazilie zelf ook een prooi is geworden van het modern kolonialisme (nu olv Amerika) wie zijn wij als Suriname om al onze intelligence via internet te beschermen.

  Dit is wederom het bewijs dat zowel spionage als ook intelligence overdracht op de oude manier van spion tot spion moet plaatsvinden, net als in de oude films !

  Ook het hele ‘in the cloud’ gebeuren moeten we niet vertrouwen want dat is hetzelfde als: geef al jou informatie direct aan de Amerikanen ! De meeste servers die de in the cloud informatie’s opslaan staan in South Carolina dus hebben de FBI, CIA en NSA direct toegang tot al deze informatie !

  Daarom blijft al mijn vertrouwde info, op een stick of externe harddisk direct bij mij in de buurt.


  Maak melding

 8. Ja ben maar blij dat ze Suriname al jaren bespioneren zodoende kunnen we er zeker van zijn dat dinootje lekker lang op vacantie blijft en er voor pappie ook een ticket enkele reis klaarl ligt alsook voor brunsie en kornuiten. GEGARANDEERD!! Just a matter of time!


  Maak melding

 9. En ik maar denken dat Ezels dom zijn maar nu ik dit allemaal lees ben ik ervan overtuigt dat er mensen zijn die dommer zijn dan de achterste van de Ezel ik ben niet slim maar zo dom ook weer niet meneer linscheer zegt er zijn geen aanwijzingen en niet dat het niet zo is wij hebben niet de techniek om dat te weten SU is nog een land in groei en wat is de vraag hier wat heeft dat met Bouterse te maken maar bij alles hier noemen jullie de naam van BOUTERSE jullie leven draait daarom ik bid in de ochtend soms over dag en in de avond maar er zijn mensen hier die bidden dat ze de volgende daglicht mogen zien om over BOUTERSE te komen praten want wat anders kunnen ze niet al gaat de vraag niet over de Press ik denk zelf als ze hun vrouw aan het verwennen zijn denken ze aan de heer Bouterse 24u per dag en dan toch nog alleen maar rotzooi uit kraaien kijk lees goed en probeer elke vraag te begrijpen en waar het over gaat voor dat je praten of schrijven gaat ja ik weet dat het moeilijk is maar probeer het doe je best en het zal jullie lukken even niet aan de heer Bouterse denken concentreer op de vraag succes komt goed


  Maak melding

 10. Dankzij deze spionage zijn we wel mooi verlost voor zeer lange tijd van dinootje en voor didibrie zijn de dagen ook al geteld, voor jou is ook al een plekje rereserveerd alsook voor je vriend brunsie en kornuiten. Mooie opruiming! In het verschiet


  Maak melding

 11. Suriname wordt sinds de aanhouding van Dino extra geobserveerd, die heeft gefloten als een peroti, den yankee foming. Ze komen Bouta halen met militair geweld en Suriname beschikt niet over een veiligheidssysteem ter bescherming van haar gelovige burgers. Of komt God jullie helpen? NO WAY! Ook al zou Suriname een commando elite eenheid hebben, toch is zij geen partij voor Guyana, laat staan voor Amerika. Mijn achterban en ik hebben ala boropassies, topografisch en luchtfoto’s aan de Amerikanen doorgespeeld. Jaja, dont blame me man, because God and the Devil did not. Ik ben ongelovig en zal altijd de gelovigen bestrijden, verraden en het liefst persoonlijk kielhalen, want gelovigen zijn in het algemeen slechte mensen, gelet op het feit dat zij hun kroost blijven voeden met het gif dat godsgeloof heet. Maar dat wisten jullie al lang toch?! Vrienden zullen we nooit worden, wie onschuldig is maar gelovig gaat er ook aan, want wie gelovig is heeft geen verantwoordelijkheidsbesef, alles wordt meestal afgeschoven naar de wil van jullie vervloekte God. Ik zal regeren en er de boel decimeren, weg met alle kerken, weg met alle kolonialistische rotzooi, weg met corruptie, weg met mensen met koloniaal bloed. Niet alleen “Krin kondré” in Sranang, maar ook “Krin yéyé”. Het is tijd dat iemand namens de Natuur de vernietiging inzet van kwaadaardige mensen en hypocriete gelovigen, en dit is terecht. De Natuur is beter af zonder dit soort gasten. Lach maar, het lachen zal de kwaadaardige Suri’s helemaal vergaan wanneer die dag aanbreekt. Beschouw mijn posting als een waarschuwing voor wat er zal gaan gebeuren in Suriname. Volgens de geschiedenis was keizer Nero wreed, de Natuur is veel wreder als het om bescherming gaat van haar aardboezem. De Natuur is de schepper des levens en niet God of whatever. The hell with God, he is a hell of a motherfucker.
  django


  Maak melding

 12. Suriname wordt 24 pd geobserveerd. Dino is aangehouden op basis van goed research en infiltratiewerk. Daarnaast staan gesprekken tussen Bouterse sr en Roger Khan ook op tape. Hoezo suriname wordt niet gespioneerd. De VS is vast besloten om de suri kartel op te doeken. Geen gedonder in de achtertuin vd VS. Laat de NAVY SEALS Bouta snel komen halen. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 13. Duidelijke taal van de BNV topper, tegelijk geeft hij aan wat de on-+mogelijkheden en de zwakte van de Surinaamse diensten liggen.
  Dit is heel doorzichtig en onvolwassen van de BNV topper om het zo openlijk naar buiten toe te brengen.

  Dit komt ook voort uit de geheime diensten van het buitenland naar aanleiding van de aanhouding van leden van de Surinaamse Regering. Hoe je het keert of draait Dino Bouterse was en is een lid van de ambtelijke apparaat als hij overal rondloop met een Diplomaten Paspoort.

  Daarnaast was Dino en Co de adviseur van zijn vader DDB en had nog diverse functie’s binnen de ambtelijke apparaat zoals de geheime diensten waar hij de hoofdverantwoordelijke persoon was. Ontkennen heeft geen zin omdat vader en zoon reeds heel in het begin alles openlijk naar buiten toe heeft gebracht wat hun bedoelingen waren.

  Je kan niemand verwijten dat Dino door andere geheime diensten is aangehouden.
  Het is voor de Amerikanen een simpele trucje om hem te laten arresteren ook door zijn eigen naiviteit en stommiteit. Hij dacht dat hij alles kon doen en laten wat hij maar wilde. Maar dat is zichzelf overschatten en onderschatte hij de buitenlandse geheime diensten.

  Hij zal nu zitten verpieteren daar in de gevangenis, met de gedachte van waarom ben ik zo stom geweest door zo onnozel en onverantwoordt te werk te gaan.
  Jammer, nu is het te laat en het kwaad is al geschiedt.

  Berouw komt na de zonde.


  Maak melding

 14. Paranoia onder de Surinaamse drugsbarrons en de illegale wapenhandelaars met FARC connecties!!!! Worden we wel of niet bespioneerd? Surinamers met een rein geweten, hoeven uiteraard niks te vrezen!


  Maak melding

 15. @boegroe
  Jij zegt:”En ik maar denken dat Ezels dom zijn maar nu ik dit allemaal lees ben ik ervan …..”

  Je vergeet een belangrijk punt!
  Er bestaan wezens die dommer dan ezels zijn!
  Die ezels lopen in menselijke gedaantes rond en zijn niet in staat tussen de regels door te lezen!
  Jij bent er een van!


  Maak melding

 16. De Bouta syndromisten hebben niet eens door dat het hier gaat om landje pik op hoog niveau. Ook als er een andere naam aan het firmament treedt zal het rijke Westen een aanleiding forceren om toegang te krijgen tot onze resources. Wordt wakker! Zij hebben alle tools om jou in een bepaalde richting te duwen om dan te zeggen, “zie je nou wel, hebben”! Niemand ontkomt daaraan,…………….
  zelfs Santhoki niet.


  Maak melding

 17. @django
  Ze komen Bouta halen met militair geweld en Suriname beschikt niet over een veiligheidssysteem ter bescherming van haar gelovige burgers.

  Jij houdt je bezig met een utopie!
  De VS zal Bouterse niet ophalen;dat sop is immers de kool niet waard.
  Als het zover is zullen zij de Surinamers het karwei zelf laten doen!Daar zijn de Amerikanen zeer sterk in(zie bijv.Servië met Milosevic!)
  Na zijn straf in de VS vraagt Nederland om uitlevering en wordt hij dan aan Nederland uitgeleverd.(zie Noriëga).
  (Dit is HET scenario dat hem te wachten staat)!
  DE KLOK TIKT GRIEZELIG LANGZAAM VERDER!)


  Maak melding

 18. Suriname stelt toch geen moer voor.
  Is geen kernmacht,kleine bevolking,geen economie,
  kennis is ver te zoeken,op een paar criminelen na is Suriname helemaal niet interessant.Als ze maar 1 spion zouden sturen naar Suriname dan weet hij binnen een week alles.Op het internet is alles al bekend als je pc maar aanzet.


  Maak melding

 19. Ik sta steeds meer versteld van de reacties van die paarse kakkerlakken. Hoe weet Linscheer dat Suriname niet wordt bespioneerd. Hoe functioneert zijn eigen spionagedienst. Zij wisten niet eens dat de zoon van de president werd gezocht, ga maar lekker weer slapen. Er zijn contacten met de Farc vastgesteld, dus alle reden tot spionage. De komende periode zullen we het echt weten, op het moment dat de zaak Dino inhoudelijk wordt behnadeld. Wat mij betreft kan ook deze simpele geest Linscheer naar huis. Totaal ongeschikt, onnozel en niet alert


  Maak melding

 20. amerika is de broer van engeland, en als jij hun geschiedenis na gaat zal jij ontdekken hoeveel moorden zij in suriname,brasil,barbados,en omringende landen gepleegd hebben”nu noemen zij zich zelf de macht van de wereld”is dat dan echt zo.
  spionage van landen heeft altijd een doel,bv,politieke verwarring,negatieve massa beinvloeding,in het geval van su zouden
  zj niks kunnen doen omdat su hun en de wereld geen aanleiding daartoe gegeven heeft,amerika zou intensief spionage verrichten op verzoek van een broeder land zoals b,v Nederland,om,daarna politieke acties te ondernemen(dat zij zelf vast gesteld hebben)om de huidige regering(Bouterse)ten gronde te werpen.

  Foutje, dat zaal niet gebeuren.

  ja zij hebben Dino op een slinke manier opgepakt,om,zijn vader spygologish kapot te maken en zo een vewaring in het su politiek tot stand proberen te realiseren”maar,valse hoop heeft nooit vreugde,amerika de groote hoer die het met elke land doet zal haar hoerige praktijken niet in su kunnen uit oefenen,zij weten dat zij in su niks kunnen doen”zij kunnen ook aangeklaagd worden.


  Maak melding

 21. Door internet is het spioneren zelf makkelijker geworden. Internet zelf is niet gemaakt om beveiligd te communiceren. Maar door wat hulp middelen te gebruiken kan het wel redelijk goed. Tegenwoordig is er in alles software en dat is gevaarlijk, omdat we niet weten wat de apparaten doen naast hun normale functioneren.

  Trouwens als je slechts een VS visum aanvraagt, weet de VSA al veel meer dan onze eigen CBB. Ze hebben je naam, adres, telefoon, email, Facebook, Gmail,twitter, iris-patroon, vingerafdrukken, je internet browse geschiedenis, hoeveel en welke soort laptops, smartphones en tablets je gebruikt, je lokatie vanwaar je op het net gaat etc etc, zonder dat het extra moeite kost…


  Maak melding

 22. Internet is onmogelijk te beveiligen. Alle internationale dataverkeer wat plaatsvind op het net, kan onderschept worden door grootmachten, zeker Amerika…

  De monopolist van Windows, wat bijna iedereen verplicht is te gebruiken. Zonder dat mensen het weten, worden al je gangen in de gaten gehouden…

  Telefoons worden afgetapt. Programma’s zoals je Windows, Hotmail, Skype, Facebook, google, geschiedenis, cookies, Spam, enz. enz. enz. hebben ze onder controle. Er zijn bijna geen geheimen meer, ze kunnen zelfs in je pc gaan snuffelen…

  Het is dom als je als crimineel illegale zaken doet via het net of de telefoon.


  Maak melding

 23. sme is niet machteloos,,

  de belijds-medewerkers de aan gestelde figuren zijn

  onkundig niet geschoold, geen kennis van zaken, weten niet hoe aan te pakken, geen educatie,, dat is het probleem..
  het komt ervan als je ongetterde figuren op een stoel zet,die kennis geen heeft van zaken..

  dat is dat ding..


  Maak melding

 24. Nou MEDUSA het is dat jij het zegt lees goed en nog een keer en nog een keer want ik zie dat jij alleen tussen de regels leest ik ben blij een van de wezens te zijn die dommer is dan een Ezel maar ik heb het over de achterste van de Ezel dus waarschijnlijk ben jij dommer dan de domste wezen omdat jij je dan aangesproken voelt als achterste van Ezel je weet wel welk gedeelte O zal wel niet zo dom ben je ook nog Hahahahahhahhaaha


  Maak melding

 25. So what als Suriname wordt bespioneert door de U.S.A. In Holland worden ook veel medewerkers door hun Baas bespioneert. Maar zijn bang om hun baan te verliezen, dus houden ze hun mond.


  Maak melding

 26. Het is alom bekend dat waar er Amerkaanse-Ambassades zijn er gespioneerd wordt. En daarvoor worden er geavanceerde communicatiemiddelen gebruikt. Het gebruik van op afstand afluisteren met richtmicrofoons, die dwars door muren straalt. En niet te vergeten de plaatselijke-verklikkers die zij overal welk land ook rekruteren, tegen betalingen en de betalingen zijn goed. Ook die zogenaamde zielenwinners(mormonen) netjes geklede Amerikaanse jongemannen met de bijbel. Die langs of door de buurten huis voor huis langsgaan. Je komt ze overal op de wereld tegen, een paar van hen zijn gelieerd aan de CIA. De Amerikanen zijn al decennia bezig met het bespioneren in Suriname, dit is niet iets van vandaag. Natuurlijk nu er overduidelijk bewijs geleverd is met de aanhouding van onze junior crimitje, is er natuurlijk een verscherping. Het net is zich langzaam maar zeker aan het sluiten rond een bepaalde “clan”, en hierin zal Suriname ook “machteloos” zijn en dat is een feit.


  Maak melding

 27. Ik hoop dat met dat optreden van Lin(K)scheer de Suries door zullen hebben dat ze met mensen temaken hebben die hen/hun niet kan beschermen of ze lezen niet. Aan alles kun je merken dat de Amerikanen niet heeft zitten spelen met Su.Die Amerikanen zijn zodanig te werk gegaan dat zij precies weten hoe de vork in de steel zit in Su.Maar deze AAP Linkskeer demkt misschien als ik geen grote BEK opzet tegen de Amerikanen dan kan hij de dans ontspringen; wel, wel meneertje in no way.Jij bent er ook degelijk bij in alles.En Su moet vooral zo doorgaan om zaken te doen met die landen die eigenlijk niets te betekenen/bieden hebben. Ga zo door Su. Ik hoop zo de dag te zien wanneer jullie gaan protesteren bij de Amerikaanse ambassade,want er wordt nogal wat gedaan in(spioneren)Su en de top van Su zit erbij en kijkt ernaar.Op de berm staan en dreigen is gezellig kunnen we met zijn allen om lachen,maaaar de Suries in de praktijk laten zien dat je niets kan tegenniemand in ’t buitenland is smerig.DiDiBrie en Co jullie zouden dat Su volk beschermen tegen alles dat uit het buitenland zou komen om de Suries te bespioneren.Fa waka tide? Dit betekent het volk zand in de ogen strooien, mensen voor de gek houden.wooi joi joi, waar zijn jullie hoeders van dit volk?????Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 28. Sinds het PRISM verhaal bekend werd, zijn landen en organisaties nieuwe woorden gaan verzinnen voor bestaande en moet de CIA, NSA enz. weer nieuwe filters gaan opstellen. Maar daar hebben ze wel genoeg mensen voor.
  Surinammse overheidsdienaren moeten maar met elkaar in het Arowakkaans communiceren. De VS kennen die taal niet goed genoeg.


  Maak melding

 29. En als je niet uitkijkt, kunnen ze alles thuis bij je volgen als je mic en cam heb aangesloten op je pc of notebook. Zonder dat je iets in de gaten hebt. Dit is geen science fiction maar werkelijkheid.


  Maak melding

 30. @Kaiser
  Jij zegt:”Surinammse overheidsdienaren moeten maar met elkaar in het Arowakkaans communiceren. De VS kennen die taal niet goed genoeg”.
  P.S.Niet Arrowakkaans ,maar Arowaaks!

  Nu ter zake:-
  Sinds ’s mensenheugenis hebben missionarissen uit de VS (lees CIA-agenten)jarenlang tussen de Indianen in het binnenland en oerwoud gewoond,daarbij hebben ze van die gelegenheid dankbaar gebruik gemaakt hun taal en cultuur grondig bestudeerd en van alle Indianentalen een grammatica opgesteld,genoteerd en meegenomen.

  Of dacht je dat het vakantiegangers waren en er uit hun neus zaten te eten?
  Zo onnozel ben je toch niet,hoop ik tenminste??


  Maak melding

 31. kaiser
  het oorsprongkelijke taal spreken wij al,alleen zijn wij er nog niet bewust van(wij hebben niet de ware leer van onze geschiedenis van (hun) geleerdt),er is een goede onderscheidings vermogen nodig om het door te krijgen.


  Maak melding

 32. @Medusa,

  Wie van ze weet nog dat er iemand is geweest die Arowaaks heeft bestudeerd? En hoe gaan ze in eerste instantie erachter komen dat het om Arowaaks gaat? Dit gaat behoorlijk wat tijd kosten en een slimme vogel heeft dan weer een andere set codes om te gebruiken in de tussentijd.
  Of meen je dat de CIA/NSA enz. filters in alle talen die in Suriname gesproken worden paraat heeft? Volgens mij doen ze daar ook aan kansberekening.
  E-mails zijn eenvoudig te encrypten.
  Als taalliefhebber iets voor jou: ietniw iaaw ietlan iaap, oeroep ei oekoerb ……
  Ga na hoeveel tijd dit zeer bekende zin in het negerengels jou heeft gekost om te kraken. En deze dan: manirus aramah hsed mah bas ok arayp (surinami). En dit is dan de meest simple versleuteling die er bestaat.
  Tegen de tijd dat ze iets ontsleuteld hebben heeft de actualiteit het al lang achterhaald.


  Maak melding

 33. Juffrouw medusa is weer in the house!

  Sinds ‘s mensenheugenis hebben missionarissen uit de VS (lees CIA-agenten)jarenlang tussen de Indianen in het binnenland en oerwoud gewoond,daarbij hebben ze van die gelegenheid dankbaar gebruik gemaakt hun taal en cultuur grondig bestudeerd en van alle Indianentalen een grammatica opgesteld,genoteerd en meegenomen.

  Of dacht je dat het vakantiegangers waren en er uit hun neus zaten te eten?
  Zo onnozel ben je toch niet,hoop ik tenminste??

  ’s mensenheugenis?
  daarbij….blabla…meegenomen.>Wat is dat voor een kromme zin?

  Kind je moet echt minder vaak in de missionarishouding gaan voor je leraar!Jouw Nederlands is beroerd.
  Het binnenland van Suriname is toch oerwoud of is er nu een woestijn ontstaan?CIA bij de indianen?..(geen hoofdletter trouwens)..hahaha…je fantasie slaat echt op hol.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.