Parlement benieuwd naar succes Georgië

17

PARAMARIBO, 3 okt – Interesse voor de ‘way of doing business’ in Georgië. Het is één van de beweegredenen voor het parlement om in te gaan op een oude uitnodiging van Georgië. Volgens parlementsvoorzitter en delegatieleider Jennifer Geerlings-Simons is het bezoek heel erg belangrijk.

Georgië heft zich flink in de kijkers gespeeld van de internationale zakenwereld. “We hebben ontdekt dat Georgië van de honderd en twaalfde naar de twaalfde plaats is geklommen (op de lijst van beste investeringslanden, red.). Dat scheelt honderd plaatsen. We zijn dus erg geïnteresseerd in hoe ze dat gedaan hebben”, zegt Geerlings – Simons tegenover STVS. Onder meer zal gekeken worden naar de wetgeving en waar in Suriname misschien aanpassing nodig is.

Ook het onderwijs in Georgië valt binnen de interessesfeer van de delegatie. Volgens Simons zijn er daar ‘grote stappen’ gemaakt. Er zijn bezoeken gepland aan leden van de regering en het parlement. Ook is er een ontmoeting met Surinaamse studenten die er medicijnen studeren in het Oost-Europese land. De reiskosten worden voor een deel door Georgië betaald.

17 REACTIES

 1. Zonder dat ik Georgië ken, kan ik Simons nu al vertellen dat ze in dat land niet zo lang geleden een heel goede anticorruptiewet hebben ingevoerd. Ministers en ambtenaren die in de staatskas denken te graaien gaan daar zeker niet met eervol ontslag. Het is niet dat wij in Suriname niet weten wat er nodig is om een land vooruit te helpen, Bouterse beloofde toch een kruistocht tegen de corruptie te houden, we doen het gewoon niet en zijn dan verbaasd te zien dat het landen als Georgie, Singapoer en Botswana, die de corruptie wel aanpakken, wel lukt om heel snel vooruit te gaan.


  Maak melding

 2. Wel even meer aandacht besteden aan de andere zaken waar Georgie heel bekend om is.
  Blindstaren op een onderdeel geeft een verkeerd beeld van zaken.


  Maak melding

 3. misschien is het ei van columbus gewoon corruptie bestrijden en harder werken. of misschien onderzoeken, maar dan heel serieus hoeveel corruptie nou eigenlijk kost.


  Maak melding

 4. Onder meer zal gekeken worden naar de wetgeving en waar in Suriname misschien aanpassing nodig is.

  De wolf gebruikt coke maar geerlings-simons is stoned…

  what’s next ??


  Maak melding

 5. Om over na te denken

  Bruto nationaal product per inwoner in Georgie (2011) $ 5.600 in Suriname $ 9.600.
  Inwoners onder armoede grens Georgie 54,5% in Suriname 15,5%

  Interessant waarom Georgie intrek is bij Investeerders. Zou dat iets te maken kunnen hebben met witwassen door foute Russen, afpersing door kaukassus mafia. Ik weet het niet echter de gewone mens merkt er weinig van.
  Suriname kan daar alleen maar verkeerde dingen leren.


  Maak melding

 6. De regering van Suriname moet er rekening mee houden dat de snelle groei van buitenlandse investeringen in Georgie mede het gevolg zijn van politieke overwegingen. Het land Georgie is een kandidaat lid van de NAVO.Georgie heeft de NAVO ook gesteund met duizenden manschappen in Afganistan. Georgie wordt thans financieel beloond door de Amerikanen en de NAVO landen vanwege de steun in Afganistan.

  Daarnaast past Georgie in het strategisch plane van de Amerikanen. Het land ligt voor het overgrote deel in Azie en een klein deel ligt in Europa.De Amerikanen willen Rusland isoleren (omsingelenen) en een militaire bondgenoot aan de zuid Russische grens past in die strategie.Door de Amerikaanse steun werd Georgie hoogmoedig en het bewind durfde twee jaren terug een aanval uit te voeren op Russische troepen die als buffer gestationeerd zijn tussen Abchasisiche en Georgie. Toen de Russiche ooorlogsbeer loskwam moesten de Georgiers vluchten.De Russen waren van plan om tot in de hoofdstad Tiblisi de Georgiers een les te leren.


  Maak melding

 7. Suriname heeft gewoon geen goed investeringsklimaat voor buitenlandse investeerders. Het hele land denkt alleen aan zichzelf en hoe ze zo snel mogelijk makkelijk geld kunnen verdienen. Zich ergens gezamenlijk voor inzetten zie je alleen bij gewapende overvallen. Ministers worden hier net zo eenvoudig gewisseld als een schoonmaker (niets tegen schoonmakers)Vandaag afspraken maken, en morgen niet meer nakomen. Welkom in Su


  Maak melding

 8. Jenny Simons voorzitter van ’t Su parlement en gevolg veel plezier.Hopelijk wordt het Su volk deze keer WEL vertelt wat deze snoepreis Su heeft opgeleverd,vooral omdat Georgie nieteens de volledige kosten van de trip en verblijf kan vergoeden. Dan hoor je er is geen geld in Su. Momenteel is er ook een NDP jongeren delegatie hier in Ned(zou je niet denken) met mensen zoals Darrel Boetoe ex jeugdparlementarier.Mie gado man wie bekostigt dit allemaal? Suries waar wachten jullie nog op… dat land gaat naar de bliksem op deze manier.Odi baja odiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.