‘Toezicht Surinaamse kindertehuizen behoeft voorrang’

4

PARAMARIBO, 2 okt – De toezicht op kindertehuizen heeft alle voorrang bij het verbeteren van de sociale zorg. Dit zegt minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Er is een achterstand door mankementen in de wetgeving. Die moeten met de Wet Opvanginstellingen snel worden weggemaakt. Sluitend zal dat niet zijn.

Het is ook niet de bedoeling van de wet die nu behandeld wordt in het parlement. Het is een raamwet, aanpassingen via andere wetten kan altijd nog. “We willen een duidelijk signaal geven, we bekommeren ons vooral om het lot van de kinderen in tehuizen”, zei Amafo in het parlement. Met het klaarblijkelijke misbruik en andere misstanden die het nieuws halen, is dat ook niet verwonderlijk. De kritiek is de afgelopen jaren ook niet van de lucht geweest.

Onder meer kinderrechtenactivisten en psycholoog Lilian Ferrier heeft vaker de behoefte aan behoorlijk toezicht aangegeven. In de nieuwe wet wordt dit beter geregeld. “Deze wet dient ook om actoren verantwoordelijk te stellen voor hun handelingen in de context van het bieden van kwalitatieve zorg, in zowel pedagogische, psychologische als sociale zin”, aldus Amafo. Ook het toezicht op instellingen voor bejaarden en mensen met een handicap wordt meegenomen.


4 REACTIES

 1. Het is steeds het zelfde liedje – met deze regering – achter de feiten aan lopen. Dit omdat er niet met gekwalificeerde en integere mensen werkt, maar met partijpolitieke loyalisten die vaak hun eigen naam niet eens kunnen spellen. En dit is het aloude probleem waar Suriname mee kamp, en er lijkt geen verandering inzicht te zijn. Kijkend naar het kindermisbruik en mishandeling, dan vrees ik het ergste voor de toekomst van deze kwetsbare kinderen. Eigenlijk zijn de zogenaamde bestuurders het probleem, want door hun gedrag ontstaan deze manco’s en niet anders. Door nepotisme en clientèle waar deze incapabele regering waars van is, zal er nooit veranderingen komen. Zolang je jouw fouten niet inzien kan/wil zal er geen verbetering ontstaan. Wel weet ik dat het dweilen met de kraan open is, omdat alle ministeriële handelingen via het kabinet van de president lopen. En als je de capaciteit van de “president” in ogenschouw neemt dan moet en kan je niet veel verwachten. Deze arglistige straatschuim schorriemorrie, die zich president noemt is bezig alle macht naar zich toe te trekken, en dat is over duidelijk, je moet ziende blind zijn om dit niet door te hebben.


  Maak melding

 2. Dit heeft niets te maken met mankement in de wetgeving!!!
  Het is een keus die men maakt. De sociale zorg heeft nooit en te nimmer prioriteit gehad. Men heeft het steeds te druk met het verrijken van de families en kennissen.
  Wat gaan jullie met al die geroofde miljoenen doen ??
  Al die oudjes bv hebben toch ook het recht op een goed en gezond leven!!
  waarom moeten al deze mensen onder mensonterende omstandigheden leven…


  Maak melding

 3. Amafo na finnie joe finnie joe mofo baka noh?A tang likie joe naabie mofo te nowwww.Ik heb je in geen tijden gehoord over sociale zaken hahahaaii.Of kan je niet optreden omdat DiDiBrie nooit bereikbaar is voor jullie,want steeds weer roepen; dit is iets voor de pre…..of dat is des pre….oemg debhaaaa wéde? Haast elke maand weer heeft de Stichting voor ’t Kind problemen om hun vast lasten te betalen en altijd weer was ’t Arme-Alie die kwam vertellen dat dat in orde gemaakt zou worden en niemand anders ook niet Alice Amafo.Ga je nu de put dempen,dat kalf is echhhht verdronken hor.Het electoraat heeft niets meer /anders van jullie gezien dan Nepotisme nml; een Amafobroer hier een Amafo broer daar. een Pinasje hier een Pinasje daar en ja voor derest niets meer en vooral niets Sociaals voor Su /Suries.Volk Su straf deze mensen af en maak een …..keus 25 mei 2015. Of deze mensen(ABOP) moeten nu de stekker eruit trekken mik a coca-combinatie dies fadong.Dan redden ze nog hun lijf.Anders is’t EXIT ABOP en TOP.Any way odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 4. Mensen niet te hard van stapel welke regering heeft ooit daaraan gedacht deze tenminste wel alleen al het idee nou toch wat liever iets dan niets


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.