Ministers wacht ‘warm onthaal’ in parlement

33

PARAMARIBO, 30 sep – Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, PL, is woest op twee leden van het kabinet. De twee, minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling en Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting voeren een beleid dat PL rechtstreeks treft. Het duo zal het merken bij de komende begrotingsbehandeling.

Beide ministers wacht een warm onthaal namens de coalitiepartner. Op Onderwijs & Volksontwikkeling worden kaderleden van PL uit hun functie gezet zonder verklaring. “Het lijkt alsof Onderwijs & Volksontwikkeling op oorlogspad is tegen PL-toppers en de opdracht heeft om een splitsing te brengen tussen PL en de NDP (de politieke partij van president Desiré Bouterse, red.)”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Dat wordt niet gepikt.

“Wij hebben eigenlijk geen moeite mee dat mensen weggehaald worden, maar geef ons goede argumenten. Wij leven in een rechtstaat”, aldus Somohardjo. Amafo wordt verweten het systeem voor gesubsidieerde geneeskundige behandeling te misbruiken. De zogenaamde on- en minvermogenkaarten worden ingezet als lokmiddel. PL-leden worden zo aangemoedigd over te stappen naar Amafo’s Abop. PL voelt zich overigens kiplekker in de coalitie, aan vetrekken wordt niet gedacht.

Bekijk ook:

33 REACTIES

 1. Die Somohardjo gaat puur om eigen belang en die van zijn partij en hij vergeet dat er soms keuze gemaakt moeten worden voor het belang van Suriname.
  Deze man moet voor goed weg uit de politiek….rover!!


  Maak melding

 2. Let op mijn woorden:

  Bouterse komt vandaag weer met een enorme lijst aan beloftes en geeft de schuld voor het falen van de afgelopen 2 jaar aan:
  1) de vorige regering
  2) tegenwerking van de oppositie
  3) de Nederlanders
  4) het slavernij verleden
  5) de luiheid van de Surinamer

  Zelf kan hij natuurlijk helemaal niets doen aan het feit dat Suriname in sneltreinvaart de economische afgrond in dondert, de staatskas leeg is, geen enkel megeproject is gerealiseerd en Suriname nu definitief als narcostaat en bananenrepubliek op de wereldkaart staat.

  zo voorspelbaar,,,,,


  Maak melding

 3. LOL “Wij leven in een rechtstaat”, aldus Somohardjo”

  Somohardjo steunde wel de amnestieregeling in de DNA. Hoezo rechtstaat ??? Deze aardappel / uien verkoper kun je toch niet serieus nemen.

  Met enige regelmaat lees je dat de PL in conflict is met coalitie genoten. Somo, doe je zelf een lol en trek die stekker uit deze kabinet.


  Maak melding

 4. Hahahahaaaiii Somo wij leven in een rechtsraar noh?
  Een rechtstaat waarin jij voorstemde voor de aanname van een amnestiewet,waardoor DiDiBrie niet hoefde te brommen voor zijn daden.
  Kom op met je 3de/4de of 100ste blok je maakt geen indruk meer op niemand.
  Het enige wat jou nog rest is tegen alles(begroting) stemmen dddannn joe na wang man,want jij kan niets meer redden/breken en of maken.
  De sluwe politicus ooit eens blijkt nu de makkkkkelijkste prooi te vangen.
  Somo trek de stekker eruit mik mie zie joe power als je van land en volk houdt.
  Somo blijf met je parlementsleden weg uit ’t parlement vandaag,verleen geen QUORUM.Wie dja e loekoe joe.Want dies na joe laatste middel foe dreigen.Odi odiiiii;
  Glenny.


  Maak melding

 5. soms vraag je je inderdaad af wat een goed moment is te starten met ’the right man on the right place’.

  en verder: het gaat niet om partijen, het gaat om wat goed is voor het land. dat vergeten wij allemaal massaal en wij doen aan persoonsverheerlijking.

  jammer van ons.


  Maak melding

 6. Santhoki for President !

  Santhoki: Wij moeten land bevrijden van deze regering

  PARAMARIBO – VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi “We moeten strijd leveren, het gaat een harde strijd worden. Deze regering, onder leiding van deze president is niet van plan om naar huis te gaan zonder enige strijd. Wij maken ons klaar om deze strijd te leveren. Elke dag moeten wij tellen, mijne mensen. We moeten het land bevrijden van deze regering, omdat zo het volk ten onder gaat”.

  Dit zei VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zondagavond tijdens zijn felicitatieboodschap aan partner NPS, die haar 67-ste verjaardag vierde. Santokhi zei dat VHP 64 jaar oud is. Wijlen VHP-voorzitter Jagernath Lachmon en NPS-leider Jopi Pengel hebben samengewerkt om de volksbelangen te behartigen. Beide leiders hebben een spoor getrokken, waarbij democratische principes belangrijk waren.

  Santokhi zei dat nu een jongere generatie de leiding heeft van deze twee partijen. Ook de overige partners hebben jonge voorzitters. Volgens de politicus kijkt de samenleving uit naar nieuw leiderschap. Mensen zijn moe van de problemen van het land. Het volk wil volgens Santokhi een nieuw beleid, waarbij het zich veilig voelt. Er is vernieuwing nodig en versterking van de rechtsstaat. De VHP-voorzitter zei dat er intern overleg gaande is met de partners en nieuwe vrienden. Binnenkort is dit traject voltooid. Het volk zal zekerheid en hoop krijgen. Er zal een nieuwe visie, nieuw elan, nieuwe hoop, nieuw leiderschap gepresenteerd worden, waarbij de regeermacht overgenomen zal worden, stelde Santokhi in het vooruitzicht.


  Maak melding

 7. Heb vernomen dat er van hoger hand instructies zijn gegeven om de publieke opinie te beinvloeden door de websites af te struinen waar kritische artikelen over de huidige regering worden gepubliceerd. Niet alleen de ambassades in het buitenland, maar ook ambtenaren moeten hierin hun bijdrage leveren. Eerder konden ze de stroom kritische artikelen via Mamjo niet bijbenen en werd daarom uit de lucht gehaald. Talrijke mooie plannen kunnen momenteel niet worden uitgevoerd op de diverse ministeries, omdat er geen geld is en het personeel daarom wordt ingezet om met politieke spelletjes bezig te zijn. Jammer dat ons prachtig land op deze wijze verder weg zakt.


  Maak melding

 8. aaah baja dada en somo hebben een grote mond over investeerders. somo heeft zelfs op kosten van de overheid maandenlang gebivakkeerd in indonesië. heb nog niets gezien qua investeerders ymp. intussen wordt de noord zee overspoelt met investeerders. ben welke excuses dada nu weer heeft. waarschijnlijk ligt aan de oude front partijen of de diplomatieke spelletjes van olland.

  Buitenlandse bedrijven hebben in de eerste 6 maanden van dit jaar voor 827 miljoen euro in Nederland geïnvesteerd. Dat is twee keer zo veel als in het eerste half jaar van 2012. Volgens minister Kamp is dat te danken aan een actieve lobby van de overheid.

  De buitenlandse investeringen leverden 4322 extra banen op. Ook dat is ruimschoots een verdubbeling, zei Kamp bij de opening van het onderzoekscentrum van de Franse zuivelgigant Danone in Utrecht.

  Dat bedrijf biedt werk aan 400 mensen. Volgens de minister heeft het zich in Nederland gevestigd onder meer dankzij de lobby van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).

  NFIA trekt buitenlandse bedrijven naar Nederland door onder meer voorlichting te geven over de steun die de overheid kan geven aan buitenlandse investeerders.


  Maak melding

 9. Beste Tigri,

  Suriname gaat diplomatieke betrekkingen aan met…… Mongolie….

  Ik pies in mijn broek van het lachen. Gaan ze sneeuw importeren of zo?

  Mongolie de poort naar de eeuwige sneeuwvelden. Prime plek voor weer een nutteloze ambassade….waar de familie en buitenvrouwen van NDP toppers aan een baantje worden geholpen….


  Maak melding

 10. Henk Molenaar, je kunt er vergif op innemen dat Lackin binnenkort een ambassade in Mongolië gaat openen. Heb nog even een kleine research gedaan.

  Mongolië is vooral rijk aan koper, kolen, goud en uranium. Ter illustratie: na Chili met 160 miljoen ton, heeft Mongolië als nummer twee met 36 miljoen ton de grootste koperreserves ter wereld. Voor uranium geldt hetzelfde: na Australië met 1,24 miljoen ton ’s werelds grootste, bekleed Mongolië de tweede positie met een reserve van 1 miljoen ton. Ook de kolendepots zijn met ruim 162 miljard ton groot in omvang.

  Het delven van de Mongoolse aardrijkdommen vormt echter een probleem door de gebrekkige infrastructuur. Niet alleen zijn er bijna geen wegen, is er slechts één spoorlijn en heeft Mongolië geen directe toegang tot de zee, ook de financiële infrastructuur is momenteel klein van omvang. Het banksysteem is niet toegerust om de grote instroom van geld, als gevolg van de ontwikkeling van de grondstoffenrijkdom, te verwerken. Bovendien is de lokale beurs is klein en beperkt in liquiditeit.

  DE LAMME HELPT DE BLINDE !


  Maak melding

 11. Wat deze achterlijke pannenkoek niet door heeft is dat hij zelf aan “meegewerkt” heeft de rechtsstaat om zeep te helpen. De Amnestiewet heeft hij zelf helpen doordrukken, of is hij werkelijk zo achterlijk dat hij niet weet dat hij mede hierdoor de “rechtsstaat” buiten functie heeft gesteld. Het werd tijd dat die incompetente en laaggeletterde kliek van hem vervangen werd. En wanneer je om jou heen kijkt, dan zie je dat Suriname een uniek land is in haar soort. Daarmee bedoel ik te zeggen; het beheersen van de officiële taal, daar hebben vele van deze lui moeite mee, vooral bij het intoneren en het articuleren, wat zeer gebrekkig overkomt. En juist, dat soort mensen krijgen de meest belangrijke functies toebedeelt. Geen wonder dat het onderwijs in Suriname ver onder de maat scoort. Het moet ook gezegd worden, dat de Surinamer helemaal niet kritisch is, want het blijft steeds bij woorden, die nooit in daden worden omgezet, en daar moet een drastische verandering in komen. Dat men deze criminele parlementsleden weg hebben wil is één, hen daadwerkelijk weg krijgen daar gaat het om. En zolang je verraders er tussen hebt lopen die met een dubbeletong spreken, zal er geen oplossing hierin komen. Deze regering is drie jaar aan het modderen, en heeft het land nodeloos met een miljoenen schuld opgescheept en het einde is in de verste verte nog niet in zicht. Mensen zonder een behoorlijke schoolopleiding verdienen bakken met geld, en helpen met hun onkunde het land naar een financiële afgrond, wat nu al in zicht is. Ook is het duidelijk dat de problemen steeds vooruit geschoven worden. Het enige wat gegroeid is is de criminaliteit en dat is een feit. En kijkend naar het bestrijden van de criminaliteit dan merk je dat je haast zou kunnen stellen dat dit juist gestimuleerd wordt. Dit omdat de minister met zijn misleidende perceptie over veiligheid het apathische volk zand in de ogen hiermee strooit. Omdat waar er juist gecontroleerd moet worden het zeer waarschijnlijk bewust niet gedaan wordt. De weg naar Saramacca heb je vaak wegversperringen en de weg naar Brokopondo, waarover de criminelen vluchten wordt meestal niet versperd.


  Maak melding

 12. Wayang Pop Somo, gaat het statsein geven voor de de ‘grote’ slag binnen de DNA.
  Hij is in oorlog met zichzelve maar heeft het nog steeds niet door!!Wat deze POP allemaal niet doet om zijn stoel te behouden!!!!!


  Maak melding

 13. Voordat we lastenverzwaring of belastingmaatregelen om het begrotingstekort te verminderen gaan beoordelen, dienen we eerst het volgende vast te stellen.

  Integer zijn betekent onkreukbaar zijn. Integriteit is onomkoopbaarheid (totaal niet corrupte geest/niet alleen geld geschenken geven of aannemen, ook het stilzwijgend gedogen of aanmoedigen van uit een schuilhoekje is corruptie).
  Hoeveel van onze politici en ambtenaren zijn werkelijk integer? De algemene indruk die uitgaat van politici die rolmodellen behoren te zijn, is bedenkelijk. Over niet-integere ambtenaren van hoog tot laag, zullen we niet uitweiden. Makkelijker en sneller tellen wordt het indien we het aantal integere ambtenaren tellen. Welke politicus wijst de vinger naar een ander?

  ‘Goede naam en eer’
  Tegenwoordig zien we vaker gebeuren dat zeer discutabele personen om hun ‘goede naam en eer’ naar de rechter stappen om ‘correctie en genoegdoening’ te krijgen.Ze wisten niet dat ze als discutabel – tussen haakjes – genoteerd staan in de samenleving. Nooit hebben ze zelf voor de ‘spiegel’ gestaan. Wat is dan hun goede naam? En waar is hun eer, hun integriteit ? Soms kan een radio of een tv-stationbaasje toelaten, dat malafide met vuil gooiende bellers iemand dusdanig besmeuren. Maar, als u zijn vader of neef of hem onder het vergrootglas zou plaatsen, dan zou hij het echt niet leuk vinden en dan wel gauw naar de rechter stappen.

  Corruptie
  ‘Wegens gegronde redenen ontslagen door de minister’; blijkbaar is dat niet voldoende. Gegronde redenen zijn gegronde redenen, meneer de directeur. Vraag de minister om totale openheid van de aan het licht gekomen duistere zaken, voordat u naar de rechter stapt. Of snelt u naar de rechter via uw advocaat, daarmee proberen te voorkomen dat er onderzoek en vervolging zal plaatsvinden? Of ook de aandacht van de weldoende politieke corrupte leermeester af te leiden?
  Laten we hopen dat de rechter die gegronde redenen respecteert en het geboefte doorziet en afwijst!

  Lastenverzwaring
  Deze regering wil nu gehaast de weg opgaan van lastenverzwaring, omdat haar financieel management totaal heeft gefaald, dat zij nu ook (zwaar?) moet bezuinigen. Geldontwaarding en lastenverzwaring samen leidt tot verarming van vooral het gegoede bonafide deel van het volk.Uw geld raakt veel sneller op. Pijn doet dat als u op eerlijke wijze aan uw loon komt of een pensioentje hebt. Maar, doet het de machthebbers ook veel pijn dat men zoveel staatsgelden (geld van het volk van Suriname) heeft opgemaakt, geen verantwoording wil afleggen, maar toch zo geliefd wil blijven bij een deel van het volk? (volkspresident, moeten we daar niet om lachen?)

  Gaan we niet bezuinigen op groot aantal buitenlandse reizen van ministers, hoge ambtenaren enzovoorts? Wat heeft de dure ambassade van Parijs ons opgeleverd en wat de IDCS van meneer W. Caldeira? Nada, Niets! Waarom kan een aantal niet echt actieve, brede schouder-ambassadeurs, die first class reizen, niet de helft van hun salaris inleveren, vooral de heren die ook nog salaris krijgen als presidentiële adviseurs? Ook gewezen ministers en DNA-leden die meer dan 10-15 jaar hebben gediend, moeten 50% van hun maandelijkse vergoedingen inleveren. Of zijn we een luizenkwekerij? Ook First Lady Ingrid moet nu zwaar bezuinigen en niet op kosten van de Staat politieke propaganda voeren. De show wordt anders een ieder duidelijk. Want Ingrid, niet uw portemonnee betaalt! Gratis partijpropaganda met gebruik van de Staatsmedia moet verboden worden. Van Staatsmedia wordt bovenal objectiviteit verwacht.

  Lastenverzwaring om financiële kraters te dichten?
  Belastingmaatregelen of hervormingen? Als we daaraan beginnen (vreemd genoeg nu ineens) dan moeten alle niet- opgehaalde belastinggelden van meer dan een paar honderd miljoen SRD in de goudsector uiterlijk 15 december2013 zijn opgehaald. Waarom niet opgehaald? Laten we niet met allerlei drogredenen komen. Laat elke belastinghervorming wel een rechtvaardige grondslag hebben, dat wil zeggen dat iedereen die inkomsten geniet, werkelijk moet meebetalen.

  Tot zo ver vindt er dus opzettelijke discriminatie plaats, niet alleen ten voordele van de goudzoekers in het binnenland, maar ook door een aantal ‘Nieuwe Chinezen’ die vele panden opkopen tegen zeer hoge bedragen in euro’s. Waar haalt die Chinese vreemdeling in Suriname ineens zoveel geld vandaan, die Chinese staatsburger blijft maar via alhier opgerichte stichtingen alles gedaan krijgen, opkopen en omkopen? Waarom heeft onze volkspresident tot nu toe nagelaten om de enorme Chinese geldstromen via de belastingrecherchedienst te laten opsporen? Uw volkspresident staat kennelijk toe dat de gemiddelde Surinaamse burger al jaren wordt gediscrimineerd en benadeeld in zijn rechten ten opzichte van de zwaar bevoordeelde vreemdeling Chinees.

  De volkspresident en getrouwen mogen nimmer claimen dat men nationalist is. Ware nationalisten verkopen delen van hun soevereiniteit of deel van hun land / natuurlijke hulpbronnen niet om aan de macht te blijven en beschermen hun economie en soevereiniteit ook nog met vaste hand. Niet doen en de nederige dienaar zijn van vreemde mogendheden, is groot verraad. Het gevaar dreigt en de stille overname uit Azië heeft toch opvallende contouren. Volkspresident, de personen die het vele geld van het volk van Suriname willens en wetens hebben verkwanseld in drie jaren, zouden een deel eigenlijk moeten terugbetalen (bijvoorbeeld SRD 550 miljoen). Nu het zuur verdiende geld uit goud, aardolie, hout, vis, bauxiet, toch zo snel verdampt, dan zal Suriname op het randje gevarenzone blijven bengelen en geen reservefondsen hebben voor de ontwikkeling van andere duurzame sectoren. Geen tijd, zegt de volkspresident, mijn mensen hebben het geld opgemaakt, maar we investeren in zoveel meer veiligheidsmensen, het ambtenarenapparaat wordt groter en groter, driekwart van de staatsinkomsten gaat op aan salarissen, en dan nog grote peperdure dienstauto’s en gratis bellen voor de machthebbers en hun loyalisten.

  Suriname is zwaar verstrengeld aan vele enge belangen en welhaast gevangen in de toegenomen corruptie, met zware influx door die gulle vreemdelingen uit China. Maar toegeven, nee dat doen we niet als regeerders. We leggen geen verantwoording af en handhaven de duisternis en lokken voortdurende kritiek zelf uit. Het vriendjesbelang en belang van partijloyalisten gaat blijkbaar boven het land’s belang. Het is niet anders bewezen, tot nu toe. Voor ons zwak economisch management betalen we een hoge prijs en Suriname wordt steeds duurder, vooral voor hen die geen twee tot drie salarissen hebben. De kloof tussen de rijken en armen wordt alsmaar groter. Opvallend meer aandacht wordt gegeven aan opzettelijke verrijking dan aan armoedebestrijding.
  Wie ontkent met bewijs?

  drs. Willemien Venemans
  September 29, 2013


  Maak melding

 14. Karu wir faja, podiumtaal, mijn woorden zijn verkeerd geinterpreteerd, men maakt van een muis een olifant uiteindelijk is het toch storm in een glas water.
  Somo laat zien dat je ontevreden bent en trek je terug uit de coalitie of verleen desnoods geen quorum, zoniet hou je koest.


  Maak melding

 15. Als Somo een grondbeschikking te ruiken krijgt,is er weer niets aan de hand en helpt de rechtstaat weer te verkrachten.Tot de begroting goedgekeurd is.Dan mogen Somo en Lonnie de laan uit.


  Maak melding

 16. Hahahaaaaiiii wat ben ik blij dat de oppositie net is weggelopen ai a boeng gie ding DiDiBrie(S) diesie.Mie gado in zijn 1ste zin al maakte hij een fout soso zenuw;D.E.A. e wakting.Grijp ‘m aub Amerika.Grijp die zaka-zaka(S).Hahahaaai what a shame dat de oppositie weg loopt in bijzijn van alle BUITENLANDSE genodigden,trouwens in ’t buitenland wordt hij toch niet serieus genomen,maar bij de neus.Hahahahaaaiii.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 17. De oppositie (Nieuw Front en BEP) is uit de buitengewone openbare vergadering weggelopen, vlak voordat president Desi Bouterse de zaal binnenkwam. De oppositieleden vinden dat Bouterse het parlement doorgaans negeert en alleen monologen komt houden. Tijdens de opening van de vergadering waren de oppositieleden nog aanwezig.

  Het Nieuw Front en BEP zijn niet van plan om alleen maar te luisteren naar het staatshoofd. Er is vaker gevraagd aan Bouterse om uitleg te geven over het beleid en een debat aan te gaan in het parlement. De president is echter niet gekomen naar het parlement, wanneer dat dringend gewenst werd. De vergadering waarin de president de jaarrede uitspreekt en de begroting voor het komende jaar indient, is in de grondwet vastgelegd. Dit is de vierde jaarrede en begroting van de regering-Bouterse.

  De oppositie heeft diverse brieven geschreven aan het staatshoofd, maar krijgt geen antwoord. Het Nieuw Front en BEP hebben besloten om zijn ontevredenheid te laten blijken door deze actie. De jaarrede van het staatshoofd wordt in de fractiekamer verder gevolgd. Na de jaarrede zal er een verklaring worden afgelegd door de oppositie

  POWER OPPOSITIE,POWER!


  Maak melding

 18. Somo: blaffende honden bijten niet. Somo met alle respect, je verdiende vroeger mijn respect, maar sinds dat je alle je principes heb verkocht voor aardse goederen, ben je een tandeloze tijger. Gedoemd om een roemloze dood te sterven.
  Somo begrijp er bestaat geen leven na de dood. Er bestaat geen paradijs. Alleen je goede naam of slechte naam blijft voortleven. En de geschiedenis van Suriname moet nog geschreven worden voor het nageslacht.
  welke rol krijg je daar toebedeeld heer Somo.

  Bouterse houdt niet alleen monologen maar houdt ook van Mongolen. De korste weg naar Nirwana, het paarse paradijs, is via het Tibetaanse plateau.Heeft B de SLM er niet voor nodig. Hij zal dan worden opgenomen in het rijk van de ?????
  Of denk B een nieuwe markt te kunnen aanboren. Want ik heb begrepen dat een hoop van die quasi heilige monniken aan dope verslaafd zijn. Onze getrainde aap Lackin heeft goed werk verricht.

  Of we moeten dan dan denken aan Djenkis Khan of Koeblai. Zit er een masterplan achter???????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.