Nationale Partij Suriname: Greg for pres

32

PARAMARIBO, 30 sep – De Nationale Partij Suriname, NPS, lijkt zich voor te bereiden op het presidentschap van partijvoorzitter Gregory Rusland. Of het wishful thinking is? Het oordeel is nog moeilijk te vellen. In elk geval lijken delen van de partij van Jopie Pengel en Ronald Venetiaan er zo over te denken. Rusland zelf is verrast.

Tenminste, hij gaf die indruk tijdens een herdenkingsbijeenkomst rond de zeven en zestigste jaardag van de ‘groene partij.’ Het was de conferencier die de slogan lanceerde. De andere leiders van de Nieuw Front-combinatie zetten een ijzig gezicht op. Duidelijk was in elk geval dat het laatste woord nog niet gesproken is. Wie zijn orden te luisteren legt bij met name de andere grote Nieuw Front-partner, vangt andere signalen op. Daar is partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi het.

Het ‘Chan for pres’ is er ook al gevallen. Waar het Nieuw Front hard en duidelijk eenstemmig over is: de huidige regeerders moeten weg. Na 2015 moet een compleet andere wind waaien. Dit was min of meer de rode draad in de speeches van Rusland, Santokhi en de andere leiders. Volgens Rusland is zijn partij klaar voor een overname na de verkiezingen van 2015. Uiteraard moet dit in harmonie met de andere partners. Het Nieuw Front bereidt zich op een ‘harde strijd’ voor.


32 REACTIES

 1. Het zal geen van deze twee stakkers en sukkels lukken om de huidige president te verslaan !

  Nogmaals 5 jaar ‘Des for Pres, & neks no fout’ !!!!!

  Just wait and see !


  Maak melding

 2. Meneer Santokhi voor president!!!
  En de vice president komt uit de gelederen van de NPS!
  Zo is dat ding!

  ____________________________________

  Leve de dictatuur van Ray!!!


  Maak melding

 3. @Abaisa

  Sjeesjes,je baasje kan je alles over DICTATUUUR vertellen. Hij is trouwens degene geweest die DICTATUUR in Suriname en aan de surinamers heeft geintroduceerd op 25 feb 1980!!!En dan hebben wij het niet eens over de dec moorden ….


  Maak melding

 4. Het hoofddoel van ieder politieke organisatie is gericht op het verkrijgen van regeermacht, want dan alleen bestaat de mogelijkheid jouw eigen idealen te realiseren. Het Presidentschap is een onderdeel van dat streven. NPS zou gek zijn om dat nu uit te sluiten, omdat mijnheer Santhoki zichzelf al in dat ambt ziet. Een wijze les in een democratie is: verkoop de huid niet, voordat de beer geschoten is. M.a.w. Het volk moet zich eerst uitspreken in 2014 en dan wordt er over de poppetjes gesproken. Suriname kent immers een getrapt systeem.


  Maak melding

 5. @Pieter

  In 2010 hebben we gezien hoe criminelen middels VERRAAD achter een gesloten deur de verkiezingen gewonnen kan verklaren!!Wij zitten niet meer te wachten op zulke verachtelijke verrassingen!

  Op dit moment is de heer Santokhi het meest geschikte kandidaat voor het presidentschap.Hij heeft een uitstekende CV,werkervaring,participeert op wereldniveau is geen crimineel en heeft geen moord op zijn naam staan.
  De wereld doet graag zaken met hem!!


  Maak melding

 6. Verenigde hindustaanse partij denkt echt dat ze er al zijn.
  Zo heette ze vroeger trouwens.
  Een partij die het liefst albina en brokopondo van de kaart blaast kan geen en mag geen regeermacht krijgen.
  Dit is back to apartheid.


  Maak melding

 7. I LOVE SU WOON EN WERK…..可以 把 它 写 下来 吗? Ke yi bat een xie Xia lai ma? Wilt u dit opschrijven DESS FOR PRESS 2015 of two thousand five ten.won more time…..
  I LOVE SU WOON EN WERK……


  Maak melding

 8. Maak mij nou president van Su.
  -Ik beloof jullie dat ik alle nikkers terug laat zwemmen naar Afrika zelfs die er begraven liggen.
  -Ik importeer Javanen en Chinezen zodat de verhouding 1/3 per afkomst is.
  -Ik beloof jullie vriendschap met de rijke landen en reizen zonder visa.
  -Ik beloof jullie dat er geen diefijzer meer zal zijn.
  -Ik beloof jullie dat er geen corruptie meer zal zijn.
  -Ik beloof jullie kraanwater wat te drinken is.
  -Ik beloof jullie gratis onderwijs en medische zorg voor iedereen
  -ik beloof jullie om van poeniemaribo een pretpark te maken.


  Maak melding

 9. He gup,

  Je bedoeld vast en zeker zo’n paradijs zoals India nu is, toch.

  Misschien tijd dat jij je verkast naar het paradijs en Suriname overlaat aan de Surinamers.


  Maak melding

 10. @Jahjahfaya

  Begin geen NONSENS te kakkelen ,kip zonder kop die jij bent!!~!

  Albina en Moengo die zijn verboden grenzen voor de rest van de surinaamse bevolking ook voor de hindostanen!!!
  Vraag het maar aan de chinees die een winkel daar wil beginnen….vraag het aan de familie wiens geliefde in brand werd gestoken….

  Je hebt brunsie toch als lijder van deze groep, wat heft hij voor ze gedaan?!!Wat doet hij voor ze!?

  Wat denk jij dat gebeuren moet, moeten wij de inwoners van Suriname ergens op een plein plaatsen en dan hup..INNE,MINNEN .MUNTEN en dan applaus ,applaus ,jij bent de lijder van Suriname vanaf vandaag,in koor schreeuwen,of gaan wij loten verkopen met als hoofdprijs”’the next president’??!!!!
  En dan de loterij trekking op de tv volgen en Hoepla de gelukkige winnaar wordt de ‘president’.?

  Sjeesjes, geen wonder dat deze gehele ndp regering een mislukking is,figuren die niks weten willen presidenten worden!!!


  Maak melding

 11. @Ray
  Het lot ligt in de handen van Amerika en daar ben je content mee. Zodra zij de macht in handen hebben kun je donderop zeggen tegen je maatjes van de VHP en NPS. Want dan verkopen ze de boel meteen. Money Hungry Bitches.


  Maak melding

 12. DDB wordt pres. in ballingschap. Die ballingschap gaat hij for life moeten doorbrengen in de state federal prison te New York. DDB wordt de nw prinses van de Cribs en The Latino Kings.


  Maak melding

 13. @Hotep

  Wie zou Suriname willen kopen met bouta en de ndp erin?!!!
  Welnee,we zeggen DONDER OP,MARS GWE,aan de ndpers die van Suriname tot surinaamse HEL hebben gemaakt!!


  Maak melding

 14. Ik verkassen?Zou wel willen maar de tram komt maar niet.
  Bovendien kan ik straks van Su een echt paradijs maken.
  De slavernij weer invoeren of jullie laten zwemmen.


  Maak melding

 15. frontjes,wat hebben jullie in 15 jaren gedaan?’niks,nu dat er onafhakelijke stappen door de ndp wordt genomen is het ineens niet goed,wanneer houden jullie op met het af kraken van elkaar.

  NDP,is de grootste partij,en dat zal tot 2015 en nog jaren daarna zo bijven,’het maakt mij niks uit wat anderen ervan willen denken of zeggen maar,niet santokhi of Rusland of wie dan ook zal/kan de plaats van deze president kunnen vervangen,;het is in al die jaren van politieke heerschappij in suriname nog nooit voorgekomen dat welke president dan ook in hun regeer periode stappen tot een onafhangkelijk staat heeft ondernomen,en,dat heeft altijd tot lamlegging van het su volk gelijd(verkeerde educatie,verdraaid sociaal forming,verdeeld maatschappelijk bestaan,uitgedachte politieke concepten’uitbuiting,beheersen,),eigenlijk zouden wij de ekte surinamers blij moeten zijn dat wij deze pres hebben om eindelijk te bezeffen dat wij ons zelf gaan moeten helpen,omdat er geen ander gaat zijn die ons intern gaat opbouwen.

  het maakt mij niet uit wat er allemaal aan negativieteit over ndp gesproken wordt,ik kan zien in eigen land dat zij hun best doen om er het beste van te maken,’en dat,waardeer ik.

  D,Bouterse for pres


  Maak melding

 16. Bouterse kan het zich gewoonweg niet permitteren om niet de volgende president van Suriname te worden. De man zit in grote problemen en wordt van alle kanten in de gaten gehouden. Binnen en buiten Suriname wordt er op hem geloerd. Als hij zijn macht kwijt raakt dan is het afgelopen met hem. Daarom, wat er ook gebeurt, Bouterse blijft president.


  Maak melding

 17. @in su geboren

  Je baasje leeft met 1 been in zijn graf en met de andere in Amerika in een cel.Als alles goed en vlot zal verlopen kan hij binnenkort hereinigd worden met zijn zoonlief en worden zij celmaatjes. Het is wachten op Amerika die het genade slag geven moet en dan is het voor eens en altijd afgelopen met baasje!

  WIJ,HET SRINAAMS VOLK – DE NDP!


  Maak melding

 18. echt geen greg, die kan ook niet met zn poten uit die snoep pot blijven, zie het huis aan de anton dragtenweg. dat red je niet van een ministers salaris. doe dan maar santhokie, zn justitie beleid was wel sterk. stel dat hij steelt, het levert ook iets op. jammer dat wij nu op zoek moeten naar degene die de beste resultaat/graai balans heeft


  Maak melding

 19. Rusland hele goede keus vind ik, de juiste persoon zeg ik al een paar jaar, alleen nu hopen dat hij een goeie ploeg om zich heen verzameld en dan eindelijk beginnen aan de echte opbouw, weg met die oude garde!!


  Maak melding

 20. Je moet je plaats kennen. De NPS is niet in de positie om de president te leveren. Eerst orde op zaken stellen en een jonge flexibele integere leider zoeken die tot de verbeelding spreekt.


  Maak melding

 21. Heeeee jajajajaaaa we gaan er voor en wie de grootste partij in ’t FRONT wordt die krijgt de post.En deze man of vrouw wordt zeker weten een echte PRESIDENT, dit heeft ’t FRONT steeds weer bewezen.Dus nogmaals of eigenlijk maak ’t nietuit wie het wordt als ie maar uit de gelederen van het FRONT komt. Jongens van het FRONT zet’m op en gaan jullie ervoor.Het zal wel lukken,maar dan is het toch wel hard werken geblazen ,maar wo doro want bij L(B)imbo wordt er zoveel geroepen,maar ook zij weten dat ze aan de verliezende kant staan.De ndp zal niet meer zoveel stemmen halen,want velen zijn teleurgesteld in de ndp.De laatste tijd merk je dat zelf de DiDiBrie toegeeft dat hij gefaald heeft,maar schuift meteen de schuld op iemand anders.Any way nanga tranga wroko wie e go poor ding BOEF diesie.Maar if Somo of ABOP kang mik a Ke..K.. Combinatie fadong eerder dan 2015. is het ook goed.Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.