Bouterse: vangst drugsboot bewijst vertrouwen in Suriname

62

PARAMARIBO, 30 sep – De aanhouding van de met drugs beladen vissersboot Miss Emaila bewijst dat de internationale gemeenschap vertrouwen heeft in Suriname. Dit zegt president Desiré Bouterse. De aanhouding bij de Kanarische eilanden, kon door inzet van de Surinaamse autoriteiten. “Het is een felicitatie waard”, zei Bouterse tijdens zijn jaarrede in het parlement.

Er is onderling een goede afstemming. “We hebben op ons de verplichting genomen om de transnationale criminaliteit te bestrijden. De grote drugsvangst in Spanje, is het bewijs dat het werk vruchten afwerpt en dat de internationale wereld nog steeds het vertrouwen heeft om met ons land samen te werken”, zei Bouterse. “Samen met de Fransen is een goed stukje werk geleverd.” De Surinaamse autoriteiten zouden weliswaar het ‘leeuwendeel van het werk’ hebben verricht.

De Miss Amalia is vanaf aankomst in Suriname in de gaten gehouden. “We wisten precies waar Miss Emaila vandaan kwam en waar die was. We dachten dat het alleen maar ging om brandstofsmokkel. Maar toen we merkten dat er ook ijs gekocht werd op een ander adres, wisten we dat er wat aan de hand was”, aldus Bouterse. “We hebben op ons de verplichting genomen om de transnationale criminaliteit te bestrijden.”


62 REACTIES

 1. Maar nog steeds niet bekend gemaakt van wie dat schip is en nog helemaal geen aanhoudingen verricht.Denken dat een vissersschip brandstof smokkeld naar Europa?Bravo Desi dit is wel weer een feestje waard.


  Maak melding

 2. Zou het??
  Dat de jacht op de drugsboot in scène is gezet door DDB en Co om zich van hun “goede zijde” te laten zien? Om het vertrouwen te herwinnen van de internationale gemeenschap??
  Mijn zoon verhandelt drugs ….maar ik ….ik bestrijd het!
  Wat een goedkope, achterlijke stunt.
  Het heeft er veel weg van, ja!
  En dan feliciteert hij zichzelf ook nog 🙂 🙂
  Eigenlijk heel zielig!


  Maak melding

 3. Arrestatie baby DDB in Panama en voorgeleiding voor de rechtbank in New York bevestigt het vertrouwen van de USA dat DDB bij criminele handelingen/daden/zaken betrokken is, nationaal, maar ook internationaal.

  staatsgreep 25 februari 1980, 8 december 1982 moorden, moiwanamoorden, voor 11 jaar gevangenisstraf door de rechtbank in Nederland voor drugszaken veroordeeld, waar hij deze staf moet komen uitzitten, contacten met Roger Khan, enz, enz, enz.

  Zoek maar op via Google op het internet.


  Maak melding

 4. aldus de wolf in schaapskleren….
  hij, de grootste importeur annex exporteur van coke die spreekt…hij denkt dat men hem nog steeds niet door heeft…
  De leeuw heeft je in elk geval wel door…als je geen press meer bent ben je de lul…


  Maak melding

 5. Klopt niet.
  Het werkt anders. Ze hebben bijvoorbeeld drie drugstransporten. Ze geven eentje prijs waardoor de andere twee ongestoord door kunnen gaan. Dat heet een rookgordijn opzetten.

  Bouta denk dat hij slim is. Maar je hebt nog altijd baas boven baas.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. nou wat is dit ook niet goed ,stelletje zeurpieten aan de waterkant ga maar juigen voor die kip zonder kop genaand san tok tok tokiie.met zijn van oranje .die hoopt weer onder de oranjes te vallen tjamaar. SURINAME WERK ZAMEN MET DE INT POLITIE.


  Maak melding

 7. En dat ander adres … welke acties zijn daar dan verricht en welke mensen schuilen daarachter en waarom worden die dan niet door de politionele diensten opgepakt en of verhoord ?

  En … wie is de eigenaar of verantwoordelijke van het Schip Amalia.

  Dus al de tijd wisten de Surinaamse autoriteiten dat er met het Schip criminele activiteiten ondernomen werden … maar deed men niks en uiteindelijk is het Schip aangehouden en opgebracht door de Spaanse autoriteiten en toen kon men plots medewerking verlenen.

  Wel een heel erg wazig, onduidelijk en vooral onvolledig verhaal meneer de President. Laat er dan op z’n minst een persbericht uitgaan met de feiten …


  Maak melding

 8. de amerikanen zitten nog steeds in sme te wachten op het juiste monent..

  trouwens zijn jaar-rede had een indiaanse jongen van 12 jaar ook-al kunnen voorlezen..

  stelt geen reed voor..

  toale misleiding,het volk is in diepe slaap..


  Maak melding

 9. Beste President volgens de Lynx:
  1.Ingeladen op open zee, dus op Surinaamse territoir niets aan de hand. Een maand lang speurwerk voor wat dan.

  2. Politiefunctionaris sprrekt ander taal

  3. Jaarrede: reeds bij binnenkomst miss Amalia al bekend over coke affaire.

  O oo. Ik ben toch lid van een domme volk. wat doe ik op deze aarde: oprotten


  Maak melding

 10. Ik denk,dat de meeste het nog niet snappen,suriname is ten gronde,in elk opzicht.Drugs,wanorde in de politiek,corruptie,en ga maar zo door.En toch zijn er een paar die het niet willen geloven.Het was BOUTA…BOUTA….ja,en nu…een tram lijn,wat zijn suri,stoch stom ,en snel in te palmen.Op deze zelfde site was het steeds verheerlijken van die kwal,mooordenaar,ja natuurlijk is die drugsboot opgepakt,en ja natuurlijk heeft suriname een bijdrage,,maar…….denk eens zelf logisch na……..ze zijn -verraden.Dit is weer een van die ouwe streken van. Die surinaamse vos..De mensen die volhouden dat het geweldig en goed gaat in suriname emigreer maar en ga die moordenaar maar bijstaan.


  Maak melding

 11. Bekende truc. Men geeft een smokkellading door om elders een veel grotere hoeveelheid drugs te kunnen smokkelen. Bouta is een door de wol geverfde drugscrimineel, dus die kent het klappen van de zweep!!


  Maak melding

 12. volgens ddb is er vertrouwen in sme nadat de boot is aangehouden..

  zeer doorzichtig..

  waarom heeft hij die boot dan niet in sme laten aanhouden maar ver buiten sme..

  zijn wij zó dom..


  Maak melding

 13. Bouta , you ede e lauw kaba . A droga bing de foe you masr nok deng tekingdus dat meki je taki ka. Je dagen zijn geteld vandaar dat je nonsence lu lt. Hoop niet dat mensen hierin ttrappen . Trouwens van wie was die boot, dat ga je niet horen.


  Maak melding

 14. dit lijkt op werk van de hand van limbo. deze man beheerst de kunst van manipuleren. ik luister graag naar hem omdat ik de moves van hem kunstwerk vind. als de surinaamse autoriteiten op de hoogte waren van wat er speelde laat er eerder ingegrepen worden zodat onze mooie naam niet WEER te grabbel gegooid wordt. Het verbaasd mij dat hij niet heeft gezegd dat hij de VS heeft geholpen om Dino op te pakken, wat kan azijn zuurder maken toch. Intussen doe ik nu weer iedere avond mn huisalarm aan…..dan voel ik me veiliger


  Maak melding

 15. De aanhouding bij de Kanarische eilanden, kon door inzet van de Surinaamse autoriteiten. “Het is een felicitatie waard”, zei Bouterse tijdens zijn jaarrede in het parlement.

  En wie denkt DADA & CO. met dit verhaal voor de gek te houden?

  Felicitaties krijg je binnenkort ook via je zoon DINO vanuit VSA.
  En dat wordt straks een Amerikaanse Dollar waard.


  Maak melding

 16. Ze vertrouwden het opperhoofd zo danig dat ze hem niet op de hoogte hadden gesteld dat zijn papoose gepakt zou worden als hij een poot buiten Suri zette.Dit pas optimale vertrouwen tegen over een pres.


  Maak melding

 17. Klopt Bouta probeert uit de buitenspel positie een paar doelpunten te scoren. Zo doorzichtig als wat.
  Had hij niet met een tikkeltje intelligentie zijn mond niet even dicht kunnen houden. Weet hij niet dat wie geschoren wordt zich even koest moet houden.

  We kunnen zien dat deze president een hosselaar is geweest in porno. Altijd een hosselaar aan de marge. Wil hij nu zich aan de grote der aarden optrekken of meten.
  Hoogmoed komt ten val.


  Maak melding

 18. Vreemd hierover hadden ze alle info en is er samengewerkt met het buitenland. In case Dino echter was niemand van de Surinaamse jusitie op de hoogte gesteld. Vraag me af waarom!


  Maak melding

 19. En dit moest verklaard worden bij het indienen van de begroting? Raar. Heel raar. Zouden ze een dading hebben opgeofferd? Er zullen meer verklaringen volgen, maar niemand zo worden opgepakt, of wel?


  Maak melding

 20. uiteraard praat deze drugscrimineel die nooit president van dit land had Mogen worden deze grote onzin, om dit volk te willen doen geloven, alsof hij niets meer met drugs te maken heeft, hoe doorzichtig kun je zijn, en nog zijn er mensen die er intrappen, opsluiten die moordenaar.


  Maak melding

 21. Bouta is niet op de hoogte van de slecht presterende ambtenaren in Suriname maar deze action had wel zijn byzondere aandacht.
  Wat is dit nou voor poppenkast jaarrede.
  Is deze jaarrede nu een achter- of een vooruitblik.

  Het was een mamjo, er was totaal samenhang, het was weinig vernieuwend. Van de hak, op de tak.
  Slechte speech bijna cabaresk.

  Er moet gewoon een totale reorganisatie komen van het ambtenaren apparaat,
  Er moet voor ieder ministerie een masterplan geschreven worden. Waarom zijn wij hier op aarde, wat is onze missie.

  Maar dit kan bouta niet handelen. Nog 5 jaar is een enorme set back. Suriname heeft een leider nodig die durft te reorganiseren die een plan heeft om ervoor te zorgeen dat in 2018 dat elk departement een functiehuis heeft die aan de vraag van het publiek en aan het aanbod van de staat.

  Ik vind de verhoging van de kinderbijslag en aov geen kunstje. Maar oke iemand moest hiervoor een go geven.
  Maar maanden na dato is er geen goede, efficiente, werkbare werkinstructie voor de uitvoerende ambtenaren.
  Dat heet beleid maken.

  Maar bouta moet dit niet doen
  na soso chaos
  je kan deze chaos niet verbloemen met de sfeer van carifesta


  Maak melding

 22. Dus jullie denken echtt dat zijne exellentie eits te maken heeft met de zaak van zijn zoon.
  Aub mensen als iemand dit niet had gedacht of bedacht is het zijne exellentie wel.
  Hij heeft gegokt op zijn zoon iets wat elke vader zou doen.
  Alleen heeft die jongen een klassiek vb van hoogmoed waanzin
  Ik voel voor je baas ,laat god u beschermen,ik hou van u


  Maak melding

 23. Ruud
  Bauta is opde hoogte van alles, maar iedereen steunt hem maar half.
  Decembermoorden ,drugs veroordeling,
  Gelul sta nou is samen achter hem julie hebben wijdenbos gesteunt en venetiaan.
  Het enigste wat je hoort ze stelen ze stelen tuurlijk zal er wat blijven hangen,maar was dat niet zo bij veni e n wijcen bos steun die man


  Maak melding

 24. Op de schoen hoor, alleen zo doorzichtig als een mandje.Het verhaal van van deze treurende vader klappert aan alle kanten. Hij probeert goede sier te maken met een verhaal dat in buitenlandse kranten als iets dat regelmatig gebeurt wordt afgedaan. De aanhouding van het cocaschip moet op conto van Desi Delano Bouterse worden geschreven. Belachelijker kan bijna net. Is dit een beetje zijn tegenzet is na de arrestatie van Dino? Seniel.


  Maak melding

 25. Maar toen we merkten dat er ook ijs gekocht werd op een ander adres, wisten we dat er wat aan de hand was”, aldus Bouterse, dus zo handeld hij in dat spul, zogenaamd ijs kopen… daarom zit Dino nu vast, omdat ie ijs was gaan kopen. hahahaha


  Maak melding

 26. Eerst besmeurt hij onze vlag met bloed en nu?… Nu met coca! Letterlijk wordt onze vlag besmeurd met die witte shit!
  De hele wereld kijkt toe!! Onze Surinaamse vlag!

  Wat een misbruik, een blamage, een afgang!
  Hoe kunnen wij nog met opgeheven hoofd lopen??


  Maak melding

 27. Bouterse: vangst drugsboot bewijst vertrouwen in Suriname.

  Maar dat wil niet zeggen dat de internationale gemeenschap hem en zijn zoon ook vertrouwen. Bouterse vertrouwt de internationale gemeenschap zelf ook niet, waarom zou hij anders suggereren dat de arrestatie van zijn zoon een scenario was om hem een loer te draaien op het moment dat de Unasur vergadering in Suriname gehouden werd en waarom woont hij de algemene vergadering van de V.N. niet bij terwijl het gros van zijn collega’s dat wel doet?


  Maak melding

 28. Bij gebrek aan drugs verliest deze regering zijn populariteit onder zijn aanhangers.
  Tijdens Nw Front hadden ze paracetamol in de joint moeten doen of te snuiven.
  De durf om zoveel geweld te gebruiken tijdens overvallen hadden ze niet omdat ze niet genoeg high waren.


  Maak melding

 29. Ik heb niet alle reacties gelezen, maar als ik dit verhaal leest van wat Bouterse zegt, is mijn vraag:
  Toen ze ijs ergens anders in Suriname hebben gekocht en het vermoeden bestond dat er iets niet klopt, waarom heeft hij dan geen opdracht gegeven om het schip grondig te onderzoeken door de duane , mp en de politie???????

  Alleeen dat wil ik weten……


  Maak melding

 30. @DASHREHSING,wie moetjou pres.steunen,Jammer dat het volk zo naief is.
  In welk land hebben criminelen leiding.
  Dit kan alleen in su.
  Als ja naar zijn jaarrede geluisterd hebt,vond ik het meer “KOTI ODOS”,i.p.v het over te hebben wat volk nodig heeft.Die man kan alleen van een blaadje voorlezen.
  Hij gaat iedere discussie,debat uit de weg.Dat getuigd toch zijn,kennis en kunde.
  Ach man laten we de feiten onder ogen zien ,dan pas kunnen we vooruitkomen.
  Ik wil niet partijdig zijn,ik kijk naar mensen die niet opbasis van partij hun werk doen .Maar op basis wat ze voor het land en de sur.bevolking kunnen betekenen.


  Maak melding

 31. De President van ons land denkt dat de internationale gemeenschap blind is, net als hij zelf,eerst was de justitie van ons op de hoogte van het gaande,maar mocht niet ingrijpen,de hele wereld weet dat ons land diep in de shit zit,de president spreekt van een opluchting.


  Maak melding

 32. Als landen als USA en Nederland op grond van feiten uit cijfer over de stand van zaken/gegevens het tegendeel beweren en zelf baby DDB oppakken in Panama en voor de rechtbank in New York voorgeleiden/laten zien over deze problematiek dan is het zeker te vertrouwen, maar als een crimineel die hiervoor veroordeeld is het zegt, is het niets anders dan onzin.

  zie ook zijn vele beloften aan het arme Surinaamse volk.

  Wie houdt wie voor de gek anno 2013? Is een vraag die elke Surinamer voor zich zelf mag beantwoorden als het om uitspraken van DDB gaat.


  Maak melding

 33. Jammer voor die grote bons van Santokhi zijn partij, die zijn buit niet in Europa heeft kunnen afleveren.Hoe zit het met de andere zendingen via een Aziatische naar Europa.


  Maak melding

 34. Passant
  Als landen als USA en Nederland op grond van feiten uit cijfer over de stand van zaken/gegevens het tegendeel beweren en zelf baby DDB oppakken in Panama en voor de rechtbank in New York voorgeleiden/laten zien over deze problematiek dan is het zeker te vertrouwen, maar als een crimineel die hiervoor veroordeeld is het zegt, is het niets anders dan onzin.

  zie ook zijn vele beloften aan het arme Surinaamse volk.

  Wie houdt wie voor de gek anno 2013? Is een vraag die elke Surinamer voor zich zelf mag beantwoorden als het om uitspraken van DDB gaat.

  landen als nederland en usa hadden ook beweert dat Irak bezig was met massa-vernietigings-wapens-, die overigens nooit zijn gevonden. of bedoelde zij ned/usa onze olie- expansie moeten wij voorstzetten. zie daar shell, exxon etc etc. en nog steeds moorden de irakezen elkaar. waarom valt amerika noor korea NOOIT aan, die hebben toch bewezen dat ze een atoombom kunnen produceren??? daar gaat jullie internationalrecht.en dan maar blijven lullen over amerika en nederland


  Maak melding

 35. @Alleen

  Als je begrijpt hoe het wereld recht systeem werkt dan zal je het beter begrijpen. Elk rechtsysteem is ontworpen als een piramide systeem. Wie aan de top staat valt niet onder dit recht.
  Engeland en Amerika zijn de Goden van de wereld. De meeste landen hebben dit ook geaccepteerd. Zo hebben wij ook een wereld munt eenheid de US dollar. Wanneer Amerika of Engeland iets zeggen zullen ook alle landen blindelings mee doen, want hun economie is verbonden aan het systeem. Wie tegen werkt krijgt sancties. Ook in de Romeinse tijdperk was het zo. Als dit goed of slecht is laat ik in het midden.

  Betreffende Noord Korea. Amerika kan dit land vrij snel veroveren met of zonder enkele kernwapens. Het probleem van Noord Korea zijn de 25 miljoen arme zielen. Nog Zuid Korea, nog China wil die hebben. Dat zou voor beide landen een enorme economisch ondergang betekenen.


  Maak melding

 36. Wie is (zijn) de eigenaar (eigenaren) van de Miss Ameila??????

  Tot de partners van de president behoren Pietje Worteltje en Dino en de man geniet vertrouwen van de internationale gemeenschap? Waarom gaat hij dat niet op de VN in New York voorlezen?
  Nog een kandidaat voor een 10,1 in belazer-kunde.


  Maak melding

 37. is er in sme geen openbaar-ministerie of procureur generaal,

  die deze boeven,moordenaars,drugs-dealers,liegers en bedriegers,volk verlakers, kan oppakken op sluiten voor eeuwig..

  natuurlijk zonder proces.

  want die vijftien vermoorden van 8-12-82 habben geen enkele recht van voorgeleiding..

  die waren in fort zeelandia ,,op de vlucht door ddb dood geschoten in een cel….


  Maak melding

 38. Wat een lul verhaal. Toen ze zagn dat er ijs werd gekocht viel het kwartje. Als dit allemaal waar wil ik weten bij wie er ijs is gekocht. Zijn ze opgepakt ? Het gaat om een grote partij dus ik zou op zn minst iets over een vervolgactie willen horen.
  Bouta je lult uit je nekharen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.