Politiechef: Suriname is zeker niet onveilig

64

PARAMARIBO, 27 sep – “Suriname is zeker niet onveilig.” Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. Toch beweren politici anders. Onder de critici bevindt zich voormalig minister van Justitie & Politie en ex-politiecommissaris Chandrikapersad Santokhi. Tjin Liep Shie en ook minister Edward Belfort van Justitie vinden dat precies Santokhi beter moet weten.

Toen hij minister was, zat Tjin Liep Shie al in de korpsleiding. “Dezelfde korpschef die er toen was, toen anderen zeiden dat het goed ging, was toen goed, wat is nu dan het verschil. De man is opgeklommen tot korpschef en één uit de organisatie is nu minister. We zijn geen bureauambtenaren geweest, we waren op het veld, dag en nacht”, zegt Belfort. Als Santokhi nu beweert dat de aanpak van de misdaad veel te wensen overlaat, is daar geen begrip voor.

Het zou objectief bekeken, ook niet mogen. De afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in personeel en materieel. “Nog nooit eerder in de geschiedenis van Suriname zijn zoveel politieambtenaren aangetrokken. We maken absoluut geen grappen met de aanpak van de criminaliteit”, zei Tjin Liep Shie bij de ceremoniële toelating van rekruten. “We hebben natuurlijk wat criminaliteit, het ligt ook aan ons als gemeenschap om de kans op slachtofferschap te verminderen.”


64 REACTIES

 1. Het ergste is, dat de criminaliteit ook binnen de politie apparaat is en daaromheen de criminele Parlementarier als Brunswijk die als Rambo overal bewapend rondloop.

  Dat is geen voorbeeld natuurlijk voor de samenleving die echter tekort schiet aan ontwikkeling en de hedendaagse beschaving.
  Ze vergeten wel dat wij niet meer in de oertijd leven zoals in de jungle waar alles mag.

  Door meer nieuwe politie ambtenaren en nieuwe materieel heb je nog geen veiligheid, orde en rust geschapen. Het kan weleens verkeerd uitpakken als de opleiding niet optimaal is en daar schort het aan.

  De top van de politie moet een gedegen opleiding hebben genoten en niet eentje die uit het eigen korps komt die de kwaliteit van een echte “KORPSLEIDER” alszodanig mist.

  Heb alle respect voor de minister en korpsleiding maar ze schieten nog veel tekort om de politie apparaat tot grote daden te laten verrichten, daarvoor moet je de expertise en vaardigheden bezitten.

  Jammer, maar dat is mijn constatering en visie.


  Maak melding

 2. Debora ik ben die zelfde mening toe gedaan.De beste korpsleden soboeng skotoe nuttigen heel wat alcohol.Ik vraag me af of dat deel ook onder veiligheid bestaat.
  Er is een schip afkomstig uit venuzuela verkocht aan de laagstebieder.behoort dit ook tot veiligheid of onbetrouwbaarheid.
  Wie het dat geld bedrag in handen gehad.
  En nog wat vanaf 2010 zou suriname diefijzer vrij zijn.
  Misschien zou onze korpschef antwoord hierop kunnen geven.


  Maak melding

 3. neem hem niet kwalijk. hij kan moeilijk zeggen: suriname is niet zo veilig/best wel onveilig. dat brengt consequenties met zich mee. ha ha ha.
  wie zou anders moeten weten of suriname inderdaad veilig is?


  Maak melding

 4. Humphrey Tjin Liep Shie moet zich realiseren dat zolang coupe plegers, massamoordenaars en oud rebellenleiders vrij rondlopen is Suriname alles behalve veilig is. Deze beesten houden tot op heden Suriname in gijzeling. Deze beesten zijn zelfs geïnfiltreerd in de overheid en hebben controle over goudmijnen, voetbalclubs, omkopingen van ambtenaren en distributie van narcotica inc alle routes waar er gesurveilleerd wordt. Het suri kartel geregeerd

  Humphrey Tjin Liep Shie moet niet lullen.


  Maak melding

 5. Humphrey Tjin Liep Shie is niet in dienst van het volk maar in dienst van de wolf en consorten. Hij heeft zijn ziel ook verkocht.
  Indien hij de waarheid spreekt krijgt hij van de wolf ook een trap onder zijn kont.
  De waarheid ziet de wolf als negatieve nieuws.
  Hoeveel van zijn schaamteloze aanhagers/kennissen/families zijn intussen niet geinfiltreerd in het korps..


  Maak melding

 6. Als je al de berovingen,mishandelingen,zeden delicten,occupenten en de politici buiten beschouwing laat,dan is Sur.inderdaad veilig.O,ja en de chinezen die alweer op een hoge koels[heeft de dalla bij de eigen kassa gekocht] verkopen.


  Maak melding

 7. Man hoog bejaard van 71 jaar oud heeft vorige week een meisje van 5 jaar oud {baby}seksueel misbruikt thoe.. thoe..thoe wat is dit nou man en stond ook bekend als kinderlokker in het Dorp waar hij woont.De politie laat na verhoring die man gewoon vrij.Kom nou politie of houden jullie soms zich bezig alleen met drugszaken.


  Maak melding

 8. politiechef Humphrey Tjin Liep Shie is niet eerlijk en ook niet diplomatiek in zijn antwoorden.

  Hij had gewoon kunnen zeggen dat de maatschappij zich de laatste jaren heeft verhard qua berovingen.
  En dat hij en zijn medewerkers er alles aan doen om dit tegen te gaan.

  Hij had met cijfers moeten komen, toen Santokie commissaris was, over de misdaad en ook cijfers qua misdaad nu. Dan had hij het kunnen vergelijken.
  Maar nu zit hij gewoon in de ruimte te schreeuwen.

  Kom met cijfers politiechef Humphrey Tjin Liep Shie.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 9. onveilig land ondanks het sinds 2010 compleet dichtgetimmerd is met diefijzer, alarm en waakhonden.

  Wat een oeverloos en populistisch gelul van Belfort en TLS.


  Maak melding

 10. Ja, het is super onveilig!

  Zelf alias b. vind het land onveilig.
  Daarom is er een wegomlegging gepland voor maandag, tijdens de jaarrede.
  En gelijk heeft hij, je weet maar nooit welke gekke mofinawang effe verhaal komt halen.

  Wat zal die te vertellen hebben?

  Prototype:
  “Brada nanga sisa, mie kantooooo, maar mie de ete,” whahahaahhaaa.

  Al houden jullie niet van mij, ik hou wel van jullie …….

  We gaan dooooooor, ja we gaan doooooor, met het zweef tekie beleid.
  Want, ghe, ghe,ghe, het werpt vruchten af…
  Wiens na swa alanja, vrucht is vrucht…..

  En if deng wang kong tek mie, mek deng konggggggg, jaaaa mek deng kong,
  Me waktie denggggg…..

  Coalitie: “ ja baas, ja baassss, wij buigen baassss, yeahhhh.

  Sosos lobie, next no fout! “

  We zullen weer te horen krijgen, hoeveel miljoenen zijn gereserveerd voor de ditjes en de datjes, net echt!

  It’s Happy hour time 🙂


  Maak melding

 11. met 3 politieke leiders die crimineel zijn,is het toch heel normaal dat suriname niet veiliger wordt,ik neem aan dat ze de criminaliteit alleen maar stimuleren helaas.


  Maak melding

 12. @Djamoe

  de ruimte in lullen is toch de trend die onze regering en haar medewerkers volgt?

  en vooral niet doen alsof je bewijzen hebt. just take my word for it. (stel je voor dat je bewijzen je tegenspreken, moet je niet hebben, toch?)


  Maak melding

 13. De afgelopen maand doorgebracht in Su en zowat elke dag de Times en/of De Ware Tijd gelezen, beide kranten vermelde elde dag wel roofovervallen, aanrandingen/verkrachtingen en geweldsdelicten, Suriname veilger, me reet, die gasten lullen uit hun nek


  Maak melding

 14. Aah….ik heb te doen met de chef.
  Het is dweilen met de kraan open.
  Cowboys en pistoleros hebben in Su het voor het zeggen en dat is in 80 begonnen. Dus chef..no spang..kan je als veldman niets aan doen…


  Maak melding

 15. Politiemensen misbruiken de infrastructuur ten eigen bate.
  Zoeken je vrouw en mogen legitiem stelen en bedriegen.
  Maar ja dit moreel verval is in 1980 al ingezet. Maar ja in de top is het niet beter. Denk maar aan Dino en Mereba.
  Mereba werd toen hij een paar fratsen had uitgehaald bij een discotheek (vechtpartij) en opgesloten werd in Geijervlijt door de CTU bevrijd. Ik denk onder leiding van Dino. En dit zijn de gewapende machten in Suriname die onze have en goed moeten beschermen. ZE MOGEN JE LEGAAL EN LEGITIEM BEROVEN. IN ZO’N LAND LEVEN WE NU. BOEVEN ALLEMAAL. GROTE EN KLEINE. MAAR HET BLIJVEN BOEVEN.


  Maak melding

 16. En wat denken te denken aan het stelletje boeven en maffioso figuren die daar de dienst uitmaken bij een een Dienst als Domeinen. Om iets geregeld te hebben lijkt het een gebed zonder end. Iets wat allemaal volgens de regelgeving en rechtmatig gedaan moet worden. Voor elke wisse wasje wordt je weggestuurd. Want de mensen willen tjokoe hebben. En niet in SRD maar in Amerikaanse dollars. En niet in 2 nullen maar in 3 nullen worden de bedragen voor je uitgedrukt. niet 100 maar 1000 dollar bijvoorbeeld. ongelooflijk schofterig zijn ze bij dienst Domeinen. En over klantvriendelijkheid hebben ze nog nooit gehoord. Latijn voor hun. Maar als je ze zien komen, zien ze al dollartekens en eurotekens voor hun ogen.


  Maak melding

 17. Suriname is het land van boeven, afhankelijkheden, het betalen van tjokoes, het land van de hebzucht, land waar het begrip klantvriendelijkheid nog uitgevonden moet worden, het land waar je blij mag zijn als iets dat je bij de overheid gedaan moet krijgen maar 10 jaren duurt.
  Ongelooflijk schofterig hoeveel macht overheidsdienaren daar in Suriname hebben. Je wordt opgelicht, getild, en met een kluitje naar het riet gestuurd. En nergens kan je je beklag doen. Ze hebben helemaal geen afdeling waar je je klacht kan deponeren. Ze kijken wel uit die boeven allemaal. Van hoog naar laag.


  Maak melding

 18. Santhokie heeft gelijk, al meer dan zes maanden drugs vangst overal, brazilie, spanje, schiphol , en dan Dino gearresteerd in pananma , en bouterse bang om naar de VN te gaan, nam SLM mee voor reis naar China..

  Dus ik geloof Santokhi , het komt ervan van. Wiens brood men eet diens taal men spreek……


  Maak melding

 19. Het wordt tijd dat mensen in Suriname die een zaak hebben of have en goed te verdedigen hebben, gaan denken aan naast eigen bewaking aan goede werkhonden. Een hond blijft je beste vriend. Het blijkt telkenmale dat je aan je goede vriend de politie, vaak geen ene malle moer hebt.
  Een hond wil door vuur en vlam gaan om je have en goed te beschermen en te verdedigen. Honden zijn de beste en grootste vrienden van mensen.


  Maak melding

 20. Politiechef: Suriname is zeker niet onveilig

  Deze politiechef heeft zeker een leeg waterhoofd en droge ogen gezien de overval op klaarlichte dag.
  Zou hij dit kunnen verklaren?
  Sorry mi no e discrimineer ma adjeng na blaka mang of oeng sa takie deng mang foe brunsie???????
  Want joe no kan sjie verschil want deng mang weri masker


  Maak melding

 21. Mensen,laat je geen rad voor ogen draaien. Zoals Mi Kondre zegt: de criminaliteit verhardt!! Ga me niet vertellen dat het minder wordt, het is niet waar! Als je de camerabeelden ziet van die overval op Western Union en de drankenwinkel,dan word ik kotsmisselijk. GELUKKIG is een van die criminelen gedood, en de rest rent voor hun leven. Nu die anderen nog. Gewoon liquideren, die saka saka’s. Ik ben absoluut tegen geweld, maar in dit geval waarbij medewerkers gewoon worden gemolesteerd,ben ik voor de doodstraf. En laat Tjn Liep Sjie niet zeggen dat de criminaliteit verminderd is. Een grove leugen! Lees de kranten mensen, en je zult zien dat de criminaliteit eerder verergerd dan afneemt. Ik kijk in ieder geval over mijn schouders. Is dat normaal?


  Maak melding

 22. BLAKA BAKRA,wat ik eingelik bedoel.Er wordt gezegd dat het land veilig is,deskundigen roepen dat,zelfs de President roept dat.Terwijl het voor geen meter klopt.
  Ik heb naar dat filmpje gekeken,dit is echt de vloek die suriname heeft over gehouden na 1980.Waar gaat het heen.Waar is Belfort die propageerde dat anderen de rovers aan zetten om dit te doen.Welke gek zal rovers inzetten omhun te komen beroven.Dit is schandalig mensonterend.Genadeloos,wat mij betregd moeten deze idioten voor een vuurpeleton gezet worden.Ik vraag me af of je gewoon wapens kan kopen in suriname.Als het hoogste gezag ook crimineel is wat wil je van het volk.Brunswijk is ook een rover met alle criminele zaken van die.Wat denk dat zijn soort genoten zullen doen ijn voorbeeld opvolgen.En dan wil Brunswijk president worden.Laat hij een regering onder de boslandcreolen oprichten,en daarvan president worden.Mensen wordt wakker.Ik hoop dat alle intelectuelen die nu de kant van bouterse en consorten gekozen hebben,hun ogen nu wijd open maken.De gevangenissen krioelen van boslandcreolen het is momenteel de grootste groep,die de gruwlijkste misdaden plegen.Lijders dan is er toch wat aan de hand met deze groep.Gewoon iets wat niet van jou is afpakken met geweld.
  Hier moet echt iets aan gedaan worden.Ik vind dit veschrikkelijk.


  Maak melding

 23. Mensen,

  Het grootste probleem in Suriname is dat er criminelen aan de macht zijn. En het is onwaarschijnlijk dat ze hun soortgenoten gaan aanpakken.

  Ik snap de peilingen niet die zeggen dat Suriname veiliger is geworden. Zijn het onafhankelijke peilingen. Bestaan zulke organisaties in Suriname. Want dit lijkt op een vertekend beeld.

  De criminaliteit aanpakken is goed maar hoe zit het met het creëren van banen. Voor bijvoorbeeld de jeugd. Geeft de betrokken minister daar jaarlijkse cijfers over.
  Hoeveel is de jaarlijkse werkloosheid. Wat wordt er allemaal aan gedaan om het te verminderen. Wat zijn de obstakels. Want je kan wel bestrijden maar je moet ook creëren.

  Mensen, waar kan ik deze dingen lezen?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 24. DJAMOE en LETTERLIJK,na sari tori jere.Ik heb naar dat filmpje gekeken,gruwlijk geen enkel respekt.Wat op valt niemand kan niemand oppakken.En dat heb je als je coruptie niet kan bestrijden,berechten enz.Dit begint thuis,als er geen geld is voor eten,gaan de kinderen niet naar school .Leerplicht is tot 12 jaar.Ja en na 12 begint de ellende.Er is genoeg te doen,maar de lijders vullen hun eigen zak.Ze worden omring door alleen was-wassies,die ook mee willen liften.Er moet een strenge wet komen,voor de jeugd die niet meer naar school willen gaan.
  Verplicht aanmelding,leer ze een vak,geloof me er is veel te doen in su.En als ze geen enkel rover pakken dan profiteerd hun familie van de daden.Laten wij dit niet onderkennen,de grootste groep zijn de bosland creolen.Hier moet men gaan onderzoeken wat met deze groep aan de hand is.Laat hun BELFORT in de gevangenissen gaan en hun de feiten en de wet onderwijsd.Want deze man roept keihard dat er geen criminaliteit is.SRANANGSMA oenoe opo oenoe ai,gat niet goed.Wordt erger,kijk alleen naar het kaliber van die wapens.Dit zegd genoeg.


  Maak melding

 25. Het probleem van veilig- of onveiligheid, ligt aan ons zelf, waarom, omdat zolang de overheid uit criminelen bestaat – van president tot loopjongen – moet en kan je niets anders verwachten, dan dweilen met de kraan open. We moeten nou eerlijk onder ogen zien, dat de gemeenschap zelf de schuld hieraan heeft. Omdat deze gemeenschap zelf voor deze samenraapsel heeft gekozen, en dat maakt het verschil. Vanaf 2010 wordt niet in het landsbelang geregeerd, maar eigenbelang staat voorop. Wanneer je goed om jou heen kijkt dan zie je toch duidelijk, dat vooral het binnenland van Suriname is opgedeeld tussen de NDP en de partij van Brunswijk. Of is dit niemand opgevallen of wil men dat niet? Want bij de Rechterlijkemacht de Uitvoerendemacht en de Wetgevendemacht kom je ook misdadigers tegen. En wanneer je goed oplet dan merk je dat de partij van Brunswijk en Bouterse het voor het zeggen hebben en Somo telt niet meer mee. Het vreemde is dat al deze drie (zogenaamde) leidinggevenden veroordeelde misdadigers zijn. Er is geen land op deze Aarde waar criminelen in het parlement zitten. Het vreemde wat Suriname betreft is dat deze hufters vaak nauwelijks hun eigen naam spellen kunnen. En zolang wij dit goed vinden zal er nooit en te nimmer een verandering hierin komen. Wel zou het de politiechef sieren wanneer hij de geüniformeerde-criminelen uit zijn organisatie verwijderde. Alleen zo zal ook de criminaliteit doen afnemen. Want zolang je in alle geledingen van hoog tot laag criminelen hebt die de leiding hebben zal er niets veranderen. Wel mag gezegd worden, dat de USA ons een handje geholpen hebben met de eerste opruimingen, en er volgen er meer, en nu de vader nog.


  Maak melding

 26. MERBARYu,je hebt helemaal helemaal gelijk,wanneer zal dit volk in opstand komen.Er is geen respekt de waarden en norman van suriname en de surinamers stelt niks meer voor.Hoor hoe een prasie-oso president het volk aanspreekt met je en jij,totaal geen moraal.Maar als dit zodoor gaat kan Amerika dit heel zooitje opruimen ze zijn al begonnen.Inderdaad Suriname is het enig land met criminelen zonder opleiding die een land moeten leiden.


  Maak melding

 27. Ik vraag mij af hoe de jonge mensen, die recentelijk een gewapende overval hebben gepleegd aan zulke zware wapens komen. Er is iets fundamenteel mis in Suriname!!
  Ze kunnen niet zeggen dat ze geen werk konden vinden, want er is meer werk in Suriname dan personeel.


  Maak melding

 28. I boi monique zo is het,onverstelbaar.Ik daag de PRESIDENT uit om naar BAKANA-TORI te gaan om het volk toe tespreken hierover.
  Laat hij de lijnen open gooien zodat de mensen kunnen bellen.
  Wie wil hij wijs maken dat suriname crimineel vrij is.
  Inderdaad waar komen deze zware wapens vandaan.
  Er is iets goed mis,RARA!!


  Maak melding

 29. Een paar wetmatigheden gedestilleerd uit de situatie van Suriname.

  -1- Criminaliteit en misdaad loont. Je hoeft geen hoge school of goede opleiding te hebben in Suriname om maatschappelijk geslaagd te zijn.
  -2- We hebben in Suriname een top down benadering. Het goede of slechte voorbeeld komt van boven. Kijk maar naar naar de criminele bende die in Suriname aan het roer is. Zowel in de uitvoerende als in de wetgevende macht. Denk aan de criminele paarse bende en de rest die zich met paars hebben geafficheerd en geassocieerd in het parlement. Hielenlikkers en kontlikkers. De machthebbers naar de bek praten. Denk maar aan madame Simon, Misekaba, Melvin Bouva en consorten.
  -3- Corruptie viert hoog tij in Suriname. Zonder tjoekoes krijg je in Suriname niks gedaan. Handelingen die overheidsdienaren moeten leveren worden alleen uitgevoerd als er een zak dollars erbij komt kijken. Deze samenleving is niet alleen gecorrumpeerd maar ook gecriminaliseerd.
  -4- Vergeet in Suriname dat de politie je beste vriend is.
  -5- Alles komt van boven.
  -6- In Suriname heb je harde straat criminelen en op de overheidskantoren heb je een andere soort terreur en criminaliteit. Je krijgt geen enkele rechtmatige handeling gedaan zonder smeergeld te betalen. Men ziet overal dollar en eurotekens. Zowel op straat niveau als op overheidsniveau.


  Maak melding

 30. =Vanaf deze regering aan de macht is, gaan deze criminelen als terroristen te werk om menden te beroven.

  =Zie maar wie de leiders zijn.

  =Het lef hebben en zeggen dat de criminaliteit niet is toegenomen vind ik het ergste van Belfort en zijn mannetjes.


  Maak melding

 31. AAN deze ondernemers,en iedereen die aanwezig was,wens k heel veel sterkte.
  Staat als een paal bovenwater dat deze bandieten geen AMNESTIE zullen krijgen.
  Er zal er voor gezorgd worden dat het recht gaat zegevieren.


  Maak melding

 32. Ra Ra ra!!!, aan een allen die zomaar lullen en denk dat ze aan alles de schuld moeten geven aan deze regering.

  tot en met 1985 was Suriname een van de veiligste landen in zuid Amerika……………… waar is het toen begonnen……………………In 1986 begon de binnenlandse oorlog gevoerd door Ronnie brunswijk met zijn aanhang van de soort gelijke mensen die nu Roofovervallen plegen in Suriname.

  In 1986 werden door Ronnie brunswijk Banken, in het binnenland overvallen, mensen beroof, mishandeld, verkracht en vermoord.

  Gevolgd hier van is de algemene vrije verkiezingen in Suriname waar de VHP, NPS, KTPI , NDP en andere partijen mee hebben gedaan.

  Met Uitzondering van de NDP hebben Al deze partijen nooit de misdaden, verkrachters, rovers en moorden door de zelfde soort groepen die nu roven veroordeeld.

  Vervolgens komt FRONT(VHP, NPS) 15jaar aan de macht en nooit een dag hebben ze de misdaden veroordeeld die gepleegd zijn in 1986 door Ronnie brunswijk en zijn aanhang.

  Dit hebben ze door politieke reden gedaan om nooit de misdaden in 1986 gepleegd door die zelfde soort mensen die nu roven in 2013.

  Nu gaan die zelfde soort gelijk mensen de marrons roven in de stad na dat ze 1986 massaal in Paramaribo zijn komen wonen.

  En front heeft zelf met Ronnie brunswijk een regering gevormd.

  Front heeft brunswijk aan de macht geholpen om DD bouta buiten te sluiten om te voorkomen dat BOUTA in de regeer centrum komt.

  NU hebben ze die slang gekweekt en het is en Aboma
  geworden

  NU klagen de zelfde aanhang die front toen en nu gesteund heeft over deze roven.

  Deze roven die nu weer gepleegd worden zijn niet nieuw, het gebeurde al in 1986 met Ronnie brunswijk en zijn commando troepen. alleen toen was het wel gerechtvaardigd door front en nu ineens schreeuwen wij als of het nieuw is.


  Maak melding

 33. Mi Kondre

  je moet Ronnie vragen en die rijke hindoestanen die al jaren in de drugshandel zijn en die jaren in het maffia wereld zitten voordat wij wisten wat cocaïne was.
  jaren 70 wat allemaal tussen die groeten werd geplaats om naar Nederland te sturen, het was geen bouta

  ga Ronnie brunswijk vragen wat al die wapens zijn gebeurd die in 1986 gebruikt werden om te vechten tegen de regering toen.
  vraag hem als al die jungle commando mannetjes van hem alle wapens hebben ingeleverd.


  Maak melding

 34. @Mi kondre,…wist je niet dat Suriname eigendom is van de familie Bouterse? Ze staan boven de wet, en mogen doen en staan waar ze willen. Als Bouterse maandag zijn tanden laat zien, zegt de volledige coalitie ja en amen.


  Maak melding

 35. Lijkt verdacht veel op een CTU operatie!
  Bij het zien van de beelden moet iedere inwoner
  van het land een gevoel van veiligheid ervaren!
  Althans dat wil de politiechef ons weismaken

  Mijn perceptie van veiligheid is een geheel ander!
  Ik ga er vanuit dat Moesje die nog steeds niet in Parijs
  is aangekomen, het volledig met mij eens is.


  Maak melding

 36. Er zijn meer politie agenten dan dieven/ criminelen in Suriname
  Er zijn eveneens meer militairen dan dieven/criminelen in Suriname.
  En de weinige criminelen die er zijn zorgen ervoor dat zowel politie als militairen en hun speciale eenheden werk hebben.

  Dus conclusie, mw. Monique heeft gelijk, er is genoeg werk in Suriname…….

  Verder wil ik zeggen dat de politie chef geen last heeft van criminelen.

  waarom niet vraag je je af: ZIJN HUIS WORDT BEWAAKT DOOR ZIJN EIGEN MEDEWERKERS, DIE EINGENLIJK DE BOEVEN MOETEN GAAN VANGEN.


  Maak melding

 37. Als die rovers van verschillende bevolkingsgroepen behoren,dan denk ik dat geachte W.Whome gelijkt heeft. het moet een organisatie zijn.
  Een reageerder had enkele weken geleden gezegd dat er verrassingen zullen komen.


  Maak melding

 38. De politie chef en minister bedoelden dat je niet allert hoefde te zijn want er was bijna geen criminaliteit, zodat boeven makkelijk hun grote slag konden slaan.


  Maak melding

 39. Er zijn schrijvers die de suggestie of insinuatie opwekken dat er een verborgen hand of agenda zit achter de explosie van de criminaliteit. Ik denk dat dit een soort wishful thinking(wensdenken) is van deze schrijvers.

  Ik denk dat heel veel wat er nu plaats vindt te herleiden is tot de periode van de jaren 80 en de periode vanaf 2010. De zaden/de kiem is toen gelegd en vindt nu een vruchtbare bodem om te ontkiemen en wortel te schieten in de Surinaamse samenleving.

  Periode 1980-1987. Militaire machthebbers aan de macht.
  * Slachting fort Zeelandia. Slager algemeen bekend.
  * Slachting Moi Wana onder. Slager ook bekend. vormt ook nu onderdeel van het veiligheidsteam.
  * Vele moorden die onbestraft zijn gebleven.
  * De vele opgelopen zonnesteken die nooit zijn verhelderd.
  * Introductie en nu het gemeen goed worden van het witte bederfelijke spul in Suriname.
  * Het bewapenen van verschillende groepen in het binnenland die tegen de Frontregering werden ingezet.Denk maar aan de Tucajana’s.
  * Verval van waarden en normen in de samenleving.
  * De criminalisering van de samenleving. Het geloof dat criminaliteit loont.

  Nu wordt de regering geleid door een monsterverbond. Een verbond tussen 3 monsters. B, B en S.
  Dit zijn niet echt de voorbeeldfiguren waar de jeugd het van moet hebben dacht ik.
  En een parlement gedomineerd door paars met al zijn bondgenoten die zich als hielenlikkers en ja-knikkers hebben geprofileerd. Geen enkel kritisch geluid komt er van deze lieden uit het parlement wat betreft het gevolgde regeringsbeleid. Zij weten wat de repercussies zijn van het leveren van kritiek op het paarse kabinet.


  Maak melding

 40. 1986 begonnen, help mij eens, ik heb altijd begrepen dat er altijd blanken, afro-surinamers, javanen, hindoestanen, chinezen, en indianen en nog wat mensen uit het middenoosten in Suriname woonden, is er dan nog een soort een ondersoort o.i.d., als het is wat ik denk waar jij op doelt, dan ben jij dus ook wel behoorlijk discriminerend bezig


  Maak melding

 41. Deze rare Chinees zegt: We hebben natuurlijk wat criminaliteit, het ligt ook aan ons als gemeenschap om de kans op slachtofferschap te verminderen…

  Hieruit begrijp ik dus dat je minder aanleiding moet geven aan criminelen om je te laten beroven. Dus die criminaliteit is dus ook mede te danken aan de gemeenschap…

  Nee, het is niet de schuld van de gemeenschap, deze criminelen moeten afblijven van andermans eigendommen, als ik met goud wil lopen is dat mijn recht, als ik met een open raam wil slapen is dat mijn recht, als ik s avonds veilig op straat wil lopen is dat ook mijn recht…

  Maar helaas worden slachtoffers dus meer beschuldigd als de daders. Criminelen krijgen hun gelijk en slachtoffers worden verweten. Omgekeerde wereld noem ik dat, wanneer komt er nou eindelijk een regering dat opkomt voor zijn burgers i.p.v. dat hij opkomt voor zijn criminelen…


  Maak melding

 42. tjin liep sie ,,als jij vindt,,dat het onveilig is in sme,dan moet jij heel spoedig ontslag nemen..

  want,je bent het niet waardig dit job te doen..

  je zegd het zelf,dat je ongeschikt bent..

  en jou baas belfort moet direct ontslag nemen..

  totaal ongeschikt..die is zelf een crimineel..


  Maak melding

 43. tjin liep shie is een van de weinige suries die zn hoofd omhoog kan houden als eerlijke en oprechte man.
  samen met de heer steinberg .
  deze twee zijn de meest eerlijke agenten die het korps sur heeft.
  maak tjin geen minister van justitie maar pres.van su
  dan zal je zien dat su gelijk met 3 stappen vooruit gaat


  Maak melding

 44. @BASMATIE,HEEFT HIJ DE KWALIFICATIES DAN WEL.
  Want je weet er lopen heel wat ongekwalificeerde knopendraaiers rond.Wij moeten nu gaan voor gekwalificeerd personeel.
  Straks zegd BRUNSWIJK dat hij minister van justitie wil worden.Dan a klarie.!


  Maak melding

 45. wat zijn papieren als je naar somo , bouta ,brunsje en consorten kijkt.
  slechter zal tjin het zeker niet doen.
  maar om terug te komen op je vraag …volgens mijn bronnen heeft meneer een hbo opleiding afgerond oa.
  maak meneer steinberg min van justitie en het is uit met de pret voor de boeven.
  vergeet vooral geen scholen te openen in het binnenland want anders word het dweilen met de kraan open.
  ohja veel dorpen ih binnenland beschikken niet over water of stroom dus kijk daar ook eens naar .
  enne een ziekenhuis met een 1e hulp zou niet slecht zijn .
  enne banen voor de mensen die toevallig willen stoppen met roven.
  wacht ff ….er is geen moer ih binnenland .
  misschien is dat de reden dat ze in de stad komen roven.


  Maak melding

 46. de mensen die nooit buiten sur gaan vinden su niet veilig.
  overal ter wereld word er gestolen en gemoord.
  dus ook in su.
  die etnische polatiek die gevoerd word in su zorgt ervoor dat de sociaal economische status van de binnenland bewoners behoorlijk laag is.
  en laat dat nou net de groep zijn die je niet tegen je moet krijgen.
  tot nu toe hebben ze alle achterhoede gevechten gewonnen.
  zowel als van bouta als van de voormalige slavendrijvers
  de rest van de bevolkings groepen heeft nog niets gepresteerd wat vermeld kan worden in de geschiedenisboeken,


  Maak melding

 47. Alles van Suriname is goed.Je mag niets negatief zeggen anders word je aangevallen door die loopjongens van de regering.Zo gaat het en zo zal het blijven.Suriname is een onbestuurbare land.Dat is mijn mening.Ik heb daar 28 jaren gewoond en gewerkt maar toen was het niet zo slecht als nu.
  Die machthebbers zijn niet instaat Suriname tot bloei te brengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.