Suriname bij regionaal overleg waterbeheer

3

PARAMARIBO/BUENOS AIRES, 26 sep – Suriname neemt deel aan regionaal overleg over waterbeheer met focus op landbouw. Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veeteelt & Visserij is zeer geïnteresseerd in de ideeën en vorderingen die de landen in de regio hebben gemaakt. Het overleg in Buenos Aires moet de nodige initiatieven opleveren.

Op initiatief komt van het Inter-Amerikaans Instituut voor Samenwerking op Landbouwgebied, IICA, worden mogelijkheden bekeken voor geïntegreerd beheer van de watervoorraden in de regio. “Het onderwerp zal diepgaand worden besproken door de ministers in een forum, waarin de belangrijkste uitdagingen in verband met water en landbouw in de Amerika’s worden gepresenteerd”, zegt Setrowidjojo tegenover de Ware Tijd.

Het geïntegreerd beheer moet ertoe leiden dat de agrarische sector over voldoende water beschikt.
“Voor Suriname is deze conferentie bijzonder belangrijk omdat de lidlanden met voorstellen komen voor de problemen met waterbeheer, watervervuiling maar ook methoden om landbouwgebieden in het binnenland goed te irrigeren”, aldus Setrowidjojo. Hij praat ook met collega’s over irrigatiesystemen die in Suriname kunnen worden toegepast.

3 REACTIES

  1. Prettige reis naar Argentinie toegewenst met de complimenten van STAATSKAS!!
    In de praktijk blijkt keer op keer dat al deze reizen NIKS,NADA , opleveren voor Suriname!!!!


    Maak melding

  2. Hendrik gaat een pijp maken van Suriname naar de woestijnen van Chili en Argentinie. Ikke veel water jije keen water. Anyway geniet van de snoeprijs naar Buenos Aires, flamingo, mooie vrouwen, biefstuk en rode wijnen en de droogte of overstromingen in Suriname zal je een zorg zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.