Suriname en Nederland bespreken relaties weer

56

PARAMARIBO, 25 sep – Suriname en Nederland hebben hun zoveelste ronde over de onderlinge relaties gehad. In de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, ontmoetten de ministers Winston Lackin en Frans Timmermans elkaar. Op ‘korte termijn’ zullen stappen ondernomen worden, meldt Buitenlandse Zaken.

Die stappen hebben te maken met de afspraak om “diepere aandacht te besteden aan de zaak rond de respectieve diplomatieke vertegenwoordigingen.” Het gesprek concentreerde zich rond de mogelijkheid van de verbetering van de betrekkingen tussen beide landen. De bewindslieden gaven de wens te kennen hierin verandering te willen brengen door “bestaande knelpunten verder te analyseren en te zoeken naar oplossingen.”

Beide landen onderkennen de positieve relatie tussen elkaars volkeren en de mogelijke betekenis van onder andere het Nederlands bedrijfsleven voor Suriname. Er zijn afspraken gemaakt om verder hieraan de nodige impulsen te geven. Tot slot werd overeengekomen de dialoog voor te zetten, zodra daartoe de gelegenheid zich voordoet. De voorlaatste ontmoeting tussen de Lackin en Timmermans was eerder dit jaar tijdens de Celac-top in Chili.

Lees ook: Suriname zet deur op kier voor ambassadeur (Nieuws.NL)


56 REACTIES

 1. Nederland en het bedrijfsleven.
  Geen zaken doen met Suriname. Want ze hebben het anti-corruptie plan nog steeds niet aangenomen.

  Jullie zullen genaaid worden. Winston Lackin en zijn boeven bende zijn op zoek naar geld.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Nederland zoekt toenadering om de Surinaamse Nederlanders / Nederlandse Surinamers beter ter plekke te kunnen ondersteunen (de taak van een ambassadeur).

  Suriname zoekt toenadering om geld te vangen voor de regering.


  Maak melding

 3. de mogelijke betekenis van onder andere het Nederlands bedrijfsleven voor Suriname.

  Dat staat er en het is dus éénrichingsverkeer.
  Waarom? Frankrijk is toch de nieuwe vriend van deze regering?
  Nederland heeft niet eens een ambassade van Suriname.

  Ik ben tegen. Eerst een fatsoenlijke regering in Suriname en dan onderhandelen.
  Geen geld naar deze regering maar rechtstreeks naar instelling en onder controle van Nederland.


  Maak melding

 4. Sing, bakra en djamos, helemaal mee eens. En toch zul je zien dat het de blanke nederlander zullendie weer alles voor elkaar zullen krijgen in suriname. De rodeloper is al uit de kast gehaald om deze blanke nederlanders te ontvangen.Hoop niet dat de slavernij verleden weer wordt opgerakeld om te gaan voor een betere samenwetking.
  Bovendien hoop ik dat suriname hun eigen volk eerst zal helpen het nederlandse volk.
  Let op , het is het van de surinaners en ik hoop ook dat er goede afspraken worden gemaakt en niet zoals bij de chinezen en de indiers en de zuidamerikaanse landen.deze landen zijn lackin en zijn bende vergeten want je hoort niks meer van hun zg conferenties ovef samenwerking. Ik ben benieuwd


  Maak melding

 5. Beste vrienden,

  Ik wil een artikel van dwtonline van vandaag onder jullie aandacht brengen. Daarin beweert de koning van Nickerie, dat hij er honderd procent van zeker is dat Dino onschuldig is en dat het onderzoek naar de relatie van de President met Guyana het zoeken is van spijkers op laagwater. Ik vraag mij af waarom de koning niet naar New York gaat om het de rechters daar te vertellen.


  Maak melding

 6. Het is weer her zoveelste bewijs dat Suriname na zoveel groot spraak wederom in de boezem komt van Nederland.
  Er zijn zoveel deskundigheid in Nederland die Suriname nog steeds kan gebruiken.Suriname kan het niet alleen omdat er vele Suri/Ned burgers samen iets kunnen betekenen voor ons land Suriname.


  Maak melding

 7. Beste Pieter: Dhoekie is nu echt knettergek geworden.

  Hij is 100 procent zeker van de onschuld van Dion, een crimineel met een strafblad van 40 kantjes die nog nooit in zijn leven een dag eerlijk werk heeft verricht,


  Maak melding

 8. Saaaaaaaannnngggg wat zal het Su volk zich opgehouden voelen.Na zoooo een grote BEK te hebben opgezet tegen de Neds is het nu Su die schijnt om te gaan/ buigen.Fa waka regering van Su fawaka ie fadong k’ba?’t zal wel want monie no de.Denkt Su met DiDiBrie aan ’t hoofd dat de Neds zo dom/ gek zijn dat ze nu met geld over de brug zullen komen? Haijajaaaaaiii grotere hoogte. grotere hoogte.Lafing vergeet niet bij de gesprekken tegen de Neds te zeggen dat ze hun geld nogsteeds mogen houden en laat voorallll duidelijk merken dat DiDiBrie nog Su dat Neds geld nodig heeft.En dat Su geloof heeft in eigen kunnen nml NIETS hahahahahaaaaaii.Nooiiiiit wang DiDiBrie tja wang kondre kong vooruit .De enige die op grotere hoogte is/zit is deze zaka-zaka,maar ja gelukkig is de top inzicht van deze hoogte en NU duisternis gloort, hmmmm lekker,lekker,lekker.Amerika verslap aub niet en ruim ding DiDiBrie dies op gie wie.Zorg er aub voor Amerika dat ze niet meedoen aan de verkiezingen in Su op 25 mei 2015. Het beste is nu meteen oppakken die zaka-zakas.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 9. Ja het bleek altijd onmogelik te zijn om afstand van Nederland te nemen.
  Surinamers in su vergeten eending zeker 60% van de sur bevolking woont in Nederland.Deze mensen investeren genoeg wen voorals nog is hun vakantie bestemmimg altjd SURINAE.
  Ik heb me altijd afgevraagd waarom de tegenstanders de dommelingen opjut tegen Nederland.Zelfs zij die het doen
  hebben FAmilie hier .Bouterse heeft ook een DOCHTER wonen in NEDERLAND en dat verteld hij zijn volk niet.Nu met het schooljaar wordt er constant gebedeld vanuit Suriname,


  Maak melding

 10. NEDERLAND…doorknippen die navelstreng, geen cent, minuut tijd en energie meer stoppen in dat leugenachtige rovershol. Het bestaat van hoog tot laag uit draaideurcriminelen en moordenaars.

  Laat ze lekker hun hand gaan ophouden bij bevriende naties als Cuba, Equatoriaal Guinee, Venezuela en andere corrupte boevenlanden. Soort zoekt soort. WEG ERMEE!!


  Maak melding

 11. Hoog van de daken schreeuwen dat Nederland zijn geld kon houden en dat de relatie met Nederland niet hoog op de agenda stond. Nu staat heel hoog op de agenda het bedrag dat Bouterse nodig heeft.
  Ik neem aan dat Lackin, Frans Timmermans netjes en met alle egards een zitplaats heeft aangeboden.
  Blijkt de samenwerking met de Chinezen achteraf toch een grote teleurstelling te zijn geweest?????


  Maak melding

 12. En in wiens armen beland lackin het schoothondje van bouta na zoveel haatspeech tegen Nederland?!Juist ja in de armen van NEDERLAND!!Alleen thuis in Suiriname draait de SMOELWERK van deze lackin op volle toeren ,buiten Suriname is het miauw…miauw…!!


  Maak melding

 13. elk kind trekt terugg naar haar moeder zo ook suriname. en nederland zal suriname huis wel helpen alleen als deze regering verdweent want geen geld aan deze rovers .en moordenaars


  Maak melding

 14. Nederland moet eerst de wil van het Surinaamse volk erkennen, dat DDB langs democratische weg tot president is gekozen. Herstel van de relatie tussen beide landen moet geschieden met wederzijds respect, anders niet. Het hoofddoel moet niet alleen zijn om Nederlandse bedrijven in Suriname te doen vestigen….


  Maak melding

 15. @Benito

  Sjeesjes,geen enkel wereldleider gaat respect opberengen voor een internationaal gezochte CRIMINEEL zoals het met de lijder van Suriname het geval is heden!!

  EN bovendien is bouta nooit gekozen door het volk met een overweldigende meerderheid,hij werd slechts gekozen door 2 andere criminelen..Somo en Brunsie in naam van volk van Suriname,dus gewoon iets symbolish en niet ECHT!!!
  Wie had gedacht dat criminelen in Suriname zoveel MACHT en Recht zouden hebben op een dag!!!!Maar gelukkig ze worden heden opgespoord door de internationale gemeenschap!


  Maak melding

 16. Suriname is net een verslaafd straathoertje.Ze gaat met iedereen mee waar het meeste geld te verdienen valt,maar gaat altijd terug bij de pooier die het lekkerst naait.
  Zo ook deze keer.We zullen weer verhalen gaan horen over de slavernij,maar na de laatste betalingen verwijzen we haar vriendelijk door naar de voorouders en stammen die haar verkocht hebben aan ons.


  Maak melding

 17. Suriname wist kennelijk dat ze Nederlandse vertegenwoordigers zouden ontmoeten en spreken, daarom hebben ze blijkbaar minister Winston Lackin afgevaardigd.


  Maak melding

 18. Ik dacht dat DiDiBri niemand nodig had en dat hij het “zelf” zou doen. Wat is er nu gebeurd? Blijkt de “”poort naar Europa”” nu een kattenluikje te zijn en zoekt hij toch naar een deur? Waarom? 😉 😉


  Maak melding

 19. Natuurlijk zijn Nederlandse bedrijven welkom. Alleen zullen de afspraken/contracten moeten worden aangepast aan de huidige tijd. Met name de oudedagsvoorzieningen voor Surinaamse werknemers verdient aandacht. Waarom? Wel, mijn vader heeft tijdens de 2e wereldoorlog, toen Nederland gecapituleerd was, gediend in het Surinaams leger. Hij is intussen overleden zonder 1 cent pensioen. Dit samen met honderden andere Surinaamse militairen uit die tijd. Overigens is dit leger, ter voorkoming dat het Nederland geld zou kosten, nooit door Nederland erkend. Mijn oom heeft samen met honderden andere Surinamers gevochten in Korea, heeft nooit nazorg gehad (dat bestond toen niet) en ook geen cent pensioen. Mijn moeder heeft zich als dienstmeid kapot gewerkt voor Nederlandse gezinnen in Suriname. Ook nooit een cent pensioen gehad. Ik vraag mij af hoe de gepensioneerden van de ex-Nederlandse bedrijven (bruynzeel, wageningen, billiton, etc) het op pensioengebied in Suriname maken. Volgens mij niet goed. Er moet dus een aparte pensioenpot in Suriname komen. Onderzoek hiernaar is nodig. Uitgebuite Surinamers hebben wel recht op een goede oude dag


  Maak melding

 20. “”Woensdag 25 september 2013 om 13:17 uur, door radj

  Nederland kiest eieren voor haar geld.””

  Ik vermoed dat Nederland meer dan genoeg geld en eieren heeft.

  Er zullen dus van Nederland uit andere redenen zijn. Bij Suriname zou het inderdaad -direct of indirect- met eieren en meer nog met geld te maken kunnen hebben.


  Maak melding

 21. Allen,

  Ik wordt er een beetje moe van al de anti-Suriname berichten.
  Ooit gedacht dat Nederland denkt/ en weet, dat er wat te halen valt in Suriname.(geschiedenis)
  Wordt wakker allemaal, en voor de zoveelste keer:
  Laten wij hier in Nederland naar onze eigen probelemn kijken.


  Maak melding

 22. beste mensen als nederland en suriname weer gaan samen werken is het heel goed maar eerst hoop ik dat bouta en anderen in de regering er uit getrapt word en nieuwe regering de geleerde jongeren nu zal een stap gezet worden en klop er woon zoo veel surinamers in holand en die wil ook wel best terug en laat we eerijk zijn suriname was van nederland vroeger en nu ook zoo veel surinamers zijn getrouwd met een bakra vrouw of man we zijn gemix volk nu en kleurrijk maak ons sterk samen en de mensen die allen over slaaf praten die zijn zielig we leven in 2013 en kijk niet meer terug vroeger was ander tijd maar nu is anders en de wereld is voor iedereen door nederland kan suriname weer goed land worden is nu al maar moet veel meer gebeuren zoo als werk gelegenheid bedrijven dan stop ook roof en mensen hebben werk tjauw


  Maak melding

 23. Volgens de meest recente opiniepeilingen is driekwart van de bevolking tevreden over president Bouterse. Verwonderlijk is dat niet omdat dankzij olie en goud de Surinaamse economie met vier procent per jaar groeit. Het geld wordt gebruikt om onder meer de pensioenen en kinderbijslag te verhogen en grote infrastructuurprojecten te financieren.
  In zijn eigen kiesdistrict haalt Bouterse zelfs de helft van alle stemmen en onze president gaat voor een tweede ambtstermijn in 2015. Nederland kan de pot op!


  Maak melding

 24. Rest nog de president voor een beleefdheidsbezoek uit te nodigen in Nederland. We weten allemaal dat hij in Nederland nog altijd van harte welkom is om zijn straf uit te zitten.
  @john
  Dat praat ik ook niet goed van Nederland. Maar in Suriname zijn er ook honderden ex strijders van het Nationaal Leger die tijdens de binnenlandse oorlog hun leven op het spel hebben gezet voor de belangen van Bouterse. Er wordt nu ook niet naar hen gekeken.


  Maak melding

 25. De negatieve berichten worden veroorzaakt door de Surinaamse regering zelf.
  Rel op rel, vele wisselingen in het regeerteam, Abrahams die zonder dat hem een strobreed in de weg wordt gezet blijft stelen, Franse ambassade die maar niet bemand kan worden, benoemen van een veroordeelde tot ambassadeur in turkye, Na schoolse opvang die als een kaartenhuis instort, drugsverdachte dino, schip met coke onder Surinaamse vlag, amnestie voor moordenaars…ze doen het helemaal zelf. Bovendien is deze regering niet bestand tegen kritiek, ze janken continu, dat gejank van die ndp-ers is tot ver te horen…


  Maak melding

 26. Hé wij gaan allen johnny walker drinken hoor?
  Wat een heerlijke drank zeg.
  Men blijft steeds meer schrijven over jou bigie mang foe sranang.
  Wat ben jij toch de grootste aller tijden.
  En 2015 joe e go doro so lange joe ede krieng ete.
  I love sranang.


  Maak melding

 27. 25 sept. 2013

  Henk Molenaar(en de andere cabalen),

  Je begrijpt nu dat het bedrijfsleven in Nederland de druk op de Nederlandse regering heeft opgevoerd voor het normaliseren van de betrekkingen met Suriname. Een goede zaak, maar Srika denkt dat de Surinaamse regering ook wel wat politiek strategische eisen op tafel zal leggen.

  Lees hieronder mijn reactie van 2012 op de toenadering van Nederland naar Suriname toe.Want Srika krijgt weer gelijk.

  Reactie:
  Hallo Henk Molenaar, Srika krijgt alweer gelijk. In 2012 heeft Srika hier op dit forum voorspeld dat door de economische crisis in Europa, en dus ook in Nederland, vele ondernemers uit het Nederlandse bedrijfsleven graag ook in Suriname willen investeren en druk zullen uitoefenen op de Nederlandse regering om toenadering te zoeken, naar de Surinaamse regering.

  Maar wat is nu het probleem?

  De Nederlandse regering erkent de gekozen regering in Suriname niet en heeft daarom haar ambassadeur toen teruggeroepen. Nu verzoekt Nederland aan de regering die het niet wilt erkennen om haar ambassadeur, van Nederland dus,te accepteren. Daarvoor zijn al geloofsbrieven verzonden naar de Surinaamse regering toe.

  Moet de Surinaamse regering de ambassadeur van een land dat openlijk de erkenning van de wettelijk en democratisch gekozen regering van Suriname niet erkent accepteren?

  Moet het niet zo zijn dat de Nederlandse regering eerst formeel overgaat tot erkenning van de democratisch gekozen regering van Suriname, alvorens de Surinaamse regering de geloofsbrieven van de ambassadeur accepteert?

  Srika had in 2012 al gezegd dat Nederland een historische fout heeft begaan om haar ambassadeur uit Suriname terug te roepen, mede bekeken vanuit de economische problemen binnen Europa en de invloed van China in Suriname, wat de toegang tot grondstoffen aangaat.

  Nederland heeft deels voor het oplossen van haar economische problemen en dus voor haar industrie grondstoffen nodig en Suriname is een van de weinige landen waar dat nog te halen was.Afrika en de rest van Zuid-Amerika zijn voor Nederland op dat punt gesloten gebieden geworden. En Azië is al in handen van China, Japan of India.

  Kan het nog goed komen tussen de Nederlandse
  en de Surinaamse regering?

  Srika denkt van wel. Maar eerst zal de Surinaamse regering wel eisen dat het formeel erkent wordt door Nederland en zullen er nog enkele politiek-strategische eisen door de Surinaamse regering gesteld worden.

  De Nederlandse regering zal wel pogen om Winston Lackin onder druk te zetten, maar maakt het voor zich dan wel heel moeilijk.

  Door het voorstellen van een nieuwe ambassadeur in Suriname geeft Nederland in de ogen van Srika in diplomatieke termen toe, zeer verlegen te zitten om te zien hoe andere investeerders dan de Nederlandse met de Surinaamse regering overeenkomsten aangaan.De economie van Suriname heeft de tijd mee, die van Nederland niet.
  Nederland is dringend opzoek naar ‘wingebieden’.

  Mijn overgrootmoeder zou hier hebben gezegd dat ‘a no bari mang e broko pranasie’. En dit is juist van toepassing op Nederland, toen het haar ambassadeur uit Suriname terugtrok.

  En mijn grootmoeder zei ook altijd: Te yu e njang nanga didibri, yu mus’njang nanga langa forku. En dat is nu juist wat Winston Lackin doet.

  Ja Henk Molenaar, Esmerald e.a., dan moet je met de billen bloot en met hangende pootjes ‘baasje’ verzoeken.

  Henk Molenaar als moderator, graag 15 minpunten. Maar Srika krijgt altijd gelijk.

  Let straks op de move van de VHP!! Vergeet SOMO niet!
  Srika (Tot zover de reactie)

  Conclusie:
  De ‘move’ van Santokhi en de VHP is nu uitgekomen en het praten tussen Nederland en Suriname, onder druk van het bedrijfsleven van Nederland, is nu een feit.

  Srika hoopt nu dat jullie langzaam beginnen te begrijpen dat binnen de financiële geografie niet het electoraat meer beslist, maar het kapitaal.En dat geldt zeker voor Nederland.

  Henk Molenaar, yu no mang nanga Srika!! Bombardeer Srika maar met minpunten.
  Srika


  Maak melding

 28. Het zal een relatie vader vs zoon blijven!
  Zoon maakt ruzie met vader en maakt vader voor alles en nog wat uit.Na geruime denkt vader …. :”het is nu genoeg geweest” en gaat terug naar zoon die niet anders kan dan het hoofd buigen!(want hij heeft zijn vader hard nodig)


  Maak melding

 29. Suri is gestegen van de 114e plaatst naar de 106e plaatst op de ranking “doing business”, yeahhhhhhhh…..
  Onderzoek: The Global Competitiveness.

  Ned, is gedaald op de lijst, aahhhhhhhh.
  Van de 5e naar de 8e plaats, how awfull……..but, still in de top ten.

  En nu vind ene srika dat de ned ondernemers de Regering onder druk hebben gezet.
  Echt hė, ze zijn niet eens staat om eisen te stellen mbt de bezuinigingen, maar ze zijn wel in staat om de regering onder druk te zetten vanwege suri.
  Jij ziet ze echt vliegen…..

  Welke gek zal nu investeren in suri als:
  The most problematic factors for doing business:
  1. Inefficient government bureaucracy
  2.Corruption
  3.Access to financing

  Ranking buurtjes:
  Chile 34
  Panama 40
  Costa Rica 54
  Brazil 56
  Columbia 69
  Trinidad 92
  Jamaica 94
  Guyana 102
  Suriname 106
  Haïti 143
  Venezuela 134

  Srika, doe jezelf een lol en stop met die tenenkrommende, glazenbolachtige, conspiracy theorieën van je.


  Maak melding

 30. SRIKa ik denk dat het omgekeerd is,Zoals je weet is de staatskas van SURINAME leeg.
  Vergeet niet deze history SUR/NED zal altijd blijven bestaan.Ik heb liever NEDERLAND dan OBIANG wat voor band hebben de SURINAMERS met zijn land.
  En het grootste deel SURINAMERS en hun nageslacht woont hierin NEDERLANd
  De meeste SURINAMERS hun vakantie in SURINAME vieren.Dus inkomsten,.Je kunt NED niet vergelijken met SU.


  Maak melding

 31. @Ray, je hebt groot gelijk.

  @radj, je schrijft::::Nederland kiest eieren voor haar geld.

  =Ik denk eerder dat Suriname eieren voor zijn geld kiest, omdat de wereld voor Bouterse heel erg klein begint te worden om te reizen. Kijk maar om je heen.

  =Als de familie uit Nederland de familie in Suriname niet ondersteunt, zul je gauw merken dat er helemaal GEEN voorruitgang is in suriname.
  De armen zullen het hards voelen.


  Maak melding

 32. Inzender Srika gaat voor bij aan enkele kenmerken van deze regering.Deze regering is een hit and run regering.Dus maak het geld waar je het maken kan.
  Gopie wordt eventjes onder minister en mag met duizenden HA naar huis.
  Alles is korte termijn, terwijl Srika van uitgaat dat het een meerjarige planning is.Niets is waar.
  Het gaat de Sur.regering om het vangen van wat geld uit de herstelling betalingen.En dat krijg je niet van een vijandig regering maar van een regering die on speaking terms is.
  In de diplomatieke wereld is het een zware belediging als een ambassadeur uit het gastland geroepen wordt.En telkens als de accreditatie van een nieuwe vertegenwoordig geweigerd wordt,snijdt het gastland in haar eigen vlees.De wereld kijkt toe en lacht in haar vuistje want die begrijpen dat als je wat uitsluit je je visie en mogelijkheden versmalt.


  Maak melding

 33. 25 sept.2013

  Henk Molenaar, Ray, Esmerald en andere cabalen,

  Ga toch eens inhoudelijk in op de posting van Srika en toon zo jullie intellectuele capaciteiten.Toch niet veel gevraagd, of wel?

  Het enige waarin jullie zeer goed zijn, is Suriname en Surinamers te kleineren.

  Minpunten niet vergeten.
  Srika


  Maak melding

 34. @srika
  Scheer die muts van je.
  Koop een pot vaseline en ga naar een NDP bijeenkomst.
  Mocht het niet tot “kwartetten” komen,dan is er vast wel iemand die met jou wilt mens erger je nieten.


  Maak melding

 35. die nederlanders toch,waarom laten zj ons net met rust,’vogens mij is het toch duidelijk”wij willen geen samen werking,nederland,jij moet ons met rust laten en niet steeds proberen om jou neus in anders mans zaken te stoppen,bemoei niet,wij weten precies wat jij wil,;jaaaa vergeet het maar jij wil via jou diplomatische wegen weer de overhand in su hebben,neeeee dat willen wij niet’blijf maar weg en kom jou lasten niet op ons werpen.


  Maak melding

 36. Nogmaals, het zijn geen Surinamers die hier reacties posten maar uitkeringtrekkers uit Holland. Ze hebben de hele dag niets te doen en hangen maar wat rond in de waterkant-internet-kroeg. Zielig zooitje!!!!!!

  @Srika

  Ze kunnen je niet aan dus schelden is hun enige alternatief. Keep up the good work!!!!!!


  Maak melding

 37. Zoals al zo vaak gezegd en geschreven, SU kan niet zonder NL, gewoon omdat we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn!
  Bijna elke Surinaamse inwoner heeft wel familie in NL wonen en werken.
  Zonder deze SU/NEDS zouden we het hier in SU veel zwaarder hebben dan we nu al moeten ondervinden.
  NL is belangrijk voor onze handel en wandel in de wereld waarin we met ons alle leven en werken.
  NL heeft gewoon gelijk dat ze DDB niet erkennen als press van ons mooie land, simpelweg omdat hij al is veroordeeld voor moord en drugsmokkel.
  Daarvoor zijn destijds al meer dan genoeg bewijzen geleverd en worden er nu nog dagelijks bewijzen verzameld door o.a. America.
  We kunnen er hier in SU niet omheen dat DDB onderhand nergens meer zich kan vertonen omdat hij internationaal gesignaleerd staat!
  Dit is toch een grote blaam voor ons land, een press die internationaal gezocht wordt vanwege zijn daden in het verleden?
  Dat onze landen weer met elkaar willen praten is een eerste stap in de goede richting, we hebben elkaar nodig internationaal gezien.
  Dat is goed voor onze economie en dus voor alle inwoners van ons SU!
  Nu nog een regering die te vertrouwen is en we zullen nog vel kunnen komen in deze wereld!
  SU, stem in 2015 niet op de NDP maar kies de juiste bestuurders op de juiste posten.
  Pas dan zal alles werkelijk weer goed kunnen komen in ons mooie SU.


  Maak melding

 38. “Henk Molenaar(en de andere cabalen),

  Je begrijpt nu dat het bedrijfsleven in Nederland de druk op de Nederlandse regering heeft opgevoerd voor het normaliseren van de betrekkingen met Suriname. Een goede zaak, maar Srika denkt dat de Surinaamse regering ook wel wat politiek strategische eisen op tafel zal leggen.

  Lees hieronder mijn reactie van 2012 op de toenadering van Nederland naar Suriname toe.Want Srika krijgt weer gelijk.

  Reactie:
  Hallo Henk Molenaar, Srika krijgt alweer gelijk. In 2012 heeft Srika hier op dit forum voorspeld dat door de economische crisis in Europa, en dus ook in Nederland, vele ondernemers uit het Nederlandse bedrijfsleven graag ook in Suriname willen investeren en druk zullen uitoefenen op de Nederlandse regering om toenadering te zoeken, naar de Surinaamse regering.

  Maar wat is nu het probleem?

  De Nederlandse regering erkent de gekozen regering in Suriname niet en heeft daarom haar ambassadeur toen teruggeroepen. Nu verzoekt Nederland aan de regering die het niet wilt erkennen om haar ambassadeur, van Nederland dus,te accepteren. Daarvoor zijn al geloofsbrieven verzonden naar de Surinaamse regering toe.

  Moet de Surinaamse regering de ambassadeur van een land dat openlijk de erkenning van de wettelijk en democratisch gekozen regering van Suriname niet erkent accepteren?

  Moet het niet zo zijn dat de Nederlandse regering eerst formeel overgaat tot erkenning van de democratisch gekozen regering van Suriname, alvorens de Surinaamse regering de geloofsbrieven van de ambassadeur accepteert?

  Srika had in 2012 al gezegd dat Nederland een historische fout heeft begaan om haar ambassadeur uit Suriname terug te roepen, mede bekeken vanuit de economische problemen binnen Europa en de invloed van China in Suriname, wat de toegang tot grondstoffen aangaat.

  Nederland heeft deels voor het oplossen van haar economische problemen en dus voor haar industrie grondstoffen nodig en Suriname is een van de weinige landen waar dat nog te halen was.Afrika en de rest van Zuid-Amerika zijn voor Nederland op dat punt gesloten gebieden geworden. En Azië is al in handen van China, Japan of India.

  Kan het nog goed komen tussen de Nederlandse
  en de Surinaamse regering?

  Srika denkt van wel. Maar eerst zal de Surinaamse regering wel eisen dat het formeel erkent wordt door Nederland en zullen er nog enkele politiek-strategische eisen door de Surinaamse regering gesteld worden.

  De Nederlandse regering zal wel pogen om Winston Lackin onder druk te zetten, maar maakt het voor zich dan wel heel moeilijk.

  Door het voorstellen van een nieuwe ambassadeur in Suriname geeft Nederland in de ogen van Srika in diplomatieke termen toe, zeer verlegen te zitten om te zien hoe andere investeerders dan de Nederlandse met de Surinaamse regering overeenkomsten aangaan.De economie van Suriname heeft de tijd mee, die van Nederland niet.
  Nederland is dringend opzoek naar ‘wingebieden’.

  Mijn overgrootmoeder zou hier hebben gezegd dat ‘a no bari mang e broko pranasie’. En dit is juist van toepassing op Nederland, toen het haar ambassadeur uit Suriname terugtrok.

  En mijn grootmoeder zei ook altijd: Te yu e njang nanga didibri, yu mus’njang nanga langa forku. En dat is nu juist wat Winston Lackin doet.

  Ja Henk Molenaar, Esmerald e.a., dan moet je met de billen bloot en met hangende pootjes ‘baasje’ verzoeken.

  Henk Molenaar als moderator, graag 15 minpunten. Maar Srika krijgt altijd gelijk.

  Let straks op de move van de VHP!! Vergeet SOMO niet!
  Srika (Tot zover de reactie)

  Conclusie:
  De ‘move’ van Santokhi en de VHP is nu uitgekomen en het praten tussen Nederland en Suriname, onder druk van het bedrijfsleven van Nederland, is nu een feit.

  Srika hoopt nu dat jullie langzaam beginnen te begrijpen dat binnen de financiële geografie niet het electoraat meer beslist, maar het kapitaal.En dat geldt zeker voor Nederland.

  Henk Molenaar, yu no mang nanga Srika!! Bombardeer Srika maar met minpunten.
  Srika”

  Mooie reactie.


  Maak melding

 39. Mi na Baas B. Na mi na wakti mang fu mi lobi kondre sranang.
  Den kang tak sang den wani. Den kang hari tee na mi na sroto oting tata mag sori eng fesi baka.

  Sranang nanga sranangmang sa feni den egi pasi.
  Mek den tak sang den wani na wi egi tori.

  Den konkroe nanga hoigrie fu den wi no e firi na ini sranang. A no habi effect bika wi boto e zeerie moro fara.

  Baas B.


  Maak melding

 40. Goed werk van minister Lackin.
  Het zou goed zijn als de grote baas van SU dit voorbeeld zou volgen en met spoed naar NL reizen om met Rutte te overleggen. Bouta haalt SU uit internationaal isolement, ik lees de krantenkoppen al!


  Maak melding

 41. Donderdag 26 september 2013 om 01:33 uur, door Ray
  @Srika

  Wat !!!Je denkt dat je intelligent bent!!Je troepje noemt je een intelligente kwast GEWOON ZOMAAR!!!

  niet om het een of ander,RAY,waarom geef jij niet toe dat SRIKA een intelligent persoon is,’als jij even intelligent zou zij,dan, zou jij op zijn reactie met intelligentie reageren,maar jij bewijst het tegen deel.
  of ben jij bang voor een stevige confentie


  Maak melding

 42. Oh la la,Zo kan je zien,dat moeder Ned toch aan z,n kindje
  Suri denkt, om de verloren fles met voeding te geven.Alleen
  ben ik bang voor,dat DDB ook akkoord gaat met de relatie.
  Eerder verkondigde Baas, dat Europa naast Suri ligt.Als Baas
  van gedachten verandert,kan van alles mogelijk zijn.

  Zoals jullie allen het weten,dat in sweetie Suri alles kan!!
  Al vergaat de wereld,maar het land van Baas DDB blijft heel.


  Maak melding

 43. Waren we maar nooit onafhankelijk geworden, en nog steeds een deel van Het Koninkrijk der Nederlanden!
  Het zou voor iedereen beter zijn, vooral iedereen in Suriname.


  Maak melding

 44. Beste Lobing,
  Mag ik heel veel vruchtbomen op je erf planten?
  Ik ga je erf goed schoon houden en de bomen goed bemesten en onderhouden.
  Je erf gaat er prachtig uit zien.
  Maaaaaar……. Alle vruchten zijn voor mij!!!
  Ik pluk alle vruchten.
  Eens??
  Dan hadden we inderdaad nooit onafhankelijk moeten worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.