Surinaams afkickcentrum tegen legalisering drugs

18

PARAMARIBO, 25 sep – Legalisering van drugs als marihuana is een absoluut foute zaak. Dit stelt Carlo Landsdorf, oprichter en leider van afkickcentrum De Stem. De discussie die nu door het Caribisch gebied op gang komt, is oneigenlijk. Mensen zouden niet eens op het idee mogen komen. En de argumenten pro legalisering zijn al helemaal te gek voor woorden.

Zo kan het er niet in dat alcoholmisbruik wordt aangevoerd. Volgens deze redenering zouden drugs net zo goed ook legaal verkrijgbaar kunnen zijn. Mogelijk dat mensen dan minder naar de fles zouden grijpen. “Ik vind het heel jammer. Ik geloof dat de hele discussie het verval aangeeft van de mensheid. Alcohol schaadt de mens en dat aanhalen als argument voor legalisering van marihuana, hoe kan dat”, zegt Landsdorf tegenover ATV. Het lijkt wel een doorgedraaide wereld.

Deze indruk wordt nog versterkt door de trend die anderszins wordt ingezet. Algemeen lijkt aanvaard en onderkend dat tabak schadelijk is voor de mens. Recent is nog een wet ingevoerd tegen roken in het openbaar. “Nu worden er regels gemaakt om mensen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van tabak roken, maar wordt er geroepen om legalisering van marihuana. Ik geloof bijna dat de mensen die dat roepen, zelf ook marihuana gebruiken”, aldus Landsdorf.


18 REACTIES

 1. Klopt Landsdorf,
  het zijn de gebruikers en handelaren van Marihuana die oproepen voor legalisatie hiervan. Ik kan zelf een paar namen van zulke gebruikers en handelaren opnoemen,
  1….bouta
  2….Dino
  3…Brunsie
  4…Misiedjan[djonko]


  Maak melding

 2. Erg verstandig en slim meneer Landsdorf maar niet heus.
  Houd de handel maar lekker illegaal, minder gaat het gebruik niet worden en men zal rotzooi blijven kopen en verkopen!
  Wie drugs wil gebruiken gaat toch gebruiken!
  Dan is het beter als er controle op is.

  Meneer Landsdorf zal ook tegen sexuele voorlichting zijn want bij hem werken de dingen andersom. Als je de jeugd voorlicht en ze attendeert op veilig vrijen, dan zet je ze aan tot sex.
  Dus vertel ze niets dan doen ze ook niets.
  Legaliseer de drugs dan gaat de hele Surinaamse jeugd aan de drugs!
  Zo denkt meneer Landsdorf! En met hem nog vele anderen.
  De weg is nog erg lang te gaan!


  Maak melding

 3. Zelf gebruik ik geen drugs, alcohol of tabak, maar het lijkt me niet onverstandig het allemaal te legaliseren, het is algemeen bekend en aanvaard dat tabak schadelijk is voor de gezondheid, de overheid moet de informatie daarover vergroten, moet het maken van reclame voor dit product verbieden en moet het gebruik hiervan ontmoedigen maar moet het gebruik niet verbieden. Je moet mensen voorlichten dat het gebruik van deze stoffen schadelijk is voor de gezondheid, maar laat het aan de (volwassen) mensen zelf over of ze het willen gebruiken of niet. Weet je hoeveel producten bij overmatig gebruik schadelijk zijn voor de gezondheid? Het is niet de taak van de overheid het gebruik van deze producten te verbieden, de overheid moet ervoor zorgen dat er goede informatie over legal verkrijgbare producten beschikbaar is zodat consumenten zelf goede keuzes kunnen maken. Als de producten legaal verkrijgbaar zijn kan de overheid de producenten van die producten aansprakelijk stellen voor de kwaliteit van die producten, nu zijn drugsgebruikers niet alleen slachtoffer van hun verslaving maar vaak ook van de slechte kwaliteit van de drugs.


  Maak melding

 4. Surinaams afkickcentrum tegen legalisering drugs

  goed zo houden zo en ook geen gedoogd beleid,want,dat zou hypocrit zjn.

  in de meeste euro landen lopen de meeste drugs verslaafden,vooral in nl,su zou/moet zeker geen voorbeeld daaraan moeten nemen.


  Maak melding

 5. Carlo heeft een achterbakse mening voor iemand in zijn positie. Als drugs legaal zijn zijn de kansen dat verslaafden eerder hulp gaan zoeken om af te kicken. Drugs legaliseren is een goede zaak. Als de criminele supply chain gelimineerd wordt worden drugs minder aantrekkelijk of cool. Enige tijd geleden liep ik stage in India, tot mijn grote verbazing groeide overal marihuana naast de weg, in de droge kreken, tussen de bomen op de bermen maar ik zag niemand stoned van marihuana en het schijnt geen probleem te zijn. OK in een bevolking van meer dan een biljoen zijn er altijd uitzonderingen.
  Drugsverslaving is een doodgewone chemische afhankelijkheid net als insuline voor diabetes of aspirine voor hoofdpijn. Als we de verslaafden gratis drugs zouden geven zou dat veel goedkoper zijn dan de hele corrupte politieapparaat etc op ze af te stemmen zonder permanente oplossingen.
  Uit mijn ervaring zijn de mensen die tegen legalisering zijn zelf afhankelijk van hun inkomen uit het legale circuit, politie, gevangenis bewaarders, rechtelijke systeem, en de mercedes verkopers aan de advocaten, etc.
  God heeft marihuana geschapen om van te genieten net als Johnny Walker en Borgoe.
  En die 100% controle op Schiphol ach die mensen hebben ook een baan nodig maak je daar niet druk over.


  Maak melding

 6. Forumers, Odi odi.

  Legaliseren of niet legaliseren!

  Wel @Ram Singh:
  Binnenkort komen enkele kavels in het mooie Kokos district Coronie & district Commewijne vrij.
  Dan begin ik ook op korte termijn met het planten van Qat (khat). Het lijkt een beetje op een Laurierblad.

  District Para van Panka & Co, slaan wij gewoon over.
  Mijn Qat wordt daar zeker niet geplant.
  Want als het niet behoorlijk lukt met de Cassaveteelt van Panka in Para, dan heb ik straks een probleem met de productie en oogsten van mijn geliefde Qat aldaar.

  Mijn eerste Qat (oogst) zal ik zeker gratis uitdelen aan die (gasten) in het DNA.
  En STEVE MEYE WONDER zal zeker elke dag worden voorzien van zo’n genotmiddel.
  Hij zal daardoor meer (visioenen) waarnemen voor DADA.


  Maak melding

 7. Seks(aids), sigaretten, criminaliteit, verkeer en alcohol doodt meer mensen per jaar dan marihuana. Ik ben voor legaliseren van wiet.

  Ik heb nooit begrepen waarom alcohol wat harddrugs is wel legaal is en marihuana (medicinaal wiet) wat tegen diverse ziektes kan helpen wel verboden is.

  Uruguay is de eerste land waar het gelegaliseerd is, en ongetwijfeld zullen er veel meer landen gaan volgen. De drugsdealers zullen het felst tegen legalisering zijn. Ze zien hun inkomsten verdwijnen.


  Maak melding

 8. Wat een reactive!! Hoe staat het met het misbruik? Ram Singh moet niet generaliseren en de ambtenaren van de gewapende machten in een vuilniston plaatsen. Ik vind het geen steil en zal mij daarom niet verlagen tot dat niveau. Natuurlijk ben ik het met de overigen eens, dat er een brede maatschappelijke discussie hierover moet komen. Ik zie al een schooljongen met een grote join voor de school staan roken en niemand kan hem wat doen of bij de bushalte een gebruiker een marihuana sigaret opsteken en jij maar de vieze geur daarvan inhaleren en de wet komt daar niet aan te pas. Dinkie a torie. Het is geen ver van ons bed show.


  Maak melding

 9. ja natuuuuuurlijk, gewoon drugs legaliseren dan kunnen ze binnen een korte termijn onder de zoden gaan.

  Opgeruimd staat netjes, al die onkruid moet uitgeroeid worden.
  Alles wat je zaait zal je dubbel en dwars oogsten en dat is zeker goed voor het land dat tot nu geregeerd wordt door criminelen.

  succes jongens.


  Maak melding

 10. @ Ram Singh

  Preach. You’re 100% on point. You hit the nail on the head.

  @ Sheba

  net hoe tobacco use should have a legal age limit of maybe 18 or 21, the same could be done for MJ.

  Wie zegt dan dat ik kan tegen die sigaret rook.
  If it comes from a minor(17 or younger or whomever is considered a minor in Su then yes, lock their ass up. But if it is an adult they’re free. For heavens sake open your eyes people, PLEASE.

  Its the healing of the nations, found upon King Solomin’s grave. First classified as a drug during America’s great financial depression in the 1930’s.

  Denk a tori even, er is nergens werk, alchohol is prohibited(illegaal).
  Deng wit man eh sjie deng Mexicano eh smoko wang wiri san te yu smok eng, ye priesierie, neh denki no wang trobi, feti, wer ede. Deng man no lob so.

  Harry J Anslinger is the main one with help from his buddies in the newspaper and television bussiness along with DuPont whose kevlar invention could not compete against the fact that hemp being the strongest plantaardige fiber on earth is basically a weed, a herb that grows everywhere, at anytime of the year.

  They then started spreading false propoganda in the media that Jazz mucicians from new orleans were getting white women high on weed and having sex with them.
  Well sh!t, of course the US congress at the time (100% white men) could not have that.

  So there you have it folks a quick lesson on when and why this beautiful, scentful, useful herb was made illigal.

  To sum up its basically STRAIGHT FORWARD RACISM AND BIG MONEY INTERESTS


  Maak melding

 11. En btw in a sref kondre di mek a wiri illegaal ai ser lek warang boru. Je hebt mensen hier in bepaalde staten die millionairs worden through herb. Maar die blanken weten precies wat ze doen. Andere landen onder druk zetten met hun dea etc.
  meanwhile mostly white folks here in the US get to work tgeir land and harvest and sell ” medicinal marijuana”

  Dont legalize it.
  DECRIMINALIZE IT


  Maak melding

 12. Furthermore, it is not a drug, so stop calling it rhat. It is a herb, wan wiri. from god, jahweh, jehovah, allah, god, anana.

  It was CLASSIFIED AS A DRUG(And please look up the definition of drug.) by people in power in North America in the 1930s looking to make money by feeding the population misinformation through radio, tv and print media.
  They capitalized upon the racist feelings that most americans, at the time mostly white, had towards any ethnic group other then them.
  Well they still feel that way, but that is a different discussion on its own.

  You dont have to smoke cannabis. Je can met 1 click honderden recepten vinden.
  The healthiest and most efficient way to take in herb is to vaporize it instead of burning.
  Anyway if youre a progressive thinking person and seek knowledge you can search and do your own research.

  Peace.
  Opo unu ai
  Right is right wrong is wrong
  The first shall be the last, and the last shall be the first
  Half the truth has never been told
  Truth is usuall the first casualty of war


  Maak melding

 13. Wat betekent Vrijheid van een mens?
  Alle soorten drugs legaliseren, precies wat de wet omtrent sigaretten roken toe laat.
  Een ieder weet dat sigaretten, alcohol en drugs gebruik slecht is voor de gezondheid, maar ze willen het toch gebruiken en zullen voor die gevolgen zelf verantwoordelijk zijn.
  Wanneer iemand drugs gebruikt en niemand lastig valt is er toch geen probleem.
  Wanneer iemand drugs gebruikt en anderen lastig valt of over gaat tot het plegen van criminele activiteiten, dan is de Politie ook daarvoor om hun op te pakken en te sluiten achter slot en grendel.
  Dus het streven om in vrijheid op de aarde te leven is het belangrijkste.


  Maak melding

 14. Marijuana is the tree of life
  (zijns die zorg kosten ook meteen opgelost geen duure medicijnen meer die tog niet helpen)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.