Santokhi voor politieke issues naar Nederland

157

PARAMARIBO/DEN HAAG, 25 sep – VHP-leider Chandrikapersad Santokhi gaat binnenkort weer naar Nederland. Hij heeft er afspraken lopen met Nederlandse politieke partijen. De bedoeling is er onder meer te praten over issues die de Surinaamse gemeenschap in Nederland direct raken.

Op de agenda van bespreking staan onder meer dubbele belasting, langer verblijf en de Toescheidingsovereenkomst tussen Suriname en Nederland. Volgens de Ware Tijd heeft Santokhi, die nu in Nederland zit, la een politiek schot voor de boeg gegeven. Meteen na het verwerven van politieke macht in 2015, wil de VHP topoverleg met Nederland. Alle belangrijke zaken die de Surinaams-Nederlandse gemeenschap raken moeten dan op het ‘hoogste niveau’ besproken worden.

Het is de verwachting dan dat er spijkers met koppen worden geslagen. Santokhi vindt oplossingen hoogst noodzakelijk. Vooral oudere Surinaamse Nederlanders moeten voor langere tijd in hun geboorteland kunnen vertoeven. Uiteraard met behoud van hun rechten. Bij een goede verstandhouding tussen Paramaribo en Den Haag moet een deugdelijke oplossing wel te vinden zijn. Met de VHP in de regering kan en mag het niet missen.


157 REACTIES

 1. “Alle belangrijke zaken die de Surinaams-Nederlandse gemeenschap raken moeten dan op het ‘hoogste niveau’ besproken worden.”

  De intentie is positief maar het genoemde had al jaren geleden moeten gebeuren toen de VHP daadwerkelijke politieke macht had in de periode 2000-2010.


  Maak melding

 2. VHP moet als de sodemieter een goede spindokter vinden voor de komende verkiezingen. Suri’s zijn gevoelig voor gratis bruine bonen. Reken er maar dat Bouterse hoogst persoonlijk honderden liters bb belangenloos onder de bevolking gaat verstrekken. In mijn ogen is Santhoki de beste alternatief voor su.


  Maak melding

 3. Tjepotie,
  santhokie is nu aan het doordraven.als hij het echt met de Nederlanders van Surinaamse afkomst meende,had hij als minister van justitie,de overeenkomst die Nederland met Suriname heeft afgesloten in 1975,waarbij zijn partij ook bij betrokken was gerespecteerd.

  En niet 30 jaar na dato,proberen artikelen in de toescheidings overeenkomst te wijzigen,zonder de mensen die onder de desbetrefend artikel vallen te coculteren.(referendum).

  Dus laat deze man u geen knollen voor citroenen aansmeren.

  Ik hoop dat parbode hem omtrent deze issue,flink door de mangel haalt.


  Maak melding

 4. Goed zo heer Santokhi,
  waar doekhie nog bezig is spijker in laag water te zoeken ,Sla jij de spijker op zijn kop!!Santokhi echt een LEIDER waarop je trots kan zijn en je niet hoeft te SCHAMEN !!
  YOU GO SANTOKHI,HUP ,HUP,SANTOKHI!!!


  Maak melding

 5. hahahah Santoki de grote hypocriet,komt naar Nederland?Wat doen jongoe,ja ja ja over Bouterse gaat hij konkelen lee no troe,deze man is gevaarlijk.
  Maar is water naar zee dragen niks no jepie.Santoki go home je hebt hier niets te zoeken.


  Maak melding

 6. Ik ben zo blij met het vooruitzicht op een beschaafde president!!! Ik hoorde hem gisteravond bij radio Mart wat een verademing in vergelijking met die halve analfabetische drugsdealer die zich nu president noemt.
  Er gloort hoop aan de horizon!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Nederland zit op dit moment echt niet op Santokhi te wachten.Ze zien hem liever gaan dan komen. Daarnaast zit de bevolking van Suriname ook niet te wachten op een NieuwFront regering. Santokhi is alleen maar met grootdoenerij bezig. Als de VHP wil winnen zullen ze hun aanhang in Nederland moeten overhalen om naar Suriname te verhuizen en om daar te stemmen. Bij de verkiezingen van 2015 komen zullen ze van een koude kermis thuiskomen.Het NieuwFront heeft de verkiezingen van 2015 nu al verloren.Dat staat reeds vast. De bevolking bang maken en angst aanjagen heeft geen zin. Deze methode heeft de afgelopen jaren niet geholpen.


  Maak melding

 8. @fama
  Deze methode heeft de afgelopen jaren niet geholpen.

  kan je aangeven welke methode dan wel heeft gewerkt !!

  List en bedrog ??
  bouwen van veelvuldige luchtkastelen ?
  LIEGEN, VLIEGEN en BEDRIEGEN hebben zeer zeker gewerkt!


  Maak melding

 9. @Fama

  ‘De bevolking bang maken en angst aanjagen heeft geen zin. Deze methode heeft de afgelopen jaren niet geholpen’.

  Dit is niet Santokhi zijn werkwijze!!!
  Hij sleurt niemand uit hun bed met de bedoeling hun af te maken,noch pronkt hij met amnestie rond en staat hij op geen enkel opsporingslijst!!!


  Maak melding

 10. Wie is santoki om hier in ned overleg te voeren over nl suri ?nog snatoki nog een van die politieke suri homo`s of boeven hebben wij hier nodig om voor ons het beleid te bepalen.Wij hebben genoeg oprechte welgeleerde nl-suri om dat voor ons te doen.Santoki nanga alla deng foe-foermang donderop !


  Maak melding

 11. tik tak tik tak tik tak 2015 komt er aan.
  waarom geven de aanhanger van de landverrader bouta anderen de schuld voor het falen van hun leider.
  Hij kan het gewoon niet. Je ziet het toch?
  De nieuwe beleidsinzichten zijn nu onzichtbare rommel gebleken. deze incpabtle regering moet gewoon eerlijk zijn en zeggen dat ze het niet kunnen
  Bouta kan het niet hij kan het niet


  Maak melding

 12. @ fama

  “Nederland zit op dit moment echt niet op Santokhi te wachten.Ze zien hem liever gaan dan komen. ”

  Volkomen gelijk !

  De enige op wie Nederland al een hele tijd op wacht en graag achter de tralies wil zetten is de grote baas, jouw president DESI BOUTERSE !

  LOL


  Maak melding

 13. 25 sept.2013

  Srika krijgt toch weer gelijk: Santokhi is ‘on the move’!En binnenkort komt hij terug naar Nederland voor vervolg gesprekken met politieke partijen.Ja, een samenzwering is in de maak!!!Is dat wel in het belang van Suriname??

  Al een aantal weken heeft Srika het over, dat Santokhi ‘on the move’ is en alles zal inzetten om in 2015 president van Suriname te worden. Ja, letterlijk alles!!

  Gisteren heb ik aan @Ray een vraag gesteld. Als antwoord werd de reactie van Srika afgedekt en met 32 prachtige minpunten bekroond. Bij deze stelt Srika nogmaals de vraag aan @Ray (en de rest der cabalen):

  Maar bewijs mij, dat Srika niet weer gelijk heeft door te zeggen, dat Santokhi ‘on the move’ is.En dat hij nu al alles uit de kan haalt om in 2015 president van Suriname te worden, waarbij nu hier in Rotterdam, Santokhi is toch nu in Nederland,in zeer etnische groep, plannen worden gesmeed om dat doel ook te bereiken.

  Ray, Srika wacht op tegenbewijs.

  Vergeet de minpunten niet.
  Aldus de vraag.

  Een srika komt in verschillende habitats voor, is altijd op onderzoek uit en weet dus veel.Daarom krijgt Srika, achteraf bekeken, altijd gelijk.

  Graag meer minpunten!
  Srika


  Maak melding

 14. Ray, lief ventje, alles prima met je? Kahale? Je dagelijkse laster en verdraaiingen zijn we allemaal zo zoetjes aan gewend aan geraakt, hier op de site.

  We weten dat ons lief ventje Ray leest wat hij graag zou willen lezen. Waarin je realistisch mag zijn kereltje is, dat geen enkele Creool van de stad of het Binnenland van Suriname zijn stem of steun zal geven aan een persoon uit de racistische VHP. Lief ventje Ray, staat de afkorting van de VHP trouwens niet voor de Vuile Hypocriete Poen-vereerders.

  Jij beweert toch steeds dat de Koelie-mannetjes toch zo welvarend zijn. Dus zou zo’n schip nooit van een door jou verguisde “neger” kunnen zijn.

  De tijd dat de VHP macht had in Suriname is voor eens en altijd VERLEDEN TIJD.

  Jij blijft voor ons allen Ray, het ventje met fantasieën en VALSE HOOP. Is het ook niet een leuke afkorting voor jou VHP-tje: Valse Hoop Partij-tje.


  Maak melding

 15. @ bhiender

  Santhokie is een gescheiden man, dan kan hij geen buitenvrouw hebben !

  Het is een prive-bezoek en hij mag doen en laten wat hij wil.

  Heb jij daar dan problemen mee?

  Trouwens, mij spreekt hij ook prive, maar dan omdat wij jeugdvrienden zijn.

  Dat is wat heel anders dan dat wij gelijkgestemde politieke doelen hebben !


  Maak melding

 16. Die NDP-ers janken de hele tijd maar…Santhokie dit Santhokie dat Santhokie zo Santhokie zus soso jarusu…niemand heeft jullie gezegd om jullie te laten leiden door een rattenkoning
  Elke middag snikt limbo het uit en doet hij huilie huilie.
  Stop met janken en ga en het werk, luie donders,gratis gratis weggeefpresident…wat heeft bouta gedaan? kinderbijslag verhoogd, en aow verhoogd. daar was geen breinwerk voor nodig gewoon graaien in onze staatskas en strooien maar.
  NDP-ers zijn jankers


  Maak melding

 17. @Srika

  Oh je vraag was…Santokhi doet alles om president te worden?

  MIJN ANTWOORDT,
  hij ,Santokhi,is op vreedzame wijze bezig,hij belooft niks,vraagt ook niks,leg de feiten neer voor je en jij als kiezer moet je verstand gebruiken en op de juiste man stemmen!!
  Jij gaat toch niet bewust op een crimineel als bouta stemmen?Zijn beide zonen zijn criminelen is dit een vb voor de jeugd?!
  Een Leider als Santokhi heeft geen behoefte aan Amnestie ,dat is alleen bedoeld voor criminelen als Bouta!
  De wereld staat Open voor Santokhi,voor bouta wordt de wereld alsmaar kleiner!!

  Bouta en zijn volgelingen zijn sinds 1980 kabaal aan het maken,hoe ver heeft hun herrie maken hun gebracht,ach ja behalve Amnestie en een hele lijst aan prachtige LUCHTkastelen valt er niks te vertellen !!
  En anno 2013 hangt de zwaard van Damocles boven hun hoofd!


  Maak melding

 18. @Pieters

  @Pieters

  Arme ,Pieters.
  Hallo Pietertje,neen de creolen van het binnenland en van de stad hoeven hun stem niet uit te brengen op de heer Santokhie. Wij gaan niemand een pisotol tussen de slapen houden en dwingen zijn /haar stem uit te brengen op de heer Santokhi,ook gaat de VHP geen gesloten deur of achter een gesloten deur politiek bedrijven zoals je baasje het doet!Mijn part Mogen de creolen zichzelf onafhankelijk verklaren van de stad en hun Eigen Republiek gaan oprichten in het binnenland met jou of brunsie als ‘president’.
  De rest van de creolen uit stad en Binnenland die wel voor vooruitgang en welvaart kiest voor Suriname ,zijn WELKOM bij de VHP!
  Bij de aangehoudenen horen 3 ghanezen,2 brazilianen en 1 zuid-afrikaan! Jij lijdt aan HINDOSTAAN FOBIA!Laat je kop checken,okay!

  NDP=njang dringie prisirie

  NDP=Narcotics,powder and Nicotine
  NDP=Na Dino volgt PAPA
  NDP=nu Desi poepe
  NDP=nu Dino Poepe
  NDP=NOW DESI PIENA
  NDP=NOW DINO PIENA
  NDP=Narcotics,drugs and powder
  NDP=Niets doen partij
  NDP=nummer 1 Domme partij


  Maak melding

 19. In de Financiele Telegraaf van vandaag staat een artikel over de toekomstige negatieve ontwikkeling van de goudprijs.

  Even ter herinnering: in een vorige update gaf ik al aan dat de goudprijs een sterke daling zou laten zien richting de steunnivo’s van usd 810 – usd 725. Dit is nog steeds actueel ! De opmars van de goudprijs begon op 31 okt 2008 bij usd 725 en zoals het nu naar uitziet gaan we heel hard naar dit steunnivo toe. De dubbele top van 23/8 -usd 1910 en 6/9 – usd 1920 was al een signaal dat een trendomkeer in zicht was.

  Voor de Surinaamse overheid is dit een zure appel om doorheen te bijten.

  Regeren is vooruitzien en deze regering heeft steeds laten blijken dat ze noch van regeren, noch van de financiele markten kaas hebben gegeten. Dat is toch jammer.

  QUOTE

  Zeven redenen waarom de goudprijs daalt

  Nadat de goudprijs eerder dit jaar een duikeling maakte en onder de $1200 per troy ounce belandde, was er sprake van herstel. ABN Amro kreeg, met zijn negatieve visie op de prijs, het gelijk niet echt aan zijn zijde. Vandaag publiceert de bank zeven redenen waarom de goudprijs alsnog verder daalt.

  De verrassende zet van de Fed om deze maand door te gaan met het opkopen van $85 miljard aan staatsobligaties en hypotheekgerelateerde leningen, was recent een positieve trigger voor de goudprijs. Daarvoor was de prijs al behoorlijk uit het dal geklommen.

  ,,Ook een lagere dollar en hogere inflatie werkten aan de prijsstijging”, stelt edelmetaalspecialist Georgette Boele in een rapport. Maar dat waren slechts tijdelijke effecten, denkt Boele. Ze stelde 7 redenen op waarom de goudprijs daalt in de periode 2013-2015.Inmiddels staat de goudprijs omstreeks $1325, ABN Amro verwacht dat deze in december 2015 naar de $800 gedaald is.

  1. Fed gaat alsnog ’taperen’

  De beslissing om nog niet te ’taperen’ in september is slechts een uitstel, schrijft Boele. ,,Het gaat alleen om een uitstel van een paar maanden, we verwachten dat dit in december alsnog gaat gebeuren. Rentetarieven stijgen en goud wordt een minder interessante beleggingscategorie.”

  2. Inflatie blijft binnen de perken

  Opwaartse inflatiedruk blijft binnen de perken in de volwassen markten, volgens de bank. ,,Dat maakt goud minder aantrekkelijk als ‘hedge’ tegen inflatie.”

  3. Amerikaans herstel accelereert

  Over de Amerikaanse economie is de bank positief, een accelerartie van de nog broze herstelbeweging wordt verwacht. Dit zou goud minder aantrekkelijk maken als ‘veilige haven’ tegen economische malaise.

  4. Beleggerssentiment wordt positiever

  ABN voorziet dat het sentiment op de financiële markten verbetert, en dat mede daarom de vraag naar een ‘veilige haven’-belegging als goud afkalft.

  5. Dollar wint aan kracht

  Met een sterker wordende Amerikaanse economie voorziet Boele dat ook de dollar sterker zal worden, wat een goudbelegging minder aantrekkelijk maakt.

  6. Beleggers gebruiken elke rally in goudprijzen om te verkopen

  Beleggers zullen de prijs van goud niet al te ver laten stijgen, verwacht de goudspecialist. ,,Beleggers gebruiken iedere rally in goudprijzen om aan de verkoopkant te opereren. Dat gebeurde dus ook na de rally vanwege de Fed-beslissing.”

  7. Goudinkopen in India worden ontmoedigd

  De vraag vanuit India naar goud wordt ontmoedigd, onder meer omdat de invoerheffing op het edelmetaal is verhoogd. Zo probeert India de lopende rekening te verbeteren, veel goud moet immers geïmporteerd worden.

  UNQUOTE

  BRON: DFT


  Maak melding

 20. Maar wat is het probleem, wat een jaloezie zeg.

  Het DNA is met reces, het is niet zo dat dhr. Santhokie het ervan neemt of zo.
  Integendeel, dhr. Santhokie gebruikt zijn vakantie om werkbezoekjes af te leggen.
  Das totaal andere koek dan in een hangmat liggen met je Johnny W & coke.

  Wrang, erg wrang dat de paarse lijder, zijn aanhang in de kou laat staan.
  Juist omdat de diehard fans zich aan de Noordzee bevinden.
  Que mal.
  Zielughhhh hoor………

  Wij nodigen de pres. van suri van harte uit.
  We nemen vrij op de dag van aankomst.
  En speciaal voor deze gelegenheid hebben we, paars met goud bewerkte, lopers geregeld.
  Confetti, glitter en champagne, Cubaanse sigaren, yeah man…
  We want bouta, we want bouta…

  Maar……………..eerst een sightseeing tour in Scheveningen, het is zooooo leuk daar in deze periode van het jaar …


  Maak melding

 21. Ray lief kereltje, kahale bai? Jij spreekt altijd jou maar Valse Hoop uit, tegen beter weten in. Dat weten we allemaal van jou sinds jaar en dag, vriend en vijand weten dat het voornamelijk jou innerlijke frustraties zijn.

  De Creolen gaan geen enkele Republiek stichten, had je graag gewild hé, racistisch jongetje. Ik voorzie dat geen enkele Creool op een racist uit jou VALSE HOOP Partijtje gaat stemmen. Ze hebben het nooit gedaan en nu helemaal (lees: helemaaaaaaaaaal) niet zullen doen.

  Die zogenaamde “verbroederingspolitiek” van jou Lachmonnetje waren alleen maar “mooie woorden”, maar daden NUL komma NUL. Jij bent ook zo’n typisch Lachmonnetje-productje oftewel NUL komma NUL, NUL NUL NUL tot het oneindige.

  Ik zie wel Rutte campagne voeren in Suriname. Zeg je Sandopie (klein duimpje) om campagne te voeren in Suriname, waar voornamelijk bijvoorbeeld Creolen, Javanen of Indianen (echte autochtone Surinamers) wonen. Ik voorspel je dat een ieder rustig in z’n bedje zou verkiezen te liggen, dan om naar zo een HYPOCRIET van het ergste soort te gaan luisteren.

  De Nederlanders hebben, althans de geïnteresseerden in de Surinaamse politiek, hebben duizenden maal een Bouterse, dan ene Santhoki, lees: SANDOPIE (nog altijd een DWERG in de Surinaamse politiek) aan het bewind.

  Daarom probeert Nederland nu de banden aan te halen met Suriname en niet na 2015. Nederland heeft de toenadering tot Suriname gedaan en niet andersom. Ik vind het desalniettemin moedig van Nederland, er is niets fout aan.

  Kereltje Ray-tje blijf maar dromen. Voor jou zijn dromen geen bedrog.

  Takroe ziekie ie kang dresie, ma takroe manierie (racisme) ie no kang dresie! Ray-tje: probeer eens NEE te zeggen tegen racisme, dan ben je op weg naar een volwassen ventje.


  Maak melding

 22. @ Pieters

  Die Pieters toch, die kan het gewoon niet verkroppen dat zijn vrouw door die ” Sandopie (klein duimpje)” is versierd.

  Ja Piet, klein duimpje heeft met grote zekerheid een veel grotere Knuppel dan jij !

  Vandaar het achterbakse gesar richting Ray.

  Mooi zo dat je vrouwtje flink door Sandopie is verwend, jij bent gewoon een mietje !

  LOL


  Maak melding

 23. michael, wat je zegt ben jezelf. Je naam begint trouwens met uitgerekend die twee eerste letters. En spreek hem zo maar uit: miche, dat klinkt toch net als mietje, jou eigen (bij)naam. Zeg je vriendinnetje als je die hebt om die “a” en de “l” van jou naam niet meer uit te spreken. Het is allemaal ballast.

  Je zult het overigens met me eens zijn: Santhokie is SANDOPIE (een klein racist politiek manneke, hé mietje of ik bedoel miche?


  Maak melding

 24. @Pieters

  Liegbeest.
  Niemand in Nederland wil Bouta als lijder hebben voor een volgende keer. Met Santokhie als onze leider hoeven zij geen dozen en financiele hulp voor ons te sturen.Santokhi zal ervoor zorgen dat zijn volk niet meer zal pinaren einde bouta betekent ook gelijk einde pinarie.
  Wat wil die groep van creolen van je dan?
  Ze willen geen verbetering,ze kiezen liever voor de crimineel voor wie de poorten van de wereld 1 voor 1 dicht gaan!Wil die groepje creolen van je geisoleerd leven van de buiten wereld?Fijn ,als jullie niet je Eigen republiek willen strichten in het binneland dan neem je ze mee naar een eiland ergens daar hoeven ze niet in contact te komen met Santokhi en ook niet met ons!!

  Natuurlijk haalt Nederland de banden met Suriname nu aan,is er dan een beter moment om het meest gezochte crimineel bouta in Nederland in de gevangenis te krijgen?!Hahahaaaaaaaa…….
  En luister met Santokhi als PRESIDENT gaat een wereld van mogelijkheden voor ons open. Kijk je baasje gaat uit schaamte en angst niet meer naar de vn vergadering,hahahahaaaaaaaa…..Straks zegt Guyana ook.. YOU ARE NOT WELCOME ANYMORE BOUTA!!!Whahahahaaaaa……
  Dan gaat hij bij de lijders van communistische china of bij de arme acp,en caricom landen zitten huilen..
  Na Obiang is je baasje de troonopvolger in Afrika,echt waar, hij is meer onder de indruk van de afrikanen,de chinezen enz….hij heeft geen interessse voor de surinaamse bevolking gewoon omdat hij niet geliefd is onder hun.
  By the way…waar zit je baasje op dit moment?!Treedt jij op als zijn woordvoerder!?
  Whahahahaaaaaaaa


  Maak melding

 25. @ RAY

  ” Santokhi zal ervoor zorgen dat zijn volk niet meer zal pinaren einde bouta betekent ook gelijk einde pinarie ”

  Zijn volk? Surinamers of hindustanen Ray.


  Maak melding

 26. Wat een reacties op deze site man pro ned pro vhp anti bouta anti ndp
  Ik doe het lekker zelf zo hoef ik niet te reageren voor een goed gevoel
  zucht en success
  Suriname voorwaarts!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 27. hahahahah voorzitter Santhoki, gaan we weer slijmen bij de blanken of kunnen we niet zonder die bakra’s. Ik ben een hindustaan, maar jullie zijn ordinaire hindustanen om de blanken op handen te dragen.


  Maak melding

 28. =Beste aanhang van Bouterse, Santhoki is tenminste een man die naar Nederland is vertrokken om zijn mensen te spreken en te bezoeken.
  Bouterse heeft dit NOOIT gedaan en heeft zijn mensen in de steek gelaten.

  =Santhoki probeert tenminste mensen zo ver te krijgen hun best op school te doen om hogerop te komen. Wat doen de rest?????

  -Wezen jullie niet jaloers en kijk naar de inhoud en niet naar de persoon. Bouterse en Brunswijk staan veel slechter naast Santhoki en Venetiaan.


  Maak melding

 29. Furlin

  DE leider van een land noemt de bevolking van zijn land…MIJN VOLK!Ondr mijn volk valt een ieder,hindustaan,javaan,chinees,afrikaan,moksie ,alles… onder 1 Paraplu…Mijn Volk!!!


  Maak melding

 30. Santokhi heeft achter de ellebogen. Zijn zogenaamde ex-vrouw,met wie hij nog steeds in het geheim een relatie heeft,had nauwe zakenbanden met de crimineel Segebaai.Santokhi heeft boter op glimmende zijn hoofd.


  Maak melding

 31. @Flexara
  Jij bent gewoon jaloers op de heer Santokhi!Je baasje kan niet naar Nederland gaan en dat maakt jullie kwaad.Je baasje Scheldt Nederland ook uit om dezelfde redenen…HIJ MAG NIET DAAR GAAN EN DAT MAAKT HEM NOG KWAADER…whahahahahaaaaaaaaaa


  Maak melding

 32. @ RAY

  ” DE leider van een land noemt de bevolking van zijn land…MIJN VOLK!Ondr mijn volk valt een ieder,hindustaan,javaan,chinees,afrikaan,moksie ,alles… onder 1 Paraplu…Mijn Volk!!! ”

  Jammer dat jij als ” hindustaan ” het juist niet zo ziet. En laten we eerlijk zijn, jij wilt het ook niet zien, en de feiten hebben we.


  Maak melding

 33. Denk dat de Creolen en andere weldenkende personen in Suriname het Lachmonnetje camouflage beleid van jou VALSE HOOP Partijtje gaan ondersteunen. NO WAY! Racisten moeten zich verre houden van de Surinaamse politiek.

  Dat ons ventje Ray valse hoop koestert is een feit. Jou VALSE HOOP ziekte is alom bekend. Dat woord President is mooi, maar past in geen geval bij jou SANDOPIE (Santhokie).

  Surinamers tolereren geen racist als leider. Het is het ergste wat een land anno 2013 kan overkomen.

  Met een DWERG van een SANDOPIE doet geen enkel gezond land zaken. Denk je dat Nederland met al haar “problemen”, op iemand zonder draagvlak zit te wachten om mee samen te werken? Nederland heeft op dit moment teveel sores aan haar hoofd.

  Een experiment met een SANDOPIE (DWERG) is het laatste waar ze in Nederland geïnteresseerd zijn.

  Een mooie op de Nederlandse televisie vandaag: Emiel Roemer van de SP vroeg zich af: waarom moet de Nederlandse regering 4,5 miljard euro besteden aan de JSF’s. Hij zei waarvoor? Tegen vijanden die er niet zijn gaat men in tijd van crisis 4500 miljoen euro oftewel 4,5 miljard uitgeven.

  Daar heeft ons ventje Ray-tje geen commentaar op. Want hij moet vrij z’n VALSE HOOP dagelijks kunnen uiten.

  Kortom, Surinamers m.n. de Creolen zitten op geen enkel Lachmonnetje productje te wachten. Suriname experimenteert niet met VALSE HOOP Parasietjes. Moge dat duidelijk zijn.

  Een Nederland in zo’n moeilijke fase sinds haar bestaan, zit nimmer op een dergelijke proefkonijn als een Santhokie (lees: SANDOPIE) te wachten.


  Maak melding

 34. @Furlin en Pieters

  Jullie Mogen hard je best doen om MIJ als racist af te schilderen hier en ook de heer Santokhi.Het is alsof jullie die stempel op mij en de heer Santokhi willen doordrukken netzoals de bouta amnestie die in het keel van het volk gedrukt werd en hardhandig ook. Zielerikken jullie slapgelul helpt jullie geen moer!
  Ps ,gaan jullie een keertje proberen lid te worden van de VHP!!!!Staan schreeuwen en telkens met de ene na de andere horror stories komen brengt jullie nergens. Je mag je ook bij mij laten registreren!!


  Maak melding

 35. Begin je Lachmonnetje camouflagepak uit te doen. Verbroederingspolitiek is iets van daden maar geen mooie woorden.

  Begin jij, kereltje Ray, jezelf te registreren bij de LPI
  (’s Lands Psychiatrishe Inrichting). Een Creool die zichzelf meldt bij een dergelijke racistische kliek als jou VALSE HOOP PARASIETEN-partijtje, kan zich beter in een leeuwenkuil met hongerige leeuwen begeven. Dan is hij er beter aan toe.

  Racisme? NEE! Helemaal niet in de Surinaamse politiek.


  Maak melding

 36. Pieters

  dan hoop ik van harte dat jou creoolse volgelingen zich vrijwillig gaan begeven in een leeuwenkuil met hongerige leeuwen,als bonus stuur ik nog nog een paar hongerige leeuwen voor je,hopenlijk accepter je mijn offer!!
  He,he,dan zijn wij in 1 keer klaar met dat gelul van je !


  Maak melding

 37. @Peter

  Werkelijk?!
  Please tell me dat bouta de crimineel niet toevallig je INDIAANSE kandidaat is en Brunsie niet toevallige je CREOOLSE kandidaat.God behoede Suriname voor deze twee!


  Maak melding

 38. Als ik sommige reacties hier lees, krijg ik absoluut geen prettig gevoel. Wij leven in Suriname zeer vreedzaam en dat willen wij ook zo houden. Ik hoop dat er in 2015 een regering komt van NDP met VHP zodat er meer harmonie ontstaat. Bouterse heeft in 2010 getracht om met de VHP samen te werken, maar deze partij wou niet dat Bouterse president werd. Achteraf kan ik het wel begrijpen, maar een toenadering tussen beide partijen zou wel goed zijn voor Suriname.


  Maak melding

 39. Sorry hoor BRUNSIE is geen Creool,Maar een Boslandcreool met andere waarden en Normen en een heel andere Cultuur.
  Opvoedings model is anders dan die van de stad.
  Dus ik zou zeggen zoek de geschiedenis over de binnenland-bewoners.


  Maak melding

 40. A dagoe kon blaft djaso baka Santhokie na wan saka saka loopse dagoe die nooit o tron president in Sranang mek kon verterie over mervr van der Lisle en 80 kilo sang las ondro eng noso en seke bai ana eng vrouw


  Maak melding

 41. Ja Lackin je blijft besodemieteren,vertel je dat jullie achterstanden hebben je rekeningen niet betaald.KINDERBIJSLAG ouderdomsgelden KLARIFESTA is niet betaald.
  Je moet niet vergeten dat het grootste deel van de surinamers in ndeland woont.De surinamers hebben altijd familie gesteund,Geld wordt gevraagd voor de doktors tebetalen nu is het schoolspullen bedelen .Het volk profiteerd niet van jullie economie.Afgelopen 3 jaar soso DRUGA.daar moet je naar kijken.


  Maak melding

 42. Javier moro betre wang koelie regirie na kondre.Alles wat in handen van een neger komt gaat stuk.Kijk maar jou PRES.zn zoon zit vast.NEGRE lesi ze zijn lui.Willen profiteren>KIjk maar hoeveel gebroken gezinnen er onder negers zijn.Van wie moet je het voorbeeld nemen.De neger staat veel meer bekend met hun hossel-cultuur,Welke neger e prani grong,geen.Dus laat santoki lekker het land besturen.Negers bedelen ,enaltijd met een zielig gezicht.
  Wat kan een neger dansie feesten,hoereren,vrouwen schamen zich niet om mannen te vragen gimie wan libie no.Daar is de neger goed in.Laten we eerlijk zijn.Dus help je zelf maar met je SANTOKI ,SANTOKI brede botro kasi kaba.Mijn land wil ik goed na laten voor mijn generaties hierna.


  Maak melding

 43. Sandophie in Nederland om plannen te bespreken om Suriname tot een Hollandse achtergestelde provincie te maken.In Suriname heeft hij een kleine mond, maar in Nederland zet hij een grote mond op.Wat een lafaard.De Surinaamse bevolking lust Sandophie niet.


  Maak melding

 44. hij waant zich president van het in 2015. wel vergeet het chan. je zult nog 5 jaren moeten wachten hoor. het iss nog niet je tijd. anders na inderdjal ju go mek na india.


  Maak melding

 45. FAMA je vergeet dat wij heel hoog staan in de drugs.kij naar de zoon van je volkspresident.
  Onlangs nog een schip met 450kg cocaine.
  Een schip verkocht zonder dat de bemanning wist dat het om een verkoop ging wat een schande,Dit is openlijk……
  Dan moet je jou PRESIDENT naar nederland sturen om ook zijn betog te houden.Doe dat maar.


  Maak melding

 46. Ray is a scumbag dat alles verdraait ik weet dat de hindostanen de staat Suriname
  altijd heeft benadeeld en zich met economische macht versterkt heeft . ze hebben staats gronden verkavelt en verkocht wat drugs betref zij zijn de grootste drugsdealer van Suriname smokkel van levensgoederen vooral in Nickerie teveel om op te noemen wat deze gasten op hun kerfstok hebben wat lult die ashole van Ray over creolen en bosland creolen son of a bitch.


  Maak melding

 47. @ mikronde wie zijn de grootste zogenaamde witte bord criminelen in Suriname wie doet aan witwassen met de auto parken en cambio wat lult jij nou denk wie doet de grootste economische delicten in Suriname ontwetendheid is geen zonde dus hou je waffel over afro Surinamer Wijlen George Carline een bekende Amerikaanse komiek had mooi verwoord dat deze zakencrimineel alles doet om de kruimeldieven opsluiten


  Maak melding

 48. @javier Je klinkt nogal jaloers.
  Na de economie en rijkdom nemen ze zelfs de criminaliteit van je af?Jammer dat ze niks aan je iq hadden,anders was je die ook al kwijt.


  Maak melding

 49. @ Monique
  Een regering gevormd tussen het Nieuw-Front en de NDP zou Suriname uiteraard tot grotere hoogten kunnen brengen, maar dan zonder de leden van de oude revolutionaire garde en zonder DDB als President.


  Maak melding

 50. Mijn keuze als president zou vallen op iemand zonder een crimineel verleden, zonder moord op zijn geweten, zonder strafblad op zijn naam, die overal op de wereld kan vertoeven zonder nagewezen te worden. Bouterse voldoet bij lange na niet aan die eisen en komt alleen negatief in het nieuws. In de hele Surinaamse geschiedenis is er geen enkel ander persoon die zoveel moorden op zijn naam heeft staan. That’s the truth, the whole truth and nothing but the truth.


  Maak melding

 51. @Gup Jaloers zeker niet ik ben tegen hyprocieten dat jij familiar bent ja soort zoekt soort te yo kosie tinjie foeroe a hatie krakoen misschien hebt je een vingertje in de pap in de cambio of auto park verkregen door crimineelgeld dus je voelt aangesproken mijn probleem is dat jullie soort hoog van de toren blaast over criminaliteit van creolen en boscreolen terwijl jullie ademt criminaliteit van hoogste tot laagste kaste


  Maak melding

 52. javiertje toch!
  Je kan vermogensdelicten toch niet vergelijken met moord,
  verkrachting,roof en oorlogmisdaden?
  In NL zijn er diverse tribunalen op ex-Joegoslaven na zijn het alleen maar Afrikanen,die daar veroordeeld worden voor de meest idiote dingen.Zonder negers in Suriname had niemand diefijzer voor de ramen.Zonder negers geen waakhonden.Zonder negers geen bewakers en bewakingssystemen.Zonder negers geen gevangenissen.Zonder negers was er geen politie.Zonder negers waren er geen officieren van justitie,rechters,advocaten,griffiers enz..
  Dus idd de Surinaamse bevolking moet blij zijn met negers want jullie zorgen wel voor werkgelegenheid.


  Maak melding

 53. @mi kondre
  Jij zegt :”Alles wat in handen van een neger komt gaat stuk.Kijk maar jou PRES.zn zoon zit vast.NEGRE lesi ze zijn lui.”

  Ooit naar Barbados geweest?
  Ga maar kijken wie daar de lakens uitdelen.Dit land staat bij alle onderzoeken aan de top in het Caraïbisch gebied.
  Jij blijft maar uit je nek lullen over negers?
  Is India met zijn 1,5 mljrd. inwoners (waarvan nu blijkt 99.9% vrouwenverkrachters)en een 6000 jarige cultuur beter?
  Ga toch weg man!!!!
  Geef me dan liever de 1,5 mljrd. Chinezen.


  Maak melding

 54. @Javier

  Ga werken jij luie bosland creool!!!
  De hele dag voeren jullie niks uit alleen maar zitten kijken wat anderen hebben en dan commentaar leveren. Je moet je hoofd niet gaan breken hoe anderen aan hun fortuintje komen,ga ook zelf werken voor je fortuintje. Jij zit te mopperen en de andefren werken!!!
  En heden is het niet een hindostaan die in een jail in Amerika zit maar dinootje de zoontje van je criminele baasje!Ga werken kansarme,go wroko!!


  Maak melding

 55. FAMA ik weet niet wat jij verstaat onder charisma;
  Wie wil charisma zonder principes.
  Ik vraag niet een PRESIDENT met charisma,ik wil een PRESIDENT met principes,karakter,inteligentie,inzicht,Kennis van besturen.talenkennis,Kortom HOOG OPGELEID.
  Behoorlijke daadkracht.
  Dat is nu het verschil met jou volks president.
  Een PRESIDENT met titels voor zijn naam,en niet eentje die zich zelfs bombardeert met zijne excellentie,wie schopt jou.
  Een president die de titels voor zijn naam heeft dat inspireerd mij dat kan mijn voorbeeld zijn ,hij moet mij iets te leren hebben.JE volks president heeft alleen SMA MOFO OP hem soboeng vloek.Kijk wat er nu gebeurd met drugs.Valt dat misschien voor jou onder charisma.Kijk maar naar het gedrag van de jeugd,die gedraagd zich precies als je president is dat het voorbeeld dat bij jou telt.School prestaties bar slecht,en toch zijn er anderen die kosten wat kost hun kind toch nog op een mulo willen.So boeng de jeugd wil geen inspanning meer leveren voor school prestaties.Ik hou mijn hart vast!!!Succes met je volks president.


  Maak melding

 56. @mi kondre
  Je lult maar en eind weg over luie negers.Ik zou je aanraden om meer te lezen en de honsdomme vooroordelen over negers maar overboord te smijten.
  Precies zoals een deel van de Surinaamse bevolking door Bouterse voor de gek gehouden wordt bevindt zich er onder jullie ook een gedeelte die constant door op het verkeerde been wordt gezet!
  Lees maar en huiver!!!!!

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2524071/2000/08/01/Hindoestanen-doen-het-niet-beter.dhtml


  Maak melding

 57. Santokie zoekt steun bij de kolonisator om valse trucjes te leren hoe hij de macht in Suriname in handen kan krijgen.Uiteindelijk zal hij op de racistische toer moeten gaan om mij en mijn ouders pogen aan zijn kant te krijgen.Maar wij trappen er niet in.Ik denk Surinaams en niet Hindoestaans.Ik heb ook dates gehad met creoolse vriendjes en ik heb er geen spijt van gehad.


  Maak melding

 58. @mi kondre
  Die “luie neger” kwam bij goed of slecht weer helemaal in de polders om jullie te leren lezen en schrijven.
  Dank zij hun zit je nu achter de computer een hoop stront over hun te raaskallen!
  Als wij dit hadden geweten hadden wij jullie tot vandaag nog tot je knie in de modderige met bilharzia verontreinigde zwampen rijst laten planten,jo ondankbare nakomeling van de dalits!


  Maak melding

 59. Medusa daarom wil ik geen negers aan het bewind hebben,en het liefs niet voor SU,.Wie zijn de meeste verkrachters in SU start een onderzoek.
  EEn neger is altijd zichtbaar inde dingen,een neger kan niet regeren.Maar een neger moet stevig geregeerd worden.EEn mentaliteit dat bij een neger hoort PE MI E WROKO DAPE M MOES NJANG,Wil jij me dan zeggen dat ik iets van dez neger leer,schei toch uit.Wat leert volgens mij jou president mij en me kinderen.Niets ik weet van bloed aan de handen eigenbelang fam.vrienden en zo gaat dat zooitje verder.MEDUSA ik raad jou om in de geschiedenis boeken van SU te duiken.Dan wil ik van je weten welke president van SU ooit met criminele aktiviteiten op hoog niveau in aanraking is gekomen.SUCCES HOOR!


  Maak melding

 60. Wat een driftkikkers op dit forum !

  Hoe later op de avond, hoe driftiger de forumleden.

  Ik zou iedereen adviseren om ’s avonds maar lekker naar de gym te gaan en af te koelen. Sporten is gezond voor lichaam en geest en houdt ons psychisch gezond !

  Er is echt nog een leven naast WKN hoor !

  Ik constateer met enige bezorgdheid dat bepaalde forumleden dagelijks en dan van ’s ochtends vroeg tot s’ avonds laat continue hun gal spuiten over alles wat in hun ogen onterecht is. En dan ook op elke artikel die op Waterkant verschijnt, bizar eigenlijk.

  Laat ik het dan ook hardop zeggen: er is naast een Facebook verslaving ook een Waterkant verslaving !

  Sommigen moeten nu echt psychische hulp gaan zoeken !

  Get a life forumleden, please !


  Maak melding

 61. Suriname is altijd de dupe, het land huilt!!!
  Alle corrupte regeerders,presidenten en corrupte politici, ZONDER UITZONDERING, hebben het op hun kerfstok. Zeij missen de zegen van hun moeder, MAMA-GRONG! En worden er ooit op afgerekend!!!


  Maak melding

 62. Oh la la…..Is die Lackin te vertrouwen? Deze man is een
  geboren bluffer.Hij kraait alleen leugens uit z,n nek.
  Ai sweetie sranang people,hij is ook een paarse graaier,die
  z,n zakken vult met een dikke ministers salaris. Het volk
  van Sranang voedt deze oplichters.A de wan saari torie dji
  de sranang volk.Deze boeven worden steeds rijker en rijker.
  IK vraag me af komt er ooit een eenheid onder het suri volk? Alla
  hede mangs foe deng politieke partij soekoe eng eghie suma.Gaat Suri straks verdeelt worden in diverse staten.
  Nou,dan wordt het zeker de verenigde staten van Suriname.


  Maak melding

 63. @@mi kondre
  Jij hebt over verkrachters in Suriname?
  Ik zal jou dan een boekje open doen.
  De verkrachters van negeride afkomst zijn de geregistreerden.Het lijkt maar zo dat zij meer in aantallen zijn.Iedereen kent ze.
  Maar ….. maar ….. die van Hindoestaanse afkomst worden geheim gehouden en verdwijnen onder de vloermat (lees papaja vloerkleed).Daarom springen heel veel van jullie van de Wijdenboschbrug of drinken jullie landbouwgif als jullie het niet meer aankunnen!
  Nu pas komen jullie los en mogen we samen met jullie meekijken in je gezins- huwelijksleven!
  En doe nou niet alsof je dat niet weet!Dit zou thuis bij jou mogelijk ook plaats kunnen hebben gevonden,dalit!


  Maak melding

 64. @mi kondre
  Je zegt verder:”Medusa daarom wil ik geen negers aan het bewind hebben,en het liefs niet voor SU,”.

  Jij hebt gelukkig geen ene moer te willen!
  Ga dat maar in Suriname willen.Die luie negers zullen je laten merken wat lui is!Ga maar!Je kan een gratis ticket van me krijgen indien ik zeker weet dat ze jouw mars zullen roven en vermoorden.Dat verdien jij!

  Je zegt verder:”Wat leert volgens mij jou president mij en me kinderen”.
  Ik weet nu zeker dat jij wat van die neger kan leren.
  Hij zou in de bovenstaande zin het woordje “jou” zeker met een W erbij hebben geschreven!
  De lessen in de polder hebben je toch niet helemaal geholpen!

  Je zegt verder:”MEDUSA ik raad jou om in de geschiedenis boeken van SU te duiken”.

  Je raadt mij ….. nôh jo analfabeet!
  Het moet toch zijn :”Ik raad jou AAN!” 😳
  Wat voor bana ba Hollands spreek jij,dalit?

  Was maar liever in India gebleven of GA LIEVER NAAR SCHOOL OM NEDERLANDS TE LEREN SCHRIJVEN,DOMMIE!


  Maak melding

 65. Scheldkannonnades mensen beschadigen alleen maar jezelf!!
  Wie oordeelt over de ander oordeelt over zichzelf!!
  Let karma do his own Job, no names no faces nor any colour will help here, mi boi!!!!!


  Maak melding

 66. 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳
  OEN!
  :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
  Analfabetische Dalit !!! Hihihihihihihihihihihihi!


  Maak melding

 67. @Jerome
  Dit zal mij niet beschadigen!Maar het zal zeker helpen!
  Deze rot Dalit (pleonasme)kan het niet nalaten discriminatoire uitlatingen te doen!
  En dan vindt hij mij natuurlijk op zijn weg!
  Ik heb het gisteren nog gezegd:IK DOE NIET ALS EEN STRATIE BOI,MAAR IK BEN EEN STRATIEBOI!


  Maak melding

 68. Medusa ik ben heel erg blij dat je deinhoud van mijn schrijven begrijpt.De taal fouten voegen er niets aan toe.Ik zal je vertellen ik ben een zwarte-neger vind wel dat de negers andere negers voor paal zetten.Ik hoef ook geen ticket ben zelf in su woonachtig.Dank zij de hidustaan kon ik melk drinken rijst eten.En heb ook nog padie voor mijn kippen.En ja hoor je zegd de neger ging naar de polders om onderwijs te gewven.Maar wat je vergeet de nederlanders hebben de negers educatie gegeven.Waar wil je hetr over hebben.


  Maak melding

 69. Je zegt:”En ja hoor je zegd de neger ging naar de polders om onderwijs te gewven.Maar wat je vergeet de nederlanders hebben de negers educatie gegeven.Waar wil je hetr over hebben”.

  Dus d.w.z. dat jullie wat lesgeven betreft onderaan de hierarchie staan,dus jullie moeten een toontje lager zingen ,wat dat betreft!
  EN HET KAN MIJ BOVENDIEN GEEN ENE MOER SCHELEN VAN WELK RAS JE BENT!LOOD OM OUDIJZER.
  HET GAAT OM JE DISCRIMINATOIRE INBORST!
  JE BENT EEN SLECHT MENS!


  Maak melding

 70. @mi kondre

  Je klinkt als een oom Tom neger. De blanken kregen hun educatie van gekleurde volkeren. Verdiep je in de geschiedenis van Afrika en kraam geen onzin uit.


  Maak melding

 71. Blackpower k praat niet over afrika,hebhet nog steeds over suriname.
  Ik heb van de blanken onderwijs genoten,zo is het en niet anders.
  Nogmaals ik weet niets over afrika ik ben zwart maar associeer me niet met afrikanen.Ik heb het over sranang mijn ervaring.


  Maak melding

 72. Nuchterheid is ver zoek in het commentaar op dit artikel. Hoe het ook zij Surinamers prefereren liever gezond verstand management dan rioolratten beleid. Su heeft de afgelopen 50 jaar 15 jaar te maken met disaster politics van de paarse stelende raven. 2 maal via een coup aan de macht, daarna 2 maal via omkoping. Dat duurt niet lang meer. Het is goed dat iemand van bewezen goede manieren, hoge moraal,goede opleiding,standvastigheid en vooral hoge output aan de leiding komt in Su. Laat dat nu een hindoestaan zijn, het had evengoed een ander ras kunnen zijn. De man timmert aan zijn draagvlak ,aan dat van zijn partij en vindt goede weerklank. Diepe racisten kunnen dit niet verdragen en bezien alles graag vanuit hun enge tunnelvisie. De paarse moordenaar is nog steeds populair bij de massa, het positieve moet dan ook hard haar best doen om dit negatieve paarse rovende gezelschap de pas af te snijden. Het goede zal altijd overwinnen! Jai Suriname!


  Maak melding

 73. Hoewel hij niet bedreigd is en zich ook niet onveilig voelt, neemt de VHP-leider Chandrikapersad Santokhi toch de nodige voorzichtigheid in acht vanwege de ontwikkelingen rond de drugszaak waarbij Dino Bouterse betrokken is. Dat schrijft journalist Eric Mahabier, correspondent van de Ware Tijd in Nederland, vanmiddag, woensdag 25 september 2013, in de webeditie van de krant.

  ‘Ik voel me niet onveilig en heb tot nu toe helemaal geen bedreiging gehad. Maar uiteraard moet je rekening houden dat er altijd gekke mensen zijn en dus is voorzichtigheid geboden’, aldus Santokhi die in Nederland is.

  Bij vrijwel alle bijeenkomsten die hij bijwoont is onder de aanwezigen de zaak Dino Bouterse het gesprek van de dag. ‘Santokhi moet oppassen, want hij is degene geweest die Roger Khan heeft laten aanhouden’, zijn volgens Mahabier de reacties.

  Santokhi was minister van Justitie en Politie toen de Guyanese crimineel Roger Khan in Suriname werd gearresteerd en aan de Verenigde Staten van Amerika werd uitgeleverd.

  Volgens de Nederlandse krant NRC bestaan er banden tussen Dino Bouterse en Roger Khan. ‘Die informatie heb ik ook van een heleboel mensen gehad. De mensen proberen me te waarschuwen’, zegt Santokhi.

  Bij zijn terugkeer in Suriname zal hij bekijken of het nodig is om veiligheidsmaatregelen te nemen. Vooralsnog ziet hij daar echter geen enkele reden toe.
  September 25, 2013

  Hem ,Santokhi noem je een LEIDER!!!
  ONBEVREESD EN DURF!!


  Maak melding

 74. boi!!!, als ik kijk naar die reacties van die pro-NDPr’s, huh ze kunnen goed uitschelden, gewelddadig als HEL!!! Ohh heb t nu door, daarom zijn ze NDPr’s!!! Want alleen zij weten hoe t moet horen!!! Daarom is onze Sranang een bananen republiek!!! vindt t zielig voor ze.


  Maak melding

 75. @medusa schrijft:
  Ooit naar Barbados geweest?
  Ga maar kijken wie daar de lakens uitdelen.Dit land staat bij alle onderzoeken aan de top in het Caraïbisch gebied.
  Jij blijft maar uit je nek lullen over negers?
  Is India met zijn 1,5 mljrd. inwoners (waarvan nu blijkt 99.9% vrouwenverkrachters)en een 6000 jarige cultuur beter?
  Ga toch weg man!!!!

  Je lult maar en eind weg over luie negers.Ik zou je aanraden om meer te lezen en de honsdomme vooroordelen over negers maar overboord te smijten.
  Precies zoals een deel van de Surinaamse bevolking door Bouterse voor de gek gehouden wordt bevindt zich er onder jullie ook een gedeelte die constant door op het verkeerde been wordt gezet!
  Lees maar en huiver!!!!!

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2524071/2000/08/01/Hindoestanen-doen-het-niet-beter.dhtml

  Jij hebt over verkrachters in Suriname?
  Ik zal jou dan een boekje open doen.
  De verkrachters van negeride afkomst zijn de geregistreerden.Het lijkt maar zo dat zij meer in aantallen zijn.Iedereen kent ze.
  Maar ….. maar ….. die van Hindoestaanse afkomst worden geheim gehouden en verdwijnen onder de vloermat (lees papaja vloerkleed).Daarom springen heel veel van jullie van de Wijdenboschbrug of drinken jullie landbouwgif als jullie het niet meer aankunnen!
  Nu pas komen jullie los en mogen we samen met jullie meekijken in je gezins- huwelijksleven!
  En doe nou niet alsof je dat niet weet!Dit zou thuis bij jou mogelijk ook plaats kunnen hebben gevonden,dalit!

  medusatje lees nog eens een keer wat hier boven staat voor je anderen op taal en schrijffouten aanspreekt.
  Barbados doet het alleen maar goed,omdat er veel blanken op vakantie gaan.Hoe goed doen Jamaica,Dom.republiek,Haïti en al die andere eilandjes het?

  Gebruik je hetzelfde telraam waarmee Suriname de illegalen telt?India heeft bij lange na niet 1.5 mld inwoners.
  99.9% verkrachters?Tja die komen nog in het nieuws in Afrika is dat al lang geen nieuws meer.

  is honsdomme een nieuw woord?..

  door op het?…

  Dat artikel uit de Trouw is heel erg oud en éénzijdig.
  Kijk maar eens rond op hoge scholen en universiteiten.

  Ik zal jou dan een boekje opendoen?….hahaha

  negeride afkomst?

  Een Dalit pleegt zelfmoord,omdat hij het niet meer aankan?
  Dat zou toch ieder ras doen die te lang naast een neger woont?

  Het is je vergeven.We weten dat je op je twaalfde in de tweede klas Mulo zat en nu waarschijnlijk nog steeds.


  Maak melding

 76. MR.Chandrikapersad Santhoki is niet zomaar naar HOLLAND gegaan voor spek en bonen maar hij is voor de grootste problemen die nu heerst en blijven stapelen in SURINAME om er een oplossing ervoor te vinden en dat vindt hij gegarandeerd ook nog.ALLEEN STERK SAMEN STERKER….Hij de man die SURINAME gaat verlossen.


  Maak melding

 77. De landverrader is weer op pad om opdrachten van zijn blanke bazen in ontvangst te nemen.
  Als hij en zijn kornuiten in de regering komen zullen zij ons weer uitleveren aan de grillen van zijn noordzee bazen


  Maak melding

 78. Altijd dat eeuwige etnische gezwets hier.
  Waarom niet afwachten totdat de persoon president is geworden en kijk na 5 jaar wat het resultaat is?

  Bij voorbaat iemand ongeschikt verklaren voor het president vind ik niet gepast.

  Wil men liever met deze regering verder gaan ¿¿¿¿


  Maak melding

 79. Waarom donder je niet op met achterlating van alles wat jjjjij hebt opgebouwd of misschien ook hebt gestolen hier in Ned,want velen van jullie zeuren over de blanke meesters,maar doen precies het zelfde of ergere dingen. De GRAP die er nu in Su zit als prrrresanie heeft samen met deze zelfde blanke baas,velen van ons in Su kapot gescoten op 25 febr.1980.Het maakt mij dus niet uit wie ervoor gaat om de PRESIDENT van Su te worden, ookal is het een beeeeer,maar niet deze zaka-zaka DiDiBrie die er nu is.Waar wacht de VS nog op;pakken jullie hem op met allll zijn Cornuiten ik kan niet wachten.Die hele grote BEK van hun allen is dicht. Gister bv hoorde ik bimbo en die was zo mild tegen de genen die kritiek hadden,want ze wachten al 3 weken op hun geld(carifesta) en ook iemand of 2 die belde om de kinderbijslag die maar niet uitbetaald werd hahahahahaaaaaii je voelde aan hoe hij beefde, a pa no bing mang sekie. Tata Yankee please go and get him/them.I’ll can’t wait. Odi odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 80. SURI B als je je land vooruit wil ,ja dan is het zaak om dit tuig aan te pakken.Er is niks mis mee.Denk jij dat bouterse drugscrimenelen aanpakt nee hoor.Dus als een ander daadkracht kan tonen hebben ze mijn zegen.Het moet goed komen met generaties hierna toch?


  Maak melding

 81. De afgelopen 3 jaren is de economie van Suriname behoorlijk gegroeid door het uitstekende beleid van de regering Bouterse.Deze heldenfeit weet de bevolking meer dan goed.Het NieuwFront heeft met ruime financiële steun van Nederland een dergelijke groei niet gekend.Als het NieuwFront regeermacht mocht krijgen zal het een zware economische terugval voor Suriname worden.Nederland zal bepalen of Suriname economisch mag groeien.Nederland zal toegang krijgen om alle bezittingen van Surinamers op te sporen.Mensen die in Nederland wonen en bezit hebben in Suriname zullen met terugwerkende kracht zware belastingen aan Nederland moeten betalen.Weg met de onderkruiperige luis Santokhi die Suriname gaat verkopen aan Nederland.


  Maak melding

 82. De reacties van Srika zijn compleet in een zwart gat verdwenen en de meeste anti-santokhi reacties zijn met oneerlijk spel buitenspel gezet. Dit heet bij waterkant vrijheid van meningsuiting.


  Maak melding

 83. Het ziet er naar uit dat redimusu santaki met een goed gevulde beurs aan de verkiezingen van 2015 kan beginnen. The man in the middle voor de schurken in Nederland.


  Maak melding

 84. @ fama

  Als Nederland bereidt is om Suriname terug te nemen in haar schoot, liever vandaag dan morgen !

  Kopen doen ze niet, Suriname is niks waard, alleen maar schulden en een negatief exposure over de hele wereld vanwege de sterke drugscriminaliteit.

  Het liefst als een provincie zoals Bonaire, maar als het in een ander staatskundig verband kan hebben ze mijn zegen.

  De domme aanhangers van Bouterse en Brunswijk voeren een verloren strijd.

  Daarom kraaien ze steeds meer onzin op dit forum, maffe psychopaten !


  Maak melding

 85. Santhoki vijand van de diaspora probeert nu munt te slaan uit de toescheidingsovereenkomst. Het ontslaan van spong als advisuer van de decemberslachtoffers. De enige justitieminister die surinamers met een nederlands paspoort het land suriname van hun koemba tee heeft uitgezet.

  Santokhi importeur van hindostanen uit India om meer macht in suriname uit te oefenen en gatlikker van nederland en verkoper van de staat Suriname. Santoki Doti.


  Maak melding

 86. Michael,ik ben het volkomen met je eens.Gaat echt niet goed met onze SU.Mensen kijken naar de bruggen,geasfalteerde straten,water elektriciteit.
  Maar waar het juist om gaat de ARMOEDE wordt niet bestreden.PINA SMA de na inie sranang.
  Het ontbreekt aan leerrijke voorlichting.Het valt mij op dat er heel veel mensen met garnalen hersns rond lopen.Omdat ze niet de juiste info.krijgen jammer is dat.
  Maar weet je wat zo grappig is ,laat bouterse een oproep plaatsen dan zal je zien hoeveel mensen daar zullen zijn.GEEN EEN.Ze proberen de dommelingen te brain-washen via STVS,is tch schandalig.Als het zo goed zouden wij geen giften krijgen soboeng.Wij zijn nog steeds een derde wereldland.Kijk maar hoeveel schoolverlaters er zijn,Waar vertaald dit zich in,criminaliteit.Er is genoeg te doen hoor.Maar nee zo proberen snel snel de zakken te vullen.
  De schoolpakketten worden uitgedeeld dit zegd al genoeg.Ja maar we hebben een bedel-cultuur sinds jaar en dag.


  Maak melding

 87. De papegaai, onze president, spreekt vaak anderen na als het gaat om de diaspora. Soms wel kinderachtig, zo van ‘ik ga dat ook doen voor de diaspora’ alleen lippendienst.

  Uit de reactie van Santokhi blijkt dat hij wel in staat is om belangrijke zaken voor de diaspora op de agenda te plaatsen en daadwerkelijk op te lossen.
  Verandering in 2015 op komst!


  Maak melding

 88. Michael,stop je kolonistensyndroom in de tas van Santokhi.Kijk maar hoe de burgers van de nieuwe EU landen uit Oost Europese in Nederland worden behandeld. Het zijn de ‘dirty whites’ of de tweederangs blanken voor de gemiddelde Hollander.Men kijkt neer op deze mensen.Kijk ook naar de manier waarop ze in Holland over Bonaire, Sint Maarten en Curacao praten.Men wil alle eilanden te koop aanbieden op http://www.marktplaats.nl Een grotere vernedering verdien je niet als land.En vergeet dit niet.SURINAMERS ZIJN TROTS OP HUN LAND.


  Maak melding

 89. @ RobG

  He Robbedoes, je droom komt misschien sneller uit dan je voor mogelijk houdt. Wie weet wordt ik over 2 jaar wel zijn belangrijkste adviseur. Vrienden zijn wel al, de rest komt nog. Maar als jij je vandaag nog laat opnemen in een psychiatrische inrichting, wellicht gloort er nog hoop voor jou om als klusjesman voor ons te gaan werken in plaats van de hele dag met een jointje liggen lummelen in je hangmat.

  Soms heb je, ondanks de hersenschade die je hebt opgelopen wegens overmatige drank- en drugsgebruik, heel goede ideeen, zoals deze :

  MARKTPLAATS: 26 SEPTEMBER 2013

  TE KOOP AANGEBODEN: REPUBLIEK SURINAME

  Oplevering: DIRECT

  Prijs: NIHIL

  Groot stuk land ( ca 165.000 vierkante kilometer) gelegen in het Caraibisch gebied, rijk aan vruchtbare grond en delfstoffen, een prachtige natuur die in snel tempo wordt vernield door luie goudzoekers, voornamelijk door het gebruik van kwik.

  Hoge criminaliteit alsgevolg van drugsgerelateerde misdrijven, onproductieve bevolking met een bedelmentaliteit, slechte infrastructuur en lage moreel besef bij grote delen van de bevolking (ca. 500.000).

  Huidige regering wordt gevormd door misdadigers tegen de menselijkheid en internationale drugscriminelen. De eerste groep heeft zichzelf amnestie verleend, de tweede groep is bij verstek veroordeeld in Nederland en/of wordt voortdurend door de Amerikaanse DEA in de gaten gehouden. Enkelen zijn ook recentelijk opgepakt door de DEA en wachten op hun berechting in gevangenissen (Nederland, Amerika en Trinidad).

  Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot dhr/mw RobG – internationaal makelaar in dubieus onroerend goed .

  LOL


  Maak melding

 90. Mensen moesten eens wisten hoeveel geld en hulp vanuit Nederland naar Suriname gaat. Allemaal belangeloos en op humanitaire basis.
  Mensen die geld sturen naar hun familie, zodat die het hoofd nog boven water kunnen houden. En naar welzijnsinstellingen.
  Suriname mag blij zijn deze geldstroom nog steeds bestaat.
  Er is aan miljoenen (Honderden) euro’s richting Suriname gegaan om daar de noden te dichten.

  Hoe zo het gaat economisch goed met Suriname? Vraagt het aan de gemiddelde stadsbewoner van Suriname. Die gaat je vertellen dat ze in het paarse Paradijs wonen.
  Het zou goed moeten gaan met Suriname door de hogere inkomsten van goud en andere grondstoffen. Ondanks deze hogere inkomsten voor de Staat Suriname, gaan we weer richting het broko pernasie. Jammer is dat.

  En wat zou er gebeuren als plotsklaps de geldstroom uit Nederland richting Suriname zou opdrogen?????????????????


  Maak melding

 91. @gup
  http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2524071/2000/08/01/Hindoestanen-doen-het-niet-beter.dhtml

  Dat artikel uit de Trouw is heel erg oud en éénzijdig.
  Kijk maar eens rond op hoge scholen en universiteiten.

  WAT EEN WAARDELOZE LAFAARD BEN JE TOCH!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  IK HEB NIETS OP HOGE SCHOLEN EN UNIVERSITEITEN “TE KIJKEN”.
  Het onderzoek is voor mij voldoende!BASTA!!!!!!
  AFGELOPEN MET DAT OEVERLOOS GELUL ELKE KEER WEER!
  Jullie zijn bezig met een zogenaamde inhaalrace.
  Wie jullie denken/willen in te halen is mij een groot raadsel.
  Maar wij storen ons daar helemaal niet aan!
  Dus sloof je maar lekker uit;wij doen het op ons gemak!
  En het lukt GEZIEN HET ONDERZOEK!!!


  Maak melding

 92. Als de NDP doorgaat met de racistische propaganda zal de steun van Dhoekie, Parmessar, Abdoel en Charles Pahlad voor de NDP komen te vallen. Door de mobilisatie van deze mensen hebben 25.000 Hindostanen op de NDP gestemd. Elke insider weet dat de Javanen het juiste moment wachten om Bouta te dumpen. De steun van de Chinezen voor de NDP is ook aan het afkalven omdat ze dagelijks worden beroofd. Diverse Chineze organisaties hebben aangedrongen om de criminaliteit te bestrijden, maar het wordt er alleen maar erger.


  Maak melding

 93. Zittend president Charles Taylor is ook in hoger beroep veroordeeld tot 50 jaren gevangenisstraf voor het plegen van misdaden tegen de menselijkheid en moorden.


  Maak melding

 94. Santokhi is een koelie zonder charisma en daar zit Su absoluut niet op te wachten. Su heeft behoefte aan een echte charismatische leider met durf en ballen en niet aan een (Nederlandse) kontlikkende koelie. Die gewenste leider bestaat en zijn naam is Desi Bouterse.
  Leve onze president.


  Maak melding

 95. Ai baja Raytje paytje toch,toch..man,man,man sjomge jonge,jongen mmmmmijnnn god man je kan die rommels aan hoor .Ray mi gado mie no e kong bbbbijjj van ’t lachen als ik je reacties leest. Ik hou ’t meest van je Leeuwen-offer hahahaaaaaiii mi boi.Echt Ray mo dedeeee. Op een gegeven moment dacht ik hmmmm wat heb jij een lange adem zeg om te reageren op de dingen van de mensen,maar wanneer ik de reacties van jou lees Ray mie e lolo echt.any way tikie wang boeng dee en je weet ’t he; slapen doen we snachts mik ding sabie dat oeng de na ai.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 96. Is deze Chandrika wel zeker van zijn zaak dat die de nieuwe pres zal worden, gezien de huidige nog wel even wil blijven zitten, wordt spannend


  Maak melding

 97. somo heeft de hele wereld afgereist opzoek naar weelde welvaart voor de javaan..

  wat is de opbrengst geweest..

  brunsie reist vrij en blij met de vliegtuig binnen sme en wat heeft hij gedaan voor de djoe-kaas..

  bouta heeft vrij gereist naar afrika china zuid-amerika caraïebisch gebied op kosten van de belasting betaler,maar wat heeft hij gebracht voor sme..

  onder tussen is hij bouta één van de meest ,,wanted,, personen die moet gaan naar New-York om aldaar verantwoording afteleggen samen met zijn zoom,die alvast daar vertoefd..


  Maak melding

 98. De steun van Palat zijn ze al kwijt in Wanica,want deze houdt ermeeop voor lat wel voor de NDP dus elders kan hij nog altijd binnen stappen. Citaat palat; In die 10 jaren dat ik bij de NDP ben ….heeft geen enkele andere partijtopper mij een DOLKSTEEK gegeven dan mij partij.Ik heb mijn krachten en niets terug gekregen dus in 2015 stop ik bij de ndp. Einde citaat.Dit is daarom de reden waarom Abrahams de kar voor de NDP zou trekken in wanica, toen er protesten kwamen zeiden ze dat DiDiBrie de kar zal trekken in Wanica jaaaaa goed zo dan ding kan klarie moro snel door Santohki in Wanica.
  Maar Palat zei niet dat hij uit de politiek stapt, hopelijk gaat hij naar de VHP,want dat kunnen de hindoestanen wel,maaaaar zie je die zwarte die zal nooit terugkeren naar de zwarte partij,want sinds 6000 voor christus had Pengel of Aron of Vene iets met hun oom of tante bla bla bla(wel/niet gedaan) weet ik veel wat- dus deze komt noooiiit meer bij de NPS of SPA or what ever zwart is.Daarom na so wo tang na baka.De VHP groeit echt en ik gun ze de pret.En nogmaals het maakt niet uit wie er president wordt ookal is het een BEEEEEER,maar a DiDiBrie no moes kong moro.Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 99. Michael je klaart me.Is het zo ver dat ons geliefd land in de uitverkoop staat?
  Misschien is het land al verkocht,en de koper is nu spoorloos.Als een schip en bemanning verkocht is voor de laagste bieder,wat is dan ons geliefd land.
  Ja de dingen die je aangeeft roken in een hangmat zitten wachten op wie jou een libie geeft,ja dan komen we zo wel vooruit.En wat zo grappig is de goudzoekers hebben niets hebben ze dat goud verkocht kopen ze een wagi(auto).Maar geen huis en vervolgens gaan ze occuperen,en eisen dat perceel op en lantie moet ze een gratis huis geven.Ik wacht deze soap rustig af.


  Maak melding

 100. Marga,die gewenste leider{doodslager}van je heeft heel veel charisma,waardoor hij voor elkaar heeft gekregen dat zijn eigen lieve zoon in de bak zit.

  Leve je leider…


  Maak melding

 101. Marcel Santhokie heeft geen diplomatiek paspoort nodig.
  Santhokie reisd met principes en volgd de regels zoals het voor iedere burger geld.En bovendien kan hij de hele wereld afreizen no problem.Het verschil met je president is dat hij aan zelf Amnestie doet dankzij brunswijk en somo is hij na jaren weer een vliegtuig in gestapt.En hij wilde de SLM gebruiken als AIR-FORCE ONE.En passagiers moeten achter blijven,Is dat volgens jou vooruitgang.Jullie krijgen nog een SANTHOKIE-AANVAL.Weet je wat ik je aan raad,neem kontakt op met de pres.vraag hem waarom hij niet naar NEDERLAND afreisd.


  Maak melding

 102. bhaai joe tjading jerre.Charismatische president met alleen maar ellende voor het land.Geen intelligente man.Met alleen maar adviseurs die de zaken plat vreten ,omdat deze adviseurs weten dat de charismatsche president niet een geleerde man is.Vreten ze de boel plat,daarom a kas legie.Wat een opschijf.


  Maak melding

 103. Er zijn mensen die zich aan etnische haat schuldig maken.
  Ik ben zelf kleurenblind. Ik benoem alleen de wrange vruchten van kabinet Ameraali/B.
  Ben zelf kleurenblind.Ik was trots op mijn president Vene met zijn tien schone vingers. Vond hem te nationalistisch (hij had allang hulp kunnen inroepen om die roversnest uit te mesten) en zwak.
  Santhoki lijkt mij een eerlijke en charismatische man. En in ieder geval heeft hij de MULO in Suriname met succes doorlopen. Want de meest LIJDERS nu in Suriname hebben niet eens een brevet van de MULO gehaald. MULO betekent Meer Uitgebreid Lager Onderwijs.
  Santhoki heeft minimaal hoger beroepsonderwijs met succes doorlopen (inspecteuropleiding op de de politieacademie in Apeldoorn). We hebben mensen nodig in Suriname die op een integere wijze leiding en richting kunnen geven aan het land, zodat het land ook kan doorstoten in de vaart der volkeren.
  We hebben geen hosselaars en mensen nodig die hun geld proberen te verdienen in de alternatieve- en criminele sectoren, als Lijders.

  Wat zijn nu de wrange vruchten van de huidige kabinet in Suriname.
  De kerncompetenties zijn: list en bedrog, megalomanie, gelegitimeerde diefstal en – grondroof, verspilling, het degenereren van het parlement tot een club van jaknikkers en hielenlikkers, de infantilisering van de samenleving, het misbruiken van de staatsinfrastructuur, het duperen van SLM-passagiers, intimidatie, fysieke bedreiging,verval van waarden en normen, toenemende verpaupering, bedreiging van have en goed).


  Maak melding

 104. Beste gup
  @gup
  http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2524071/2000/08/01/Hindoestanen-doen-het-niet-beter.dhtml
  Dat artikel uit de Trouw is heel erg oud en éénzijdig.
  Kijk maar eens rond op hoge scholen en universiteiten.
  De WAARHEID antwoordt hier op is: we hoeven niet op hoge scholen en universiteiten te kijken we kunnen ook op de markten kijken in Amsterdam, Rotterdam, denhaag , Utrecht. Daar zijn ze beter gerepresenteerd dan op de hogescholen en universiteiten waar de Creolen Heer en Meester zijn. Onderzoek was goed scriptie moet iedereen lezen daar worden de fantasieën van de Hindoestanen aan de Kruis genageld. De Hindoestanen zijn geen harde werkers maar Goeie drugsSmokkelaars met hun tropischewinkels en hun PakkettenDiensten.
  Koelie RAY is een DALIT die in een fantasie LEEFT en MIKRONDE jou Land is geen Suriname maar de krottenwijken van INDIA!


  Maak melding

 105. @Glenn

  Hahahahaaaaaa….
  Pieters zegt dat zijn partijgenoot in deze de creool zich liever begeeft in een Leeuwenkuil met hongerige leeuwen, want volgens hem gaan de hingerige leeuwen hem ,hun,niet opeten!
  Toen dacht ik van HMmmmmmmmm….er moet iets ernstig mis zijn met Pieters en zijn volgelingen dat zelf de hongerige leeuwen hun niet lusten!!
  De hongerige leeuw moet ook gedacht hebben …ik val liever dood van de honger dan pieters en zijn volgelingen als maaltijd te gebruiken!

  Whahahaaaaaaaaaa,……haaaaahahahaaaa


  Maak melding

 106. Beste bhaai,

  Woensdag 25 september 2013 om 16:01 uur, door bhaai
  VHP soso lobi 4ever… NDP soso COCA 4ever.
  DE WAARHEID antwoordt hier op is al weer een DALIT leugen,het is bewezen dat de grootste drugsmokkelaar van Suriname de Hindoestanen zijn hun tropischewinkels en hun PakkettenDiensten. Ze zijn alle LID van de VHP.. VOERMANG Hindoestanen Partij.


  Maak melding

 107. OOH KOELIE RAY,

  De Creolen hebben meer recht op Suriname dan die Hindoestanen. De Hindoestanen zijn GASTARBEIDERS die zijn Blijven hangen in Suriname omdat Hun DALIT leven in INDIA was onmenselijk. Zodra President Bouterse de GASTARBEIDER Vergunningen van al die Racistische DALITS met terugwerkende Kracht intrekt dan gaat KOELIE RAY samen met de DALIT TOP van de VHP met de Boot terug naar India.

  Groeten ,
  Zet al die racistische Dalit eruit!!


  Maak melding

 108. @medusa
  -Boek gaat maar tot 1994 (door Mies geschreven en verder door niemand ondersteunt of onderbouwt)
  -Twee groepen van 64 uit Den Haag en A’dam (waar zit de rest?)
  -Er zijn geen universiteiten in Den Haag.

  stukje uit 2006 van onderzoeker jeroen post

  Dat er problemen zijn in het onderwijs binnen de Surinaamse groep en dan met name de Afro Surinaamse groep is al veel langer bekend. Meer dan 70% van de jongens binnen die groep maakt zijn HBO niet af en voor het MBO gelden bijna dezelfde cijfers. Meisjes doen het iets beter.

  Wat vreemd is, is dat de onderzoeker er een aantal aannames uitgooit waarde honden geen brood van lusten.

  De aannames en aanbevelingen maken duidelijk door wie deze onderzoeker is betaald en welke belangen er moeten worden gediend. Hij spreekt over de de onwenselijkheid voor specifiek op de doelgroep gerichte projecten maar dan zegt hij dat de problemen gericht moeten worden aangepakt. Hoe dan?

  Als een specifieke groep duidelijke problemen heeft, problemen die ook in eerdere onderzoeken goed in kaart zijn gebracht en waar er ook specifieke oplossingsmodellen zijn uitgekristalliseerd, hoe wil de onderzoeker dan dat er geen specifiek op die groep gerichte projecten komen? Moeten de problemen worden opgelost of niet?

  Wat is de reden, wat zijn de argumenten om geen specifieke projecten te ontwikkelen en als die er al zijn, zoals in eerdere studies is aanbevolen, waarom worden die niet ondersteund?

  Uit eerdere onderzoeken bleek dat de thuissituatie een marginale invloed heeft op schoolprestaties maar dat de verwachtingen van docenten en het schoolsysteem/de kwaliteit van het onderwijs, de grote factoren zijn die zorgen voor die achterstanden.

  Verder dat er vanuit vooral de Afro Surinaamse groep weinig tot geen initiatieven zijn ter ondersteuning voor kinderen. Dan hebben we het over georganiseerde structurele oplossingen (op het onderwijs en de kwaliteit van het onderwijs gericht).

  De onderzoeker geeft verder aan dat je goed moet kijken naar de positie van een groep en noemt Amsterdam zuidoost als voorbeeld. Over welke voorbeelden heeft hij het? Zijn de cijfers in Zuidoost anders dan in de rest van de stad? In welk opzicht heeft stedelijke vernieuwing invloed op de schoolprestaties en op wat hij aanhaalt als een van de factoren,b.v. tienermoederzwangerschappen?

  Het aantal eenoudergezinnen in Zuidoost is percentueel gelijk aan de rest van de stad als het gaat om Surinaamse gezinnen. Kortom, een onderzoek dat volgt op een aantal onderzoeken waar de conclusie werd getrokken dat het twee voor twaalf is en dat er specifieke maatregelen genomen moeten worden voor de doelgroep. Er is niets met die aanbevelingen gebeurd, ja er zijn een aantal conferenties gehouden en dat was het. Het bekende patroon dus.

  een stukje van de waterkant zelf:
  http://www.waterkant.net/suriname/2013/08/13/schoolprestaties-in-nickerie-beste-van-suriname/

  en op deze school stikt het waarschijnlijk van de negers.

  nog een artikel
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/13535

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/1205591/2008/09/10/Hindoescholen-Nederland-presteren-goed.dhtml

  Medusa in plaats van dom te kletsen kan je misschien beter zelf een boek gaan schrijven.


  Maak melding

 109. Beste Sing Sing

  Sing Sing zei:Santokhi lijkt mij een eerlijke en charismatische man.

  De WAARHEID antwoordt hierop is Santokhi liet zijn vrouw een huis kopen van de grootste drugdealer en jij noemt hem eerlijk. Santokhi is een geslepen Schurk net als de VHP TOP.
  “Vrouw minister Santokhi kocht huis van Segebai”
  Surinaams minister Santokhi van Justitie en Politie zou zakenpartner zijn geweest van de op 11 augustus in Nederland geliquideerde August Adjoeba, alias Segebai.

  http://www.nujij.nl/algemeen/vrouw-minister-santokhi-kocht-huis-van-segebai.3438981.lynkx


  Maak melding

 110. Ik zeg altijd: er is maar één land, en dat is de wereld.
  Ëén volk= de mensheid. Eén taal= de liefde.

  Er zijn landen waar je het recht hebt om inwoner te zijn van het land. Er zijn landen waarbij je de plicht heb om inwoner te zijn van zo’n land. Wat zou er gebeuren als Suriname zijn grenzen open zou gooien en men mag zonder obstakels het land uitgaan, bijvoorbeeld richting Nederland. Iedereen zou een gratis Nederlands paspoort krijgen en een vrij ticket. Wat zou er gebeuren met Suriname.Wie zouden overblijven in Suriname?

  Ik denk de bewerkers van het land. Mensen die met noeste arbeid op het platteland hun brood verdienen. En wie zijn dat??

  De anderen zouden we allemaal tegenkomen in Amsterdam denk ik.


  Maak melding

 111. WETEN JULLIE WAAROM BOUTA AAN DE MACHT ZAL BLIJVEN OOK NA 2015?

  OMDAT JÚLLIE HEM DE GELEGENHEID GEVEN TE HEERSEN OVER JULLIE VERDEELDHEID!

  DE ENIGE DIE BAAT HEEFT BIJ DIT RACISME VAN HET LAAGSTE SOORT, IS MENEER BOUTERSE. HIJ LACHT IN ZIJN VUISTJE ALS JULLIE MEKAAR HIER ZO AFMAKEN.
  ALS RACISME WINT, VERLIEST DE DEMOCRATIE!!


  Maak melding

 112. BESTE GUP,

  Met zwarte scholen bedoelen ze niet zwart van kleur maar dat de meerderheid van buitenlandse afkomst is dat zijn Marokkanen, Turken en Surinamer Creolen en DALITS(Hindoestanen) en Javanen. Tenzij Gup de Hindoestanen als BLANK ziet.

  AUUWWWW De WAARHEID doet je pijn niet in je KONT dat laat ik aan je PA over maar met het Licht van de WAARHEID!


  Maak melding

 113. BESTE TAMARA
  De Creolen zijn nooit racistisch geweest het zijn de Hindoestanen vanaf dag 1 toen ze uit hun boot stapte proberen ze hun DALITS Trauma die ze hebben over gehouden van de hoge kasten in India op de Creolen af te reageren. De Creolen zijn een vreedzaam Volk we leven in Vrede met de Javanen en chinezen Maar die racistische Hindoestanen worden met de dag erger, we lieten die racistische DALITS met rust maar het wordt erger nu slaan we terug!

  Die Dalits moeten weg uit Suriname de Creolen betalen hun Boottocht naar Huis(KROTTEWIJK In INDIA) terug

  Nog een Fijne Avond
  TAMARA


  Maak melding

 114. Nikkers hebben geen cent om ook maar een kano te kopen laat staan voor een overtocht.
  Nikkers zijn zo vreedzaam dat er een oorlog heeft gewoed.
  Nikkers woonden allemaal in villa’s voor ze verkocht werden voor een paar kralen en een spiegel door hun buurman.

  Waarheid mijn vader is bekend.Heeft jouw moeder ooit verteld wie je echte vader is? of noemde je alle mannen die je moeder in Diamonds bezochten pa?


  Maak melding

 115. Beste waarheid,

  Ik denk dat je in een nachtelijke dwaling zit of zich bezig ben met een nachtvoorstelling en veel inconvenient heb..SOON zien we zelf wel wie de lakens gaan uitdelen.
  SUC6.


  Maak melding

 116. @ gup
  En je krijgt nog plussen ook voor je schaamteloze opmerkingen!
  En de partij die jij aanhangt moet dus aan het bewind komen in Suriname!
  DIT ZEGT GENOEG OVER JOU JOUW PARTIJ EN WATERKANT.
  WAARDELOZE MENSEN,EEN WAARDELOZE PARTIJ EN EEN WAARDELOZE SITE!!!


  Maak melding

 117. @Gup
  Beste Gup,
  Wat is er aan de hand je typ zo krachtig, je schiet uit je slof heb je net een PIK Sambal van je PA gehad? 1 En je hebt helemaal gelijk Creolen hebben geen Cent maar honderden tot duizenden de EURO’S en Goud. 2 Creolen kopen geen Kano maar SpeedBOTEN wanneer een Dalit als GUP In zijn Kano aan het roeien is dan kunnen wij over hem heen varen wij noemen dit DALIT Sport. 3 wij hebben nog steeds Villas en je DALIT moeder verkoopt nog steeds Kralen en spiegels op de markt voor een paar centen om brood voor je te kopen. 5 en ja GUP je vader is bekend zie link http://nieuws.thepostonline.nl/2013/09/13/doodstraf-voor-verkrachters-india/
  6 ja mijn moeder heeft mij verteld wie mijn vader ze zijn samen eigenaar van de DIAMONDS en ze Noemde alle mannen op die Voor GUP zijn moeder, Zuster, Tantes kwamen in DIAMOND waar ze een kamer hebben bij de LELIJKE DIKKE GOEDKOPE HOEREN, Neuken wanneer je dronken bent de GUP Familie KORTING.
  Ik wens je nog een fijne avond en hoop dat ik je vragen respectvol hebben beantwoord.


  Maak melding

 118. @gup.
  http://www.waterkant.net/suriname/2013/08/13/schoolprestaties-in-nickerie-beste-van-suriname/

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/13535

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/1205591/2008/09/10/Hindoescholen-Nederland-presteren-goed.dhtml

  DIE SCHOLEN EN HUN ZOGENAAMDE LERAREN ZIJN NIET TE VERTROUWEN!!!
  Het is toch niet zolang geleden dat er leerlingen van een middelbare school in Nickerie reeds dagen voor aanvang het examen met economie exemplaren rond liepen?

  Niet zo lang geleden zijn na elkaar 2 collega’s van een bepaalde school per staande voet ontslagen omdat ze zo slim waren hun (Hindoestaanse leerlingen voor te zeggen en te knoeien aan hun examenwerk.)

  DUS LAAT DIE HINDOESCHOLEN in Suriname en Nederland MAAR “GOED” PRESTEREN!
  JULLIE VALLEN EERSTDAAGS DOOR DE MAND!


  Maak melding

 119. Redaktie zegt:”Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden”.
  Lees het maar goed,versturen hoeft niet.
  Want de eerlijkheid komt nu naar boven hé!
  Zijn de reacties van gup ook goedgekeurd?
  Stelletje schaamteloze racisten!!!!!!
  Bah!!!!!!


  Maak melding

 120. Bhaai
  Beste Bhaai,
  Je hebt gelijk we zullen zien wie de lakens gaat uit delen en wie massaal naar GUYANA gaat v;luchten. Ik heb nog nooit van dappere Hindoestanen gehoord behalve op Waterkant achter hun toetsenbord.
  Rust Zacht Bhaai.


  Maak melding

 121. Mensen, zwart, wit, bruin, oranje, geel, blauw, kleurloos en mensen zonder vlag. Het is niet goed in welke richting deze polemiek zich ontwikkelt.

  Ik denk dat de we LEIDERS nodig hebben in Suriname, die capabel, integer, een hoog ethisch besef hebben, die out de box kunnen denken, een harde werker is, kleurenblind zijn,die weet wat armoede doet met mensen, iemand die rechtschapen is, die weet dat kennis de duisternis uit de hoofden van mensen kan weghalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.