woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij‘Veel meer Brazilianen in Suriname dan geteld’

‘Veel meer Brazilianen in Suriname dan geteld’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 sep – Er zijn vele malen meer Brazilianen in Suriname dan formeel gerapporteerd wordt na de laatste census. Dit stellen de Braziliaanse ambassade en de commissie Ordening Goudsector Suriname, OGS. Volgens het Algemeen Bureau voor de Statistiek verblijven in Suriname ongeveer drieduizend Brazilianen. Dit komt over als hoogst onwaarschijnlijk.

“Het aantal Brazilianen in het land is niet afgenomen. Ondanks een verdubbeling van onze diensten, draaien wij nog steeds op volle toeren. Er worden bijvoorbeeld op jaarbasis nog steeds drieduizend paspoorten verstrekt”, zegt ambassadeur Marcelo Baumbach tegenover de Ware Tijd. Ook de OGS vindt dat de census er ver naast ligt. Geschat wordt dat er in Suriname minimaal dertigduizend Brazilianen wonen, die vooral actief zijn in of rond de goudindustrie.

Baumbach vermoedt wel waarom er zo’n groot verschil is tussen de cijfers uit de census en de werkelijkheid. Het is niet bepaald makkelijk Brazilianen in Suriname bij te houden. “Mensen komen en gaan. er wordt ook veel heen en weer bewogen tussen Frans Guyana en Guyana, via Suriname. Velen zijn bang om zich te laten identificeren uit vrees dat ze het land uitgezet zullen worden. Wij doen ons best om mensen te laten weten dat ze niet bang hoeven te zijn”, aldus Baumbach.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Simpelweg tellen is niet het sterkste van de machthebbers.
  Waarom gaat alles wat ze aanraken \ aan plannen maken fout?
  Welnu ze kunnen simpelweg niet tellen.
  Chinezen verkeerd, Brazilianen verkeerd, Plotseling 30.000 kinderen uit de lucht komen vallen, bij de begroting 2013 geen rekening gehouden met de invoering van Fiso die de loonkomponent zou doen laten stijgen. etc etc. Feest vieren maar geen geld hebben om je toeleveranciers te betalen. Bouwen bij de fleet, maar geld betalen aan de aannemers is er ook niet meer bij.


  Maak melding
 2. Ja ja ze worden nu snel geteld omdat Bouterse straks die stemmen nodig heeft!

  En geloof me mensen, Bouterse blijft nog tot einde van dagen zitten! En wie doet hem wat?

  NIEMAND!

  Wat een machtige man he, alle Surinamers zijn zijn persoonlijke slaven voor nu en de komende jaren. Wil je niet luisteren dan verdwijn je spoorloos!


  Maak melding
 3. Zo gaat dat in su met een stel hersenloze idioten aan de macht. De kleine man telt niet meer. Zelfs de buirenlanders kjnnen ze nieg bijhouden. Maar de hele wereld mzg zien hoe ze kunne feesten en yang dringi.


  Maak melding
 4. Dit krijg je als er geen enkel toezicht gehouden op deze straatarme harde werkers binnen het GOUD sector,velen zijn ook nog illegaal en niemand weet precies hoeveel Brazilianen er in Suriname wonen.Dat er heel veel zijn dat is duidelijk. Het komt op neer dat ze ooit Suriname misschien ook willen gaan veroveren.Momenteel is ook controle haast niet mogelijk.Suriname waar gaan we naar toe!!!!IK ben vanaf gisteren ook al zo diep teleurgesteld van de aanhouding van schip onder SUR.vlag waardoor ik al mijn dure sierkleding,petten,tassen,riemen,schoenen,etc ben gaan vernietigen.


  Maak melding
 5. Waar heerst er nou geen criminaliteit.ook in Nederland wonen er veel illegalen de oost Europeanen werken ook voor een habecrats jullie zeuren heel veel ! Wat is er mis met de huidige regering? 2013 zit hopenlijk dezelfde regering aan de macht want de vorige hebben niets voor je opa/oma kinderen gedaan deze regering creeet tenminste werk en mensen willen werken hoeveel goud is en andere stoffen is er door de vorige regering weggesluisd. Heeft de kleine man daar van kunnen profiteren of het volk van Suriname tang fie tak fie jere


  Maak melding
 6. @florenc wat is dat met jou en 2013?
  Loop je een paar jaar achter ofzo?
  De verkiezingen in Su zijn toch pas in 2015?
  In Nederland hebben we zeker veel illegalen,maar die halen geen goud,gas of olie uit de grond en de bomen laten ze ook staan.Er is altijd al meer dan genoeg werk geweest in Suriname,maar tussen willen en doen zit een groot verschil.


  Maak melding
 7. 10% van de bevolking waaronder chinezen, haitiananen, brazilianen, guyanezen in Suriname is daar illegaal. En ondanks dat mijn koemba tei in Suriname is begraven betaal ik netjes voor een visum bij aankomst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES