‘Verbroederingspolitiek Lachmon niet vergeten’

54

PARAMARIBO, 22 sep – De Surinaamse samenleving is de verbroederingspolitiek van Jaggernath Lachmon niet vergeten. Dit stellen bestuursleden van de Verenigde Hervormde Partij, VHP. De politieke partij van Lachmon staat nog immer achter deze politiek van samenwerken en samen leven.

Het is ook reden voor de VHP om Lachmon extra in het zonnetje te zetten. Al was dit alleen bij zijn standbeeld op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Bij de herdenking van Lachmons jaardag (hij zou bij leven zes en negentig zijn geworden, red.) werd verder getrokken dan alleen maar bloemen leggen. Een groepje topfiguren van de VHP en het Nieuw Front hoorde aan hoe Jaggernath Lachmon alleen maar bij de groten kon horen.

De verbroederingsfilosofie werd vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw gepredikt als middel tot minstens naast elkaar leven. De verschillende etnische en culturele groepen in Suriname zouden elkaar moeten vinden voor tenminste een sociaal compromis. Lachmon noemde zelf graag het voorbeeld van Johan Adolf Pengel, leider van de Nationale Partij Suriname. Toen Pengel op gegeven moment geen zetel haalde, was het Lachmon die hem een VHP-zetel aanbood.


54 REACTIES

 1. ja als er een niet vergeten mag worden dan is hij het voor surinaame hij was een van surinaame grote zoonen een man van woordt een man van grote betekenis voor surinaame hij moet nooit woorden vergeten gado bless surinaame en lachmon leve nieuwfront leve vhp nps


  Maak melding

 2. Verbroederingspolitiek, zo daar sprake van was is thans aan het verbroeieren. Ooit eens reed een prominente Justitie minister van de VHP door na een aanrijding in de Herhutterstraat, de aangeredene in hulpeloze toestand achterlatend. De Mr, Dr, Drs gevraagd naar de preciese redenen van zijn doorrijden antwoordde, ” ik dacht dat het een bosneger was”.
  Van de man moest door het lange wachten een been worden afgezet. Ik kan het wel weten, het betreft mijn bloed eigen neef!


  Maak melding

 3. Pengel en Lachmon waren verstandige leiders die bereid waren in het belang van Suriname te denken. Als ik naar de huidige politieke leiders als Bouterse , Somohardjo en Brunswijk kijk vraag ik mij af wat er mis is gegaan in de algemene ontwikkeling van de Surinamers, die willens en wetens achter hun aanlopen. Mijn ouders waren een product van de koloniale tijd, waarbij aspecten als discipline, orde en het afblijven van andermans eigendom hoog schoorde.
  Als ik nu kijk naar de morele waarden en normen van de huidige generatie in Suriname ben ik minder positief gestemd


  Maak melding

 4. Pengel was één van de grootste boeven en volksmennaars die Suriname ooit heeft gehad. Pengel was net als DiDiBri, maar dan zonder te zwaaien met een geweer, te dreigen met militaire macht en zonder drugs.

  Allemaal demagogen, machtswellustelingen en megalomanen.

  Ik moet wel zeggen dat ze iets meer gevoel voor het land hadden en iets minder immoreel waren dan DiDibri.


  Maak melding

 5. Geachte heer Humphrey,

  Het volk van Su ziet dat je met stelen, moorden, roven, drugs dealen het veel verder kan schoppen in SU dan met studeren. Zie Bouterse, Brunswijk en Somo.

  De grootste helden in SU zijn niet bepaald de meeste intellectuelen.

  Als een president zijn zoon cocaïne en wapens laat transporteren, wat moet het gewone volk dan in hemelsnaam doen, die hun leiders als grote voorbeelden zien.


  Maak melding

 6. De verbroederingspolitiek van Lachmon hield in dat hij zich ijverde voor een rol van de hindoestanen in de landelijke politiek. Hindoestanen hadden de economische macht maar het grootste deel van de politieke macht was in handen van de creolen. De verbroederingspolitiek van Lachmon betekende echter niet dat aanstuurde op assimilatie van de hindoestanen in de Surinaamse samenleving. De VHP bleef en blijft een hindoestaanse partij waar er geen plek is voor andere rassen. Dat is juist het probleem van de VHP. Ze houden vast aan hun raciale onderscheid terwijl Suriname hard aan het veranderen is en er andere spelers hun intrede hebben gedaan in politieke en economische krachtenveld.
  De economische positie (lees: macht) van de hindoestanen is door de komst van de chinezen teruggedrongen.
  En de politieke macht is verder verschrompeld. Wie luistert nou naar de VHP? Zelf door samen te werken in het FRONT was de NDP op eigen kracht groter.
  Santhoki doet er goed aan zich van het FRONT los te wrikken en met Bouterse te gaan samenwerken als hij de politieke macht van de hindoestanen niet verder wil marginaliseren. Hand en spandiensten verlenen aan de Amerikanen en Nederland zal alleen maar het wantrouwen tegen hindoestanen vergroten en als men Bouterse boos maakt zal deze groep het meest onder lijden. Zij hebben vanuit Nederland verborgen bezittingen in Suriname. Zitten schelden op internet (met name Facebook) terwijl je het meest kwetsbaar bent is een hele domme actie.


  Maak melding

 7. Lachmon behartigde de belangen van de rijke hindostaanse
  elite en had de stemmen van de arme hindoestanen nodig. daarna mochten ze barsten . het was ook Lachomon die voor de
  onafhankelijkheid heel wat hindoestanen adviseerde om naar
  Nederland te vertrekken want de negers zouden hun vrouwen en kinderen verkrachten . over welke verbroederingspoltiek heeft
  de VHP het ? VHP is en blijft een etnische en racistische partij . ook nu nog . er zal nog veel moeten gebeuren om dit te veranderen . en ik zie ook Santokhie dit niet kunnen bewerkstelligen als ik naar zijn movements kijk.


  Maak melding

 8. @de ndpers hier,
  WZT HEEFT BOUTA VOOR JULLIE GEDAAN??!!!
  En wat doen alle rijke hindostanen bij jullie in de partij?!!Begin ze dan weg te jagen en snel ook…


  Maak melding

 9. Dat is het juist de NDP jaagt niemand uit de partij rijk arm zwart wit geel groen ieder die wilt mag en hoort erbij dat noemt men een tuin vol bloemen niet zoals andere partijen met een tuin met 1 soort bloem en wie het wil zien kijkt er naar wie niet pech gehad maar BOUTA heeft veel gedaan in 3j dan anderen in 15j dus en ja ontkennen heeft geen zin ga niet hele lijst op noemen maar water Electra waarom kan het nu wel en in al die jaren niet alleen dat wil ik weten dank U O ja en welk partij is begonnen met alle etnische groepen er in samen bundelen samen sterk ongeacht ras de NDP nu zie je andere partijen die zogenaamd dat ook zijn maar nee het volk weet wel beter dus de mensen die hier ophitsen en verdeeldheid zaaien gaan echt niks maaien wees gegroet GOD BLESS


  Maak melding

 10. @Boegroe

  Natuurlijk zal de ndp de rijke hindostanen niet wegjagen…wie anders gaan de Oceer campagnes dan finacieren?!
  Al de andere hindostanen zijn niet goed Aldus de ndpers,tenzij je een ndp hindostaan bent met veel geld,dan ben je een goede NDP hindostaan!
  Wat heeft bouta gedaan voor Suriname sinds 25 feb 1980?!
  Hij heeft RAMPEN met zich meegebracht,alleen maar Rampen en o,ja LUCHTKASTELEN!!Er wordt INTERNATIONAAL jaagt op hem gemaakt,hijzelf loopt rond met amnestie ,ziet alleeen de arme kleine landen als zijn vriend gewoon omdat hij de ‘sterkste’ man van de arme landen gekend wil worden,dus de sterkste onder de armen!!!
  Zijn criminele zoon zit vast en papaatje kan niet tot zijn verdediging komen want dan bestaat de kans dat hij 1 cel met dinootje zal delen!!!
  Echt het is alleen je baasje die Suriname telkens weer internationaal te SCHANDE zet!!!De landen waar deze crimineel reizen kan wordt als maar kleiner!!Voor zijn criminele en partners bin crime vrienden doet hij een heleboel,ze worden ministers,ambassadeurs,al hebben ze hun kantoor ergens op straat in Parijs,maar dat is toch beter dan Santo boma voor ze!!???
  O, en de meesten die voor de ndp liezen doen het omdat ze in de hoop leven dat zij het groots kunnen maken onder bouta,want hallo,studeren hoef je niet ,werken pffff…je wordt minister zomaar en je hoeft niet te werken alleen maar graaien!En kijk wie zou geen BENTLY willen rijden a la dinootje style?!Wie wil geen OVERNIGHT MILJONAIR WORDEN ?!

  BOUTA,DINOOTJE,SOMO,BRUNSIE….HET VOLKSVERDRIET VAN SURINAME!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 11. Tak Fi Fosi,
  Je bent niets anders dan een mierenneuker, tenminste je hebt niets meer dan een mierenverstand. Economische macht van de hindostanen verbroken door chinezen? Gedeeltelijk waar, maar kijk in jouw eigen boezem (als je uit die kamp komt). Waar is de jou eigen, bijna 100% overheids, burocratie apparaat bezetting van een paar decennia terug? Bijna overal zie ik meer ma-es dan moesjes… what happened?


  Maak melding

 12. De bewering dat Lachmon de Hindostanen zou hebben geadviseerd om vlak voor de onafhankelijkheid van Suriname naar Nederland te vertrekken is nooit bewezen. In de archieven heb ik geen materiaal hierover kunnen vinden. Welk politiek leider zou zoiets stoms tegen zijn eigen achterban zeggen? Tussen 1973 en 1975 gingen ook tienduizenden Creolen naar Nederland. Ik ben zelf na 1980 uit Suriname vertrokken, en ben nog steeds blij dat ik de keuze heb gemaakt. Ik denk dat meer dan 90 % van de mensen die destijds voor Nederland hebben gekozen achteraf ook blij zijn met de keuze. Ben Lachmon wel dankbaar dat hij tot zijn dood als bruggenbouwer heeft gefungeerd om de harmonie in Suriname te bevorderen.


  Maak melding

 13. Hindoestanen schrijven over Bouterse met drugs wie waren de eerste smokkelaars de hindoes in droge vis toen Bouterse ze door had is hij meegaan doen. mensen kan je geschiedenis goed


  Maak melding

 14. @ Voorstander
  Sterker nog ik denk dat als we de jaarlijkse hoeveelheid drugs van de bolletjesslikkers afzetten tegen de hoeveelheid die via tropische winkels (die als dekmantel fungeren) Nederland binnenkomt, dan zal het blijken dat zij die dagelijks schreeuwen dat Bouterse een drugsdealer is, nog dieper in de drugs zitten dan Bouterse. Bij elke grote drugsmoord is er een link met een hindoestaan. Neem maar de rioolmoord in Almere, of de metselmoorden. Het zou me niet verbazen als later blijkt dat de moord op John Viera ook uit die hoek komt. Ja ja zogenaamd schreeuwen dat men rechtvaardigheid wilt en dat Bouterse opgesloten moet worden, maar laten we dan inzomen wie de grote mannen zijn in Suriname die zich met drugs bezighouden, want de creolen en Javanen zijn het zeker niet. Die zijn kruimeldieven, maar wie zijn de mannen die handelen in kilo’s en tonnen coke? Daar moet de DEA zich maar eens meer in gaan verdiepen, want een autobedrijf of frisdrankenbedrijf opzetten en zeggen dat je aan eerlijke handel doet kunnen we allemaal.
  Daarom lijkt het me beter dat de betweteraars hun mond dichthouden want als de beerput opengaat is het einde van de VHP. Santhokie weet dat. De aandacht naar Bouterse verleggen is een rookgordijn. Bouterse in zijn eentje zorgt voor alle drugs naar Nederland? Wie zijn de mensen die de bolletjesslikkers bevoorraden? Is dat ook Bouterse? Dino is opgesloten maar de vliegtuigen zitten nog steeds vol bolletjesslikkers. Bouterse brand zijn vingers er niet aan dus wie zijn ze? Ga onderzoek in Suriname doen dan kom je er gauw achter waar de grote voorraden liggen. Het is net een piramide met de bolletjesslikker onderin, maar helemaal boven wemelt het van de hindoestanen. Natuurlijk hebben de meesten een dubbele paspoort. Ik druk de AIVD op het hart om elke tropische winkel in de gaten te houden, dan zullen we gauw achter komen of Bouterse de drugsdealer is.
  Dan wil ik het helemaal niet hebben over al die huizen in Suriname waar de Nederlandse belastingdienst (FIOD) niks van weet.


  Maak melding

 15. In het land van blinden is die persoon met een oog koning. Dat was het geval met mijnheer Lachman. Mijnheer Lachman was de dictator binnen de VHP, iets tussen basja bobo en Kim il sung. De ja-knikkers werden beloond met posities, benoemingen, studiebeurzen voor hun familie en de personen met visie voor een betere toekomst eruit gegooid. De HPP, DOE, Actie Groep waren meestal personen met een visie voor een beter Suriname die uit de VHP werden gegooid en ineffectieve splinter groepen vormden, de NPS wilde nooit meer hindoestanen in hun groep behalve Karamat Ali dus die oude politieke partijen bleven vastgeroest in hun oude koloniale heers en verdeel cultuur.
  Mijn ganse hoop is dat de NPS en VHP met een lijst de volgen verkiezingen ingaan.


  Maak melding

 16. Marijke Djewalapersad heeft ooit verklaard dat het deze man was, die opdracht had geven om gebouwen voor de onafhankelijkheid van Suriname in brand te steken.
  En zij kan het weten, ze was ooit zijn lieveling tot dat ze in onmin viel bij hem!
  Dus dat moeten we ook niet vergeten.


  Maak melding

 17. Wat heeft Lachman voor de Hindoestanen gedaan, zowel eerder vermeld voor de ELITEN (panday, Moengra enz)
  voor de gewone Hindoestaan als ik, O, O, O, O
  niks, dan praten jullie over verbroedering.
  hij was gewoon een kwal voor de Hindoestaanse gemeenschap.
  Hij heeft alles belooft maar niks gedaan.
  hij had geen uitweg, dan maar verbroedering.
  wegwezen geen herdenking voor dit soort parasiten.
  Boxel


  Maak melding

 18. “”Welk politiek leider zou zoiets stoms tegen zijn eigen achterban zeggen?””

  Somo heeft het openlijk gedaan, de VHP minder openlijk, maar wel degelijk. Ook andere rassen zijn vertrokken, voornamelijk vanwege de angst die werd gezaaid en die nooit werkelijkheid is geworden. Surinamers snappen wel degelijk dat ze met elkaar MOETEN samenleven.


  Maak melding

 19. hallo bonkito de aap denk jullie zwarte dat alle hindustanen en javanen bang waren voor de geval van zwarten pakken de vrouwen af van hindustaan of javaan wel alle zwarte criools ga slapen wat zie je nu mooi dokla criools willen alleen andere volk hindustaan of bakra waarom omdat jullie criolen maken niks in jullie leven zwakkelingen dat jullie zijn jullie denken dat jullie heel wat zijn in suriname mooi niet en als jullie zoo heel wat waren waarom zijn jullie voor ouders op gepakt in afrika en in boot gezet en aan werk gezet door de blanken omdat jullie zwak waren de negers dus zwakelingen zoo ook in holand zijn jullie ras zwak grote bek maar niks jullie vrouwen wil niet met jullie zijn ze willen andere volk om licht gekleurde kind te krijgen willen af van de aap kop en pik donker kleur monkie hoor je goed trouwens in amerika worden jullie in elkaar geslagen door de mexicaans en de hel angels trouwens indoneschie mensen zijn niet bang vroeger waren het vechters met kap mes nu tegenwoordig de jeugd en javanen zijn nu terug houdend maar in nedrland mooi niet ook hindustanen nu terug houdend jullie vrouwen gaan in holand vreemd met turken marokanen en hindustanen bakra en zeg zelf neger mannen zijn niks ze denken dat ze dit zijn in hun fantasie maar werkelijk niks en dit ook aron pengel en lachman hebben suriname naar klote gebracht lachman grote verader overloper en bouta en somo bruinswijk santokie jullie ook allemaal boefen deze boefen vrouwen gaan onderling vreemd met elkaar trouwens bonkito allemaal in suriname laat we eerlijk zijn wie wil nou een pik donker man hebben niemand een paar mischien maar niemand wacht er op terwijl jullie watter tanden op licht gekleurd ras hahaha in de wereld zullen altijd licht gekleurde mensen de baas zijn altijd en zoo hoort het ook hoe lichter hoe reiner je ben hoe donker zoo een duifel met slecht hart trouwens hoor dit ik heb gedroomd dat er na een paar jaren de tijde van vroeger terug kom de boot staat klaar voor de zwarten avro,s maar dit keer word jullie vervoert naar een planeet hahaha word niet bang gebeurd niet maar wie weet tjauw


  Maak melding

 20. Papa lach 50 jaar vhp voorzitter geweest en politicus, wat heeft hij voor suriname gedaan?? alle hindoestanen weggejaagd naar tata, nickeriaanen altijd dom gehouden in hun vooruitgang. Geen blaam tezien dat je totnu toe kan schreeeuwen, door dank aan papa lach dat dit een surinaamse trots is. Bosje heeft zijn bosjebrug,dat is een trots en vooruitgang, bouta zijn revolutie en corruptie. Arron, pengel, lach hun borstbeelden hahah, is dit een trots.


  Maak melding

 21. Hallo ROBERTO de Racistische HINDOESTAAN, een BIKITO is net zo BEHAARD als jou en heeft de zelfde stijlhaar als jou. Als je een BOKITO wilt zien kijk eens goed in de SPIEGEL.
  Racisten als ROBERTO moeten we uit het land zetten want je voor ouders waren Gastarbeiders en wij kunnen nog steeds hun Racistische nazaten uitzetten door hun Gastarbeiders vergunnen met terugwerkende kracht in te trekken. Creolen hebben vanaf begin altijd vreedzaam geleefd met andere volken het waren de Hindoestanen die de creolen discrimineren en het nog steeds doen. Wij de creolen zullen nooit toestaan dat de Hindoestanen van Suriname LITTLE INDIA maken met hun KASTEN SYSTEEM want de Hindustaanse nazaten zijn de kinderen van de untouchables. In INDIA waren jullie slaven voor de hogere kasten en minder waard dan een dier daarom kwamen je voorouders naar Suriname voor een nieuw leven. Je hebt 2 keuzen of je leeft vreedzaam met alle volken in Suriname zonder discriminatie of je kan met je gezin terug naar INDIA naar het dorp van je voorouders de untouchables KROTTEWIJK.


  Maak melding

 22. Ja ik zal wel antwoorden maar mij niet verlagen naar de manier of mentaliteit van RAY EN ROBERTO want als het nu een hindoestaan Javaan of noem maar op geel groen rood paars bruin zwart ik hou van de ganse kliek ik heb van mijn ouders geleerd dan wij allen kinderen zijn van 1 god al noemen wij allen hem naar een ander naam er is er maar 1 die de wereld schiep en het is niet mijn trots dat het zo is maar ik hou van hun met heel mn hart niks is mij liever dun hun ik ben GOD dankbaar ik heb 3 kinderen en de hele wereld mag dat weten 1 moeder blank 2 moeder hindoestaan 3 moeder uit brazil dus ik ken en duld geen racisme het is hoe en wat jij bent GODS liefde kent geen grenzen dus bekijken jullie het maar GOD met U


  Maak melding

 23. Aan Waarheid
  Waarheid dit soort lui laten Suriname achteruit gaan en lachen als het niet goed gaat terug sturen die Hindoestanen. Zij blokkeren de handel en de economie.idd zij leven nu nog met het kasten sisteem.Ongelofelijk maar waar zij horen niet thuis in Suriname.En daarom verlinken ze Bouterse alleen dat ze van Suriname een little India kunnen maken.


  Maak melding

 24. tenminste is de naam van heer meester lachman niet verbonden met

  crimies,drugs,moorden,wanted persoon,z.a. vader en zoon..

  hij wordt door vele leiders binne/buiten sme hoog gedragen,gerespecteerd..

  maar dat kun je niet zeggen van de huidige lijder sme,die verbonden is aan allerlei crimes..

  en bovendien wordt gezocht door de amerikaanse overheid en zal zeker op korte termijn worden opgehaald om daar in New-York verantwoording afteleggen en niet in het poppenkast in sme..

  censuur is ten top in sme,weinigen weten wat er buiten sme gebeurt..


  Maak melding

 25. @Boegroe

  JE BENT EEN MOTJO PA!!
  Een familieman heeft 1 vrouw en kinderen metdezelfde vrouw!!Mamamapiema je hebt 3 verschillende vrouwen en een moksie kroost ,en dan voel jij je nog TROTS op jezelve,wel Eigen lof stinkt!!Bastaard ,je bent een bastaard!!Je naait die vrouwen stuk van verschillende rassen omdat je bij hun aan de poenettes wil zitten dit heft niks met liefde te maken maar met BEGEERTE,SEKSBELUSTE BOEGROE!!
  Walgelijke idioot!!


  Maak melding

 26. @Waarheid

  Wordt jij niet moe om berichten uit andere landen voor ons te plaatsen hier?!
  Sjeesjes,wij zijn geboren surinamers,wij zijn de hindostanen van Suriname met onze voorouders uit India!!Wees jij blij zwartje,dat jij gezegend bent en niet in het land van je voorouders Afrika bent geboren. Anders zou je vandaag misschien behoren tot de groep van ZWARTE TALIBAN die in opmars is ergens buiten Suriname!!!Of je zou een HUTU EN OF EEN TUTU ZIJN !!


  Maak melding

 27. Hahahaaaaaa…de dwazen proberen de naam van J.Lachmon te bekladden….hmmmmmm…wel een beetje laat .Lachmon heeft op waardige en respektvolle wijze afscheid genoemen van deze wereld en wordt hij heden nog altijd gezien als een GROTE ZOON van Suriname!!
  Kijk maar naar bouta,die is de lijder maar zowel international als national negatief in het beeld!!


  Maak melding

 28. @ Ray
  Ik probeer de naam van Lachmon niet te bekladden. Dat doe jij en de andere hindoestanen die zich verschuilen achter internet wel. Jullie achterbakse aanvallen op Bouterse en de Surinaamse regering heeft niks met Bouterse te maken, maar met het feit dat hij geen hindoestaan is. Alleen als het om een hindoestaan gaat hoort men jullie niet. Alles wat niet hindoestaan is wordt met de grond neergemaaid. Dat gedrag hebben jullie nooit verleerd. Als jullie Suriname en de Surinamers zo haten waarom gaan jullie dan niet weg?
  Het is te zielig voor woorden dat 150 jaar na de afschaffing van de slavernij en 140 jaar jaar na de hindoestaanse immigratie, jullie nog steeds niet kunnen accepteren dat jullie Surinamers zijn. Voor jullie mag er een atoombom op Suriname worden gegooid. Zo erg haten jullie Suriname. Bouterse en zijn zoon misbruiken om het presidentschap in handen van Santhoki te duwen is spelen met vuur. Leg je bij neer dat de rest van de Surinaamse bevolking nooit gaat accepteren dat hindoestanen de politieke macht van Suriname in handen krijgen. Dan zou een verstoring van de balans zijn.
  Voor jou informatie, ook ik zie Lachmon als een zoon van Suriname, maar of hij een grote zoon is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat jij nooit een zoon van Suriname zal zijn. Je kent geen vaderlandsliefde en je zaait alleen maar haat en predikt racisme.
  Over Bouterse en zijn negatieve imago gesproken. Geen koning wordt in zijn land geëerd. Piet Heijn was een zeerover maar is nu de held van vele Nederlanders. wat het nationale betreft. Houdt je aan de verkiezingsuitslag. Dat is de graadmeter voor zijn negatieve dan wel positieve imago in Suriname.


  Maak melding

 29. Tak Fi Fosi

  OH PLEASE, GA DE NAAM BOUTERSE GOOGLEN!!
  Nee zielepoot wij haten Suriname niet!!
  Ik kan een crimineel niet als lijder accepteren,eentje die bovendien ook nog arrestaties op zijn naam heeft staan. PFFFFffff…kijk naar dinootje. Jij hebt geen moeite mee hem als de next lijder te kronen voor jou is het normaal,wel duhhh…niet voor mij!
  Criminelen horen in de gevangenis thuis.
  Je bent misschien na 1980 geboren ,ikke niet ,ik was er al voor 1980!!Wij maken misbruik van bouta en zoon?!!!!

  Whahahaaaaaaaaaa….dwaas je wordt staande door deze twee genaaid elke dag weer!!!
  Echt zoveel onbenul uit jou mond had ik echt niet verwacht!!
  Jij doet aan heldenverering,jij doet geen moer voor het land Suriname,ik integendeel zou Suriname willen helpen bevrijden uit de handen van een CRIMINEEL EN ZIJN NAAM IS BOUTA!!!

  Remember …kijk niet wat jou land voor jou kan doen ,zie wat jij voor je land kan doen!!!!

  Wat leer jij je kinderen dan?!
  …kijk kinderen alleen criminelen kunnen het groots maken in Suriname,dus jullie moeten ook de beste criminelen worden…Ik maak alleen criminelen tot lijders van het land!!

  EY,Tak Fi Fosi

  Geef me een grote brik hoor!


  Maak melding

 30. @ RAY,
  Oooh KOELIE Ray
  Ik zet geen berichten uit andere landen ik geef je geschiedenis les, waar jij vandaan komt en wie je in werkelijkheid bent. Je kast systeem is UNTOUCHABLES , je bent met andere woorden minder dan Dier waard je bent NIKS zero Niets, daarom kwamen je voorouders naar Suriname om als Gastarbeiders te werken. Je gebruikte opvallende woorden om de WAARHEID te beschrijven. Zwartje , hutu en tutu komen uit RWANDA. Mijn voor ouders konden uit heel Afrika komen en RUWANDA is met zijn Grondstoffen rijker dan INDIA. Afrika is GOD gekozen continent daar is alles begonnen. Ray als je geluk had dan was jij als Pakistan Taliban geboren die Amerikanen hadden je waarschijnlijk afgeslacht. Jij NOEMT waarheid Zwartje laat mij raden jij geloof ook in dat Hindoestanen DONKER WIT zijn. Les 1 Creolen zijn niet zwart we zijn Bruin in alle kleuren les 2 blanken plaatsen de Hindoestanen in de categorie ZWARTE apen. Voordat jij creolen Zwartje wilt noemen kijk eens goed naar je Familie ik durft te WEDDEN dat er daar voor SINTERKLAAS heel PIETER BAZEN rond lopen ze zijn dan niet alleen ZWARTER dan de CREOLEN ze zijn verdomd lelijk.

  Ray de UNTOUCHABLES


  Maak melding

 31. @Tak Fi Fosi

  Ik ben een geboren Surinamer nu mag jij van mijn zeggen wat je wil,MIE NE GIE KA!
  Je zwarte broeders zijn in opmars…DE ZWARTE TALIBANS,,,EN IK BEN HELEMAAL NIET JALOERS OP ZE!!

  Al het rijkdom van Afrika zit in de bodem netzoals in Suriname. Je zwarte Taliban broeders hebben zakgeld nodig, Waarom koop je geen schop voor ze zodat zij kunnen gaan dieken in het grond!??

  IF MOOI MIE NE MOOI NEKS TE MAKEN NANGA DING…!!!!

  Ik zal mij van verder commentaar onthouden en je niet met repliek gaan dienen want echt zo laag als jij kan gaan ,ga ik niet!Alles heft een grens…..

  LELIJKE AFRIKAANSE AAP…


  Maak melding

 32. @WAARHEID/Ray

  probeer je te onthouden van racistische uitspraken.Sur.is al een kruitvat en probeer niet de lont in brand te steken.
  In Ierland lijken ze op elkaar en toch zetten ze bommen voor elkaar.
  In Afrika lijken ze op elkaar maar staan elkaar naar het leven.
  Kijk naar het islamitisch wereld.Ze lijken op elkaar,hebben dezelfde religie en toch zitten ze elkaar achterna met het zwaard.
  Wat denk je dat nodig is in Sur.waar ze allemaal verschillen,om de vonk te doen overslaan?


  Maak melding

 33. @Jacobus

  IK WAS MIJN HANDEN IN ONSCHULD!

  Geen enkel reaktie van mij is racistisch bedoeld.
  Anderen doen wel hun best om het uit mij te halen ,maar dat gun ik ze niet.Wees daarom gerust!


  Maak melding

 34. Bouterse heeft de verkiezing van 2010 gewonnen omdat 25.000 Hindostanen op de Mega Combinatie hebben gestemd. Ik hoop dat deze mensen nu goede nota nemen van het beeld dat over hun wordt geprojecteerd. Ik hoop dat de mensen als Charles Pahlad, Dhoekie, Parmessar, Abdoel en anderen die de NDP uit de put hebben gehaald om politieke vernieuwing te kunnen bewerkstelligen nu lezen dat men nimmer zal toestaan dat Hindostanen de rol van president mag vervullen in Suriname. Dus advies aan de 10 Hindostanen die namens de Mega Combinatie in de DNA zitten om goed na te denken. Jullie zijn alleen maar goed om de NDP campagne te financieren en de achterban te mobiliseren om op de NDP te stemmen. Meer mogen jullie niet verwachten, want jullie zullen nooit gezien worden als zonen van Suriname.


  Maak melding

 35. @George

  Deze 10 hindostanen gaan de zijde van bouta nooit verlaten!Zolang bouta er is zijn zij verzekerd van hun luxe leventje. Ze gaan als parasieten aan hem hangen!Ze hebben al eenmaal hun ziel aan de duivel verkocht.En blind zijn ze niet ,ze zien alles gebeuren onder hun ogen en toch doen ze alsof ze niks merken!!

  Bouta betekent…GEVEN en NEMEN!!


  Maak melding

 36. Ik hoop dat de huidige politieke partijen in Suriname met nieuwe namen komen waardoor de ambt van president op een eerbiedwaardige wijze kan worden vervult.
  Ik zag onlangs een interview van mw. Alihusain-Del Castilo en zij lijkt mij een integere kandidaat.
  Zie:

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=8297

  Men moet ook buiten de eigen kringen zoeken en niet schromen om in de diaspora te kijken. Waarom zou Mw Leatitia Griffith het niet beter kunnen dan Somo, Bouta en Brunswijk tegelijk.
  In Trinidad hebben ze ook een vrouw als president, die het uitstekend doet.


  Maak melding

 37. Ai Ja Ja,dode mensen komen niet terug.Die Lachman huldigen
  is pure waanzinnig gedoe.Ik vraag mij af,wat heeft deze
  Lachmon, de bange poebroek voor de hindostaanse bevolking
  gedaan.In zijn politieke periode had hij zoveel intelligente
  en capabele mensen,maar bij een zege bij de verkiezing,gaf
  hij toch de Nps de voorkeur voor premier zetel.Zoals Jopie
  pengel, daarna weer Arron.Nu ben ik bang voor dat de opvolgers nu dezelfde in hun mars hebben dat te doen.Het is mij een keer verteld,dat de egoistische koelie baboe
  en vrouwen verkrachter Ram Sardjoe als mulo onderwijzer
  toen in de jaren 1960 een beste vriendin van mij te Cola
  Kreek met een schoolreisje wilde verkrachten.Hij had harde loop achter haar gezet in de bossen aldaar.Nu heeft papie
  Desie iedereen in de greep.Je hoort al de 2e termijn Pres.


  Maak melding

 38. @roberto

  Ga terug naar India om kleuters van vijf met tien man te verkrachten en vergeet daarbij ook niet je huid te bleken en gebruik een stofzuiger om je doorgaans kleine Aziatische pik te vergroten.


  Maak melding

 39. @ Ray

  Typisch voor mensen die niet fatsoenlijk kunnen discussieren en alleen maar haat kunnen zaaien. Ik zie het als een compliment dat jij mij een lelijke Afrikaanse aap noemt. Daarmee leg jij je ware aard bloot.

  Niks meer aan toe te voegen


  Maak melding

 40. Lachmon heeft nooit haat gepredikt. Dankzij hem is de onafhankelijkheid tot stand gekomen. De creolen leden aan zelfoverschatting en wilden met Aron en consorten de onafhankelijkheid doordrukken. Jaggernath had zo zijn gerede twijfels maar stemde toch in. Ik durf te wedden dat Jaggernath ná 1980 spijt als haren op zijn hoofd had dat hij zich laten meeslepen door de NPS.


  Maak melding

 41. Men moet niet vergeten dat deze leider niet voor alle Surinamers ooit is geweesd. Hijn kon immers 350 jaar offers voor het bestaan van Suriname, de zwarte slaven niet laten verdwijnen en heeft eieren voor zijn geld gekozen.
  Verbroedering!? Laat me niet lachen.Een goeddeel van de mensen van Indiaase afkomst weten en erkennen wat ze aan de slaven en nakomelingen te danken hebben.Hun bestaan.
  laten we echt als gelijken leven en houd toch een keertje op met die rad demagogie voor ons ogen te draien.Een substantieel deel van deze bevolkingsgroep leef nog steeds met een grootheids waanzin, gebotvierd op dezelfde mensen aan wie zij hun bestaan te danken hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.