‘Familierechterlijke Zaken’ is onderkomen beu

7

PARAMARIBO, 21 sep – Het personeel van het Bureau Familierechterlijke zaken, Bufaz, is de chaotische werkomstandigheden beu. De oude werkruimte is verruild voor een andere, maar die is minstens even beroerd. Tot overmaat van ramp lijkt minister Edward Belfort van Justitie & Politie op ramkoers.

Belfort vindt dat het personeel en hun vakbond spijkers op laag water zoeken. “Steeds is er weer wat anders, een andere reden om het werk waar men voor betaald wordt, niet te doen”, zegt Belfort. Het personeel gaat vroeg naar huis en dat zal niet meer getolereerd worden. Volgens het personeel wordt het aan het lijntje gehouden. Er zou een nieuw pand zijn gekocht, maar dat kan maar niet betrokken worden. Belfort zegt dat het uiteindelijk wel zal gebeuren.

Het Bufaz houdt zich bezig met de juridische kant van gezinsconflicten. Belfort vindt het erg dat cliënten als het ware in de kou worden gelaten. Hij heeft zijn best gedaan, maar het lijkt nooit genoeg. Volgens het personeel verkijkt hij zich. Niet alleen de huisvesting is een bron van zorg. “Die indruk lijkt kennelijk bij u te bestaan, maar er zijn tal van zorgpunten waarmee het personeel al jaren bezig is”, staat in een brief aan Belfort. Ook over de beloning en personele zaken moet gesproken worden.

7 REACTIES

 1. Minister Belfort is niet geschikt bevonden, voor de functie van minister. Hij loopt de kantjes af, en is niet deskundig genoeg zijn werk naar behoren te doen.


  Maak melding

 2. Dat vind ik ook daarom vragen wij deze regering vriendelijk hem te vervangen door Surinam patriot op zijn plaats te zetten al hoewel deze minister veel meer heeft gedaan en beter dan santokhie toen of de vorige ministers en ter reactie van BUFA ze zeggen zelf dat ze in een beroert complex zaten maar nog werkten omdat ze de mensen willen helpen nu krijgen ze wat anders ook beetje beroet zeggen ze de minister gaat weer op zoek naar een ander dus kunnen ze toch even het werk voor zetten nee nu lees ik dat er ook over beloning gesproken wil worden en nu denk ik dat als ook dat geregeld is zij dan ook kleding en geld voor vervoer gaan zoeken en nu denk ik dat het een opzet is tegen de minister maar mr Belfort er zijn mensen die willen werken genoeg dus laat u niet steeds intimideren gewoon geen loon laat de bont hen maar betalen als de bont blindelings achter staat want veel van de bonden lijken politiek hier mee te drijven en vrienden van de oppositie daarom altijd tegen ik heb er een hard hoofd in dat dit niet zo is sorry mijn mening


  Maak melding

 3. =Heeft Brunswijk nog steeds niet door wie hij die post van minister van justitie heeft gegeven??

  =Laat Belfort maar verder gaan met zijn sociaal programma voor anderen, omdat deze man gewoon niet geschikt is voor dit werk.

  -De Surinamers die voor Brunswijk kiezen om president te worden moeten gaan beseffen dat het een grote ramp in het land zal worden.


  Maak melding

 4. kort maar krachtig,,al deze crimies moeten oprotten,recht streeks in de gevangenis zonder beoordeeld te worden.

  de daden zijn duidelijk wat ze gedaan hebben..

  leven lang,poenwasie doe wat je moet doen..


  Maak melding

 5. Nu al 3 jaar weigert het personeel van BUFAZ een proactieve bijdrage te leveren. Niets is goed voor hun en zij vinden steeds weer iets nieuws waarom zij het werk niet kunnen doen. Waarom worden die mensen niet ontslagen of wordt een nieuwe tak opgezet waarop (opnieuw) gesolliciteerd kan worden? Zo krijg je wel gemotiveerd personeel. Degenen die daar zitten zijn duidelijk niet geschikt en gemotiveerd om te werken maar vangen wel het geld. Dat zou ik ook wel willen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.