Suriname en Frans Guyana eens over zeegrens

6

PARAMARIBO, 18 sep – Suriname en Frans Guyana hebben overeenstemming bereikt over de ondrling zeegrens. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is de zeegrens van strategisch belang. Daar zijn vooral economische redenen voor.

Onder meer Staatsolie heeft er belang bij als enig lichaam met toestemming voor boringen in zee. “Het is belangrijk dat je dus eerst goed hebt afgesproken waar je grens loopt en ik verwacht dat we voor eind van dit jaar dit gedeelte van de Franse zeegrens wel hebben opgelost”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Intussen moeten aan beide zijden nog wat formaliteiten worden afgewikkeld. De overeenkomst is nog maar een concept en moet nu naar de Staatsraad.

Die moet de president adviseren. Dan is er uiteindelijk het parlement. Met Frankrijk wordt ook gesproken over de grens met Frans Guyana. Het eeuwenoude conflict speelt soms parten bij de aanpak van problemen in het grensgebied. Wel wordt er al gezamenlijk gepatrouilleerd om vooral de misdaad enigszins in toom te houden. “Het is belangrijk om precies te weten waar je grenzen zijn en als er problemen zijn hoe die op te lossen”, aldus Lackin.

6 REACTIES

 1. Lackin: jullie hebben geld dringend nodig. Sla je slag. Verkoop dat gebied aan Frankrijk voor een astronomisch bedrag. vergeet die 10% bemiddelingskosten voor R.Abrahams niet. Voor jou en consorten zal de ondro tafra nog astronomischer zijn.


  Maak melding

 2. 18 sept.2013

  Prima dat de twee regeringen het in principe eens zijn geworden over de zeegrens.Nu kan Staatsolie in de richting van de grens met Frans Guyana makkelijker zaken doen met potentiële investeerders, op zoek naar olie.

  Dat er nu ook door gecommuniceerd wordt over de loop van de grens op het land is ook toe te juichen. Dit zal wel veel langer in beslag nemen, want wij praten hier ook over de grens met een EU-land. Er komt straks veel meer bij kijken.

  Mijn minpunten a.u.b.?
  Srika


  Maak melding

 3. Grensgeschil met Guyana kunnen ze niet oplossen.
  Nu van de ene op de andere dag is nu Frans Guyana,aan de beurt.Zal het volgende land Brazilie zijn,dit duit meer op paniek aanvallen.
  Sinds de aanhouding van don Dino willen ze zgn, voort-varend in s’lands werken.Alleen om het volk van Suriname-te MISLEIDEN.


  Maak melding

 4. Natuur wat ze ook doen het is niet goed en dat is onnatuurlijk dus zoek een ander naam anders gaat de natuur jou straffen voor het onterecht gebruiken van deze naam want nu wil jij verleiden en misleiden dat goed fout is


  Maak melding

 5. stappen worden genomen en men berijkt er ook vooruitgang van zaken.
  grensgebieden moet door goede samenwerking en afspraken bewaakt kunnen worden tegen negatieve activieteiten,maar is ook van groot economis belang.

  goed gezien min,lacking

  bij braziel zou het meer op lands grensgebiet moeten gebeuren en zou er een samen werking met het su leger plaats moeten vinden om ook te verkomen dat de grens op nietwaardige manier overgestoken wordt en dat er ook negatieve activieteiten oderschept worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.