Suriname bereidt generaal pardon illegalen voor

60

PARAMARIBO, 18 sep – Illegaal in Suriname verblijvende vreemdelingen krijgen een laatste kans om hun papieren in orde te maken. Het ministerie van Justitie & Politie bereidt een actie voor, waarbij deze groep zich mag aanmelden. Het initiatief komt van het Kabinet van de President.

De formele werkarm van het staatshoofd komt zo afspraken na met Chinese belangenverenigingen. Die hadden om een generaal pardon gevraagd voor illegale Chinese migranten. Ook Haïtianen zullen wellicht profiteren. “Onlangs heb ik nog een lijst met namen van illegale Haïtianen, die hun status willen regelen, aan het ministerie van Buitenlandse Zaken overhandigd. Maar er zijn nog meer mensen die nog geen verblijfspapieren hebben”, zegt voorzitter Jean Ludovic van de Organisatie van Haïtianen in Suriname, tegenover de Ware Tijd.

Het voorstel tot een generaal pardon was voorgelegd aan de Commissie Herdenking Jubileumjaren. De commissie stelde president Desiré Bouterse voor om het niet te beperken tot Chinese migranten. “We hebben geadviseerd dit niet alleen te doen voor Chinezen, want er zijn ook illegale Brazilianen, Haïtianen, Maleisiërs, Indonesiërs en Guyanezen. Ook voor hen moet deze actie gelden”, zegt commissievoorzitter Henk Herrenberg.

60 REACTIES

 1. Wat een bende daar.Worden de mensen gescreend? Wellicht zitten er criminelen tussen.Alles mag maar binnen komen bananen republiek.Selectie op kwaliteit,onderzoek achtergrond, gezondheid, enz…. lijkt mij geen overbodige zaak.


  Maak melding

 2. Genarale pardon wil zeggen…MEER STEMMEN VOOR BOUTA DE CRIMINEEL binnen!!!
  Want alle nieuwe surinamers hebben dan stemrecht en raadt eens op wie ze gaan stemmen uit blijdschap…ja juist op bouta de crimineel!


  Maak melding

 3. Generaal Pardon voor mensen die hard willen werken om op te bouwen is okee. Maar dan alleen mensen die bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken, ongeacht welk achtergrond…

  Generaal Pardon voor illegale werklozen lijkt me niet zo slim, want daar heeft Suriname al heel veel van, of bijvoorbeeld generale pardon voor gewapende Brazilianen die zitten te roven in het binnenland is ook niet zo slim…

  Mijn advies is eerst grondig te onderzoeken of zo iemand de staat veel geld zal opleveren of veel geld gaat kosten…


  Maak melding

 4. Eey Maleisiërs, Indonesiërs.. wat komen jullie doen in onze vrolijke Jungle???

  ja brada hahhah brada wij komen uien verkopen voor Somo tog!

  Eey Brasong…wat doe je hier???

  ik lijk op de inheemsen en dus doe ik aan grens-misdaad!!

  Eey Haïtianen… FAWAKA???

  wij zijn hier om de marrontjes leren werken!!

  Eey Bollywood….wanneer komen jullie???

  Sorry,…onze Lalarookh is onder-zee-weg gekaapt door Somaliers

  Eey Eritrea van Obiamang…wanneer komen jullie??

  ,,,,A Me Dikke Hoella,…jullie lijken daar op Congo-maribo 🙂


  Maak melding

 5. move van DDB om zijn nw electoraat te krijgen. Moet wel omdat er kiezers mogelijk gaan switchen.
  Dus de NDP zadelt het land op met kosten op lange termijn puur om een verkiezingswinst binnen te halen.
  En het is deze zelfde crimineel die op loopt te verkondigen dat het landsbelang voor hem op nummer 1 staat.
  VOLKSVERLAKKERIJ


  Maak melding

 6. Hallo Ned. Surinamers wowojo jaggie djie oenoe. Als jullie later naar Suriname willen komen jullie niet meer in. Want dan staat er bij J.A.P vliegveld een van oorsprong Maleisiër die in het Surinaams vraagt Sa je kong doe dja.
  Take you bundel and Go. No kong dja no more. A foeng sakka bakka kong inie na kowroe. En als jullie verder zeuren dan haal ik een paar Indiërs uit India en wordt Suriname een soort Mauritius. Daar zijn de van oorsprong Afrikanen straat schoonmakers en de Indiers en Chinezen doktoren en advocaten en laten zich bewaken door Afrikanen. Ba zoekoe ba vinnie ba Tjarie.


  Maak melding

 7. Banwariepersad,jij zou de nederlanders niet wilen he.Dommerik jij,hoe wil jij je economie draaiende houden.Van de ras echte surinamers in S.U.ga je dat niet krijgen.Ze zin altijd skeer en bedelen juist de Nederlanders voor giften dozen,en als een dierbare i overleden ,wordt er geld gebedeld om hun dierbare naar hun laatste rustplaats te brengen.SOSO BEGI BEGI,!


  Maak melding

 8. Ik denk dat de soep niet zo heet gegeten wordt als hij wordt opgediend. Lees de eerste regel van het bericht: Illegaal in Suriname verblijvende vreemdelingen krijgen de laatste kans om hun verblijfspapieren in orde te maken. Zo, dat is het dus en niet meer. Doe het niet, dan blijf je illegaal en bij arrestatie worden deze dan ogenblikkelijk het land uitgezet.
  Per persoon 175 US neertellen voor je papieren en kassa! Nu even kijken hoe groot de rij “illegalen” is bij de Vreemdelingendienst, hahaha.


  Maak melding

 9. Het is frapant dat de NATIONALE DRUGS LEIDER de partij,
  nu al dat uitschot met diverse nationaliteiten een generaal pardon (copie ned) wil geven .
  Dit puur zoals vorige forum bezoekers al opmerkten,
  voor verkiezings winst.
  Hij haalt alles uit de kast om nog een termijn aan te ,
  blijven.
  Weg met deze schoften,SURINAME NU VRIJ!


  Maak melding

 10. Bouterse wil alleen stemmen winnen en aanblijven als de president!

  Mensen, geloof me, het komt nooit meer goed in Suriname, echt niet!. Suriname is al een dictatuur, het behoeft slechts een bevestiging.

  Mijn hemel, ik heb medelijden met het volk! Sterkte allen!


  Maak melding

 11. Act 1.
  Dit is een gebaar van menselijkheid van de heer Bouterse en zijn regering om illegalen tegemoet te komen in een generaal pardon. Bravo… dit is tot nu toe het beste wat de regering Bouterse heeft gedaan voor zijn medemensen. Hier heeft hij zich gedragen als een barmhartige evenmens, zie je wel dat meneer Bouterse zelf beslissingen kan nemen zonder interventie van zijn God, die feitelijk niet bestaat. De president is erachter gekomen dat hij niet door God gekozen is zoals zijn valse prediker Meye publiekelijk heeft beweerd. Het is je reinste volksverlakkerij van de kerk om onder valse voorwendselen medemensen in te palmen zodat men geld blijft geven volgens de kerkelijke éénrichtingsverkeer. Ga zo door heer Bouterse en kom op voor de levenden die nog kunnen stemmen, want doden leven niet en praten doen ze evenmin.

  Act2.
  Meneer Bouterse hou je sterk en stuur Meye subiet de laan uit, bika fu soso a man dati e fur yu éde, é njang dringi, é tek wan fatu. Fa yu du wan bun tori sote, fu gi den dorosésma wan generaal pardon tok me sari yu brada Bouterse, bika wans sot bun yu é du now, yu né kon in aanmerking fu wan general pardon. Na so a dé kaba, na Gado wroko tok. Ma no span, biging beri skopu gi den bribi sranangsma, mék den opo tjompo long en zweef komoto sranan. Biging wiep ala bribi bakroes (gelovigen) ini sranan, bika Gado wan yu fu pier den wan baka édé faya klap. If yu kba nanga na tori dati, dan tjaar na lasso kon na mi, mek mi anga yu na wan stefi kankantribon mi boi. Gado wan mi fu priet yu skin bifo yu ték wan koiri na yanda see! Den mati fi e wakti yu na tapsé, den ow bofru yu mars, en Gado ow lafu, bika masra Gado nanga Didibri na wan! Ma no span, ala den Gado en Didibri tori na soso lafu, den sot lee lee sani disi ne bestang!
  django


  Maak melding

 12. dati na a man,natuurlijk moet men weten wie allemaal in su vertoeft en aangezien het een paar vreemde volk zijn moeten zj zich ook laten registreren,anders moeten zij su verlaten.
  werkverguningen moeten ook na geleeft worden om te verkomen dat zij niet blijven hangen,maar,na hun contrakt beeideging het land verlaten.
  moet ook voor de nederlanders in su van betrekking zijn(geen uitzondering}.
  de ingeboren vreemdeling heeft niet de zelfde rechten als een ingeboren surinamer”die mogen in hun land van oorsprong hun activieteiten voor hun zelf realiseren.


  Maak melding

 13. de geestelijke nalatenschap door de vroegere onderdrukkers(kolonialisme,slavenhandel)heeft alleen maar tot gestelijke verwarring en mentale afbraak aanleiding gegeven,wat nu,zijn gevolge laat zien in negativieteiten.


  Maak melding

 14. Denk dat de Surinaamse regering niet eens weet hoeveel illegalen er in Su zijn?Bovendien kan je met dat staatsburgerschap niet zo veel zelfs niet als je een diplomatiek paspoort erbij krijgt.


  Maak melding

 15. Bestaat er een land dan die weet hoeveel illegalen er zijn?
  Ze zijn tenslotte illegaal.
  Dus jullie lopen gewoon weer slap te lullen over onzinnige dingen


  Maak melding

 16. Niemand reageert op me youtube link,stelletje lafaards.
  De staat der nederlanden verhandeld drugs.
  Zeg wat dan.
  Lullen over bouterse heel de tijd.
  Reageer dan!!!!
  Of gaan we minnen omdat we weerloos zijn!!!


  Maak melding

 17. Mi kondre en Orlando ik weet niet waarover jullie het hebben. Lezen jullie goed wat er staat geschreven. Door jullie geneuzel en vertraging van begrip is het niet uitgesloten dat over een 10 tal jaren jullie zo geliefde vaderland door deze voorlopige illegalen wordt geregeerd. Dan zijn jullie weer bij af. De afstammelingen van de Afrikanen scholen zich niet, vooral die in Paramaribo wonen. Ik zou zeggen laat die mensen maar rustig blijven. Geef ze een paspoort en wie weet wat zij teweeg brengen. Vers bloed, nieuwe ideeën en creativiteit.


  Maak melding

 18. Oke jahjahfaya,
  Fiji,samoa,noord korea om maar een paar op te noemen.

  Nederland verhandeld drugs? so what? zo lang ze maar bruggen bouwen,huizen neerzetten,trams & treinen laten rijden mogen ze zelfs snuiven tot ze er bij neervallen.


  Maak melding

 19. Guppie.

  Komen al deze westerse bezittingen en mogelijkheden van hard werken?
  Hoe kun jij een natie van 37 jaar een een van 500 jaar met elkaar vergelijken,ben je wijs?


  Maak melding

 20. Balwiri.persad

  Wij doen ons best,en krijgen geen diploma s bij een portie rotie.
  Zolang jou soort nooit aan de macht komt vind ik het best.
  Corrupte bende dat jullie er zijn.


  Maak melding

 21. Het verschil zit hem niet in dat jjf.
  Nederland heeft geen bodemschatten zoals Su die wel heeft en ook nog eens paar x kleiner.Wel een goede handelsgeest.
  We kochten slaven van andere negers voor kraaltjes en spiegeltjes en brachten ze naar Su hebben daar lekker aan verdiend maar ook niet meer dan dat.Het zit hem in de corruptie en intelligentie daar hebben jullie bij het eerste genoeg van en het tweede veel te weinig.Dat blijkt ook maar waar je ook ter wereld kijkt zodra er een meerderheid van afrikanen een land bestuurt dan gaat het slecht kijk maar om je heen echt overal!


  Maak melding

 22. Nee guppie.
  Satan heeft flink huigehouden onder ons,dus als je dat bedoeld ben ik het volkomen eens.
  Onze tijd komt nog.
  Wij komen van een achterstand, en jij kan mij niet garanderen dat als jou soort 400 jaar geknecht was ,jullie het beter zouden doen in 70 jaar.die 150 jaar is symbolisch want mijn voorouders waren nog steeds slaaf en betaalde na afschaffing nog voor hun vrijheid in geld.
  Wij komen er.zolang koelies niet aan het roer komen!!!!!!!!


  Maak melding

 23. Nee hoor jullie tijd komt nooit.
  Zelf als er rijke negers zijn dan denkt men niet aan de medemens.Kijk naar oprah of al die andere rijke stinkerds.
  Welke steekt z’n geld in de ontwikkeling van de bevolking?
  geen 1…!!..Bill gates..zoekt voor jullie naar medicijnen tegen malaria of aids stopt geld in waterputten enz.
  Als een neger geld heeft dan moet z’n huis zo groot mogelijk.de gouden ketting dikker dan die van z’n fiets.
  negers hebben geen achterstand.Hun iq is gewoon veel te laag.Noem maar eens een uitvinding van een neger og een beroemd gerecht?Ze zijn er alleen om te sporten,zingen en acteren.Denken moet voor hun gedaan worden.


  Maak melding

 24. Guppie toch.

  Ons iq is veels te laag en omdat jij zo geschoold bent zit je op waterkant.
  Misschien moet je meer gaan googlen dan kletsen hier.
  Dan was je wijzer geweest betreft de Zwarte uitvindingen.
  Ik ga jou niet wijs maken,je bent ook een product van satan


  Maak melding

 25. hahahhaa…jjf
  Ik zit hier omdat uitgeleerd ben op google bovendien hartstikke leuk om die zogenaamde Surinamers allemaal in het Nederlands hun verhaal te doen.Altijd maar klagen en zeuren over Nederland geef je beetje tegengas.Moet kunnen toch?Al ben je geen partij voor mij.
  Waterkant is een fantastisch medium waar geen censuur is.
  Net als voor satan is er geen enkel bewijs voor een god.
  Daar zit jullie tweede grote zwakte.Geloven in dingen die er niet zijn.


  Maak melding

 26. onderzoeken mensen.onderzoeken en nogmaals onderzoeken.
  er kunnen ook heel wat criminelen erbij zitten.onderzoeken dat is belangrijk.,mensen die andere vermoord hebben vluchten hun land uit en komen asiel aanvragen.mensen kijk aub uit
  .het word een ramp in sur.met al deze boeven die weleens binnen kunnen komen.de goeie niet nagesproken.


  Maak melding

 27. ja ja daar gaat onze Desie weer,CRIMINALE PARDon waar haalt hij dit weer vandaan.
  Heel veel dingen worden over genomen van de zgn KOLONISATOR.Hoe gaat hij ze screnen.Wie screend wie.
  Ai boy,DESIE blijf maar lekker dromen.


  Maak melding

 28. Hi Gup

  Niet zo negatief over onze zwarte broeders. En Oprah kan het probleem van Afrika niet oplossen. En bovendien als je iets goeds doe voor je mede mens zoals je van Bill Gates suggereert, dan hoeft er geen pers bij om de hele wereld te laten zien hoe goed je bent. Mensen die goede dingen doen lopen niet mee te pronken om te laten zien hoe goed ze zijn. En over ontdekkingen gesproken. Hoe ver gaat jou informatie over het verleden. Zwarte mensen zijn de eerste op deze planeet. Als ze een laag iq hebben zoals jij suggereert, dan zouden zij allang zijn uitgestorven na die duizenden jaren. Of denk je soms dat zij al die tijd in het duisternis hebben gezeten totdat de rest kwam en hen verlichte? Ieder ras komt uit zwart. De eerste bewoners van India waren (zijn) Afrikanen en komen oorspronkelijk uit Ethiopië. De rivier de Ganges is de naam van een Ethiopische keizer uit het diepe verleden. 95% van alle Hindoestanen in het Caribisch gebied inclusief Suriname zijn van de 4e kaste. Hogere kasten gaan niet weg van India om elders als contract arbeiders te gaan werken. Wees blij dat zij alleen uitblinken in sport en muziek, want als zij ook op andere terreinen zouden uitblinken, dan was het game over voor de rest. In feite zijn wij allen èèn. Maar door gebrek aan inzichten (intelligentie)en liefde wordt de afstand tussen ons groter. Meestal zijn het de zogenaamde woordvoerders onder ons die de kloof groot houden, uit angst dat als wij bij elkaar zullen komen zij niets meer te doen zullen hebben. Zij ontlenen hun bestaansrecht aan het feit dat de massa onwetend is en zich laat leiden, vaak gevuld met haat. De wereld is van niemand. Je komt er, je leeft er en gaat weer weg. Je moet het alleen netjes achterlaten.


  Maak melding

 29. Ik begrijp het niet,dat van DINO is wereldnieuws.In TRININDAD hebben ze de stand van zaken en een FOTO van Pa DEsie en Zoonlief in de krant gezet.M.A.W.wereldnieuws.Maar wat ik niet snap dat het PAARSEVOLK uitvaard tegen STARNIEUWS,Terwijl STARNIEUWS bronvermelding erbij geplaatst heeft.De schaamte kun je niet meer verbergen,mie skat het zij zo.Bijna wil ik zeggen dat ze heel voorzichtig richting censuur koersen.Alleen is de vraag wie er in zal trappen.Denk na die tijd is al voorbij,mensen durven meer,en volgen wereldnieuws op de voet.PA DESIE tril maar lekker verder,en wacht rustig totdat je het op de SCHOEN krijgt van je zoon DINO en EDMUND.SUCCES!


  Maak melding

 30. En kunnen de surinamers ook niet in aanmerking komen voor een generaal pardon de Nederlandse nationaliteit en dan kunnen de illegalen het land overnemen.


  Maak melding

 31. hahahaha Lobi wan,

  Dit bedoel ik nou.Die zwarte broeders van jou staan maar al te graag in de belangstelling,maar als het om delen of helpen gaat van anderen dan zijn ze in geen velden of wegen te te bekennen.Dat uitsterven is door ons blanken voorkomen door jullie te verspreiden anders had de natuur met aids,malaria en onderlinge oorlogen al lang z’n uitwerking gehad.Natuurlijk heb ik ook geschiedenis gehad en weet ook dat er aapachtige skeletten gevonden zijn in Afrika.Helaas moet ik je telleurstellen en heeft god het paradijs gemaakt in Perzie (nu Iran)waar Adam en Eva woonden en naar mijn weten waren ze niet zwart anders hadden Shaka en Zulu geheten.Dat jij denkt dat iedereen uit afrika afstamt is je goed recht maar ik zie weinig overeenkomsten tussen aziaten/blanken/indianen ten opzichte van creolen.De rivier de Ganges is genoemd naar godin Ganga en niet naar keizer uit Ethiopie.
  Ben zo blij Lobi wan dat je kan lezen en schrijven.Suriname gaat idd al beetje vooruit.


  Maak melding

 32. Mensen mensen geniet en hiver tegelijk!!!!!!
  Iemand zegt:”Dat jij denkt dat iedereen uit afrika afstamt is je goed recht maar ik zie weinig overeenkomsten tussen aziaten/blanken/indianen ten opzichte van creolen”.

  En in een adem zegt ie:”Natuurlijk heb ik ook geschiedenis gehad”.

  Ja u leest het goed:
  Natuurlijk heb ik ook geschiedenis gehad
  Natuurlijk heb ik ook geschiedenis gehad

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 33. Zelf als er rijke negers zijn dan denkt men niet aan de medemens.Kijk naar oprah of al die andere rijke stinkerds.

  Dit “guppie” weet dus werkelijk weinig over de neger!
  En etaleert hierdoor zijn animale achterlijkheid.
  Hij weet niet wat Oprah Winfrey in Zuid Afrika en de VS voor mekaar heeft gekregen.Om het maar niet over andere rijke zwarten te hebben. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  Welke steekt z’n geld in de ontwikkeling van de bevolking?
  geen 1…!!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  Als een neger geld heeft dan moet z’n huis zo groot mogelijk.de gouden ketting dikker dan die van z’n fiets.
  negers hebben geen achterstand.
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  EN OM HET ONDERSTAANDE HIER MOET IK NOG HARDER OM LACHEN
  Hun iq is gewoon veel te laag.Noem maar eens een uitvinding van een neger og een beroemd gerecht?
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  Ze zijn er alleen om te sporten,zingen en acteren.
  Denken moet voor hun gedaan worden.

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 34. @ gup
  JE BEDOELT DE SOCIALE MEDIA HYVEN? 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  GA MAAR LEKKER NAAR DE TIENGIE GOTRO WAAR JE VANDAAN KOMT WANT JE WEET GEEN ENE MOER OVER DE ZWARTE GEMEENSCHAP.DE DREK IN DE AFVALPUTTEN HEEFT JE VERBLIND.STRAKS GA JE WEER VERTELLEN DAT GEEN ENKELE AFRIKAANSE LEIDER EEN GOEDE OPLEIDING HEEFT GENOTEN.


  Maak melding

 35. medusa wat heeft oprah in zuid afrika en amerika voor elkaar gekregen?Ze heeft er zeker voor gezorgt dat er geen apartheid meer is?…hahahaha…er is geen zwarte gemeenschap…je hebt blanken,aziaten,indianen,inuiten,aboriginals en je hebt dieren en insecten die komen voor in kuddes,kolonies en scholen.Bij welke van de 3 hoor jij?Op Obama na is er geen enkele Afrikaanse leider die een iq heeft om een land goed te leiden daar geef je zelf een inkoppertje.


  Maak melding

 36. @gup
  medusa wat heeft oprah in zuid afrika en amerika voor elkaar gekregen?

  HET STELLEN VAN DEZE VRAAG ZEGT AL GENOEG OVER JOUW ALGEMENE ONTWIKKELING (AFGEZIEN VAN HET FEIT DAT JE NOG NIET EENS VAN OP DE HOOGTE BENT WANNEER JE HOOFDLETTERS IN EEN ZIN MOET GEBRUIKEN).
  GA JE SCHOLEN!(in geschiedenis,aardrijkskunde en niet te vergeten DE Nederlandse taal);ze zijn alle drie ABOMINABEL SLECHT!


  Maak melding

 37. ja ja Gup

  Waar je je informatie hebt gehaald weet ik niet maar er klopt gewoon niks van. Weer zo’n racistische blanke. ik doe geen racistische uitspraken omdat ik dat zeer dom en achterlijk vind. Ik wil je wel wat van de geschiedenis vertellen. Duizenden jaren geleden heeft een zekere yacubu via grafting (enten)nieuwe rassen gecreëerd.Dat betekent het splitsen van zwarte mensen gen. Daaruit ontstond bruin. Uit bruin ontstond geel en uit geel wit. Door gebrek aan melanine wordt het lichaam bleek(zoals bij een albino)Melanine vertraagt ook het veroudering proces van de huid. Daarom hebben blanken na een bepaalde leeftijd (na hun dertigste zoveel rimpels) Blanken zijn dus later bij gekomenen en moesten ook bij behoren, dus maakten zij hun eigen verhaal, waarin jij natuurlijk in gelooft. Daar heb ik begrip voor. eens zei een zwarte wetenschapper uit Amerika (If you dont have a past, you create a mythe to supplement the facts of your excistence. De jongste telg uit een gezin, zeg maar een nakomer wil altijd erbij horen als hij ziet dat de oudere broers en zussen al een verleden hebben en hij nog niet vandaar . Maar ja de eerste zullen uit eindelijk de laatste zijn.


  Maak melding

 38. OBAMA IS GEEN AFRIKAAN!
  😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳
  Je algemene ontwikkeling en je Nederlandse taal. Hihihihihihihihi!Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!


  Maak melding

 39. @gup
  Heb je nog meer van deze hoogstandjes?Hihihihihihihihihihi!
  Zou jij je niet liever willen aansluiten bij de gedetineerden in de bajes te Santo Boma die een lagere schooldiploma willen?
  Dan kan je nog leren schrijven en ook nog geschiedenis en aardrijkskunde leren.:lol: 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 DOEN HOOR!


  Maak melding

 40. Medusa ik doe het alleen voor jou m’n kind.
  Anders is het niet te begrijpen.Alles wat kroeshaar heeft is een Afrikaan dus ook Obama.
  Een lagere schooldiploma?Dat noemen we in Nederland geldverspillen.Hier geven ze alleen een rapport na groep acht.In Nederland hebben we ook betere onderwijs.Medusa lees nog eens een keer naar je eigen grammatica,leestekens en hoofdletters.Het is je vergeven.Het zit namelijk in je genen.

  Beste lobi wan er is niks racistisch aan al mijn opmerkingen en dat geblabla van jou over genen.
  Ik ben afstammeling van Adam en Eva.
  Als jij je dat voelt van apen vind ik dat prima.


  Maak melding

 41. Gup

  Jij gelooft in sprookjes. Adam en eva. Jij bent gewoon een albino en er is daar niks mee. Albino´s zijn gewoon mensen met verstand. Er is maar 1 menselijke ras en dat zijn wij allemaal. Dat je mij niet begrijpt en het bla bla noemt is typisch de reactie een gefrustreerde blanke die de bui al ziet hangen. Jouw Babylon is ten einde en we worden uiteindelijk weer beschaafd. De materiële overwicht die jij als blanke man hebt speelt jou parten. Maar niets is nieuw onder de zon. En nog wat niet racistisch bedoeld maar de natuur in haar originaliteit kent jou niet. Kijk maar naar de sfinx in Egypte, dat is de afbeelding van een zwarte man. Blanken in zowel Amerika als Europa hebben dat uitgezocht en bevestigd. Laten wij nu ophouden en in liefde met elkaar leven. Jij bent mijn kleine broer. Hoe vindt je dat?


  Maak melding

 42. @ gup
  M’n kind???????????
  Denk nou ’s even goed na.M’n kind???????
  Fa wang pierpier alatta kan kies wang blakka mang?
  Ook hier ga je algemene kennis de beerput in nu ook met je biologische kennis.

  2.Alles wat kroeshaar heeft is een Afrikaan dus ook Obama.
  😆 😆 😆
  Duus de Papoe’s in Nieuw-Guinea hebben kroeshaar ….. het zijn Afrikanen. 😆 😆 😆

  Ruud Gulit heeft kroeshaar ….. dus hij is een Afrikaan.
  😆 😆 😆
  Ook hier ga je de beerput in met je biologische kennis.

  3.In Nederland hebben we ook betere onderwijs.
  Betere onderwijs???Betere onderwijs???? 😳 😳
  Waar heb je dit bana ba Nederlands vandaan?

  4.Medusa lees nog eens een keer naar je eigen grammatica,leestekens en hoofdletters.

  Naar je eigen grammatica????
  Weer bana ba Nederlands 😳 😳
  Maar het is je vergeven.
  Het zit namelijk in de genen van dalits.
  SSCHAAM JE DIEP,als je dat tenminste kan!Hihihihihi!


  Maak melding

 43. Natuurlijk medusa je kan niet anders dan een kind zijn en misschien wel mijn kind,want ben niet echt monogaam geweest tijdens mijn vakanties in Suriname.Je hebt zo veel smiley’s in te posts dat je niet anders dan een kind kan zijn.Na een paar flessen Parbo of Marienburg zie ik geen verschil in het donker.Doe je de groeten aan je moeder.

  P(a)apoea de naam zegt het toch al?

  Ruud gullit is ook een Afrikaan maar probeert zich als een blanke voor te doen.

  Ik schaam me niet madusa.We noemen dat begrijpelijk lezen voor kinderen net als jij.

  lobi wan toevallig geen familie van obi wan kenobi?
  Ik geloof idd in sprookjes en in aliens en zelfs sinterklaas en zwarte piet.Jammer dat jullie daar zo moeilijk over doen trouwens.
  Ons Babylon is nog lang niet ten einde,want de Chinezen hebben Afrika ook ontdekt en plunderen bijna net zo goed als wij dat konden en dat doen ze alleen maar omdat ons honger naar materialisme nog lang niet is gestild.

  Egypte ligt toch nog steeds in Afrika of niet?


  Maak melding

 44. @gup.
  Je bent geen blanke (uit Nederland) ook geen hindoestaan maar een nakomeling van de dalits,een koelie.
  Dat kan dit kind aan je Nederlands schriftelijk taalgebruik merken.:lol: 😆 😆


  Maak melding

 45. Kinderen hebben het vaak fout en jij bent daar geen uitzondering op.Een Dalit of een Hindoestaan zelfs een Chinees mag je me noemen.Een koelie is zelfs niet verkeerd zolang het maar geen kroeshaar heeft.


  Maak melding

 46. gup
  Natuurlijk medusa je kan niet anders dan een kind zijn en misschien wel mijn kind,want ben niet echt monogaam geweest tijdens mijn vakanties in Suriname.Je hebt zo veel smiley’s in te posts dat je niet anders dan een kind kan zijn.Na een paar flessen Parbo of Marienburg zie ik geen verschil in het donker.Doe je de groeten aan je moeder.

  P(a)apoea de naam zegt het toch al?

  Ruud gullit is ook een Afrikaan maar probeert zich als een blanke voor te doen.

  Ik schaam me niet madusa.We noemen dat begrijpelijk lezen voor kinderen net als jij.

  lobi wan toevallig geen familie van obi wan kenobi?
  Ik geloof idd in sprookjes en in aliens en zelfs sinterklaas en zwarte piet.Jammer dat jullie daar zo moeilijk over doen trouwens.
  Ons Babylon is nog lang niet ten einde,want de Chinezen hebben Afrika ook ontdekt en plunderen bijna net zo goed als wij dat konden en dat doen ze alleen maar omdat ons honger naar materialisme nog lang niet is gestild.

  Egypte ligt toch nog steeds in Afrika of niet?

  dus ik wil het niet voor medusa opnemen, want dient je al flink van repliek, maar werkt je f*76ing verstand wel gud??? je heb gezaait tijdens je vakanties in su, kon je weleen stijve krijgen zonder daru (marienburg)???? welke zwarte zie j het bed delen met een dier. let gud op alleen dieren zitten vol haren aan hun lijf. mensen zijn behaard, maar zitten niet onder het haar.


  Maak melding

 47. Daar heb je punt @alleen.
  Zonder drank was het onmogelijk om een stijve te krijgen.
  Welke zwarte ik het bed zie delen met een dier?
  Nou dat is niet zo moeilijk toch?Er lopen er genoeg rond ook bij jou.

  Ik vind jou heel erg GUD.
  Je weet hoe je moet kopieëren en plakken anders stond er heel weinig tekst.Zo zie je maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.