Suriname niet uit mensenrechtensysteem OAS

27

PARAMARIBO, 17 sep – Suriname ziet geen reden zich terug te trekken uit het mensenrechtensysteem van Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Dat Venezuela het wel doet, wordt hooguit voor kennisgeving aangenomen. Suriname heeft een eigen kijk. Het betekent niet dat Paramaribo geen kritiek heeft.

Het betreft de werking van instituten als het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens en Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens. “We zijn niet op het punt om uit te stappen. We zijn wel op een punt waarbij we vinden dat een kritische beschouwing plaats moet vinden van deze instituten”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. De rol, doelstelling en conceptie van de instituten zouden achterhaald zijn.

Te weinig zou rekening gehouden met de realiteit in de lidlanden. Besluiten en vonnissen zouden te vaak opbotsen tegen nationale agenda’s. “Het concrete gevoel is dat men denkt dat er te veel beïnvloeding van buiten plaatsvindt, met name door NGO’s, bij beslissingen die genomen worden door het Hof”, aldus Lackin. Suriname is daarom van mening dat een grondige evaluatie op zijn plaats is. Maar terugtrekken is er niet bij.


27 REACTIES

 1. Meneer Lackin, het Inter-Amerikaans Hof (en cie) voor de Rechten van de Mens spreekt slechts recht o.b.v. van de volgende internationale wetgeving:

  •Amerikaanse Verklaring van de Rechten en Plichten van de Mens
  •Amerikaans Verdrag inzake de Rechten van de Mens
  •Aanvullend Protocol bij het Amerikaans Verdrag inzake de Rechten van de Mens op het gebied van economische, sociale en culturele rechten “Protocol van San Salvador”
  •Protocol bij het Amerikaans Verdrag inzake de Rechten van de Mens tot het afschaffen van de doodstraf
  •Inter-Amerikaans Verdrag tot het Voorkomen en Bestraffen van Foltering
  •Inter-Amerikaans Verdrag inzake Gedwongen Verdwijning van Personen
  •Inter-Amerikaans Verdrag inzake de Voorkoming, Bestraffing en Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen “Verdrag van Belém do Pará”
  •Statuut van de Inter-Amerikaanse Commissie inzake de Rechten van de Mens
  •Reglement van Orde van de Inter-Amerikaanse Commissie inzake de Rechten van de Mens
  •Statuut van het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens
  •Reglement van Orde van de Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens
  •Inter-Amerikaanse Verklaring van Beginselen inzake Vrijheid van Meningsuiting

  ER IS GEEN ENKELE INVLOED VAN BUITENAF, DUS OOK NIET VAN NON-GOUVERNEMENTELE ORGANISATIES!


  Maak melding

 2. ”Het betreft de werking van instituten als het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens en Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens”.

  “We zijn niet op het punt om uit te stappen. We zijn wel op een punt waarbij we vinden dat een kritische beschouwing plaats moet vinden van deze instituten”. Besluiten en vonnissen zouden te vaak opbotsen tegen nationale agenda’s, zegt Lackin.

  Ik vraag mij dan af, Hoe zo?
  Is het dan niet dat deze onafhankelijke instituten juist bestaan om op integere wijze misstanden in ieder land aan de kaak te stellen,het algemeen en internationaal belang van volkeren tot bescherming te dienen. Verdragen zijn dan ook internationaal erkent en dus juist daarom niet ondergeschikt kunnen zijn aan de individuele opvattingen van een staat. Bedenk maar hoe anders het zou zijn wanneer er aan algemene geaccepteerde menselijke normen en waarden getornd zou worden. Het hek zou dan van de dam zijn, en dit kan en mag nooit de bedoeling zijn.


  Maak melding

 3. Beste meneer Lackin, je erkent de rechten van de mens of je erkent ze niet, er is geen tussenweg. Als de staat Suriname toch meent de mensenrechten te mogen schenden, dan moeten de verantwoordelijken (of ze nu koning, keizer, admiraal of baas zijn) door een internationaal gerechtshof berecht en gestraft worden. Gebeurt dat niet dan heeft Suriname pas gegronde redenen om uit het internationale gerechtshof te stappen, want dan heeft het gerechtshof geen enkele zin.


  Maak melding

 4. Echt hoor. Iedere keer als die lakei zijn mond open doet, denk ik: man doe jezelf een plezier en hou je mond.
  Je kraait zulke onzin uit. Je moet een genie zijn om deze uitspraken te kunnen doen en dan ook nog serieus kijken.
  Wat lachen andere landen zich in het rond als jij langskomt.
  Uit beleefdheid lachen ze je niet uit in je gezicht.
  Ik voel diepe schaamte


  Maak melding

 5. Suriname is hard onderweg naar een dictatuur.

  geloof me mensen, het is een kwestie van tijd, want Bouterse kan alleen veilig zijn als hij aan de macht blijft.

  Tja, als je de waarheid zegt plaatsen ze hier je bericht niet!


  Maak melding

 6. Hahahhaaaaaaa
  Ik wil hem niet dissen maar wacht even Lackin stelt instuten ter discussie. Ik weet zeker dat heel veel mensen hebben gegrinnikt.
  Tyeh bah Lackin. Ik ben wel blij dat Suriname zijn eigen kijk heeft maar ik hoop niet dat het vanuit de ogen van fawaka pressss is. Jajaaaa


  Maak melding

 7. SU kan ook die vb van Venezuela nemen.
  Ik denk dat er een grote politieke spel gespeeld wordt met die NGO,s die in het voordeel van de buitenlanders vallen.
  Als de Regering nadelige gevolgen geconstateerd heeft kan men dan die beslissing nemen om eruit te stappen.


  Maak melding

 8. Menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en de eerbiediging van de rechten van de mens: dit zijn fundamentele waarden van een fatsoenlijke staat.

  Met het aannemen van de amnestiewetgeving heeft Suriname op dat vlak iedere geloofwaardigheid verloren. Zoals forumlid Plato al aan gaf, Suriname kan beter uit alle verdragen stappen en de instituten vaarwel zeggen.


  Maak melding

 9. De rol, doelstellingen en conceptie zouden achterhaald zijn. Ik dacht dat lacking het had over de rol van de president, desireetje van Suriname want hij schijnt helemaal te halicuneren een dictator te zijn. ik dacht dat hij een gekozen pres was. De doelstellingen van de NDP om een crimineel te beschermen ten koste van land en volk. En de concept van een democratie in Suriname waar desireetje nooit verschijnt in het parliament om verantwoording af te leggen over zijn gevoerde beleid? Hij doet dat op berm praatjes en berm programmas met zweri todo.


  Maak melding

 10. BRAZILIAANSE PRESIDENT ROUSSEF NIET NAAR VS OM AFLUISTERSCHANDALEN. VS HEEFT NOOIT OM ZUID-AMERICA GEGEVEN DAN MET HUN PARTNERS IN EUROPA TE HEULEN. VS NIET WELKOM IN ZUID-AMERIKA.


  Maak melding

 11. Yu boi Lackin: Suriname is ook lid van de VN(Verenigde Naties) dus zijn wij ook partij bij de VN verdragen. Yu sab dén verdragen. Dus mensenrechten en AMNESTIE raadt het maar.

  Bovendien a volk bén law wang lesie. 2015 na tra tabakka.

  Dit is geen Bakabana tori


  Maak melding

 12. Weer zo’n warige reactie van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

  Ik heb een andere naam voor hem bedacht minister Winston Lackin van Ik Weet Van Niets Zaken.
  Dus minister I.W.V.N.Z Winston Lackin


  Maak melding

 13. Edmund Quincy Muntslag zit op Trinidad & Tobago gevangen in zwaar beveiligde detentie in de gevangenis te Arouca, Golden Grove Prison, op het eiland. Arouca ligt ongeveer twintig kilometer ten oosten van de hoofdstad Port of Spain. Muntslag werd praktisch op hetzelfde moment gearresteerd op 26 juli, als zijn maat Dino Bouterse in Panama. Bouterse werd dezelfde dag nog uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

  (Bron foto: Newsday)

  Procureur-generaal Anand Ramlogan op Triniad heeft gisteren bevestigd, aldus bericht vandaag, woensdag 18 september 2013, Trinidad and Tobago’s Newsday, zal ook worden uitgeleverd aan de VS om daar aangeklaagd te worden voor drugssmokkel.

  Ramlogan wil slechts de arrestatie van Muntslag bevestigen en dat de lokale autoriteiten samenwerken met Amerikaanse collega’s. Newsday schrijft te hebben vernomen, dat de aanhouding van Muntslag onderdeel was van een internationaal opgezette operatie, geleid door de VS in samenwerking met het bureau van Ramlogan en de korpschef van politie Stephen Williams.

  Volgens bronnen, aldus Newsday, werd Muntslag al enige tijd door de VS gevolgd. Hij werd gearresteerd door leden van het Bureau Georganiseerde Misdaad, Drugs en Vuurwapens. De Surinamer zou op 29 augustus zijn gearriveerd op Trinidad op doorreis naar een ander land.

  De bewaking rond Muntslag in de zwaar beveiligde gevangenis te Arouca is aanzienlijk verhoogd, uit vrees voor infiltratie in lokale gevangenissen door drugkartels. Veiligheidsdiensten zijn in de hoogste staat van paraatheid in verband met een mogelijke gevangenisuitbraak nu gebleken is dat politiefunctionarissen zijn benaderd door diverse personen om behulpzaam te zijn bij ontsnappingen.

  Muntslag verscheen op 30 augustus voor een lokale rechtbank. Hij werd niet door een advocaat bijgestaan en verzocht om een tolk. Volgens bronnen, aldus Newsday, is de moeder van Muntslag naar Trinidad gevlogen om haar zoon te bezoeken, maar hij wordt nauwlettend door gevangenispersoneel in de gaten gehouden en wordt behandeld als een hoog risico gevangene met maximale beveiliging.

  (Red. Obsession Magazine/Trinidad and Tobago’s Newsday)
  September 18, 2013

  Mooi zo,nu gaat dinootje voor altijd achter slot en Grendel blijven in Amerika!!


  Maak melding

 14. Bouterse wordt nerveus….

  PARAMARIBO – De veiligheid bij de Maximum Security Prison op Trinidad en Tobago is opgevoerd omdat volgens inlichtingen een Latijns-Amerikaans drugskartel plannen beraamt om de verdachte Edmund Quincy Muntslag uit de gevangenis te halen.

  Politieagenten zouden al zijn benaderd om mee te werken aan de ontvluchting van Muntslag die door de VS verdacht wordt samen met Dino Bouterse cocaïnetransporten naar de VS te hebben georganiseerd, zo meldt de lokale krant Trinidadian Guardian vandaag. Muntslag werd op 28 augustus in Trinidad en Tobago gearresteerd en Bouterse de dag daarna in Panama. Bouterse is onmiddellijk na zijn aanhouding uitgeleverd aan de VS.

  De veiligheidsdiensten zijn in opperste staat van paraatheid, aangezien politieagenten naar verluidt zijn benaderd door verschillende gezanten om te helpen bij de vluchtpoging”, zegt een anonieme bron aan Trinidad Guardian. “De VS-autoriteiten nemen geen enkele kans daar drugsbazen eerder al zijn ontsnapt, terwijl ze in voorarrest waren bij de politie”, vervolgt de bron. Verder wordt aangegeven dat de aanhouding van Muntslag een doorbraak is in een internationaal justitieel onderzoek gericht tegen een belangrijke drugskartel dat cocaïne smokkelt van Zuid-Amerika naar de VS.


  Maak melding

 15. Beste Ray: jij snapt hem ook…..

  Edmund Quincy Muntslag gaat doorslaan en daar worden heel wat Paarse Politici heeeeeeel nerveus van.

  Binnenkort het bericht: “Edmund Quincy Muntslag hangt zich op in cel….”


  Maak melding

 16. Beste lezers,
  Wat valt er nog te schrijven. Het raakt de machthebbers van Suriname niet. Zij hebben een olifantenhuid en leven zonder principes. Winston Lackin van Buitenlandse Zaken bevestigt nogmaals dat Suriname door een stelletje onbekwame en ongeschoolde lieden wordt geregeerd. Het is voor land en volk een schande dat criminelen de dienst uitmaken.Dit alles heeft het land te danken aan de eigen bevolking die ze ondanks hun criminele achtergronden op de posten hebben gezet, waar ze verder gaan met graaien. Triest is dat het land nog jaren gevangen zal blijven onder de tentakels van deze walgelijke criminelen. Houd je adem maar in: Moordenaar en drugsbaas D. Bouterse is na 2015 weer president,de koning van Eldorado en drugsbaas en moordenaar Ronny Brunswijk wordt de vice-president. En dan hebben we nog de vrouwenverkrachter,de Javaan Somo, die met alle winden meewaait. Hij zal voor eigen gewin, weer achter deze twee aanhollen. En dan de onderkruipers, de huidige ministers en ambtenaren, die haast hebben om hun schapen op het droge te zetten. Menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, de rechtsstaat en de eerbiediging van de rechten van de mens? Deze fundamentele waarden komen niet in het woordenboek voor van de huidige machthebbers en hun onderkruipers. Rest nog het volk, de gewone mensen die hard moeten werken om het hoofd boven water te houden en de jongeren die blindelings stemmen op deze demonen: Zij zijn onwetend en leven nog in de duisternis.


  Maak melding

 17. Volkomen gelijk. Verkiezingsdag een momentopname. De kiezer wordt verdoofd door beloften van diverse racistische politieke partijen. kijk maar naar de samenstelling van de kandidaten.

  na de verkiezing wordt het een race om de regeermacht te verkrijgen. koste wat het kost. Daarna eigen belang. Kiezers, land en volk wachten jullie maar tot over 4 jaren.

  Hoe leg je het uit aan de domme mensen en de racisten.


  Maak melding

 18. Er moet een einde komen dat er 1(een) land nml VS de Baas is van de wereld(alle landen). Alle landen moeten onafhankelijk en in vrijheid leven. Elk land Regering moet zijn eigen Land Baas zijn. Geen enkel land moet het recht krijgen om oorlog te voeren of een andere land aan te vallen. Het volk van een land heeft de zeggenschap. Als een Regering slecht is dan bepaald het volk dmv verkiezing dat die naar huis gaat en een andere in die plaats komt. Alle aanvallen op andere landen in het verleden door de Baas van de Wereld hadden geen enkele voordelen geleverd. Alleen maar kapitaal vernietigen, economie van landen vernietigen en meer doden laten vallen. Ook mensen in vrees, paniek en onrust laten leven waar er aanvallen waren gepleegd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.