‘Bouterse heeft partners nodig voor tweede termijn’

55

PARAMARIBO, 16 sep – Desi Bouterse zal politieke partners nodig hebben voor nog een termijn als president. Dit stelt bestuurskundige en universiteitsdocent August Boldewijn. Bouterse zal steun moeten zoeken bij andere politieke partners. Hoewel er waarschijnlijk weer veel parlementszetels vallen te halen, zal Bouterse’s politieke partij het alleen niet kunnen rooien.

De NDP of de Mega Combinatie alleen zal waarschijnlijk niet in staat zijn vier en dertig zetels te halen bij de verkiezingen van 2015. Dat is het aantal dat nodig is om de president al in eerste ronde te kiezen. Anders wordt het de Verenigde Volksvergadering, VVV, van parlement en ressort– en districtsraden. En dat wordt pas lastig. “Het is altijd een risico. We weten allemaal hoe de mensen gerekruteerd worden om als ressortraadslid kandidaat gesteld te worden”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd.

Anders dan parlementariërs, zijn ressortraadsleden minder in het gareel te houden door de partijleiding. “Je hebt zelfs ressortraadsleden die zeggen dat ze geen politieke kleur hebben, terwijl ze wel door een politieke partij op de lijst zijn geplaatst”, aldus Boldewijn. De president kiezen in het parlement is dus relatief veiliger. Boldewijn denkt dat de kans groot is dat Bouterse weer in zee gaat met Pertjajah Luhur en Ronnie Brunswijks Abop. Of alleen één van de twee.

Bekijk ook:

55 REACTIES

 1. Ik Hoop van ganser harte dat de partijen die zich nu schoon houden en daar bedoel ik mee….DOE…NIEUW SURINAME….BEP… de waardering in zetervermeerdering die zij zeker zullen krijgen van de kiezers niet te grabbel zullen gooien voor het Pluche en zweef teki mentaliteit.
  Want de ABOP en (Partijtje) Politieke LOEHOER zullen zeker afgestraft wiorden voor hun verraad tegenover het Suri volk mbt de Corruptie en het Amnestiewetdebacle!!!!!!


  Maak melding

 2. Ja bigi botoe,ik hou mn hard vast voor ons volk ze beseffen half niet waar het naar toe gaat.
  BRUNSWIJK EN SOMO moeten echt gestrafd worden,wat lijdt het volk jaren 80 is coming!Ik vraag me af als het surinaamsvolk zo dom is.Wie heeft de ndp achter zich crime kijk maar naar zn zoon DINO.Is dit de toekomst van suriname.MIJN HART BLOED!


  Maak melding

 3. @ mi kondre

  Wat is ons volk? Jij bent waarschijnlijk weer één van de schizofrenen die dagelijks vanuit Nederland op een Surinaamse site zitten om een beetje Suriname te proeven want geld hebben om naar Suriname te gaan heb jullie niet, dus dan maar een vleugje Suriname op internet proeven.
  Als jij echt over ons volk had dan had je ook kunnen weten dat niemand, en jij dus ook niet voor het Surinaamse volk bepaald wie hun leider moet zijn. Die keus maken ze zelf ongeacht of jij hier dag en nacht bivakkeert. Met zoveel werklozen in Nederland kan ik mij niet voorstellen dat sommigen van jullie de hele dag op de site zitten loeren. Gelukkig is Mamjo weg, nu deze site nog, dan is het Surinaamse volk verlost van twee stinkende gezwellen.


  Maak melding

 4. @Tak Fi Fosi

  Dankzij jou als zogenaamde patriot is Suriname opgezadeld met een crimineel als lijder. De toekomstige lijder zit gevangen in Amereica. Na hem volgt Meriba de granaat gooier ,de volgende op de lijst van lijder dus,dan heb je als laatste Brunsie.
  ALLREMAAL CRIMINELEN MET EEN BEHOORLIJKE STRAFBLAD.
  Joost mag weten hoe je trots kan zijn op zulke criminelen.
  Suriname is toch een democratisch land volgens de ndpers?!
  Nou dan waren wordt er dan CENSUUR toegepast en worden bladen en site’s die kritiek leveren op deze criminele lijder niet meer verschijnen!!??
  Dit gebeurt altijd in een dictatuur,zoals in SURINAME heden!!!


  Maak melding

 5. @BOLDEWIJN,

  Meneertje boldewijn ,dat bouta zich voorbeeldig gedraagt volgens jou heeft niks te maken met het feit dat hij geen moer te maken heeft met zijn zoon!!Zijn stenen hart bloed om zijn zoon,hij heeft advocaten in de arm genomen in de hoop dinootje terug te krijgen!!
  Hij houdt zijn kaken stevig op elkaar dicht omdat hij bang is dat hij zijn mond voorbij zal praten en dat hij samen met dinootje 1 cel zal moeten delen.


  Maak melding

 6. De reden waarom DDB partners nodig heeft is dat hij dan president van Suriname wellicht kan blijven en daardoor internationaal onschendbaar wordt, oa voor Nederland en voor de USA en in die periode 2015- 2020 niet voor lange tijd achter slot en grendel te belanden voor ernstige criminele daden.

  Als er na 25 mei 2015 een andere president gekozen wordt in de republiek Suriname, is het gebeurt met dat recht/onschendbaar en is hij weer vogelvrij/wanted en kan hij door de politie worden opgepakt en worden uitgeleverd aan Nederland of USA. De USA kan hem ook even komen ophalen met een wentelwiek, die van een vliegdekplatform van een hospitaalschip van de zeemacht even in de territoriale water van Suriname ligt om humane hulp te bieden aan Surinamers overal in het land. Ook kan hij nergens meer een poot op vreemde bodem zetten omdat hij op de interpollijst staat en kan worden opgepakt en worden uitgeleverd.

  Het zijn politieke partners in de coalitie, die hij schoffeert, die hem hiervan gered hebben tot nu toe. Hij mag wel door een omstreden amnestiewet het 8 december 1982 strafproces stop hebben gezet, maar internationaal willen ze hem wel hebben voor andere strafbare daden.

  Zie daarom heel goed de reden waarom deze man er alles aan doet om president van Suriname te blijven of wilt blijven in de toekomst en alles aan doet, zoals een rechtstreekse kiessysteem voor de president om deze straffen te ontlopen.

  Zolang DDB president van Suriname blijft zal er geen ontwikkeling en vooruitgang komen. Een kleine groep om DDB zal zich zelf verrijken en een heel grote deel van de Surinamers zal straatarm blijven.

  Wie het tegendeel kan bewijzen moet dat maar opschrijven. Zou die dat ook niet doen als je jezelf zo in de nesten had gebracht als DDB? ja of ja? DDB is bezig met zijn eigenbelang, niet met dat van het volk. De rovers om hen heen maken van de situatie misbruik om zichzelf te verrijken. ja of ja?


  Maak melding

 7. 16 sept.2013

  Politiek luim of economische ernst?

  Het is volgens het systeem in Suriname logisch dat niet een politieke partij voldoende zetels haalt om alleen te regeren.

  Er zal ten minste een tweede nodig zijn. En hier ligt Santokhi echt wakker van. De VHP wil en moet in 2015 in de regering.Achter de schermen wordt al op lager niveau al gepraat met de NDP en is aan Somo beloofd geen tjasnet meer te gooien in zijn visvijver en zullen zijn aardappelen gretig worden afgenomen.

  Ja, Santokhi is on the move! De economische toekomst van de VHPers staat op het spel.En dan wordt alles geoorloofd.Zelf tongzoenen met de NDP op het pleintje van Fort Zeelandia wordt dan mogelijk en mag Brunswijk kiezen hoe hij onder de aanhangers van de VHP zijn genen doorgeeft. Motjo pley wordt de regel.

  Maar 2015 is nog ver weg. Het land moet ook door geregeerd worden. En Srika schrok toen wakker uit de droom. Morgen is het Prinsjes dag. De regering van Rutte heeft ook meerdere partners nodig, anders…..! Zal het straks wel de waarheid worden?

  Daarvoor moeten wij Henk Molenaar raadplegen.Die voelt de bezuinigingen en opkomende armoede niet en zorgt mede voor, dat dit forum Surineds verblindt van hun eigen werkelijkheid.

  Vergeten jullie mijn minpunten niet.
  Srika


  Maak melding

 8. Nu pas komen die Apintiers met een oude uitgebreide Nieuws!!! man man Stelletje schijtbakken voor MR.PRES. Binnenkort, voor de 2de termijn komt hij zelf intelligente partners tegen in de eetzaal.


  Maak melding

 9. Wie kent het oude schoollied nog?

  Bouta houdt je vast aan de takken van de booomen!

  Want als Bout valt,dan valt hij in de modder…

  En vlak er achter volgde Marietje blaka kousoe….


  Maak melding

 10. Wat mij betreft komen de Amerikanen hem en z’n maatjes halen, dan zijn we voor eens en voor altijd van dat uitschot af en kan Suriname zich eindelijk gaan ontwikkelen. Weliswaar met vallen en opstaan, maar alles beter dan met deze criminelen. Bouterse heeft het land nooit goed gedaan. Sterker nog, hij werpt het land telkens weer opnieuw terug!


  Maak melding

 11. Ho effe,niet alleen de PRESIDENT moet van onbesproken gedrag zijn,goed opgeleid,intelectueel.
  Maar ook een ieder die zich kandidaat steld voor een partij.
  Het kan niet zo zijn dat een land geregeerd wordt door een stelletje maloten,die geen opleiding hebben nieteens een algemene ontwikkeling.Wat mij betrefd mogen ze bij iedere kandidaat hunCURRICULUM VITEA openbaar maken naar het volk toe.Alvorens ze de verkiezing ingaan.Enkele weken geleden was er ook eentje vanuit brokopondo in de studio van apintie met zijn mededeling dat hij zich kandidaat gaat stellen voor PRESIDENTSCHAP.Alleen om gronden uit te kunnen geven en zijn soortgenoten.Hij gaat scholen bouwen ,een ziekenhuis neer zetten,Echt idioterie.
  Wat een afgang voor SU om ongeschoolde ratten in te zetten om het land te besturen.Wat een puinhoop.


  Maak melding

 12. Excellentie Bouterse is de juiste man op de juiste plaats. Hij moet zeker voor nog een termijn gaan. Uit peilingen van de idos blijkt dat Excellentie Bouterse zeer geliefd is onder de bevolking.

  In 2015 zal de NDP weer zegevieren en kunnen de redimusus weer 5 jaar mopperen op wkn. Kom maar op met die minnetjes. Zo voorspelbaar allemaal.


  Maak melding

 13. Aha DADA DDB zoekt nu al partners,terwijl 2015 nog zo ver is.Uit Suri durft hij nergens meer te gaan.De Marchal plan
  is nu actief bij de amerikanen.Baas smeri gevaar kaba.
  Dus ai dansie en Sranang no foe bai deng embecielen sang no
  habie yang no.Deze bedelaars en de zwervers gaan zeker op
  hem stemmen in 2015.Zoonlief Dino zit met gebakken peren.
  Pa Desi wil niets te maken hebben met z,n zoon,hij wil het
  aan de rechtsgang overlaten.Want als Pa gaat bemoeien,dan
  komen de Marchals hem met man en macht ophalen.Dus Pa de
  wang struisvogel in a sweetie sranang.Daarom a konie foe
  Dada de 2e termijn als pres.Hij wil die onschendbaarheid
  voor een lange tijd behouden.Ai brada nanga sisa denki boeng fara sang na spelletje now foe Dada de.Dus,de Vos verliest zijn haren,maar zijn streken niet.


  Maak melding

 14. BOUTA wil zijn eigen puinhoop opruimen maar hij weet nu aldat het niet kan en hoe hij moet beginnen ,dus heeft hij meer tijd nodig want hij heeft veel beloofd en die heeft hij nog 10jaar nodig om waar te maken


  Maak melding

 15. In elk normaal land zou het Bouterse, na zoveel misdrijven in het verleden en zoveel misslagen als president, niet lukken om partners te vinden, maar Suriname is op politiek gebied zeker geen normaal land, men zegt niet voor niets; in Suriname en bij God is alles mogelijk, dus zou het zomaar kunnen dat Bouterse, na zoveel schertsvertoningen, toch weer president wordt, ik hou mijn hart vast.


  Maak melding

 16. 17 sept. 2013

  Beste Henk Molenaar, Ray en andere cabalen,

  Srika is niet tevreden met zijn min 16 punten. Hij wil graag meer hebben!

  Jammer dat jullie niet willen accepteren dat de VHP daadwerkelijk achter de schermen bezig is de NDP te paaien. En jammer dat jullie niet willen accepteren hoe hypocriet de leiding van de VHP zich voordoet, alleen maar om in 2015 regeermacht te verwerven voor economisch eigen belang van enkele lieden binnen de partij.

  Vraag het maar aan een van de politieke analisten van de VHP, die in de buurt van de Franchepanestraat en Kasabaholo woont.Word er nu niet al besproken hoe verder met de VHP, als in 2015 regeermacht niet gehaald wordt en wat te doen met Santhoki? Vraag dat maar ook aan @Roy/@Ray.
  @Roy, vergist Srika zich?

  Uiteindelijk krijgt Srika, zoals vaker al bewezen is, toch weer gelijk.

  Henk Molenaar en cabalen, vergeten jullie mijn minpunten niet. 16 minpunten is niet genoeg.Geef ze maar met een hoge mate van frustratie.

  En de Surineds kijken vandaag naar de rede van Alexander.Ik hoop dat velen van jullie dan bewust worden van de eigen realiteit hier in Nederland en je dan afvragen: “wat te doen”?

  Let wel op, dat op dit forum deze problemen, ook aangaande Surineds niet zullen verschijnen. Surineds moeten Suriname en de Surinamers vol schelden, maar hun eigen problemen hier in Nederland moeten zij in een vorm van een gemaaktheid en buiten de eigen realiteitszin accepteren. Ja, dat is ook een van de doelen van dit forum. Maar gelukkig is er nog een Srika die overal extra oren en ogen heeft!!

  Ik ben content met 30 minpunten. Henkie is nu aan zet.
  Srika


  Maak melding

 17. NOU Passant ik denk niet dat dat de reden moet zijn in welk land gaat een president niet voor nog een termijn en SU geen ontwikkeling wees nou eerlijk desnoods tegen je zelf want nu al heeft SU meer bereikt dan honderd jaar geleden nu jij en lieg niet tegen jezelf want dat doe je nu wel tegen anderen als je zo praat Gino als dat terug werpen is dan liever datgeen schoolgeld heel veel mensen die verstoken waren van water Electra ziekenkosten naschoolse opvang toch ook meer huizen gebouwd dan elk andere regering ook wat buitenlandsbeleid betreft dat vroeger maar 1 land betrof wat wil jij nog meer ik weet dat jij doof en blind bent maar lullen eerste klas en RIK dat van Gino geld ook voor jou het is niet dat alles gedaan is maar ze doen hun best dat is belangrijk en dat er meer gedaan is dan alle vorige regeringen dus dan gun ik deze meneer een tweede termijn lees goed ik niet dat anderen dat moeten dit is mijn mening nog 5jaar BOUTERSE VOOR PRESS GOD BLESS en 1 ding weet ik elk derdewereld land die zich optrekt word terug geduwd door het westen want zo hebben zij jou onder hun wil en dat veel het niet zien of willen zien het is niet dat ze de press tegen werken om zijn zogenaamd verleden nee want dan was dat allang gebeurt zelfs kadafie en sadam waren geen probleem dus DEHEER BOUTERSE nog makkelijker toen maar nu daar er niet gebeurt wat velen en het westen wil en daar speelt UNASUR een flinke rol en nog een land die deze meneer graag weg wilt want dan komen hun slaven aan de macht en hebben zij het ook voor het zeggen en wat is het beste om hem te bestrijden ja zn eigen mensen dat bedoeld men met verkoop je ziel zulke mensen verkopen zelf hun kinderen als het moet maar ja zijn wij gewend van dat en dit soort maar toch ook voor jullie fijne dag en GOD BLESS


  Maak melding

 18. Het meest grappige van alles is het fiet dat geen van jullie hier bevoegd zijn om te stemmen in Suriname, Hahahahahahahahahahahahahahahahaha!
  ===
  Mi kondre tru, mi lobi yu, yu mooi tru na mi hai. Da boeng fu yu mi suku tru da hogri musu wai.


  Maak melding

 19. NPS en VHP op een lijst met alleen kandidaten van onbesproken gedrag. Basja bobo is een “lame duck” met zijn zoon op vakantie in NY, zijn maatje prof dr ir mr drs ing pinochio abrahams maar 2mm voor de deur van Club Santo. Staks als basja bobo begint te bezuinigen zal paars hun glans helemaal verliezen. De 18000 paarse huizen, flyovers, diepzeehaven, vierbaansweg naar Zanderij, tram van Parbo naar Para komen ook nog niet. En arme Gilmore die kan beter alvast beginnen te solliciteren.


  Maak melding

 20. Het grappigste van alles is dat de regering Bouterse er een grote puinzooi van gemaakt heeft en nu haar rekeningen niet meer kan voldoen door verminderde inkomsten.


  Maak melding

 21. Er zijn genoeg partners in de dierentuin en de psychiatrische centrum die bouta kunnen ondersteunen voor een termijn in een van de apekooien.
  Hij durft nog het woord president in zijn smoel te nemen ook.


  Maak melding

 22. Eam Singh:De 18000 paarse huizen, flyovers, diepzeehaven, vierbaansweg naar Zanderij, tram van Parbo naar Para …

  En wat als ze dat allemaal alvast melden om lekker te maken onder het mom ‘nog een termijn om onze plannen te verwezenlijken…’


  Maak melding

 23. Srika ik begrijp al een poosje dat de NDP zit te azen o een samenwerking met de VHP…
  De angst bij het horen van de naam VHP is in jullie ogen te zien. Jullie trekken dan graag de raciale kaart. Terwijl jullie en jullie leider pretenderen een partij voor.alle Surinamers te zijn. Maar wij hebben jullie door


  Maak melding

 24. Vanity, de 18000 huizen, flyovers, diepzeehaven, vierbaansweg naar Zanderij is dankzij de vorige niet gekomen. Bij aantreden van Bouterse trof hij een lege staatskas aan en berg met schuldeisers.

  Met de huidige middelen verricht Bouterse uitstekend werk maar zoals gewoonlijk is het glas altijd halfvol en willen jullie niet inzien dat Bouterse een goede president is.


  Maak melding

 25. Nu is het tijd dat Brunswijk of Somo President van Suriname
  wordt.Bouterse heeft zijn zakken al gevuld dus nu hebben die andere domkoppen de gelegenheid om President te worden.
  Je hoeft niet eens je naam kunnen schrijven en toch president worden in Suriname.Dat is mijn constatering.Al die achtervolgers van Bouterse zullen mij weer kwalijk nemen wat ik geschreven heb.


  Maak melding

 26. @RAY; “”Meneertje boldewijn ,dat bouta zich voorbeeldig gedraagt volgens jou ….”””

  waar staat dat??

  BEN JE ECHT ZO DOM, BEN JE VERBLIND DOOR HAAT OF HEB JE EEN LEESPROBLEEM?

  Geen enkele politieke partij in Suriname kan alleen regeren. Ik betwijfel ook of Bokito en Beck&Neck door zullen willen met DiDiBri. Ik denk Bokito eerder dan paé. Aan de anderekant hebben ze ook weinig keuze. Ze zijn niet populair bij de andere partijen en zullen alleen uit noodzaak gekozen worden voor samenwerking.

  Ik zie de Mega combinatie echt niet meer zo veel zetels halen als de vorige keer, maar we zullen zien.

  Dat is de reden dat men een gekozen president wil.Men hoopt op de persoonlijke populariteit van Didibri, dan blijft hij alvast uit de gevangenis. Het hoofddoel is dan bereikt, de rest is alleen maar bijzaak.

  Suriname is verdeeld:

  1 Het grote gespuis: DiDiBri en consorten, Bokito en Beck&Neck

  2 het mini gespuis: front en consorten

  3 het microgespuis: DOE en consorten.

  Waneer, o waneer maakt het volk de juiste keuze.

  Onder vene zijn er trouwens beduidend meer huizen gebouwd dan nu. Alleen niet door de overheid, maar door de mensen zelf zoals het hoort. vene had een goed financieringsplan voor zelfbouw. Velen hebben daarvan geprofiteerd.

  Behalve de SPA heeft geen enkele partij een ideologie (DOE heeft bepaalde principes, maar geen ideologie). De NDP zegt dat nationalisme hun ideologie is, maar nationalisme is geen ideologie. Keuzes worden niet gemaakt op grond van een filosofie of principes. Zo valt er feitelijk niets te kiezen.


  Maak melding

 27. @Midete

  Het staat nergens geschreven ,zo denkt Boldewijn in ieder geval over bouta,je stiefvader!

  Je moet niet alles proberen af te schuiven op HAAT theorie van je ,stront!!
  Als een universiteit docent als Boldewijn niet kan inzien dat Bouta helemaal niet verdiend om een lijder te zijn ,vraag ik mij af op welke universiteit hij gestudeerd heeft ,op de univeristeit waar jij professor bent misschien!!????


  Maak melding

 28. SURINAME ZAL NOOIT VOORUIT KOMEN ALS SURINAMERS ELKAAR ONDERUIT BLIJVEN HALEN ALS IEDEREEN ZE OGENT OPENT IS BOUTA DE ENIGSTE DIE OOK ECHT DE VERANDERING BRENGT JE HOEFT HEM NIET TE STEUNEN MAAR STEUN WEL JE LAND HAAL JE LAND NIET NEER WIL JE VERANDERING ZORG VOOR EEN PLEK IN DE POLITIEK ZODAT JE KAN MEEPRATEN VEEL HIER HEBBEN DE GROOTSTE BEK MAAR KUNNEN EINDSTAND NIKS ALS ER DRUK OP ZICH LIGT HIJ WERKT ONDER GROTE DRUK EN TOCH PRESTEERT HIJ NIET ALLES ZAL LUKKEN NEE MAAR JE ZIET DE BELANGERIJKSTE VERANDERING HIJ VOEGT DE DAAD BIJ HET WOORD DENK ER EENS OVER NA IN PLAATS VAN TE REAGEREN ALS EEN IDIOOT ALS MEN LUISTERT OF LEEST DOET MEN DAT OM TE BEGRIJPEN EN NIET OM TE REAGEREN PROBEER HET TE BEGRIJPEN WAT ZOU JIJ DOEN ALS JE DAAR WAS EN DAN GEWOON LOGISCH EN REALISTISCH BLIJVEN GEEN FABELS OPHANGEN WANT PRATEN IS MAKKELIJKER DAN DOEN ONTHOU DAT FOE SA ME SJIE DJASO DENG SMA SA E TAKI NA DONGSMA EN BIGAI NANGA DONG O KIER JOE DE RUSTIG GEWOON


  Maak melding

 29. Je kunt je beter afvragen welke partners Bouterse nodig hebben,want de afgelopen jaren heeft deze moordenaar al weer bewezezen er geen moer van te bakken.
  Bouterserse heeft partners nodig om buiten het gevang te blijven, dat is zijn hele doelstelling van deze doorzichtige visieloze moordenaar.


  Maak melding

 30. Een economie raakt niet zomaar oververhit.Het is het gevolg van zeer goed economisch beleid dat over zijn toeren kan raken.Het is net een motor die continu op volle toeren gaat draaien.De motor Kan vastlopen en verbranden.Er moet afgekoeld worden……………………Maar laten we eerlijk zijn. Venetiaan en zijn NieuwFront zijn niet in staat om zo een formidabele economische beleid te voeren. ………………President Bouterse hebben we nog meerdere termijnen nodig om het land goed te ontwikkelen……………………………WEG MET HET NIEUWFRONT.


  Maak melding

 31. Gek genoeg heb jij het alleen over Bouterse en zijn zoon als crimineel. Gemakshalve vergeet je dat de gouden koets nooit goud in de naam zou hebben als Nederland zich niet crimineel had gedragen. Het is wel makkelijk om met die woorden te strooien, maar uiteindelijk is het wel zo dat jij met je “10 schone vingers” nooit een voet in Suriname kunt zetten.


  Maak melding

 32. Venetiaan was een prima president.
  Ik was wel Vene moe had behoefte aan een inspirerende leider maar niet bouta.
  Hij is een landverrader en daar stem ik niet op.
  Daarnaast weet een ieder die ouder is dan 35 dat hij niet weet te besturen.
  A blakaman Vene ben de wan bun president en die kleine idiaan is maar een rommel


  Maak melding

 33. Ik daag een ieder uit die Bouterse uitscheldt om aan mij aan te geven welk kabinet in Suriname meer heeft gedaan dan de regering Bouterse? Zelf 15 jaar Venetiaan heeft Suriname niet 1 brug opgeleverd. Het is makkelijk te schelden op iemand maar kom met feiten.
  500 woningen zijn al veel meer dan Venetiaan ooit heeft neergezet. Ik wil het dan helemaal niet hebben over de kabinetten Arron en Pengel waar dode mensen op de lijst werden gezet als te zijn stemmers van de NPS (voorheen NPK).


  Maak melding

 34. @ Ruudje

  Je kan zien dat jij geen moer weet. Kleine Indiaan? Waar zit het indiaanse in Bouterse? Vene was een bun president? Waaruit leidt je dat af? Bun houdt in dat hij het economisch beter doet en het land wel bij vaart. Vene heeft 10 schone vingers en hij heeft vooral ervoor gezorgd dat die vingers schoon bleven. Front zal nooit beter worden dan NDP, omdat FRONT is blijven steken in de tijd van het Staatstoezicht. Ze zien alleen hokjes met zwarten, hindoestanen, Javanen etc. etc. NDP ziet Surinamers. Een partij die anno 2013 nog een verkiezing wilt winnen op basis van etniciteit is gedoemd te mislukken. De huidige generatie in Suriname wilt dat niet. Ga naar een disco en aanschouw de multiculturaliteit van Suriname.


  Maak melding

 35. 17 sept. 2013

  Srika moet toch blijven lachen over het gefrustreerd gedoe van Henk Molenaar en zijn cabalen.

  De waarheid is altijd hard om aan te horen, maar het is niet anders. De VHP wil koste-wat-kost regeermacht, want anders valt het na 2015 uit elkaar.

  Ray en Roy zijn nu helemaal uit hun doen.Geef Srika maar meer minpunten. Daar geniet ik wel even van.

  Hebben jullie vandaag geluisterd naar de rede van Koning Alexander? En Srika krijgt alweer gelijk toen in 2007 t/m 2011(zie de reacties van Srika), hier op dit forum werd gewaarschuwd voor een paradigma verschuiving in het sociaal-politiek denken in Nederland en dat wij(Surineds)mede verantwoordelijk zullen worden voor de eigen ontwikkeling binnen Nederland. Velen van jullie, hebben Srika toen nooit begrepen. Het is nu een feit!!

  Komt er hierover- de bezuinigingen voor Surineds, nog een item op dit forum, afdeling Nederland?

  Vergeet de minpunten niet.
  Srika


  Maak melding

 36. jeetje dat ze in Suriname een universiteits docent nodig hebben om tot zulke conclusies te komen.mijn dochtertje van 8 zou je het zelfde kunnen vertellen.In plaats van het land te besturen zijn de criminelen nu al bezig met verkiezingen en dat is pas over 2 jaar!August boldewijn vergeet 1 ding en dat is dat desietje straks steun moet zoeken bij de crips,the bloods want de latino’s en blanken gaan hem naast zijn zoonlief zetten om te tippelen tot z’n billen paars worden.


  Maak melding

 37. @ RAY: “”Als een universiteit docent als Boldewijn niet kan inzien dat Bouta helemaal niet verdiend om een lijder te zijn …… “”””

  En waar staat dat??

  Boldewijn heeft by the way een Nederlandse bul. Ik weet zeker dat jij zelfs nog nooit in een straat bent geweest waar een universiteit staat. anders zou je deze (en andere) flauwekul niet uitkramen. Leer eens behoorlijk lezen en ga mijn posts na, desnoods tot 5 jaar terug!!

  Helderziend ben je wel, want je kan zien wat iemand denkt zonder dat hij iets zegt of schrijft.

  Laat mij je vertellen dat Boldewijn EEN PEST HEKEL heeft aan DiDiBri. Maar ja, jij weet geen ene moer!!


  Maak melding

 38. @ Tak Fosi:

  “” Dinsdag 17 september 2013 om 17:43 uur, door Tak fi Fosi

  @ Ruudje

  Je kan zien dat jij geen moer weet. Kleine Indiaan? Waar zit het indiaanse in Bouterse?””

  Bouterse heeft zichzelf “”a pkin ingi boi disi genoemd””. Dat lijk jij weer niet te weten.


  Maak melding

 39. “”Een economie raakt niet zomaar oververhit.Het is het gevolg van zeer goed economisch beleid dat over zijn toeren kan raken.Het is net een motor die continu op volle toeren gaat draaien. De motor Kan vastlopen en verbranden. Er moet afgekoeld worden””

  Zo, wat leg je dat goed uit. Doe je het ook zo voor je studenten?? Is geldgebrek bij en wanbetaling door de overheid ook een gevolg van oververhitting?

  “”……. zijn niet in staat om zo een formidabele economische beleid te voeren.””

  HAHAHA! Stop, ik plas in mijn broek.

  Is het trouwens economisch of economischE beleid?? En moet je hier formidabel of formidabelE schrijven? (ik weet het wel hoor). Die arme studenten van je!! Ze gaan dommer de klas uit dan ze binnenkomen als ze naar jou luisteren. HAHAHA!!


  Maak melding

 40. @Leonard
  “Er zijn genoeg partners in de dierentuin en de psychiatrische centrum die bouta kunnen ondersteunen voor een termijn in een van de apekooien”

  In de dierentuin hebben ze dat pertinent geweigerd, in het psychiatrisch centrum heerst er nu paniek, de patienten willen ook niet meedoen en zijn in beraad.
  Rest nog een paar ezels van de dierentuin, kennelijk gaan ze slechts akkoord, onder voorwaarde dat DiDiBri zich niet bemoeit met de uitvoering.
  Inteligente ezels…..


  Maak melding

 41. Een master idee van de regering om een tramverbinding aan te leggen tussen Paramaribo en Onverwacht. Het is misschien in de toekomst mogelijk om de verbinding door te trekken naar de Luchthaven Zanderij. Deze verbinding is dringend nodig om de leefbaarheid in de stad te behouden en om de bevolkingsdruk en het gemotoriseerd verkeer in en rond Paramaribo te ontlasten. Een snelle verbinding tussen Paramaribo en de gebieden ten zuiden van Paramaribo maakt het mogelijk dat mensen zullen besluiten om buiten Paramaribo te gaan wonen. Daarnaast zullen de mensen minder snel de auto pakken om Paramaribo te bezoeken als ze voordelig met de tram de hoofdstad kunnen bereiken. Daarnaast kan deze verbinding een stimulans zijn voor de toeristische ontwikkeling van diverse plaatsen in de districten, Para en Wanica.


  Maak melding

 42. iedereen is negatief over bouterse ma toen venitiaan zijn tijd had wat heeft hij voor ons gedaan????? suriname gaat nooit vooruit komen door jullie, iedereen klaagt niemand doet wat en als een ander een poging waagt is het ook weer niet goed. vraag jezelf eerst af zou je het beter dan bouterse doen?? heb je kennis daarvan weet je hoe het allemaal in elkaar zit?? wat is je plan van aanpak??? stap 1…,stap 2…, enz denk goed na voor dat je iets zegt


  Maak melding

 43. Beste mensen word wakker volk van suriname laat een goede regering komen jongeren die wel de universiteit heb gedaan in amerika nederland waar gaat dit naar toe word wakker eerlijk is eerlijk een drugs crimineel en moordenaar en derest zoo als bruinswijk somohardjo parmeshar en die dhoekie dit zijn allemaal waardeloos schurken en moordenaars en die diep in drugs zitten en samen eten ze van 1 bord en ze denken alleen aan hun zelf geld vrouwen mooi auto grote huis en de bevolking van suriname kan de pot op wie is dom om voor deze schurken te gaan stemmen de bevolking van suriname zelf word wakker we leven in 2013 door deze schurken zit suriname straks diep in crisis en dan word de roof overval en verkrachting nog erger kijk nu wie zoek goud brasilianen en wie krijg met geld onder taffel alles voor elkaar chinees ze doen arbeid voor goed koop en door zen eigen mensen en ook brenegn ze troep uit china en verkoop dit in winkel die kanker verwekken is spreek woord de lach van de chinees is gevaarlijk waar gaat de geld naar toe in de zak van de land china en maffia ik heb niks tegen de chinees maar is oneerlijk een surinamer die zoo lang hard betaal om rijbewijs te halen en ook verguning zoek om een klein bedrijf op te zetten nee kan niet duur veel lang maar de chinees of brasiliaan die betaal geld en heb verguning en rijbewijs en lach de volk surinamers uit ook nederlanders van surinaams afkomst krijgen de kans niet om bedrijf neer te zetten in suriname van deze regering die vol met schurken zit vergeet niet alle surinaams nedrlanders die nu in holand woon heb familie in suriname en is ook deze mensen land dan waarom mogen deze mensen van surinaams holands niet de kans krijgen om een bedrijf neer te zetten in suriname een paar wel maar meerder niet omdat wij allemaal surinamers van welke ras dan ook elkaar niks gunnen en zoo lang dit een rol speel en geen eenheid kom in het volk dan kom suriname nooit goed en zoo lang deze schurken in de regering zitten kom suriname nooit goed deze regering de hele regering moet weg en de jongeren die wel geleerd zijn die moeten dan een regering vormen van alle ras en eenheid hebben want een land kan goed komen door de vokl zelf en samen en geen discriminatie onderling zoo las huids kleur nee we zijn allemaal mensen want anders zit suriname straks in crisis en denk maar niet dit gebeurd niet omdat suriname heb weinig in woners laat de mooi suriname niet kapot gaan dit is mijn mening groetjes


  Maak melding

 44. @lucien jah lover

  NDP-ers zijn mensen die zich alleen maar bezighouden met een president die iets voor ze heeft gedaan. Ik weet niet wat bouta voor jou gedaan heeft maar voor mij heeft hij niets gedaan oja behalve carifesta. Was een chaotische orga maar Su was wel heel gezellig. En daarnaast is het wel te verwachten want een voor een feestje kan je bij bouta zijn.
  Bouta heeft meerdere malen ervoor gezorgd dat Suriname op de lijst van coka staten is geplaatst. Nadat wij jarenlang zorgvuldig hebben gewerkt aan onze reputatie zijn wij binnen drie jaar weer terug bij af.
  Vene heeft niets voor je gedaan maar wel condities geschapen waarin jij iets voor jezelf heb kunnen doen.
  Bouterse heeft weer bedelaars van velen gemaakt die zitten te wacht op de regering om vooruit te komen.
  NDP-ers zijn van die gratis gasten, gratis onderwijs, gratis na schoolse opvang, gratis eten, gratis drinken.
  Gratis gratis krijge krijge gratis gratis krijge krijge NDP


  Maak melding

 45. @srinka

  Niemand denkt dat je leuk en grappig bent Srinka
  Niemand denkt dat je door moet gaan met reacties posten
  en Niemand denkt dat alles wat jij zegt ons wakker houd in de nacht

  maar Iedereen denkt dat je je grote mond moet houden en van het internet af moet gaan
  en bij jezelf eens moet denken waar je mee bezig bent.

  Pffff waar ben je mee bezig man


  Maak melding

 46. ga ervoor mijn President maar een advies naar u is: WEET WAT U DOET EN KIJK GOED OM U HEEN want niet u maar de mensen om u heen verpesten alles, want u bent de JUISTE MAN OP DE JUISTE PLAATS


  Maak melding

 47. Over bedelaars gesproken . Ik weet niet of het bij onze landgenoten gaat om armoede of hebzucht.Ik ben via social media oude vrienden en kennissen tegen gekomen.Na een paar keer leuk met ze gesproken te hebben begint het feest pas goed. Mn auto heeft een servicebeurt nodig. Mn zoontje gaat naar FLORIDA. Ik kan niet tanken.Ik heb dringend geld nodig.Ik ben weer skeer. Ik help ze wel. Maar volgens mij wordt er gewoon misbruik gemaakt.


  Maak melding

 48. Er zal alles gedaan worden om de macht te consolideren want alleen daardoor kan hij uit handen van de justitie blijven en de amnestiespook uitstellen .De molen van boven maalt langzaam maar zeker en de wet van Karma is een feit.Alleen al toen hij de Dictator was 1980+ en de absolute macht had heefr hij al zovelen vermoord,zelfs zijn strijdmakker Horb is vermoord want hij kreeg te veel macht,dus alleenheerser.Ceasar en Brutus, en laten vermoorden alleen om de macht,ook een lijfwacht van Bruinswijk en Brijnswijk mag van geluk spreken dat hij nog leeft.En Nu zijn ze vrienden dus, en beiden hebben een vonnis,gemeenscappelijke vijand, in het buitenland wegens Drugs dus soort zoekt soort.


  Maak melding

 49. Suriname heeft een sub-economie. Ik begrijp het wel dat onze president niets doet aan de drugshandel en daar zelf onderdeel van uit maak. Als deze grijze dollars verdwijnen is het gedaan met onze economie. Overigens in NL geldt hetzelfde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.