Straf voor onvriendelijke sociale ambtenaar

26

PARAMARIBO, 13 sep – Er komen strenge maatregelen tegen ambtenaren die sociaal cliënten onheus behandelen. Dit zegt minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Het stroomt klachten over ambtenaren die zich misdragen tegenover mensen die zich aanmelden voor een sociale uitkering of gratis medische hulp.

De klachten lijken eindelijk gehoor te vinden. “Geluiden bereiken het ministerie dat cliënten niet altijd op de juiste manier worden behandeld. Ik heb daarom een klachtenbureau en een klachtenlijn ingesteld om de klantvriendelijkheid te verhogen”, zegt Amafo tegenover de Times of Suriname. Ambtenaren op de ruim zestig wijkkantoren van Sozavo zijn al gewaarschuwd. De klachten over onbeleefde ambtenaren bij de sociale dienst zijn niet van vandaag.

De leiding wil het imago nu eindelijk verbeteren. “Cliënten die menen onheus te zijn behandeld door medewerkers van het ministerie, kunnen zich ook persoonlijk aanmelden bij het klachtenbureau”, aldus Amafo. “Het is de bedoeling dat ambtenaren beter voor de dag komen.” Er komt een reclamecampagne om het publiek informatie te verschaffen over de kwaliteit van de dienstverlening waar cliënten aanspraak op maken.


26 REACTIES

 1. Niet alleen deze ambtenaren behandelen het publiek onheus.Overal hebben we te maken met norse,onbeschofte ambtenaren.Volgens mij moet al het personeel van de overheid heropgevoed worden,want nergens wordt het publiek goed behandeld(op enkele uitzonderingen na ,die de regel bevestigen).


  Maak melding

 2. ‘Den minister dis tyar en’; eerst roept Belfort alle zware criminelen op om zich braaf te melden bij de politie en nu komt Amafo alle onbeschofte ambtenaren (99,9% van het totaal) oproepen om vriendelijker te zijn tegen het publiek. ‘Ha Ha Ha ha ha ha, den minister dis o kir mi fos mi ten’.


  Maak melding

 3. Men moet ook de ambtenaren beschermen die onbeschoft worden behandeld. De minister weet dat haar vriend Ronny Brunswijk herhaaldelijk klappen heeft uitgedeeld op kantoren, als hij zijn zin niet kreeg. Zo heeft hij in het verleden een werknemer van de SWM in elkaar geslagen omdat zijn watertoevoer was geblokkeerd vanwege betalingsachterstand.
  De minister moet eerst beginnen om zijn stamgenoten te leren hoe om te gaan met elkaar. Marrons weten ook niet dat ze op hun beurt moeten wachten. Als ze in de winkel komen proberen ze ook voor te dringen.


  Maak melding

 4. Dit gedrag is gangbaar binnen de ambtenarij. Niets nieuws achter de horizon.
  Omdat je van hen afhankelijk bent moet je door het slijk, tjoekoe betalen, als vrouw zijnde oneerbare voorstellen te horen krijgen etc.
  Dit is jammer genoeg grotendeels representatief voor het gedrag van Suri’s er za wel een klein percentage zijn die dit gedrag niet vertoond maar ga aan de waterkant dan zie je en ervaar je het Surinaams gedrag.


  Maak melding

 5. HET IS GEWOON DE SURINAAMSE MENTALITEIT DAT VERANDERT MOET WORDEN. IMMERS, NIET ALLEEN AMBTENAREN VAN SOCIALE ZAKEN DIENEN ZICH AAN DE REGELS TE HOUDEN, MAAR DE GEHELE AMBTENARIJ BIJ ALLE MINISTERIES.

  AMBTENAREN MOETEN BESEFFEN DAT HUN SALARISSEN WORDEN BETAALT DOOR DE BELASTINGBETALERS EN NIET ANDERS, DAAROM STAAT KLANTVRIENDELIJKHEID OP DE EERSTE PLAATS EN AAN DE ANDERE KANT DIENT BURGERS ZICH NORMAAL TE GEDRAGEN TEGENOVER DE AMBTELIJKE APPARATEN.

  ZO OOK DIE DJOEKAS UIT HET BINNENLAND MOETEN ZICH AANPASSEN AAN DE NORMEN EN WAARDEN VAN DE MAATSCHAPPIJ.

  HOE RONNY BRUNSWIJK ZICH GEDRAG IN DE SAMENLEVING IS OOK GEEN VOORBEELD, DAAR MOETEN DE BEVOEGDE INSTANTIES OOK KUNNEN INGRIJPEN.
  HET IS NU AL EEN ONGECONTROLEERDE BENDE WAT IN SURINAME GEBEURD, MAAR ALS HET ZO DOOR GAAT IS HET EINDE DAN HELEMAAL VER TE ZOEKEN.

  MENSEN MOETEN MANIEREN LEREN, OOK AAN HUN EIGEN KINDEREN MOETEN ZE DE JUISTE OPVOEDING GEVEN.
  HET IS GEEN VRIJGEVOCHTEN BOEL, ALS JE IN HET OERWOUD LEEFT HEEFT MISSCHIEN NIEMAND LAST VAN MAAR IN DE BEWOONDE GEBIEDEN IS HET REKENING MET ELKAAR HOUDEN EN DE SAMENLEVING RESPECTEREN.

  DUS DJOEKA’S UIT HET BINNENLAND GEDRAGEN JULLIE EN PROBEER FATSOENSNORMEN MET ELKAAR TE LEREN ANDERS BLIJVEN JULLIE MAAR IN HET DIEPE BINNENLAND.


  Maak melding

 6. =Minister Amafo, ik heb een boodschap voor jou.

  -Zolang de leiders van het land GEEN goed voorbeeld kunnen geven, zal het NOOIT goed kunnen gaan op al die ministeries.
  =Neem maar het simpele voorbeeld van jou man Brunswijk op het voetbalveld die als voorbeeld moet zijn voor de jongeren. Begin daar maar eens.

  =Mensen die op het ministeries of waar dan ook werken en het niet goed gaat, kan ik jou vertellen dat de leidinggevende hieraan meewerkt.

  =De top eerst en daarna de medewerkers. Nee, arrogantie en de negatieve mentaliteit is een groot probleem in Suriname.


  Maak melding

 7. Dat na tori!!! Vele ambtenaren voelen zich hoogwaardig en behandelen de sociale zwakkeren als vuil! Als het aan zou liggen zou ik hen d..d knuppeleln maar ben ten zeerste tevreden dat er zo een wet komt om hen de laan uit te sturen!! die mafkezen!!!


  Maak melding

 8. haha !!
  ambtenaren zijn sinds de geschiedenis zo onbeschoft geweest.
  Ze hadden altijd een back-up bij hun partij.
  de NPS heeft ambtenaren veel werk gegeven in de hoop dat ze op de NPS stemmen.

  De VHP heeft ook veel ambtenaren werk geven in de hoop dat ze op de VHP stemmen, en al deze ambtenaren die de bevolking altijd onbeschoft hebben behandeld krijgen jaren lang dekking van hun partij. zo kon nooit een ambtenaar ontslagen worden.

  Nu heeft de MEGA combinatie te maken met deze ambtenaren die ook overbodig zijn aangenomen.
  Suriname zo’n klein land 500.000 inwoners met bijna 50.000 ambtenaren !!

  Hallo, waar zijn we me bezig?? vind je het gek dat er altijd lege kast wordt aangetroffen bij het aantreden van een nieuwe regering.

  45.000 ambtenaren ontslaan en ze nieuwe werk geven in de banaan sector, rijst, en de rest inzetten in andere belangrijke productieve sectoren zoals visserij, dan kunnen we goedkoop de vis aanbieden op de markt.


  Maak melding

 9. Ronnie Brunswijk had gelijk om klappen uit te delen aan ambtenaren die onbeschoft zijn geweest.

  Ze hadden al voor de jaren 80 geklapt moeten worden. Toen was het een gekke huis,
  Onderwijs met Sylvester werden alleen maar NPS mensen aangenomen.
  OW&V werden alleen maar VHP mensen aangenomen, en als je wat opmerking maakte werden al je aanvragen verscheurt en niet in behandeling genomen, waar kon men toen een klacht indienen.
  waar????????????
  Jammer dat de SPA van zalig Fred Derby toen niet een grote partij was geworden om Suriname een beter fatsoenlijk en behoorlijk bestuur te geven


  Maak melding

 10. Belid van deze regering is en zijn kampioen daarin ,,,autos kopen.Alleen de Directeur van LVV heeft 4 autos die onder zijn huis staan en mevr. van de DIRECTEUR rijdt een op olie van de staat,en de Minister heeft al 5(vijf).De laatste 3.Dmax de nieuwste van de nieuwsten 3 weer binnengekomen en 1 gaat bij minister thuis,1 beleidsadvisuer en 1 gaat bij de Directeur thuis.Wat een luxe en de padiboeren maar roepen in de woestijn omdat zij …..zijn.Ga Clad rapport maar na en zie LVV….onbeschrijfbaar wat dar gebeurt en iedereen wordt ontheven en wie komt op de plaats ondeskundigeJAVANEN die weggejaagd zijn geworden uit SoZa omdat de ongeschikt waren.


  Maak melding

 11. Balie- en/of loketmedewerkers, denken “macht” te ontlenen aan de balie waar ze staan of het loket waarachter ze zitten.
  Ze ontdekken al spoedig dat de klant ze nodig heeft en op dat moment afhankelijk is van hun wil om mee te werken.
  Dat geeft hen waarschijnlijk een machtsgevoel.
  In plaats van zich dienstbaar op te stellen nemen ze een bijna vijandige houding aan en etaleren ze een attitude die heel ver af staat van dienstwilligheid.

  Ik heb er wat op gevonden, ik lach (nep)vriendelijk en ik heb altijd wat chocolaadjes bij de hand.
  Met een bonbonnetje is een balie-ambtenaren-handje gauw gevuld.
  Niet correct maar dan heb ik sneller mijn uittreksel. Het CBB spant de kroon.
  Terwijl je al een uur in de rij staat, wordt er als je eindelijk aan de beurt bent, een houten bordje voor je neus geschoven: LOKET DICHT. Als je vraagt waarom, zegt de lokettist: “mag ik niet schaften? Jij hebt al gegeten toch!”
  Wat een dodelijke mentaliteit in de dienstverlenende sector van SU.
  OMBESKOFFFT!!!


  Maak melding

 12. Waarom gaat de minister niet zelf op uit, kleed je aan als een arm persoon zonder schoenen, vieze en gescheurde kleren en zie hoe hoe je behandeld wordt, neem ook een camera mee zodat je de hele behandeling kan opnemen voor uitzending en vergeet niet een tjoekoe aan te bieden. Dan wil ik je reactie zien en niet prediken uit je ministers stoel in de air conditioned kantoor.


  Maak melding

 13. Thunderbirds. Het zijn niet alleen ‘Djoeka’s’. Het zijn mensen ook zo als jij; die andere bevolkingsgroepen denigrerend ‘Djoeka’s’ , ‘Koeli’s’ , enz.. noemen.


  Maak melding

 14. Heel Suriname zit vol onbeschofte luie, overbodige ambtenaren die schijt aan je hebben als je voor hun loket staat.

  Privé telefoontjes en hun bakje bami ( niet tijdens lunchtijd!) gaat voor het vriendelijk helpen van de klant.

  Om misselijk van te worden.


  Maak melding

 15. JA AGNESJE.

  DIE DJOEKA’S OVERDRIJVEN TOT EN MET.
  WELKE BEVOLKINGSGROEP IN SURINAME ZIJN ZO A-SOCIAAL ALS DIE KLOOTZAKKEN VAN DJOEKA’S. HET GAAT NIET EROM OF DENIGREREND OF DISCRIMINEREND.

  HET ZIJN DE KEIHARDE FEITEN, KIJK MAAR DAGELIJKS OM JE HEEN. NIEMAND IS PERFECT DAT WEET EEN IEDER. MAAR ZOALS DIE DJOEKA’S ZO IN DE SAMENLEVING ZICH VOORTWOEKERD ALS EEN KANKER GEZWEL????
  NOU, MAG JEZELF VERDER INVULLEN.

  BEROVINGEN MET GEWELD, MOORDPARTIJEN, GEWELDADIGHEDEN IN DE SAMENLEVING. DAT KAN JE TOCH NIET TOLEREREN>>>

  BRUNSWIJK IS EEN GROETE VOORBEELD, GEWELDADIG ALS EEN BEEST VAN DE ERGSTE SOORT.

  ONGELOOFLIJK. IK HEB GEEN WOORDEN VOOR.


  Maak melding

 16. Eindelijk,eindelijk doet een minister daar wat aan,dit is al sinds mensenheugenis al zo,de vorige regeringen hebben het zo gecrieeerd,de op 1 volgende minister van Sociale Zaken deden er niets tegen.
  Amofo bedankt voor je goede daad eindelijkkkkkkk.

  De allochtonen hier moeten tjoepen,want ook hier in Ned.worden ze onbescoft behandeld er zijn veel klachten daarover en in de wandelgangen wordt er ook vaak daarover geklaagd.
  Sommige allochtonen van Sur.kom af doen net alsof ze beter af zijn hier,ding eh lee no hel.


  Maak melding

 17. 99% van de ambtenaren zijn niet zo aardig kan je zeggen b.v bij de bureau’s van de burgerzaken en nog veel meer anderen. Ik heb de afgelopen week wel toevallig die 1% ontmoet die mij een gratis plakzegel heeft aangeboden want ik was het namelijk vergeten om het mee te nemen en meestal wordt je direct weggestuurd :).


  Maak melding

 18. het respecteren van jou landgenoten zal ook een begrijpend begrip voor elkaar moeten worden”dus de ambtenaren die hun land genoten als vuil behandelen moeten in het oog gehouden worden en bij herhaling,Ontslag, en eentje die meer waarde aan het su gemeenschap hecht indienst nemen.

  trouwens die hele ambtenaren geklooi is niet van su oorsprong”kijk maar naar die mentaliteit van die ambtenaren”na witman den wang prei,na witman systeem unu wani nooo”wo k..


  Maak melding

 19. Jullie moeten hier wel opletten op jullie taalgebruik.

  Ik snap niet dat het wortd Djoeka hier wordt toegelaten op de site.

  ik ben benieuwd welke bevolkingsgroep zich hier zo schuldig maakt aan racisme??
  ik hoop niet dat het de bevolkings groep is wat ik in mijn gedachten hebt.

  Toen die boslandbewoners tegen de het regering van BOUT vocht in de jaren 86, waren ze wel goed,
  toen vonden jullie ze wel goed,en klachten jullie.

  toen VHP en NPS met somo samen een kabinet vormde voor 2010 met Ronnie waren ze boslandbewoners wel goed. nu schelden jullie op ze?? why??


  Maak melding

 20. Zelf een paar keer bij de millieu politie langs geweest aan de Kernkampweg.
  Het gebouw en de mensen die daar werken zijn zelf een millieu ramp.
  Ze beloven langs te komen’ zoals zovelen in Su, maar komen uiteindelijk niet. Voor de tweede keer langs geweest om te vragen waarom ze niet zijn geweest. Ze geven elkaar de schuld dat, meneer X zou komen maar dat meneer Y ziek was en dat mevrouw Z de klacht had over genomen. Weer beloftes dat ze langs komen. Ik wacht al tien maanden.
  Wanneer ik weer langs ga en boos zou worden dan kan ik het helemaal vergeten dat er ooit iemand langskomt om het probleem op te lossen. Typisch de ambtelijke molen in Su.
  Al die tijd zitten we met een jungle naast onze woning waar van alles en nog wat wordt gedump, en dat in de stad nog wel.


  Maak melding

 21. Die gebochelde van het CBB gebouw links als je binnenkomt aan de Coppenamestraat.
  Die heeft een uittreksel van mijn moeder, dat per ongeluk tussen mijn stukken lag omdat ik voor haar ook iets moest regelen, in stukken gescheurd en mij openlijk en hardop beschuldigd van frauduleuze handelingen.
  Daar werken ambtenaren die totaal ongeschikt zijn.
  Onbeschoft, lui, onprofessioneel en ongemanierd.
  Die hindoestaanse met de bochel is de ergste!! Die zou eigenlijk de toiletten moeten schoonmaken met haar zure gezicht. En dan is er ook een creoolse met een pruik. Die zit erbij alsof het luilekkerland is.
  Ze weten daar echt niet wat werken is en de klant behandelen ze als een hinderlijke stoorzender.


  Maak melding

 22. Beste Tamara:

  Het is wat je zegt: Te lui om te werken.

  Als je bij een balie aanklopt stoor je ze in hun prive-bezigheden en dat laten ze merken ook.

  Walgelijk.


  Maak melding

 23. Goede avond, ik geef jullie allemaal gelijk.
  Want zou Su meer gaan betekenen,in de Caribean, dan zal de bezem drastich door het gehele overheidsapparaat moeten.
  Want dat wat zich afspeelt, is een schande,wat zeg ik! Ik bedoel schandalig. Nog één ding, jullie moeten ophouden om steeds naar het verleden te wijzen.Denk aan de toekomst en laat het zootje om scholen, want dat hebben ze wel nodig.
  Groeten van Sinbad


  Maak melding

 24. Goede avond, ik geef jullie allemaal gelijk.
  Want zou Su meer willen gaan betekenen,in de Caribean, dan zal de bezem drastich door het gehele overheidsapparaat moeten.
  Want dat wat zich afspeelt, is een schande,wat zeg ik! Ik bedoel schandalig. Nog één ding, jullie moeten ophouden om steeds naar het verleden te wijzen.Denk aan de toekomst en laat het zootje om scholen, want dat hebben ze wel nodig.
  Groeten van Sinbad


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.