‘Sociale partners moeten nationalisme tonen’

32

PARAMARIBO, 13 sep – Wie dacht dat met de goedkeuring door het parlement de goudwinningsovereenkomst met het Amerikaanse Newmont een uitgemaakte zaak was, heeft het aan het verkeerde eind. President Desiré Bouterse is nog niet overgegaan tot de finale ondertekening. Volgens presidentieel adviseur en oud-vakbondsleider Henk Herrenberg is meer tijd nodig. De sociale partners, inclusief de werkgeversorganisaties, zouden het moeten weten.

In elk geval wordt meer begrip verwacht. Toch is vanuit de Kamer van Koophandel & Fabrieken de hoop uitgesproken dat de regering opschiet. Dat valt klaarblijkelijk niet in goede aarde. “Het zou van goed nationalisme getuigen als alle sociale partners met de regering als één man zouden gaan staan tegenover de Amerikaanse multinational. Door een dergelijke stellingname,is de onderhandelingspositie van de regering in een nadelige positie gemanoeuvreerd”, zegt Herrenberg tegenover De West.

Waarom er precies wordt getalmd kan de presidentieel adviseur niet zeggen. “Maar wanneer de regering en het parlement nog bekijken welke voordelen ze kunnen halen uit de deal, dan moet jij als sociale partner niet zo uitkomen. Als er van onze kant uit geen eenheid is, zal de Amerikaanse multinational dit tegen ons gebruiken, net zoals Alcoa dat eerder ook heeft weten te bewerkstelligen.” Bouterse zei eerder dit jaar dat ruim de helft van de opbrengsten uit de overeenkomst in Suriname zullen blijven.


32 REACTIES

 1. Lol lol lol lop lol lol de deal is goed of t is niet goed? Deze vage mensen zijn weinig transparant…ik dacht dat bouta riepdat hij de beste deal ooit had gemaakt…maar hij onderhandelt nog. En bovendien als je de socialepartners slecht of zelf niet informeert gaan ze niet als mieren achter je aanlopen en daarnaast Herrenberg laat na al die jaren Suriname met rust….prehistorisch figuur


  Maak melding

 2. Geen gouddeal
  Geen nieuwe bruggen
  Geen wegen met flyovers
  Geen nieuwe haven
  Geen 18.000 woningen
  Geen ant-corruptie wet
  Geen gratis laptops voor kinderen
  Geen vermindering van criminaliteit

  WTF heeft Bouterse in godsnaam wel gerealiseerd ?

  EEN AMNESTIE WET EN HONDERDEN MILJOENEN AAN SCHULDEN EN LENINGEN EN EEN GESLONKEN GOUDVOORRAAD. DE REPUTATIE VAN SURINAME VOOR JAREN VERZIEKT ( OA DOOR ZOON DINO)

  Dat is het verschil!!

  IK wacht op de verklaringen van RobG, Paraman, Milton en Parbo.


  Maak melding

 3. Kijk DADA…. zo moet je het doen en haal wat Noren in huis ipv Obiamang & Haïti 🙂

  Terwijl de meeste Europese landen nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen, moeten de Noren beslissen wat ze met hun gigantisch staatsfonds moeten aanvangen. Het geld uit de Noorse olie- en gasindustrie werd zorgvuldig geïnvesteerd in wat door velen als het grootste staatsfonds ter wereld wordt beschouwd. bron AD


  Maak melding

 4. Aldus Henk Herrenberg het revo maatje van Desi Bouterse.

  We kennen allemaal de historie van Bouterse en de Vakbonden. Fossiel Henk Herrenberg is alvast vooruit gestuurd om een waarschuwing te geven. Volgende stap zal zijn het versturen van kogelbrieven en intimidaties want ook dat is ook het handelsmerk van deze criminele regering.

  De sociale partners moeten het plan onder vergrootglas leggen en zeker niet het kaas van hun brood laten eten.
  Een samenwerking met de oppositiepartijen NPS en VHP is de beste optie. Laat Bouterse maar in zijn eigen sop gaar koken. We weten allemaal dat de gouddeal op termijn verliesgevend is voor Su.

  – inbreng Su ruim ongeveer half miljard US dollar
  – goudprijs is de laatste jaar als een gek gedaald
  – geen garantie dat de eerste 5 jaar goud wordt gevonden
  – su participeert ook voor 30% in materieel en personeelskosten
  – electra kosten wordt voor onder kostprijs geleverd
  – hoog verbruik energie, aanleg 2e centrale wordt op termijn een must
  – milieu schade oa gebruik kwik door gouddelven

  Met een beetje verstand zeg je hier nee tegen.


  Maak melding

 5. Henk Molenaar, je lult uit je nek. Bij jullie redimusus is het glas altijd halfvol. Op 12 augustus 2010 kampte de regering bij haar aantreden met tekort aan liquide middelen van SRD 33 miljoen. Twee weken daarna meldden meer schuldeisers zich aan en steeg de schuld op 27 augustus naar SRD 82 miljoen. Precies een week later, en wel op 3 september 2010, was de schuld SRD 160 miljoen, bijna het dubbele. Er werd ook een latente schuld vastgesteld van boven de SRD 300 miljoen voor lopende projecten die waren toegewezen aan aannemers en andere instellingen.

  Er kwamen lijken uit de kast van de Front regering. Je kan doodleuk een lijstje opnoemen maar zonder geld valt er niets te bekostigen.

  Deze regering doet haar best. oa. Er is een pilot begonnen waarbij zestien basisscholen betrokken zijn. Dit project wordt uitgebreid naar 67 scholen. Het project zal doorgaan totdat alle scholen in het land opgenomen zijn in de naschoolse opvang. De kinderen worden tot vijf uur ‘s middags beziggehouden. Zij krijgen voeding, huiswerkbegeleiding en recreatie. Ook medische zorg is hierbij inbegrepen. De minder draagkrachtige ouders van leerlingen worden niet vergeten.

  in 2012 heeft de regering SRD 46 miljoen uitgetrokken voor armoedebestrijding en SRD 26 miljoen voor naschoolse opvang, voor onderwijs SRD 45 miljoen en voor uitbetalingen aan ziekenhuizen een bedrag van SRD 168 miljoen.

  Op 10 augustus 2013 heeft pres. Bouterse de sleutels van 100 welzijnswoningen op het woningbouwproject Hannaslust overhandigd aan de huiseigenaren. Daarnaast worden 160 woningen gebouwd worden op ‘perceel 4’ van Hannaslust. Ook worden 96 appartementen gebouwd voor seniorenburgers, starters en scholieren, terwijl het vast staat dat er onder meer een RGD-poli, een politiepost, een brandweerpost en scholen zullen worden gebouwd op Hannaslust. Een modern winkelcentrum zal uit de grond verrijzen in samenwerking met de Surinaamse Bank (DSB). Suriname doet het internationaal ook niet slecht. En het land heeft ook nog een stem, zeker wat Zuid-Amerika en het Caribisch gebied betreft. In het groot gaat het economisch ook redelijk met zelfs een goede kredietwaardering. Suriname groeit nog steeds maar dat wil jij niet zien Molenaar.

  Henk Molenaar en Redimusu Koos, als de Front regring geen zooitje had gemaakt zou Suriname er nog beter voor staan. Met de huidige middelen doet Bouterse het uitstekend.

  Suriname voorwaarts !


  Maak melding

 6. President, regering en DNA moeten NU nationalisme tonen !
  Breng ALLE begrotingen drastisch omlaag, stop met suppletoire begrotingen. Het mes in ALLE onnodige uitgaven van de staat : onder andere showprojecten, onnodige ambassades en buitenlandse reizen.
  Deze maatregelen zullen de aankomende financiele ramp iets verzachten voor de bevolking.
  DIRECT nemen van bovengenoemde noodmaatregelen, dat is pas NATIONALISME, opa Herrenberg !!!

  Trouwens, wie van de duur betaalde adviseurs durft de president te melden dat de staatskas ECHT LEEG is ???


  Maak melding

 7. Het wemelt hier van de Front kakkerlakken. Natuurlijk is doet Bouterse het slecht in de ogen van een Fronter. 1+1= 2, dus in die zin verbaasd het mij niet. Destijds zat Front aan de knoppen toen konden ze niets verkeerd doen nu Bouterse de scepter zwaait gaat alles fout. Ik noem dit selectieve verontwaardiging. Zolang Suriname zwarte cijfers schrijft en economisch groei doormaakt kunnen de Fronters beter een toontje lager zingen. Dat zou jullie wel sieren.

  In 2015 komen er weer kansen, maar ik kan jullie verzekeren dat Bouterse herkozen worden. Tot 2020 kunnen jullie hier gaan klagen over de president. Zou zeggen eat you heart out. Jullie gaan ermee naar bed en staan ermee op. Het is een soort mantra geworden in jullie zielige leventje.


  Maak melding

 8. Het is simpel.Runderen kan je alles wijsmaken,vooral paarse Runderen ja.Zijn zoon gaat minimaal 25 jaar! de gevangenis in en hij volgt ZEKER!Wortel e takki!


  Maak melding

 9. Ik neem aan dat wat een President van een land zegt klopt. Zo niet dan kan je de hele zooi maar opdoeken.
  Was het niet de beste overeenkomst die was gesloten voor Suriname. Alle Surinamers zouden rijk worden en gouden bergen lagen in het verschiet voor iedereen. Nu is er dus eigenlijk niets van waar.
  Als een overeenkomst aanbied aan een parlement mag ik ervan uitgaan dat je deze hebt uit-onderhandeld met de tegenpartij.
  Mogelijk neem je eventuele verzoeken vanuit het parlement weer mee naar de onderhandeling voor verdere uitwerking.
  Maar naar nu blijkt is er nog niets klaar en niets staat vast.
  Er is maar een conclusie mogelijk. Het volk is weer op een dwaalspoor gezet.
  En nu gaat die dwaas \ parasiet van een Herrenberg zeggen dat iedereen zich nationalistisch moet opstellen. Wat een stommiteit. De weinige hersencellen van Herren laten hem al in de steek en hij kraait wartaal uit. Wil hij hiermee zeggen dat alle entiteiten zich maar blind moeten scharen achter wat deze incompetente leiders uit vogelen?
  Waar is dan het Nationalisme geweest van Zoon Dino? Was hij ook in het belang van Volk en land bezig? De eigen zoon van de President maak eigenhandig het land tot schande. En dan maar verkondigen dat we ons nationalistisch moeten opstellen.
  Of is hij bezig via een omweg kenbaar te maken dat commentaar niet gewenst is?

  Volk van Suriname. Jullie worden bedrogen door de President, zijn stemvee in de DNA en zijn “boeven”team om hem heen. Als jullie reëel zijn zal je niets anders kunnen concluderen dat de afgelopen 3 jaren verloren jaren zijn geweest. Sterker nog 3 zwarte jaren wat betreft ontwikkeling en het door het slijk halen van de Suriname in de rest van de wereld.
  Tuurlijk hebben ze ook wat goeds gedaan. Zo kan Suriname leningen bij de fleet krijgen uit China, waarvoor ze inferieure goederen en diensten moeten halen uit dat land; betrekkingen met Obidang (wat schiet je hier mee op); Haïti (lekker toch); Iran (die door de rest van de wereld on hold is gezet); Frankrijk (ach wat zal je daarvan zeggen, 7 Milj Eur naar ambassade in Parijs maar deze is 2 jaar later nog steeds niet functioneel) en ga zo verder.

  En toch lopen er nog figuren rond die deze regering op handen dragen. Dat zijn de blinde opportunisten die alles wat krom is recht willen praten. Succes.


  Maak melding

 10. @ Parbo

  “Deze regering doet haar best”, dat is niet goed genoeg !

  Excellent zou zijn :

  * ALLE staatsuitgaven drastisch verminderen
  * De President bewaakt en handelt volgens de grondwet
  * De President verschijnt zoals iedere Surinamer die wordt opgeroepen op de zitting van de krijgsraad
  * De President zorgt ervoor dat de grondwet niet wordt geschonden, niet door een onzinnige Amnestiewet en niet met een nog onzinnigere wet Constitutioneel hof (een vriendjescommissie zonder status, die de rechterlijke macht dwingende aanwijzingen wil geven)
  * De President verschijnt op verzoek van de DNA ten allen tijde om verantwoording af te leggen over het gevoerde beleid
  * De President onderwijst zijn partijgenoten, dat er een grondwet bestaat en dat jonge parlementariers niet moeten uitroepen dat zij “de rechter gaan stoppen”, er is een Trias Politica-leer, die geldt in democratische staten.
  De rechterlijke macht is onafhankelijk, zo niet dan ben je in een DICTATUUR !!!

  Parbo, er bestaan nationalisten die streven naar een welvarende Surinaamse rechtsstaat !! Jij blijft steken in je NF-haat-riedel ! Droom verder!


  Maak melding

 11. Hahahaha ik hoef geen namen te noemen maar als deze regering het niet goed doet dan hoef er ook geen ander te komen want al is het 4sprietjes dat je ziet bij de vorige regering zag je er geen maar praten over eerlijk nou wees dat dan en geef gewoon toe dat deze regering meer heeft gepresteerd dan de vorige in 15j en dat in nu nog geen 5j kom nou en wat het betreft de deel al zou het al gemaakt zijn dan nog als je ziet dat het beter kan en je kan het nog doen dan moet je het proberen het is voordeel voor het land haastige spoed is zelden goed maar het lijkt alsof er mensen zijn die haast willen zodat het fout gaat dan te zeggen zie je wel ik zei het maar het heeft geen haast het loopt niet weg het is al eeuwen in de grond en kan gebeuren dat een deel niet loopt zoals je wilt maar probeer het tenminste of denk aan GOOD DEAL OR NO DEAL weet je nog voor wat onze aluinaarde verdween voor appel zonder ei dus zelf niet voor appel en een ei dus mensen maak niet uit van welk Front rustig en ook de onrust stokers even aan de zij lijn wacht op kans 2015 je weet maar nooit zo niet 2020 no spang


  Maak melding

 12. .” Bouterse zei eerder dit jaar dat ruim de helft van de opbrengsten uit de overeenkomst in Suriname zullen blijven

  En ja blijkt dus dat Bouta van de overeenkomst totaal geen kaas had gegeten.
  Nu moeten ze nog hun best doen om alsnog het maximale eruit te halen, wat natuurlijk niet gaat lukken want het Amerikaanse Newmont snapt zelf ook wel dat als ze nu gaan toegeven ze steeds minder aan de deal overhouden, tevens ziet het Amerikaanse Newmont het zelf ook wel in dat de koers uiteindelijk zal gaan dalen, dus goud word minder waard.


  Maak melding

 13. De beste deal bleek dus helemaal niet zo best te zijn,

  Maar goed alles wat deze regering geroepen heeft en belooft word weer vertaald in onkunde, tuurlijk hebben ze een hoop bewerkstelligd maar hoe gaan we dat nu betalen met zijn allen.

  De meeste mensen snappen dat niet want die denken alles wat er neergezet word is gratis want Suriname heeft toch gratis geld?!!!!!!!


  Maak melding

 14. Herrieberg, business is business.
  Eerst je rekeningen betalen, jullie stellen teveel eisen.

  Hieronder enkele stukkies uit Dagblad Suriname.
  De rest mag je zelf opzoeken.

  “Staat kan rekeningen niet betalen!” 13 sept 2013.

  “blijkt nu dat de Wegenautoriteit vanaf het jaar 2011 niet is uitbetaald.
  De Staat moet een bedrag van SRD 85 miljoen uitkeren aan deze instantie die verantwoordelijk is voor het onderhoud van wegen en bermen.”

  “Een andere leverancier van de overheid, Bakkerij Hollandia, heeft de toevoer van broden aan de gevangenissen stopgezet, omdat de overheid ook hier in gebreke is gebleven. Voor de internaten worden er nog wel broden geleverd.”

  “Bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft de Staat ook grote schulden gemaakt.
  Politici hebben op rekening gereisd en deze schulden zijn nooit betaald.”

  “De Surinaamse Waterleidingmaatschappij wacht ook op een uitbetaling van de Staat. In totaal moet de overheid een bedrag van ruim SRD 21 miljoen uitkeren aan dit bedrijf.”

  “De betalingen van kinderbijslag via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting lopen eveneens al maanden achter.”

  “Zowel grote aannemers als kleine aannemers die bermen schoonmaken, straten egaliseren en andere onderhoudswerkzaamheden verrichten, wachten al meer dan een jaar op hun uitbetaling. Zij zitten met hun handen in het haar en hebben werknemers moeten ontslaan.”

  “Als klap op de vuurpijl heeft de Staat ook nog verzuimd de eerste termijnbetaling van het Sociaal Zekerheidsstelsel dat met veel enthousiasme was gelanceerd, te betalen.
  In totaal moet de Staat hiervoor een bedrag van SRD 11 miljoen uitkeren.”

  Jullie maken Suriname kapot!
  Waardeloos, onvoorstelbaar waardeloze patjakkers…


  Maak melding

 15. Hoe kan men of zal men nationalisme kunnen tonen, terwijl de meeste van deze egoïsten een eigen agenda op na houden? En juist, dit is het probleem waar Suriname altijd mee te maken krijgt/heeft. Want enkel en alleen omdat deze zeer onbetrouwbare sujetten hun eigen belang in het oog hebben, zal men nationalisme alleen in “eigenbelang” tonen. Het is toch alom bekend dat deze meest slechtste “regerende-samenraapsel” niet toegerust is met cognitieve en onderhandelingsvaardigheden. Omdat dit gespuis alleen oog heeft voor wat zij voor zichzelf uit het vuur kunnen halen (tjukus). In Suriname lopen er zoveel kundige en gelauwerde economen rond, waarom worden zij niet om hun deskundigheid bij deze zeer belangrijke voor “land en volk”, betrokken om voor hen voordelen te halen? Natuurlijk niet, want het gaat om pure eigen- en partijpolitiekebelangen, waar het volk totaal genegeerd en miskent wordt. Wat heeft een arrogante Herrenberg bij deze economische onderhandelingen te zoeken? Dat niet alle neuzen in de zelfde richting wijzen zegt al veel over deze zogenaamde onderhandelaars, vaak tot op het bot verdeeld. Dit komt doordat de meeste van deze incompotente onderhandelaars een zeer lage educatieve niveau hebben en zitten erbij als ruimte vulling, zich nauwelijks in het Nederlands kunnen uitdrukken laatstaan in het Engels, en juist ook daar knelt de schoen. Eén bijkomend probleem is dat men vaak vooraf geen huiswerk heeft gemaakt, ook het niet met elkaar vooraf afstemmen. Het is dan onherroepelijk te verwachten dat je in een nadelige positie terecht komt, hoe je het zou willen wenden of keren, jouw positie is dan totaal verzwakt, you will be the loser! Omdat de onkundigheid van de “landverraders” alle perken te buiten gaat, zal Suriname weer als verliezer uit de bus komen. En dit gebeurt te vaak omdat men erg onkundigen in het landsbelang laat optreden, tegen geraffineerde multinale zakelijke onderhandelaars, die alleen voor het onderste uit de kan gaan. En dan heeft deze misleidende president het weer over, dat de opbrengsten uit deze overeenkomst/onderhandeling in het land zullen (blijven?), waar heeft deze criminele president – die over lijken gaat – het over, want waar zijn die andere gelden gebleven, zijn die soms verdampt. Want de staatskas is een andere mening toegedaan, het is leeg op de bodem na. En weer zal Suriname het voor het nakijken hebben, na deze al voor het vegon, al bijvoorbaat verloren overeenkomst, wat Suriname natuurlijk te danken heeft aan deze nonvaleur. En zijn criminele partijgenoten!


  Maak melding

 16. Misschien moet men eerst uitleggen hoe de vork in de steel zit. men wilde met alle geweld de overeenkomst. Waarom is die nu nog niet getekend? Leg uit, nò?

  Hoe kan je achter iets staan als je niet weet hoe het in elkaar zit?


  Maak melding

 17. @Parbo….die bouta van je kan het gewoon niet. We mochten niet na 1 jaar praten want hij moest een kans krijgen. Twee jaar was ook te snel. Wij zijn nu drie jaar verder en hij bakt er nog niets van. JIj hebt zeker vroeger op school een onvoldoende gekregen en jij hebt toen de meester de schuld gegeven…hij doet het zelf maar hij kan het niet en zal het nooit kunnen. Weet je waarom? Omdat hij een opportunist is en een nationalisme acteur..die man kan het niet klaar


  Maak melding

 18. Parbo: Je bent werkelijk te zielig voor woorden. Moet Bouterse een nog grotere economische, morele en financiele van Suriname maken eer jij inziet dat Bouterse het grootste kankergezwel van Suriname ooit is?

  Binnen een paar manden klapt de Paarse Luchtballon en is je SRD het papier niet waard waarop het gedrukt is.

  Maar jij blijft als dom paars slaafje je meester Bouta tot in de hel verdedigen. Hoe dom kun je zijn?


  Maak melding

 19. Wat een gezeik! Kansloos en tijdverspilling!

  Ook nakomelingen van immigranten uit Azië zullen betrokken worden bij de besprekingen over herstelbetalingen voor Surinames slavernijverleden. Dit zal gebeuren zodra meer duidelijkheid is hoe de Caricom deze zaak willen aanpakken, zegt Armand Zunder, voorzitter van de National Reparations Committee Suriname (NRCS), dat onlangs bij presidentieel besluit is ingesteld.


  Maak melding

 20. @ Herrieberg

  Volgens de Herrieberg nationalisme-doctrine (= het nieuwe Cuba-Venezuela-China socialisme) hoeft een land geen begroting te hebben. Begroting is westers gelul. Als een ministerie zoals OW geen geld meer heeft, door leegplundering, dien je gewoon een nieuwe begroting in.

  Volgens de nationalistische Herriedoctrine hoef je ook geen nationale reserves te hebben. De 850 miljoen reserve van de slechte Opa Vene worden nu verkwanseld aan ordinaire onnodige uitgaven.

  Volgens de nationalistische Heriedoctrine kun je ongelimiteerd geld lenen bij andere staten, vooral om uitgaven te dekken die Suriname niets opleveren.

  De vakbonden mogen volgens de nationalitische Herriedoctrine het woord loonsverhoging niet in de mond nemen. Ook al stijgen de prijzen en zijn er geen buitenlandse valuta. De SRD staat op vallen !

  Naast de government take zal ook nog BTW worden geheven. Afschhaffing governement take zoals beloofd door de President is om nationalistische redenen niet meer mogelijk.

  Volgens de nationalistische Herriedoctrine is er geen begrotings- en monetair beleid. De hoogstebetaalde ambtenaar van de centrale bank (toevallig de schoonzoon van de president)zegt dat er voldoende dollars zijn, en dat de SRD niet in gevaar is.

  Valse Nationalisten, WAIT AND SEE !1


  Maak melding

 21. goed zo,daar ben ik het ook mee eens,men zou ook kunnen kijken onder welke omstandigheden de amerikanen zich zelf die recht gegeven hebben,was het bv door kolonialisme,dan hebben zij geen recht om op su grond gebiet enige activiteiten te ondernemen zonder toestemming van het su bevolking,of,was het een contract dat door hun was/is samen gesteld om hun zelf op andersmans grongebied te verijken,’dan is dat opzetelijke valsheid in geschriften om verwarring en misleiding onder de gedaagden(bevolking,regering)te realiseren.
  men zou ook naar de eerst geboren recht(surinamer geboren in suriname)kunnen grijpen om rechten duidelijk te maken”Hoe zouden zij het vinden als jij in hun land komt en een groot deel van hun grondgebied voor jou zelf genomen hebt en er gronstoffen uit haald om er zelf rijk mee te worden,’is die grond gebiet dan van jou”ik weet zeker van niet,’als de regering en bevolking van die grondgebied er nu een punt achter zouden zetten,zou,het bedrijf onmiddelijk gesloten moetten worden of over gedragen aan het volk,regering,land.

  Waarom hebben wij dan die recht niet om te nemen wat van ons is en om er zelf het beste van te maken of om te zeggen dat er genoeg stoffen uit de aarde gehaald is,wij beperken ons wat opgravingen betreft


  Maak melding

 22. @Parbo, weet wat je schrijft, omdat je baas Bouterse wist waaraan hij begon als president van een land.

  =Omdat deze regering nooit een GOED beleid heeft gehad is het ook nooit goed gegaan met zaken doen.

  =Waarom vraag je Bouterse niet wat hij met als dat goud en geld heeft gedaan die hij van de bank heeft weggehaald.
  HIJ IS NOOIT VERSCHENEN IN DE DNA OM UITLEG TE GEVEN.

  =Vergeet al die leningen niet die straks het volk weer moet betalen.

  -Vergeet niet dat onder de vorige regering vele projecten al betaald waren en deze regering wat anders met dat geld hebben gedaan.

  =Waterkant is prachtig geworden, maar het is geld van de belastingbetaler in Nederland.


  Maak melding

 23. De verkiezingen naderen: Bouterse komt weer met zijn luchtkastelen. Geen cent in de staatskas maar:

  Bouterse kondigt tramverbinding Paramaribo-Para aan

  Het echt altijd 1 april in Suriname


  Maak melding

 24. Van 1980 tot 1987:dictator absolute macht 187 ministers verwisseld….alnd land de moer
  1990-1992 weer absolute macht …….Su naar de maan.
  1996-2000, weer macht door kapitaalcoup…..Su naar de kloten en bankroet.
  2019 —heden….Su op de glijbaan en neerwaatrs
  hietuit als in Bouta 1,2,3 en nu Bouta 4 regering en je hebt geen kaas gegeten van regerene maar alleen om lijfbehoud , en macht en gelden van het volk roven 500.000 mensen misleiden en ook nog kan worden vermoord als je je mond opendoet,dan wat voor leider en welke kans moet hij nog krijgen.EEns een moordenaar altijd een moordenaar.De WET VAN KARMA Heeft zich reeds bewezen en volgen nog meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.