Bouterse laat VN-trip naar New York schieten

137

PARAMARIBO, 13 sep – President Desiré Bouterse laat de jaarlijkse trip naar New York schieten. Anders dan de afgelopen drie jaar, zal hij zich laten vertegenwoordigen op de jaarvergadering van de Verenigde Naties. Bouterse zegt het te druk te hebben.

Hij heeft het te druk met ‘interne aangelegenheden.’ In het radioprogramma Bakana Tori zei Bouterse dat de jaarrede moet worden voorbereid. “Het binnenlandse beleid gaat te allen tijde voor”, aldus Bouterse. De jaarrede is op dertig september in het parlement. De voorbereidingen voor de trip naar New York liepen al. Nu zegt het staatshoofd zich helemaal te willen gooien op de voorbereiding voor de jaarrede en de nationale begroting.

In New York zit Dino Bouterse, zoon van het staatshoofd, vast op verdenking van drugssmokkel. Bouterse legde geen link met het huidige lot van Dino. Hij zegt zich gedurende de rest van zijn ambtsperiode vooral te willen richten op het naleven van het sociaal akkoord. De bouw van sociale woningen onder meer moet gaan vlotten. Bouterse blijft erbij dat hij in elk geval meer huizen heeft weten te bouwen dan zijn voorgangers.


137 REACTIES

 1. lACKIN schreeuwde van de daken dat DDB naar New York zou afreizen twee weken geleden.
  Het verbaast mij zeer dat DDB besloten heeft niet naar het land af te reizen waar CRIMINEELlief een Levenslange Gevangenisstraf te wachten staat.

  Mij bekruipt het gevoel dat Zoonlief zaken uit de doeken heeft gedaan die onaangenaam zijn voor DON BOUTA, het hoofd van de PARAMARIBO-CONNECTION.

  Ik vind het wel jammer dat DDB het niet aandurft om de Yanks duidelijk te maken dat zijn zoon onschuldig is.


  Maak melding

 2. Lackin zou graag willen zien dat Bouterse in NY werd gearresteerd.
  Zodoende kan hij de macht in de NDP naar zich toetrekken.
  Politici zijn niet te vertrouwen!!!!


  Maak melding

 3. Als Dino naar mij had geluisterd,zat zijn pa in gevangenis en Dino zou pres.zijn.Hij durfde zijn pa niet te coupen[toen Bout in China was] en pa heeft het voor hem gebeerd.Pa wilde geen Obiang toestanden.


  Maak melding

 4. Nickerie.Net, vrijdag 13 september 2013
  Chaos binnen de NDP compleet – vooral een strijd tussen zakkenvullers

  De columnist Jan Gajentaan heeft een uiteenzetting van de heersende chaos binnen de NDP. De afgelopen weken valt het op dat er bij de politieke partij NDP een hoge mate van chaos lijkt te heersen. De partij is een waar strijdtoneel geworden tussen verschillende stromingen en personen. Zo zagen we de strijd om het coördinatorschap van zowel Wanica als Nickerie ontaarden in een hevige machtsstrijd, waarbij vooralsnog Charles Pahlad (Wanica) en Badrissein Sital (Nickerie) aan het kortste eind lijken te trekken.

  Ook binnen de regering is er weinig te merken van solidariteit tussen de NDP’ers. Zo maakte de kersverse minister van Openbare Werken Parmessar, al kort na zijn aantreden korte metten met het beleid van zijn voorganger Abrahams, nog altijd de vice-voorzitter van de NDP.

  Deze week zagen we een harde aanvaring tussen minister Lackin van Buitenlandse Zaken en de coördinator van het Rijstorgaan Badrissein Sital, beide NDP’ ers. In een persbericht pochte Sital dat de gift van tractoren door Iran ter waarde van 1,2 miljoen USD, te danken is aan zijn inzet en dat deze tractoren binnenkort verkocht zullen worden aan de boeren. Minister Lackin gaat hier in de media dwars tegenin, volgens hem kan er absoluut geen sprake van zijn dat goederen die geschonken zijn door een bevriende natie op de vrije markt doorverkocht worden.

  Het licht nog vers in het geheugen van de Nickerianen hoe een kunstmestdeal tussen de NDP-ers Imro Manglie en Rashied Doekhie in een slaande ruzie is geëindigd. Het ging om de verdeling van de buit en de extra beloning (dure auto’s etc) die bovenop stonden. De goedkope petro-caribe kunstmest is uiteindelijk duurder aangeboden aan de boeren dan de concurrenten die hun kunstmest elders vandaan haalden. Alleen Doekhie en Manglie bleken van de “NDP-kunstmest” rijker te zijn geworden.

  Het lijkt wel alsof er binnen de partij NDP geen enkele regie meer aanwezig is. Misschien is de voorzitter D.D. Bouterse oververmoeid geraakt door de verschillende hoedanigheden waarin hij moet acteren (president van Suriname, voorzitter van Unasur, zanger van het presidentieel combo, chief scout van de padvinders en partijvoorzitter, om er slechts enkele te noemen). Daar komt nog bij dat de heer Bouterse ernstige problemen heeft in de privé sfeer na de aanhouding van zijn zoon Dino in Panama en diens uitlevering aan de U.S.A.

  De officiële ideologie van de NDP is nog altijd het nationalisme, maar de laatste tijd horen we met name minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin pleiten voor een vergaande mate van regionale integratie via Unasur. Ook dit brengt onduidelijkheid met zich mee. Wat is nu de kern van de NDP ideologie, is dat de soevereine natiestaat Suriname of kiest men voor het model van regionale integratie volgens Chavez’ Socialisme van de 21e eeuw?

  Dit zijn volgens mij twee totaal verschillende uitgangspunten die nauwelijks met elkaar verenigd kunnen worden. De logische uitkomst van regionale integratie is immers dat de deelnemende natiestaten een groot deel van hun politieke macht moeten afstaan aan een centraal beleidscentrum (zie ook de ontwikkelingen in de EU). Volgens mij kan een nationalist wel voorstander zijn van regionale samenwerking (bijvoorbeeld door samen met een andere landen een sterk handelsblok vormen), maar niet van regionale integratie. Een nationalist die pleit voor regionale integratie, lijkt mij een contradictio in terminis.

  Bron(nen) / Copyright:
  Nickerie.Net  / NSS
  13-09-2013


  Maak melding

 5. hahaha, wat een doorzichtitg verhaal, Wie dit gelooft is rijp voor het gesticht. Hij is gewoon bang gearresteerd te worden ( want dat kan) diplomaat , president of niet…dat is de ENIGE reden zg nu jaarrede voor te laten gaan.Sukkel


  Maak melding

 6. Ik heb dit eerder op dit forum geschreven dat nu Dino gearresteerd is zijn vader DDB niet naar New York zal durven gaan. De man is bang gearresteerd te worden, wat voor uitleg hij ook geeft DDB is enorm bang van de VS.

  De VS heeft niks te maken met onschendbaar zijn als je al een crimineel bent word je gewoon aangehouden.
  Deze charlatan die voor president speelt moet met zijn hele familie uit ons land worden verbannen. DDB verdient levenslang in de gevangenis.

  We krijgen blijkbaar hulp van de VS, want Dino en Muntslag hebben nu al zoveel verteld dat DDB geen vlieg- ruimte meer heeft. De CIA komt hem uit Suriname ontvoeren.

  Ik en nog veel meer Surinamers zijn enorm blij dat de vloek die DDB heet voor Suriname in 2014 voorgoed over zal zijn.
  Deze mafiabaas DDB en zijn bende wordt opgerold door de VS.

  Ik zal in ocer een feest organiseren met gratis eten en drinken.Dino moet worden gewaterboard tot hij alles prijs geeft wat DDB op drugsgebied doet.De hele infrastructuur moet hij prijsgeven, wie wat doet en waar al die cocaine en wapens liggen opgeslagen in ons land.

  We beter af zonder DDB in Suriname.


  Maak melding

 7. Nu deze misleider(president) door “konsins’ fonfon” wordt achtervolgd, gaat hij plotseling niet meer naar deze belangrijke VN jaarvergadering. Om mooi-weer daar te gaan spelen, want voor Suriname is het je wilt erbij zijn om erbij de zijn. En plotseling heeft hij het druk met het binnenlandsbeleid, wie denk deze crimineel voor de gek te houden? En voor de meest onbelangrijke gevallen, misbruikt hij zelf een passagiers toestel om zijn vriend in de drugscriminaliteit Ivo Morales in Bolivia op te zoeken. Nu hij in onzekerheid verkeert niet wetend of zijn zoon hem verraden heeft, is het “Surinaams-belang” plotseling verheven tot prioriteit. Wat een grapjas is deze poppenspeler, die het zo genaamd druk heeft of begaan is met de interne aangelegenheden van het land. Natuurlijk als je boter op jouw hoofd hebt, moet je zoveel mogelijk de zon mijden. En in eens heeft deze asociale-president oog voor het sociaal akkoord, wat hij consequent en altijd heeft genegeerd, maar het kan verkeren. Mijn moeder zei vaak; “te yu tere koti yu sa fin’ yu olo”, en dat is wat nu gebeurd is. Dat deze meest Asociale-president van de Amerika’s, ver achter de feiten aanloopt en ook het Surinaams belang – schaadt – in de weg loopt, zal hij niet door hebben. Nu deze “toer-ist” president maakt nu een verslagen indruk, maar doet zich nog steeds groot voor, wanneer je in het ongewisse bent, krijg je dit soort gedrag. Over wat zal hij mijn zoon aan de DEA wel of niet verteld hebben, wetende dat je onschendbaar bent, zolang de Interpol het gedoogd. Daarom heeft deze heerschap “eieren” voor zijn geld moeten kiezen.


  Maak melding

 8. Is klare taal dat soldaten een land nooit kunnen regeren.ze roven dit land plat en Dan Duft niemand wat te zeggen.overal schulden en hyperinflatie die dit land te maken heeft Dan juicht iedreen toe hoera het gaat goed met su.DDB gaat het merken wanneer ze met name in nick 0 zetels gaan halen.wie gaat op doekhie en die boef dalloessing stemmen.ze kunnen nergens terecht.het enige is leunen op johhny mahespalsing zn dala,Maar die boeffen hebben het Niet door dat het zelfde Hun gaat overkomen wat ram sardjoe had meegemaakt in 2010.het Volk van nick en sarramaca slaapt Niet en ziet alle oplichtende senarios van deze paarse boeven.


  Maak melding

 9. Ai DADA : “”De vos verliest zijn haren,maar de streken niet”” Die DDB gaat zeker in de bouw een grote ondergrondse
  bunker laten bouwen om met z,n gezin te onderduiken.Hahahaha…hij heeft te druk naar VS te gaan…


  Maak melding

 10. Het EINDSTATION van deze barbaar nadert,het moest ooit gebeuren!!!! de MOED heeft hij verloren en heeft last van akoestiesche hallucinaties voor zijn daden.De rest volgt… Tide of Tamara Mi O Frede Go Moro Vara.


  Maak melding

 11. Het EINDSTATION van deze barbaar nadert,het moest ooit gebeuren!!!! de MOED heeft hij verloren en heeft last van akoestiesche hallucinaties voor zijn daden.De rest volgt…


  Maak melding

 12. NEW YORK, NEW YORK
  Start spreadin’ the news, I’m NOT leavin’ today
  I DON’T want to be a part of it
  New York, New York
  ThIS vagabond SON, I AM SO ASHAMED
  Right through the very heart of it
  New York, New York

  I DON’T want to wake up, in a city that doesn’t sleep
  And find I’m THE DOG of the TOWN
  BOTTOM of the heap

  These little town blues, are melting away
  I’ll NEVER SEE MY SON
  In old New York
  If I CANNOT make it there, I’ll make it NO,NOwhere
  I SAY GOODBYE TO YOU, New York..New York


  Maak melding

 13. Ik had deze stap niet verwacht van Bouterse. Ik herinner mij nog dat hij de eerste keer zelfs een handdruk kreeg van Obama. Alleen had Bouta het fatsoen niet om op te staan voor de machtigste man ter wereld. Hij bleef lekker op zijn kont zitten. Die foto liet zien welke manieren deze man heeft. Totaal geen enkel benul van de fatsoensnormen.

  Ik de wandelgangen gonst het gerucht dat Amerika inderdaad achter Bouterse aanzit en dat Dinootje slechts een lokmiddel is om Papa in Amerika te kunnen arresteren.

  Zo die zit dus lekker gevangen in zijn eigen land, zien of hij het aandurft om het land nog te verlaten de komende jaren. Het wordt hem nu echt heet onder de voeten.


  Maak melding

 14. De surinaamse droom nadert met de ontmanteling van de beruchte leider van de surinaamse maffia.
  De Amerikaanse president had trouwens beloofd dat hij change gaat brengen.
  Als bouta een echte leider is moet hij op de frontlinie en Suriname verdedigen .


  Maak melding

 15. Een aantal dagen geleden werd vermeld dat hij wel zou gaan!!Afleiding mie boi! Dat bericht werd bewust door Bouta de wereld ingestuurd om de critische volgers op dat moment de mond te snoeren,wetende dat hij de trip zeker niet zou maken!Ik zeg jullie Bouta zal NOOIT!!! meer richting VN gaan!Die kans zal hij niet meer wagen!Reizen zal vanaf nu zeer beperkt gebeuren.Let maar op!Het einde nadert!


  Maak melding

 16. Ik wordt er moe van om die nonsens van reageerders te lezen. Ik vind dat mijn voorzitter geen boter op zijn kop heeft en dat DINO hem voor niks kan verraden. Hij heeft tien schone vingers. Ik adviseer mijn voorzitter teven President om deze azijnpissers te wijzen dat hij geen lafaard is en gewoon NY moet bezoeken. De Amerikanen zijn onze vrienden en weten dat DINO volwassen is en voor zijn eigen daden moet instaan. Zijne Excellentie gaat u gewoon naar NY om het volk te wijzen van uw durf, want anders gaat u stemmen verliezen.Ik wil dat de NDP moet gaan betogen voor de US ambasade en te eisen dat ze DINO heenzenden.Het zou een goede gelegenheid zijn om in NY de journalisten te vertellen dat DINO de beste man is en over timing en schoen enzo. Lieve Pres. gaat u hoor.


  Maak melding

 17. NDP = No Damned Progress
  NDP = Nationale Drugs Partij oftewel de stoner partij
  NDP = Nationale Dieven Partij oftewel amnestie voor boven als prof dr ir mr drs ing abrahams, etc
  NDP = Nationale Demoralisatie Partij
  En zo kan ik voortgaan, maar iedereen begrijpt bliksemsgoed waarom basja bobo geen voet meer buiten Suriname durft te zetten, diplomatieke onschendbaarheid en die amnestie zijn waardeloos buiten Suriname, basja moet maar opletten Noriega werd ook opgehaald en die Bishop uit Grenada kan er ook niet over praten, als de CIA Osama kan vinden dan is basja bobo inmiddels in het vizier.

  La king heeft als minister van buitenlandse zaken ook typies de hersenen van de ndp’er de man maakt continue uitspraken die nergens opslaan alsof die man stoned is. Ik begin langzaam te denken dat de wachters, tuinman en schoonmakers van het ministerie van buitenlandse zaken betere diplomaten zijn dan de minister.


  Maak melding

 18. In 2010 had hij het zich, samen met de paarse bende, toch o zo mooi voorgesteld, hij zou nu eens eindelijk, na vijftien jaar Vene, laten zien tot wat voor grootse daden hij in staat was, de hele wereld zou zijn naam leren kennen. Dat de wereld zijn naam kent is zijn zoon inderdaad gelukt, maar wat zien we nu in 2013, zelfs de Haïtianen zien hem niet meer zitten en de V.S. durft hij niet meer te betreden, al is het alleen maar om de V.N., waar zelfs Mahmoud Ahmadinejad en Chavez naar toe durfden gaan, toe te spreken. Hij kan volgens mij niet dieper zinken en toch heeft hij het lef om te verkondigen dat hij voor een tweede termijn gaat. Schaamtelozer is niet mogelijk, Jean-Bédel Bokassa en Idi Amin hadden het niet beter gekund, voor zoveel ‘dré ay’ moet je bijna bewondering hebben.


  Maak melding

 19. @ NDP’er ik ben het met je eens voor 100% ik denk dat hij echt naar NY moet gaan.

  En nu ga ik zingen zoals ik eens op de graaf leerde; if you can make it in NY you can make it anywhere………….NY…NY ……………..(Frank Sinatra)

  En nu kijken of hij lef heeft, of alleen mensen in de rug kan schieten.


  Maak melding

 20. @Ram Singh,

  Geachte reageerder bedankt voor die ondersteuning, immers is hij onze president en vind ik dat een ieder hem moet aansporen om naar NY te gaan.

  PS; geven julli mij plusjes hoor.


  Maak melding

 21. Hadden jullie echt gedacht dat de man de guds zou hebben om naar New York te vliegen om de VN toe te spreken? Kom aan, de man bouwt nu een tramverbinding tussen Paramaribo en Onverwacht.


  Maak melding

 22. Het is te begrijpen,en zo klaar als een klontje.Uit betrouwbare bron binnen het kabinet van de president is vernomen,dat een dringend beroep op de president is gedaan,het land voorlopig niet te verlaten.Vandaar dat deze reeds geplande reis naar New York niet door gaat.Bouterse begint nu de hitte om zich heen heel duidelijke te voelen.


  Maak melding

 23. Ik heb me dood geschaamd voor die man…die man heeft het presidentsschap van Su gedevalueerd.. ik dacht dat het een marktkoopman of een hosselmang op die radio was…neeee een asociaal gedoe was het


  Maak melding

 24. Boutas jaarrede: de staatskas is leeg en het is front en al onze vijanden hun schuld. Ok nu weten we jouw jaarrede al dus kan jij vertrekken naar de VN voor de grote jongens. Neem lackin aub ook mee zodat hij direct naar het fbi/cia kantoor kan stappen om zijn bermpraatje te herhalen dat ze geen korrel hebben gevonden op Dino. In a way heeft lackin gelijk het was geen korrel maar 10 kilo.


  Maak melding

 25. Deze man deze didibrie is helemaal gestoord! Van de pot gerukt door de ratten besnuffeld en door de olifanten bezeken. Er is geen geld voor niks en lees wat de gek ook nog eens wil hebben in Su: Hij opperde ook dat hij denkt aan een tramverbinding Paramaribo-Para om het verkeer te ontlasten. Hahahaaaaaa en dan halverwege stopt hij omdat EBS weer een power failure heeft hahahaaa!!! Wat een lachfilm ik weet wat is gebeurt waarom deze man van die onzin uit spuugt, hij is met zijneigen bavianen neus in zijn eigen poederdoos gevallen… Bouta yu sick F*** hahahaaaaa.


  Maak melding

 26. @Jaap
  Ik denk dat hij inderdaad in die poederdoos is gevallen. Kijk naar de foto van vandaag op starnieuws.Zijn ogen lijken op die van een chinees die op Koffiekamp is gered.Misschien maakt hij de korrels snel op, voordat de Helis uit US komen om hem te halen.I love Su.


  Maak melding

 27. Laten wij eerlijk zijn. Het is niet leuk als er geen tegenstand is, dus verzoek ik enkele reageerders om NDP’r te spelen zodat de lol in zit. In elk geval als de pres naar NY gaat dan trakteer ik mezelf met een reis naar Petit Guave, Petion Ville en Kyona Beach.

  Bon voyage le Président!


  Maak melding

 28. Ai baja zou mn oma zeggen zo als jullie schreeuwen laat press naar Amerika gaan wel zo moeten jullie ook schreeuwen laat Obama naar noord Korea of Iran gaan de press zal wel gek zijn om nog naar de VN te gaan jullie mogen schelden en zeggen wat jullie willen wie weet weet wel beter dan hoe dan ook nu blijkt dat een paar Europese landen niet te vertrouwen zijn wie heeft osama sadam hoesein kadafie en de ex president van panama geschapen Amerika en wat hebben ze met deze mensen gedaan niet dat ze niet slecht waren waar zijn al de Indianen die daar leefden waar zijn jullie voorouders wie heeft Sorogita of Bota Bernard toen op gehaald dit is zelfde als toen slavernij toen mochten ze geen BIJBEL MAAR DAARNA WAS HET HET EERSTE WAT ZE KREGEN of niet met wetten gemaakt dat wat zij deden jij niet mag doen gij zult niet steelen gij zult niet moorden noem maar op wie heeft meer gemoord en geroofd in heel geschiedenis wij moeten vergeven maar niet vergeten dat de weten nog steeds gelden voor derde wereld landen ik kom pis en schijt in heel jouw huis owee jij spuugt in de mijne dan moet je sterven van daar dat mijn ouders mij toen zeiden Liever een lafaard dan een dode held toen begreep ik het niet ik of in het Surinaams frede mang ede no e broko willen jullie je zelf niet ophangen kijken of jullie lef hebben wie begint eerst nee dat is laf want wie ziet of denkt een put te zien en loopt er in niemand dus jullie gezeur slaat nergens op als iemand het recht heeft de press te veroordelen dan is het zijn eigen volk en niet NL OF Amerika wie heeft kern wapens uitgevonden en waar dient het voor wie heeft zo iets misdadigst gebruikt en nooit voor beboet zag laats nog een model in Amerika die met zo een stroom pistool onder handen werd genomen en niet dat zij een gevaar vormde is dat menselijk ik schrijf dit alles niet met wrok of haat nee want wij zijn allen kinderen van GOD maar zullen wij kwaad met kwaad vergelden wie blijft er dan leven wij zijn allen zondaars dus mensen wat jij een ander toewens krijg jij op je Bord en denken jullie echt dat Eropa blij is als een derde wereld stabiel en groot word nee jij moet onder hen blijven hoe blij denk je dat Europa toen was toen de Rusland kleiner werd maar ja jammer het bleef een wereld macht er is nog zoveel en geloof mij eindeloos maar ja ik vind het voor nu even welletjes dus zou zeggen GOD BLESS WE ALL


  Maak melding

 29. @Boegroe
  Wat een broeja pleidooi om de de misdaad te verdoezelen.
  Ik ben eens met u, wij zullen geen kwaad met kwaad vergelden hij moet alleen voor de rechter verschijnen.

  P.s je bent niet geschikt om NDP;r te spelen dus reageer niet meer. Andere kandidaad please.


  Maak melding

 30. Beste Genante Vertoning:

  boegroe heeft nooit een punt net als zijn criminele president die het land Suriname in de hele wereld toty schande heeft gemaakt.

  boegroe is echt een voorbeeld en karikatuur van de oerdomme Surinamer zonder opleiding, moraal en niveau die op Baas Bouta stemt. Er is geen discussie mee te voeren omdat ze te dom zijn. Heb je ooit Bouterse een debat zien voeren de afgelopen35 jaar>? NOOIT! Daar is hij te dom voor. Een grote bek met een Uzi in zijn hand.


  Maak melding

 31. Hij verchijnt bijna nooit in het NA en nu is ineens is zijn jaarrede wel belangrijk? Papie je moet zoondief ook door dik en dun steunen dus charter slm en hup naar NY…voor deze ene keer zal het niemand wat uitmaken als je op kosten van onze belasting centjes naar NY gaat… 3 vliegen in 1 klap


  Maak melding

 32. Bouterse zijn bewegingsvrijheid is nog verder beperkt met de aanhouding van zijn criminele zoon.
  Hoe dom moet je als volk zijn om die leugens en bedrog van de NDP te geloven???


  Maak melding

 33. De mensen die op een MOORDENAAR, DRUGSDEALER,VERKRACHTER, kortom een allround CRIMINEEL hebben gestemd moeten zich schamen. Dat zo’n ongeletterde hond press is geeft ook aan wat voor soort mens je bent indien je ook op hem hebt gestemd. Zonder normen en waarden…
  Hard maar waar….


  Maak melding

 34. Bouta je dagen zijn geteld mi booi! Je bent een lafaard en een vader zonder hart laatstaan een leider voor het volk. Bouta en ndp aanhangers waar zijn jullie nu met jullie grote mond. Nu heeft een smoes om zich te berusten op het binnenlandse beleid. Je kan gewoon nefgens meer naar toe en bovendien waar zijn jou chinese en zuid amerikaanse maatjes. Yepi no de moro. En lackin ? Jou beurt is gewoon een kwestie van tijd. Je weet dode celkem ruimen zichzelf op. Ik wacht de tihd af.


  Maak melding

 35. Beste Kolibri:

  je hebt gelijk. Als er één ding de afgelopen jaren duidelijk is geworden is dat Bouterse een lafaard is. Een man die er alles aan doet – inclusief zijn zoon opoffert- om aan de macht te blijven

  Een leugenachtige lafaard


  Maak melding

 36. Jullie pres. is alles waar jullie hem voor hebben uitgemaakt, maar verre van dom, want door niet te gaan kan hij jullie nog jaren en jaren blijven manipuleren.
  Suriname is een geweldig land – zou willen dat ik daar geboren was, maar het land wordt verziekt en belemmerd in groei.


  Maak melding

 37. Er is geen korrel cocaine op Dino aangetroffen, wij moeten dat maar met een korreltje zout aannemen. De actie van de Amerikanen was “op de schoen”, hun volgende actie is met de punt van de schoen de cel intrappen. Hij is gewaarschuwd, voorlopig geen buitenlandse vacantie meer dus ook niet in Haiti.


  Maak melding

 38. DiDiBri frédé. Ik denk dat hij de komende jaren niet of nauwelijks naar het Caraïbisch gebied zal gaan. Hij weet niet meer zo goed wie zijn vrienden zijn. Zuid-Amerika zal hij nog wel durven. Hij zal een tijdje de kat uit de boom kijken en er achter proberen te komen wat de USA met hem wil.


  Maak melding

 39. Ik vraag mij af of het Kabinet van de President is opgeheven. Ik hoor geen van de pseudogeleerden meer, sinds Dinootje is gepakt. Het schijnt dat de wijsheid daar ook in een keer is bevroren. Ook zij zijn niet meer zeker van van terugkeer een Buitenlandse reis, want zij hebben ook meegewerkt aan het paspoort van Dinootje. De Amerikanen zullen willen weten welk belang daarmee zou zijn gediend.

  Dat hij niet naar de VN zou gaan had ik reeds voorspeld, want vrees is nu zijn raadgever. Zijn Veiligeheidsdiensten hebben gefaald, anders had hij die arrestatie van zoonlief kunnen weten. De CIVD hoort de gangen van de familie en alles rond het staatshoofd goed in de gaten te houden. Het zijn allemaal vrienden, dus waren ze blind.


  Maak melding

 40. Ik rij hem zelf naar Zanderij mang. Als ie gaat. Maar ik vermoed dat ie vlak voor de trip griep krijgt, of iets dergelijks en niet kan. hahahaha. Trouwens ik hoor dat hij voor een 2e termijn gaat. ZOu ik ook doen, want zodra hij weer burger is, waar the fuck gaat ie naar toe. Dus nogh 5 jaar snel een beetje uit + vluchtwegen bouwen. Ja dat snap ik ook,.. Fakking varken!


  Maak melding

 41. Als hij een echte man is dan geeft hij zichzelf aan. Maar dat zal hij niet doen. I.p.v. zelf te gaan zitten laat hij de zondes die hij gepleegd heeft, door zijn zoon uitzitten, wat een egoistische lafaard…


  Maak melding

 42. beste landgenoten,we weten allemaal wat
  deze man op zijn kerfstok heeft,mensen in suriname
  moeten er voor zorgen dat deze man niet meer verkozen
  tot president,want dat is zijn enige doel,alleen maar
  om zijn misdaden te verbloemen,AL IS DE LEUGEN NOG ZO
  SNEL DE WAARHEID ACHTERHAALD HEM WEL.


  Maak melding

 43. Blijven jullie maar uitschelden en bekritiseren, welk politieke partij is te vertrouwen. Een ieder gaat voor de nyang, over het algemeen zijn surinamers gewoon hebzuchtig die naar rjkdom snakken, al geef je ze een hele district als domein grond, toch houdt de tevredenheid niet op. Slecht beleid en mentaliteit , normen en waarden kennen ze niet.


  Maak melding

 44. Alias b. zegt VN meeting af!

  Waarom…oplossen binnenlandse problemen en voorbereiding jaarrede.

  Sorry hoor, wat een doorzichtige smoes.

  Bedoeld hij te zeggen dat tussen vandaag en 23 en/of 27 sept alle binnenlandse problemen worden opgelost? De V.N metingen zijn uitgeschreven op 23 en 27 sept.

  Bedoeld hij te zeggen dat zijn ministers, DNA-leden, adviseurs, inclusief kabinet Ongeschikt zijn om de problemen op te lossen. Hij is de enige in Suriname die bij machte is dit te doen?
  Tsja….

  Voor wat betreft de jaarrede, die schrijft hij niet zelf, maar zijn super ‘intelligente’ adviseurs. Het enige wat hij doet is voorlezen wat er geschreven staat. Een duidelijke smoes.
  Advies: maak een kopietje van de jaarrede 2011 en 2012, want jullie hebben geen flikker uitgevoerd.

  See for yourself:

  http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/welke-beloften-jaarrede-2011-zijn-gerealiseerd

  http://www.gov.sr/media/654258/120927_jaarrede_bij_begrotingsbehandeling_2013_in_dna.pdf

  Waar is al het gereserveerde geld gebleven??????


  Maak melding

 45. Wat een poppenkast bij die Limbo!

  Een pres. die een radioprogramma misbruikt om zichzelf te profileren, tsja.
  Effe wat ndp’ers optrommelen, jaja. die stonden standby met al hun ‘klachten’.
  Wat toevallig, van heinde en verre stroomden ze binnen, ondanks het feit, dat het nieuws vooraf niet was aangekondigd.
  Erughh toevallig dat de gisteren gepubliceerde financiële perikelen werden besproken in het programma.
  De zoveelste poging om het volk te misleiden.

  Jammer…., mislukt, de groep volgers wordt steeds kleiner.


  Maak melding

 46. Ik heb hierboven, een link geplaatst naar de jaarredes van 2011 en 2012.
  De linkjes moeten nog door webbie worden goed gekeurd.

  Natuurlijk is een ieder vrij om dit zelf op te zoeken, voordat de boel wordt verdoezeld.

  Mijn punt is.
  Alias b. kan gerust naar New York, want niet eens 10% van zijn eerdere gedane beloften heeft hij ingelost.
  Zijn adviseur kan simpelweg een kopietje maken van de jaarrede 2011 en 2012 en samenvoegen voor de jaarrede van 2013.

  Voor de jaarrede hoeft hij echt niet thuis te blijven.
  Het is een kwestie van voorlezen….


  Maak melding

 47. Hahahaaaaaaaaaa…….hij gaat niet naar America,hij gaat nooit van meer van zijn leven daar!Hij is bang dat hij de terugreis naar Suriname niet meer maken kan!
  De landen waar hij zijn poten kon zetten zelfs met Amnestie erbij wordt steeds kleiner voor hem!
  Amerika kan je gerust schrappen van zijn lijstje!!


  Maak melding

 48. Didibrie is lam geslagen en voorziet zich van allerhande drogredenen, het enige waarin hij goed is. Mooi weer spelen maar aan de realiteit voorbij gaan en anderen afleiden wanneer hij geen antwoord heeft op concrete vragen of wanneer hij ter verantwoording wordt geroepen. Wie dit nu niet door heeft is kortzichtig of houdt zichzelf voor de gek. Begrijpelijk is dat hij ook de kat uit de boom kijkt om puur eigen lijfsbehoud en niet om puur ideologische en haalbare redenen. Maar wie zonder zorgen is, werpe de eerste steen zou ik ook kunnen zeggen.

  Maar wat heeft het Surinaamse volk aan zo’n president die de schijn ophoudt om de binnenlandse politiek voorop te stellen, terwijl hij in feite, door het surinaamse volk met veel begrip voor zijn persoonlijke situatie zou kunnen aftreden of in het minst een stap terug zou kunnen doen.

  Verstandelijk gezien ben je wanneer persoonlijke/emotionele zaken zich afspelen bij uitstek dan niet instaat om een land te leiden en goede beslissingen te nemen, want geen mens met emoties en verstand kiest ervoor om zichzelf op te offeren terwijl de kans bestaat dat je onderdoor gaat.( No wang mang e koti todo foe law)

  Anderszins waag ik mij te concluderen, dat het gedrag van de president vanuit, wetenschappelijk- psychologisch oogpunt verklaart kan worden; als een persoon die lijdende is aan een persoonlijkheidsstoornis NAO. In mijn optiek, een ziekelijk persoon met almachtsideeen, die liegt en bedriegt, de ziekelijke neiging vertoont anderen te manipuleren, behept is met een ziekelijke achterdocht, geen consideratie of een welgemeend mededogen met anderen heeft, geen zelfrespect kent en nog vele anti persoonlijkheids-kenmerken. Ik meen te mogen stellen dat gemakshalve de achtergronden van deze president met betrekking tot zijn persoonlijkheids-ontwikkeling en opvoeding mogelijk aanwijzing kunnen zijn voor deze ziekelijkstoornis. Zijn huidige gedrag is er dan welllicht ook hier debet aan.

  Tot slot voor diegene die nog niet wakker zijn!
  Als de vos zijn passie predikt, boer let op uw kippen.


  Maak melding

 49. HAHAHAHAHAHA,

  TE SNEKIE BETIE, JO FREDE WORONG.

  HIJ IS INMIDDELS WIJZER GEWORDEN VAN DE ERNST VAN DE ZAAK.
  ZO GEK IS HET OOK NIET DAT OOMPIE DESI EEN BEETJE VOORZICHTIG IS GEWORDEN, WANT ALLE AANDACHT IS OP HEM GERICHT OP DIT MOMENT.

  IK KAN JE WEL VERTELLEN DAT IN DE GEVANGENIS IN NEW YORK GEEN PRETJE IS, DINO HEEFT DAT REEDS ERVAREN.
  OOK ZIJN COMPAAN BOERENVEEN WEET ER VEEL VAN, DUS ZO GEK IS OOK WEER NIET.
  MAAR EEN DING IS ZEKER HIJ ZAL ECHT GOED EROVER NADENKEN OM DIE STAP TE NEMEN OM EENS NAAR AMERKA TE GAAN.


  Maak melding

 50. Woman only!!!!!

  “We gaan ervoor. Er is nog veel werk te doen voor en door Suriname. De afspraak met mijn gezin was oorspronkelijk dat ik één termijn zou aanzitten, maar ik heb het met hen besproken. Ik heb de toestemming gekregen van mijn vrouw”, zei Bouterse.”
  Bron: nu.nl

  Uiteindelijk toch een pantoffelheld, want zijn ‘vrouw’ heeft thuis de broek aan.

  Zal de f.l hem ook hebben geadviseerd om niet naar de V.N af te reizen.
  Wat een lage streek.
  De (echte) moeder trekt het waarschijnlijk niet alleen in NY.
  Wat een misselijke streek om die jongen van zijn beide ouders af te houden.
  Zou ze bang zijn voor de enige echte First Lady.

  Conspiracy…nummer zoveel…………. Laughing Out Loud!!!!!!!!


  Maak melding

 51. @pero, sabidieri, RobG
  Hoeveel azijnzeikers, redimusus, etc., hadden al voorspeld dat de president plotseling belangrijkere dingen in zijn agenda zou vinden.

  Lees aub het ontwikkelingsplan 2011-2016 eens god na en denk dan eens n over wat er gerealiseerd is en wat er nog gerealiseerd kan worden.

  Denk eens na over de laatste belofte een tram van Paramaribo naar Para. Trams zijn met van de duurste oplossingen voor openbaar vervoer en het kost minimaal 10 jaar om een lijntje aan te leggen. Het betalen van de particuliere bushouders is heel wat efficiënter en werkt direct en niet pas over 10 jaar.
  Ondertussen kunnen bevriende adviseurs weer uren declareren voor een niet doordacht en doodgeboren plan.

  Nog iets over het wel of niet beloven van huizen door de regering resp. de president. De financiering voor de beloofde huizen is opgenomen in het ontwikkelingsplan 2011-2016. Het is dus niet onkenbaar, het staat op papier van deze regering.


  Maak melding

 52. Waar zijn al die NDPsympathisanten gebleven?
  GEEN TEGENSTAND MEER???!!!
  😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳

  Virago,anna_z,sra,Milton Fleur,paraman,patrong,Sabidieri, takkie,pero(alias perro) en nog vele anderen?
  Waar zijn jullie gebleven?
  Gebroken nôh?
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 53. Jullie waren gewaarschuwd NDP-aanhangers op dit forum?
  De Amerikanen hebben jullie goud,maar willen ook jullie president.
  Dus ze willen eigenlijk meer dan OLLAND!!!!
  Roep de VS ambassadeur ook op het matje 😳
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  Ik hoorde laatst in een interview een Amerikaanse CIA agent zeggen dat de immuniteit van staatslieden niet overal en altijd geld.Indien ze hem nodig hebben kan het vliegtuig zelfs onderschept worden (boven welke luchtruim dan ook)!
  Het laatste vond ik heel frappant!!!
  WE ZULLEN HET ZIEN.
  Dinootje wordt intussen aardig uitgeknepen.
  P.S.Maar waarom papa zich zóveel zorgen maakt is mij een raadsel.
  Een rein geweten vreest immers toch geen aanklacht,zou ik zeggen?


  Maak melding

 54. De President kondigt de snelle flitstrein naar PARA aan, de PARA-EXPRESS.

  President meldt ook dat hij niet naar New York gaat, er is daar geen cacaopoeder en ook niet eens krontowatra te verkrijgen !

  Domme-complot-Amerikanen, ik ben slimmer ! Ik heb mijn CTU opdracht gegeven een aanvalsplan te maken !


  Maak melding

 55. @Medusa.

  Ik heb allang begrepen dat ze een ommekeer van 180 graden hebben gemaakt, hun namen hebben veranderd en blijven reageren.Vandaar mijn oproep om NDP’r uit onze eigen geledingen te recruteren, anders is de lol ervanaf.


  Maak melding

 56. @ Thunderbird

  Noem mij een geval in de wereld waar een land een president van een ander land heeft gearresteerd? Dat Bouterse niet gaat heeft niks met de aanhouding van zijn zoon te maken. Amerika gaat het niet in haar hoofd halen om een onschendbare president te arresteren. Noriega is tijdens een Amerikaanse inval gearresteerd, maar dat een inval(een oorlogshandeling) Bovendien hebben de Amerikanen meteen voor gezorgd dat de interim regering van Panama toen, zogenaamd Noriega uitleverde.

  Internationaal zijn er verdragen die moeten voorkomen dat een president wordt gearresteerd. Behalve dat hij de hoogste diplomaat is van zijn land (diplomatiek paspoort) is het vanwege zijn rol als president onbestaanbaar dat hij door de Amerikanen in de boeien zal worden geslagen.

  Ze kunnen wel aansturen op zijn val om hem zijn onschendbaarheid af te pakken en daarna arresteren.

  Ik hoop dat jullie in de discussie over Bouterse die jullie godzijdank van de straat houdt, jullie gezond verstand laten prevaleren, en niet klakkeloos allerlei onzin op Waterkant neerpennen, zonder dat jullie enige verstand van Internationale Betrekkingen hebben.


  Maak melding

 57. Dames en heren.
  De intercity naar Osembo,Onverwacht,Onoribo,Paranam,Bersaba en Vier Kinderen heeft een vertraging van 50 minuten.
  U kunt gebruik maken van de in Nederland aangeschafte FYRA. Vergeet niet uw toeslag te betalen.
  De president en gevolg moeten naar het JAP om aan de CIA overgeleverd te worden.


  Maak melding

 58. @Tak Fi Fosi

  Zeer geachte heer, dus roept u Pres ook op om naar NY te gaan, want dan zullen wij u geloven en de pres ook.Al zou hij alleen tot daar vliegen en niet landen, doch terug vliegen, dan weet ik dat hij tof is.
  P.S.
  Ik heb in films gezien hoe ze een jumbo dwingen te landen met militaire vliegtuigen. Ze hebben machtige straalmotoren, zwaargeschut etc. Ook de piloten zien er tof uit met hun mondkap. Bij het zien van deze vliegtuigen gaat pres en overige bemanning loesbere krijgen, dus moeten ze noriet tabletten en toiletpapier meenemen.Om het geheel beter te kunnen verwerken moet men de poederdoos niet vergeten om mee te nemen. Succes.


  Maak melding

 59. @ Henk Molenaar
  Fa wang kon’ kon’ man lek’ joe kan reageer tapu na artikel fo Boegroe? Hij heeft niet eens een punt achter iedere zin die hij heeft neergepent in zijn gekrabbel. Hoe verwacht je dan dat hij een punt kan hebben in zijn denken? Kom aan, je verlangt te veel.


  Maak melding

 60. DE president gebruikkt nu de staatsradio om te vertellen,
  dat hij niet naar de VN trip gaat.
  Hij zegt zelf een trip zoals de vorige tripjes, die niets
  aan het land hebbben bijgedragen (positief).
  Hij kan niet meer in beeld (tv)komen verklaren, wat de
  redenen zijn.
  Een laffe PRESIDENT, heeft hij uberhuapt een gezin ?


  Maak melding

 61. Geachte reageerders,

  Waterkant.net heeft mij zodanig geboeid dat ik nog geen bad heb genomen.Dus verontschuldig mij dat ik even afwezig zal zijn. Houden jullie het strak. God bless you all.


  Maak melding

 62. @NDP’r EN kAAYMANG IK BEN HET HONDERD duizend procent met jullie eens mik a go.Vanaf deze plek uit zeg ook ik Go DiDiBrie Go.Ook is het volgens mij Ruud die zegt dat DiDiBrie het ambt van president zijn in Su heeft gedegradeerd, brada je hebt niet gelogen,Je ziet/hoort ook wie hem allemaal wilt opvolgen en zeggen dat zij er ook voor gaan.Ronny is er laat achter gekomen dat hij de weg voor deze DiDiBrie heeft helpen vrijmaken om naar het buitemland te mogen/kunnen reizen en nu Ronny ervoor wil gaan dan lacht DiDiBrie hem openlijk uit ,drijf de spot met hem,zodat iedereen naar dit AAPJE kijkt en zeg haa dit AAPJE wilt ook een pijpje roken Haha echte matie,echte matie baja.Maar goed gelukkig heeft zijn liefhebbende zoon hem weer lekker de pas afgesneden ing poot no e k’mopo moro na in Su.The game is over en uit.Amerika,no drai drai pak a BEEST op man.Yankees jullie hoeven geen tegenstand tevrezen als ’t moment daar is staat DiDiBrie alleen,maar vergeet niet dat dat heel zootje opgeruimd moet worden nml.Men en mevr, Graanoogst.Edwin Heuvel.nogeens weer Boerenveen dat heel ministers team.Pak ze aub allemaal op Rachid Doncky en alle anderen die de Amerikanen beschuldigen van ’t niet eerlijk zijn.I can’t wait ruim ze op.Ik zie ze graag in de bak.Ze moeten geen kans vinden om zelfmoord te plegen Wat mij betreft moeten ze nog niet dood,eerst in de bak en daarna ding kang njang ai.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 63. Goeie middag allen.

  ZIEN JULLIE WAT IK BEDOELDE BEGIN DIT JAAR???????

  IK ZIE HET AL 2013 IS HET EINDE ….N.D.P.

  NOG 3 MAANDEN TE GAAN, ALS HET NIET EERDER GEBEURD.

  DIT IS HET EINDE VAN DE GROOTSTE BOEVEN BENDE ALLERTIJDEN
  IN SURINAME.

  PRESIDENT HOU DE EER AAN JE ZELF, ALS JE DAT HEBT

  GA NAAR HUIS EN LAAT HET VREDELIEVEND SURINAAMSEVOLK MET RUST……..
  A.U.B.

  GO HOME….GO HOME….GO HOME.


  Maak melding

 64. Deze misleader van Bouterse wil het volk doen geloven dat hij zogenaamde interne problemen heft, maar in werkelijkheid is zijn problem dat hij een behoorlijke imagoschade heeft opgelopen als president van een land vanwege zijn criminele zoontje, en aangezien het wereldnieuws is geweest, is het een groot probleem voor hem andere leiders de hand te schudden, en bovendien zal het Surinaamse volk na terugkeer uit Amerika zich afvragen waarom hij zijn geliefde zoontje niet bezocht heeft, omdat een groot gedeelte van het volk niet weet dat hij wel naar een VN conferentie kan gaan, maar zich niet vrij kan bewegen in Amerika vanwege zijn drugsverleden, daarom gaat deze grote misleider en moordenaar niet naar die VN conferentie.Lafaard.


  Maak melding

 65. Men zegt elk volk verdient de leider (lijder)dat het verdient. Dat zal ook het geval zijn voor of in Suriname.
  Laten we in herinnering nemen de periode dat de militairen aan de macht waren in de periode 1980-1987. Wat waren de consequenties van deze regeerperiode: standrechtelijke executies, roof, roof van het goud van de Centrale Bank, ongegeneerde verrijking van de militairen, verloedering en criminaliteit, toename drugsgebruik, verval van waarden en normen, onbeschrijfelijke armoede, koers 1 op 1000, er waren geen asfaltwegen meer in Suriname. Zo kan ik meer aspecten noemen om aan te geven dat Surinamers door de hel moest gaan en dat Suriname helemaal verpauperd was.
  Regering Venetiaan had toen Suriname weer op een goed spoor gezet. Denk aan Telting met de sanering van het geldwezen in Suriname waardoor de verarming en de devaluatie in Suriname een halt werd toegeroepen. Denk aan de president met de 10 schoonste vingers van Suriname, die er voor zorgde dat wegen in Suriname weer werden geasfalteerd. Dankzij Vene kunnen mensen weer op een behoorlijke manier hun auto rijden.
  Tijdens periode NF-Vene nam de welvaart in Suriname toe. Het wagenpark werd vernieuwd en gemoderniseerd. Mensen aan de onderkant van de samenleving konden zich een tv, gasfornuis en ijskast permitteren. Dit waren de positieve dingen die de NF met Vene voortbracht.
  Hoop dat het stemvee in Suriname nu wijzer is geworden en gaat kiezen voor de politieke partijen die Suriname kan verheffen in deze mondiale wereld. En niet gaat kiezen voor het Monster Verbond. Somo, Brunswijk en Bouterse. Een verbond van monsters. Een leider (lijder) die aan het hallucineren is geslagen met zijn tramlijn van Paramaribo naar Para. Paranoia alom in Suriname.
  Of kiest het volk van Suriname weer de lijder dat het verdient. Volk wordt wakker. Kies voor opbouw en niet afbraak. Kies voor vooruitgang en niet voor het teruggeworpen worden in de Middeleeuwen.


  Maak melding

 66. redimusus

  time wil tel

  dan gaan jullie anders kletsen

  jullie zijn niet eens in suriname geboren maar willen het hoogste woordt hebben.
  verrassing komt eraan.


  Maak melding

 67. @time

  REDIMUSU = een Surinaamse soldaat/zich noemend bevelhebber, met een Nederlands paspoort, die in samenwerking en met advies van de kolonisator Nederland een militaire coup pleegt, de DEMOCRATIE om zeep helpt en daarna eigen ongewapende afrosurinamers, hindostanen ea burgers (onder andere hele dorpen in het binnenland, zoals Moiwana)uitmoordt. DE GROOTSTE MISDAAD NA 1863 IN SU !

  tan pi : USA siti kravana, ma a djersi wan klep en a kan kiri yu tu , dang na wan kravana-klep-alataval


  Maak melding

 68. persdienst limbo

  o sortu tang pi

  dommie,als nederland zonder bouterse een coup in su gepleegd zou hebben,dan zou jij jou mond houden en het goed keuren.
  weet jij dat de aanstichter van geweld de hoofd verandwoordelijke is en niet degenen die het in opdracht van die aanstichter uitgevoerd zouden hebben.
  bouterse krijg nu van alles de schuld,ga eens bij jou zelf na als het rechtvaardig is om een persoon de schuld te geven van wat er volgens tegenstanders aan negativieteit in su gebeurt.
  bouterse heeft gezegd dat hij de verantwoording op zich genomen heeft,die vertrouwen had hij in nederland,maar wat heeft nederland gedaan,zij hebben hem toen hij besoten had om niet meer met nederland samen te werken onmiddelijk een spygologishe aanval richting bouterse en het surinaamse volk ingezet.
  ik heb bouterse niemand zien vermoorden of wat dan ook,dus ik veroordeel hem ook niet.
  positieve inbreng dat opbouwend voor bevoking,land en regering is wat ik naar voren haal”kan jij dat ook,of ben jij zo laag gezonken dat jij geen positieve opbouwende factoren naar voren kan halen dan alleen maar in nederland zitten kletsen over su en regerin.


  Maak melding

 69. Pipa Americana is een Surinaamse naam.Het is een dier van Suriname. Leerde ik op de MULO.
  Heeft met de continent America te maken. Denk maar aan Amerigo Vespucci.

  Indien de reactie van time op mij terugslaat dan moet ik hem wel teleurstellen.Ik ben in Suriname geboren en heb de armoe gezien wat de mensen hebben moeten ondergaan. Ik heb het in mijn directe omgeving meegemaakt dat de zoon van mijn vriend die een hoog geplaatste baan had bij de gewapende macht in Suriname geen medicatie had voor zijn zoon.
  Zijn zoon had een ringworm (linga worong) in zijn gezicht. Die bleef met de dag groeien. Blij dat ik toen de medicijn Dakatrin had meegenomen om het te bestrijden.
  Jammer. Het blijft jammer. Ik wil een constructieve bijdrage leveren.
  Ik vind het jammer voor al de arme Surinamers die straks de prijs moeten betalen. Ik red me wel. Ik woon ook in Suriname.
  Het begrip Redimusu zou je in een ander context moeten plaatsen. Weet je nog dat de zwarte slavin Elisabeth Samson zich rond het jaar 1700 heeft gelieerd met de blanke elite van Suriname middels een huwelijk. En dat één van haar nazaten zich door middels van een huwelijk met één van de Gouverneurs van Suriname is getrouwd, dan zou je het woord of begrip Redimusu anders moeten gebruiken.

  Wat ik heb gedaan is gewoon de feiten op een rijtje geplaatst. Ik heb een humanist, een realist, kleurenblind, een pragmaticus, een kind van deze tijd en wereld.
  Vergeet niet: er is maar een volk, de mensheid. Één land: de wereld. Ëen taal: de liefde.

  Americana Surinama.


  Maak melding

 70. pipa america

  ik heb ook die tijden onder front meegemaakt waar men in rij moest staan voor een beetje rijst of batjow,er zijn ook ziektes geweest dat door oso dresi genezen werd,of ken jij dat niet.
  een redimusu is voor mij iemand die steeds negatief over su en landgenoten praat en er geen zekerheid van hun gepraat hebben.

  de wereld is van iedereen,maar,ik ben in het gebied dat suriname genoemd wordt geboren en wetend dat mijn voorouders bantus(afrikanen)zijn geweest.
  het taal der liefde kennen maar wijnig mensen,ik hoop dat jij die taal wel begrijp en weet wat het inhoud.

  is ons als natie ooit liefde getoont of met respect behandeld tijdens koloniale heerschappij,neen.


  Maak melding

 71. @ time

  Een legerleider is ten allen tijde verantwoordelijk voor het martelen en doodschieten van ongewapende burgers en dorpelingen, door militairen die onder zijn bevel vallen. Dit komt onder andere door de bevelsstructuur van een leger.
  Had de legerleider geen bevel gegeven voor folteringen en moorden dan had hij de daders DIRECT via een krijgsraad te velde moeten laten veroordelen tot de doodstraf en deze ook DIRECT moeten uitvoeren. Ergo de legerleider zelf heeft de opdracht tot de gruwelijke mensenrechtenschendingen gegeven.
  Wat wij ook weten uit audio-materiaal is dat de bevelhebber ook heeft aangezet tot brandstichtingen van eigendommen van burgers van Suriname en eigendommen van bijvoorbeeld vakbonden en ook regeringseigendommen. De audio-tape meldt : dat de bevelhebber de brandweer “VERBIEDT” de branden te blussen! Er is dan ook sprake geweest van OPZETTELIJKE brandstichting door de legerleider !

  Wanneer een gedaagde persoon onschuldig is zullen alle advocaten hem adviseren WEL voor de Krijgsraad te verschijnen. Zij hebben immers ontlastend materiaal zoals u weergeeft. In het 8 december proces is daar geen sprake van. De Dader is gewoon te bang voor zijn berechting.

  Om nog een positief commentaar te geven aan de regering van SU :
  STOP VANDAAG alle nutteloze uitgaven, zoals kosten onnodige ambassades en nutteloze dienstreizen. Verklein het overheidsapparaat drastisch en geef de betrokkenen ander werk.
  SLUIT geen geldleningen meer af, de maandlasten van de staat MOETEN omlaag. Redt de SRD van een vrije val !!!


  Maak melding

 72. Time. Ik wil beginnen je te vertellen dat de hele mensheid uit ongeveer 200 vruchtbare vrouwen voortkomt. Onze genen komen uit Afrika. OOst-Afrika wel te verstaan. Dat hebben verschillende wetenschappelijke onderzoeken getoond, Time.
  We zijn door evolutie geworden wat we nu zijn. Over Afrikanen gesproken.

  Ik ben niet negatief over Su. ik vind het alleen jammer voor de arme mensen in Su.
  Wat ik heb gedaan is gewoon de feiten op een rijtje gezet.

  Je moet ook begrijpen dat de Front ook met haar erfenis zat. Ze moesten ook nog datgene wat ze hebben geërfd/de puinhopen opruimen en de boel in goede banen leiden. Dat zal je als weldenkend persoon ook moeten begrijpen.
  Front heeft veel positief gebracht. Ik zag Suriname vanuit de puinhopen weer opbloeien.
  Laat mij duidelijk zijn. Het maakt mij niet uit wie Suriname leidt of bestuurt. Ik wil integere leiders/bestuurders hebben. Mensen die doorhebben dat we ze nu hebben genoeg is, of meer dan genoeg is. Je hebt echt geen 80 ha nodig om te leven/wonen terwijl het gros nog niet eens 300 vierkante meter heeft om zijn eigen huis te kunnen bouwen.
  laat mij eerlijk zijn. Er bestaat geen eeuwig leven. Er bestaat geen leven na de dood. We nemen niks mee naar onze graf. We leven voort in onze goede- of slechte naam.

  ja, ik ken de taal ter liefde. ik ben kleurenblind. Kleur is niet belangrijk in mijn leven. Respect voor je medemens en medemenselijkheid prevaleert bij mij.

  Ik wil niet in extenso terug gaan naar het verleden. Het verleden is voor niemand mooi geweest. Niet voor de mensen uit Afrika en niet voor de mensen (contractarbeiders) uit Azië. Over het koloniale periode zou ik je heel veel kunnen vertellen. Maar dat is nu niet de bedoeling.

  We hebben het nu toch allemaal beter. Ik denk dat niemand van ons zich meer wanen in de Suriname van het jaar 1800.

  Time we hebben het nu niet zo slecht getroffen. Vaak hebben we het lot in onze eigen handen. We zijn de meester van onze toekomst/leven. We are the master of our destiny.
  Ik zal nu niet te ingewikkeld doen over deze onderwerpen.

  We zijn meester van onze eigen leven. Ik ben niet negatief over Su. Ik ga het wel jammer vinden als ze meer ramspoed over zich heen roepen. Maar ja, we zijn allemaal ????? mensen.

  Pipa Americana


  Maak melding

 73. Hij neemt het zekere voor het onzekere, onder het mom van vaderlandsliefde. Ma elk mens die door nadenkt begrijpt waarom deze stap is genomen. Hij wil niet samen in de cel met zoonlief. What about de velen die hij liet opsluiten voor overtreding van avondklok, samenscholings verbod, censuur, bezit van zelf 1 us?


  Maak melding

 74. persdienst limbo

  was jij erbij en gezien of gehoordt dat bouterse opdracht tot martelen of moorden gegeven heeft’volgens mij niet.
  voor jou informatie;tijdens die oorlog hebben de brasiljanen honderden su burgers vermoord,zij hebben toen misbruik gemaakt van het feit dat su onstabiel was,dus schuif de schuld niet aan de legerleider[heb jij die dode lichamen aan het brasiljaanse grens gezien,weet zeker van niet.
  audio materiaal dat geen zekerheid van persoon bevestigd is vals of bewerkt om een persoon in het kwade daglicht te zetten{ik benzelf ook geluid engineer en moet wel van zulke trukjes op de hoogte zijn}.

  ik denk dat er meer achter het verschiet plaats gevonden heeft,ook,inverband met de documenten dat door nederland voor 60 jaren geheim gehouden wordt.

  iedereen is bang dat su gelden in waarde gaat dalen,dat vind ik onterecht;welke instantie bepaald dan die geld waarde of wie heeft die wet daarover gemaakt”precies,de zelfde mensen die zeggen dat zij de baas van de wereld zijn.
  het zou wel goed zijn als su minder buitenlandse middelen nodigheeft of bepaalde hulp bronnen uit het buitenland aan te nemen om economis sterk te staan,omdat,su daardoor niet echt vooruit zou gaan maar in een spiraal terecht zou komen om zich voor die buitenlandse activieteiten te buigen.

  su zou eerst moeten kijken naar wat voor su aarbeiders in huis heeft{techniek,onderzoekers van opbouwende activieteiten,metaal,houd).
  er zijn genoeg mensen in su die hun vak begrijpen maar het is van groot belang voor de regering om hun inspitatie aan het bevolking over te dragen;suriname kan dus eerst zorgen dat de SRd eerst waarde in eigen land ondervind om eerst land en bevolking te stabilieseren,als dat tot stant gekomen zal zijn zou onze geld waarde in waarde stijgen,of begrijp jij deze theorie dan niet,’voor dat jij jou naar buiten kenbaar wil maken,moet,jij,eerst zorgen dat jou huis eerst een stabiele fundament heeft.

  er was eens een koning van afrikaans afkomst die een hoge sociaale orde tot stand gebracht had en een democratish politieke orde dat het bevolking vertegenwoordigd.

  en dat zonder hulp van buitenlanders;het bevolking was toen een en gedesiplineerd;ik weet zeker dat wij dat ook zouden kunnen als wij die chip(manier van denken)dat door de kolonisator door dwang ons geleerd is.


  Maak melding

 75. een normaal weldenkend volk zou deze boeven moordenaars bende allang hebben weg gejaagd..

  maar boeven,moordenaard,oplichters,bank-rovers,verkrachters,staatskas plunderaars blijven elkander steunen tot de dood hun schijdt..,

  daarom willen voor langere tijd bij de honing pot blijven..


  Maak melding

 76. pipa america

  ik denk dat jij beter onderzoek wat afrika betreft moet doen,bv,de twas die van centraal afrika afkomstig zijn,zijn de eerste bewoners van die gebied voordat er enige andere beschaving tot bestaan gekomen was”nu BANTUS genoemd in het land congo,dat is tevens mijn voorouders oorsprong.

  evo-lusie,daar doe ik niet aan;noem ik waanzin(verhalen gebasseerd van uit elusie).

  front heeft al die tijd vriendjes politiek met de surinamers en suriname ondernomen(onder NL),heb jij jou nooit afgevraagd waarom het in die tijd heel goed met nederland ging en in su moesten wij maar creperen.
  suriname heeft een schijn bloei gekend,als dat zo zou zijn dan zoden wij kwa economie nu sterk staan,sociaal zouden wij inorde zijn,eenheid zou heel sterk zijn,’waar zijn alle gelden dat NL toen aan front gegeven had,hebben zij su daarmee opgebouwd,neen.

  dat het jou niet uitmaakt wie su bestuurd is jou goed recht om het ook kenbaar te maken,’maar ik heb liever een leider die toch op een of ander manier het bevolking bewust van hun zelf wil maken,zoals jij weet berust de macht aan het volk maar de president moet ook van wanten weten om stappen te ondernemen om ook zijn land en bevolking op grote hoogten te leiden,en dat is echt geen makkelijke taak,’men kan over bouterse en regering blijven klagen’wat schiet men daarmee op,men moet eens gaan leren om elkaar meer te waarderen en niet op elkaar neer kijken maar accepteren en het beste ervan te maken in ons suriname.

  natuurlijk zijn wij meesters van onze leven,maar ondergang of vooruitgang van een volk zou men nooit kunnen raden.
  afwachten heeft geen zin, in eenheid mee werken voor opbouw zal beter zijn.


  Maak melding

 77. @Persdienst Limbo,

  Over de moorden die deze Crimineel DDB op zijn geweten heeft,stellen de Boutistas steeds de meest achterlijke vragen van; Heb je gezien? Was je daar? heb je gehoord dat Bouterse opdracht heeft gegeven?

  Deze Gasten denken dat een ieder zaagsel in zijn kop heeft zitten.

  Ik was niet aanwezig op de Plaats Delict toen de moorden werden gepleegd maar met grote stelligheid zeg ik; DDB heeft hier de hand in gehad zo niet zijn heel lichaam!!!

  DDB heeft inspecteur Gooding laten ombrengen.


  Maak melding

 78. over zaagsel in jou hoofd gesproken.

  ik oordeel niet,en vooral,als ik niet gezien hebt,als ik dat zou doen zou ik niet oprecht zijn maar in een ego duisternis met mijn zelf leven,en daar heb ik geen zin in’dus klets maar wat jij wil en probeer in vrede met jou zelf te leven’als jij dat kan.


  Maak melding

 79. Ik neem aan dat pro reageerders van DDB allen NDP’r zijn. Als dat zo is dan valt het mij op dat die mensen tekort zijn geschoten aan hun verstandelijke vermogens. Soort zoekt soort zegt men dus de NDP zit vol met die lui. Wilt u dat niet geloven, dan moet u een test bij de psycholoog laten doen dan weet u het. Velen zijn kapitaal krachtig door veelal corruptie,dus ze kunnen wel betalen. Als iemand dit rood vinkt, dan heeft hij of zij die test zeker nodig. Een gekke weet nooit dat hij gek is. Sari tori.


  Maak melding

 80. Beste vrienden,

  Laten we van dit keurige medium geen Mamjo maken. Niet mee gaan met al die NPD’ers door over en weer te schelden. Je ziet dat ze duidelijk in het nauw zijn gedreven en hun oude karakter (intimidatie en geweld) weer aan de dag leggen. Het niveau van de gemiddelde gebruiker van de site is veel hoger dan het uitschot van de NDP. Laten wij het dus netjes houden. Sla terug met argumenten en blijf fatsoenlijk, want het einde is nabij. En iedereen blijft nu thuis.


  Maak melding

 81. @time

  Surinaamse militairen kunnen personen aanhouden die zij van eventuele strafbare feiten verdenken. Echter deze burgers dienen z.s.m. overgedragen te worden aan de Surinaammse justitie. Laatstaan dat de militairen de ongewapende burgers martelen en executeren (zonder proces). De PG van Suriname zat ten tijde van de decembermoorden gewoon op zijn kantoor en was in functie. Het gehele OM en de rechters ook.

  Dat Nederland de archiefstukken niet publiceert, heeft totaal niets te maken met onschuld van militairen voor het Surinaamse BLOEDBAD.
  Nederland verbergt de NEDERLANDSE nationaliteit van D. Bouterse tijdens de moorden. Zij willen hem niet in Nederland vervolgen voor de 8 decembermoorden op personen die de Nederlandse nationaliteit hadden, zoals de journalist Frank Wijngaarde. Hun betrokkenheid bij de koloniale coup van Bouterse en aanhang zou dan blijken.
  Tweede reden is dat Nederland door de voorlopige geheimhouding een SCHADECLAIM van de Republiek Suriname als gevolg van haar aandeel in de koloniale coup, voorlopig ontloopt.

  De 8 december moorden zijn gepleegd door Surinaamse militairen onder leiding van Bouterse. Niet door blanke Nederlandse betrokkenen bij de coup. Dat oa Bouterse nederlander was, verandert hieraan niets.
  Meerdere Surinaamse militairen en Derby hebben in die zin getuigenissen afgelegd.

  tip : lees een boek over diverse vormen van daderschap, bijvoorbeeld over schrjftafelmoordenaars. En ook over criminele organisaties. Het leger was een crim orga geworden op het moment dat de Surinaamse wetten door de militairen onder leiding van Bouterse totaal opzij werden gezet.


  Maak melding

 82. Eerlijk is eerlijk, als basja bobo het land uitstapt wordt hij gearresteerd of er vindt een “regime change” plaats. Zijn prive legertje onder leiding van dino is er niet meer. Dus het einde is nabij. Het is beter dat basja bobo zich in vrijwillig Boxtel aanmeld en vanaf nu een jurk aantrekt.


  Maak melding

 83. @Pipa Americana verdoe je tijd niet man. Je weet het toch met onwil is het moeilijk hazen vangen. Blijf derest van ons maar wakker houden.Wij moeten niet verslappen er moet iemand zijn die tegengas geeft.En wat je gepost heb is precies zoals het is gegaan in Su met deze zaka-zaka DiDiBrie botersacht(hij is niet meer de sterke man).A BEEST fadong nu zijn aanhang nog.Pipa no spang.want de NDP en aanhang is/zijn in PANIEKKKKK.WÓ tik ding het eind is na…Odiiii en maak je niet druk met domme NDPers.Samen wó tackle ding BEEST. Nogmaals bigi odiiii en tang opo oeng ai.
  Glenny.


  Maak melding

 84. Dino belt huilend papa en vraagt wanneer hij nou langskomt om amnesty te regelen?Papa zegt:Heb geduld mijn zoon over 20 jaar stuur ik persoonlijk een vliegtuig om je op te laten halen.Dinootje zegt: maar pap waarom kom je niet?
  papa zegt: ach mijn zoon ik moet jouw kinderen (mijn kleinkinderen) stemgerechtig maken via nieuwe wetten zodat ik er straks nog 5 jaar bij krijg tegen die tijd zijn de meeste surinamers al weer vergeten dat ze een brug en nog 17500 woningen tegoed hebben.bovendien begin ik oud te worden en heb symptomen van acute vliegangst.


  Maak melding

 85. Zeer geachte redacteur,
  Eerder heb ik als reactie het volgende geschreven;

  “Ik neem aan dat pro reageerders van DDB allen NDP’r zijn. Als dat zo is dan valt het mij op dat die mensen tekort zijn geschoten aan hun verstandelijke vermogens. Soort zoekt soort zegt men dus de NDP zit vol met die lui. Wilt u dat niet geloven, dan moet u een test bij de psycholoog laten doen dan weet u het. Velen zijn kapitaal krachtig door veelal corruptie,dus ze kunnen wel betalen. Als iemand dit rood vinkt, dan heeft hij of zij die test zeker nodig. Een gekke weet nooit dat hij gek is. Sari tori.”

  Thans bied ik mijn verontschuldiging en zal ik zoiets nooit meer schrijven.Ik neem deze woorden terug. Het past niet om anderen te beledigen. In elk geval keur ik zelf het niet goed.Aan alle NDP, ik zeg met respekt SORRY, het zal niet meer gebeuren.


  Maak melding

 86. Deze website deugt ten zeerste om de volgende redenen;
  1. Het is niet als INFO ACT, waar er een eenrichtingsweg heerst.
  2. Artikelen worden gepresenteerd zodat een ieder vrij zijn mening kan geven. Op die manier kan de onderste uit de kan halen.
  3. Als zaken volgens u niet goed belicht worden, dan moet je zelf aangeven waarom. Ook uw mening telt.
  4. enz. enz.

  PS. @ sunil doet er goed aan om te kijken hoe pro DDB’s reageren. Zij verontschuldigen zich nooit.
  WATERKANT.NET still going strong. I love WK.NET


  Maak melding

 87. Bouterse heeft met zijn benoeming tot president van Suriname zij teloorgang in gang gezet.
  Hij zit nu in de hoek waar de klappen vallen, opvallend dat ik niets hoor over slavernij, witte man en koloniale tijden. Ik heb vaker aangeven dat bouterse een zeer domme misleider is hij maakt telkens de zelfde denkfouten .
  Een aantal fouten op een rij.
  1)De Nederlandse ambassade geen zitplaats geven tijdens zijn beediging.
  2) De hoge onderscheiding aan zijn moordenaars vrienden.
  3)Openlijke flirten met Venezuela,Cuba,Iran,China, Obiang.
  4) bezoek van Chavez aan Suriname.
  5) zich omringen met figuren die een strafblad hebben en drugscriminelen .
  Leest u WikiLeaks rapport over Bouterse, die amerikanen houden hem heel lang in de gaten.


  Maak melding

 88. Brada ROY,
  Die paarse koeien verassen mij iedere keer weer met hun dommigheid, onvoorstelbaar hoe dom sommige Surinamers kunnen zijn.
  Bouterse is niet slim, een deel van onze broeders en zuster zijn oerdom.


  Maak melding

 89. Pappie zal nooit en te nimmer zijn zoon een bezoek brengen. Zie het al voor me; De Surinaamse president omringd door de wereld pers lopend naar de gevangenis, die alle vragen probeert te ontwijken.
  Grote schande voor Suriname.
  Bovendien is de kans groot dat hij ter plekke wordt gearresteerd.


  Maak melding

 90. De Amerikanen omschrijven het koppel Bouterse-Khan als ‘partners in de drugshandel’. ‘Khan helpt naar verluidt Bouterse met zijn financiële situatie door hem de mogelijkheid te geven zijn inkomen aan te vullen met de drugshandel’, aldus Barnes.

  Ze pakken hem op en dus gaat hij niet naar de VS.
  Schijterd.


  Maak melding

 91. Ik heb echt medelijden met DiDiBri. Ik vraag me af hoe diep hij in de knoei zit. Vroeger zou hij allang op de berm gesproken hebben, waarbij hij Obama met de grond gelijk zou maken etc. Hij heeft dat niet gedaan dus neem ik gevoeglijk aan dat hij bij zijn ballen vastgegrepen voelt, waarbij hij weet dat hij daarmee moet leren leven. Ik denk dat hij nu begrepen moet hebben hoe grote delen van de gemeenschap geleden moet hebben tijdens zijn schrik bewind, waarbij bedreigingen aan de orde van de dag was.Enkele fragmenten daarover zal ik u niet onthouden; I kan fi ging. Als hij de zaak wil onderzoeken, dan laat ik hem ophalen om het goed te onderzoeken. Me taigi un, un loek boeng enz.enz.No wiki DiDiBri(yorka) als je hem niet kan bezweren. Me go loesoe mi labaria dalijk. enz. enz. Welnu zoals men zegt Gods molen maalt langzaam maar zeker, dan denk ik dat het de tijd aangebroken is waarbij alle “bad karma” ingelost zal worden. Beware DiDiBrie, niemand ontkomt daaraan.Het zal vele malen meer zijn dan het leed toegebracht aan derden. Ik denk niet dat een betaalde geestelijke hem daaruit kan halen, ook de devils advocate kan dat niet. In elk geval een ieder moet voor zijn eigen daden instaan.


  Maak melding

 92. @SAPE,

  Ik heb totaal geen medelijden met DDB, kun je je nog herinneren hoe hij op de Berm keer op keer de draak stak met de December-Nabestaanden.

  Ik hoop dat zoonlief de Crimineel levenslang mag wegkwijnen in een Amerikaanse Prison en dat DDB ooit mag boeten voor al zijn CRIMES.

  Ik hoop dat deze CRIMINAL zo snel mogelijk van het toneel verdwijnt.


  Maak melding

 93. Ik ben erg benieuwd wie de 4 advocaten zijn die Dino in New York moet verdedigen. Ze zullen met een formidabele tegenstander worden geconfronteerd in de figuur van Preet Singh Bharara, procureur generaal voor het Southern District van New York. In 2012 door Time Magazine als één van de 100 meest invloedrijke mensen in de wereld. En in 2011 door India als the man of the year.
  Het wordt een zware kluif.
  Indien men slim is voegen ze Erwin Kanhai bij het advocatenploeg. Misikaba, Doekhie en de andere fervente aanhangers van de NDP uit het parlement als back-up.
  I


  Maak melding

 94. Pipa America,je vergeet Jennifer Geerlings Silos die hem zo vaak in de boot story verdedigd had .
  Laten we haar bij zetten.
  Preet bararra gaat hem een lesje leren.
  En dit wordt eindelijk een verlossing voor de Surinamers.
  D.W.Z.als dino berecht wordt,dat het kontakt Dino Vader kontakt verbroken wordt.
  Ach ja,hij heeft zijn zoon toch al overboord gegooid,Hij kan niet naar de V.S. gaan hij is bang voor OBAMA.


  Maak melding

 95. Ik denk dat ddbri airforce 01(slm) moet inzetten om alle cornuitjes van hem die slim denken te zijn te vervoeren naar NY voor juridisch bijstand. In november zullen wij gelijk zien wat ze waard zijn. Zoals men doet overkomen, dan is DINA onschuldig dus moet het een peuleschil zijn om hem grandioos vrij te krijgen. Als ddbri en consorten eens zijn met mij dan moeten ze alvast praalwagens, convertable auto’s etc. gereedmaken voor november. Dina komt dan vrij en kan hij vanuit Zanderij met de druv gevlogen worden en als de snel tram reeds gereed is, dan kan hij van Osembo naar Ocer daarmee.In de stad kan hij met de praalwagens vervoerd worden. Wat zal het leuk zijn om te zien dat de onvervangbare, terroristen leider, sorry contra terroristen moet het zijn, onze pres in spe, als overwinnaar triomfeert. Baja ik ga alvast mooie kleren kopen.


  Maak melding

 96. Desi is erg bang voor de Amerikanen. Altijd al geweest. Ook voor de Brazilianen. Denk maar aan Grenada en aan het lot van Bisshop. Toen vroeg Reagan aan de Nederlandse autoriteiten om gelijk in Suriname schoon schip te houden. De Nederlandse regering heeft toen geen toestemming gegeven.
  Meegemaakt of laat mij eerlijk uit betrouwbare bron vernomen (vriend die officier was bij de gewapende macht) dat toentertijd een helikopter van de Braziliaanse luchtmacht op Zanderij onaangekondigd landde, om aan de machthebbers te vertellen hoe laat het was, dat de dappere verdedigers van Zanderij allemaal hun legergroen hebben uitgetrokken en gevlucht. Bang dat ze waren en dapper tegelijkertijd tegen onschuldige burgers van Suriname.


  Maak melding

 97. NDP,r wacht maar OBAMA gaat hem ook zijn PYJAMA uittrekken.
  Denk je dat OBAMA niet weet dat wij van deze smerige leugenachtige,liegendeministers afwillen.
  Obama heeft dat onderonsje al met PREET BARARRA besproken.
  Ja hij zet nu een tramlijn in dan kan hij sneller uit de voeten.Die schepen heeft hij al gekocht,dan kan hij sneller de atlantische oceaan opgaan.Waar zijn nu al zijn aanhangers.Ik had eerder verwacht dat ze zouden gaan demonstreren om zoonlief vrij te krijgen.O.ja airfors one S.L.M.heeft hij ook al.werkelijk nog die tram/trein dan is alles al geregeld.


  Maak melding

 98. Gesprekken illegaal afgeluiterd;

  Obama;er wordt unasur bijeenkomst gehouden in sme en didibri wordt voorzitter.
  undercover agent; ja kunnen wij iets doen.
  Obama; we moeten ddb een slag toebrengen maar die timing moet op de schoen goed zijn.
  undercover ag; ……..silent……piep toon……laat die us / amb in sme zeggen dat sme rustig is en dat we van ze houden, immers had u ddb de handgeschud. En laat een internationaal ALGO bericht doen uitgaan, dat de US Sirie gaat aanvallen. Verder laat u aan mij over.
  und.cov.ag; kring..kring.. hallo is het with DINA.
  DINA.; Yes yes is met DINA.
  und.cover agent; weet you that de us in rep en roer is i.v.m. de aanstaande war with sirie. So in trouble water is het good visjing.Can you cent 10 kg white poeder for me. It moet on unasur meeting day and timing moet be on the shoe.
  DINA; Oke partner. A kover…..bye….klik.
  kring….kring…Hallo Pops ik heb een goeie diel gesloten voor de levering van 10 liter naar us.
  POPS; Jere mi boi, mi abi moro ervaring you arki mi noh.Stuur die stroman muntje ermee en jij moet apart vliegen zonder een korrel op zak. Je kan wel een TLV nemen om te zwaaien als het nodig is, want je moet ze bang maken. Je bent toch de beste en tofste.
  DINA ; Oke pops, love you…..click
  ____________________________________________________
  voor verdere afloop van het geval verwijs ik jullie naar de waterkant.net.


  Maak melding

 99. te druk met interne aangelegenheden…..? ha ha ha ha ha
  a hij is gewoon een bange lafaard,en als hij zou gaan,dan is er nog een cel vrij naast zijn zoon?


  Maak melding

 100. Wanneer zal S.U.afstappen van partij gebonden banen geven.In S.U.is het zo dat je voor een partij moet werken om aan werk te komen.Schoolopleiding is niet relevant.Hoe kan dat.Is het omdat Bouta een mulo diploma heeft.kijk maar naar het schoolresultaat.En wat gebeurd met de echte intelectulen.Nu is he zo dat je op overheidsinstanties alleen maar ongeletterde mensen heb geen lagereschool.Omdat de Pres geen gedegen opleiding/kennis/ervaring.Is duidelijk te merken.Deze President lacht dingen weg.i.p.v.dingen uitlegd.Inhet Parlement wil hij zelfs geen zaken bespreken,Discussies loopt hij uit de weg.Zijn fam.vrienden te voorzien tot de dood.


  Maak melding

 101. beste surinamers wanneer leren we het eindelijk
  bouterse weg wie dan,het land is teveel verdeeld.bouterse weg wie dan?
  in het nederlands rechtmoet bewezen worden dat je schuldig ben,in het amerikaans recht moet je bewijzen dat je onschuldig ben.(probleemmmmm) “verwijzing aanhouding zoon bouterse”
  suriname maakt geen kans voor amerikaams ingrijpen, als ze dat doen is het na bakzeil halen in de grote olie landen,waar nu enorme tegenwerking ze nu enorme tegenweking ondervindenden vanandere super machten
  er is een surinaams spreekwoord “te aka miss foroe a e tekidre wirie”
  als de internationale gemeenschap ingrijpt zal de gehele surinaamse gemeenschap
  de dupe ervan zijn.amerika doet niets voor niks. ons volk zal de dupe ervan zijn


  Maak melding

 102. Deze president heeft een vette staatskas op een gouden dienblad geerfd van de zeer gewaardeerde Venetiaan. Maar het schijnt dat alles wat hij aanraakt in puin veranderd. Hiertegen was gewaarschuwd maar met mooie woorden en vele loze beloftes is vooral het jonge kiezersvolk beetgenomen. Zijn crimineel verleden wordt nu dankzij zijn zoon breed uitgemeten in de wereldpers. Suriname raakt zoals verwacht geisoleerd van de wereld want de president is bang om naar Europa en de US te gaan en gebruikt hiertoe een achterhaalde drogreden.
  AUB Pres, geef je mandaat terug, treed af het volk wil een bekwame, eerlijke en integere leider die overal naar toe kan en overal welkom is


  Maak melding

 103. Dinootje heeft natuurlijk al flink lopen zingen tegen FBI,CIA,DEA en alle andere instanties over pappie,want hij wil niet levenslang met lipstick op,string in de bil en jurkjes dragen om de hoer te spelen.Als pappie nou naar NY gaat dan kunnen ze hem ook oppakken en ondervragen en dat begrijpt Desireetje maar al te goed.Dus verder dan naar binnenland zal hij niet vliegen.


  Maak melding

 104. @Mac-nack o.j,

  Deze vraag stelt iedere ndp’r zich.
  Jullie gaan niemand anders zien die het kan omdat hij jullie het idee heeft gegeven dat jullie armoedzaaiers zijn die jullie handje wel moeten ophouden en alles gratis moeten krijgen. Hij heeft jullie ontdaan van je trots. Jullie hebben jarenlang bezuinigd. Het heette Sap. Jullie zijn Sap1 en Sap2 doorgekomen. Un tai unu bere.

  Niet Vene heeft die rotzooi die de boutarotzooi opgeruimd. Niet Vene heeft alle schulden afbetaald maar wij. En dan komt een pseudo-nationalist voor de zoveelste keer, maakt er een rotzooi een brokobana beleid met brokobana gevolgen, van corruptie en keiharde diefstal en kondigt doodleuk bezuinigingen aan. En als dat nog niet erg is zegt hij dat het onze schuld is.
  Het is dus onze schuld. Wij stelen dus.
  Jullie moeten dom blijven. Desi kan het niet helpen want hij werkt volgens het kolonialistische handboek waarin zaken als financiële en morele afhankelijkheid.

  Gratis kinderopvang, gratis scholing, gratis gezondheidszorg, gratis gratis gratis.
  NDP Nyan Dringi Prisiri na Gratis


  Maak melding

 105. WEGENS VERANDERDE BELEIDSINZICHTEN gaat de president van de DEMOCRATISCHE REPUBLIEK SURINAME niet naar de VN vergadering te NY.
  Dit is een goede timing precies “op de schoen”! 😆


  Maak melding

 106. @Mack-nack o.j

  Over de inhoudelijke van je reaktie zeg ik; “time will tell”
  Feit dat je misschien een ware naam zet houdt het in dat je slijmt bij DiDiBrie. Hij moet zien dat je zogenaamd met hem meent. Wanneer hij slapeloze nachten en dagen heeft, ben je in velden nog wegen te bekennen. Ik wil zien hoe je gaat piepen als er een toffe vonnis komt en ook andere ontwikkelingen zich gaan voordoen in Sme. Het is bekend dat ratten als eerste een zinkend schip verlaten.I.p.v. bouta te adviseren met positieve besluiten proberen sommigen hem op te hemelen zodat hij nog dieper in de put terecht zal komen. Time will tell !


  Maak melding

 107. De core business (kerncompetities) van kabinet Ameraali/Bouterse: grootheidswaan, gelegitimeerde diefstal en corruptie, plundering, verrijking, list en bedrog, intimidatie, nepotisme, verspilling, njang, dringi en pisi, export van wit, etc. etc.

  Zitten we op de tweede kabinet A en B te wachten?/

  In wat een klein land groot kan zijn.


  Maak melding

 108. desi is een echte ,,oso tigrie,,hij durft totaal niet buiten de gevangenis te gaan buiten sme.,alleen in sme heeft hij een grote bek..

  daar buiten durft hij niks totaal niks..

  wat heeft al zijn reizen gebracht naar sme,zelfs in china heeft hij geen ene bal kunnen realiseren die chinezen lachen hem uit..

  wat een bende lijder is hij en wie durft nog achter deze boef moordenaar te lopen..

  en hij wil een tweede termijn voor wat ..,

  enkel en alleen om zijn hagje te redden, om uit de gevangenis te blijven,maar dat zal hem nu niet meer lukken..

  zijn tijdperk is voorbij..

  zo vader zo zoon


  Maak melding

 109. Leg je er gewoon bij neer. IN Su zal er niets veranderen.de normen zijn aldaar aan vervagen. Alles is okay. Een regering die steelt. Een president die dealt in drugs. Het volk weet inmiddels niet beter.Waar maken we ons druk om ? DDB doet zn best om harde valuta het land binnen te krijgen. Hij heeft zijn zoon afgevaardigd om deze handelsbetrekkingen te verbeteren. Beter dan Dino is er immers niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.