‘Levensredders verdienen speciale waardering’

13

PARAMARIBO, 11 sep – Wie zijn eigen leven inzet om dat van anderen te redden, is een held. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. “Zulke mensen verdienen het om in het zonnetje geplaatst te worden.” Vijf burgers kregen dan ook een speciale waardering voor onder meer het redden van kinderleventje bij de brand van kinderhuis Nos Kasita.

Ook een Nederlandse bouwvakker die een vrouw uit de Suriname rivier haalde, werd gehuldigd. De vrouw was het water in gesprongen omdat ze ‘moe’ was van het leven. “Ik ben hier als Nederlander, ik vind het een grote eer dit voor Suriname te doen”, zei Gijs Engelenberg. Ook de twee redders van Nos Kasita die de vlammen insprongen, voelen zich er goed bij. “Dat is ook de bedoeling. Dankzij deze burgers kon erger worden voorkomen, ze hebben hun leven ingezet”, zegt Belfort.

Het is weliswaar geen traditie om ‘helden’ te waarderen. In formele zin al helemaal niet. Belfort vindt het toch nodig er extra aandacht aan te geven. “Zoals met de burger die de man achtervolgde die net zijn levenspartner had doodgeschoten. Dankzij hem kon de politie de dader inrekenen en kon erger worden voorkomen.” Die burger is overigens op een ander moment anoniem gehuldigd. “Het zijn helden en als grote familie moeten we dat waarderen”, aldus Belfort.

13 REACTIES

 1. Ook president Bouterse verdiend speciale waardering. Dankzij Bouterse is Suriname weer op de juiste spoor. Het land is stabiel en het maakt economische groei door. We groeien zo hard dat het zelfs afgeremd moet worden. En dat is een goede teken. Dankzij zijn sociale projecten werkt Suriname ook aan armoede bestrijding iets wat Opa Venetiaan naliet.


  Maak melding

 2. @Roybe

  Whahahaaaaaaaa….gelijk heb je .
  Belfort kan liever een kraamkliniek beginnen. Het land veilig houden kan hij toch eenmaal niet,juist neemt de de criminaliteit met de dag toe!


  Maak melding

 3. Lees maar hoe bouta opzettelijk mensenlevens in gevaar zet en alleen maar voor het winnen van stemmen,

  De koopwoningen die de regering Bouterse-Ameerali op Hannaslust heeft gebouwd, zouden niet op de juiste manier zijn gebouwd. Zo voldoen ze niet aan de kwaliteit, vertonen wanden binnen de kortste keren scheuringen en zakken de muren nu al.

  Dit melden enkele bewoners van Hannaslust die de woningen hebben gekocht en nog aflossen, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, woensdag 11 september 2013.

  Eén van de personen die met de handen in het haar zit, is de buurtmanager van Pontbuiten, Henry Kia, die hierover openlijk zijn gal heeft gespuugd op de social media website Facebook. Kia wijst middels foto’s op zijn Facebook hoe zijn huis eruit ziet. De muren van zijn woning zitten vol scheuren. Het plafond toont verzakkingen.

  ‘Bouwbedrijf Soekroella is sedert november 2012 bezig deze gebreken te herstellen. De eigenaar betaalt al vanaf april 2012 en kan nog steeds niet genieten van zijn woning’, aldus Kia. Hij stelt verder, dat Soekroella nota bene deze woning vier maanden later heeft opgeleverd.

  ‘In het contract is een boeteclausule opgenomen van SRD 250 voor elke dag dat de woning later wordt opgeleverd.’ De eigenaar is ten einde raad en overweegt een rechtszaak tegen Soekroella aan te spannen, omdat zelfs de directievoerder, ingenieursbureau Bab, Soekroella niet zover zou kunnen krijgen om de gebreken zo snel als mogelijk in orde te maken.

  Na een oriëntatie op het project willen drie personen hun verhaal kwijt aan de krant. ‘U moet beloven dat u onze naam niet naar buiten brengt, anders gaan ze ons eruit halen’, is echter de voorwaarde. ‘We worden al gek van deze situatie. Overal alleen maar scheuren en als je tikt op de muren lijkt het alsof ze het elk moment kunnen begeven. En dan moeten we maandelijks een fiks bedrag betalen hiervoor. Ik ga u eerlijk zeggen. Ik was heel erg blij toen deze regering kwam met dit project, maar nu zie ik zelf dat de kwaliteit te wensen overlaat en ik heb er spijt van. Ik heb mijn contract al getekend en hierin moet ik verder leven.’

  ‘En als we klachten doorgeven aan de directie, dan maakt men verwijten aan ons adres’, zegt een andere buurtbewoner.

  In een reactie zegt Ulrich Bab van het ingenieursbureau, dat de ontevreden mensen aan niets anders doen dan stemmingmakerij en ‘dat ze de boel met opzet opblazen in de media’. ‘Komt u maar zelf kijken. We hebben 500 woningen gebouwd en ze voldoen aan de voorwaarden. Het kan niet dat er woningen zijn die niet goed zijn.’

  De directeur van het ingenieursbureau zegt dat het bedrijf zijn naam nooit zou verbinden aan zaken die zijn naam in de architectuur te grabbel zouden gooien. Volgens Bab heeft hij wel degelijk kwaliteitswerk geleverd. Hij zegt dat Kia zelf verantwoordelijk is voor de huidige staat van zijn woning. Volgens Bab is Kia eigenhandig gaan verbouwen aan zijn huis wat niet mocht. Kia zou eerst toestemming moeten hebben gevraagd en de verbouwing met de nodige deskundigheid laten verrichten.

  Bab zegt dat naar zijn informatie alleen twee personen niet tevreden zijn met hun woningen en die hebben gedreigd naar de media te stappen. ‘Komt u maar zelf kijken. Onze woningen zien er prima uit’, aldus Bab.

  De buurtbewoners menen echter dat de directie van dit ingenieursbureau liever de fouten moet gaan corrigeren dan in de verdediging te gaan. Ze zijn van plan om hierover openlijk hun beklag te doen.

  Mogelijk geschrokken door de actuele media-aandacht, heeft Kia inmiddels de door hem op zijn Facebookpagina geplaatste informatie verwijderd, zo blijkt uit deze tekst op die pagina: ‘de topic over de gebreken aan mijn huis heb ik verwijderd,omdat er al heel gauw werking van is gemaakt…’
  September 11, 2013


  Maak melding

 4. Als je echt mensenlevens wilt redden dan moet je de problemen bij de kern aanpakken met andere woorden zwangere Marron vrouwen preventief aborteren. Deze lui zijn de grootste probleem veroorzakers in Suriname.


  Maak melding

 5. Levensredders verdienen speciale waardering….

  Helaas niet altijd van toepassing in oa AZ Ziekenhuis….

  dokter wilt eerst flinke doekoe en pas maken ze tyd vrij……
  potiemang zijn tijd is dan gekomen ondanks de almachtige ruim tyd heeft gegeven..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.