Korte film van Guus Pengel op Nederlands Film Festival

4

De Nederlandse jeugdkomedie ‘Bounty’ die geschreven is door Finbarr Wilbrink en Guus Pengel draait op 28 en 29 september op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Bounty gaat over de 11-jarige Tako, een bruine jongen die is geadopteerd door twee blanke lesbische vrouwen. Zijn hele leven fantaseert hij over wie zijn vader zou kunnen zijn: misschien wel Clarence Seedorf, Ruud Gullit of zelfs Barack Obama.

In Bounty maakt Kleine Viezerik, die zichzelf speelt, zijn acteerdebuut. Hij is te zien naast Micha Hulshof, Miryanna van Reeden, Patrick Mathurin en Giorgio Sanches, die eerder dit jaar de finale van het Junior Songfestival haalde. De film is geregisseerd door Finbarr Wilbrink.

Guus Pengel is vooral bekend als theaterschrijver voor Jörgen Raymann en stichting Julius Leeft en liedjesschrijver (Morjon, San mi kan du). Maar het werken voor film is hem goed bevallen. “Als het aan mij ligt is de korte film pas het begin. Het verhaal van Bounty leent zich perfect voor een komische kinderserie.”

Behalve op het Nederlands Filmfestival draait de korte film ook op Cinekid en de filmfestivals van Trinidad en Edmonton (Canada). Op het filmfestival van Pentedattilo in het zuiden van Italië werd de film al onderscheiden met een eervolle vermelding. Met andere filmfestivals zijn de onderhandelingen nog gaande. Guus Pengel: “Mijn ultieme droom is natuurlijk dat deze film in de Surinaamse bioscopen te zien zal zijn.”

bounty


4 REACTIES

 1. Gefeliciteerd masra Pengel! trots op mijn sranang brada! wel typisch dat niemand op dit heuglijke feit heeft gereageerd. Typisch sranangman wij kunnen niet trots zijn op onze eigen mensen. Maar krabu nanga broko un na 1e klas!
  sari tori!


  Maak melding

 2. 15 september 2013

  @Big Jones,

  Goed gezien met welke type Surineds wij het te doen hebben op dit forum.

  Srika is momenteel op dit forum, t.a.v. zulke onderwerpen,een meting aan het verrichten. Items t.a.v. een boekpresentatie, een concert, een film, een wetenschappelijke lezing enz. hebben vermoedelijk bij het gros op dit forum geen belangstelling.Dit maakt zeker geen deel uit van hun cultuurbewustzijn.Het kapot schrijven van Suriname en de Surinamers wel.

  U bent mij voor gegaan in de reactie! Dat vindt Srika ook positief.

  Guus Pengel,ga zo door.De kleine maar bewuste stappen vormen tezamen de weg naar succes.
  Srika


  Maak melding

 3. @ Srika en Big Jones
  We zijn natuurlijk heel trots op Guus, bovendien wie houdt niet van stevige comedie. Overigens Guus zou in Suriname ook wat inspiratie kunnen opdoen.
  Ik denk hierbij aan een comisch verhaal over een ongeschoolde criminele president en zijn even criminele zoon die door dik en dun worden achtervolgd door onwetende paarse paupers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.