Brunswijk gaat bloedserieus voor presidentschap

113

PARAMARIBO, 8 sep – Anderen mogen er misschien lacherig over doen, niet Ronnie Brunswijk. De voormalige rebellenleider laat zich niet in zijn droom verstoren de eerstvolgende president van de republiek te worden. Desi Bouterse zei onlangs nog schertsend dat alleen Wycleff Jean hem zou kunnen beconcurreren.

“Je hoort allerlei dingen over wie allemaal president willen worden, je zou er bijna om lachen”, zei het staatshoofd bij de afsluiting van Carifesta XI. De boodschap is duidelijk verloren aan Ronnie Brunswijk. In Marienburg, de oude roemruchte suikerplantage, was het groot feest. Tijdens een bijeenkomst werd opgeroepen tot een breuk met tradities. Het ‘etnische’ stemmen moet tot het verleden behoren. Volgens Brunwijk is zijn politieke partij Abop een ‘nationale partij’.

Vooral Javanen moeten er de basis gaan vormen voor een gooi naar ten minste één parlementszetel van Commewijne. Van ‘vissen in andermans vijver’, uitdrukking van Paul Somohardjo, zou geen sprake zijn. Abop wil voor heel Suriname werken en moet daartoe de ruimte krijgen van de hele samenleving. Hij installeerde ruim dertig partijkernen. Die zullen de komende tijd flink leden moeten werven. “Brunswijk for president’ was zowaar de leus tijdens de bijeenkomst.


113 REACTIES

 1. Ay baya ,..de ene na andere randdebiel wil president worden van Suriname,..Suriname is overgeleverd aan de rovers en bandieten,..sari,sari,..mijn mooie Suriname zal nooit meer Suriname meer zijn.


  Maak melding

 2. HET EINDE VAN DE WERELD IS NABIJ…..
  We zitten nog opgescheept met bouta maar verlost van dinootje hopenlijk voor altijd ,en nu dit berichtje van Brunsie…een echte Ramp!!!!


  Maak melding

 3. Lomeo Bravo is na zijn veroordeling in NL niet meer naar het buitenland geweest. Ook hij wil uiteindelijk zijn benen gaan strekken in het buitenland. Als President is hij onschendbaar zal hij denken en evenals ddb wil hij naar het buitenland.Daarnaast vooral als ex millitair wil je een keer de rang bekleden van je meerdere.(ddb)
  Ten aanzien van de steun van javanen, heeft hij het goed gezien. Trouwens velen hebben daarvan goed gebreuk gemaakt, waarom hij niet. De javaan laat zich snel omkopen in Sme. Vraag het aan Somo, Soemita enz.


  Maak melding

 4. Wij het volk van Suriname zal niet toestaan dat WARLORDS zullen ontstaan en de risico lopen dat wij staatsgrepen en rebellie moeten trotseren.
  Het is nu meer dan genoeg met deze criminelen aan de macht waarvan wij de voordeel van de twijfel verwachtten.
  Zonder twijfel zullen we kiezen voor vredige en harmonieuze leiderschap.


  Maak melding

 5. Weer zoiets, als deze Eppo ervoor gaat om president te worden, wordt ie toch niet, wat denkt ie wel.
  Hij doet zijn best maar, dan maar de huidige pres maar geen Ronnie B.


  Maak melding

 6. Ik heb het altijd gedacht dat Lonie de leukste thuis was, nu mag hij echt ophouden met zulke grappen maken, hij president van Suriname? joker.
  Het zou kunnen, but your not ready yet Lonie !! in 2050 misschien als je nog in leven bent. hahaha


  Maak melding

 7. Ferdinand,
  Ik heb heel wat bronnen moeten raadplegen over onze president en heb echt niets positiefs kunnen aantreffen om trots op te zijn.
  Kunt u mij helpen met eventuele bronnen waarvan ik niet weet.
  Bijvoorbaat dank.


  Maak melding

 8. 09 SEPT.2013

  Een ieder mag dromen en ambities hebben om president re worden. Ook R.Brunswijk mag dit nastreven.

  Voor Srika staat het vast dat dit maar politieke praat is, in de vorm dat R.Brunswijk voor Suriname de precedent wordt.

  Maar ja, het volk van Suriname heeft het laatste woord.
  Srika


  Maak melding

 9. Er zullen volgend jaar democratische verkiezingen zijn.
  De gene die president word zal democratisch gekozen zijn hopelijk zonder stembusfraude.

  accepteer de uitkomst …


  Maak melding

 10. Brunswijk is degene die Suriname de laatste trap nog moet geven richten afgrond.
  Wat bouterse en Dino kunnen kan Brunswijk ook, de ene drugs veroordeelde crimineel voor de andere.
  Mij plannen om na een bepaalde leeftijd terug te keren naar Suriname kan ik voorlopig mijn vrieskist zetten.
  Al mijn hoop is gevestigd op Santokhi hij alleen kan Suriname redden van de ondergang.


  Maak melding

 11. Brunsie als President, Henk Molenaar als vice President en GMAP als minister van Buitenlandsezaken, en Ray foetoeboi van deze top 3.

  Dit zal naar alle waarschijnlijkheid de ideale mix zijn van de volgende politieke constellatie voor vele forumleden.


  Maak melding

 12. Een ieder kan president worden,tenzij het volk je kiest of je pleegt een coup.
  Voor dhr. Ronnie Brunswijk hoeft niemand bang te zijn want dat wordt hij nooit
  Laat hem maar dromen want dat is goed voor zijn gemoed toestand
  De rede. Waarom hij geen president zal worden is:
  1. De javanen zullen nooit op hem stemmen, want javanen discrimineren nog erger dan hindoestanen.
  2. Javanen zijn onbetrouwbaar, heb ik zelf onder ondervonden jaren terug
  3. Brunswijk heeft de capaciteiten niet om te communiceren
  4. Heeft geen goede school opleiding
  5. Is niet ingetogen
  6. Niet representatief
  7. Zelf zuchtig
  8. Machtlustig
  9. Vrouw lustig
  10. Kan en mag niet reizen

  En het imago van Suriname staat op spel, dus ik weet zeker dat het Surinaamse volk verstandig genoeg is om de juiste keuze te maken wanneer ze bij de stembus zijn

  Een ezel stoot zich niet twee keer aan de zelfde steen


  Maak melding

 13. bajaaaaaa,als je een hoge positie wil bekleden in su,hef j tegenwoordig niet geschoold te zijn.als je een getuigschrift van de basisschool heb is dat al genoeg.ik vind het belachelijk van die lonie Brunswijk


  Maak melding

 14. -Ik zal blijven bidden voor suriname.

  =Hoeveel intellectuelen staan achter deze man??
  =Zijn dochter staat centraal in Coronie en zijn zoon staat centraal in Commewijne.
  Is dit dan geen vriendjes en familie politiek.

  =Persoonlijk hoef ik geen tweede president die geboekt staat als drugscrimineel.

  =Als Brunswijk wint zorg ik ervoor mijn hele familie te laten verhuizen uit het land, omdat Brunswijk geroepen heeft dat wanneer hij aan de macht komt het binnenland teruggegeven gaat worden aan de marrons.!!!!!!!
  Alles wordt gratis voor de marrons.

  -Hoop niet voor een etnische oorlog onder deze man.!!


  Maak melding

 15. Lonnie Klunswijk hoe belachelijk kan je jezelf maken, hij kan niet eens platen zonder voute worden te maaken.
  Hoe kan die nou plezident worden. Hij spoort echt niet. Opsluiten kan denk ik niet alle gekkenhuizen zeker vol.
  Misschien hebben ze nog plek in Amerika


  Maak melding

 16. Brunswijk wilt diep in zijn hart naar het buitenland. De landgrenzen van Suriname zijn ondertussen benauwend. De enige mogelijkheid daartoe is om als president immuniteit te genieten. Mi go na ini Ronnie ede. Trouwens, hij mag dromen, maar hij wordt het nooit. Hij is onacceptabel gezien zijn achtergrond.


  Maak melding

 17. Chan zegt ik moet pres worden………. niks aan de hand.

  Somo zegt ik wil pres. worden………. niks aan de hand.

  NPS met 2 zetels wil pres leveren…… niks aan de hand.

  Ronny zegt ik ga voor pres…………. WKN in Opstand!!!


  Maak melding

 18. baia nog meer ellende voor het land..

  als morgen 9-9-2013 blijkt dat de zoon vóór lange lange tijd wordt op-ge-borgen in het buitenland,zal deze meneer anders poepen..


  Maak melding

 19. het volk laat zich paaien met een bak rijst en een lauwe parbo om voor een seriemoordenaar te stemmen.

  Dus voor een 100 dollarbiljet van Brunnie draaien ze om als een blad aan een boom.

  Dit is een kansloos land.


  Maak melding

 20. Dit straatschuim denk nu nadat hij de smaak van het parlement te pakken heeft, ook president van Suriname te willen worden. Alsof wij op deze “Leleku” zitten te wachten, natuurlijk verbeeld deze meest laaggeletterde in het parlement nu ook president wilt worden. Een president die niet eens zijn “moerstaal” juist spellen kan. Taal vaardigheid intoneren en articuleren heeft hij nog nooit van gehoord. Moeten het kind bij de naam durven noemen, want er is er geen plaats voor deze “poppenkastspeler”, op zouten, je spoort helemaal niet nooit nunca por jamás. Deze egoïstische narcist verbeeld zich heel wat, natuurlijk zien doen laat doen, gedachte zit hier achter. Heeft deze heerschap het niet door dat hij helemaal niet is toegerust om het Surinaams belang te dienen, o belang. Deze een rudimentair ontwikkeling ondergaan hebbend, denk dat wij zijn achterlijke visie toejuichen. Wat een kromme en verwronge attitude heeft deze haast analfabeet in zichzelf liet opkomen. Dus, zeker naar het voorbeeld alla sergeant “Idi Amin styley”, wij moeten er niet aandenken, stel je het nou eens voor…..dat! Deze beroepscrimineel denkt dat nog steeds dat Suriname een “Bakbawinkry ” is, want mijn vurige hoop is dat Suriname toe is aan een “Denktank”, van Sociaal Economische kaliber niet een criminele recidivist. Want daar grossiert deze regering in, laat het nu genoeg zijn. De poppenkast podium moet afgebroken worden, en geen partijpolitieke bedrijvigheid, ten koste van het lands belang. Dit is zonder meer wat Suriname nodig heeft, wil men een Sociaal Maatschappelijke cohesie in het land bewerkstelligen. Zoniet dan wordt het geloof het of niet “pompen-of-verzuipen”, let op jouw belang je kan wel “Apolitiek”, zijn maar je kan toch op zijn minst, rationeel en kritisch kijken en zien dat dit echt niet zo langer kan. wi mus’ dray anu par’ na boto!


  Maak melding

 21. Dat je president bent is één naar het buitenland gaan is een totaal andere chapiter. Laat het volgende duidelijk zijn, wanneer je internationaal gesignaleerd staat dan mag staatshoofd zijn of niet je wordt met jouw hele gevolg opgepakt. En wanneer de International Politie (Interpol) jou nodig heeft dan is het voor hen een fluitje van een cent, om jou op te pakken. Wie hieraan twijfelt vrage het maar aan Noriega toen president van Panama, of zijn jullie dat al vergeten? Nu kan je het hem niet meer vragen; Maurice Bisshof van Grenada, natuurlijk kan hij het ook niet meer na vertellen. Bij de buren Frans-Guyana, kan deze “toekomstige” staatshoofd niet op bezoek. Ook veroordeeld en aan de Noordzee helemaal uitgesloten., wat een nonvaleur, die van voren niet eens weet dat hij van achteren ook leeft.


  Maak melding

 22. Laat Ronnie is goede antwoorden geven want volens mij begrijp hij de vragen niet zo goed en hope gaat hij Suriname regeren
  Vraag 1, hoe heet je ?
  Ronnie . Ik heet Lonie
  Vraag 2 Wat is je Visie ?
  Ronnie;Mijn Visie is Anjoemara
  vraag 3. Wat is je passief?
  Ronnie; Moengotapoe
  En hij wil de president van Suriname worden.


  Maak melding

 23. Lonnie heeft een streepje voor op zijn mattie Bouta:
  Als zijn zoon opgepakt wordt wegens drugs- en wapenhandel weet de zoon niet dat zijn vader Brunsie is, weet Brunsie niet dat het zijn zoon is en weet de moeder van de zoon niet dat Brunsie de vader is. Dus weet de VS dat ook niet 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 24. Beste Mebaryu:

  In Suriname kan alles, dus Brunswijk als president ook…

  Suriname kennen geen schaamte namelijk… Een broodje pom en een Parbo zijn al genoeg om voor deze ongeletterde te stemmen.


  Maak melding

 25. Waar zijn al die geweldige mensen die jaar in en uit . Uit schreven ,het gaat goed met suriname.Dit is het bewijs dat suriname ten gronde gaat.Al dat gelul over verbetering en vootuitgang,nou hier is het nu,een ongeschoolde boef,bandiet,rover,die het wil proberen,als een moordenaar het kan worden waarom niet een rover ,boef of bandiet.En sterker nog het kan gaan gebeuren,die domme surinamers geloven in ellende.Triest ,treurig,dat het allemaal kan in suriname.Dit zijn mensen die hun eigen lot bepalen.Frapant is dat ze zelf kiezen voor een moordenaar of rover en daarna gaan klagen wenen.Suriname heeft ten alle tijden klootzakken aan het bewindt gehad,geen een heeft het goed gedaan .Ik vraag mijn eigen soms af ,waarom standbeelden van die klootzakken lachmon,pengel. Enz………zijn neergezet.Hadden ze maar standbeelden van doedel,of de kom. Neergezet.Veel succes surinamers,ga maar zo door,keistenen met spinazie zullen jullie vreten.


  Maak melding

 26. door RIk
  Laat Ronnie is goede antwoorden geven want volens mij begrijp hij de vragen niet zo goed en hope gaat hij Suriname regeren
  Vraag 1, hoe heet je ?
  Ronnie . Ik heet Lonie
  Vraag 2 Wat is je Visie ?
  Ronnie;Mijn Visie is Anjoemara
  vraag 3. Wat is je passief?
  Ronnie; Moengotapoe
  En hij wil de president van Suriname worden.

  =================
  Never take a man by the look!


  Maak melding

 27. Maar zoals een
  docent aan de Anton de
  Kom Universiteit het enige
  tijd geleden zei: `Suriname
  is thans zo afgezakt dat zelfs
  een vuilnisman zich capabel
  voelt om het hoogste ambt in
  dit land te bekleden’. Nou,
  als dat werkelijk zo is dan
  zou zelfs Brunswijk staatshoofd
  kunnen zijn, ja. God
  behoede ons.

  Deze week kregen we bijvoorbeeld
  weer een bericht, dit
  keer uit Haïti, waar men een
  parlementair onderzoek gelast,
  omdat men het verdacht
  vindt, dat een staatshoofd
  hechte relaties onderhoudt
  met – zoals de Haïtiaanse
  senatoren stellen –
  Desi en Dino Bouterse, twee
  notoire drugshandelaren.
  Ach, aan alles komt een keer
  een eind en elk touw heeft
  een einde. We kunnen het
  optreden van de Amerikaanse
  DEA ook positief bekijken.
  We zijn verlost van een
  vermeende drugscrimineel
  en het scheelt ons ook gevangenishuisvesting,
  voedsel
  en drank, want de Amerikanen
  zijn zo aardig om dat
  de komende jaren te betalen.

  Dit zijn de gevolgen van de kiezers die stemden op criminlen.


  Maak melding

 28. Ook Ronnie kan president van Suriname worden.Als Bouterse het geworden is waarom hij niet.Geen van beide hebben verstand van economie maar wel van wapens.Het verwonderd mij niet in Suriname is alles mogelijk.Het zijn zakkenvullers die het land kapot maken ten kosten van alles.


  Maak melding

 29. Jawel, terwijl wij hier alle frustraties van ons afschrijven is de heer brunswijck bezig een goudmagnaat te worden(als ie dat nog nie is )

  Dus ja de volgende stap is zijn droom te verwezenlijken,en aangezien hij tot de grootste groep behoort in suriname,de groep die jaren met eem kluitje het riet werd ingestuurd door de oude garde (de zogenaamde intellectuelen)(lees front)

  De tijd zal het uitwijzen

  @ GMAP het was deze zelfde brunswijck die je financierde in het verleden,dus wie weet welke functie voor jouw in het verschiet ligt.


  Maak melding

 30. Abaisa, dit is een van de redenen waarom deze VHPers nooit aan de macht zullen komen. Racisme zit heel diep in deze mensen. De echte Surinamers worden telkens geconfronteerd met dit gedrag.
  Het wordt weer Bout en Ronni in 2015. Shantok wil geen negers stemmen daarom mijdt hij Brokopondo en marowijne.


  Maak melding

 31. Woehahahaaaaaa woehaahaahaaaaa die sukkel die mafkees van een ronnie deze uit de bomen gevallen gestoorde gek,( lees kiskissie) kan nog niet eens fatsoenlijk praten. Deze maffe aap kan nog niet eens president worden van de apenplaneet al zou die bestaan. Samen met ddb opsluiten en dinootje erbij kunnen ze lekker met hun drieen bij elkaar in hun darmen zitten porren…


  Maak melding

 32. @karm, de marrons hebben hun achterstand aan hun zelfs te danken. Volg maar de geschiedenis.Jammer.

  @raskoemaarm je hoef je niet te schamen als je een marron bent en kom er maar gewoon voorruit. Het land overnemen is vragen om problemen als je nu al ziet dat men zich niet aan de regels houdt.
  Traditie maakt dat men achterloopt en niet voorruit komt.

  =Mensen, vraag maar aan Brunswijk zijn zwager hoe hij in financieel problemen is gekomen door 30 auto’s naar Suriname te vervoeren. Dit met drugsgeld. Bewijsstukken zijn er volop.

  =Brunswijk is rijk, terwijl dit gewoon niet kan hoe hij aan de goud concessie is gekomen.

  =Brunswijk is een marron, maar heeft ook veel leed onder de marrons gebracht.Wat denkt men van al die verkrachtingen, branden mishandelingen en moorden. NIET DE BLANKEN HADDEN DIT GEDAAN.

  -Ik hoop het beste voor alle Surinamers van Albina tot Nickerie en hoop voor een leiders voor een ieder die integer, eerlijk en vooral GOED geschoold is.


  Maak melding

 33. Het presidentschap is voor sommige lieden net een bordspel!
  Mocht Dino B. worden vrijgesproken dan gaat hij ook voor het presidentschap. De cirkel is dan compleet!


  Maak melding

 34. Voor suriname Geen bouterse,brunswijk,venetiaan meer ,maar een persoon waar niets op aan te merken valt,vooral 1 die van suriname houdt en zijn bevolking,,en niet zijn eigen zakken vult.Ik hoop echt dat er zo iemand opstaat en het initiatief neemt.


  Maak melding

 35. Brunsie ik gun het jou mie boi in 2015 Presidentschap,maar ik vraag me af hoe ga je vanuit een podium speechen!!!!!of ga je met USD strooien wie wil dat niet ike wel.HAaaaaaaaaa aaaaaaaai WACHTIE mo skopie dalk ….


  Maak melding

 36. De haox van het jaar, deze schizofreen is zo met zichzelf bezig, dat hij het niet door heeft, dat het niet om Marrowijne of Commewijne gaat. Zijn er geen serieuze met moraal begiftigden, die durven op te staan, tegen het onrecht dat Suriname aan het ondergaan is? Waar zijn ze gebleven?, of gaat het om landverraders die het niet goed vinden wat gaande is, maar gewoon er niet openlijk voor durven uitkomen, dat de beleidsmakers de weg totaal kwijt zijn, er moet ingegrepen worden. Niet de stuurloze trein met ondeugdelijke remmen laten voortrazen, het kan nooit goed aflopen, met deze ongecontroleerde te hoge snelheid, waar deze regeerders mee bezig zijn noem je “sisyfisme”, en dit is een duidelijke vorm van kapitaal vernietiging. Maar, omdat er “Fides Punica”, in Suriname heerst, kunnen deze geld verslindende straatrovers hun gang blijven gaan.


  Maak melding

 37. Deze reactie is gericht aan een allen die zicht negatief uiten over Ronnie Brunswijk.

  Ik vraag mij zelf af tot welke aanhang behoren al die negatieve reactie??
  kom het uit de hoek van nieuw front??
  kom het uit de hoek van Mega combinatie?
  of een andere combinatie??

  wat een gelul over Ronnie brunswijk.
  toen het nieuw front in ha besloten om samen met Ronnie en somo te gaan samen regeren, waar waren jullie met jullie negatieve reactie??

  Brunswijk is wel goed te gebruiken om een meerderheid te vormen voor een regering. maar als het op aan komt om president te worden lullen jullie.

  zoals ieder surinamer heeft ook brunswijk recht om gekozen te worden als president als hij dat graag wilt.

  Het nieuw front gebruik brunswijk om de NDP buiten de regering te houden terwijl ze zelf in hun gedachten niet graag met brunswijk willen werken.

  Ik vraag mij af als BOUTA van of morgen niet meer is in onze samenleving, wat gaat het dan van suriname worden??

  Gaat de VHP nog steeds met NPS in zee??
  of gaat de VHP dan wel kiezen om alleen de verkiezing in gaan hoe nu duidelijk is dat de aanhang 185.000 telt.

  wordt het dan weer een strijdt zoals voor de jaren 80 dat VHP zelfstandig gaat en NPS en de andere partijen ook??

  wat wordt het dan met suriname??
  nu geven ze aan dat het door bouta komt dat ze niet met de NPD willen werken??
  we zullen zien…………………


  Maak melding

 38. Een president kan je ook worden als je verdacht wordt van massamoord, drugshandel en wiens zoon ook opgepakt is voor cocaïne handel en wapenhandel. Dus waarom Brunswijk niet als president.

  Zijn strafblad en reputatie is iets minder, maar zeker ook niet de geringste. Dit zijn de minimale functie eisen die je nodig heb in Suriname, om deze vacature voor het presidentschap te mogen vervullen.

  Dit zijn tegenwoordig de nieuwe helden van de huidige generatie Surinamers. Die dus inzien dat je met studeren niets bereikt in SU. Integendeel met andere ondergrondse, soms duistere, gruwelijke, activiteiten kun je veel meer succes hebben.


  Maak melding

 39. Baja ronnie hou je aan je lees, en ga lekker van je miljoenen genieten in het prachtige binnenland van Suriname.
  Kijk uit voor Amerika brunswijk mie boy.
  En als je echt van Suriname houd,,,,doe je het land en de bevolking het niet aan om als president gekozen te worden.
  Ronnie Brunswijk doe het niet en denk aan je Surinaamse bevolking baja.


  Maak melding

 40. Personen die als leidinggevende/commandant van rebellenlegers de strijd overleven en niet verslagen zijn, menen aanspraak te maken op het leiderschap van het land.Na Bouterse is het Brunswijk die als onverslagen rebellenleider zich aandient als president.Pluspunt is dat zowel Bouterse als Brunswijk niet openlijk met wapens dreigen.Beide heren verdienen enorm veel geld aan goud- en houtexploitatie en andere activiteiten.Hun wapen in de strijd om de staatsmacht is geld.Hooggeschoolde mensen hebben het kapitaal niet om uit te geven aan politieke propaganda,voorzover zij de ambitie hebben president te worden. Suriname lijdt nog steeds onder de gevolgen van de staatsgreep.


  Maak melding

 41. Ik ben het volkomend eens met een ieder die zegt dat elke geboren Surinamer het recht heeft om zichzelf verkiesbaar te stellen als President, want President word gekozen. Ik denk en geloof dat Brunswijk genoeg guts, courage and dikatie heeft om het land op zijn schouders te dragen. Mensen die nu lachen zullen zien. Time will tell, blijf maar lachen reality will hit you in 2015. We dachten ook dat Bouterse het nooit kan worden. We shall see how it all will turn out. Never say never.


  Maak melding

 42. Ik als Javaan zal mijn stem uitbrengen op Bravo. Ik ben Somo en zijn PL volledig BEU. Van Soemita moet ik NIETS hebben. Ik heb meer vertrouwen in de ABOP!!!

  Pawiro


  Maak melding

 43. De kans dat Brunswijk president wordt is nihil.Maar stel dat het hem toch zou lukken,dan betekent dit het begin van een land met ezels en ongeschoolden aan de macht.Dwz dat Suriname gelijk gesteld zal worden aan Mali of Zimbabwe


  Maak melding

 44. Enige voordeel wat ik zie met een Pres als Brunsy dat we veel Reggae atiesten zullen krijgen in het land,meer kan ik niet bedenken…. lijkt me niet voldoende om president mee te worden.


  Maak melding

 45. Laten wij, de emigranten en nakomelingen van slaven het land overlaten aan zij, die er het meeste aanspraak op maken en dat zijn ondubbelzinnig de oudste bewoners, de Indianen. Verder geen gezeur, geen geode!


  Maak melding

 46. Lonny Brunswijk is geen rebellenleider, maar een vrijheidsstrijder die volledig gevochten heeft tegen Alibouta en zijn 1001 bandieten.

  Lonny KIng of Marwina” heeft volledig recht om gekozen te worden. HIj heeft tenminste geen slappe knieen als nieuwfront en houdt zeker niet van dobbelen.

  Dus ja, Lonny wil de wereld ook zien en kan dus via zijn ontschendbare imuniteit volop straks met SLM genieten.


  Maak melding

 47. Het is heel simpel, om in aanmerking te komen voor het presidentschap moet je van onbesproken gedrag zijn. En daarnaast spelen zaken als geschoold, welbespraakt, gun factor en diplomatiek ook een rol. Met andere woorden Lonny is dat geen van allen. Hij is een light vorm van Bouterse, eentje die je op je lachspieren werkt. Ook Lonny staat op de hitlist van Nederland en VS. Deze man gaat niet de Atlantische Oceaan durven over te steken. Dat is toch niet in het belang van het land. Breeveld, Rusland en Santhoki zijn betere alternatieven voor het presidentschap.


  Maak melding

 48. Een ramp voor Suriname.
  Om president te kunnen worden heb je een goede opleiding, algemene ontwikkeling en talenkennis nodig.
  Je moet leiding kunnen geven.
  Het visitekaartje van Suriname kunnen zijn.

  Natuurlijk van onbesproken gedrag zijn.
  Een voorbeeldfunctie.
  Dus netjes getrouwd.


  Maak melding

 49. @Leonard, mi mati. NDP heeft me teleurgesteld. Soso drugshandelaar. Somo en Soemita zijn ratten. Op wie moet ik stemmen???? NPS bestaat bijna niet meer. Ik moet toch wat???

  Pawiro S.


  Maak melding

 50. @Koos, je hebt gelijk als je stelt dat Breeveld, Rusland en Santhoki betere alternatieven zijn. Ligt een coalitie van deze drie leiders dan ook niet in het verschiet???


  Maak melding

 51. @Plato, het zou deze partijen sieren als zij zich vooraf presenteren als alternatief voor het NDP of ABOP. Het sluiten van een pact met een gezamenlijke verkiezings programma vb een 25 punten plan zou een goed idee zijn.

  Sommigen hebben het hier al eerder gesproken, deze partijen moeten tempo maken met het aantrekken van een spin dokter. Desnoods één uit Nederland. Breeveld en Rusland zullen toch echt een paar tandjes moeten bijschakelen. Een absolute meerderheid voor de VHP zit er niet in. Idealiter zou zijn een 2 partijen coalitie. Desnoods fuseren Breeveld en Rusland maar.

  Overigens hang de geest van PL / Somohardjo ook nog in de lucht.


  Maak melding

 52. Maandag 9 september 2013 om 09:45 uur, door Boer Chatah

  Dino: Race is White?

  nou, dan wil ik geen holland en andere blanke gedonder meer horen.

  (link geklikt, dino staat erin, race: white. hmm)


  Maak melding

 53. Leonard, klopt wat je zegt, de huidige heeft veel op zijn kerfstok nogmaals, absoluut, maar wat ik vreemd vind, hij heeft een grote achterban, in tegenstelling tot die sukkel van een Brunswijk of kan jij positieve kanten van hem opnoemen,ik wacht af. Brunswijk heeft ook veel mensen achter zich,dat zeker, dus we kunnen gaan gissen en nog meer in dat hokje op de dag van stemmen dat is belangrijk
  wie zal winnen, maar geef een paar goeie kanten van
  Brunswijk.


  Maak melding

 54. We hebben al een pathologische leugenaar als president, nu zegt bokito ook nog eens dat hij President wil worden.

  Heren beide heren die nu Suriname proberen te leiden of te laten lijden, jullie hebben Suriname al een laten Lijden, denk nu niet dat jullie met hersenen ter grote van de hersenen van een sprinkhaan een land kunnen leiden .
  Ik weet het jullie zien het als een spelletje maar het is geen spelletje.

  Ik stel voor dat jullie beiden gewoon uit de politiek stappen.
  Ja jij ja Brunswijk en Bouterse jullie doen het land geen goed.

  Opzouten dus.


  Maak melding

 55. Ik Hoop dat de volgende president van Suriname gelijk met een wet komt om te voorkomen dat er ooit weer veroordeelde criminele, moordenaars, drugsdealers en ongeschoolde figuren mee mogen doen voor de presidentschap in Suriname.
  Het is Stil Rond onze Danotje….


  Maak melding

 56. Time will Tell !!!
  het gezeik over Ronnie,
  straks als SOmo ook president wil worden gaat jullie front stemmers ook zeuren.
  hebben jullie het nog niet door daar de jeugd niet geloof in een beleid die alleen gericht is om te elites te beschermen en die alleen maar rijker worden !!!

  Wat heeft de NPS en de VHP gedaan voor Suriname om de armoede te bestrijden dat al voor de jaren 80 heerste.zelf van 15jaren front aan de bewind heeft niet geholpen aan deze noden, zitten ze nu al te zeuren dat Bouta 3 jaren zit en dat hij moet aftreden omdat hij niks heeft gedaan, wat een fuck, front heeft wel wat gedaan in die 15 jaren?? wie houdt wie voor de gek? niet de jeugd van nu, die oma’s en opa’s die toen dom stemde op de NPS ,maar hun kinderen en klein kinderen zijn niet dom, ze zien precies wie de boeman zijn.

  Onderwijs, woningbouw, gezondheid en zo kan ik veel opnoemen, dit allemaal verwaarloosd en de rijke elites maar rijker worden en weinig belasting betalen en de OW &verkeer , minister van LVV maar ophopen met partij politiek,
  NPS de minister van onderwijs en financiën maar ophopen me negers.
  PL en de VHP de minister van LVV en OW&V maar ophopen met hindoestanen.
  is dit wat de front aanhang wil en op deze manier Suriname alleen maar kapot maken en alleen maar ambtenaren in dienst aannemen zelf als de ministerie overvol is met ambtenaren.
  i.p.v. te gaan investeren in het land, wordt het geld van Suriname op een laffe manier opgemaakt aan partij politiek(hokjes politiek) door zoveel mogelijk aanhang in dienst te nemen bij de ministerie.


  Maak melding

 57. Kan iemand mij vertellen wat voor opleiding deze crimineel heeft genoten???
  Ik heb gehoord dat Brunswijk in een bekend restaurant in Paramaribo was gaan eten toen vroeg de kok aan Brunswijk meneer eet u wild? Nee meneer ik eet rustig.


  Maak melding

 58. Realiteitszin?! Nooooit van gehoord!

  Een partij met 2 à 3 zetels en de lijsttrekker is dan
  de president. Kan alleen wanneer deze lijsttrekker een
  waterdicht Curriculum Vitae (cv)heeft!
  Per slot van rekening wonen er ook (onbewapende) scheidsrechters in Suriname.


  Maak melding

 59. GMAP, een goeie van jou, het is zeker geen warung waar ie was gaan eten, maar Apeldoorn heeft een nw directeur nodig
  weet je wel, die AAAAAAAAAAAAAA Heul.
  Dat is volgens mij wat voor hem, maar no spang we mek oeng grap, maar de pres zal ie nimmer worden.
  Forget it


  Maak melding

 60. Pawiro Satimin zegt: “Ik als Javaan zal mijn stem uitbrengen op Bravo. Ik ben Somo en zijn PL volledig BEU. Van Soemita moet ik NIETS hebben. Ik heb meer vertrouwen in de ABOP!!!”

  Pawiro, toen je zei dat je Somo en Soemita niet zag zitten, dacht ik: “verstandige Javaan, er is nog hoop voor Suriname”. Maar toen je zei dat je op Bravo zou stemmen, kwam ik tot de volgende conclusies:
  1. Julian With heeft gelijk; er is geen hoop voor Suriname.
  2. Deze Javaan, Pawiro, is MATAGLAP.

  http://www.encyclo.nl/begrip/mata%20glap


  Maak melding

 61. QUESTION:HOE ZOU RONNIE BRUNSWIJK DE VERENIGDE NATIE TOESPREKEN MET ZIJN “SEXY” ACCENT EN DE AMERIKAANSE PERS TE WOORD STAAN?

  OWJA,DE PERS ZOU KLAPPEN KRIJGEN VOOR HET STELLEN VAN MOEILIJKE VRAGEN ZOALS,WHICH COUNTRY YOU REPRESENT SIR? PE MI TOLKU DE. KOMOTO NA MI TAPU FOSI MI KLAPU YU MAR S.
  SO SO DON SANI WE AKSI MI.

  I REST MY CASE .

  DE Diplomaat


  Maak melding

 62. ik vind dat balken de vorige president van nederland genoemd in engeland hary potten dat hij naar suriname moet komen en president worden van suriname deze man zal suriname naar een mooi land van maken en en niet die nu allemaal in de regering zitten zonder geleerd en diploma trouwens wat voor diploma heb bruinswijk hmm denk diploma voor drugs handel kinderen maken met veel vrouwen en in de steek laten en matjo spelen en in suriname beetje de man uit hangen hahah mietje bruinswijk kom naar europa dan zie je pas echte mannen die jou op eten ga eerst maar flink naar school en probeer universiteit te halen president worden hahaha tjauw mij mening


  Maak melding

 63. Een ,,AWARIE,, in het nauw doet rare sprongen…?

  Een awarie in het nauw activeert zijn stinkklieren hahaha.En dan weten de andere awarie’s wie de ‘baas’is.Hij die het hardst stinkt!


  Maak melding

 64. Een ieder heeft het grondwettelijk recht om een politieke partij op te richten.
  Een ieder heeft het grondwettelijk recht om te stemmen.
  De kiezer bepaalt welke politieke partij haar vertegenwoordigt.
  Een ieder moet rekening houden met iedere politieke partij die gekozen vertegenwoordigers heeft.
  In het bijzonder dient rekening gehouden te worden met de grotere partijen, die de regering zullen formeren.

  Het maakt niet uit wie de leider vd partij is. Immers de kiezers hebben hem/haar gekozen.

  Er zijn negatieve zaken, maar denk ook aan de positieve zaken die deze leider heeft gepresteerd. Wel nu. Jij dan.

  Inderdaad zou ik bij voorbaat enkele partijen ver houden van de regeermacht en staatskas.


  Maak melding

 65. Wie leert de mensen rekenen.
  Brunswijk zit met te veel mensen in de DNA door een niet evenredig kiesstelsel. Om 1 zetel elders te veroveren moet hij 4 tot 5 keer meer stemmen halen dan in zijn thuis districten.
  Nu hij de AC combinatie zelf heeft opgeblazen is hij ook een deel van de stemmen kwijt. De BEP is heel wat rustiger en verstandiger actief en zal niet maar zo door de ABOP aan de kant geschoven worden. Ofwel door de versnippering van de AC combinatie ontstaan er kansen voor andere partijen in de thuisdistricten van ABOP.
  Om elders stemmen te verwerven moet heel veel meer energie en kennis ingezet worden dan in de thuis districten.

  DDB speelt nu coalitie partners ABOP en PL tegen elkaar uit om te zijner tijd zelf het alternatief te vormen.

  “Als twee honden strijden om een been gaat de derde er mee heen” is niet voor niets een oud gezegde. Brunswijk en Somohardjo worden gemarginaliseerd als zij zo doorgaan.


  Maak melding

 66. Heee, wees gerust zie ik hierboven staan, ja ja alles komt terecht, boi ver kwam geen moer terecht, Jopie Pengel
  verloor alles de verkiezing in 1969, en een jaar geleden was ie dood, en een awarie in het nauw, kan volgens mij niet, het zou moeten zijn bv, die brulaap in het nauw, wat gaat ie doennnnnn


  Maak melding

 67. er is maar 1 die machtig is,wie op de aarde geen rechtvaardigheid oefent of is, zal op den duur zich zelf en zijn daden tegen komen ,op aarde,daar is geen ontkomen aan.
  zelf de rechtvaardige zal zijn rechtvaardige daden tegen komen,daar hoef niet voor gevreest worden.


  Maak melding

 68. “Je hoort allerlei dingen over wie allemaal president willen worden, je zou er bijna om lachen”, zei het staatshoofd bij de afsluiting van Carifesta XI.

  En toch blijft Bokito steun verlenen aan DiDiBri. ????????


  Maak melding

 69. @GMAP

  De groep 18 – 30 jaar bepaalt de politieke verhoudingen. Alleen wijzen naar negatief gedrag heeft 12 jaar Front haar politieke macht gekost.

  Is er enig soc.- economisch beleid gepresenteerd dat een beter leefklimaat kan scheppen voor al de schoolverlaters, lokale werklozen, gender etc.

  Met steeds zeuren over de eigen onmacht schept niet de ruimte om datgene te realiseren wat men voor ogen heeft.

  Het is tijd de kiezers te laten inzien hoe het beter kan.


  Maak melding

 70. Brunswijk heeft wel één ding voor op zijn rivalen: hij heeft vermogen en kan daarmee zijn verkiezingsprogramma financieren. Somo heeft geen geld en Bouterse heeft andere dingen aan zijn hoofd.


  Maak melding

 71. @ Roti met Bojo
  Ja, je hebt groot gelijk om te schrijven over de verdiensten van DDB. Ik wil je nog enkele meegeven: Dure SLM charters naae America, Europa, Azie, en Afrika; gebrek aan $$$ bij alle cambios; het negeren van het advies van de directeur van DSB dat de overheidsuitgaven te hoog zijn; het politiek gedonder in Wanica en Saramacca dat zelfs de politie Badrisein Sital tot orde moet roepen; een grote leugen over goedkope urenium via Petro-Caribe voor de boeren in Suriname, en als klap op de vuurpijl: “Dino zit vast in de USA.” Ik heb begrepen dat Irvin Kanhai op weg is naar Manhatten om de rechter in deze zaak te wraken.


  Maak melding

 72. Door de uitspraak van deze analfabeet brunswijk, kun je al opmaken dat het ambt van president in Suriname geen ene moer voorsteld, als hij al denkt om president van het land te kunnen worden, maar hij moet vast gedacht hebben van als er momenteel een moordenaar en drugsdealer als president kan zitten, dan moet ik dat ook kunnen.


  Maak melding

 73. Bravo wil ook naar het buitenland met een Diplomatiek Paspoort(het vergemakkelijkt ook het smokkelen van Coke). Het presidentschap zal Bravo in staat stellen om vrij en blij te kunnen reizen.Hij kan dan niet aangehouden worden.

  Kijk maar naar DDB, die kan als hij zou willen naar China of als Unasur-voorzitter naar Paraquay of zo.

  Dit wil onze Bravo ook met al zijn Coke/Goud miljoenen, Potie Bravo kan alleen naar Maripa-Kondre of Bernarddorp.


  Maak melding

 74. Ja tegenwoordig kan iedere boerenlul president van suriname worden, ook dieren ambieren deze functie zij het wel in gevangenschap zie zijn broer te rotterdam ooz.


  Maak melding

 75. het moet kunnen nee man bruinswijck is net zo als bouterse ik snap suriname niet wat is in suriname allemaal gaande is allemaal een pot nat

  in surinameis er alleen maar crimineel president

  bouterse is president geworden door omkoperij
  met jongere door veel feestjes te geven oke snap het suriname is een feest land ik vint het super leuk daar maar wat is nou belangrijker feestjes of zorgen dat suriname te verbeteren bouterse verbetert suriname niet en vooral bruinswijck niet net wat er gezegt wort iedere boerenlul kan daar president worden maakt daar niets uit en maar smokkelen en geld achterhouden die voor het land is en niet voor je eigen zak

  ooit hoop ik dat suriname een president krijg die zicht helemaal voorbereid om suriname te verbeteren zonder dat de burgers daar last van krijgen zoals eindproductie machienes te hebben
  suriname wil onafhankerlijk zijn doe daar dan ook wat aan want puur onafhankerlijk kan geen elkel land zijn wat is beter steun krijgen van landen door het makkerlijke te hebben of onafhankerlijk zijn zonder eindproductie te kunnen maken suriname maakt zich zelf als maar moeilijker en moeilijker in suriname wort vaak alleen maar aan 1 ding gedacht dat is GELD FEESTEN ETEN ZUIPEN

  er zijn belangrijkere dingen veel plezier in de toekoms wil suriname over 30 jaar wel terug zien wat er bereikt is met bouterse of bruinsbijck


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.