Onvrede op Haïti over band Bouterse – Martelly

97

PARAMARIBO, 7 sep – Op Haïti blijkt niet iedereen even blij met de banden tussen president Michel Martelly en zijn Surinaamse collega Desiré Bouterse. Volgens de nieuwssite Tout Haïti wil de oppositie een debat in het parlement. Aanleiding is de aanhouding van Bouterse’s zoon Dino door de Amerikaanse justitie.

Twee advocaten, André Michel en Newton Louis Saint Juste, hebben een formeel verzoek tot het instellen van een onderzoek voorgelegd aan de Senaat, het Haïtiaanse parlement. Dit gebeurde kort na de aanhouding van Dino Bouterse op verdenking van drugs- en wapenhandel. Voorgesteld wordt een onderzoekscommissie in te stellen die de banden moet onderzoeken tussen de twee staatshoofden. Gewezen wordt op het feit dat Bouterse in Nederland is veroordeeld.

Hij kreeg vijftien jaar gevangenisstraf opgelegd wegens drugshandel. Volgens de advocaten en ook parlementariërs kan niet zonder meer aan dit gegeven voorbij worden gegaan. De twee zien reden genoeg voor een grondig onderzoek naar de aard van de ‘overdreven intensivering van de betrekkingen tussen Haïti en Suriname. Een eerste poging om de commissie in te stellen leed schipbreuk. De politieke partij van Martelly weigerde mee te werken.


97 REACTIES

 1. Geen wonder dat Haiti zich niet kan onttrekken van de malaise…..als zelfs juristen niet snappen dat de banden tussen 2 landen los staan van de toevallige Presidenten die op dat moment de lakens uitdelen.


  Maak melding

 2. De vrienden vinden je niet meer zo aardig. Gaan de haitianen het in suriname ontgelden? Want je zou bedenken dat haitie dan toch wel het allerlaatste land zou zijn met een zeker rechtvaardigheidsgevoel. Je denkt nu dat deze groep haitianen daders en slachtoffers niet met elkaar verwart, wat wij in suriname ontiegelijk vaak doen.


  Maak melding

 3. Bouterse, je brokkeld langzaam af en je dagen worden alsmaar korter. Wat je zaait zul je oogsten en volgens mij sta
  Jij staar er niet bij stil maar je hebt klein kinderen die dezelfde wrede genen dragen als die van jou. Dus mensen wees op je hoede. De jeugd van su waar zijn jullie , het is ook jullie
  Schuld. Haiti heeft net zulke wrede idioten als bouta en zijn volgelingen.


  Maak melding

 4. Suriname moet oppassen .We weten allemaal dat de Haïtianen aan hokus- pokus doen.Wat zal er gebeuren als ze ons staatshoofd laten verdwijnen? Dan blijven we als staat zonder hoofd achter.Ik vind dat minister Lackei nu moet optreden.


  Maak melding

 5. Er zijn gelukkig nog mensen in Haiti die wel logisch kunnen nadenken en de moed hebben daarvoor op te komen.
  Het maakt niet uit vanuit welke invalshoek je de zaak wil bekijken. Het stinkt aan alle kanten.
  De senatoren hebben gelijk. Zou je staan te trappelen als je land banden gaat versterken met een land die je eigenlijk niet veel te beiden heeft en waarvan de Pres, zijn familie, zijn adviseurs en anderen in zijn directe omgeving niet vrij zijn van±
  * verdacht worden van het plegen van strafbare feiten
  * veroordeeld van het plegen van zware strafbare feiten
  * publiek geheim dat ze zich bezighouden met drugshandel, zwendel en wapenhandel

  Dus Haiti, mijn zegen heb je en ik zal de voorgang van het onderzoek met veel belangstelling volgen.


  Maak melding

 6. De oppositie in haiti heeft volledig mijn steum. Deze beesten verdienen allemaal de injectie. Dagen van DDB en Martelly zijn geteld. De beerput gaat open.


  Maak melding

 7. Dom het gaat om Unity.
  Soms snap ik ons mensen niet us en nl eu wat ze allemaal hebben gedaan de regeringen niemand ziet dat.

  Iedereen vaan de 12tribes moet samen werken
  Niemand gaat ons helpen 2000jaar al niet
  We moeten het zelf doen en wij willen alleen ruzie of hoger dan een ander zijn

  Unity vraag me af wanneer ze eigenboeken gaan maken voor een echte schooling worldwar 3 komt en we werken nogsteeds niet samen

  Blessings

  Amen!


  Maak melding

 8. Haïti, jullie wisten toch wie Bouterse was en is?
  Bouterse is bij verstek veroordeeld omdat hij door de Nederlandse rechtsprekende macht en het OM op basis van fabels te veroordeeld. Hierbij komt nog kijken dat het NL OM met de grootste criminelen een deal sloot inruil voor belastende verklaringen TEGEN Desi Bouterse. Dus wordt he gesnapt met veel drugs, noem de naam Desi Bouterse en je krijgt strafvermindering en andere privilegies.

  Het tegendeel werd door de Belgische Recherche bewezen die eerst een diepgaand onderzoek deed inclusief het afluisteren van telefoons. De naam van Bouterse kwam nergens voor. Ach, dan kopen we het bewijs toch?.
  Vraag: Hoe schoon zijn de handen van Nederland in deze?
  Twee jaar geleden heb ik zelfs gesprekken gehad met de Belgisch justitie, en het verhaal werd mij bevestigd. Hierop volgend wilde ik e.e.a. laten uitzenden in Suriname echter wilde iedereen in Suriname grof betaalt worden en heb ik het gelaten. Ze dachten namelijk dat Bouterse mijn onderzoek betaalde terwijl ik het op mijn eigen houtje en op eigen kosten had gedaan.

  We kunnen niet life time doorgaan Desie Bouterse beschuldigen zonder op de hoogte te zijn van de feiten.

  Ten aanzien van de december moorden kan ik u verzekeren dat Nederland de hoofddader is en NIET Desie Bouterse.

  Kijk naar de feiten en oordeel dan pas, want wij mensen staan altijd op de eerste rij om over de ander te oordelen zonder te weten hoe het echt in elkaar zit.

  Domheid Desi Bouterse, had deze man nou gewoon eerlijk gezegd dat Nederland hem op een cruciaal moment in de steek liet wat ook zo is en dat hij daardoor uit paniek reageerde. Ik weet dat het nimmer de bedoeling was om die mensen om te brengen, maar wat moet je dan als je het helemaal zelf moet oplossen?

  Het was toch Nederland die initieerde en adviseerde om de coup juist te plegen of was ik dat?. Waarom houdt Nederland alles geheim? Waar zijn de boeken van kolonel Falck gebleven? Wat heeft Nederland ermee gedaan?

  Zo u het ziet heb ik veel te bepleiten over deze zaak.

  Met dank aan de zakkenwasser Kanhai is het nu op een fiasco uitgelopen. Deze advocaat moet zich doodschamen dat hij zeer fout in deze geadviseerd heeft.

  Zij die de feiten niet kennen zullen nu over mij oordelen, ik vind het best. Ik ben geen aanhanger van een politieke partij maar vind het erg belangrijk dat men niet zomaar roept zonder inhoudelijke kennis.


  Maak melding

 9. Hiep, hiep,hiep,hoeraaaaa
  Meneer Jenny Simons was gister blij,omdat HIJ(hahaaa)60 werd. Ik ben vandaag blij,want ‘k merk dat arme en let wel arme Haitianen ervoor waken dat ze in de val van DiDiBrie en zoon meegesleurd worden.Blij te merken dat ze niet bang zijn voor DiDiBrie(Haitie arbeiders in Su).Ik vraag me af als de Haitianen weten wat er met de parlementariers (politieke partij) van de BEP is gebeurd,hopelijk worden de Haitianen in Su niet het land uitgezet,want hier is DiDiBrie OPPERBEST in(breken met vrienden als je ’t oneens bent met deze Duivel)DiDiBrie a no oenoe wang de na ai ook een groot deel van de wereld met verstand.Wat velen(ndpaanhang)niet heeft in Su. DiDiBrie en Cooo “slapen doen we ‘snachts” hoor jongen.En overdag haken jouw vrienden af.Hmmm lekker lekker lekker. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 10. ‘Bouterse kreeg vijftien jaar gevangenisstraf opgelegd wegens drugshandel. Volgens de advocaten en ook parlementariërs kan niet zonder meer aan dit gegeven voorbij worden gegaan.’

  ——————————————————————–

  Alleen die laatste zin geeft al aan dat Haïti mijlen ver voor loopt op het parlement van Suriname…


  Maak melding

 11. Hoi GMAP, ben je weer live !!!

  Goed zo, want dan kunnen wij wederom genieten van jou anti-Bouterse onzinnige postings afkomstig uit jou warrig en gefrustreerd brein.

  De verhalen rondom Dino worden alsmaar minder en zwakken verder af dus brand maar los met iets nieuws GMAP !

  Ook als je niets te vertellen hebt, schrijf dan gewoon iets dat nog stommer is dan wij van jou gewend zijn.

  I’ll be waiting !


  Maak melding

 12. UNITY :

  UNITY ontstaat niet wanneer een tijdelijk gekozen President de gehele oppositie ziet als VIJANDEN VAN DE STAAT
  UNITY ontstaat niet indien een regering honderdduizenden hectaren grond in concessie toekent aan individuele PARTIJGENOTEN. Deze grondstoffen zijn net als onze grote grondrijkdom onvervreemdbaar eigendom van DE GEHELE BEVOLKING, revenuen daaruit moeten toekomen aan ALLE SURINAMERS
  UNITY kan ontstaan wanneer de daders van MOORD op ongewapende en onschuldige burgers (onder andere 8 december- en Moiwannamoorden)snel en hard worden gestraft
  UNITY kan worden bevorderd indien Suriname met SPOED INTEGRITEITSWETTEN invoert, zodat criminelen worden geweerd uit het landsbestuur.(buitenlandse vonnissen wegens drugshandel, witwassen, terrorisme en mensenhandel moet Suriname zoveel mogelijk overnemen en uitvoeren)

  Aan UNITY moet gewerkt worden en op UNITY hopen levert ons niets op !


  Maak melding

 13. Suriname stond tot 1980 bekend als een vredelievende samenleving. Sinds de komst van Bouterse is het land zowel nationaal als internationaal in een vrije val geraakt met allerlei duistere praktijken. Het overgrote deel van de bevolking heeft een lage opleiding en luisteren naar de mooie woorden van Bouterse maar beseffen niet dat de trend voor de ondergang versneld toeneemt.Het valt mij op dat het vooral de geschoolde mensen zijn die zich zorgen maken over de toekomst van het ooit zo mooie land.


  Maak melding

 14. @Milton Fleur,
  Wat vind jij van de ontwikkeling rond jou drugs criminele president en zijn zoon?? De man die namens jou ons land in het buitenland mag vertegenwoordigen.
  Ik had wel gehoopt dat jullie nog kleine beetje normbesef hadden .


  Maak melding

 15. Tang GMAP, ding loesoe joe foe LPI no.niks heeft geholpen je raakt steeds mer gefrustreerd.

  De oppositie in Haiti doet precies als de oppositie in Suriname,losers van een verkiezing gaan altijd spijkers op laag water zoeken.
  Dezelfde oppositie heeft Haiti naar de klote geholpen,wat verwacht men dan.
  Geloof me maar Santoki heeft Dino laten arresteren,komt allemaal wel uit,hij dacht natuurlijk via de zoon de vader tot aftreden te dwingen.
  Santoki en zijn hebzuchtige wijf zaten/zitten ook in de drugshandel gezien hun connecties met Sangabai of hoe die doodgeschoten drugsdealer:Wie Zonder Zonde Is Werpe De Eerste Steen.

  Al die azijnzeikerds hier, jullie kunnen tieren en brullen tot jullie een ons wegen,geen haan die naar jullie gekraai luistert,ga wat doen met jullie miserabele leven ipv hier op het net jullie frustraties ,aangaande Suriname en de Surinamers te botvierenoa,Pengel,kolibri,Humprey,koos en de rest.


  Maak melding

 16. Nu zie je dus hoe de vork in de steel zit.
  Bouta mensen gaan je minder waarderen niet alleen vanwege je zoon maar ook vanwege je eigen verleden.
  Je bent een veroordeelde crimineel.

  Onvoorstelbaar dat de meeste surinamers die op jou stemde dit niet zien, schande schande schande voor de natie dat ben jij.


  Maak melding

 17. Hahahahaaa ze hebben een zondebok gevonden op hun drugscriminele activiteiten te verbloemen,nu heeft Santokhi het gedaan, als bouterse versneld bij zoon wil zijn dan moet hij maar één persoon wat te doen in Suriname dan gaan jullie wat beleven met die grote paarse smoel van jullie.


  Maak melding

 18. De sur kiezers halen hun schouders op,wat Bouta allemaal heeft gedaan behoort tot het verleden ,en zullen toch op Bouta stemmen.Zo zullen ze over enkele jaren ook reageren bij een Dino boutersestraat,Eugene Boerenveenstraat ,Alibuchstraat .Over enkele jaren zullen ook zij onschuldig in de bak hebben gezeten volgens de BOUTA wet .
  De Suri gaat zich niet avragen HOEZODAN WANT HET IS ZO LANG GELEDEN


  Maak melding

 19. @al
  Als bewust liegen je geluk brengt dan gun ik je dat.

  P.S.
  Niet iedere Haitiaan doet aan voedoe hoor. Ik vind de doorsnee Haitiaan geloviger dan Surinamers. In Haiti zie je zondag ochtend reeds 05.00 uur in de ochtend uitgedost met hun mooiste pak lopen in de richting van de kerk. Vrouwen en meisjes hebben bijna altijd witte mooie kleren aan. Honderden bijelkaar. Ze lopen berg op en af over vele kilometers. Dan zijn ze schattig om te zien.Doen wij dat ? We kunnen zeven uur zelfs de kerk niet openen hier en dan stigmatiseren wij hen met voedoe.Doorsnee Haitiaan rookt en drinkt niet en zeggen je gelijk dat ze gelovig zijn en het niet zullen aanraken.
  J’aime Haïti et le peuple haïtien.


  Maak melding

 20. @ al.

  “Geloof me maar Santoki heeft Dino laten arresteren,komt allemaal wel uit,hij dacht natuurlijk via de zoon de vader tot aftreden te dwingen”.

  Denkt u dat een lid van de oppositie de reisplannen van Bouterse Junior kan beïnvloeden en de VS kan aansturen om een familie lid van de president van een “bevriende” natie reizend met een diplomatiek paspoort te arresteren op basis van onzin klachten,

  Ik zal zelden publiekelijk zeggen zoek hulp maar u bent echt hulp nodig.


  Maak melding

 21. @ mongo
  Goldrush trekt mensen van alle allooi aan,denk je dat iam gold ook geen zwaar bewapende bewakers hebben, is a serious war in the jungle, jij als goud delver
  Moet met eén oog slapen na 14 uur ZWOEGEN en PLOETEREN.

  @ GMAP je afwezigheid is nie onopgemerkt gebleken,had je voorkennis of zo ????????????????


  Maak melding

 22. Haiti The Best.
  Haiti heeft ongeveer 10 miljoen inwoners. Miljoenen zijn rijk maar ook miljoenen zijn arm. Een voorbeeld. In Sme heb je Rain ville, terwijl je in Haiti Petion ville hebt. Laatste is machtiger dan de onze. De vele witte zandstranden aan zee die Haiti heeft, kan je als Surinamer alleen van Dromen.In Haiti heb je hotel Holliday inn en andere hotels, voortst is er tenminste een internationale bank Citi Bank van Amerika daar. Als je rondwandelt in Port Au Prince, dan lijkt hij groter en machtiger dan Suriname.Ik heb het over de tijd voor de aardbeving. Het eten is geweldig. De Piza bereid in Suriname is niet te vergelijken met de lekkere Haitiaanse.
  Mijn mijn verhaal beoog ik dat men meer respekt zal hebben voor Haiti en zijn volk.
  Haïti tu me manques.


  Maak melding

 23. @Al, mocht Santhoki Dino Bouterse hebben laten arresteren dan verdiend hij een standbeeld, sterker hij verdiend per omgaande om president te worden.

  Citaat: “Santoki en zijn hebzuchtige wijf zaten/zitten ook in de drugshandel”

  Misschien kun je aangeven wie er nog meer in de drugshandel zitten. Graag met concrete bewijzen of anders smoel houden. Kan je met aangrenzende zekerheid zeggen dat de hele fam. Bouterse niet fris is. Of ze hebben moord op hun geweten, of ze zijn verdachten in diverse narcotica gerelateerde zaken, corrupt en allen zijn ze bij (verstek) veroordeeld geweest of strafzaken die nog tegen hun lopen. Mensen waarvan jij de voeten kust. Met een beetje gezond weet je dat deze mensen zich niet kwalificeren voor een bestuurlijke functie binnen de ambtelijke apparaat van Suriname.

  Iedereen die bij de overheid wil werken moet van onbesproken gedrag zijn en mag geen strafblad hebben. Daarom onderga je een normaliter een antecedentenonderzoek. Maar niet in Suriname en dat is precies de kern van het probleem. Dit zijn allemaal mensen die met hun klauwen aan de staatskas komen of ze zijn gevoelig voor corruptie.

  I rest my case …


  Maak melding

 24. Eindelijk,eindelijk gaan de ogen van het volk van de kleinste arme Caricom landen open!
  Nu merken zij wie of wat allemaal de lijders van deze Caricom landen zijn.
  Die Carifesta feest is een EYE -OPENER geweest voor ze!!


  Maak melding

 25. =Soms reageert de aanhang van de NDP zo dom dat ik mij afvraag of ze wel enige moreel en waarde en normen hebben.

  =Je draait of keert het, het is gewoon fout om een president te hebben die geboekt staat als drugs crimineel of moordenaar.Wat breng je over aan de jongeren?????

  -Dit betekent dat zulke mensen het ook goed vinden dat hun dochters ook met een crimineel mogen trouwen. Het zegt wel iets over mensen die achter deze regering staat.

  -Ik heb laatst meegemaakt hoe twee mensen ruzie kregen, omdat de NDP persoon vond dat Bouterse 60% gouddeal heeft gekregen terwijl Venetiaan maar 5% had gekregen. Terwijl de ander persoon probeert uit te leggen dat het niet waar is en klopt, heeft hij bijna een stoel in zijn gezicht gekregen.

  -Dit is nou wat ook de aanhang doet, als het fout gaat heeft een ander het gedaan zonder naar zich zelfs te gaan kijken. Vaak genoeg reageren zij ook zo agressief.

  -Zolang er een regering is die voor land en volk staat zonder etnisch te denken, goed geschoold is, weet waarover hij of zij praat en GEEN vuile handen heeft, krijgt deze persoon mij stem.

  Ik wil vrij reizen en niet neer gekeken worden.


  Maak melding

 26. Jaja koos-ingi-dre gmp-henk-bakra basi zo zie je weer jullie waren de eersten die zeiden dat Haitie slecht was en hoe dom de press was om met dat land samen te werken want ze konden Suriname niks aanbieden en nu zijn jullie zo meegaand en goed en hebben ineens goeie manieren omdat de oppositie de mond opent wel in elk land klaagt oppositie tegen coalitie om de regeer macht en zo te zien gaat het jullie niet alleen om de press maar om de persoon dat jullie willen daar te krijgen maar denken door de press te BOMBADEREN met vuil dat lukt het misschien wel als het zo was dan moest niet de regering van Nederland of Engeland Frankrijk en noem maar op af treden nogmaals wat is de mensheid toen aan gedaan wie is daarvoor gestraft nou ja is al zo lang geleden vergeet het maar en wie Surinamer is hun die zo denken hun voorouders keren zich in hun graf en wie niet bek dicht niet gek praten over su en vooral Henk die steeds mensen uitmaakt voor hond wel jij bent daar van afkomstig jij bent dan de stront van die honden dus een hele hoop dus maar ja kwestie haitie als het jullie soort uit komt altijd goed als het maar slecht valt en tegen coalitie is niet raar maar wel waar ja toch maar wel dom want juist nu gaat het ietsje beter in su en straks niet meer als oppositie de kans krijg dan staan we weer jaren stil onnodig


  Maak melding

 27. @ Ira.
  Ik houd van eerlijke mensen,dus ook van jouw. Ik onderstreep jouw reactie. Maar het spijt me je te moeten meedelen, dat je liever kan reizen met gevouwen handen en gebogen hoofd,want anders zal je zeker 101% gecontroleerd worden.


  Maak melding

 28. @Boegroe
  Ik had in het verleden ook gezegd, dat Haitianen niet te vergelijken zijn met Surinamers.Dus U hebt goed onthouden. Heden onderstreep ik wat ik eerder had gezegd. Indien het erop aankomt om te protesteren(betogen)dan zijn Haitianen niet te evenaren.B.v. Uit het niets komen dan duizenden Haitianen in Port Au Prince bijelkaar om te betogen. De groep zwelt steeds aan, waarbij ze niet terug te dringen zijn ondanks dat er meerdere pantserwagens, politie auto’s, millitairen en politiemannen aanwezig zijn.In de voorlinie doen zij alsof ze winti krijgen, dus voor de pantserwagens.Ik blijf hopen dat ze onze mensen niet besmetten met die mentaliteit anders……….. ? ?


  Maak melding

 29. Ik snap het niet,dat een land als Haïti je moet schotten . of af-tjappen .of geen contact met je wil hebben .Dan klop iets niet,een land als Haïti.kom op Surinamers die vruchten zij bijna niet meer goed om te eten.Hoe zou Su over 10 jaar eruit zien,want straks is president B weg ,en

  Bless

  Bless


  Maak melding

 30. bij aantreden van deze regering onder een veroordeelde voor drugshandel was er al bekend dat wederom de maffioso baasw weer aan de macht was een kaste wat het gaat koten deze zal willen consolideren,maar hoe???.Wel de vorige regering onder telting als Governer heeft met zweet en bloed de financieele positie van Su weer versterkt,na opeenvolgende regeringen Bouterse.Niet te vergeten dat dit de zoveelste regering Bouterse is: 1980-1987 -bouterse I-(Absolute macht als dictator en kon zonder enig tegenstand en DNa alles kunnen doen maar door ondeskundigheid en ondoordachtheid en machtswellust niets kunnen realiseren en dat was begin van verdoemenis).Kerstcoup-Bouterse II= 1990 .alweer nadat regering Shankar enig verlichting had gebracht begin van verdoemenis.1996 -2000 onder Pres Wijdenbosch-Bouterse III.Onder deze de diepste punt bereikt.en bij overname 0n 2000 was Su bankroet.Weer opgebouwd tussen 2000 en 2010 door een Telting en nu weer wordt er gegraaid en gan we neerwaatrs.De enigste manier om aan geld te komen is Drugshandel en wie zal het beter kunnen dan de zoon van de Pres.Zo voder zo zoon.Dus het is geen verrassing dat hervatting van Maffia als leider van een land en diplomaten paspoort zal beter worden.En desnoods over lijken ……Horb…….etc etc.


  Maak melding

 31. Suriname zo een prachtig land wordt door deze criminelen vernietigd.De geweldige “lijder”van het volk trekt door zijn daden vele de afgrond in.
  Dit is toch geen voorbeeld voor de duizenden jonge mensen die straks het volk zijn van morgen.
  Deze regering is alleen maar bezig zich geloofvaardig te maken in Zuid-Amerika maar doet niets voor het volk van morgen. Het is alleen eigen belang.
  God zij met ons Suriname.


  Maak melding

 32. 07 sept. 2013

  Binnen de politiek is er altijd het verschijnsel van de gemaaktheid in de vorm van ogenschijnlijk persoonlijke vriendschap en het verschijnsel van politieke vriendschappelijke relaties tussen landen waarbij de staatshoofden die gemaakte rol ook moeten spelen.Er zijn op dit schaalniveau, dus voor het land, belangen te halen of te verdedigen.

  De band tussen de presidenten Michel Martelly en Desiré Bouterse ziet Srika als het acteren op bedoeld schaalniveau.De cohesie van deze relatie is volgens Srika alleen gericht op het nationaal belang van deze twee landen. Valt dat weg, dan fleurt Haïti zeker niet meer met Suriname. Maar Haïti wil wel wat van Suriname.

  Het is het democratisch recht van de twee advocaten om bedoelde relatie bij het parlement van Haïti aan de kaak te stellen. Echter is volgens de inhoud van dit item al duidelijk, dat deze twee advocaten geen politieke meerderheid op Haïti kunnen bewerkstelligen. De democratie op Haïti verplicht hen dan ook verder geen werk van te maken.Het staat vast dat de regering van Haïti wel graag met de regering van Suriname wil samenwerken. Haïti ziet hierin voordelen!

  Margaret Thatcher had in haar tijd ook een zoon, die zeker in Afrika een beruchte wapenhandelaar was en meewerkte aan de val met geweld van enkele regeringen in Afrika.Is Margareth Thatcher toen opgestapt of hebben die Afrikaanse landen de band met Londen verbroken? Nee toch!!

  Berlusconi was niet de voorbeeldige politieke leider van Italië. Maar heeft bijv. Nederland of de rest van de EU de contacten met Berlusconi of met Italië verbroken? Nee toch!!

  Srika wil deze twee advocaten voorstellen hun energie liever te steken in het onderzoeken waar al die hulpgelden voor de wederopbouw van Haïti gebleven zijn.Nederlandse hulporganisaties, ook ander hulporganisaties en landen, hebben miljoenen opgehaald, maar het geld is volgens de internationale pers niet aangekomen op Haïti. De meeste slachtoffers op Haïti wonen nog steeds in die kapotte tenten van karton.

  En zou het ook geen goed idee zijn dat Surineds, hier in Nederland, de Tweede Kamer vragen waarom er selectief ontslag gegeven wordt aan Surineds, en daar in de plaats wel een niet ervaren – vaak nog zonder diploma- autochtoon in dienst wordt genomen. Laten wij praten over de steeds maar,in verhouding tot andere groepen, toenemende armoede onder de Surineds en welke oplossingen wij als groep zelf kunnen aandragen. Laten wij praten over het niveau en gedrag van de zogenaamde politieke leiders van de Surineds, hier in Nederland.Waarom proberen wij, Surineds, onze problemen weg te cijferen, maar toch te belanden bij de psycholoog, Riagg of Baas Waterval?

  Dat zal volgens Srika beter zijn dan onze energie te verspillen aan wat onbenulligheid, die op ongeveer 8780km zich op een eiland afspeelt.

  Graag een inhoudelijke reactie van anderen.

  Volgens de traditie op dit forum moeten mijn minpunten niet vergeten worden.
  Srika


  Maak melding

 33. http://nos.nl/artikel/215585-informant-chavez-betaalt-bouterse.html
  informant Chavez betaalt Bouterse

  Meer informatie van Bouta
  ga naar google en type: Bouterse
  ga naar you tube en type Bouterse
  Zie ook de uitgelekte cabels van wikileaks oa van Bouterse

  Als het volk nu nog niet door heeft wie hun vijand is, dan heeft DDB hen behoorlijk veel zand in de ogen gestrooid, waardoor ze niet meer kunnen zien. Ik ga wel aan dat ze wel nog kunnen (na)denken, voelen, ervaren, praten, horen, tasten, dagelijks mee maken in hun leven, enz, enz, enz, waardoor jullie met deze gegevens tot een wijze besluit voor zich zelf nemen. Geef niemand na 25 mei 2015 de schuld als DDB aan de macht is.

  Velen, waaronder ik hadden jullie voor de verkiezingen van 25 mei 2010 gewaarschuwd voor Bouterse en de NDP.
  oa met het gezegde: een EZEL stoot zich niet TWEE keer aan dezelfde steen.

  Wat zag je gebeuren tijdens de verkiezingen van 25 mei 2010 en wat deden PL, ABOP, NS na de verkiezing?

  Kijk naar het spreekwoord en let op de woorden: Ezel en TWEE.

  Stelt u zich dan de vraag: hoeveel keer stoot een EZEL zichzelf aan dezelfde steen en heel veel pijn lijdt? Hoeveel keer wil de kiezer zich aan dezelfde steen stoten, armoede lijden, honger lijden, ellende, pijn en verdriet, enz, enz, enz? Wie is er nu slimmer, de…. of het kiezersvolk, de andere politieke partijen en hun leiders? Ga nu goed bij u zelf te raden en neem een wijze besluit. Er zal met geld gestrooid worden, met domeingronden, beloften, want de NDP heeft veel geld van jullie in haar zak gestopt, maar na de verkiezing als ze weer aan de touwtjes trekken is ze jullie vergeten. misschien willen ze wel, maar monie no dé. Als er geen geld is, bij financien, kan je het ook niet uitgeven. Cuba, heeft ook geen geld, enz voor jullie.

  Volk van Suriname en andere politieke partijen en leiders: “wordt Wakker!!!!!!! zie wie jullie vijant is”.

  Ook jullie hebben recht op een veel beter leven: Cuba, Haitie, Equatoriaal Guinea gaan jullie geen welvaart en Welzijn brengen.

  Haitie heeft de hulp van de USA hard nodig en kiezen voor de USA.

  Frankrijk/Frans-Guyana en USA zijn NAVO-bondgenoten. Ja of ja? Syrie staat op het punt op door USA gebombardeerd te worden en zie dan dat Frankrijk/Frans-Guyana dat ook gaat doen. Assat deugt niet net als Bouta.

  Openen jullie je ogen en wordt wakker en zie wie jullie monddood maakt, geen welvaart en welzijn brengt en die door Nederland, USA wanted is.

  Andere politieke partijen kunnen een betere weg voor jullie uitstippelen die op den duur welvaart en welzijn zal brengen en die leiders niet door andere landen worden gezocht en Surinamers nergens ter wereld negatief in het nieuws komen te staan, ten zij je aan strafbare zaken schuldig maakt. ja toch?

  Ieder persoon die in een rechtsstaat een misdrijf begaat, wordt door de politie opgepakt en opgesloten en MOET voor de rechtbank verschijnen voor de rechter. Kijkt u zelf wie misdrijven tegen de menselijkheid in Suriname begaan heeft en niet voor de rechter/krijgsraad verschijnt om gevonnist te worden en aan zichzelf Amnestie gegeven heeft. let ook op de DNA-leden die hieraan hebben meegewerkt en aan wie u uw stem gegeven heeft, ook die zijn jullie vijanden en zijn schuldig dat Suriname zo negatief in het wereldnieuws staat, afgezien van jullie ellende, armoede, enz. enz.

  Laat DDB en de NDP jullie geen zand in de ogen strooien.

  Een ezel is wel een slim dier, want die stoot zichzelf niet twee keer aan dezelfde steen. Hopelijk dat het kiezersvolk en de politieke partijen e hun leiders dit ook begrijpen.

  DDB is wanted door USA en Nederland en moet voor de rechtbank in Boxel verschijnen, DDB moet weg! ja toch?

  ADvies aan alle politieke partijen en hun leiders, die het met het volk van Suriname en de Surinamers goed menen: maak een coalitie tegen de NPD.


  Maak melding

 34. correctie: weg met de NDP

  Advies aan alle politieke partijen en hun leiders, die het met het volk van Suriname en de Surinamers goed menen: maak een coalitie tegen de NDP.


  Maak melding

 35. Die Haitianen klagen nu, maar is hun president dan wel clean, zolang ik Haitie ken is er geen president geweest
  die gezuiverd was van alles, maar ja zij denken er zo over, het zijn zo. De bevolking daar leeft al jaren in ellende, er is veel armoe. Het land is vaak getroffen door rampen. Dat de pres van Suriname veel op zijn kerfstok heeft is duidelijk, maar er lopen nog zat rond vsn deze gasten.


  Maak melding

 36. @Heblief

  De belgische afluisterapparaten deugen niet,zijn zeker van goedkoop materiaal. Amerika heeft topkwaliteit afluisterapparaat en zie maar dinootje is betrapt op heterdaad.Zelfs papaatje hodt zich rustig ,hij weet dat zijn blah..blah…ocertaal hem niet gaan helpen in deze…

  Ps houdt bouta geen dossiers op na?!
  Het is altijd makkelijk geweest voor hem om criminele daden te verrichten op eigen bodem en dan doodleuk zeggen….VRAAG HET AAN NEDERLAND!Straks gaat hij zeggen vraag DINO dossiers aan Nedetland,hij heeft inmiddels toch al afstand van dinootje, zijn bloed eigen zoon, gedaan.Nou zijn eigen zoon heeft hij letterlijk geofferd om zijn stoel en amnestie te Mogen behouden denk jij dat deze moordenaar gaat zitten treuren om de 15 December slachtoffers gemaakt aan zijn Eigen handen?!

  Ps er is een leuk artikeltje te lezen ,wel een maand oud maar je wordt nooit moe om het telkens weer te lezen

  http://nickerie.net/

  Lees kopstuk ‘paus oog in oog…


  Maak melding

 37. Vraagje aan alle zeer enthousiastelingen die de hetze tegen Bouterse en Martelly alsmaar blijven aanwakkeren.

  Kennen jullie de geschiedenis van Suriname wel heel goed ?
  Wie van jullie heeft zich ooit eens verdiept in de werkelijke geschiedenis van Haïti, en de reden waarom de ontwikkeling van dit land nimmer van de grond is gekomen ?

  Gaan jullie allemaal zoeken en lezen (geen Wikipedia aub !), en dan zullen jullie merken dat deze twee landen vele raakvlakken hebben waardoor Bouterse en Martelly zich tot elkaar aangetrokken voelen !

  If you don’t know your past, you won’t know your future !


  Maak melding

 38. Als nu zelfs Haïti de vriendschapsbanden met de president van Suriname, een Haïtiaans parlementair onderzoek heeft ingesteld. Op het moment nadat de zoon illegaal met een diplomatiekepaspoort werd aangehouden, voor internationale criminele activiteiten in Panama. Vooral de vriendschapsbanden met landen als Venezuela (minister Denfentie verdacht van drugshandel), daarom had president Maduro van Venezuela Dino Bouterse aangeboden te zullen helpen. Ook Equatoriaal Gunee, staat onderverdacht van de VS. En dat deze regering enkel en alleen het arme totaal “Apolitieke-achterban”, misleidt, maar niet de Amerikanen en dat blijkt overduidelijk. Wat de regering bespreekt, daar hoeven zij niet bij te zijn, en toch weten wat er precies gezegd is. En ook vooral om het feit dat Suriname nog steeds geen aanstalten maakt om de “Radarinstallatie”, wat nog opgeslagen ligt, te installeren. Brazilië heeft Suriname ook al daarover gesproken, maar geen duidelijke reactie. Met dit soort gedrag maak je je zelf openlijk “verdachte” en dat er nog steeds dingen gaande zijn. Deze sluwe (Amerikaanse)spelers spelen het spelletje gewoon mee, en doen alsof hun “neusbloedt”. Te yu mati e kori yu, à no e lafu! So bun, den tak’ dati te yu mati barba e bron, bigin na dif’ yu!


  Maak melding

 39. @ ….
  Er is niet zomaar de gezegde “soort zoekt soort”.,en “naar het vee herkent men de boer”.Dus ……de Leider;- allen rondom hem stuk voor stuk graaiers /veroordeelden aan drugs gerelateerde feiten ,en machtswellustig desnoods over lijken,maffia praktijken. dus de pres van Haiti….. ha ha ha etc. zoook zoon Dinosaurus),- herkent men aan zijn volgelingen.Zo ook Bouterse,met z’n gezin.vrienden en volgelingen.


  Maak melding

 40. @zomaar

  Inderdaad is de Surinaamse geschiedenis niet op 25-02-1980 begonnen.
  Op die daum is wel DE VLOEK op SURINAME gekomen, omdat blakamangs hun ongewapende zwarte broeders op grote schaal hebben afgemaakt in PARAMARIBO en in het binnenland.
  Dit alles na een koloniale COUP van Nederland en hun Surinaamse militaire helpers.
  Deze ernstigste massale schending van mensenrechten in Suriname is nog steeds niet gestraft/gewroken, waardoor DE VLOEK ons land nog steeds teistert !
  DE VLOEK zorgt ervoor dat ZEER BINNENKORT de zoveelste DEVALUATIE van de SR dollar een feit is !!


  Maak melding

 41. Kan je je voorstellen,dat een vader…..hij is ook vader des vaders van het land…zijn eigen zoon aan zijn lot overlaat? What about de alle andere surinamers overal ter wereld en de ambassades.Deze president die zichzelf ook een militait noemt is een deserteur en deserteurs worden door de militaire rechtbanken ter DOOD veroordeeld.Dus Surinamers als de president niet opneemt en zijn zoon voor de gieren kan laten….wie zijn wij …de Surinamers met als President…..D.D.Bouterse(Ex Dictor en veoordeeld ook aan drugs gerelateerde zaken.Zo vader zo zoon.


  Maak melding

 42. De weg naar succes is geen geplaveide. Er zullen nog meer van deze soort oppositionele oprispingen komen, maar wij en wij zullen standhouden!!!
  Rotte appels dumpen en vooral verder gaan!! Beider volkeren reopen om duurzame ontwikkeling.


  Maak melding

 43. De weg naar succes is geen geplaveide. Er zullen nog meer van deze soort oppositionele oprispingen komen, maar wij en wij zullen standhouden!!!
  Rotte appels dumpen en vooral verder gaan!! Beider volkeren reopen om duurzame ontwikkeling.
  ===
  Het senaat zal gewis vinden wat of zij zoeken, geloof mij jazelfs ook al zullen zij een vuile leugen zelf moeten fabriceren.


  Maak melding

 44. De Haitiaanse oppositie moet het voortouw nemen na vermeende drugs- en wapen gerelateerde terrorisme en wat doet de Surinaamse terwijl het voorval de staat Suriname regardeert.
  Haitianen zijn vrij hiernaartoe verscheept en genaturaliseerd zodat ze op de NDP moeten stemmen en geen enkel oppositie die zijn smoel opendoet.


  Maak melding

 45. deze twee heren hebben heel wat overeenkomsten die ze samen delen..

  in de eerste plaats zijn ze zwart,,hebben de zelfde leeftijd,,ontwikkelings graag is 0,0 ,,ze zijn ook nog coka-dealers,hebben verschillende moorden op hun naam staan,zijn boeven schurken,oplichters,kunnen privé niet buiten hun land grenzen,,niemand erkend ze..

  ze passen pricies in het straatje van obinagoo,die ook soort gelijke overeenkomsten heeft,op en top criminelen.

  kijk maar naar de kinderen allen olpgesloten in een vreemde gevangenis..

  totaal machts dronken..

  maar védie loert op ze..


  Maak melding

 46. Paraman: je kan hoog of laag springen.

  Bouterse heeft nu Suriname definitief wereldwijd naar de klote geholpen. Kranten in alle delen van de wereld berichten over Suriname als de ultieme bananenrepubliek. Het is einde oefening voor de cokedealer en moordenaar. Tijdens de het proces tegen Dino Bouterse deze maand komt de onderste steen boven.

  Suriname is een narco-staat met de familie Bouterse aan het hoofd. Hoe lang ga jij Paraman deze schoften nog verdedigen?


  Maak melding

 47. We praten maar over Bouterse en familie ,maar what about die kaaskop en familie Lackin.Hij probeert zichzelve te presenteren alsof hij kery is de Min van Buza van de Vs terwijl hij als de domste ooit Suriname ter kijk zet en internationaal Su uitdraagt alsof alle Surinamers zo dom zijn als hijzelf.Van zijn grote smoel over Buitenlandspolitiek krijgen wij nul op het rekest …….Wat is met de ambassade in Parijs gebeurt ?. 0 en nogmaals o(zero,nada,niets alleen maar geldvespilling.Denk jij dat Parijs,grote broer VS zal laten neervallen tegenover een todobere vooral met een veroordeelde drugsdealer aan het hoofd van het land(Parlementaire coup en nu alleenheeresr want Jenny is verlengde van die schoft Di.Di.Brie.


  Maak melding

 48. En zo is het!! goed verwoord! via starnieuws:

  Surinamers vogelvrij, blunder president Desi Bouterse
  07 Sep, 13:30
  6731da1183265dbf093bccb8a547f029.jpg Nijmegen. Dino Bouterse is onschuldig, totdat het tegendeel bewezen is. De president van Suriname had na de aanhouding van Dino Bouterse moeten zwijgen. Omdat alles dat hij verklaart tegen hem gebruikt zal worden. Hij is als directe familierelatie van Dino betrokken, hij is als president betrokken, omdat Dino Bouterse een Surinaamse staatsburger is. De president van een land dient zijn volk –en vooral zijn zoon- te allen tijden te vertegenwoordigen en te beschermen; daartoe beschikt de president over allerlei instituten waaronder o.a. geldverslindende ambassades.

  Wat had de president moeten doen, als hij zijn hersens gebruikt had? Hij had onmiddellijk zich moeten laten bijstaan door een jurist en tevens zegsman die namens hem de nationale en internationale pers te woord moest staan. Hierdoor was de president als volksleider afgeschermd en in juridische zin beschermd om vanuit de achtergrond zijn eigen zaak en die van zijn zoon te monitoren. Door zijn lakeien allerlei verklaringen te laten doen uitgaan, ik doel op de belachelijke verklaringen van Linscheer inzake de CTU en Dino Bouterse’s positie daarbinnen en van Lackin over niet verstoorde internationale relaties, en zelf allerlei prietpraat –zoals de 13 kinderen van zijn lieve zoon op een moment waarop zijn imago in het geding is (wat een laffe vader) -de lucht in te zenden, heeft deze domme president zijn eigen graf gedolven.

  Geblunderd
  De Amerikanen en de internationale gemeenschap hebben gesmuld van het paniekvoetbal van de Surinaamse politieke leiders. Maar ook de oppositie heeft geblunderd door de verschillende postulaten van hun opinieleiders die kant nog wal raakten. De Amerikanen hebben de politieke oppositie in Suriname aan het werk gezet. Moeten de Amerikanen met een paplepel ook nog de oppositie komen voeren wat te doen nu? Slapen wij in Suriname? Onze nationale eer is geschaad en ook de naam van de Amerika’s is geschaad door het buitenlandbeleid van de president. De Amerikanen zijn boos op de internationale fratsen van deze president, de zwakste schakel in de Amerika’s.

  De oppositie moet zo snel mogelijk met een gezamenlijke verklaring komen waarin het onmiddellijke aftreden van de president geëist wordt. Bepaalde regeringspartijen die door de president buiten spel gezet zijn kunnen de brede nationale oppositie juist nu direct steunen. Het is nu de beurt aan het volk om de president te reshuffelen, omdat hij in meerdere opzichten gefaald heeft en wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden en juist nu voor het vuur van het buitenlandse gevecht dat Suriname nu moet leveren rondom de kwestie Dino Bouterse. Door te raaskallen (copyright prof. Walther Donner) over UNASUR, een perfecte timing van een actie die hij –de president zelf -ook zou kunnen hebben bedacht, en de aanhouding als een aanval op de president en dus op de bevriende natie Suriname te omschrijven, heeft de president zelf van deze kwestie een internationale politieke zaak gemaakt. Amerika valt Suriname aan. Waarom zou de USA de UNASUR conferentie willen verhinderen? De president weet dus iets wat wij niet weten. De complottheorie van stal halen ten opzichte van een bevriende natie is bij de Amerikanen uiterst verdacht overgekomen, de navenante reactie – het afstand nemen van een eigen staatsburger- van de president op zijn zoon verbijsterde iedereen in het buitenland. De verklaringen van Sonny Hira een ervaren diplomaat op een gerenommeerd tv-station waren olie op het vuur. Op het internet vroeg iemand mij als ik misschien iets wist wat de gemeenschap niet wist en ik antwoordde niet ontkennend.”

  Rechtsstaat
  ”Ja ik weet dat de president precies weet wat Dino uitspookt in het buitenland. Ik weet ook dat de president een psychologisch probleem heeft met zijn zoon, die hem boven het hoofd is gegroeid en zijn eigen weg gaat (echtscheidingsperikelen). Tot ergernis van de president zelf. Maar die eigen weg heeft de president zelf voor hem uitgestippeld (om bij de verloren zoon weer in de gunst te staan), dus is het bijzonder laf om zich van de daden van Dino te distantiëren. Dino is het aas geworden (de kleine vis) waarmee de Amerikanen bezig zijn de grote vis te vangen. Bouterse zit in de piepzak. Hij heeft zijn eigen vonnis getekend door zelf de internationale podia te kiezen om een politiek wereldleider uit te hangen.

  Internationaal trapt men daar niet in. Suriname is een land waar de wetgeving ondergeschikt is gemaakt aan de politiek; daardoor is de president niet controleerbaar. Maar het land Suriname is geen maffiaorganisatie, waarin men met moorden afrekent, wapentuig verzamelt om geweld te kunnen ontketenen en daarmee te dreigen om iedereen fysiek te onderwerpen aan de wil van de president. Suriname is een democratische rechtsstaat en heeft geen andere keus dan haar bondgenoot Amerika te ondersteunen in de toepassing van het internationale recht. Bouterse heeft zichzelf door de amnestiewet gemanoeuvreerd in de positie waarin hij nu juridisch moet meewerken aan zijn eigen aanhouding en ‘executie’.

  Blamage
  In ALLE Amerikaanse media wordt Bouterse (onze president dus) aangehaald als de grotere boef, die zijn volk manipuleert door zijn dictatorschap. Zijn China-move is fataal geworden, omdat de gehele wereld een politiek volgt om het Chinese dollar-imperialisme- en de slavernij moraal van haar arbeidsopvatting- in te dammen. De moderne wereld is een multipolaire wereld met de Amerikanen in een centrale leidinggevende rol (ondanks de afzwakking vanwege de verscheidene inter- gerelateerde crises). Het laatste woord is dus aan onze bevriende natie USA, die nu reeds stellen dat het afgelopen moet zijn met de dictatuur Bouterse in de Amerika’s.

  Suriname is ook een blamage geworden voor Amerika en Zuid-Amerika. Het zou mij daarom ook niet verbazen als de Chinezen hebben meegewerkt aan deze internationale val die voor Bouterse is uitgezet, want de Chinezen waren zeer terughoudend met financiële toezeggingen ondanks de politieke vrijages. Maar China heeft zijn hand reeds overspeeld door teveel ruimte te geven aan Bouterse, haaks op het beleid van haar eigen bondgenoten in de regio. Een Chinese weeffout. De Brazilianen willen geen rumoer aan de vooravond van de wereldkampioenschappen voetbal, en hadden bovendien nog enkele appeltjes te schillen met zoon Dino. Ook Colombia (vanwege de roemruchte FARC-wapenruil en door de Surinaamse maffia vermoordde Columbianen ) had Dino Bouterse op zijn lijst. Venezuela staat hoog op de DEA drugsbestrijdingslijst en anti terreur bestrijding en geopolitieke controverses, waarin het land Suriname heeft meegesleurd. Een president die herhaaldelijk van de daken schreeuwt dat zijn eigen burgers- o.a. zijn zoon niet hoeven te rekenen op zijn bescherming, zegt in feite dat zij burgers vogelvrij zijn in het buitenland en schoffeert daarmede alle diplomatieke buitenposten van Suriname. Een internationale blunder met fatale gevolgen.

  Ludwich van Mulier, Nijmegen/Paramaribo. 6 september 2013. ANS persbureau.

  Saturday 07 September


  Maak melding

 49. De Fransen zijn muisstil, maar volgen het nieuws van DDB en Suriname hun buren ook heel scherp. Als het van hen afhangt wordt DDB ook aan zijn nekvel gepakt en evenals Noriega uitgeleverd aan USA om daarna aan Nederland zijn gevangenisstraf uit de zitten.

  De inlichtingendienst van Franse Ambassade aan de dr Nassylaan in Paramaribo zal via haar sattelieten DDB messcherp in de gaten houden en van gedachten wisselen met die van de USA en die van de Nederlandse Ambassade. Elke test move,buitenlandse- als binnenlandse, elke bericht in de media, telefonischgesprek, emailbericht, clowneskegedrag, aankoop, enz zal gevolgd worden.
  DDB heeft dus een nummer/code voor deze inlichtingendiensten. Als DDB denkt dat hij nog geheimen heeft of in het oerwoud gaat praten interesseert hen niet. Alles wat hij doet, weten de Fransen en Amerikanen. DDB heeft geen privacy meer als hij dacht dat te hebben. Big Brother and friends are watching you. Hetzelfde lot wat Bisshop is ondergaan staat jouw ook te wachten. In het gustigste geval mag je blij zijn als je het afbrengt als Noriega. Ook DDB zit in de piepzak of hij wilt of niet.


  Maak melding

 50. Advies aan de vader van Dino.
  Je hebt er goed aan gedaan door Europa te vermijden.
  Voorlopig ook niet naar de US you’ll never know.
  Je bent altijd heel goed ingelicht (duuhhh), ga na of er mollen in jouw kabinet zitten want het zit vol ex- gedetineerden.
  Vertrouw niemand, Lackin ook niet, is hij niet een genaturaliseerde Guyanees?
  Wees voorzichtig met Abrahams, hij is in staat het paleis te verkopen of ben jij ook daartoe in staat.
  Je bent onschuldig dus verwerp die amnestiewet, ok ok doe het niet, er zijn niet genoeg bewijzen en je comparanten klinken ook niet overtuigend met hun amnesia getuigenissen.
  Hou Ronnie en Somo goed, als je gearresteereerd wordt, kan je beiden ook in de beerput meesleuren.
  Op je buitenlandse vrienden hoef je absoluut niet te rekenen, misschien wil Martelly nog een lullaby in je cel voorzingen maar op de rest hoef je helemaal niet te rekenen.


  Maak melding

 51. Ludwig van Mulier heeft nog lang na de decembermoorden met DiDiBri samenwerkt en de moorden zelfs goedgekeurd. De man is een verrader, ik wil niets van hem horen!!


  Maak melding

 52. Velen hebben samen gewerkt met Bouterse vanaf 1980,beste kameraden waren zij ,maar waar zijn ze nu.Een elk individu die voor of naast deze DiDibrie probeert te lopen verdwijt:of uit gezicht of uit de wereld,Er zijn voorbeelden zat….Horb kreeg te veel macht omdat volk hem mocht….uit de weg geruimd sorry heeft zich verhangen in DEVIL aan de koord van zijn zwembroek…hahahaha.: Manorath heeft geprobeerd DiDiBrie te omhelzen na zijn verkiezing tot Pres….eruit geschopt uit de coaltie.Had hem alleen maar nodig om Pres te worden.Kijk maar wat Nu gebeurt….Charles Prahlad eruit geschopt en strakjes volgt Familie Jiawan DC van Wanica.Voorbeelden zat en eenmaal aan de macht … met alle ten dienste staande middelen legaal of illegaal zal worden aangewendt om macht te behouden,desnoods over lijken.We krijgen 1980 + weer en dit moet een oogopening zijn voor degenen die DiDiBrie niet hebben gekend en voor hem hebben gekozen alle waarschuwingen ten spijt.Dit is voorproefje-trailer-.Film volgt begin maar je krap te zetten……Devaluatie volgt…Valuta tekort nu al.


  Maak melding

 53. Papa Desie,het appeltje valt niet ver van de stam.
  Zo vader zo zoon.T is in omloop geweest,dat zoon Dino de
  toekomstige Pres gaat worden van onze sweetie Sranang.
  Ai Sranang people,opo oenoe ai,want ik denk niet,dat jullie
  weer een crimi als Pres willen hebben.Denk eraan,dat die
  Dino al 13 nakomelingen in Sranang heeft.Tenminste 1 uit de
  13 zal papie Dino opvolgen.Mi beste brada nanga sisa,no go
  doe dong dong sanie.Loekoe Fidelletje foe Cuba san ai doe.
  Fidel Casterolie heeft zijn volk in zijn greep.Gran Tangi.


  Maak melding

 54. Het net sluit zich rond onze president. Maandag de genadeslag? Manic monday.braziliaanse journalisten lachen hem uit. Amerikanan zullen dat niet openlijk doen. Nederland zal het gedrag van allen die niet meer in suriname geloven moeten ontgelden.


  Maak melding

 55. Dat de president voor een “president” zich precies als een straatjongen gedragen heeft, bij zijn openbare optreden, heeft eerder kwaad bloed gezet. Vooral in de “Unasur” gemeenschap, want in de meeste Unasur landen was het – breakingnews – frontpagina nieuws. Was dit “straatschuim” een beetje onderlegt, had hij dit diplomatisch moeten aanpakken, en een woordvoerder het wereld kundig laten maken, wat hij te zeggen had, doet hij het zelf. Natuurlijk denkend dat hij indruk maakte, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Maar, vergeet niet; konsensi fonfon, yu skin e go krasi yu. En over Haïti zullen ze ook wel gelezen hebben dat President Martelly van Haïti, ook van drugshandel – in eigen land – wordt verdacht, en nu Suriname de Unasur voorzittershamer hanteert, is Suriname nu echt en daadwerkelijk op de kaart en in de spotlights. Kan je ook stellen; “ba-suku-ba-finni-ba-tyari”, die zijn billen brandt, moet zelf op de baren zitten! Maar, wel moet ook direct gezegd worden, zeer negatief. Dankzij de president van Suriname, ook erg als zogenaamde “hoogwaardigheidsbekleder”, is dit een “staatshoofd” onwaardig. Je ziet het zelf “al-draagt-een-aap-een-goudenring-het-is-en-blijft-een-lelijk-ding”. Ligt aan zijn allooi, hij kan het zelf niet helpen. Dit is zuiver wat men noemd groot doen, maar klein denken. Wel moeten de zogenaamde “diplomaten” ernstig mee houden dat zij, met hun diplomatenpaspoort of niet uit de rij gehaald kunnen/zullen worden. Want ieder weldenkend mens weet dat een diplomatenpas opzak hebbend, de staat het ministerie van Buza altijd en van iedereen weet dat zij alzodanig op reis gaan, voor staatszaken en niet voor privé en dan helemaal niet voor grensoverschrijdende criminaliteit. Ik vind dat het parlement moet verantwoordelijkheid nemen en voor een impeachment tegen de president stemmen. In een normale democratische rechtsstaat is dit vrij normaal, waarom in Suriname niet, zijn wij zo bijzonder dan, dat het niet kan? Dit is het juiste moment om in actie tegen deze schuinsmarcheerder te komen, het volk heeft recht hiertoe. Ook heeft of vertoont deze president “dictatoriale-neigingen”, dit is toch vaak gebleken. Bijvoorbeeld, het gaan en komen naar het parlement, wanneer hij er zin in heeft, kan nooit de bedoeling zijn van hoe een president zich gedraagt.


  Maak melding

 56. @Milton Fleur.

  Bedankt hoor, ik was het even vergeten dat Jean-Claude Duvalier, nicknamed “Bébé Doc” or “Baby Doc” en “Papa Doc” veel overeenkomsten hebben met onze president en Dino.


  Maak melding

 57. @zomaar

  Ik zal het voor je verwoorden gebruikmakende van baby-taal,

  GA DE GESCHIEDENIS ALVAST LEREN KENNEN DAT BEGON OP 25 FEB 1980 MET DE INTREDE VAN DE LANDVERRADER/MOORDENAAR BOUTA EN LIEFST TOT HEDEN,WANT HEDEN IS HIJ NOG GESCHIEDENIS AAN HET MAKEN SAMEN MET ZIJN EVEN CRIMINELE ZOONTJE DIE IN AMERIKA Gevangen ZIT!!

  Sjeesjes, voor sommigen moet je echt analyseren stuk voor stuk eer ze het begrijpen!!!


  Maak melding

 58. @Paraman

  De haitianen hebben het door dat de grootste ndper van Haiti, Martelly dus,ka om zijn Eigen bevolking geeft!!
  Martelly doet precies zoals de ndp van Suriname gewend is te doen…NJANG,DRINGIE,PRISIRIE EN CARIFESTA VIEREN!!!


  Maak melding

 59. @Paraman
  Ik ben een Haitiaanse VHP’r en ben er trots op.
  Laat het duidelijk zijn.

  vertaling;

  Je suis un VHP’r et je suis fier d’être Haïtien.
  Que ce soit clair.


  Maak melding

 60. Tanks Brada surinam patriot.
  Ja waar ik was?
  Misschien zou de redactie van WKN die vraag kunnen beantwoorden
  @ komakoisi doctorandus Srika.
  Feit is nu dat Bouterse veroordeeld is voor drugshandel en zijn zoon opgepakt is voor wapen en drugshandel,al die andere verhalen die erbij haalt zijn rijp voor de prullenbak.Als ik jou tirade in kleingeld wisselt kom het op neer dat bouterse mag moorden, drugs en wapen verhandelen omdat anderen het ook doen.
  Jou zoon of dochter mogen stelen,roven moorden omdat anderen het ook doen volgens de kromme redenering van Srika


  Maak melding

 61. Paraman en Milton Fleur: Hebben jullie je Paarse Petjes al weggegooid en je Paarse Vlaggen van het dak gehaald…?

  Anders komen de Amerikanen en Fransen ook bij jullie even een bezoek brengen……


  Maak melding

 62. Henk Molenaar
  Paraman en Milton Fleur: Hebben jullie je Paarse Petjes al weggegooid en je Paarse Vlaggen van het dak gehaald…?

  Anders komen de Amerikanen en Fransen ook bij jullie even een bezoek brengen……
  =======================
  Vergeet niet om jou ouwer moer erbij te betrekken, ashole!


  Maak melding

 63. Paraman
  De weg naar succes is geen geplaveide. Er zullen nog meer van deze soort oppositionele oprispingen komen, maar wij en wij zullen standhouden!!!
  Rotte appels dumpen en vooral verder gaan!! Beider volkeren reopen om duurzame ontwikkeling.
  ===
  Het senaat zal gewis vinden wat of zij zoeken, geloof mij jazelfs ook al zullen zij een vuile leugen zelf moeten fabriceren.


  Maak melding

 64. Speciaal voor Milton Fleur die een onwrikbaar vertrouwen heeft in het woningbouwprogramma van zijn Paarse LIjder:

  Is er iets bij deze amateur regering dat WEL lukt..?

  Nee dus….

  De bekende truuk van deze Paarse Bende: Een startsein geven voor een project met veel bombarie en toeters.. en dan niks meer…. pffffffffff

  Woningbouwproject Richelieu stagneert

  Het woningbouwproject van de regering in Richelieu ondervindt enorme stagnatie. Minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, is niet te spreken hierover. Op het project moeten er 500 woningen komen te staan.
  Er staat nog geen enkele nieuwe woning op het project. De slechte weersomstandigheden worden als reden opgegeven. Ook is Richelieu een laag gebied dat eerst goed bouwrijp gemaakt moet worden.
  Voor de bouw van de woningen zijn er Chinezen naar Suriname gehaald. Het startsein werd eerder dit jaar gegeven.

  Van wie is het nu weer de schuld Milton dat er nog geen steen gelegd is voor dit project?


  Maak melding

 65. na de uitspraak van de amerikaanse rechter,moet ddb onmiddellijk opgepakt en verbannen worden naar amerika.,enkele reis.

  verder alle restanten van de groep van zestien coup-plegers 1980 opsluiten in santo-boma levens lang zonder enig proces want die 15 vermoorden hadden ook geen recht van spreken en niet op de vlucht dood geschoten..

  alle bezittingen / middelen van al deze figuren direct onteigenen en terug geven aan de staat sme..

  durf dat te doen..


  Maak melding

 66. Di..Di…Brie
  Wat is dat voor een ding. Moest dit uitgevonden worden.

  Zeer veel dank voor de alert over Lucifer Mulier. Inderdaad als hij voor het zeggen had gehad, dan was een hele bevolkingsgroep uitgemoord. Net als de Hutu’s en Tutsi’s.


  Maak melding

 67. De weg naar de afgrond is al in gang gezet.
  bouterse is een dom incompetente ezel.
  Hij weet nooit wat,Hij weet niets van 8 dec 1982, hij weet niets over die ponton hij weet niet dat zijn zoon naar buitenland gaat conclusie bouterse is een domme incompetente drugscrimineel.


  Maak melding

 68. Als straatjongen weet DDB wat de Ghetto-mensen willen en dat is feesten met vrij eten en drinken waar alles is toegestaan.
  Regels en wetten zijn dus taboe en dat is dus spannend en populair onder de jeugd en de onderwereld.
  Criminalitiet,Tienerzwangerschappen,Drugs,wapens…kortom bandeloosheid waar het makkelijk is voor zware jongens om munt uit te slaan.
  DDB en Brunsie zijn niets anders dan WARLORDS.


  Maak melding

 69. Uit pure handels overwegingen is Haiti natuurlijk een interessante cocaïne doorvoerland. De positieve mogelijkheden dat de suri cartel inziet zijn, dichtbij Noord America, arm land met bepaald geen traditie in good governance, corruptie, veel Haitianen in Noord America, oneindig aantal goedkope “mules”, slikkers en grote winsten.


  Maak melding

 70. Henk Molenaar,
  Ze kunnen niets anders doen dan hun wonden likken.
  Ik wacht op de dag dat pa naar Amerika gaat, dan kunnen de tweede deel van Dino Desi serie tegemoet zien.
  Hij heeft nu hoge bloeddruk en zware wrokobere.


  Maak melding

 71. @Ram Singh,
  Bijna wil ik geloven dat u in Haiti hebt gewoond. Je reactie klopt als een bus(dubbeldekker)Zelfs sloepen en vissersboten kunnen varen naar de VS. Airport Port Au Prince is zeer gemakkelijk om te passeren als Suriname in de jaren 70.


  Maak melding

 72. Bouta dacht bij zijn aantreden dat hij het eventjes zou maken, hij schafte, net als Obama, een teleprompter aan (gebruikt hij nooit meer want het oplezen gaat hem ook niet zo goed af) , hij deed de gebaartjes van Obama na, hij vloog naar de meest obscure uithoeken van de planeet, niet in de Learjet, die hij en Brampie wilden aanschaffen om in te zetten als Skeer Force One, maar gewoon in een SLM vliegtuig dat hij uit de reguliere vaart haalde. Hij bewoog hemel en aarde om met Obama en de Paus, al handjes schuddend, op de foto vereeuwigd te worden. Hij dacht dat men hem in de wereld dan voor vol zou aanzien, waardoor hij eindelijk de waardering, die hij als grote staatsman verdient, zou krijgen.

  Komt zijn randdebiele zoon en die gaat uitgerekend naar Panama om drugs en wapens te verkopen en die trekt daarmee een grote streep door de mooie plannetjes van pa en nu ziet zelfs Haïti hem als een Nobody = Grote Nul = Paria, waar je het liefst zo ver mogelijk van uit de buurt moet blijven.


  Maak melding

 73. Vergeten jullie niet dat Haiti (helaas) nog altijd moet bloeden voor hun Historisch succes dat zij als enige caraibisch land onder leiding van Toussant L’Ouverture Napoleon en de Britten hebben verslagen. En zo het Afrikaanse bewustzijn hebben behouden. Dit wil ik jullie (de azijnpissers)nog meegeven.
  Cast away your White God en embrase your African spirtuality. Alleen op die manier kunnen we zegevieren.
  Hotep


  Maak melding

 74. ray,limbo persdienst

  laat het duidelijk voor jullie en consoorten zijn,dat,niet het nu regerende partij vloek over suriname gebracht heeft,maar,de europeanen”op het moment dat zij voet(in suriname,ook in het verleden in afrika) aan wal gezet hebben zijn zij met vermoorden,verkrachten,ontvoeringen met hun verdeel en heerst mentaliteit,liegen en bedriegen begonnen tegen vooral het zwarte volk.
  daar is toen die verdraing begonnen in relegie,manier van denken,manier van leven,economische stelsel,politieke acties,sociale leven,’in die tijd is toen die vloek ontstaan omdat men alles van die onderdrukkers,kolonialisten,slaven handelaars en druivers gingen accepteren en met open mond aannemen,daarom ben ik niet verrast wat jullie en consoorten voor reactie neer typen”het is voor mij geen manier van vrij positief denken maar een gevangenschap van het mentale en geestelijke waar jullie in vast zitten
  als jullie de echte geschiedenis van suriname niet kennen,is,het nodig om ook out of the box ongerzoek te doen(ook in het buiten land)dan zullen jullie zien dat jullie allemaal alleen maar onzin over mijn geboorteland(suriname)aan het verkondiggen zijn.

  dan mogen jullie zeggen dat ik weer die nederlanders of blanke mensen de schuld geeft’neen’ik haal ware feiten naar voren en als jullie het tegendeel kunnen bewijzen,graag,.

  ;niet om een of andere reden;ray en consoorten”SRA had en heeft toch gelijk gehad,net alsof hij de dingen voorzien had.

  kom maar met die minnetjes,vind ik wel leuk,hahahahahahahahahahahahahahaha djakasa


  Maak melding

 75. Kondremangs. Laten we proberen positief te zijn. Bouta zal heus wel van SU houden.Stelen alleen lijkt me sterk. Hij mag dan wel nog steeds in drugs dealen en met zoonlief louche deals maken .Hij doet het voor Su. We hebben die drugsdollars hard nodig. Bij de volgende stel boeven zal het niet anders zijn.Misschien de volgende generatie


  Maak melding

 76. perko
  Kondremangs. Laten we proberen positief te zijn. Bouta zal heus wel van SU houden.Stelen alleen lijkt me sterk. Hij mag dan wel nog steeds in drugs dealen en met zoonlief louche deals maken .Hij doet het voor Su. We hebben die drugsdollars hard nodig.

  En dat de mening van de gemiddelde oerdomme a morele Paare Pauper….

  Case closed


  Maak melding

 77. Wel soort zoekt soort,en was te verwachten want niemand kan houden van mensen die bloed drinken van het volk en geld maken met drugs door eigenen te vergiftigen .Er volgt meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.