Ex-minister Abrahams naar rechter om artikel in Parbode

75

PARAMARIBO, 5 sep – Ex-minister Ramon Abrahams heeft via zijn raadsman Irvin Kanhai een rectificatie geëist van het Surinaamse maandblad Parbode. Abrahams is niet te spreken over het artikel ‘De affaire Abrahams. Stelen in de politiek loont‘ dat in de augustus editie van het blad verscheen. Volgens Kanhai worden in het artikel, zonder verder bewijs, beweringen gedaan en beschuldigingen geuit die schadelijk zijn voor zijn cliënt.

Na het ontslag van Ramon Abrahams als minister van Openbare Werken ging Parbode op onderzoek uit en schreef hoofdredacteur Armand Snijders hoe Abrahams zich heeft verrijkt tijdens zijn functie. Snijders zegt hierover aan Starnieuws: “Wij hebben veel anonieme bronnen gebruikt. Mensen durven niet te praten uit represaille. We kunnen onze bronnen ook niet prijsgeven. Voor ons is het een testcase hoe de rechter ermee om zal gaan. Het gaat om klokkenluiders”.

De zaak wordt op 3 oktober bij de rechter behandeld. Intussen kunt u het uitgebreide artikel hier terug lezen: De affaire Abrahams. Stelen in de politiek loont.


75 REACTIES

 1. Mooi, laat deze dief naar de rechter stappen want dan schrijven alle media hierover en dan kan iedereen het artikel rustig nalezen hoe deze schurk zich heeft verrijkt.

  M’n broek zakte af van de tweede ainea “…hij is eervol ontslagen en heeft daardoor nog tot eind dit jaar recht op een volledig salaris met toelagen, zo’n 25.000 srd bruto per maand. Ook daarna hoeft hij geen droge rijst te eten, want een directeurssalaris (zo’n tienduizend srd) ligt dan in het verschiet, plus onderstand en op termijn een leuk pensioen. En tot het einde van zijn levensdagen kunnen hij en de zijnen een beroep doen op vrije geneeskundige zorg (uiteraard op basis van eerste klasse)….”


  Maak melding

 2. Ik hoop dat ze een knoop van geld om zn bsllen binden met ka. Deze mensen zijn zo immoreel.Je hebt al een goede functie, maar toch grijpen wat er te grijpen valt en dan blij rondlopen en NU liegen dat t niet zo is..Sure… Hebben ze geen geest in hun lijf?


  Maak melding

 3. OPROEP Aan alle mensen die aan deze man een tjoekoe hebben betaald. Wees niet bang en ga getuigen. Doe ook aangifte bij de politie tegen deze man. Hopelijk verdwijnt hij ook achter de tralies zoals Dino. Voor deze zaka zaka’s mag er geen plaats zijn in de Surinaamse samenleving. We moeten ze niet belonen , maar afstraffen.


  Maak melding

 4. sinds het bewind van de wolf is RECHT geen RECHT meer in SU. De rechterlijke macht zal dan ook uitspraak in het voordeel van deze rat doen…(vermoeden).
  Een crimineel mag je niet betichten van criminele aktiviteiten…kan alleen in SU…


  Maak melding

 5. hmm, ramon verkeert een lastige positie, een dilemma, zeg maar. spant hij geen rechtszaak aan dan is hij schuldig. spant hij wel een rechtszaak aan, dan is de kans groot dat hij schuldig wordt bevonden. wat te doen? wat te doen?

  want wie wind zaait, zal storm oogsten.


  Maak melding

 6. O ja, laat me het raden:

  Hier weet Bouterse ook niets van af met hun zwerversadvocaat Kanhai?

  Verdomme er is hier gestolen van de gemeenschap en ja, stelen in de politiek van nota bene het arme volk LOONT in Suriname.

  U zult allen zien wat er gebeurt……..


  Maak melding

 7. Jammer dat Parbode gewoon een Nederlands blaadje is, gemaakt door Hollanders die toevallig in Suriname wonen;

  Het is het enige kritische blad dat Suriname kent en eigenlijk zou dit soort (onderzoeks-)journalistiek van binnen uit de eigen Surinaamse journalisten moeten komen…

  Overigens had Bouterse ook geen bewijs tegen een 15-tal mensen, heeft toch een conclusie getrokken en die is best vervelend voor de cliënten uitgepakt…


  Maak melding

 8. De rechter kan alleen maar een oordeel vormen, nadat alle “beschuldigingen” tot op de bodem zijn uitgezocht.
  Beetje dom Abrahams.
  Nu komt alle drek naar boven.
  Maar……..welke aantijging moet gecorrigeerd worden?
  Het zijn er zoveeeeeeeeeeeeeel:

  “Dat vrijwel alle opdrachten onderhands werden gegund, is inmiddels publiek geheim. Als aannemer kon je niet inschrijven op een project, je werd gevraagd”

  “In 2011 moest ik honderdduizend srd bij Ocer bezorgen, dat was voor de partijkas van de NDP.”

  “En eerlijk is eerlijk, we worden er zelf niet slechter van. Bij vorige ministers moesten we steekpenningen uit onze eigen zak betalen, nu krijg je het uiteindelijk via de ingediende rekening weer terug. Dus lanti betaalt nu in feite de steekpenningen zelf.”

  “Zijn eerste daad was het renoveren van zijn werkkamer op het ministerie, voor de lieve som van 650.000 srd.”

  “op 19 maart van dit jaar keurde de raad van ministers opnieuw een onderhandse gunning goed voor de renovatie van de werkkamer van de directeur Civieltechnische Werken. Die kostte welgeteld 714.784,80 srd.”

  “Volgens de oppositie is voor minstens 350 miljoen srd onderhands aanbesteed. Hij moet daarvoor dus de medewerking hebben gehad van de raad van ministers en van het ministerie van Financiën, dat uiteindelijk de gelden beschikbaar moest stellen.”

  “Het was Charles Pahlad, partijgenoot en bevriend met Abrahams, die president Bouterse op de hoogte bracht dat hun mati zich met wel erg veel duistere praktijken bezighield.”

  “Pikant detail is dat Abrahams eind vorig jaar met drie anderen het ruim 25 meter lange luxe pleziervaartuig Seadog heeft gekocht van dezelfde Pahlad. Volgens velen betaald met geld van Openbare Werken.”

  “Elke keer is door het ministerie gevraagd om de prijs in mijn offerte op te drijven, soms met tien procent, maar ook weleens met 25 procent. En het verschil tussen de werkelijke offerte en het uiteindelijke factuurbedrag, moest ik vooraf afleveren. Alles bij elkaar opgeteld, heb ik 927.000 srd in enveloppen afgeleverd.”

  Etc. etc.

  Deze man is eervol ontslagen, whahahahahahahahahaha
  Schandaligggggggggg.

  Maar……….de ‘diehard’ paarsen vinden dat het moet kunnen.
  De ndp is immers niet bestemd voor plebs, geld moet rollen……..


  Maak melding

 9. Het paarse bolwerk staat op instorten. De beerput gaat open en via de media zullen regelmatig namen in het nieuws komen. God behoede dat er wraakacties en slachtoffers vallen. Kanhai gaat overuren draaien.


  Maak melding

 10. De aannemer die zijn mond voorbij praat kan zijn carriere in SU verder vergeten. Hij zal nooit meer een grote opdracht krijgen en ze zullen hem het leven zo vergallen dat hij uitgehold en leeg achter blijft. Zo werkt dat in SU en daarom durft men niet te praten. Je wordt kapot gemaakt!!!

  De laatste was Bouta, die een ander voor de rechter sleepte omdat hij vragen had gesteld over een vermeend jacht. Een paar weken later….wordt zijn zoon voor de rechter gesleept.
  Liever houdt Brampie zich koest!
  Parbode, ik hoop op een goede en rechtvaardige afloop voor jullie! Jullie hebben lef!


  Maak melding

 11. Is Kanhai nu eigenlijk de huis advocaat geworden van de Paase dievengilde? Hij gaat het wel druk krijgen zo?
  Er komt waarschijnlijk veel op de rol binnenkort.

  Zonder enige vorm van schaamte gaan we gewoon lekker door via snode plannen de staat een oor aan naaien.
  Het is toch te gek voor wooorden dat deze man (mensen) zonder enige vorm van onderzoek gewoon door gaan en nu nog zelf pretenderen te zijn aangetas in hun goede naam.
  Ik neem aan dat de Dance Pres zal worden gevraagd als getuige namens boefje om te verklaren dat er geen enkele reden is geweest om te twijfelen aan de integriteit en professionele handelswijze van boefje.
  Het kan verkeren in Sur.


  Maak melding

 12. Parbode gaat zich indekken door te beweren dat haar bronnen anoniem zijn.Deze bronnenzijn nu niet meer te traceren zijn. Whoehaaaaaaa,whoehaaaaaaaa, grinnik, grinnik, grinnek. Ze krijgen bij Parbode een dikke veroordeling aan hun gevlekte onderbroek.BIJ PARBODE WORDEN ZE AAN DE SCHANDPAAL GENAGELD ALSZIJNDE EEN GROTE LEUGEN MACHINERIE.Het rijtje leugenaar; Tjin a Tsoi, Parbode,GMAP,geile Esmerald,enz.


  Maak melding

 13. En dan zijn er nog genoeg mensen in Suriname die achter Bouterse en zijn Paarse Roversbende blijven staan…..

  Hoe dom zijn deze Surinamers?????


  Maak melding

 14. De NDP zorgt er voor dat alle kakkerlakken zich roeren. Ik heb nog nooit zo’n laag bij de grondse bende gezien dan de aanhangers van Bouterse eb zijn NDP.


  Maak melding

 15. Het zijn de mensen die alles gratis willen,lopen achter de NDP aan en haar leiding.Dan vinden ze ook niet erg als de materiele voordelen uit misdaad of grove misdaad afkomstig is.

  Op haar/zijn verjaardag kan de kenau van ons parlement de straatventers naar het assemblee roepen dunkt mij.


  Maak melding

 16. Bouta hoeft nu niet te vertrouwen op een eerlijke rechtsgang zoals in het geval van de Amerikanen, hij weet namelijk precies hoe de Surinaamse rechters in het geval van matroos Brampie, in opdracht van hem, de grote roerganger/navigator, moeten stemmen. Bouta en Brampie zitten in dezelfde, alom bekende, maar nu door Brampie gepimpte Surinaamse boot ‘S.S. Corruptie’ en als het schuitje nu zinkt verzuipen beiden, omu Tjin A Tsoi heeft toch ook moeten rectificeren dat het rivierbootje, van de intussen uitgerangeerde Phalad, aan Brampie en niet aan Bouta verkocht is, terwijl iedereen, die niet door het paarse virus is besmet, weet dat het in de praktijk niets uitmaakt, rectificatie was gewoon ‘las ten’, ‘a waist of time’, overbodig, als Bouta zijn tijd aan belangrijkere zaken had geweid, hoefde hij nu ook niet te hopen op een eerlijke rechtsgang van de Amerikanen. Als Brampie, zoals normaal, zijn ministerie netjes en transparant had overgedragen aan zijn opvolger, of als Bouta, zoals normaal, in het parlement had uitgelegd waarom Brampie op stel en sprong de laan werd uitgestuurd, dan had Parbode ook niet zelf op onderzoek uit hoeven te gaan en was deze rechtsgang van Brampie ook overbodig geweest.

  .


  Maak melding

 17. breng die hele corrupte bende naar Bastion Veere en met 1 salvo afscheid van nemen.

  Vervolgens aan de ratten laten voeren door die hysterische paarse volgelingen.


  Maak melding

 18. Ik vrees dat de rechter geintimideerd zal worden door de Abrahams aanhang. Dat is bewezen in de Belfor/Sasur zaak en in de zaak Bouterse/Tjin a Tsoi. Beide vonnissen zijn slecht gemotiveerd en rieken naar rechterlijke beinvloeding en klassejustitie. We moeten niet vergeten dat rechters in Suriname geen bescherming genieten en de facto ‘vogelvrij’ zijn indien zij NDP coryfeeen in het ongelijk durven stellen!!!!!


  Maak melding

 19. Laten we de bewijslast omdraaien. Als Ramon Abrahams niets te vrezen heeft draagt hij vandaag nog zijn boekhouding over inclusief alle bankafschriften. Ook stelt hij zich beschikbaar voor een eventuele onderzoek naar zijn handelen bij Openbare Werken. Het is toch te zot voor dat zijn opvolger een lege kas aantreft en één grote administratie chaos. Ik roep daarom Ramon op om uit zijn grot te komen.


  Maak melding

 20. goed zo, henkes en koos van hierboven.
  onze ramon is en blijft leger-man > verkennen, rugdekking regelen en aanvallen op het zwakste punt zijn nog steeds zijn eerste geboden > dus daarom : ‘aanvalluh, nu !’.
  al gauw vanaf zijn aantreden, werd hij besproken als tjuku-eiser > waarom toen geen aanklacht ingediend wegens ‘laster’? > juist : toen wist hij niet wie en wat, had hij rechters ook niet gesproken en kon niet bedenken hoe een tegenzet te doen. nu baas benoemd is tot opper-padvinder. nota bene door een rechter, kan het kwartje precies gaan vallen : ” niet bewezen, vrijgesproken van…., snijders moet zich publiekelijk verontschuldigen ” en andere poppenkast gaan volgen!.


  Maak melding

 21. Prof Dr Ir Mr Dr Drs Ing Pinochio Abrahams is onschuldig want………….., Waar hij loopt groeit geen gras meer. Goed zo mijnheer Kanhai maak je njang zolang deze gangsters aan de macht zijn.


  Maak melding

 22. Volgens Melvin Linscheer, directeur van het bureau Nationale Veiligheid, heeft Dino Bouterse helemaal niets te maken met de Counter Terrorism Unit (CTU). Hoe aannemelijk is de mededeling van de directeur van het bureau Nationale Veiligheid? Moeten we die mededeling van de directeur van ‘Nationale Veiligheid’ voor zoete koek slikken?

  Op 9 december 2010 hield president Bouterse een persconferentie over de anti-terreur eenheid, Counter Terrorism Unit (CTU. Hij zei toen ‘Mijn zoon is opgenomen in de leiding van de speciale anti-terreur eenheid, de Counter Terror Unit (CTU). Mijn zoon Dino, is de beste man voor anti-terreur eenheid. Mijn zoon heeft ‘mede leiding’ in dat team. Hier spreekt een trotse vader. Ik ben erg trots op mijn zoon Dino.’

  Eerder had president Bouterse gezegd, dat voor deze unit we de allerbeste mensen hebben gekozen en dat zijn zoon Dino tot de allerbeste op dat gebied gerekend mag worden. President Bouterse zei op die persconferentie ook, dat in de CTU, met zorg manschappen zijn opgenomen van de verschillende gewapende en veiligheidsdiensten.

  Het staatshoofd noemde onder andere, het leger, de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD), de brandweer, het politiekorps en cipiers. De speciale manschappen ondergaan een zware interne training, zei president Bouterse. Daarna worden zij nog eens opgeleid door buitenlandse mogendheden die worden aangetrokken. President Bouterse zei verder, dat de CTU in het leven is geroepen als preventie tegen de nationale en internationale dreigingen vanuit, de criminele wereld. Hij noemde drugstransporten en de georganiseerde criminaliteit.

  De bedreigingen van klimaatverandering, mensenhandel, ‘maar hoog aan het lijstje staat terrorisme’, zei Bouterse. Volgens hem is de CTU een signaal naar de internationale gemeenschap dat Suriname meer doet dan alleen maar over terrorisme praten.

  President Bouterse heeft in 2010 zelf gezegd dat Dino Bouterse ‘mede leiding’ geeft aan de Counter Terrorism Unit (CTU) en dan weiger ik te geloven dat Dino Bouterse niet meer in de leiding zit van de CTU. Een besluit van de president wordt niet zomaar ongedaan gemaakt.
  Derhalve staan al die beweringen van Melvin Linscheer en andere hoge functionarissen haaks op de uitspraken van president Bouterse, die hij op de persconferentie van 9 december 2010 heeft gedaan. Er is hier duidelijk sprake van een scenario, er wordt bewust onjuiste informatie verstrekt aan de gemeenschap.

  Zowel de nationale als de internationale media hebben heel veel aandacht besteed aan de aanhouding van Dino Bouterse. Terwijl aan de meeting van UNASUR heel weinig aandacht is besteed door de internationale pers en dan durft minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken te zeggen, dat de UNASUR-meeting in Paramaribo niet overschaduwd is door de aanhouding van Dino.
  Nu Dino Bouterse vast zit in Amerika, als verdachte van drugs- en wapensmokkel, wordt door de directeur van ‘Nationale Veiligheid’ Melvin Linscheer, in alle toonaarden ontkend dat Dino Bouterse betrokken is bij de CTU. De uitspraken van president op de persconferentie van 9 december 2010 spreken boekdelen over de betrokkenheid van Dino Bouterse bij de CTU. Of is er bij CTU nu ook sprake van ‘gewijzigde beleidsinzichten’?

  Melvin Linscheer, directeur van het bureau Nationale Veiligheid zegt, dat journalisten meer zouden moeten rechercheren om achter de feiten te komen, zo moeilijk is dat niet. Melvin Linscheer moet weten dat we een kleine gemeenschap hebben. ‘Het is ook niet moeilijk om de waarheid achter te halen.’

  De journalisten hoeven helemaal niet te gaan rechercheren of Dino nog in de leiding zit of niet, de gemeenschap weet wel beter wat de waarheid is. Wie houdt wie voor de gek? Al is de leugen zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel.

  Naipal. A.I.
  September 5, 2013


  Maak melding

 23. President Desi Bouterse reist voor eind september naar de Verenigde Staten om aan de algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) deel te nemen. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken vandaag, donderdag 5 september 2013, in het Dagblad Suriname mee.

  Bouterse sprak in 2010 de algemene vergadering van de VN toe.

  ‘De president zal in New York een toespraak houden voor de algemene vergadering. Dit besluit is een paar maanden geleden genomen’, aldus Lackin.

  De 68ste zitting van de algemene vergadering wordt dinsdag 17 september gehouden bij VN in New York. Lackin vertegenwoordigde het staatshoofd vorig jaar op deze belangrijke VN-top.

  De president koos er toen voor om in Suriname te blijven in verband met de voorbereidingen rond de ontwerpbegrotingen van 2013. Het staatshoofd participeerde wel aan de VN ‘general assembly’ in 2010

  Mijn God,
  Alsof de wereld deze gek ernstig zal nemen!!
  De hele wereld weet dat zijn criminele zoon gevangen zit in Amerika!!!
  Het kan zijn dat hij ,bouta,met gebruikmaking van zijn immuniteit en Amnestie een bezoekje gaat brengen aan dinootje,want echt een ander manier om hem te bezoeken bestaat niet voor hem!!
  Deze crimineel kent echt geen schaamte!!


  Maak melding

 24. Toch een knap medisch wonder. In een ander strafproces lijden hij en zijn kornuiten aan een selectief geheugen verlies.
  Weten ze niet eens wie en wat ze zijn en kijk nu eens het geheugen is weer terug.


  Maak melding

 25. @ Ray

  Het enige wat ik van Unasur opgevangen heb is een of andere irrelevante verklaring over Syrie, dat Suriname hulp vroeg voor het bezetten van een aantal commissies en voor de rest veel droomdenken over de eigen toekomst. Verder niets. Dino News overheerste enorm.

  De president is niet voor niets niet naar de general assembly gegaan in 2011 en 2012. hij stond namelijk tegen stoelen en het laagste niveau diplomaten te praten. De laatsten waren er op bevel en voor de hapjes na de tijd.

  Voor het overige heeft de President zich enorm geblaneerd door niet in de gaten te hebben dat Obama voor zijn neus stond met uit gestoken hand en meneer als een van de weinigen in zijn stoel beleef hangen.
  Zie foto ergens midden in het ontwikkelingsplan 2011 – 2016. Het is moedig dat hij nog een keer durft te gaan.

  By the Way wie heeft er iets opgevangen zijn key note speach in china. Niemand.


  Maak melding

 26. Weer zo’n afleidingsmanoeuvre dat Bouterse naar de Algemen Vergadering van de VN gaat. Blufpoker. Je kent die mop van de drie mannen die naar Parijs gingen? Zij gingen niet! Bij Boutrse loopt het nu dunnetjes door zijn broek, dus gaat hij het land nu niet verlaten. Hij zal weer het schoothondje Lakhin heen sturen. Als Bouterse nu vertrekt, voorspel ik jullie het wordt een enkelje. Dino heeft als het orakel van Delphi gesproken. In het Surinaams zeggen we ‘A taki leki den tay wisie man na té’ De Amerikanen hebben nu veel meer informatie over het drugsnetwerk in Suriname. Ook het consulaat in Amsterdam wordt goed in de gaten gehouden. Dino is niet de laatste arrestant uit Suriname. Er volgen binnen afzienbaretijd veel meer.


  Maak melding

 27. Mondje is een dief die zich betrapt voelt en koste wat kost wil beweren dat hij niet heeft gedaan.
  Hij zweert op zijn kinderen dat hij niet heeft gejat, terwijl deze basterd op heterdaad is betrapt.

  Met deze rechtszaak probeert hij zijn straat schoon te vegen, maar dit zou voor hem averechts kunnen werken.

  Er moet een CLAD-onderzoek komen bij OW toen Mondje daar min-ster was. de rechter moet zo een onderzoek gelasten.


  Maak melding

 28. Deze mannen zijn zo dom. Abrahams is niet bijster intelligent, daaom gaat hij naar de rechter. Maar zoals reeds is opgemerkt zal de zaak in een bodemprocedure moeten worden afgehndeld en dan zullen alle feiten naar boven komen.


  Maak melding

 29. @Alle rechtgeaarde surinamers hier,
  mijn God, hoe kunnen de surinamers deze crimineel nog zien als een lijder!!Onbeschaamd gaat hij daar prediken over zaken waarvan hij helemaal geen weet over heeft!
  Wat zal deze bruut als verklaring geven als hem gevraagd zal worden over dinootje!!
  Echt hij maakt gewoon misbruik van deze gelegenheid om dinootje voor een laatste keer te gaan bezoeken want dinootje gaat de gevangenis niet meer verlaten !!Straks horen wij dat de kroost van dinootje bestaande uit 14 t mee reizen!
  Hij ,papaatje gaat dinootje zeggen….UIT HET OOG UIT HET HART….BYE,BYE.
  Sjeesjes papaatje klampt zich krampachtig vast aan zijn stoel,opgeven zal hij nooit doen want dat zal meteen ook het einde betekenen voor zijn Amnestie en zijn vrijheid!
  Echt zo een schaamteloze bastaard als lijder heb ik nooit eerder Mogen meemaken..!!!


  Maak melding

 30. Dit krijg je in een land waar justitie en politie alleen in opdracht van de president werken.

  Gezien de omvang van het verduisterd bedrag moet men justitie niet wakker maken, maar justitie is een waakhond die uit zichzelf dient te handelen en de criminaliteit dient te bestrijden.

  Kijk maar naar Juspol Suriname, wat slet het allemaal voor?. Ook de Pg slaapt rustig door.

  Deze man heeft zoveel geld verduisterd en heeft nog het lef om naar de rechter te stappen? Verdorie mensen, Abrahams hoort IN DE GEVANGENIS.

  Ach, het is Suriname he, Bouterse wikt en Bouterse beschikt.

  Hoe achterlijk moet je nou zijn? Wat doet het volk?

  Het volk vind alles best, want Holland kan nu ook meteen tegoed sturen, dus komen ze nooit om van honger.

  Een garnaal heeft een hogere IQ dan het volk bij elkaar. Hoe bestaat het anders dat de armen wegkwijnen, zich moeten prostitueren om hun kinderen eten te kunnen geven en hier verduisterd en besteelt deze los geslagen maffia het volk miljoenen??????


  Maak melding

 31. De omgekeerde wereld, i.p.v. dat deze rover voor het gerecht moet verschijnen vanwege het verduisteren van miljoenen dollars, gaat deze randdebiel naar de rechter om zich te beklagen over een artikel in Parbode wat ook nog eens op waarheid berust.
  Voordat dit duistere figuur van Abrahams minister werd, zat hij helemaal aan de grond, en heeft in die 3 jaar zoveel gestolen op OW, dat hij een villa heeft kunnen kopen, en een dike boot, en heeft er voor kunnen zorgen dat zijn zoon en dochter een Eigen onderneming hebben, en dit alles ten koste van het volk, en aangezien dit land zo corrupt is, zal dit figuur nooit voor de rechter komen, en zo sudderen we verder met deze paarse Ndp kliek die het land aan het vernietigen zijn.


  Maak melding

 32. Hij heeft gelijk!

  In Parbode schreef de journalist,
  dat hij SRD 200.000.000,00 weggesluisd heeft!
  Dat is volgens hem niet waar! Het is SRD 300.000.000,00.


  Maak melding

 33. Moet je de ratten horen.Men gaat de rechtelijke macht beschuldigen.Ze weten dat Parbode een leugenkrant is.De rechter gast de vloer met de Parbode aanvegen omdat de riool journalisten van deze toiletpapierkrant niets anders dan leugens vertellen.Ze kunnen van alles beweren maar met bewijzen voor dedag komen kunnen ze niet.Het is een psychiese ziekte waar ze aan lijden bij Parbode.Weg met de Parbode,weg met deze toiletpapierkrant,weg met NieuwFront,weg met de leugenaars.


  Maak melding

 34. De poepratten van het Nieuwfront gaan de zoveelste nederlaag lijden. Read my words, de poepratten van het Nieuwfront gaan de zoveelste nederlaag lijden.Abrahams gaat deze zaak winnen.De poepratten gaan met de staart tussen de benen een grote nederlaag lijden.Ze hallucineren allerlei soorten van leugens. Het zijn allemaal psychiatrische patiënten die in een andere wereld leven. Het hele Nieuwfront, inclusief de depressieve GMAP en Esmerald moeten in therapie.Therapie voor GMAP,therapie voor Esmerald.


  Maak melding

 35. Een wetenswaardigheidje! 😆
  Immuniteit
  De toenmalige Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen zei dat Bouterse alleen in Nederland welkom is om zijn celstraf uit te zitten.
  Volgens hem zou Bouterse overal heen kunnen reizen, behalve Nederland en de landen waar Nederland een uitleveringsverdrag mee heeft.
  Suriname is sinds 1975 lid van de Verenigde Naties.
  Nederland heeft besloten alleen op basis van “functionele noodzaak” contact te onderhouden met Bouterse.

  Volgens een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof uit 2002 zou Bouterse als staatshoofd, ondanks zijn veroordeling, wel kunnen vrij reizen omdat hij door zijn functie immuniteit geniet.
  Maar volgens het United Nations Convention against illicit traffic in Narcotic Drugs and Psychotropic Substances verdrag van de Verenigde Naties kan Bouterse wel in het buitenland worden gearresteerd, omdat hij veroordeeld is voordat hij benoemd werd tot president van Suriname.
  Paul de Waart, emeritus hoogleraar Volkenrecht aan de Vrije Universiteit bevestigde dit.


  Maak melding

 36. Surinaamse temperaturen baja….
  Wij denken aan jullie…

  Sorry, ik kon het niet laten, wat lees ik: alias b, gaat naar NY.
  Whahahahahahahahaha,

  Wat voor message wil je, met deze losse flodder actie, doorgeven aan big bro???

  Deze man maakt het wel erg makkelijk voor big brother….
  Ze hoeven je niet op te halen, je gaat vrijwillig…….. whahahahahahaha.
  Levensmoe of zoiets….
  Baby’tje danootje weet dat je hem hebt laten vallen..

  Strax zal je weer klagen: ”ich habben ist niet gewusst…..”


  Maak melding

 37. Vraagje?

  Maar naar welke V.N-vergadering gaat alias b.?

  23 sept ‘disability’ meeting?
  27 sept ‘climate change’?

  Het heeft onlangs wel gehageld in suri….
  Maar toch gok ik op de disability meeting, 🙂 🙂


  Maak melding

 38. Als ik naar de foto van Brampie hierboven kijk, lijkt het alsof hij aan het verzuipen is. Het water staat hem tot aan de lippen en zijn zuurstoffles is leeg. Zijn ogen lijken uitgehold. Hihi, slecht voorteken!


  Maak melding

 39. Whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, grinnik,grinnik,grinnik, er is nog steeds geen aanklacht tegen Anbrahams over de vermeende gestolen miljoenen.De psychiatrische patienten leven in hun eigen waanwereld.Ze moeten maar met harde bewijzen voor de dag komen.Lafoeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee om Parbode,whoehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.


  Maak melding

 40. Als chief scout is Bout nog niet bekend in de wereld.Nu gaat hij in die hoedanigheid onderzoeken in welke Sing Sing Dino gevangen zit.Hij moet toch de zware jongens met de zwarte handschoenen [CTU]sturen om Dino te bevrijden a la Rambo.


  Maak melding

 41. Doordat de “Trias Polica” op de helling is gezet, zal alleen een rechter die de rechtsspraak veronachtzaamd deze struikrover gelijk geven. Deze “roof-en-stroop-minister” moet voor een strafrechter verschijnen, maar omdat de overheid uit kleptocraten bestaat, hoef je geen normaal verwachtte rechtspraak verwachten. Het wordt weer de zoveelste poppenspelerij, en ik wed dat de rechter deze rover gelijk zal geven.


  Maak melding

 42. Heel Suriname weet dat Abrahams de steekpenningen na diensttijd ging ontvangen in zijn werkkamer.
  Vraag dit aan de grote aannemers die werken hebben uitgevoerd voor OW. De steekpenningen werden betaalt uit de voorschotten die de aannemers kregen.


  Maak melding

 43. Hopelijk komt Iwan Brave met veel meer uit bij de rechter.Hoe durft deze zaka-zaka het.Iwan sta er op dat in deze ook de nwe minister van OW gehoord wordt,want hij zegt/vindt ook dat hij de nwe minister van OW een chaos heeft aangetroffen op het ministerie.Braak kong Iwan mik a zaka-zaka BOEF disie kong leguit.En no spang Iwan,ondertussen weet heel heel heeeeel Su dat vooral ABRAHAMS na wang two letter BOEF.Plotseling geloven deze honden in de rechter en hebben respect voor de rechtsstaat/geloven in de democratie en maken er ook gebruik van.Als deze BOEF Ramon zaka-zaka Abrahams door heeft wat hij over zichzelf heeft afgeroepen zal hij zeggen dat hj erin is geluisd.Hahahaaaa allamalla broeja ze snijden zich constant in de vinger.Ze mogen wat mij betreft allemaal creperen behalve DiDiBrie,want ik wil DiDiBrie opgesloten zien ook al is het maar voor 1 dag. Ik zal niet rusten if ding dagoe dies no lock up.Niet alleen kan ons bom-be-len wij kunnen hen ook bombelen hopelijk bombelen we tot in de rechtbank.Odi odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 44. Bigie mattie van Bouta in de jaren 80, denk je nou echt dat hij veroordeeld gaat worden? Blikken tories gaan geopend worden waardoor er meer koppen gaan rollen dan van Abrahams alleen!


  Maak melding

 45. “Informatiebronnen moeten altijd beschermd worden.”

  “Donderdagmorgen stond de media bol van een bericht over een rechtszaak die oud-minister Ramon Abrahams van Openbare Werken heeft aangespannen tegen de uitgever en hoofdredactie van Parbode. Dit maandblad zou in haar editie van augustus een artikel hebben geplaatst, waarin Abrahams tijdens zijn ministersperiode voor een dief wordt uitgemaakt. De raadsman van Abrahams vindt dat Parbode anonieme bronnen heeft gebruikt.

  Informatiebronnen hebben soms redenen om anoniem te willen blijven. Daarvoor zijn er twee redenen: men vreest represaillemaatregelen en daarnaast wordt de nieuwsman aan wie de informatie is verstrekt, niet meer vertrouwd. Zodra een bron betrouwbaar overkomt, heeft de media het recht deze te gebruiken. In sommige gevallen kan de media toch wel natrekken of deze informatie klopt.

  Ik denk hierbij aan het geval Tjin A Tsoi/Bouterse. Tjin A Tsoi heeft aan een lokaal dagblad verteld dat de president het jacht van Charles Pahlad had gekocht. Achteraf bleek die informatie niet juist te zijn. Een volksvertegenwoordiger wordt geacht betrouwbaar te zijn en ik neem aan dat die krant daarom die informatie heeft gepubliceerd. Tjin A Tsoi zelf heeft nooit zijn bron prijsgegeven.

  Ik denk ook aan het geval van Diana Pokie die vertrouwelijke informatie had verstrekt aan de minister van Justitie & Politie, Edward Belfort. De minister heeft de volgende dag de naam van Pokie genoemd in de media. Het is verwachtbaar dat Pokie nooit meer gevoelige informatie zal geven aan Belfort.

  Politiek in Suriname is zeer gevoelig. De meeste informatiebronnen zijn politiek gebonden door onder andere hun werk. Nieuwsbronnen moeten gezien worden als informanten van de politie. Die mogen nooit prijsgegeven worden. Terecht zegt Armand Snijders, hoofdredacteur van Parbode, dat dit geval een testcase zal zijn voor de rechtsgang in Suriname. De zaak dient op 3 oktober en ik ben benieuwd naar het vonnis van de rechter.”

  Robin Rosario

  Hoofdredacteur GFC Nieuws

  Mee eens.

  Dit is inderdaad een testcase:
  1. voor de journalistiek in suri, censuur …
  2. een testcase voor de rechtsstaat suri.
  3. een testcase voor de ndp, de ondernemers zijn immers allen ndp’ers.


  Maak melding

 46. Er word gesproken over wantrouw in de uitvoerende-,wetgevende- en in de rechterlijke macht op alle nivo’s en media maar ze worden niet officieel tegengesproken.
  Hebben wij als volk de garantie dat de staat Suriname niet aan het wankelen is.
  Wij vragen aan de regering om duidelijkheid in deze.
  Laat het volk niet in het gewisse maar respekteer het omdat deze zelfde volk de macht aan jullie hebben toevertrouwd.
  Als die zekerheid er niet is zullen we als volk genoodzaakt zijn in opstand te komen.


  Maak melding

 47. Suriname is nu net een stuurloos schip midden op de oceaan, en een stuurloos schip, is een schip met averij, en een schip met averij is een gestrandt schip. Dit omdat de navigatoren incompetent zijn. In deze regering is kleptocratie de norm! En bijkomend is dat het volk niet zwemmen kan, en heeft ook geen reddingsvest aan. Het volk wordt op een subtiele manier misleidt. Belogen en bedrogen!


  Maak melding

 48. hahahah, bronnen beschermen aan mijn hoela.De leugen journalisten moeten boeten.Ze hebben geen vrijbrief om mensen te met boosopzet beschadigenen dan willen ze bescherming hebben van het recht.Weg met de leugenaar Esmerald, de psychotische.Oprotten met de leugenpers.


  Maak melding

 49. Ik snap niet dat de OM is Suriname ramon Abrahams nog niet heeft aangeklaagd. 300miljoen zomaar weg en hij probeert zich te verdedigen? Ik hoop dat die 300miljoen hem vervolgd.


  Maak melding

 50. Het is voor die mensen een intellectuele uitdaging om anderen (in dit geval de staat) geld afhandig te maken. Ze doen het niet voot het geld, maar om te laten zien (vooral aan zichzelf) dat ze het kunnen.


  Maak melding

 51. Dit is nu,precies wat men noemt “de omgekeerde wereld”
  De man steelt is corrupt en wil vervolgens niet dat dit wereldkundig gemaakt mag worden.Suriname zakt met deze boeven steeds verder weg.


  Maak melding

 52. Ieder dag-, week- en maandblad zal gebruik maken van anonieme bronnen. Daar is niets mis mee zolang deze bronnen betrouwbaar zijn. In Nederland zijn nog niet zo lang geleden processen gevoerd over het prijsgeven van die bronnen (inclusief gijzelneming van de betreffende journalist), en tot nu toe heeft de Staat alle processen verloren. Maar zijn er in Suriname nog onafhankelijke, niet-partijgebonden en onkreukbare rechters? Abrahams rooft de halve staatskas leeg, verrijkt zich door steekpenningen aan te nemen en vervolgens spant hij een kort geding aan tegen de publicist die dit aan de kaak stelt. En zijn advocaat? Jawel, de advocaat van de duivel, Kanhai! Als Parbode het bewijs heeft dat de gegevens juist zijn en Abrahams bewijzen kan dat het niet juist is, dan pas heb je een case! Maar tot nu toe voelt Abrahams zich alleen in zijn goede naam en eer (!) aangetast. Misselijkmakend, dit alles.


  Maak melding

 53. Een duidelijk voorbeeld van “roven en stelen”, het ministerie van Natuurlijke-Hulpbronnen. Op dit ministerie is het erger dan een “roversnest” en het is structureel. Maar, aan het einde van de tunnel is er licht, zou je zeggen! Het is te hopen, nu er een parlementslid Gajadin genaamd, een strafklacht heeft gedeponeerd bij de Procureur Generaal, hopen wij dat het eindelijk tegen het licht gehouden wordt. Het probleem is dat de rechtspraak in handen gegeven is van een “administratieforgaan”, wat niet in de grondwet voorzien is. Dus de rechtspraak is overdragen aan een politiekgelieerd orgaan. Dus, zal er geen gerechtelijk uitspraak zijn, conform de rechtsstaat. Dan krijg je een politieke uitspraak, want; “diens-brood-men-eet,-diens-taal-men-spreekt”, wat er nu gebeurt lijkt eerder de “opmaat” naar een politiestaat, vooral de roof van onze natuurlijke hulpbronnen is onaanvaardbaar. Zelf het woord oplichting werd gebezigd en over artikel “386” dit zegt heel veel. En vragen in het parlement hierover werden genegeerd afgewezen de media heeft er vaak gewag hierover maakt, alleen het OM was horende doof. Niet één gerechtelijke autoriteit die zich geroepen voelt stappen te ondernemen, want dan kunnen er ongelukken gebeuren, in dit is toch publiek geheim. Vooral toen met Dino als UTC leider, nu plotseling is hij het niet meer. De president zij toch zelf hoe trots hij was, want Dino was de juiste man “for that job”, en plotseling niet meer, wat een “fistiprodo”, di-notu-doro-yu-e-kari-mi-na-feanti”, het is nou eenmaal zo. Nu krijgen vele het benauwd in iemand gaat zeer zeker praten, dus maak jullie borst nat in Surimaribo, because you will hear it through the grapevine, it is just à matter of time! Because if mother nature won’t do, father time soon will!


  Maak melding

 54. Abrahams bouwt een zwierige villa in Paramaribo Noord.
  Quess what, bij de eerste grote regens staat heel het perceel en een deel van de villa onder water.
  We spreken over een ex-minister van Openbare werken en verkeer, de persoon, als het gaat om woongebieden gevrijwaard houden van wateroverlast. Hoe hoog moet je zo iemand achten?


  Maak melding

 55. Ik ben voorstaander van de regering Bouterse maar dat Abrahams nog steeds ongestraft rond loopt en dat hij niet wil dat er over deze situatie gepraat wordt absurd. Ik roep alle NDP stemmers op om de regering Bouterse flink af te straffen bij de volgende verkiezingen door niet te stemmen op de NDP. Abrahams houd niet van Suriname. Ik vind dat hij moet worden berecht en dat al zijn te goeden moet worden bevroren. Jammer dat er geen anti-corruptie wet in Suriname is. De anti-corruptie wet zou het land kunnen helpen om ver te blijven van de duisternis/chaos. Er wordt ook flink gesjoemeld met grond. Ambtenaren die bij RO werken moeten ook worden aangepakt. Sommigen worden flink rijk door grond te verkopen die van staat is. Hoe kan dat dan?


  Maak melding

 56. Deze heer is mede evrantwoordelijk geweest van de coup van 1980 .Hij ,B sital en hoe weer dacht ik Jooman waren opgepakt en opgesloten en vrijgelaten na de coup en werd daarna commandant van de Militaire Politie.Na zich verrijkt en gronden toegeiegend te hebben heeft hij zogenaamd de dienst verlaten om aan landbouw te doen ergens aan de weg naar coppenamepunt,welke hij later heeft doorverkocht bij intereding in de drugswereld.Tijdens de binnenlandse oorlog was hij heer en meester in het westen van het land waarbij vliegvelden zijn aangelegd met een hefboom waarbij geen vreemden werden toegelaten.Wel wat denk je dat daar gebeurde en gebeurt? ,,,ongure praktijken natuurlijk.En tijdens ministerschap gaat men je met een vergrootglas kunnen kijken dus,miljoenen terugverdienen,STELEN VAN het zweet en bloed van het volk van SU, wat was uitgegeven tijdens verkiezingen en terug naar de……MUZIEK.Maar ja aan de langste touw komt er een eind dus Godsmolen maalt langzaam maar zeker en de resultaten beginnen te komen……Dino opgepakt en …nu maar praten ,anders LEVENSLANG. en als je 15 kan krijgen waarom LL dus mondjes open en verraden maar,ook je Vader.Hij heeft zich gedistancieerd van Dino”s doen en laten dus als ik waarom jij niet.


  Maak melding

 57. Waarom komen er rechtszaken tegen een van de corruptste minister die Suriname ooit heeft mogen kennen…

  Ik hoop dat dat niet lang meer gaat duren, bewijzen zijn er naar mijn idee genoeg, een toiletpot en auto pimpen voor een half miljoen lijkt verdacht veel op stelen…


  Maak melding

 58. Het probleem ligt niet bij paars…..

  Het probleem ligt bij het volk zelf!

  Wie heeft voor deze schurken gekozen het volk zelf.

  Wie pinaart nu in suriname en klaagt steen en been over toekomst van suriname …klopt,het volk dat massaal heeft gekozen voor satan.

  In 2020 als dr verkiezingen zijn…..is het al telaat!!!
  Ookal stemt men bouta weg …feit is gewoon dat we al verkocht zijn.
  Dus wij slaven van suriname zijn voor de tweede keer verkocht.

  De ashanty koning die verwelkomt is ….dat was de druppel!!!!

  Degene die hem uitgenodigd heeft heeft deze obesitas patient laten denken dat we werkelijk nog echt slaven zijn!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.