‘Minder kwistig omspringen met diplomatiek paspoort’

44

PARAMARIBO, 4 sep – Het is hoog tijd dat er minder kwistig wordt omgesprongen met diplomatieke paspoorten. Kritiek op het nogal ruimhartige beleid als het aankomt op dit soort paspoorten, wordt alleen maar gevoed als weer eens iemand in de fout gaat. Het geluidsvolume gaat weer ras omhoog met de aanhouding van Dino Bouterse.

Op het moment van zijn aanhouding in Panama had de man een diplomatiek paspoort. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is er niets aan de hand. Dino is zoon van het staatshoofd en het beleid wil dat directe familie wel in aanmerking komt. Het is geen nieuw beleid, alleen de bereikbaarheid is vergroot. Nu krijgen ook bijvoorbeeld leden van het Openbaar Ministerie een diplomatiek paspoort als ze op reis gaan.

Volgens Lackin was het al tijdens voorgaande regeringen gebruik om niet alleen de allerhoogst geplaatsten te voorzien. Daar hoort onder meer Sharmila Mansaram bij, ex-parlementariër en ex-topfunctionaris op Justitie & Politie. Ook parlementariër Chandrikapersad Santokhi beschikt over een diplomatiek paspoort. Hij heeft het nog uit de tijd dat hij minister was. Volgens Lackin reist de politicus nog immer op het paspoort. Kennelijk is het ook niet de gewoonte om in te vorderen.


44 REACTIES

 1. Lackin,de zwarte Shah Rukh Khan,hahaha,doet aan de rassen politiek van Belly.De rovende,stelende,moordende djoeka’s worden niet eens met de initialen in de kranten aangeduid als ze gepakt worden.Maar laat het een hindoestaan zijn!Die komen met naam en toenaam in de krant en in het gesproken nieuws.Laatst was het Snake Face.Of wat eerder de Poeran bende.Ik hoop dat Adja het gevraagde aantal koeien verhoogd voor hem[Lackin] naar 100.


  Maak melding

 2. Hahahaaaaaa……
  Santokhi noch Sharmila Mansaram hebben misbruik gemaakt van hun ‘diplomatiek’paspoort,in geval ze ermee gereisd zouden hebben!Beiden Mogen hun diplomatiek paspoort nog heden inleveren en morgen met een normale paspoort met opgeheven hoofd de wijde wereld gaan reizen.Er is niemand die op hun loert om ze te kunnen arresteren omdat ze niks fout doen!!
  Dat jan niet gezegd worden van dinootje en papaatje bouta ,toch Lackin!


  Maak melding

 3. Ik dacht altijd dat de NDP een multi-etnische partij was, maar als ze in problemen geraken proberen ze het racisme aan te wakkeren. Hiermee zullen ze al die 25.000 Hindostanen die op de NDP hebben gestemd bij de laatste verkiezing, in de veronderstelling dat er progressief beleid zou worden gevoerd, snel verliezen.


  Maak melding

 4. Wat een geklets eigenlijk, wat nou ruimhartig?

  Man er is een verschil tussen een wapenhandelaar, drugscrimineel, moordenaar en een beschaaf persoon.

  Is Dino een beschaafd persoon en hoe betrouwbaar is Dino en hoe betrouwbaar is zijn vader kijken we naar het verleden, heden en toekomst?


  Maak melding

 5. De verantwoordelijk voor het verstrekken en innemen van een diplomatiek paspoort is in handen van het MIBUZA.

  Knecht van DADA( Lachinnnnnnnnnnnn ) verkondigt weer onzin om hierdoor het bezit van een diplomatiek paspoort van de fanclub(familieleden, buitenvrouwen, binnenvrouwen en vrienden van de REVO) te rechtvaardigen.

  Neem het diplomatiek paspoort in van personen die volgens de diplomatieke regels geen recht op hebben.
  Zo simpel is dat !


  Maak melding

 6. Citaat lummel Lackin: “Het is geen nieuw beleid, alleen de bereikbaarheid is vergroot.”
  Dus daarmee is alles gezegd. Er zijn dus veel meer ongure figuren die met zo een paspoort rondlopen. Ik denk dat Brunsie er ook een heeft want hij zegt dat hij nog vrij kan reizen naar het binnenland. En dat wil de next Pres worden.
  wel Suriname ik wens u allen veel sterkte. Maar de glijdende schaal naar omlaag is al ingezet en we zijn pas aan het begin.

  PS: In welke taal heeft onze Dance Pres de Unasur toegesproken? In het Sranang Tongo? Humor zeg.
  En Unasur was een succes? Hoe zo? Wat is er bereikt?
  Een verklaring dat ze tegen een mogelijke aanval zijn op Syrie? Me dunkt. De meeste die daar waren zijn bang dat ze zelf een keer aan de beurt komen als ze niet oppassen.
  Heet onder de billen is het aan het worden!
  Kan Papa misschien Weski of Bram vragen Dino te helpen in USA. Bram is nu toch niet erg druk bezig. Tijd zat en hij is niet vies van een biertje en een een feestje. Dus Dance Pres bellen maar.


  Maak melding

 7. Altijd handig zo’n diplomatiek paspoort bij drugsdeals toch. En wat dacht je van diplomatieke post?

  Nu komt dat verhaal waarbij een Surinaamse diplomaat vorig jaar werd aangehouden in een pand dat eigenaar was van een beruchte drugsdealer ook in een ander daglicht. Ook deze man zwaaide driftig met zijn diplomatieke paspoort en Lacking sprak schande van het optreden van de Nederlandse politie.

  Alle stukken in de Surinaamse drugs/Bouterse puzzel vallen op hun plaats.


  Maak melding

 8. PARAMARIBO – “Een diplomatieke paspoort geeft geen bescherming tegen drugs-en wapenhandel. Het beschermt alleen tegen wandaden gepleegd in het diplomatieke verkeer en daar horen drugs- en wapenhandel niet bij.” Dit zegt strafpleiter Gerard Spong vanuit Nederland als antwoord op de vraag of het diplomatiek paspoort, waarover Dino Bouterse beschikte tijdens zijn arrestatie, hem geen immuniteit gaf.

  “Ook al zou Bouterse in opdracht van de regering in Panama zijn geweest, kan het paspoort hem niet beschermen. Want het is geen vrijbrief voor drugs- en wapenhandel”, zegt Spong.

  Hahahaahaaaa..het zou me wat zijn als dinootje zou kunnen zwaaien met zijn diplomatieke paspoort en uit de daken zou schreeuwen…ik doe alles in opdracht van mijn vader die geniet immuniteit en amnestie , en omdat ik zijn zoon bent ben ik ook beschermd”!


  Maak melding

 9. De Diplomatieke paspoorten kwestie.

  Luister het is heel simpel als de president al geen controle heeft over zijn criminele zoon hoe ga je dan ruimhartig om met dergelijke documenten?!

  Als je iets niet kunt beheersen moet je het aanpassen.

  Maar goed ik denk dat een dergelijk paspoort bepaalde figuren goed uitkomt.


  Maak melding

 10. Ik vraag me steeds af waar het verstand van een gemiddelde Surinamer zit?Is het onderwijs zo verschrikkelijk slecht of
  zit men allemaal aan de coke?Ieder persoon met ook maar een klein beetje verstand,die mag stemmen gaat toch niet voor moordenaars,drugsdealers,verkrachters en ander gespuis?


  Maak melding

 11. Beste Meneer Lackin,

  Dat u openlijk de namen noemt van Sharmila Mansaram en Chandrikapersad Santokhi die (nog) in het bezit zijn van een Diplomatiek Paspoort is ronduit schandalig …

  Wilt u dan deze personen vergelijken met een Dino Bouterse ?

  En durft u dan nu een actuele lijst te presenteren van allen die in het bezit zijn van een Diplomatiek Paspoort ?

  Met dit soort uitspraken laat u zien hoe incompetent en waardeloos u bent en dat u als eerst volgende persoon gereshuffeld dient te worden !!


  Maak melding

 12. @ HetIsNietWaar

  Je schrijft: Ik denk dat Brunsie er ook een heeft want hij zegt dat hij nog vrij kan reizen naar het binnenland.

  Heb je een paspoort nodig om naar het binnenland te reizen?


  Maak melding

 13. Zo, het moddergooien is in volle gang. De pot verwijt de ketel dat het zwart is.

  Diplomatieke paspoorten horen slechts aan diplomaten uitgereikt te worden. Suriname hoort zich aan deze internationale regels te voldoen. Alleen een bananenrepubliek onttrekt zich hieraan. Diplomaten kunnen op grond van dit paspoort zich beroepen op diplomatieke onschendbaarheid. Misbruik wordt afgestraft.

  De Amerikanen hebben lak aan de diplomatieke paspoorten van Surinamers. De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft al enkele jaren terug Suriname hierop gewezen, maar de Surinaamse regering heeft zich weinig van aangetrokken.

  Nu hebben de Amerikanen een statement afgegeven met de aanhouding van Dino Bouterse. Alle houders van Surinaamse diplomatieke paspoorten zijn verdacht.

  Op Schiphol schijnen regelmatig incidenten plaats te vinden met Surinamers die zich willen onttrekken aan de 100 procent controles en zich op hun diplomatieke status beroepen. Gelukkig wijkt Nederland geen duimbreed van deze ingestelde regels en nu blijkt dat ze het gelijk aan hun zijde hebben.

  Surinamers misbruiken hun diplomatieke paspoorten voor criminele activiteiten en de afrekening is nu gekomen. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem heus wel.


  Maak melding

 14. Ik bedoelde dat Dino GEEN BESCHAAFD persoon is ipv Beschaafd.

  Nu blijkt overigen hoe diep de vaderliefde gaat, nu veroordeeld dezelfde vader zijn zoon en om er kracht bij te zetten haalt hij de kinderen van Dino erbij.

  SORRY HOOR MENEER BOUTERSE, DENKEN DOEN WE MET ONZE HOOFD EN HART EN NIET MET ONZE PENIS. De president der lands denkt dat als je kinderen kunt maken, je dan ook verantwoordelijkheden kunt dragen. Nou, kijk eens naar jezelf, je hebt als vader misbruik makend van je positie alles wat los en vast zat genaaid, wat zal je zoon dan doen?

  Wie NDP zegt, Naai ding powla


  Maak melding

 15. @Resto:
  Goed weergegeven, snoer ze hun mond. Jou reactie is hard maar wel rechtvaardig.

  Ik ken ook al veel mannen in Suriname die maar kinderen maken en geen verantwoordelijkheden voor hun kind willen dragen. Als ze echt met hun geslachtsdelen konden denken, dan zouden ze beter nadenken. Helaas is hun hersens pannetje helemaal droog van die coke gebruik.


  Maak melding

 16. sra,sabidieri,ekte,Milton Fleur,Virago,Paraman,OcraD, Patrong,pero(PERRO),anna_z en nog v.a.
  WAAR BLIJVEN JULLIE? 😳 😳 😳
  Jullie zijn al een tijdje(sinds donderdag l.l.)heel erg griezelig stil.
  HEBBEN JULLIE HET OP EEN OF ANDERE MANIER NIET NAAR JE ZIN??
  PROBLEMEN???GOOI HET MAAR IN DE GROEP!!! 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 17. Vandroste toch, inderdaad een penis heeft geen hersens.

  Dus vader naait in de rondte, wat zal de zoon dan doen? Per slot van rekening is dat ding niet om er alleen mee te plassen zou ik zeggen.

  Uit ervaring kan ik alle Surinamers vertellen dat je het overal in kunt stoppen, dat ding doet het gewoon, hij komt tot leven als die het naar z’n zin heeft en als het hem te veel wordt, geeft ie over en slaapt ie weer.

  Hiermee wil de de vader van Suriname een stukje voorlichting geven aangezien hij nog altijd meent te geloven dat het volk in de fabeltjes krant gelooft.


  Maak melding

 18. Waarom is het racisme als Lackin 2 voorbeelden geeft van mensen die nog een diplomatiek paspoort hebben

  Geen wonder dat je Santhoki niet heb gehoord over deze kwestie.

  Kwestie Segebai zal hem ook blijven achtervolgen.

  Oeps, moet oppassen want als “blakaboy” iets zeggen over een hindoestaan op dit forum is vragen om problemen ha ha ha.


  Maak melding

 19. het zou prettig zijn als lackien alle namen zou noemen die een diplomatiek paspoort heeft..

  het zou ook goed zijn,om nu alle diplomatieke paspoorten in te trekken van iedereen en alleen verstrekken als die persoon in het lands belang zou moeten reizen,,dat is eerlijk..

  dang neks no fout..

  lackien doe wat..


  Maak melding

 20. Dus Dino genoot salaris omdat hij een diplomatieke paspoort had? Want verder is niet bekend waarvoor hij die salaris kreeg.
  Ze zullen die diplomatieke paspoort vast ook wel helemaal gratis krijgen, terwijl anderen voor een paspoort moeten betalen.


  Maak melding

 21. Beste James Marshall,
  Onderstaand (ingezonden) artikel in Obsession Magazine van vanavond…

  Obsession Magazine
  Nieuws »

  Minister Lackin raaskalt en liegt – Lackin toont zeer leugenachtig karakter

  De arrestatie van Dino Bouterse voor vermoedelijk drugs- en wapenhandel heeft het land te schande gezet. Nota bene is het niet de eerste keer dat Dino Bouterse wordt aangehouden voor wapen- en drugshandel. In herinnering dient gebracht te worden dat Dino Bouterse door Justitie Suriname al eerder is veroordeeld voor genoemde misdrijven. Waarom zoveel trammelant over een recidivist zou u zich afvragen, ware het niet dat het in deze gaat om de zoon van de president van het land en kennelijk daardoor die discussies interessant zijn. Een president die overigens in privé zelf hoofdverdachte is in een moordproces.

  Nu is voor mij absoluut niet interessant dat de Verenigde Staten van Amerika een of ander crimineel gespuis heeft opgepakt want dat wordt met de regelmaat van de klok gedaan. Interessant is wel the aftermath of the story. In het kielzog van de arrestatie volgden er verschillende zeer tegenstrijdige verklaringen vanuit de regering. Met minister Lackin in de voorhoede, met de president achter hem aanhollend, mochten we verhalen aanhoren die op zijn zachtst gezegd grote gelijkenissen tonen met ‘indianen verhalen’ en gerust naar het rijk der fabelen kunnen worden verwezen.

  Het meest opvallende in deze Babylonische spraakverwarring van regeringszijde is het feit dat de verdachte Dino Bouterse over een diplomatiek paspoort beschikte ten tijde van de arrestatie. Nu weet ik uit eigen ervaring dat diplomatieke paspoorten voorbehouden zijn aan hoogwaardigheidsbekleders. Ik heb tien jaren gebruik gemaakt van een diplomatiek paspoort dat mij toekwam vanwege mijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee en ik weet uit ervaring dat het regel is dat na elke dienstreis het diplomatiek paspoort dient te worden ingeleverd totdat men opnieuw op DIENSTREIS moet.

  Nu beweert de minister van Buitenlandse Zaken dat diplomatieke paspoorten wijdverbreid zijn en zijn ministerie niet in staat is die paspoorten terug te vorderen. Om dit te staven geeft hij aan dat ex-minister Santokhi over een diplomatiek paspoort beschikt en Sharmila Mansaram er ook één heeft. Heel walgelijk vind ik het, dat de minister bewust de voormalige hoedanigheid van de heer Santokhi aanhaalt. De heer Santokhi beschikt niet over een diplomatiek paspoort vanwege zijn ex-ministerschap, maar hij beschikt over een diplomatiek paspoort vanwege zijn huidige hoedanigheid van parlementariër.

  In zijn haast om het criminele gedrag van Dino Bouterse goed te praten sleept de minister van Buitenlandse Zaken, totaal irrelevant en uit de lucht gegrepen, Sharmila Mansaram er met de haren bij. Volgens deze minister zou Sharmila Mansaram ook over een diplomatiek paspoort beschikken en daarvan dus gebruik maken. De minister heeft daarmee een zeer leugenachtig karakter tentoongesteld. Het zou deze liegende minister sieren, als hij kon aangeven in welke hoedanigheid ondergetekende over haar diplomatiek paspoort beschikte en wanneer ondergetekende voor het laatst haar diplomatiek paspoort heeft gebruikt en of ondergetekende haar diplomatiek paspoort heeft gebruikt nadat zij parlementariër af was dan wel voor een privéreis. Ook zou het deze liegende minister sieren als hij kon aangeven of het diplomatiek paspoort van ondergetekende al vervallen is en dus van nul en generlei waarde is of nog valide is.

  Deze liegende minister raaskalt en verkondigt bewust onwaarheden met het kennelijke doel zijn mogelijke bijdrage aan de criminele activiteiten van Dino Bouterse te verdoezelen en opponenten door het slijk te halen ter verwezenlijking van dat doel. Liegende minister Lackin moet ophouden met het koeioneren van onschuldige burgers en het volk komen uitleggen in welke hoedanigheid Dino Bouterse het land vertegenwoordigt en hoe hij in aanmerking is gekomen voor een diplomatiek paspoort waarmee hij zwaait op een naar zijn zeggen privé reis.

  De minister moet ook komen uitleggen wanneer de subjecten die wettelijk in aanmerking komen voor een diplomatiek paspoort zijn verruimd en als hij kaas heeft gegeten van het Verdrag van Wenen of dat Verdrag in ogenschouw is genomen.

  Voor de rest is naar de mening van velen minister Lackin niet alleen een marionet van oud legerleider Bouterse en ontbreekt hem elk greintje verstand om het ministerie van Buitenlandse Zaken te leiden, maar aan zijn curriculum vitae kan hij nu ook toevoegen een doctorale graad in het raaskallen. In ieder geval ben ik inmiddels overtuigd dat deze minister liegt alsof het gedrukt staat. Ik waarschuw bij deze de minister mijn naam niet te gebruiken voor zijn verfoeilijke toneelopvoeringen en op te houden met het verkondigen van leugens. Foei toch minister Lackin!

  Mr. drs. Sharmila Kalidien-Mansaram

  September 4, 2013

  Lijkt me niet aan dovemansoren gericht en sowieso geen koeterwaals, tóch James?!


  Maak melding

 22. Minister Lackin raaskalt.
  En hij krijgt thans behoorlijk van langs.

  Bron: (starnieuws.com).

  En ter aanvulling op bovengenoemd artikel:
  Miesiekaba dient uiterst voorzichtig te zijn wanneer hij wederom (zogenaamd) op dienst reist gaat met een Diplomatiek paspoort.
  Want velen komen op diverse lijsten voor.

  Woensdag 4 september 2013 om 23:22 uur, door Engel!
  {-}

  @Engel: Thnks. Je was mij voor geweest.


  Maak melding

 23. Het is niet te bevatten dat de minister geheel ten onrechte de naam van Chan Santhoki misbruikt om de daden van Dino goed te praten en om de president in bescherming te nemen. Ik heb nog nooit zo’n slechte minister en ook nog een liegende minister van Buitenlandse zaken gezien. Onvoorstelbaar!!!


  Maak melding

 24. Jaja mensen jullie hebben gelijk als iemand misbruik maakt van diplomatiek paspoort dan is het de schuld van de press of van minister lackin als jij stront eet is het de schuld van je moeder en vader en als altijd weer gelul en minister lackin u moet juist de diplomatieke paspoorten intrekken van leden die niet in regeer macht zitten want dan heb je geen recht op en het gaat dan niet of je kwaad doet is santoki diplomaat of anderen die het niet zijn gewoon in leveren zo als Ray zegt santoki doet geen kwaad of heeft geen kwaad gedaan welke van die twee is het Ray want dan weet jij nog niks of wil je het niet weeten en als minister Lackin twee namen noemt is dat dan racisme nee toch als je zou schelden zo als die Jacobus daar boven dan ben je een racist maar wel een laffe met schuilnaam zet je echte voor en achter naam kijken wie die djoeka is


  Maak melding

 25. Minister Lackin raaskalt
  04 Sep, 17:00
  34147d6591bd789ad684b8475a3bbb9b.jpg De arrestatie van Dino Bouterse voor vermoedelijk drugs- en wapenhandel heeft het land te schande gezet. Nota bene is het niet de eerste keer dat Dino Bouterse wordt aangehouden voor wapen- en drugshandel. In herinnering dient gebracht te worden dat Dino Bouterse door Justitie Suriname al eerder is veroordeeld voor genoemde misdrijven. Waarom zoveel trammelant over een recidivist zou u zich afvragen, ware het niet dat het in deze gaat om de zoon van de president van het land en kennelijk daardoor die discussies interessant zijn. Een president die overigens in privé zelf hoofdverdachte is in een moordproces.

  Nu is voor mij absoluut niet interessant dat de Verenigde Staten van Amerika een of ander crimineel gespuis heeft opgepakt want dat wordt met de regelmaat van de klok gedaan. Interessant is wel the aftermath of the story. In het kielzog van de arrestatie volgden er verschillende zeer tegenstrijdige verklaringen vanuit de regering. Met minister Lackin in de voorhoede, met de president achter hem aanhollend, mochten we verhalen aanhoren die op zijn zachtst gezegd grote gelijkenissen tonen met ‘indianen verhalen’ en gerust naar het rijk der fabelen kunnen worden verwezen.

  Het meest opvallende in deze Babylonische spraakverwarring van regeringszijde is het feit dat de verdachte Dino Bouterse over een diplomatiek paspoort beschikte ten tijde van de arrestatie. Nu weet ik uit eigen ervaring dat diplomatieke paspoorten voorbehouden zijn aan hoogwaardigheidsbekleders. Ik heb tien jaren gebruik gemaakt van een diplomatiek paspoort dat mij toekwam vanwege mijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee en ik weet uit ervaring dat het regel is dat na elke dienstreis het diplomatiek paspoort dient te worden ingeleverd totdat men opnieuw op DIENSTREIS moet.

  Nu beweert de minister van Buitenlandse Zaken dat diplomatieke paspoorten wijdverbreid zijn en zijn ministerie niet in staat is die paspoorten terug te vorderen. Om dit te staven geeft hij aan dat ex-minister Santokhi over een diplomatiek paspoort beschikt en Sharmila Mansaram er ook één heeft. Heel walgelijk vind ik het dat de minister bewust de voormalige hoedanigheid van dhr Santokhi aanhaalt. Dhr. Santokhi beschikt niet over een diplomatiek paspoort vanwege zijn ex-ministerschap maar hij beschikt over een diplomatiek paspoort vanwege zijn huidige hoedanigheid van parlementariër.

  In zijn haast om het criminele gedrag van Dino Bouterse goed te praten sleept de minister van Buitenlandse Zaken, totaal irrelevant en uit de lucht gegrepen Sharmila Mansaram er met de haren bij. Volgens deze minister zou Sharmila Mansaram ook over een diplomatiek paspoort beschikken en daarvan dus gebruik maken. De minister heeft daarmee een zeer leugenachtig karakter tentoongesteld. Het zou deze liegende minister sieren als hij kon aangeven in welke hoedanigheid ondergetekende over haar diplomatiek paspoort beschikte en wanneer ondergetekende voor het laatst haar diplomatiek paspoort heeft gebruikt en of ondergetekende haar diplomatiek paspoort heeft gebruikt nadat zij parlementariër af was dan wel voor een privéreis. Ook zou het deze liegende minister sieren als hij kon aangeven of het diplomatiek paspoort van ondergetekende al vervallen is en dus van nul en generlei waarde is of nog valide is.

  Deze liegende minister raaskalt en verkondigt bewust onwaarheden met het kennelijke doel zijn mogelijke bijdrage aan de criminele activiteiten van Dino Bouterse te verdoezelen en opponenten door het slijk te halen ter verwezenlijking van dat doel. Liegende minister Lackin moet ophouden met het koeioneren van onschuldige burgers en het volk komen uitleggen in welke hoedanigheid Dino Bouterse het land vertegenwoordigt en hoe hij in aanmerking is gekomen voor een diplomatiek paspoort waarmee hij zwaait op een naar zijn zeggen privé reis. De minister moet ook komen uitleggen wanneer de subjecten die wettelijk in aanmerking komen voor een diplomatiek paspoort zijn verruimd en als hij kaas heeft gegeten van het Verdrag van Wenen of dat Verdrag in ogenschouw is genomen.

  Voor de rest is naar de mening van velen minister Lackin niet alleen een marionet van oud legerleider Bouterse en ontbreekt hem elk greintje verstand om het ministerie van Buitenlandse Zaken te leiden, maar aan zijn curriculum vitae kan hij nu ook toevoegen een doctorale graad in het raaskallen. In ieder geval ben ik inmiddels overtuigd dat deze minister liegt alsof het gedrukt staat. Ik waarschuw bij deze de minister mijn naam niet te gebruiken voor zijn verfoeilijke toneelopvoeringen en op te houden met het verkondigen van leugens. Foei toch minister Lackin!

  Mr.drs. Sharmila Kalidien-Mansaram


  Maak melding

 26. Beste Engel,

  Nog bedankt voor jouw bijdrage …

  Ben heus geen Bouterse fan, maar als hij goede dingen doet dan laat ik dat ook wel weten.

  Maar deze mensen zoals een zekere Lackin die zomaar Astronaut aan het spelen is in zijn missie op reis naar de Mars van Bouterse zijn werkelijk walgelijk om aan te horen.

  Is toch om je rot te schamen om een Surinamer te zijn … kan mij niet voorstellen dat al de Ndp-ers het eens zullen zijn met de door deze man gedane uitspraken.

  Ikzelf ben creool, maar dat hij nu net de namen van deze mensen gaat noemen om goed te praten dat ook Dinosauris Erectus Bouterse over een Diplomatiek Paspoort beschikt is echt schandalig en laag bij de grond.

  Overigens, als ik mijn moeder kom vertellen dat ik 13 kinderen heb verwekt bij meerdere vrouwen krijg ik als volwassen kerel een flinke draai om mijn oren en hoef er echt niet mee bij haar thuis te komen.


  Maak melding

 27. @Blakaboy

  Santokhi is de ex-ere voorzitter geweest van de Cicad en heden zit dinootje in de gevangenis wegens coke en drugscriminaliteiten en niet onze Santokhi!!!


  Maak melding

 28. beste mensen
  al deze paspoorten innen.het is toch gek dat deze gasten en hun familie op deze paspoorten kunnen reizen.het is niet te verwonderen dat de gekste boef parlementarier wil worden.stelongeschoolde krachten zitten daar.net enkele die iets goed uitkramen,de rest kraait alleen onzin.niet dat alle fam leden steeds naar andere landen reizen.het lijkt soms wel een uittocht door deze gasten.allemaal oproepen en inleveren alles.de een vertouwd de ander niet,stelletje boeven.


  Maak melding

 29. Forummers, Odi odi.

  Donderdag 5 september 2013 om 02:00 uur, door James Marshall

  Overigens, als ik mijn moeder kom vertellen dat ik 13 kinderen heb verwekt bij meerdere vrouwen krijg ik als volwassen kerel een flinke draai om mijn oren en hoef er echt niet mee bij haar thuis te komen.
  ………………………………………………..
  Goed dat je dit nog even heb vermeld.

  En een trotse DADA komt dit publiekelijk ook nog vertellen over zijn ‘Dinosaurus’ zoon.
  En frappant dat er nu ‘Online’ boodschappen kan worden gedaan ter ondersteuning van de 13 (moeders).

  Online ‘boodschappen tegoed’ voor Suriname aanschaffen.


  Maak melding

 30. De minister maakt met elk woord de problemen alleen maar groter.

  1) Suriname houd zich niet aan de internationale regels omtrent diplomatieke paspoorten door ze aan jan en alleman beschikbaar te stellen en ze na functioneel gebruik (de missie/dienstreis) niet weer in te nemen.
  2) Door deze wijze van handelen is vanaf nu elk Surinaams diplomatiek paspoort verdacht geworden omdat er geen toezicht op is.

  Meneer de president juist op het moment dat u 100% de juiste woorden gebruikt (eerst president / daarna vader / zoon is verantwoordelijk voor eigen gedrag/ ik vertrouw op de VS jusititie) stort de minister van BUZA u in de diplomatieke afgrond met diens gezwets.

  Alleen als een diplomatiek paspoort betrouwbaar is kunnen andere landen de rechten die het geeft verlenen. Helaas zal men nu ook alle Surinaamse diplomaten 100% moeten controleren omdat diplomatieke paspoorten ook verstrekt worden aan “wie zal het weten” en niet beheert worden.

  Indien er paspoorten na gebruik niet ingeleverd worden zegt dat ook veel over de persoon die dat doet. BUZA zal bij niet inleveren moeten handelen en zeer kritisch moeten zijn bij een volgende aanvraag of uitgifte.

  Er rest slechts een oplossing. Alle Surinaaamse paspoorten die in omloop zijn intrekken en nieuwe uitgeven die alleen geldig zijn voor functioneel gebruik.


  Maak melding

 31. Mededeling Ministerie Buitenlandse Zaken :

  Binnenkort geven wij voor de duidelijkheid en in het kader van het tranparante beleid van de regering een lijst uit met alle criminelen die over een diplomatiek paspoot beschikken.

  PS : op deze lijst komen mw Ramsaran en dhr Santokhi niet voor.


  Maak melding

 32. Familie Bouterse heeft eingenlijk het hele land onder zijn duim, voor zijn maffia praktijken.

  De hebben macht over de politie, leger, geheime dienst, douane, ministeries, over de vliegtuigen van de SLM.
  Noem maar op ze hebben alles onder controle.

  Dus kunnen ze ook makkelijk aan zo’n diplomatiek paspoort komen, wat eigenlijk niks voorstel. Als zware criminelen daar ook voor in aanmerking komen stelt zo n ding niets voor.

  Hoe meer je het land onder controle heb hoe meer je ongehinderd kunt smokkelen. En daar maken ze goed gebruik van.


  Maak melding

 33. hee Lachin,
  gaan je buitenvrouw en binnenvrouw nou hun diplomatiek paspoort inleveren?
  En heeft ir. Abrahams zijn diplomatiek paspoort al ingeleverd?
  In Las Vegas zoeken ze nog een komiek!


  Maak melding

 34. Advies aan de koelie brada:

  laat je niet voor de gek houden.
  Laat je naaien door NDP.
  Stem op NDP 2015

  Dino de allerbeste onder de besten

  Koeliemang zolang jou niks overkomt telt de ander niet


  Maak melding

 35. Al deze reacties helpen niets.Ons volk heeft een bord voor zijn hoofd. Inmiddels zijn er al nieuwe paspoorten verstrekt aan de criminele vrienden van onze geliefde president.De zaken moeten immers doorgaan.Het is spijtig , maar wat een land .God zij met ons Su .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.