GMAP: ‘Maduro bood steun voor Dino Bouterse’

114

AMSTERDAM/PARAMARIBO, 4 sep – Volgens het Suriname comité GMAP – Geen Moordenaar Als President – is een van de twee UNASUR presidenten die volgens president Bouterse juridische steun aanboden voor zijn zoon en CTU-topman Dino Bouterse, de Venezolaanse president Nicolas Maduro. GMAP zegt zich te baseren ‘op zeer betrouwbare en accurate bronnen’.

Volgens het Suriname comité bezocht Dino Bouterse vaker Venezuela en was hij bevriend met Maduro. ‘De Venezolaanse krant El Nacional maakte onlangs melding van betrokkenheid van Dino Bouterse bij wapens voor drugs ruil met de FARC in het diepe zuiden van Venezuela, dat aan FARC gebieden in Colombia grenst.’ Volgens GMAP ‘heeft het Chavez regime in 2005 de banden met de drugsbestrijdingsdienst DEA van de Verenigde Staten verbroken’. Amerika heeft de Venezolaanse minister van Defensie Henry Rangel Silva van drugshandel beschuldigd. Het Colombiaanse weekblad Revista Semana rapporteerde dat het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Venezuela de FARC hielp, ook met haar cocaïnesmokkel.

Volgens de afdeling van de White House die zich met bestudering van drughandel bezighoudt ging in 2010, 24% van de cocaïne van Zuid Amerika richting de Verenigde Staten door Venezuela. GMAP wijst erop ‘dat Maduro het enige UNASUR staatshoofd was die na de UNASUR vergadering in Paramaribo, een dag langer te gast bleef bij president Bouterse.’

Het Suriname comité zegt tot slot ‘dat het meest opmerkelijke bij de zelf verschonende uitlatingen van de president over zijn, voor drugs- en illegale wapenhandel, gearresteerde zoon is, dat hij zelf niet heeft gedacht aan het onmiddellijk instellen van een Surinaams onderzoek naar de mogelijke misdrijven van Dino Bouterse.’

(FOTO: Dino Bouterse op bezoek bij het campagne team van Maduro, via zijn website dbouterse.com die momenteel offline is)

Bekijk ook:

114 REACTIES

 1. Nou dat is dan weer een model figuur waarmee de Sur Dance Pres zich mee ophoud. 2 handen op 1 buik.
  70% van Venezuela zonder stroom. Wat zegt die Maduro? Het is de oppositie (tegenstanders van de regering) die sabotage hebben gepleegd. Nou dan weten we het wel weer.
  En dat figuur heeft aangeboden gaat Dino juridisch te helpen. Wie is die andere die heeft aangeboden? Die vent uit Haiti zeker.
  Is er een hidden agenda? You bet.
  Succes jongens. Het gaat goed in Sur.


  Maak melding

 2. Sterke opmerking over het niet onderzoeken. De president zou tenminste een “commissie” in het leven moeten hebben geroepen voor “onderzoek”. Dat dat niet gebeurt is, betekent dat hij niet twijfelt aan de waarheid. Zelfs aan je zoon zou je moeten twijfelen. Dat hij dat niet doet, maakt voor mij duidelijk WELKE waarheid hij geloofd, namelijk dezelfde als de aanklacht.

  Uit alles merk ik dat de man slechts zetten plaatst voor “damage control”. De rest interesseert hem niet.


  Maak melding

 3. En de GMAP heeft gelijk. Eerder hebben zij ook dit bekendgemaakt,

  INGEZONDEN – Het Suriname Comité Geen Moordenaar Als President, GMAP, zegt in een verklaring dat ‘ het officiële bezoek van president, ex-dictator, drugsveroordeelde en 8 december hoofdverdachte D. Bouterse aan de Cubaanse dictator Raúl Castro de verdere integratie van Suriname in het regionale blok van repressieve regimes markeert.’ Volgens GMAP ‘ wordt dit blok aangevoerd door Castro en Hugo Chávez, die in Venezuela de volksvertegenwoordiging per decreet vleugellam heeft gemaakt’.

  Het Suriname Comité roept op tot waakzaamheid ‘ omdat de onderlinge relaties van repressieve regimes evenals hun binnenlandse politiek niet transparant en op militair, veiligheid- en spionagegebied veelal geheim zijn’. ‘ De officiële samenwerking op gebieden als handel, gezondheidszorg en economie dient mede als dekmantel voor het uitwisselen van militaire technologie en hulp, spionagetechnieken en know how op het gebied van manipuleren van verkiezingen en uitschakeling van de oppositie en mensenrechtenorganisaties, inclusief liquidatietechnieken.’

  GMAP zegt zich mede te baseren op gesprekken met de Venezolaanse democratische oppositie. Chávez heeft ‘ aanzienlijk gebruik gemaakt van Cubaanse militaire en inlichtingenexpertise, tot nu toe stikt het van Cubaans militair en inlichtingenpersoneel in Venezuela’. GMAP wijst erop dat ‘ de geheime betrekkingen van de NDP en Bouterse met het repressieve regionale blok al voor de verkiezingen waren begonnen. Wikileaks onthulde cables waaruit bleek dat Chávez de NDP en Bouterse heeft gefinancierd, informatie die nooit is tegengesproken door Bouterse.’ In haar verklaring wijst GMAP er ook op dat ‘ Bouterse’s oud-minister Haakmat in zijn memoires heeft onthuld dat onder Bouterse’s militaire regime in de jaren tachtig in het geheim een paar honderd militaire en ideologische kaders naar Cuba voor training waren gezonden.’ GMAP wijst er in dit verband op ‘dat de president eerder had gesteld dat zijn onwettig gevormde Counter Terror Unit met buitenlandse hulp zou worden versterkt’. ‘ Cuba is natuurlijk de kandidaat bij uitstek om deze repressieve eenheid de kunstjes van de gewelddadige onderdrukking van de oppositie aan te leren’, aldus GMAP.

  Het Suriname Comité zegt verder dat ‘Bouterse ideologisch en moreel geen partij is voor Raúl Castro’. ‘ Castro weet dat Bouterse voor drugshandel veroordeeld is en hunkert naar erkenning, terwijl hij bij het regime in Havanna moreel in het krijt staat’. GMAP meldt ‘ dat in 1984 na de komst van de Braziliaanse generaal Venturini in Paramaribo, Bouterse zijn Cubaanse kameraden van de een op de andere dag gevraagd had hun koffer te pakken en Suriname te verlaten. Bouterse was als de dood dat wat zijn kameraden in Grenada was overkomen hem ook zou overkomen als hij niet zou buigen voor Braziliaanse druk’.

  GMAP citeert verder de toenmalige Cubaanse ambassadeur in Suriname, Oswaldo Cardens die in zijn boek ‘ De sergeanten revolutie’ het gedrag van Bouterse typeerde als ‘ het grote verraad’. In hetzelfde boek noemde Cardenas naar aanleiding van de decembermoorden Bouterse ‘ a goddamned butcher’. GMAP ziet een bevestiging van Bouterse zwakke positie in relatie tot Castro in het verslag van zijn bezoek in “Gramna’, het officiële orgaan van de communistische staatspartij. In de editie van 24 mei j.l. werd gezegd dat ‘ president Bouterse op bezoek is bij de Generaal van het Leger Raúl Castro, dat Cadtrok ook president is werd wegegelaten. In dezelfde editie was de president van Antigua wel op bezoek bij de President van de Raad van Ministers, Raúl Castro. ‘ Volgens GMAP ‘ zijn dit geen verschrijvingen omdat onder repressieve regimes een neurotische preoccupatie is met status, macht en gezag, juist achter deze verschillen in formuleringen gaan hele politiek-ideologische attitudes en geheime agenda’s schuil


  Maak melding

 4. Aldus Romeo Hoost alias GMAP welk betrouwbare en accurate bronnen heeft. Graag namen van bronnen ! Maar ik kan jullie nu aangeven dat z’n bronnen uit de Efteling komen. 1 grote sprookje met Bouterse als de Wolf die kosten wat het kost kapot gemaakt moet worden. Enige respect voor de volk die een keuze heeft gemaakt in het stemhokje is er niet. Dergelijke infantiele berichtgevingen die GMAP de wereld in pompt is schadelijk voor Suriname. Helaas realiseren waterkant redimusus dit niet. En maar blijven heulen met de wit mangs. Baja om je kapot te schamen.


  Maak melding

 5. @Parbo
  In ieder geval weet meneer Hoost meer over de criminele zoon van je even criminele baasje .
  Je baasje weet alleen dat zijn zoonlief 41 jaar oud is en 14 kinderen heft. Verder heft hij geen idee wat zoonlief uitspookt. Het beste wat jij en je baasje kunnen doen is jullie kaken stevig opelkaar houden want jullie weten niks over Dinootje!
  Ps ik zou foto’s met tekst hier plaatsen over dinootje zijn geheime reizen naar bv China,venezuela en afrika maar die zijn niet meer te bereiken vanwege construktie …rararaaaaa…hoe kan dat.

  ik geef je een vb,

  Dino Bouterse | Passion for Making Life Better in Suriname «Dino …

  http://www.dbouterse.com/‎

  Translate this page
  Dino Bouterse bezoekt goudproduktiefabriek in China … Telleria, Secretaris General van de “GRAN POLO PATRIOTICO” partij heeft het bezoek van Dino enorm …


  Maak melding

 6. Maduro slaapt regelmatig in de grafkelder van Chavez en hij krijgt wel eens bezoek van Chavez in de gedaante van een vogel. Dat zegt toch alles over de realiteitszin van deze man? ‘A man dis tyepi’.


  Maak melding

 7. Romeo Hoost,uit het geslacht Koenersie, is hysterisch bezig. Hij verzint/hallicuneert leugens om wraak te nemen op de regering omdat de coup van zjn broer, de advokaat Hoost, in Suriname was mislukt.


  Maak melding

 8. @ray
  Broeder Ray,
  Deze paarse schaamteloze honden hebben geen enkel toegevoegde waarde in geen enkel samenleving…..
  ze zullen dan ook blijven pinaren als ratten en ook blijven hopen op lekkers uit HOLLAND…
  deng sakka sakka lessie beest


  Maak melding

 9. @Dilip Ramlakhan

  Heeft de broer van meneer Hoost een eerlijk proces gehad van je baasje zoals je baasje nu hoopt dat Amerika zal doen met zijn criminele zoontje dinootje?!
  Heeft de broer van meneer Hoost ooit de kans gehad zijn zijde van het verhaal te vertellen?!!


  Maak melding

 10. @Roy

  Men zou eigenlijk nu moeten beginnen en de 28 bouta amnestie indieners en de ja-knikkers ervan BOYCOTTEN!!
  Ze zijn mede verantwoordelijk voor de chaos heden!!


  Maak melding

 11. Ray, je gedraagt je als een redimusu. Het volk heeft gesproken. Respecteer de verkiezingsuitslag. In 2015 zijn er weer verkiezingen. Dus nieuwe kansen. Met een boycot tref je alleen de bevolking. Wat jij doet is chaos creëren. Uiteraard in opdracht van de wit mangs. Redimusu Ray je bent niet goed bij je bol. Ga rustig op je krent zitten baja. Je moet je schamen R A Y !


  Maak melding

 12. @ Parbo

  quote

  Enige respect voor de volk die een keuze heeft gemaakt in het stemhokje is er niet.

  unquote

  Je kunt ook stellen dat ” enige respect van een president voor zijn volk die hem heeft gekozen is er niet “.


  Maak melding

 13. Precies en hier gaat het dus om:

  Als je als vader en president zegt dat je niets met de zaken van je zoon te maken hebt he, waarom dan geen eigen onderzoek? Waarom geen onderzoek naar de onschuldig vermoorde Surinamers waarbij Dino betrokken was. Waarom Werd de PG opgetrommeld om een woordje voor vader en zoon te doen?

  Ze slachten hun eigen volk af en rest kijkt toe? Precies zijn vader.

  Wel Dino en Desi, ik wil bijna een serie over jullie maken.

  Who the fuck is maduro? Al die staatshoofden van Zuid Amerika zijn stuk voor stuk coca dealers!

  Maduro, donder toch op!


  Maak melding

 14. @ Parbo en @ Dillip

  Van de historische redactie :

  TOP REDIMUSU is de Suri bevelhebber met Nederlandse nationaliteit, die in samenwerking en samenspanning met de Hollanders de DEMOCRATIE in Suriname hebben vernietigd. Deze kolonialen hebben mensenrechten geschonden, waarbij tientallen ONGEWAPENDE burgers zoals de advocaat HOOST zijn gemarteld en in KOELEN BLOEDE zijn VERMOORD.
  Laat deze zg bevelhebber zijn coup-praatjes met bewijzen neerleggen bij de Krijgsraad, zodat de rechters er zoals het hoort een oordeel over vellen ! OPO YU AI !!

  NB : De bevelhebber wil zich in deze niet neerleggen bij de uitkomst van het strafproces, toch !


  Maak melding

 15. @Parbo

  Als Surinamer ben ik helemaal niet trots op je baasje ,ben dat trouwens nooit geweest!
  Dat kinderen het crimineel gedrag van de ouders[gelukkig niet iedereen] overnemen hebben zowel Meriba als dinootje ons bewezen!
  De verkiezingen werden middels verraad gewonnen verklaard gewoon zomaar achter een gesloten deur nog erbij,en weet je wat de drie verraders met elkaar gemeen hebben…juist ze hebben allemaal een STRAFBLAD op hun naam!!Alsof er geen chaos heerst in Suriname heden!en kijk wie al het chaos creeert in Suriname juist ja …je baasje en zijn zoontje,vader van 14 kinderen!
  IK ROEP GEWOON VOOR DE BOYCOT VAN DE 28 LEDEN DIE VOOR HET BOUTA AMNESTIE HEBBEN GESTEMD EN DE INDIENERS ERVAN!!!!


  Maak melding

 16. Uit Obsession Magazine gisteren:

  September 3, 2013
  ← President Bouterse hoopt op eerlijke rechtsgang in de VS voor zijn zoon →

  One Response to “President Bouterse stelt niet op hoogte te zijn geweest van arrestatiebevel tegen zoon Dino – Twee presidenten van UNASUR-lidstaten ondersteunen Bouterse juridisch”

  Hans van den Broek September 4, 2013 at 8:43 am #

  De klassieke verdediging van dubieuze leiders. Het is een samenzwering! Van Amerika natuurlijk, dit keer omdat ze de Unasur wilden laten mislukken. De feiten zijn dat baby Bouterse een veroordeeld smokkelaar en wapenhandelaar en wellicht dief is, dat papa Bouterse veroordeeld is in Nederland, door Frankrijk een aanhoudingsbevel tegen papa Bouterse is uitgevaardigd, en dat de VS hem verdenkt van drugshandel en Suriname als narcostaat en bron van ander kwaad ziet..

  De reactie van Bouterse op deze zaken is dat Suriname geen vrienden meer mag zijn met Nederland, zich aansluit bij een blok, de Latijns-Amerikaanse landen, waar het niets bij te zoeken heeft, behalve dat het in ook Zuid-Amerika ligt, verkeerde vrienden zoekt, en tenslotte nauwe relaties aanknoopt met China. Suriname, de muis die vriendjes wordt met de kat, die hem gaat opeten.
  Dat allemaal omdat Bouterse in het nauw zit en zijn eigen belang boven dat van Suriname stelt.

  Het probleem van Suriname is de kleine bevolking, die gemakkelijk met emoties te bespelen is, “Nederland en Amerika zijn jaloers op ons en willen onze natuurlijke hulpbronnen wegroven”, een geïntimideerde pers die van nature de verdediger van de democratie en rechtvaardigheid zou moeten zijn, en gebrek aan een gezaghebbende elite. Die zijn allemaal naar elders vertrokken of houden hun mond. Populisme, nepotisme en corruptie regeren Suriname.

  Hoe zal het verder gaan in Suriname? Het land wordt door de VS scherp in de gaten gehouden en de bewegingsvrijheid van Bouterse en zijn kliek wordt steeds kleiner. In het filmpje hierboven zien we een vermoeide oude man, die moeilijk uit zijn woorden komt maar die niettemin de indruk wekt de zaken nog wel in de hand te hebben, echter, voor hoe lang nog?

  Bouterse heeft nog steeds macht maar hoeveel gezag heeft hij nog? Baby Bouterse als opvolger is nu even uit zicht, maar andere ambitieuze jongeren, zoals Brunswijk dagen hem uit. Hoe lang zal Bouterse die druk nog kunnen weerstaan? In hoeverre zijn die troonpretendenten zelf niet verstrikt in corruptie en criminaliteit? Bovendien, wat heeft dit soort lieden Suriname te bieden?

  Ten tijde van de onafhankelijkwording van Suriname stond in St. Laurent in Frans Guyana op de muren gekalkt: “NON A L’INDEPENDANCE!”. Waarschijnlijk zijn ze daar, met het oog op Suriname, nog lang niet van gedachten veranderd.

  N.b.

  Omdat Hans van der Broek hierboven schrijft: “…ambitieuze JONGEREN, zoals Brunswijk…” dan kán het niet anders, dat deze reactie van Hans van der Broek, de oud-minister van Buitenlandse Zaken is!!


  Maak melding

 17. Nu is het duidelijk waarom Bout een rood hemd aan heeft.Hopelijk is het niet het doekje waarop de Amerikanen gaan stormlopen straks.Voor zeker komen ze hem halen!!!


  Maak melding

 18. Allemaal gelul niemand komt onze president halen. Wordt tijd dat alle partijen in su opgaan in het ndp. Met 500.000 inw is 1 partij meer dan voldoende. Geen gekibbel meer. Wij staan achter onze president .


  Maak melding

 19. Forumleden,
  Why do you waste your time with people like Parbo c.s? Er zijn recent artikelen verschenen in internationale dagbladen in de USA en in Venezuela. Het artikel vanuit Venezuela zet de hele criminele contacten van Dino uiteen welke lopen van wapenhandel en drugssmokkel. De Times heeft foto’s gepubliceerd hoe de Bouterse familie en de CTU de marrons als slaven gebruiken op de goudvelden van Suriname. Maar, de grootste schande van dit geheel is het feit dat DDB deze hele zaak een scenario noemt. Wel, als het zo is, sluit dan de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Kondremang, er zouden in 2015 geen verkiezingen komen, want DDB zou met de wapens en het drugsgeld van Dino rustig een “Staat van Beleg” afkondigen. Laat Irvin Kanhai nu afreizen naar Manhatten om de rechter in het proces te wraken om zo de rechtsgang te vertragen. Ha ha!


  Maak melding

 20. Dinootje zit in een celletje in New York.
  Hij mag bellen naar een advocaat maar heeft er nog geen.
  Hij belt eerst papa en die zegt: Dino,Kanhai die cokesnuifende ADHD praatjesmaker zit in het PCS.
  Vervolgens belt Dinootje Brammetje Moszkowicz,maar die deelt hem mede dat hij geen advocaat meer mag zijn vanwegen zwart geld.
  Ten einde raad belt Dinootje de advocaat van de duivel.
  Deze raad hem aan om veel vaseline en condooms in te slaan.


  Maak melding

 21. Nou praatjes van Ray-Roy-alle tegenstanders van de NDP die snappen of willen het niet snappen wie heeft Suriname meer kwaad aan gedaan dan wie wat dan ook verdeel en haat onder ons surinamers meer mensen in SU vermoord dan wie dan ook mishandeld gehakt en verbrand ik hoor jullie niet en heb jullie ook nooit gehoord en wie bepaald met welk land Su in zee mag en welk niet waarom niet met China wel met India ook niet Afrika wat heeft Amerika met ex president van Panama gedaan waarom is er niet wereld wijd laten weten wat er gebeurt is en waarom want dat mocht niet wie heeft wat van zijn proces gehoort of gezien NORJEGA WAAR BENT U ik zeg niet SU is goed maar komt en is wel beter dan kolonie tijd en NPS VHP een land als baby gaat kruipen voor het loopen maar nu al een kleuter van zeg maar vijf die niet liep door te doen van buiten SU en mensen die wachten op buiten SU en niet eens een paar landen nee zich blind staren op een land en dan moet je kruipen ook anders krijg je niks dat zijn pas net honden voor de mensen die hier anderen hond noemen wij weten met zn allen als een derde wereld land niet dans naar de pijpen van het westen je sowieso aan de duivel geleverd bent dus vooral Henk Koos Henkes en Henk molenaar ik denk dat het nazaten van Hitler zijn dus graag graaf in eigen stront en niet in van een ander dank u


  Maak melding

 22. @ Parbo

  quote

  Allemaal gelul niemand komt onze president halen. Wordt tijd dat alle partijen in su opgaan in het ndp. Met 500.000 inw is 1 partij meer dan voldoende. Geen gekibbel meer. Wij staan achter onze president .

  unquote

  Parbo, als de Amerikanen landen in Suriname om Bouterse op te pakken, dan ben jij de eerste die naar zijn HOL rent en 50 jaar later pas weer eruit kruipt !


  Maak melding

 23. Beste Engel, Geciteerde Hans van den Broek is NIET de ex-minister van Buitenlandse zaken van Nederland. Het is gewoon de naam die mijn ouders mij hebben gegeven. Omdat als je die naam googled je bijna een miljoen hits krijgt vond ik het niet nodig een pseudoniem te gebruiken om anoniem te blijven.

  Het is ook zeer onwaarschijnlijk dat de ex-minister op forums, welke dan ook, zou reageren. Die heeft andere wegen om zijn mening kenbaar zou maken als hij dat zou willen. Wat hij niet wil, want hij is een diplomaat en die hebben geen mening.

  Ik vind het wel aardig dat je mijn reactie hier plaatst. Bedankt.


  Maak melding

 24. Michael 30 jaar geleden zouden de amerikanen ook komen. Volgens mij heb je te lang boven die poeder doos van je gehangen. Nederland zou ook komen. Su zou geboycot worden . Allemaal doem scenarios. Bouterse is president en daarmee moet je dealen net als die andere fronters. Bouterse wordt breed gedragen door het volk. Jullie fronters zijn allemaal lakeien van de wit mangs zgn redimusus.


  Maak melding

 25. @Dillip Ramlakhan (15.40 uur)…
  …advocaat EDDY HOOST en oud-minister van Defensie & Justitie was de OOM van Romeo Hoost!!

  Bij deze typ je maar wat, en zijn jouw opmerkingen onjuist en daarom verder onbetrouwbaar!!!


  Maak melding

 26. Geachte excellentie Hans van der Broek (@Níet de minister, dus)…

  …dat deze naam waarschijnlijk net zo vaak voorkomt als ‘Piet van Dijk’ of ‘Jan de Jong’ deed me al dit vermoeden postvatten!!
  Maar vanwege uw opmerking over Brunswijk als “ambitieuze JONGERE” was de gedachte aan een aanmerkelijk OUDER persoon al snel gemaakt… of bent u nu gekwetst??
  Al met al hartelijk dank voor uw respons & succes met de verdere acties in deze…

  M.vr.gr. Engel!


  Maak melding

 27. @ Parbo

  Nu de bodem van de schatkist in zicht is, gaat de SLM binnenkort weer een vrachtdienst onderhouden Amsterdam-Paramaribo.

  Geen toeristen meer, alleen maar pakketten met blikjes sardien in tomatensaus.

  De Surinaamse rivieren en kreken zitten vol vis, maar de Surinamers zijn veel te lui om het zelf te vangen, dus sturen wij het maar voor jullie. Zielig he ?


  Maak melding

 28. Wat voor steun kan deze Maduro aan Dino geven? Maduro, je kan geen moer,want onze Crimineel wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf!!

  Of zou Maduro toch overwegen commando`s naar de USA te sturen om Crimineel Dino te bevrijden.

  Maduro, geef mij een brick met je steun geven, hor

  Maduro, je kan wel emotionele steun geven aan Dino door een potje te gaan janken wanner de uitspraak van de Jury daar is.

  Maduro kan onze Crimi-pres dan lekker gaan troosten na deze uitspraak. Dino you are guilty , you are sentenced to prison FOR lIFE, HAHAHAHAHIHIHIHI


  Maak melding

 29. @henkes (15:35)
  Maduro slaapt regelmatig in de grafkelder van Chavez en hij krijgt wel eens bezoek van Chavez in de gedaante van een vogel.

  De president krijgt nu ook wel eens bezoek van een Americaan met zoontje in de gedaante van een vogel maar dan in een kooi.
  d.


  Maak melding

 30. @ roti

  Of Aruba en de Nlds Antillen onafhankelijk zijn van Nld en geen belastinggelden van de Noordzee ontvangen, wil ik zien hoe goed ze het werkelijk doen.


  Maak melding

 31. die rode hemd heeft desi uit het graf van chavez meegenomen.
  ——–
  hij desi geloofd,dat hij dino een ,,eerlijk,, proces zal krijgen aldaar in new-york..

  vraag is,,hadden de 15 vermoorden op 8-12-1982 ,,op de vlucht dood geschoten in een kamer in fort-zeelandia ook een ,,eerlijk proces ,, gekregen..

  volgend mij niet,,die waren staand rechterlijk aan handen en voeten gebonden dood geschoten en niet op de vlucht..

  eerlijk proces voor een drugs crimineel,die over de hele wereld bekend staat,moordenaar in chinezie kondré in een goud veld die djoeka heeft dat zelf gezegd..

  over coke hoef je niks meer te zeggen algemeen bekend..

  die jankies zullen een goed gebalanceerd oordeel vellen..

  time will tell..


  Maak melding

 32. De belastingbetaler mag er weer voor op draaien. Wagelijk.
  Ook 2 Unasur president staan garant met juridische adviseurs om Dino vrij te krijgen. Waarschijnlijk Maduro en Morales. Iets anders kan ik niet verzinnen. Vandaar die rode shirt.

  President Bouterse zegt dat vanuit Suriname er met alle rechtsmiddelen gekeken zal worden hoe zijn zoon juridisch bij te staan. Hoe de rechtshulp vanuit Suriname en die van de twee Unasur-presidenten eruit zal zien, heeft de president niet in details uitgelegd. “We zullen er bovenop staan”, garandeert hij. Bouterse zegt evenwel dat hij elke uitspraak die volgt op de arrestatie van Dino, zal respecteren. Bouterse reageerde laconiek op de actie van de Amerikaanse ambassade in Paramaribo, die meteen na de arrestatie van Dino de veiligheid van het gebouw en het personeel opvoerde. “ Ik wist niet dat ze veiligheid hadden, laat staan dat ze deze hebben opgevoerd en waarvoor. Ik weet wel dat twee presidenten van Unasur zonder beveiliging in Paramaribo wilden wandelen”, merkt de president op.


  Maak melding

 33. Je houdt je @Dillip Ramlakhan nu koest, maar ik zou weleens willen horen (en zien) wat je te zeggen had, wanneer je midden in Goma/Congo of Damascus/Syrië gedropt zou worden:
  Tussen al die zwaarbewapende chaoten, vol met dope & drank…

  “Nee, nee… ik hoor hier niet!! Ik weet van niks!! Sta aan jullie kant!!!”

  BÁMM!!! Bámm! bam… bam… ( )

  KUTVOLK… om zó te denken!


  Maak melding

 34. @Koos… …in navolging van de abrupte uitzetting van de Cubanen op 25 oktober 1983 uit Suriname, wordt binnenkort de Chinese ambassadeur gesommeerd het land terstond te verlaten.
  Daarvoor in de plaats wordt Paramaribo straks niet meer ‘MAOribo’ genoemd, maar ‘MADUROdam’…


  Maak melding

 35. @ Koos
  Je hebt twee uitstekende vragen gesteld. Indien Nederland de arrestatie verricht had, zou de Nederlandse zaakgelastigde wel op het matje geroepen worden. Laat men die grap met die Amerikanen uithalen. Verder, laat DDB Chas Mijnals en Kanhai naar Amerika sturen om Dino bij te staan. Dino zit er al, hij volgt.


  Maak melding

 36. Dat Bout nu lijden moet,geeft een goed gevoel.Misschien een beetje gemeen van mij.Maar als ik aan denk wat voor leed hij ons toebracht heeft met zijn coup,de avondklok,de dromen die nooit meer waar gemaakt kon worden,de penarie waarin we kwamen door zijn toedoen dan kan ik niet anders.

  Kanhai kan Dino gaan bijstaan.Moet hij de stier meenemen[met diplomatiek paspoort] en ook Panka.De exceptie van Kanhai moet zijn dat een regering geen misdaad moet cre-eren om een bewezen crimi er in te luizen haha.En Panka moet voor een waarheids commissie pleiten hihi.Als het Kanhai en Panka niet lukt zo als in Sur.mag de stier ze hebben.


  Maak melding

 37. Wat voor een rol van betekenis valt er te spelen voor een figuur als Maduro, terwijl ze hun Eigen problemen niet eens op kunnen lossen, die caricom landen maken 1 grote denkfout, en dat is dat Amerikanen geen grappen maken betreffende drugs en wapenhandel, en zijn niet voor niets in oorlog met Mexico aangaande drugssmokkel, en ook zoontje Dino zal er aan moeten geloven, opgeruimd staat netjes, en hopelijk volgt zijn oude heer ook snel, want die is helemaal een opstakel voor de vooruit van Suriname.


  Maak melding

 38. Beste Engel!, uhhh denk dat de soep niet zo heet wordt gegeten. Een chinees uitzetten betekent eerst afrekenen em geloof me, deze lui komen ook Desi halen.

  Verwacht wel een HSL verbinding tussen Caracas en Paramaribo. Wel te verstaan directe luchtbrug tussen Venezuela en Paramaribo als die er al niet is. Import en Export van goederen 🙂 Vul de rest zelf maar in. Verdomd handig als de slager zelf haar vlees mag keuren. De zaken van Dino worden gewoon voortgezet, weliswaar op een laag pitje, maar het is business as usual. Immers de kartels accepteren geen NEE, dat moet Bouterse onderhand wel weten. Ook de FARC wacht op haar speelgoed. En ze weten allemaal Desi te vinden. Dada en Co zitten in de val. Deze lui zijn allemaal chantabel. Reken er maar op dat sommige mensen een dubbele boekhouding op na houden. 1 email naar Washington en het is gedaan.

  Ik ga ervan uit dat Dino zijn scheur opentrekt. Immers het life time of een paar jaar cel. De man heeft 14 koters en die wil hij ook zien opgroeien. Hij gaat pappie verlinken. Als 1 schaap over de dam wijzen ze elkaar straks aan.


  Maak melding

 39. Leuk artikel gevonden van 28 maart 2013.

  Als je het leest, zou je moeten weten dat er actie aan zat te komen. Maar ja, als je zolang in alle vrijheid drugs en wapens kan verkopen, denk je dat je almachtig bent en wordt je laks.

  “”De Verenigde Staten laten zich kritisch uit over het antidrugsbeleid dat wordt gevoerd door de regering van Desi Bouterse, de president van Suriname. Er zou bewijs zijn van drugsgerelateerde corruptie tot op het hoogste niveau, moedwillige belemmering van justitie en politie bij onderzoek naar drugszaken en gebrekkige wetgeving.

  Dat stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een recent, jaarlijks rapport waarin het de drugsproblematiek wereldwijd in kaart brengt. Het werd voor publicatie goedgekeurd door het Amerikaans Congres.
  Rapport wijst ook op drugsveroordelingen Bouterse en Brunswijk

  Volgens de Amerikanen wordt vanuit Suriname op grote schaal drugs verscheept naar Europa, Afrika en – in mindere mate – de Verenigde Staten:

  “De regering-Bouterse heeft publiekelijk verklaard drugssmokkel te zullen aanpakken. Drugsgerelateerde corruptie, bureaucratie en gebrekkige wetgeving zorgen er echter voor dat drugssmokkelaars amper worden opgespoord en vervolgd.”

  In het rapport – waarin geen bewijzen voor de beschuldigingen worden aangedragen – wordt ook gewezen op de drugsveroordelingen van zowel president Bouterse als van coalitiegenoot Ronnie Brunswijk. Verder wordt de afwezigheid van zowel radarsystemen als een kustwacht aan de kaak gesteld:

  “De Verenigde Staten dringen er bij Suriname op aan om grote drugsorganisaties te ontmantelen en de internationale samenwerking te verbeteren.”

  Oppositie: zorgwekkende ontwikkeling

  De oppositie ter plekke reageert alvast scherp. Oppositielid en voormalig justitieminister Chandrikapersad Santokhi verklaart tegenover Novum:

  “De ineffectieve bestrijding, slechte internationale samenwerking en corruptie zijn een heel zorgwekkende ontwikkeling. De afgelopen jaren werden wereldwijd grote drugsvangsten uit Suriname gedaan. We wachten nog steeds op de eerste arrestatie. Alleen de kleine bolletjesslikkers worden actief opgespoord”

  Dat Suriname onlangs besloot te participeren in een antidrugsprogramma van de Verenigde Naties, wordt door Amerika wel als een eerste positieve stap gezien. Ook de aanname van een nationaal antidrugsplan door het parlement en nieuwe wetten die het witwassen van geld moeten tegengaan, worden toegejuicht.

  Het kabinet van Desi Bouterse was niet bereikbaar voor commentaar. De ambassade van de Verenigde Staten in Paramaribo wil verder niet ingaan op de publicatie.””

  Ze wilden niets zeggen want ze wilden DiDiBri en consorten niet wakker make.

  @ Parbo:

  Ze zijn Noriega gaan halen in Panama. En jij denkt dat het in Suriname moeilijker is?

  Weet je wat Panama nu zingt?

  “SAN NA JOE BANABON,
  SAN NA JOE BANABON,
  DI BIGI WINTI WAI, A TROWE MI KANKANTRI”

  😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

  En Parbo, waarschijnlijk zit je hoog en droog in Nederland en kom je om de 10 jaar met vakantie, maar ik kan je vertellen dat elke jongen vanaf 10 jaar die tussen 1989 en 2000 op Geyersvlijt woonde Dino kent en weet wat hij verkocht. Dino was er trots op en deed niet eens moeite om het te verbergen!!

  Té ie no sab’sanie, j’é tan lek agoe!!


  Maak melding

 40. @Ray woensdag 3 sept 2013 om 15.38 uur.
  Ray precies dat,dat je zegt/schrijft bedoel ik wanneer ik zeg DiDiBrie gaat zichzelf opsluiten.Ray a k’ba djing.Hier tegen(U.S.A) is geen enkel Limboverhaal opgewassen.DiDiBrie mag abie 10 x Bimbo in een(1) neks no jepie tegen de amerikanen.Dinohnohnoh fasie a tang fasie en als DiDiBrie teveel zannnnnnikt wordt ook hij opgepakt.Dan kan er geen enkele djoeka vrouw bij(toen de mariniers in Su waren en DiDiBrie spoken bij dag zag) DiDiBrie voor de deur kwamen staan om DiDiBrie te beschermen.Te ding ameerkang klarie na go au moes foe go.Trouwens als dat moment daar is alla ding sma foe DiDiBrie o long.Ik zie die Bimbo al de studio van de SRS uit hollen of gewoon de SRS studio voorbij lopen.Je ziet hoe de partijleden hem nu al een voor een in de steek laten; hahahaaaa na 3 plurop k’ba.Sing that song wie is er bang voor de koelimang,niemand.Wie is er bang voor de blakamang,niemand.Wie is er bang voor de jampanesie de snesie en ga zomaar door.Het is steeds weer niemand die bang is voor de in Su wonende mang of vrouw. Hahaaaa,maaaarrrr wie is er (niet)bang voor de Ameerkang lalalalalllaa alle dealende DRUGSMAN in Su,vooral ingie/srananmang.Hahahaaa.Odi odi odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 41. Hahaha…..Papie Desie en zoon Dino,nu gaat de voorstelling
  beginnen.De poppen gaan dansen.die zijn in hun slaap wakker
  gemaakt.Als je een slapende hond wakker maakt,dan gaat hij
  bijten. Ai Pappie loopt toch niet zo snel,want de FARC houdt je in gaten.Nou een simpele vraag nu.
  Wat had die Dino daar te zoeken in Panama?????


  Maak melding

 42. Ik ben niet voor de NDP….maar bewijs uit betrouwbare bronnen? Er is breed hierover bericht dat er banden zijn, dat is geen breaking news toch of mis ik hier iets?


  Maak melding

 43. Maduro bood steun.

  Maduro wil natuurlijk profiteren en z’n advocaten alvast ervaring laten opdoen in het geval hij ooit aan de beurt mocht zijn.
  Dino moet maar gauw een cursus hypnose gaan volgen zodat hij de juryleden nog kan beinvloeden. Anders ziet het er niet best uit voor hem.


  Maak melding

 44. Wilt u ook een diplomatiek paspoort ? Word dan crimineel net als Piet Wortel en andere vrienden van Dino/Desi. Wat een grap. We hebben het helaas over SU


  Maak melding

 45. @Glenn Pengel

  Bouta en co raken dieper verstrikt in hun Eigen net. De ene cover up volgt de andere in bliksem tempo op en ze lopen allemaal uit op een fiasco!!
  Echt ,ik zie het einde al naderen voor deze ndp regering!


  Maak melding

 46. @Medusa

  Glenn Water en ik ,Ray,zijn 2 verschillende personen maar met hetzelfde doel!!
  Wij willen Suriname bevrijdt zien worden uit de bloedige en criminele greep van bouta en co!!


  Maak melding

 47. Ach ook hier mag men geen kritiek leveren bij de zogenaamde democraten, de tegenstanders van het regime die dezelde methoden als de lui van de NDP gebruiken om elke kritiek de grond in te boren?Grappig ik dacht dat zij die tegen moordenaars waren ook voor het vrije woord waren…maar neen, het is van hetzelfde laken een pak, dezelfde retoriek en dezelfde als je niet voor ons bent, ben je tegen ons. Maar als je 1 dag hier loopt te roepen dat het om domme paarse ezels gaat, kun je de volgende dag niet doen alsof je een nette beweging bent…….met goede connecties


  Maak melding

 48. @Boegroe

  SURINAME HEEFT 1 VIJAND EN ZIJN NAAM IS BOUTA!!
  Hij bouta heeft een coup gepleegd ,15 onschuldige mannen uit hun bed gesleurd en zonder pardon morsdood neergeknald,moiwana slachingen,telefoon coup,moord inspekteur gooding,bouta amnestie ,alle rampen die Suriname heeft meegemaakt en nog steeds meemaakt staat op naam van deze ene vijand bouta.Zoveel schande brengen hij en zijn criminele zoontje over Suriname!!Wij staan in het nieuws vooral nu met de aanhouding van dinootje maar niet op positieve wijze ,wij staan negatief in het beeld sinds 1980 en het wordt met de dag erger!!


  Maak melding

 49. De staatshoofd is het gezicht visitekaart en vertegenwoordig alle burgers van zijn land.Ik kijk nu naar mij sweetie sranan,de ene na de ander schandaal.

  Dat dit soort gasten nog durven mee te neuriën(woorden kennen ze niet) met het Surinaams volkslied is meer dan een schande.Enige wat ze nu kunnen doen is hun bloedgeld veilig stellen .

  Grap niet met die amerikanen.Ze weten alles wat CTU doet.
  Dus ons wijs maken dat diplomaat DINO BOUTERSE op doorreis was naar “Walt Disney” in Panama ? Koekjes brengen voor groot moeder dat geloven die amerikanen zeker.Meneer de president vertel maar dat aan het surinaamse volk wat u wilt maar die zijn ook niet dom .

  Dino,een man van kaliber (zolang zijn vader aan de macht is)zegt de president, ik citeer

  “Volgens Bouterse is zijn volwassen zoon Dino verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Hij weet niet waarmee zijn zoon zich allemaal bezighoudt. Hij is een man die 41 jaar wordt en heeft dertien kinderen.Als er transparantie moet zijn, moet u dat zelf aan Dino vragen”, pareerde Bouterse een vraag op de persconferentie”

  Wel wel wel,iemand speelt of is hier dom dommer, domst.Je hebt zoals men weet een inlichtingendienst (volksmond go skotu’s) meneer de president. Wat doen ze allemaal die lui van je? Zijn ze allemaal met hun neus aan het stofzuigen? Zoals we allemaal weten ‘sneeuwt’ het ook goed in Suriland.

  Wist men niet dat de kroonprins voor zaken moest naar het buitenland? Meneer de president,die amerikanen waren wel op hoogte van zijn komst en vlak onder uw neus, niet op de hoogte van zijn vertrek ?

  Ik vraag mij af wat voor juridische steun die twee UNASUR presidenten zullen geven.Verwacht er niet veel van ze hebben zelf boter op hun kop.

  Meneer de president u kent Noriega een ouwe vriend van u .

  http://www.zie.nl/video/algemeen/Noriega-na-bijna-22-jaar-weer-thuis-in-Panama/m1fz2fjfmtal

  Schaamte kent men niet.Men verbindt geen enkel consequentie whatsoever . Niemand stapt op.Het is altijd de schuld van een ander.Ik vraag mij af zijn dit de jaren tachtig ?

  De surinaamse pers durft zef geen kritische vragen te stellen aan betrokken personen.Men is bang bang voor déjà vu .

  Het zullen lange dagen en nachten worden voor een van de goldenboys van Suriname.

  http://youtu.be/kwGHWsMxcTQ

  http://youtu.be/pW1hazYKd5o

  De diplomaat


  Maak melding

 50. Leuk! Maduro kan de situatie in zijn eigen land niet eens oplossen, laat staan die van andere landen. Het meest criminele land van Zuid-Amerika biedt hulp aan aan het tweede meest criminele land. Deze vriendjespolitiek leidt nergens toe. We weten allemaal dat Colombia (en niet Columbia, Fadso) samen met Bolivia, Peru en Suriname tot de meest bekende narcostaten van het continent behoren. What’s new. DesPres zei het al, met de dunne ka in zijn broek” “Big Brother is watching you”.


  Maak melding

 51. Het ergste is overigens, dat minister van BuZa Lakei zich in allerlei bochten wringt en de meest flagrante leugens staat te verkondigen. Deze man is absoluut incapabel voor zijn functie. Linscheer met Limbo in gesprek in ‘Bakana Tori’. Hoe laag kun te vallen! Deze regering, met alles wat er omheen hangt, verdient maar 1 weg: die naar Santo Boma! En voor jaaaaaaren!!!


  Maak melding

 52. Die Dino heeft 14 kinderen. Dat betekent dat hij zijn broek altijd om zijn enkels heeft. Weer een characteristiek die hem tot de beste van de besten maakt. IN PRISON. Hopelijk blijft hij opgesloten tot zijn billen even groot zijn als die van Boerenveen.


  Maak melding

 53. Bouterse liegt en hij wist alles wat zijn zoon aan het uitspoken was, maar om zijn hachje te besparen speelt hij de domme, …intussen hadden wij het van hem niet anders verwacht. Vanaf 20 augustus was er al arrestatiebevel voor Dino, en het is onmogelijk dat hij het niet wist. Ook het graaien van ex-minister Abrahams was hem totaal onbekend. Wat kan die man liegen en bedriegen ,..niet normaal.


  Maak melding

 54. Beste Engel, ik ben een ouder persoon dus ik ben niet gekwetst dat je dat denkt. Ik ben zo oud dat onder anderen Guno Castelen en August Read (voorzitter Staatsolie vakbond) nog les van mij hebben gehad. Geen grap! De Revo heb ik dus van nabij meegemaakt, ik werd toen wakker van het schieten bij Zorg en Hoop en wat later bij de Memre Boekoe kazerne.

  Guno was een wat gereserveerde rustige jongen en August een vriendelijk wat nerveus ventje met een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Sukru noemden zijn klasgenoten hem. De betreurde Fred Derby en de voormalige ambassadeur van Suriname in Washington, Jack Kross, waren collega’s. Wellicht dat ze Guno geïnspireerd hebben de politiek in te gaan.

  Het was de leukste tijd van mijn leven en daarom gaat het mij erg aan het hart wat er nu in Suriname gebeurt.


  Maak melding

 55. Hallo allen, hallo GMAP:

  Wat is nou erger?

  Als we erop letten wat Nederland allemaal met gekleurde mensen uitspookt dat is dat diep triest te noemen.
  Kijk maar naar de rechtspraak waarbij je op voorhand al veroordeeld bent door de Nederlandse rechter als je een kleurtje hebt.

  Jullie hebben zelfs het onderzoek gedaan en dat zie ik hier niemand schrijven. maar waarom eigenlijk niet?

  Wat Bouterse doet weegt ten opzichte van de zwaarte niet op tegen de mensenrechten schendingen door Nederland.

  We leven in 2013 en tot de dag van vandaag weet ook minister Opstelten die aangeschreven is, dat gekleurde mensen in beginsel worden gediscrimineerd.

  Dus AUB mensen, laten we maar eerst kijken naar de wantoestanden en discriminatie in Nederland.

  Nederland wil altijd het voor het zeggen hebben he, maar wat is nou drugs en wapenhandel, legaal of niet…….laten ze kijken naar de mensenrechten.

  Mensen, nogmaals, we leven in 2013 en de discriminerende praktijken door de rechtspraak worden gewoon doorgezet.

  Het is nog net niet dat je naar de strafkamp moet om vergast te worden omdat andere landen zich mee zouden bemoeien, maar pluis is het hier niet.

  Zij die mij tegenspreken wil ik graag een kijkje geven in diverse dossiers. Contact me via deze site.

  Ik praat echt niet goed ten aanzien van de zaken van Bouterse en zoon Dino, maar we moeten wel eerlijk blijven.

  Velen hebben geen ander keus, velen willen graag terug naar Suriname, maar hoe en wat moeten ze daar dan doen?

  Dus laten we ons in Nederland ook door de rechtspraak vernederen.

  Waarom worden uitspraken gedaan met aanzien des persoon?


  Maak melding

 56. @Newway…Maw.. laat maar gaan. Is het dat wat je zegt. want dan is het helder dat jij vergelijkingen doet teneinde een ieder te laten lopen, goed of kwaad..Zeg t maar wijsgeer.


  Maak melding

 57. @Newway

  ja maak ze eens wakker. Ook ik praat de praktijken van Bouterse niet goed. Maar veroordeeld worden op basis van je huidskleur is erger dan alles wat Bouterse doet of gedaan heeft.

  Lees dit :
  http://sioweb.nl/ook-discriminatie-bij-rechterlijke-macht/

  Als er een land in de wereld is die andere landen wil opvoeden en zelf de regels met de voeten overtreedt dan is dat Nederland.

  Kijk naar de familie Gumus, en kijk naar zovele andere gezinnen die bijvoorbeeld uitgezet zijn, heeft Nederland daar rekening gehouden met de rechten van het kind?

  Neen, want alles wat gekleurd is, is ook bij de rechtspraak in Nederland geen mens maar beest!

  En als Bouterse maar iets doet, dan trekken we onze bek wel open.

  Nederland Pedoland nummer 1, ook onder de rechters, neem maar een kijkje op Peter R de Vries!

  Ik hoop dat ze hier snel de wet invoeren doe hun pedo’s onmogelijk maakt om kids in het buitenland te misbruiken.

  En kijken ze naar de vader van onze koningin?
  Corruptie all over, haar vader wordt echt niet vervolgt geloof me want zo onafhankelijk is de Nederlandse rechtsstaat en de misselijk OM. Allemaal vergeten hoe Rishie koelbloedig vermoord werd en justitie het rechtvaardigde door leugen over die jongen te verspreiden dat hij crimineel zou zijn etc?

  Surinamers, wordt eens wakker in Nederland


  Maak melding

 58. @ de Waarheid…ik snap je punt ,maar dan ook weer niet. WAT LEG JE UIT. SURINAMERS WORD WAKKER. LAT BOUTA MET RUST, WANT PEDO IN NEDERLAND EN KONING EN FAMILIE GUMUS IS ER OOK?? is het dat wat je zegt?? zie je niet dat je stront zegt. We moeten ALLE misstanden aanpakken, ongeacht kleur. Houd toch je bek over kleur. niet omdat de een niet goede is en ongestraft, moet de andere ook ongestraft blijven. dat is een verkeere presedent. Ik ben t eens dat NL z\n gore smoel dient te houden ,maar dat onstaat geen enkel ander LAND ( ook niet Su) om ook HAAR misstanden aan te pakken. Zo met je het zien en niet itten vergelijken als een mars. Schiet je niks mee op!


  Maak melding

 59. Trouwens, opeens zijn er 2 waarheiden. He zoek je eigen naam man. Ik ben het die plausibele dingen zegt. zie hier : de Waarheid…ik snap je punt ,maar dan ook weer niet. WAT LEG JE UIT. SURINAMERS WORD WAKKER. LAT BOUTA MET RUST, WANT PEDO IN NEDERLAND EN KONING EN FAMILIE GUMUS IS ER OOK?? is het dat wat je zegt?? zie je niet dat je stront zegt. We moeten ALLE misstanden aanpakken, ongeacht kleur. Houd toch je bek over kleur. niet omdat de een niet goede is en ongestraft, moet de andere ook ongestraft blijven. dat is een verkeere presedent. Ik ben t eens dat NL z\n gore smoel dient te houden ,maar dat onstaat geen enkel ander LAND ( ook niet Su) om ook HAAR misstanden aan te pakken. Zo met je het zien en niet itten vergelijken als een mars. Schiet je niks mee op!


  Maak melding

 60. @ De EX waarheid, want iemand steelt namen hier

  Wat een doorgedraaide ezels zijn jullie met elkaar. Wat niveau.

  Ik oordeel niet over het al dan niet aanpakken van strafbare feiten. Fout is fout. Maar de waarheid mag toch gezegd worden?

  Mijn mening is feitelijk onderbouwd op basis van Surinaams eigen onderzoek. Feit is dat het even leeft en daarna inzakt, je hoort niemand meer over discriminatie door de Nederlandse rechtspraak. Wat is nou erger? Nog steeds de baas over gekleurde mensen spelen en hun benadelen omdat ze een andere kleur hebben of wapenhandel en coke?

  Nou sorry hoor, maar discriminatoire zaken en in dit geval door de blanke rechters vind ik iets wat gewoon niet kan en een misdaad tegen de menselijkheid. Gelijke rechten, mannen en vrouwen kennen we in Nederland. Maar kennen we gelijke rechten van blanken en zwarten in de rechtspraak?

  Hiermee moedigen de rechters de blanken aan te discrimineren.

  Waarom denken jullie dat vele gekleurden zo verbitterd zijn in Nederland en alsmaar pakken wat ze kunnen pakken? Door Bouterse? Nee hoor, la me niet lachen….. ze keren zich tegen de maatschappij wat psychologisch verklaarbaar is. Maakt niet uit wie je bent, wat je doet, je bent gekleurd en daarom ben je en blijf je minderwaardig in Nederland.

  Houdt het koel en luister naar dit liedje!

  http://www.youtube.com/watch?v=bM3-JGAW2KQ


  Maak melding

 61. Donderdag 5 september 2013 om 12:52 uur, door Dewaarheid

  NB

  Binnenkort zet ik wat uitspraken online mogen jullie zelf zien wat er aan de hand is in Nederland!. Rechtbank Alkmaar is de topper

  Hallo,hier,
  wij hebben al problemen genoeg en onze handen vol met het criminele duo papaatje en zoontje bouterse!

  Onze Rechtsgang is stuk..de rechters bangerikken…..
  Please,ga je dingen over Nederland liever publiceren in de nederlandse kranten!


  Maak melding

 62. Wel opvallend is dat dominee STEVE MYE aka speciale gezant van de duivel niks van zich laat horen.Of zal hij ook deel gaan uitmaken van Dino’s ‘Dream Team’ of Lawyers.

  Er zijn al twee UNASUR presidenten die volgens president Bouterse juridische steun aanboden voor zijn zoon en CTU-topman Dino Bouterse.

  Meneer de president tuurlijk was UNASUR een succes volgens U. Toen uw zoon werd gearresteerd waren al die staatshoofden al in Suriname.Met kromme tenen ging men met u op de foto. Zeven van de negen staatshoofden wisten niet hoe snel en letterlijk vliegend vlug(cht) Suriname moeten verlaten.Ja, met zo’n een president wil je niet gezien worden.

  Vergeet een ding niet meneer de president, Gaddafi Mubarak Charles Taylor om maar een paar op te noemen.Die hadden ook een hoop politieke vrienden wereldwijd .Het waren uw helden.Waar zijn ze vandaag de dag ?

  Ik heb een woord voor u,ga maar genieten van uw tig klein kinderen en neem ze elke zondag mee naar de kerk van dominee STEVE MYE,speciale gezant van de duivel.Move over. NEXT !!!!!

  De diplomaat


  Maak melding

 63. @ Rechtbank Alkmaar is de topper :

  Rechtbank Alkmaar geeft criminelen een diplomatiek paspoort
  Rechtbank Alkmaar vernietigt de Surinaamse jeugd met coke
  Rechtbank Alkmaar heeft Dino gevraagd 200 kilo coke te leveren en hem uitgenodigd naar Panama te komen voor overleg (de reeds geleverde 10 kilo was van zeer goede kwaliteit)
  De Rechtbank Alkmaar heeft Dino een ticket bezorgd
  De Rechtbank Alkmaar heeft Dino benoemd bij de CTU en heeft hem daarna op staande voet ontslagen
  De Rechtbank Alkmaar heeft de Surinaamse veiligheids-dienst in slaap gesust (of slapen die constant)

  Suriname bestaat nog ! (helaas zonder Grondwet)


  Maak melding

 64. @ De waarheid terwijl jij vergelijkingen zoekt en verongelijkte zaken nast mekaar legt, om je gelijk te halen, zoeken wij wel echte oplossingen goed? Succes. Verbeter de wereld, begin bij je zelf, en wijs niet op anderen. ik zei ook niet dat NL betere rechtsgang heeft, maar wat wil je dan? Nu conform deze staat van dienst gebruiken om Dino en wie dan ook aan te pakken. Of wil je gratie op basis van alle voorbeelden die je noemt. wat wil je precies. Wij mogen EINDELIJk zeggen wat we denken.En NIET oonder het tapijt vegen. ALLE ( LEES ALLE) misstanden moeten woren aangepakt zei i. Zowel in DenHaag, London, Paramaribo etc. Maar wijzen dat het IN NL ook slecht is en niemand klaagt…Dino zit niet in NL..raar he… Dus ‘doorgeraaide ezels’??? IK ga daar niet eens op in. de minnetjes laat al zien hoe men over jou bijdrage denkt. Fijne dag.


  Maak melding

 65. Hallo lieve mensen,

  Laten we op een menswaardige wijze deze situatie verder benaderen. Ik vind het pijnlijk dat een ieder een oordeel heeft in de meest negatieve zin. Mijne mensen, laten we geen zout op de wonden wrijven.

  Uitgaande van het feit dat Bouterse niet op de hoogte was van de dagelijkse bezigheden van zijn zoon…………….

  Zijn bijna alle uitlatingen zeer pijnlijk.

  Laten we wel wezen: Je blijft van je kind houden ongeacht wat die heeft uitgehaald. De onvoorwaardelijke liefde van een vader naar zijn zoon en de pijn die deze situatie voor de vader met zich meebrengt kent een ander niet.

  Ieder ouder heeft het beste met de kinderen voor. Ik kan niet geloven dat Bouterse deze situatie gewild heeft.

  Laten we uit het beste van de mens uitgaan, we hoeven niet de oordelen, daartoe is onze Lieve Here Jezus de machtige. De rechter zal op basis van bewijs oordelen.

  A
  Ik wens een ieder veel wijsheid toe en wens de president en alle naasten veel sterkte toe.

  Voor ieders duidelijkheid: Ik geloof erin dat de waarheid aan het licht zal komen en daarvoor hoeven wij niet te oordelen en hoeven we Dino’s dierbaren niet te kwetsen.

  lstublieft broeders en zusters, laten we niet voor eigen rechter spelen.

  Vrede op aarde!


  Maak melding

 66. @ heblief…hahahaha “en hoeven we Dino’s dierbaren niet te kwetsen.”….Wie kwetsts die mensen en hoe?? Die mensen zijn niet te kwetsen. |ZE hebben schilden aan die ze al maanden en jaren beschermd tegen zelf kritietk en eigenwaarde. Ik vind je iets te zoetsappig, qwant als er mensen gekwetst zijn zijn het de ARMEN van de bevolking, niet die lieden die zwemmen in de coke, goud en geld. beetje meer realiteit in je betoog hoor!


  Maak melding

 67. Wereldwijd heeft de aanhouding van Dino Bouterse de aandacht getrokken. Dat is logisch, want de 40-jarige Dino is de zoon van het staatshoofd van de republiek Suriname. Dat maakt de arrestatie tot wereldnieuws. Omdat het gaat om de president van Suriname, legt deze aanhouding een smet op de natie.

  President Desi Bouterse zei dat het hier gaat om een goed opgezet scenario, dat tot op de puntjes perfect is uitgewerkt. De timing kon niet beter. Vlak rond de Unasur-top vindt de aanhouding plaats. Bouterse zei gekozen te hebben voor ’s landsbelang waarbij hij als staatshoofd zijn taken heeft vervuld, terwijl hij als vader geraakt is.

  Hoewel Bouterse stelt dat hij kiest voor het presidentschap en het land op de eerste plaats komt, heeft hij de Unasur-top gebruikt om zijn ambtgenoten uitvoerig in te lichten over de arrestatie. Diverse staatshoofden hebben hun sympathie betuigt met de president, terwijl twee zelfs hun advocaten beschikbaar hebben gesteld in deze case. Ook de Surinaamse justitie zal worden ingezet, deelde de president mee.

  Als vader houdt hij zich niet bezig met de persoonlijke activiteiten van Dino, want die is een volwassen man met dertien kinderen. Dino is geen lid van de Counter Terrorism Unit (CTU), ondanks dat vader Desi als president zei dat zijn zoon behoort tot de allerbesten en daarom mede leiding hieraan gaf. Dino reisde, omdat hij zoon is van de president, op een diplomatiek paspoort, genoot diverse privileges en ontleende macht aan de positie van zijn vader.

  Terwijl er sinds 20 augustus een internationaal arrestatiebevel was uitgevaardigd tegen Dino, bleek niemand in Suriname hiervan op de hoogte te zijn. De president antwoordde dinsdag op een persconferentie dat hij geen kennis van het bevel droeg. Hoe is het mogelijk dat deze informatie niet bekend was, terwijl Suriname bij diverse internationale organisaties die zich bezighouden met grensoverschrijdende criminaliteitsbestrijding is aangesloten. Hebben deze organisaties Suriname met opzet niet geïnformeerd?

  Het is volgens Bouterse een scenario met het doel om de Unasur-top te laten mislukken. De vader, de president, weet niet waarom Dino is gearresteerd. Nu pas zal deze zaak worden uitgezocht. De fout ligt niet bij Dino en zeker niet bij zijn pa. De vinger wordt naar anderen gewezen. De Surinaamse politieke traditie volgende, zou het niet realistisch zijn om te verwachten dat de president zou aftreden. Maar tenminste had hij als ‘vader des vaderlands’ SORRY kunnen zeggen tegen het volk dat wereldwijd te schande is gezet met de arrestatie van ‘the son of the president’.

  Nita Ramcharan


  Maak melding

 68. ps. Als ‘deze vader’ niet op de hoogte was v het reilen en zijlen van zn zoon. Hoe weet ie dan dat hij 1 van de ALLERBESTEN (ooit) was en ‘waarin’ was ie dat? Kids verwekken? want dan geef ik m gelijk! Zelden hoor ik nog dat iemand 13 kinderen heeft in deze moeilijke tijd. Maar ja als je staats steun hebt van Paps,(je kunt graaien wanneer je wil en dat t liefst zonder legitieme baan v 7 tot 3 ) zet je er nog 14 kids bij. No problem…Bouterse wist en weet PRECIES wat Dino doet en deed.Daar heb je veiligheids diensten voor die jou op de hoogte brengen van zaken die jou als president kunnen schaden.Indien hij niks weet, mort ie Linscheer en de hele tering bende INCLUSIEF zichzelf ontslaan.Is een blamage!Dino ging niet naar Panama met een bromfiets!


  Maak melding

 69. Aan allen die een oordeel klaar hebben:

  Wie kwaad doet moet gestraft worden, mee eens.
  Maar wie straft degene die dit spul (drugs) laten halen naar bijv Ned, of is de verkoper alleen schuldig.
  De heler is toch erger dan de steler ?
  Iemand een verstandig antwoord hierop ?


  Maak melding

 70. Hij wijst erop dat zijn zoon een volwassen man is van bijna 41 jaar en 13 kinderen heeft, dus zelf goed in staat moet zijn om zijn eigen boontjes te doppen.

  Boi 14 kinderen hebben te verzorgen is niet je malligheid mang. Dan moet je een heel goed inkomen hebben want als je alleen maar kijkt wat AOV per maand is , 525 SRD, en deze 13 x is dan 6.825 SRD dat de kinderen minimaal kosten
  is niet je malligheid. Velen hebben dat niet een als bruto salaris.
  Wellicht kan Maduro nu ook maandelijks over de brug komen want wie heeft nu inkomen voor deze 13 kinderen?
  Of zal opa dat doen?????


  Maak melding

 71. Scenario om de opvolger van Des uit te schakelen.
  Amerikanen: Mission Completed.

  Wacht maar de rechtszaak af.
  Amerikaanse wetgeving mag geen wereldwetgeving zijn en uitspraak bindend verklaren.

  Lawyers hebben ook voor het zeggen als amerika zich een democratisch land willen beschouwen. And than you have to really proved it.


  Maak melding

 72. Wat Dino voor elkaar heeft gekregen is alvast de straf voor papa uit te zitten voordat hij Dino de nieuwe bevelhebber van SNL wordt en de toekomstige president van Suriname in 2033.


  Maak melding

 73. @Niet de minister…
  …beste Hans,

  Bijzonder om te lezen, dat ‘ding’ (zo zeggen ‘ze’ dat toch?) van 1980!!
  Vijf jaren eerder was ik ook in Suri: als (normaal) dienstplichtige bij de TRIS (kun je makkelijk uitrekenen hoe oud ík ben…).
  Zeg maar, dat ik eind november ‘het licht heb uitgedaan’: want na de Slotparade op het Oranje- c.q. Onafhankelijkheidsplein op 25 november 1975 ging ik ‘gedemobiliseerd’ nog voor een vakantie naar Brazilië.
  Eind december weer terug in de stad, en uiteraard ook nog even langs op het Prins Bernhard Kampement(Memre Buku).
  In de onderofficierenmess werd me verteld dat de gewoonlijke geldboetes -voor lichte vergrijpen- onder de Hollanders, nu al vervangen waren door lijfstraffen!!
  (De beelden van 25 februari 1980 geven dat wel enigszins weer…).

  In weerwil van(uit) een bepaalde hoek hebben de ‘Hollanders’ en ook Suri-neds zich niet meer met ‘Sranang’ te bemoeien (“no bemoei!”).
  Maar zolang vooral ook de jongere generatie geen weet heeft van de recente geschiedenis van Suriname (al dan niet vanwege desinteresse of intimidatie) verteld door ouders of leerkrachten, blijven o.a. wij deze leemte vullen: niet in de laatste plaats omdat met ons er honderdduizenden Nederlanders zijn, die Suriname om wat voor reden of achtergrond dan ook in hun hart hebben (gesloten)!
  Trouwens Hans, ben je eventueel via een LinkedIn bereikbaar??


  Maak melding

 74. Leugenaar GMAP alias Romeo Hoost, kom met harde bewijzen.Je bent gestoord, je bent psychisch ziek,Ga je trauma verwerken in de gay-club van het Nieuwfront.


  Maak melding

 75. De staatshoofd is het gezicht visitekaart en vertegenwoordig alle burgers van zijn land.Ik kijk nu naar mij sweetie sranan,de ene na de ander schandaal.

  Dat dit soort gasten nog durven mee te neuriën(woorden kennen ze niet) met het Surinaams volkslied is meer dan een schande.Enige wat ze nu kunnen doen is hun bloedgeld veilig stellen .

  Grap niet met die amerikanen.Ze weten alles wat CTU doet.
  Dus ons wijs maken dat diplomaat DINO BOUTERSE op doorreis was naar “Walt Disney” in Panama ? Koekjes brengen voor groot moeder dat geloven die amerikanen zeker.Meneer de president vertel maar dat aan het surinaamse volk wat u wilt maar die zijn ook niet dom .

  Dino,een man van kaliber (zolang zijn vader aan de macht is)zegt de president, ik citeer

  “Volgens Bouterse is zijn volwassen zoon Dino verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Hij weet niet waarmee zijn zoon zich allemaal bezighoudt. Hij is een man die 41 jaar wordt en heeft dertien kinderen.Als er transparantie moet zijn, moet u dat zelf aan Dino vragen”, pareerde Bouterse een vraag op de persconferentie”

  Wel wel wel,iemand speelt of is hier dom dommer, domst.Je hebt zoals men weet een inlichtingendienst (volksmond go skotu’s) meneer de president. Wat doen ze allemaal die lui van je? Zijn ze allemaal met hun neus aan het stofzuigen? Zoals we allemaal weten ‘sneeuwt’ het ook goed in Suriland.

  Wist men niet dat de kroonprins voor zaken moest naar het buitenland? Meneer de president,die amerikanen waren wel op hoogte van zijn komst en vlak onder uw neus, niet op de hoogte van zijn vertrek ?

  Ik vraag mij af wat voor juridische steun die twee UNASUR presidenten zullen geven.Verwacht er niet veel van ze hebben zelf boter op hun kop.

  Meneer de president u kent Noriega een ouwe vriend van u .


  Maak melding

 76. http://www.zie.nl/video/algemeen/Noriega-na-bijna-22-jaar-weer-thuis-in-Panama/m1fz2fjfmtal

  Schaamte kent men niet.Men verbindt geen enkel consequentie whatsoever . Niemand stapt op.Het is altijd de schuld van een ander.Ik vraag mij af zijn dit de jaren tachtig ?

  De surinaamse pers durft zef geen kritische vragen te stellen aan betrokken personen.Men is bang bang voor déjà vu .

  Het zullen lange dagen en nachten worden voor een van de goldenboys van Suriname.

  http://youtu.be/kwGHWsMxcTQ

  http://youtu.be/pW1hazYKd5o

  De diplomaat


  Maak melding

 77. er hangen donkere wolken boven sme,zij deze moordenaar voor de verkiezingen,hij bedoelde het voor zijn zoon en gevolg..

  moro éh doro ete,,

  ik hoop dat hij wordt opgeroepen om een getuigenis af te leggen in new-york..,enkele reis..


  Maak melding

 78. @Ray (14.07 uur)…

  ..Beste Rita,
  Leuk om te lezen, dát wel, maar waarom zo’n vlak stuk??
  Waarom gaat de journaille er niet veel meer bovenop zitten: en tijdens de persconferentie vragen aan Bevel waarom zijn zoon niet -zoals gewoonlijk met sjerp getooid- aanwezig was bij de zó belangrijke Unazuur-benoeming van pa??
  Of doorvragen over het complot-denken: Bouta jr. boekt een ticket richting Panama (n.b. hier zijn trouwens ook de overgebleven erven-Bruinsma naar toegegaan) en de D.E.A. denkt van “eventjes wachten tot die Top voorbij is… misschien komt-ie nog wel ’n keertje…”
  De doorsnee journalistiek in Suriname laat zich(zelf) weer ringeloren!!


  Maak melding

 79. Die journalisten in Suriname durven niets te vragen want ze zijn bang voor hun leven punt uit. Meer hoef ik niet te schrijven.God slaapt niet en ziet alles.


  Maak melding

 80. Wanneer de sucessen wereldkundig worden gemaakt van de Bouterse administration NDP is deze site stil en GMAP en andere redi musu’s ver te zoeken.

  Nu hebben zij slechts de start van een hagedis in hun klem die nog altijd los kan komen.

  Sranang sa wini. sondro redi musu.


  Maak melding

 81. Wat een stelletje kloot:-) akken ,die venezolanen,is het niet de zelfde zoort moordenaars bende,als die die brie’s bende met zoon kloo,e dino en vroutje 🙂 oer .ma kau:-) lo pang2×


  Maak melding

 82. desie je bent erg stil de laatste dagen,,waar zijn al

  die ,,,vijanden,,,, vandaag de daag..

  je reageert niet zo heftig meer,,vawakaaa

  of heb je last van diaréé..

  je bent toch niet van de trap gevallen in je slaapkamer..

  ik wil graag die felle aanvallen horen aan de opositie / dé vijanden..


  Maak melding

 83. Jongens doen jullie niet zo stoer met al die praatjes van jullie want als hij geen president meer is gaan jullie het voelen dan zullen die bakras op jullie hoofd zitten geloof me maar hij zal wel zijn aparte aanpak hebben maar hij heeft tot nu toe goed gedaan in mijn ogen had hij toendertijd gelijk dat jullie een ondankbare volk zijn.


  Maak melding

 84. Ogel,je laat mij lachen hahaha,jij bent die type mensen die zich door klaasvaak zand in het oog laat strooien.
  En jullie weten niks van vader en zoon bouterse af.
  Het zou mooi zijn als pappa bouterse jullie allemaal thuis bij hem in zijn prive villa op de koffie laat komen,gaan de bouterse aanhangers anders praten,jullie hebben niet te vreten en ook geen onderdak, maar blijven juichen op vader en zoon.
  Laat pappa zijn belofte waarmaken om sociale huizen voor die minderbedeelde te bouwen.
  Pappa stond zich vaak belachelijk te maken tegenover Nederland toch, laat hij dat tegenover Amerika doen no!!!!! nu is hij een zacht gekookt ei.
  Pappa had goede bedoelingen met SURINAME maar hij is naast zijn schoenen gaan lopen(jammer jammer jammer desie}
  Je had geen familie bedrijf van moeten maken.
  Als je met kinderen naar bed gaat,wordt je door ze bepist.
  Ik wil pappa wel bedanken dat hij de Surinamers hun land en geschiedenis heeft laten kennen.
  pappa bouta is mooi geweest baja,trek je terug in je villa en sluit dit hoofdstuk af. En ik ben niet ondankbaar hoor Ogel, ik laat mij niet gek maken door een dictator.


  Maak melding

 85. Ali Karamatali
  Wanneer de sucessen wereldkundig worden gemaakt van de Bouterse administration NDP is deze site stil en GMAP en andere redi musu’s ver te zoeken.

  Beste Ali: Noem eens 2 successen dan????


  Maak melding

 86. pappa zijn zoon was al veroordeeld en heeft drie jaar gezeten van de acht. dat is oud nieuws,weet ik
  Toen hij vast zat kreeg hij gewoon doorbetaald en voormalige president Ventiaan heeft dino zijn salaris stop gezet.
  dat was niet goed in pappa`s oog en hij praat niet tot Ronald.
  Oe libbie mie jerre,
  Hij maakt de zelfde fouten wat Nederland toen met Suriname gedaan heeft toch, wie brood men gegeten heeft die taal zal men blijven spreken, halleeee, voor een blanke ben ik capabel no!!! lol, opo kondre mang oeng opo!!!!


  Maak melding

 87. Waarom president Maduro die gearresteerde crimineel hulp aanbood. Is omdat het om vogels van gelijke veren gaat. Als je in ogenschouw neemt dat de minister van defensie van Venezuela als drugshandelaar bij de DEA geboekt staat. Martelly en mensen van Obiaman van Equatoriaal Guinee. En Suriname speelt met vuur, die ze niet zullen kunnen blussen! En die Amerikanen weten precies wie wiens vriend is. En juist de vrienden(landen) waar Suriname mee omgaat “diplomatiek”, noemt men in het Westen “schurkenstaten”, allemaal hebben bepaalde hooggeplaatste functionarissen in de drugscriminaliteit. De Dominikaanse Republiek levert ieder maand één of twee aan de Amerikanen uit. Zo je niet zeggen, maar dat gebeurt wel aan de lopendeband.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.