Drie parlementariërs NDP op punt van vertrek

37

PARAMARIBO, 3 sep – Frits Moesafirhoesein, parlementariër voor Desi Bouterse’s Nationale Democratische Partij, NDP, heeft zijn vertrek aangekondigd. Moesafirhoesein wil nog tot aan de verkiezingen van 2015 aanzitten. Dan houdt hij het voor gezien. Hij is de derde NDP-parlementariër die binnen korte tijd terugtrekking uit de politiek aankondigt.

Eerder meldden Charles Pahlad en Theo Vishnudatt dat ze bezig waren af te bouwen. Beiden zeggen meer tijd te willen voor ‘andere zaken’. Moesafirhoesein zegt ook het bijltje erbij neer te leggen om privé redenen. Hij wilde al eerder vertrekken, maar de partijleiding vroeg hem aan te blijven. Maar nog een gooi naar het lidmaatschap van het parlement zit er niet in. “Ik ga niet kunnen, mijn gezondheid laat het niet toe”, zegt Moesafirhoesein tegenover Dagblad Suriname.

Het beroep had meer te maken met de opvolging in het parlement. Daar de NDP deel uitmaakt van de Mega Combinatie, zou een lid van een partnerpartij inkomen. Dus werd hem gevraagd aan te blijven. “Omdat dit de partij zou afzwakken. De partijstructuren wilden niet dat ik weg zou gaan”,aldus Moesafirhoesein. Hij vertegenwoordigt het district Saramacca, waar de NDP vooral concurrentie te duchten heeft van Chandrikapersad Satokhi’s VHP.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. Het lijkt erop dat de Hindoestanen zich niet meer prettig voelen of slecht gewaardeerd voelen binnen de NDP. De NDP is dan ook geen Koelie-kampoe, niet? Wat gingen ze in de eerste plaats daar zoeken dan?


  Maak melding

 2. Heel Saramacca moet gewoon op de VHP stemmen. De VHP is geen exclusieve partij voor de hindoestanen. Iedereen moet zich bij de VHP kunnen aansluiten. Samen met de andere Front partijen gaan wij die Boutistanen een schop onder hun mars geven. 🙂


  Maak melding

 3. De Hindostaanse ratten verlaten het zinkend schip. VHP als ze bij jullie aan boord willen klauwteren moeten jullie ze op hun klauwvieters slaan, iedereen die bij de NDP onderdak gezocht heeft, is per definitie niet te vertrouwen. NDPers verraden met het grootste gemak hun partijgenoten en zelfs hun kinderen als ze daarmee hun eigen hachje kunnen redden.


  Maak melding

 4. Indien Nickerie, Coronie, Saramacca en half Paramaribo op de VHP stemt, claim ik de vorming van de deelstaat Harivart, die deze gebieden gaat beslaan. Ik neem aan dat ook de Coronianen onder een goed, rechtvaardig en eerlijk bestuur willen vallen?! Dus Nickeriemang, Coroniemang, Saramacca-famirie, stem op de VHP!


  Maak melding

 5. nu komen de zgn parlementariers met exuses voor hun, uitreden uit de niets doen partij.
  lafaards zijn het ze hebben hun landerijen en kapitalen al binnen .
  nu poolshoogte nemen bij welke partij ze binnen kunnen komen om nog meer te vergaren


  Maak melding

 6. Al deze mensen die aankondigen te vertrekken zijn stuk voor stuk huichelaars. Ze doen stiekem een gooi naar de partij die straks gaat winnen. Niets meer en niets minder……. Niemand wil door al het bedrog geassocieerd worden criminelen van het kabinet Bouterse en diens NDP Megacombinatie. Achteraf bedenk ik me dat het een zeer bijzondere megacombinatie is dat alleen bestaat uit criminelen, graaiers, moordenaars, bloedzuigers, aasgieren, een perfecte combi voor een bananen republiek!

  Wat een kiezersbedrog, wat een oplichters en stuk voor stuk leugenaars. Hun rechtstaat IDEM.


  Maak melding

 7. Hup en daar waren de racisten weer mooi gezicht zo ziet het volk wat hun te wachten staat gedachten van Hitler geen eenheid maar verdeel en haat weer naar hokjes maar zal het lukken zal SU zinken nee toch OKE DAN GOD BLESS


  Maak melding

 8. Al deze mensen die aankondigen te vertrekken zijn stuk voor stuk huichelaars. Ze doen stiekem een gooi naar de partij die straks gaat winnen. Niets meer en niets minder……. Niemand wil door al het bedrog geassocieerd worden criminelen van het kabinet Bouterse en diens NDP Megacombinatie. Achteraf bedenk ik me dat het een zeer bijzondere megacombinatie is dat alleen bestaat uit criminelen, graaiers, moordenaars, bloedzuigers, aasgieren, een perfecte combi voor een bananen republiek!

  Wat een kiezersbedrog, wat een oplichters en stuk voor stuk leugenaars. Hun rechtstaat IDEM.

  Ik roep het volk op om actie te voeren, te protesteren zodat deze regering vertrekt. Ik wil jullie niet aanzetten tot het doen van verkeerde dingen, maar besef wel dat jullie echt in de sloot zullen belanden als jullie wachten tot 2015. Ook al zal een ander partij het roer overnemen, ze kunnen niet toveren en blijft het volk voor alle wandaden van Bouterse komende 10 jaren bloeden. Geloof me mensen, ER GAAT NIETS ANDERS DAN ZAKKENVULLERIJ TOT 2015 PLAATSVINDEN.


  Maak melding

 9. NDP is geen traditionele ouderwetse partij.Het jong kader staat in de startblokken om het roer over te nemen.De NDP is geen politieke partij waar de parlementsleden 30 tot 50 jaren blijven vastplakken op de stoelen.Deze vertrekkende ervaren kaderleden beginnen het jong kader klaar te stomen om het roer van hen over te nemen.De NDP is en zal de grootste partij van Suriname blijven. De NDP is de motor achter de snelle positieve economische vooruitgang van Suriname. De oude politieke is niet in staat om Suriname welvaart te brengen.Weg met het racisme.Weg met de hokjespolitiek.


  Maak melding

 10. Naast deze 3 leden zullen er zeker nog meer volgen bij de NDP.

  Het is geen hindoestaans of negerprobleem. Maar het gaat echt om het economisch en volksbelang van het hele land voor de toekomst.

  Dit schandaal gaat de NDP heel veel stemmen en leden kosten.

  Als de ogen nu niet opengaan, dan weet ik het niet meer. Wie gelooft in het fabeltje, dat Pappa van niets afwist.

  Als Pappa lef heeft red hij zijn zoon om alle schuld op hem te nemen, volgens mij is het ook zo gegaan…

  Maar dictators kennende, a la Hitler, Saddam, Khadaffi kunnen ze hun kinderen opofferen voor de eigen ego.


  Maak melding

 11. “Dinsdag 3 september 2013 om 21:11 uur, door Dillip Ramlakhan”

  Wat een onzin!

  “De NDP is de motor achter de snelle positieve economische vooruitgang van Suriname. ”

  Lachen gieren brullen!


  Maak melding

 12. je moet je afvragen of deze regering het einde tijdperk zal halen mei 2015..

  het schip is inderdaad zinkende,velen zullen weg lopen..

  die crimineel zal met enkelingen achter blijven,tenzij hij zelf wordt opgehaalt eventueel om te getuigen en/of zitten enkel reis vsa..


  Maak melding

 13. DADA is een slechte ’s lands kassucces in tegenstelling tot Steven Spielberg,..

  heeft helemaal geen Mandela inspiratie, mist alles wat Gandhi had, kent geen naastenliefde (Moeder Teresa)
  en komt totaal niet in de buurt van I HAVE A DREAM!!

  Da waarom lopen velen hem te (hondjes) besnuffelen???

  Ai boi 🙂


  Maak melding

 14. Ja baja het wordt wat, ze hebben hun zakken gevuld en nu zoeken naar een ander partij om zich in re nestelen. Wel vhp doe je best en schop dsze ellendelingen uit je partij.


  Maak melding

 15. Stem niet op de VHP, dat is de partij van de Kulies. De kulie partij is er alleen voor de kulies. Als je niet op ze lijkt heb je niets in die partij te zoeken.

  Stem niet op kulies.


  Maak melding

 16. Ai brada…de drie zakkenvullers hebben nu het juiste
  moment gekozen om te vertrekken.A bere foeroe kaba bij
  Ndp.Nu zo gauw mogelijk aansluiting zoeken bij een andere partij om daar wat binnen te halen.Deze oplichters zijn parasieten.Ze doen niets in de DNA.
  Ai mi vrolijk Sranang a sari yere…


  Maak melding

 17. @bara Kulie beweert: De kulie partij is er alleen voor de kulies. Als je niet op ze lijkt heb je niets in die partij te zoeken.

  Bara Kulie,

  Pas dan je eigen woorden toe en zet nooit maar dan ook nooit meer een stap buiten Paramaribo richting Kwatta. Want daar zul je vooral Kulies zien en daar heb jij dus helemaal niks te zoeken. Blijf in je eigen gebied.


  Maak melding

 18. Bij de Nationale Democratische Partij is het meer een komen dan gaan. Er staan genoeg in de startblokken, die bij de Bigi Famiri willen aansluiten. Deze oudgedienden hebben hun tijd gehad. Net als de indrukwekkende Concorde.


  Maak melding

 19. Welk eerlijk mens kan onder de NDP en hun veroordeelde president echt een trotse NDP parlementariër zijn? De NDP heeft helaas niets van gebakken behalve misschien hete lucht.
  Sommige van hun misbaksels zijn:
  president amnestie
  Somo
  Brunsie
  Prof dr ir mr drs ing Pinochio Abrahams
  Minister laken van buitenlandse zaken
  Minister belfor die niets weet wat de zoon van de president uitvoert.
  viaducts
  18000 huizen
  etc etc


  Maak melding

 20. Na de verkiezingen in 2010 is voor de kiezers van de coalitie-partijen niets te halen trots de hoge verwachtingen terwijl de parlentariers en partijtoppers zich flink hebben verrijkt.
  Nu dat er niets meer te halen valt verlaten ze de partij.
  Ze voelen al de ondergang in 2015.
  De kiezers moeten op hun hoede zijn om nog eens voor 5 jaren te worden misleid.
  Kies dus bewust voor een goede en betere toekomst.


  Maak melding

 21. De heren maken plaats voor andere vooruitstrevende Surinamers en als er drie gaan komen er zes bij. de commotie van de redimoesoe is dus in het geheel onbegrijpelijk.


  Maak melding

 22. ZE MOGEN ALLEMAAL OP HOEPELEN, IK ZAL ZE NIET MISSEN,GENOEG GELD GEMAAKT EN VERDIEND. GEEFT EEN ANDER DE KANS OM OOK GELD TE VERDIENEN ZONDER NIKS TE DOEN IN HET PARLEMENT. ER IS NOOIT QUORUM , DUS WAT WIL JE….


  Maak melding

 23. Ik ga nu een liedje van LIEVE HUGO spelen hoor:

  MI BOI TIDE MI O GO GJI WANG WROKO FOE DOE, JOO MANG DOEING??? JAA JAAAAA, JAAA NA SOSOOOOOOOOOOOOOOOOO???????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.