Bouterse: “We gaan ermee moeten leren leven”

125

PARAMARIBO, 3 sep – “Het is niet prettig voor de mensen, maar ja het is zo, ze gaan ermee moeten leren leven.” Dit zegt president Desiré Bouterse over de wijze waarop zijn familie omgaat met het gebeuren rond de aanhouding van zoon Dino. Voor de rest is het afwachten op de procesgang in de Verenigde Staten. Als het mogelijk is, zal er juridische bijstand worden geboden.

“Laten we hopen dat er een goede rechtsgang gevoerd wordt, ik geloof in een eerlijke rechtsgang”, zei Bouterse tijdens een persconferentie(FOTO). Hij bespeurt overigens een zekere berekening bij het wereldkundig maken van de aanhouding. Die was net voor de aanvang van de top van de Unie van Zuid-Amerikaanse staatshoofden. “Ik zou het niet beter hebben gekund”, aldus Bouterse. Hij is blij dat de top in Paramaribo er niet door beïnvloed is geweest.

Volgens het staatshoofd was de Unasur-top een succes. Het was ook zo bedoeld. Dat was dan ook de reden waarom hij er de voorkeur aan gaf zich “volledig te concentreren op het algemeen belang van Suriname.” Hij gelooft in een eerlijke procesgang en wil daarom de ontwikkelingen rustig afwachten. Volgens de Amerikaanse justitie wordt Dino Bouterse verdacht van drugssmokkel. Hij is in Panama aangehouden waar hij zich naar toe begeven had met een diplomatiek paspoort.

125 REACTIES

 1. “Als de rechter een uitspraak doet, ben ik de eerste die daarvoor het hoofd buigt”, aldus Bouterse.
  Laat zien dat je het meent, DDB, en ga in Nederland je straf uitzitten.
  Zo niet, dan is ook dit een holle frase.


  Maak melding

 2. Heeft de houder van een diplomatieke paspoort recht op juridische ondersteuning van de staat (een advocaat), ook indien hij gekkigheid heeft uitgehaald als prive-persoon?
  De Amerikanen gaan natuurlijk de zoon uithoren over de activiteiten van de vader! Indien de zoon doorslaat, dan wordt het link voor de vader.


  Maak melding

 3. WIJ??!!!
  Neen jij moet leren ermee te leven!!!

  Mijn God,deze moordenaar praat over een eerlijke process voor zijn criminele zoontje!!!

  En waarmee hebben de UNASUAR landen hem bijgestaan dan?!
  Wat zullen ze gezegd hebben…. Do not worry criminal CHAIRMAN bouta,we the 11 BOBO leaders of the UNASUR ,we stand behind you and your criminal son!!


  Maak melding

 4. Hij bespeurt overigens een zekere berekening bij het wereldkundig maken van de aanhouding. Die was net voor de aanvang van de top van de Unie van Zuid-Amerikaanse staatshoofden. “Ik zou het niet beter hebben gekund”, aldus Bouterse

  Als al je tijd wordt opgeslokt door belangrijke zaken dan komt niets gelegen.
  Door zelf prioriteiten te stellen bepaal jezelf de belangrijkheid van zaken.
  Er is hier dus niet gekozen voor een kind (jouw kind) maar voor iets anders. Een ieder moet het zelf weten.

  Maar om te zeggen dat dit gepland is????????
  Dus ook de vlucht van Suriname naar Aruba en van Aruba naar Panama is gepland?????
  Volgens mij heeft Dino zelf besloten (lees prioriteiten gesteld) waar hij naar toe ging en waarom hij ernaar toe ging.
  Dus zeggen “Ik zou het niet beter hebben gekund”, slaat nergens op.


  Maak melding

 5. @ singel
  ” Hij gelooft in een eerlijke procesgang en wil daarom de ontwikkelingen rustig afwachten”

  Begin thuis en stel vast dat de gekozen stelling niet werkt. Zoals altijd geldt in Suriname andere regels en wetmatigheden dan in het buitenland.
  In Suriname kon niet worden gewacht op de uitspraak en s gekozen voor amnestie.
  In Suriname is er nimmer respect getoond voor de rechterlijke macht door aanwezig te zijn tijdens het proces.

  Ma dang hoe dang eerlijke procesgang.


  Maak melding

 6. @ Vijay
  Kan wel zo zijn maar er zal eerst het e.e.a. vooraf moeten gaan alvorens dit wereldkundig wordt gemaakt. En een agenda voorschrijven aan andere landen in not done zoals in Suriname wordt gezegd “Nederland bemoei je met je eigen zaken. Wij bepalen zelf wanneer de tijd rijp is om…..”

  USA had het ook bekend kunnen maken tijdens de behandeling van de suppletie begroting zodat een ieder zichtbaar heeft dat er geen kostenbegroting is opgenomen om rechtsbijstand te geven in USA aan zoon Dino.


  Maak melding

 7. Bouterse is het prototype van een ‘bully’; zwakkere tegenstanders boort hij de grond in en maakt ze zonder aarzelen af, voor sterker geachte tegenstanders is hij bereid in het stof te kruipen. Waarom neemt hij nu geen kiek op de Amerikanen? Vene, Sheriff, Lonny, Back and Neck zijn allemaal, tot groot vermaak van de paarse meute, stuk voor stuk door hem op de hak genomen op de berm, het zou toch leuk zijn voor zijn paarse aanhang als hij die Zebra in het Witte Huis ook voor schut zette?


  Maak melding

 8. Wat bedoeld hij met wij gaan er mee MOETEN leren leven.
  zoals vorige lafhartige daden moet het surinaamsvolk, ook hiermee de toekomst tegemoet gaan
  weg met deze lijder


  Maak melding

 9. “Het is niet prettig voor de mensen, maar ja het is zo, ze gaan ermee moeten leren leven.” Dit zegt president Desiré Bouterse over de wijze waarop zijn familie omgaat met het gebeuren rond de aanhouding van zoon Dino.

  ————

  Zegt hij hier: ik had hem nog zo gewaarschuwd voorzichtig te zijn?


  Maak melding

 10. Crimineel DDB, je hebt geen keus om je hoofd te buigen voor de rechtsgang in da VS. Je zal moeten accepteren dat Dino voor de rest van Criminele leven achter slot en grendel zit.

  Je moet je hoofd ook buigen voor de Nederlandse rechter die jou veroordeeld heeft tot 11 jaar gevangenisstraf.

  Je bent net als je zoon een ordinaire Crimineel die nu voor president speelt.Zo vader zo zoon

  Jouw vermogen is voor een groot deel opgebouwd door de VERKOOP cq SMOKKEL van COCA,CRIMINEEL geld.


  Maak melding

 11. Ik vraag mij ad van wie deze vader van 14 kinderen al deze duistere praktijken heeft geleerd.Waarom gaat de president niet naar de VS om zijn zoon bij te staan? Waarom laat hij hem nu in de steek? Wees een vader en ga je zoon helpen!


  Maak melding

 12. “Laten we hopen dat er een goede rechtsgang gevoerd wordt, ik geloof in een eerlijke rechtsgang.”

  Ik geloof in een eerlijke rechtsgang? Net zoals hij die heeft geboden voor de 15 mannen op 8 december?! Laat me niet lachen!


  Maak melding

 13. Heren en Dames met wij bedoelt de press hij en familie en wie het wilt hij vraagt jullie niks dus jullie gelul is pas zielig dus Henkes Ray en Henkmolenaar als zonde de mens overstroomt was Nederland Amerika Engeland Frankrijk DUITSLAND noem maar op 1 grote zee want de grootse zonde mensen slachting in de wereld is toch hun werk geweest en op niet te beschrijven manier wie heeft er voor geboet kom vertel wie heeft Amnestie gegeven of is het alleen de derde wereld landen die dat moeten vragen aan de mensen die denken dat zij bepalen wat er in de wereld gebeurt laten we bij wortel beginnen naar de top en zie je komt nooit bij SU jullie zijn van uit dat hout gesneden net zo slecht en haat dragend echt erger dan de duivel en dan nog een ander uitmaken voor dit en dat wel jullie duivelse planen lukt toch niet zowaar er een GOD BESTAAT en geloof mij alleen hij bepaald dus moeite voor niks


  Maak melding

 14. Dino heeft 14 kinderen daarom heeft bouta de kinderbijslag verhoog vanzelf als men vader macht heeft ga je als zoon dino verschillende vrouwen verkrachten waarom was hij 8jaar in Boma


  Maak melding

 15. Wat een achterlijke uitspraak van deze grootste crimineel die Suriname ooit heeft voortgebracht. Wat bedoelt deze massamoordenaar; we gaan ermee moeten leven, wij vinden het heel erg goed wat zijn criminele zoon overkomen is. En over een eerlijke rechtsgang gesproken, denk deze crimineel dat waar hij mee bezig is Suriname, de rechtsgang laten manipuleren, dat ook in de USA mogelijk is? En nu doet deze naïeveling alsof hij niet weet of zoon dienst was of niet. Wie zijn kont brandt moet er zelf op de blaren zitten! Het zal niet lang meer duren of hij is aan de buurt, dat is nu in de “pijplijn”, en nu is deze lafbek in dubio wetend dat het hem ook elk ogenblik overkomen kan. Nu reageert hij en doet alsof het de “top” niet heeft beïnvloed, je moet erg naïef zijn om zo krom te denken als nu deze criminele sujet. Die staatshoofden zijn allemaal onder zijn neus over deze criminele daad van zijn zoon wereldkundig gemaakte nieuws geïnformeerd geworden. Daar hebben de USA wel voor gezorgd, wat natuurlijk logisch is. En nu afwachten wat zijn antwoord zijn zal over het (mis)(ge)bruik van het diplomitiekepaspoort, want daar is het laatste woord nog niet over gesproken, we benne benieuwd.


  Maak melding

 16. Als het goed begrijp zegt hij:”” ze hebben me gepakt en ik kan niets doen. Het moment van bekend maken wekt bij mij de indruk dat ze het op me gemunt hebben.”” M.a.w. ze hebben geprobeerd om mij te pakken via Dino. UNASUR in de war gooien was ook hun doel, maar gelukkig is dat niet gelukt.

  Dino heeft dus niets gedaan, ze hebben hem gepakt om mij.

  “”Ik had het niet beter kunnen doen”” = Deng mang lagie lek’ mie.

  Koekje van eigen deeg!!

  KARMA!!!!!!!


  Maak melding

 17. Hoevel jaar heeft deze Dino al achter de tralies doorgebracht. hij had 8 jaar gekregen en dat werden er 3 door ‘goed gedrag’…en nog 8 jaar in Boma? nee toch? dat word nu pas in US, lol


  Maak melding

 18. HE, HE eindelijk zegt ie wat Het is niet prettig voor die mensen,toen hij die dag op 8Dec 1982 onder invloed van cocaine en gold label die HELDEN van SURINAME ging vermoorden en afslachten was het ook helemaal niet prettig voor de na bestanden.Vuile vieze laffe moordenaar….en nu gaat hij hiervoor boeten THAT IT


  Maak melding

 19. Nou krijgen we een idee waar de Amerikaanse ambassadrice zich zoal mee bezig houdt. Ze houdt o.m. de Bouterse’s in de gaten!
  pero zou zeggen tiede, tamara, we kka go moro fara!


  Maak melding

 20. keizer Bigi Mofo I, is voornemens om de Surinaamse
  rechters als adviseurs naar de USA te sturen.

  De ndp rechtsgang in Suriname is immers ‘eerlijk’!


  Maak melding

 21. ………..in de rechtbank………

  Ik onschuldige Dino roep Zijne Excellentie de DADA op als getuige!

  Zegt de Pres….Huhhhh ikke nooit te Boxel,..da ook niet in US, en dus A Me Hoela Mijn Zoon 🙂


  Maak melding

 22. Een goede vader zou proberen zijn kind te redden.

  Dus als hij lef heeft dan neemt hij alles op zijn naam en gaat hij zelf in de bak in VS of SU. Met als tegenprestatie dat zijn zoon vermindering krijgt of vrijgelaten wordt.

  Zo bewijst hij toch nog een beetje mensheid in zichzelf te hebben en zit hij ook zijn verdiende straf uit voor alle misdaden die hij in zijn leven gepleegd heeft. Dat lijkt me een goede deal waarmee alle partijen mee zou kunnen leven. Zowel hijzelf, de wereld en de allerbelangrijkste zijn slachtoffers die nog steeds op gerechtigheid zitten te wachten.

  Dit is absoluut een goed moment om berouw te tonen. Maar een dictator kennende a la Saddam, Assad, Hitler of Khadaffi gaan ze gewoon door tot het bittere eind, puur en alleen maar voor de eigen ego.


  Maak melding

 23. er wordt wel eens gezegd,,als jij zonde pleegt een andere benadeeld,zal die zonde een keer op je zelf wreken,zoniet dan op je gezin en/of je kinderen/nakomelingen..

  welnu dit is letterlijk het geval dat nu plaats vindt..

  bouta heeft persoonlijk onschuldige burgers uit hun huis/slaap gehaalt en in fort zeelandia opgesloten en eigen handig dood geschoten..

  dat kan hij niet ontkennen,anders had hij dat allang gedaan,dat het niet waar is..

  nu herhaald de geschiedenis zich en alles wat je doet in dit leven wordt ook al hier bepaalt en afgestraft..

  wat nu is gebeurt,zal vele harten in sme en daar buiten vele moeders, vaders, broers, en zussen een troost geven..

  laat ik hopen dat de vsa goede nota neemt van de aanklacht en een goed fatsoenlijk oordeel geeft op deze moordenaars zoon..


  Maak melding

 24. Als een kind iets doet wat niet mag moet een vader of een moeder in alle eerlijkheid naar het kind zeggen dat ze een verandering van het gedrag wensen. In al die jaren heeft de vader van Dino de schuld bij anderen gelegd. Wat papa nu zegt is dat ze Dino hebben opgepakt omdat papa met UNASUR activiteiten bezig was. Dus ook nu weer de schuld bij anderen leggen.De kans op herhaling is groot bij Dino ( als hij weer vrij komt)omdat hem geen zelfreflectie wordt bijgebracht door papa


  Maak melding

 25. Passant heb gezien en zal zeggen is boeiend!!! De waarheid doet pijn maar het is gewoon waar die drugslijn hebben ze uit eindelijk onder goede controle na ong.10 jaar en zo mag het blijven.


  Maak melding

 26. ik sluit me aan bij de vorige sprekers. ik kan er prima mee leven. big smile every day. de vraag is: kan hij ermee leven. vraag 2 is: mi ede bradi moro den rechter. (1981/1982). en nu heeft hij vertrouwen in de rechters? nou, misschien tijd voor wat controle op de rechtspraak?


  Maak melding

 27. MENSEN, MENSEN, MENSEN!!!!!! ZIE DE ONDERSTAANDE A.U.B.
  Laten we hopen dat er een goede rechtsgang gevoerd wordt, ik geloof in een eerlijke rechtsgang”, zei Bouterse tijdens een persconferentie(

  Waha ha haaaaa!! HA HAAAAA MOP VAN DE EEUW!!!!!!!!!

  Ik kan het echt niet meer! ik heb bijna in mijn broek gedaan!!


  Maak melding

 28. Bouterse zei eens, dat al zou heel Paramaribo in brand staan, hij gewoon lekker zou doorslapen. En dan denkt hij dat wij ermee moeten leren leven hoe hij en zijn familie met het probleem Dino omgaan? Wel, Mijnheer, Zijne Excellentie, President, Desire Delano Bouterse, ik en met mij vele andere Surinamers slapen ook rustig door, wij worden er ook niet koud of warm van hoe jullie reageren op het probleem Dino en het kan ons ook niets schelen of hij voor goed opgeborgen wordt in de V.S., de familie Bouterse zal daarmee moeten leren leven, niet wij.


  Maak melding

 29. VANUIT GOEDE BOMEN ZULLEN ER OOK GOEDE VRUCHTEN KOMEN.
  VANUIT SLECHTE BOMEN IS HET OOK NIET ANDERS.

  HET VRUCHT VAN HET ZAAD ZAL ALTIJD ORIGINEEL ZIJN ZOALS HET ZAAD.

  WAT MEN ZAAIT ZAL MEN ONGETWIJFELT OOGSTEN WAT HIJ ZAAIT.
  UIT EEN CRIMINELE ZAAD ZAL OOK EEN CRIMINELE VRUCHT UITKOMEN. DAT IS DE WET VAN DE NATUUR.


  Maak melding

 30. Mensen mensen de president heeft gelijk.

  “Het is niet prettig voor de mensen maar ja het is zo, ze gaan ermee moeten leren leven en wij ook”.

  Wie zijn wij om GOLDEN BOY DINO BOUTERSE te veroordelen.En aan de woorden van de president mogen wij niet twijfelen want hij is “goud”eerlijk.

  Volgens mijn diplomatieke bronnen gaat het heel goed zelfs met DINO BOUTERSE de diplomaat in de USA. Zie hier onder net binnen gekomen filmpjes.

  http://youtu.be/pW1hazYKd5o

  Dit zal hij missen.Maar geen probleem DINO BOUTERSE.
  Bend over for banana in jail.

  http://youtu.be/0vAKQHZqspA

  Verhaal van pickup the soap…….

  http://youtu.be/kwGHWsMxcTQ

  Dus mensen het komt goed met de kroonprins van Suriname.

  De diplomaat


  Maak melding

 31. Deze man heeft geen hart en waar zinn domme jeugd vsn suriname die op hem gestemd hadden. Dit is jullie leider en daarom zijn de meeste jongeren in su crimineel of ze hebben de manieren en karakters van hun leiders. Wel ik hoop dat ze zich beteren.


  Maak melding

 32. Beste Surinaamse VOLK

  Hiermee bevestigt Bouterse dat hij liegt, want Bouterse wist alles!. Als het Bouterse uitkomt was Dino Lid van CTU en als het hem nu niet uitkomt laat hij zijn onderkruipers vertellen dat Dino geen lid van CTU was.

  Mensen, vertel mij nou de echte waarheid want Bouterse kletst uit zijn nek.

  Met je Juridische Bijstand van andere staatshoofden, je bedoelt die coca koppen?

  We moeten ermee leren leven? Waarmee? dat je het land en volk te schande zet? Moeten de Surinamers ermee leren leven dat jij en je zoon de topcriminelen zijn?

  Bouterse heeft geen keus, geen enkel keus dan doorgaan, want hij weet wat hem te wachten staat zodra hij president af is. Angst angst angst, maar lieve domme Bouterse, je verlengt slechts te vrijheid wat tijdelijk is. Sta op klootzak, sta op, vertel de wereld dat jou zoon 13 kinderen heeft, vertel de wereld waarmee jou zoon die kinderen onderhoudt en vertel de wereld hoe jij aan al jou kapitalen komt, vertel het volk waar hun goudvoorraad is gebleven, vertel het volk wat ze voor het goud terug krijgen, kom Bouterse, wil je met me praten? Nee, zijn je tegenstanders te eerlijk dan gaan ze onder verdachte omstandigheden dood of verdwijnen ze.

  HET VOLK MOET NU GAAN PROTESTEREN, STAKEN, DEMONSTREREN EN ALS JULLIE RECHTER WORDEN GESCHONDEN STAAN WIJ KLAAR! BOUTERSE ZAL EEN DING DOEN TOT 2015: GRAAIEN GRAAIEN EN GRAAIEN.

  DEZE MAN DIE ZIJN ZOON HEEFT OPGEOFFERD EN OPGEVOED ZONDER ENIG FATSOEN, MET DINO’S 13 KINDEREN EN 41 JAAR GETUIGT ERVAN DAT ZE ALLEN EEN DING GOED KUNNEN: NAAIEN EN GRAAIEN. MAAR WIE BETAALT DE REKENING?

  ZET AUB DEZE PRESIDENT AAN DE KANT!


  Maak melding

 33. Maar ik blijf me verbazen hoe zo’n klein land/volk zich weer in de wereld zich zelf belachelijk weer te maken. Het volk van SU is uniek. En helaas…..het zal de komende 100 jaar niet veel slimmer worden. De jeugd in SU is niet bijster slim vergeleken met de jeugd in bijv NL.


  Maak melding

 34. Hij moet buigen a no abi keuze…nou ja alsof deze president waarmee alleen het uitschot van deze aarde zich wil bemoeien…de appel valt niet ver van de stam oftewel babun tere na babun skin


  Maak melding

 35. @Chind, jij gaat nu ook weer te ver hoor. fuck de jeugd in NL. slim waarin. is toch logisch, het land NEderland is al 300 jaar verder. doe niet achterlijk. er is een overwegend blank ras , zonder noemenswaardige raciale spanningen, dus uiteraard is er wat meer eenheid/ en daaropvolgend ontwikkeling, maar ga niet de Surinaamse jeugd door t slijk halen. Nu lul je!


  Maak melding

 36. Het feit dat Unasur Bouta steunen zegt ook iets over heel Zuid-Amerika. Ook heel Zuid-Amerika is een lachertje met landen als Venezuala en Argentinie. Zuid-Amerika zal nooit serieus worden genomen. Een lachertje dat continent.


  Maak melding

 37. @ de waarheid. Jeugd in SU is DOM!!!! Is een feit, heeft te maken met onderwijs en een kleine samenleving. Een kind in NL is 10x slimmer. De jeugd in Su maak je blij met een beetje muziek, dans en Parbo en ze stemmen op je. Overigens met de jeugd in SU bedoel ik ook de jonge volwassen die ook niet bijster slim zijn. Tja, SU zal nooit het Singapore worden van Zuid-Amerika want hun helden zijn Dino, Bouterse, Brunswijk, Somo. Dat zegt genoeg….


  Maak melding

 38. @Chind, het feit dat jij Bouta op dat suk op zn woord gelooft, getuigd ook van debieliteit. Wie staaft wat bouta zegt. in welk superieur continent leef jij ook alweer?. Kijk er is verschil in de man betichten of het land. je mmag de man berechten van mij, maar breek Su op zich niet, want Bouta is geen Su en Brazilie breekt je mars als je lult met ‘Zuid Amrika = lachertje dit dat’. Je doet een beetje dom…


  Maak melding

 39. De waarheid
  De waarheid is dat dit gedrag niets te maken heeft met raciale spanningen.
  De waarheid is dat het hier gaat om moreel verval, hebzucht, zucht naar rijkdom en macht. Nederland, America en geen enkel ander land had invloed op deze arrestatie, het was louter de omgeving en de opvoeding die een rol heeft gespeeld.


  Maak melding

 40. @de waarheid. Volgens mij hebben toch de jeugd en alle andere kiesgerechtigden Bouta gekozen? Het land heeft Bouta gekozen. Of heeft Bouta zich zelf gekozen? Zo simpel is het. Dus je lult zelf behoorlijk dom door Bouta los te koppelen van de samenleving in SU.


  Maak melding

 41. Se waarheid hier is dat Su en dorp is met bijkans 300.000 inwoners in de stad en omstreken. De jeugd voorbeelden als Bouta en consorten..piet wortel en al die nep surinamers met hun drug gerelateerde levenstijl heeft, dus een ieder denkt nu automatisch, ik moet stelen, drugs dealen en of tjiemeids scoren ,dan ben ik hot. en DAT is triest.Maar dat gebeurd in Nl ook, alleen op kleinere schaal omdat er 16.mil mensen zijn. want hier neuken en zuipen ze zich ook naar de tering. maar Su is klein 9 qua inwonertal) dus valt t sneller op. Ze hebben gewoon goede leiders nodig. Al deze corrupte motherfuckers moeten naar santo Boma,. zet een paar integere mensen neer en je zult zien Su is over 10 jaar veel verder. maar de boeven moeten dood, of weg.


  Maak melding

 42. @Chind, zo eenvoudig is dat niet. bout en zn mannen hebben mensen ook zeker wel geintimideerd en of gebrainwashed. CTU en dat soort instituten zijn niet voor niets in t leven geroepen. deze man is niet zozeer democrstisch gekozen, dan wel daar neergezet door handje klap shit. 100%


  Maak melding

 43. Een klein voorbeeld waar ik me enorm aan erger. In welk land zijn er ZOVEEL FAKKING casino’s op 1 klein oppervlak. Wie de fuck gambled zoveel in Su. breek die ka dingen af en zet educatieve dingen neer. maar nee, alle gebouwen van enige betekenis, zijn nu casino’s. Wie gaat daarover. Die moeten ze allereerst afranselen. Mapima’s ze breken t fucking land met hun kleinschalige inhalige gewdachten. Alsof heel Suriname wil gokken. Walgelijk!


  Maak melding

 44. @ de waarheid. Het klopt dat SU goede leiders nodig hebben. Intellectuelen die goed zijn geschoold en opgeleid. Helaas zijn dat soort mannen en vrouwen schaars in SU en niet de helden van de samenleving in SU. De held voor de Javanen is bijv Somo. Deze man heeft geen opleiding en kan eens geen normaal Nederlandse zin uitspreken. En Brunswijk met zijn 40 kinderen schijnt ook een held te zijn. En kijk verder wat er in het DNA zitten??? In NL wordt juist geklaagd dat de 2e kamer te veel uit academici bestaat! Ik zie her somber in voor SU wanr met alleen hoge goudprijzen breng je geen ontwikkeling voor een land als die moreel failliet is.


  Maak melding

 45. @Chind, nogmaals, de vergelijking met NL gaat mank. Deze ‘academici’hebben 300 jaar de tijd genomen te roven stelen , plunderen, verkrachten en nog meer, dus nu kunnen ze idd de academici uithangen ja. raar he! Ik geef niet op . Suriname komt er wel, er moet alleen een sterk morele change komen en de BOEVEN opruimen.Men moet ballen tonen en boeven martelen!. verkoop je drugs en is je huis omeng groot en stoer. OPRUIMEN! niet 50 keer lands kersten rijden en bluffen. dan pas gaat men zien dat anders leven (normaal leven) ook kan. maar zolang dat niet gebeurd, sja is er weinig.


  Maak melding

 46. Vind het steeds weer verbazend hoeveel mensen klagen.
  Bouta dit, Bouta dat, het lijkt wel een spiegel-kolonie van NL met hetzelfde eeuwige klaaaggedrag van de nederlanders.

  Volgend jaar zijn er verkiezigen, naar mijn weten word niemand gedwongen om op Bouta te stemmen … we zullen zien wie dan het land gaat opstuwen naar immense hoogtes want wij sranan-mang LEREN toch wel uit eerder gemaakte fouten !

  of blijft het klagen tot 2525AD ???


  Maak melding

 47. Je hoeft als men niet intelligent te zijn. Jouw gedrag wordt uiteindelijk bepaald door jouw naaste familie, vriendenkring, de school en op latere leeftijd je collega’s. Bij Dino is duidelijk te merken vanwaar de beinvloeding vandaan komt.


  Maak melding

 48. GEACHTE ONDERDANEN VAN SURINAME

  HEBBEN JULLIE GEEN MEDELIJDEN MET MIJ DAT MIJN ZOON DINO GEVANGEN ZIT IN USA.WEL ALS JULLIE ZULKE DINGENS SCHRIJVEN OVER MIJ ZAL IK JULLIE MEER LATEN PIENAREN.ZAL ALLES VERHOGEN O.A ACCIJNS OP BRANDSTOF EN VOEDINGSMIDDELLEN JULLIE BEESTEN.
  VRIENDELIJK GROETEN
  DESI BOUTERSE


  Maak melding

 49. Bouterse is niet van plan weg te gaan ,..nu niet en ook niet na 2015 believe me. Suriname hou je vast,..moro é kong,..hij zei het zelf,..”nu pas gaat dat ding beginnen,..jullie kennen Bouterse nog niet”


  Maak melding

 50. Ik las net dat Dino 14 (!!!!) kinderen heeft…
  Ik ben benieuwd bij hoeveel vrouwen.
  Kan iemand mij dat vertellen…..

  Prima voorbeeld voor zijn kinderen trouwens…….


  Maak melding

 51. Flashbericht :
  Venezolaanse krant El periodico bericht dat Dino wapens leverde aan de terroritische organisatie FARC in ruil voor cocaine. De krant geeft ook de routes van de vliegtuigen.
  De Amerikaanse aanklager zal waarschijnlijk de aanklacht tegen Dino uitbreiden met terrorisme- activiteiten.

  De verloven van Surinaamse militairen zijn allen ingetrokken, het leger is in staat van paraatheid.

  http://www.el-nacional.com/sucesos/ruta-Dino-Bouterse-pasaba-Venezuela_0_256774603.html


  Maak melding

 52. President Bouterse laat weer eens zien dat hij inzicht heeft in de plannen die Amerika heeft om de natiebundeling van de Zuid Amerikaanse landen te laten mislukken.

  Deze actie van America (gijzeling door lokking) is bewust gepland met als doel destabilisatie. De imperialisten, neo-kolonisators, pessimisten of landverraders(VERZAMEL NAAM; AZIJNPISSERS) zullen anders pleiten.

  Dit soort voortbrengsels van de door Den haag, verdeel en heers elite werkzaam in het bekende torentje, lijden aan een ziekte die ik de de paard met de oogkleppen op in een zwarte eindeloos lange tunnel syndroom.

  Het gebrek aan inzicht bij dit soort mensen is helaas niet te herstellen.

  Doch weten dit soort mensen wel het internet te gebruiken om azijn te pissen, maar het lukt hun niet om hun kennis te vergroten door eerst in de geschiedenis te duiken van het land Suriname.

  Wij laten ons niet gek maken! Want wij weten dat dit de zoveelste losse flodders is naar Suriname.

  Tan bun nanga yu srefi en makandra!


  Maak melding

 53. Wie zei eens op dit forum; terwijl wij bezig zijn over misstanden gepleegd door onze eigen mensen te praten, zijn de Amerikanen bezig om zich op te maken Sirie binnen te vallen. Ik denk dat om die reden Dinosaurus dacht dat de Amerikanen in hun achterland niet meer alert zullen zijn en hij zijn slag kon slaan. Wat hij niet wist dat de Amerikanen op meerdere fronten tegelijk oorlog kan voeren.Dus de timing van Dinosaurus was goed maar bovenstaande wist hij niet.Dus het blijkt dat hij echt de beste niet is voor de CTU.


  Maak melding

 54. President Desi Bouterse heeft vanmiddag, dinsdag 3 september 2013, tijdens een persconferentie verklaard niet op de hoogte te zijn geweest van een arrestatiebevel tegen zijn zoon Dino. Dat arrestatiebevel was volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken van Panama op 20 augustus uitgevaardigd door Justitie in New York.

  Het Panamese ministerie bericht erover (zie hieronder) op de dag van de arrestatie van Dino Bouterse en zijn uitlevering aan de VS.

  Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken werd ‘s avonds per diplomatieke nota geïnformeerd door de VS. Panama heeft de aanhouding verricht op verzoek van de VS. De opsporing is gebaseerd op redenen van openbare orde en veiligheid. Dino werd op de internationale luchthaven Tocumen, een aantal kilometers buiten de hoofdstad van Panama, Panama Stad, gearresteerd. Hij zou voor privézaken naar Panama zijn gereisd.

  President Bouterse zei vanmiddag verder, dat toen hij hoorde van de arrestatie, hij bezig was met de vergadering van UNASUR. Hij vond het belangrijker om zich op te stellen als ‘vader des vadersland’ en niet als vader van Dino, hoewel de zaak hem behoorlijk geraakt heeft. Bouterse zei dat hij zich niet dagelijks bezighoudt met persoonlijke zaken van zijn zoon, die bijna 41 jaar is en veertien kinderen heeft. Maar, Bouterse is wel van plan zaken tot de bodem uit te zoeken, zo bericht Starnieuws.

  President Bouterse ziet overigens geen enkel verband tussen zijn presidentschap en de arrestatie van zijn zoon Dino. Bouterse zei dat hij in de eerste plaats president is en tijdens de UNASUR-top voor het land heeft gekozen

  Bouterse onthulde verder nog, dat twee niet bij naam genoemde presidenten van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR) meteen nadat de arrestatie van Dino Bouterse bekend werd, hun persoonlijke juridische adviseurs ter beschikking hebben gesteld.

  ‘Het is als een zware klap aangekomen en ik moet zeggen dat de timing perfect was, het was op de schoen. Je zou bijna kunnen zeggen dat ik het zelf in elkaar heb gezet. Maar wanneer je in een strijd bent, moet je respect hebben voor je tegenstander. In elk geval heeft het niet het doel bereikt dat het zou moeten hebben’, zei Bouterse.

  Volgens hem vertoefde Dino regelmatig in Panama. Bouterse zei ook er vanuit te kunnen gaan, dat de arrestatie van zijn zoon een vooropgezette zaak is.

  Vanuit Suriname wordt met alle rechtsmiddelen gekeken zal hoe zijn zoon juridisch bij kan worden gestaan. Hoe de rechtshulp vanuit Suriname en die van de twee UNASUR-presidenten eruit zal zien, heeft de president niet in details uitgelegd. ‘We zullen er bovenop staan.’

  WELKE TWEE UNASUR BOBO’S STAAN HEM BIJ DAN?!WAAROM MAAKT HIJ DIE NAMEN VAN DE BOBO’S NIET BEKEND?
  En mij God, dinootje die heeft 14 kinderen!!???
  Hij is net als een zinger naaimachine!!


  Maak melding

 55. hahaha, ik denk dat het verstandi is als familie Cirmi bouterse lekker in eigen land vakantie houd, want die facebook heeft t behoorlijk voor ze verpest. 9 God rest their souls.) ze zijn overal bij inlichtingen bekend in US nu, vooral rambo patrick..wat een fucking sukkels zeg.Zo stoer lopen doen met wapens en goud. Wie zijn deze mensen en waarom leven ze nog (vrij)?


  Maak melding

 56. SURINAME STEMT (‘Kritische Site voor de Mondige Surinamer’).

  Dino, Een Van De Merken Van Rampersad
  Door (nu wijlen) Rolf van der Marck on the 20 Jun 2012 in Jongeren,Justitie & Politie,Politiek,Volksgezondheid

  het merk Dino

  Al lang was ik benieuwd naar het aangekondigde interview van Parbode met Dino Bouterse, vooral omdat was aangekondigd dat hij best aardig zou zijn, maar om te beginnen is Parbode een week te laat verschenen en daarna dacht ik er weer even niet aan, totdat Parbode overal uitverkocht was! Dankzij Dino? Hoe dan ook, online ben ik toch aan mijn trekken gekomen, en om met de deur in huis te vallen: het is mij niet meegevallen. En dat is meer te wijten aan Caroline van Schubert, de interviewer, dan aan Dino. Helaas stelt Van Schubert, evenals het gros van de Surinaamse journalisten, geen enkele kritische vraag, ze heeft af en toe een vraag moeten stellen om Dino aan het praten te houden, maar ze laat hem zijn pro domo-requisitoir rustig afwikkelen, zonder enige interruptie.

  Dino, foto Parbode

  Bijvoorbeeld, als Dino zegt “Ik ben een merk”, vraagt Van Schubert niet wat dat inhoudt, maar slikt het als zoete koek, als zou zij ook de cursus “authentic personal branding” hebben gevolgd bij Prof. Dr. Ir. Hubert Rampersad. De argeloze lezer weet echter niet wat daarmee wordt bedoeld. Die moet het doen met Dino’s uiterst summiere toelichting: “Mijn merk is wie ik ben. De boodschap die ik ermee wil uitdragen, is dat ik door hard werken, zelfstudie en een voortdurende persoonlijke ontwikkeling een verschil wil maken*) in Suriname.” De vraag hoe het komt dat hij als veroordeelde voor internationale drugssmokkel en wapenhandel opeens is veranderd van crimineel tot rolmodel, wordt niet gesteld. Nu lijkt het erop of hij een geheim gehouden verschijning van de Maagd Maria heeft gehad. Op Van Schubert’s vraag waar zijn toenemende interesse in politiek en “het ontwikkelen van een merk” vandaan komt, antwoordt Dino: “Ik voel een verantwoordelijkheid naar de samenleving toe, want ik vind dat de naam van mijn vader hoog gehouden moet worden.” Mijn bek viel open dat Van Schubert hierop niets te zeggen of te vragen had!

  Koppen op zijn website als “Feiten hypocrisie Nederland en dubbele moraal Nederlandse politici” en “Felicitaties aan de Republiek Suriname voor de goedgekeurde wijziging van de amnestiewet” pronken op zijn website. Zijn interesse in de politiek groeit en de website is een goede uitlaatklep: “Het is een uiting van mijn mening en ik schrijf over zaken die ik zie als de realiteit.” Toevallig is het steeds een exacte kopie van de mening van zijn vader, maar daar hoor je Van Schubert niet over. Dan zegt Van Schubert: “Over zaken als de amnestiewet en de invloed van Nederland deelt Dino zijn vaders mening. Toch benadrukt hij dat zijn merk los gezien moet worden van Desi Bouterse. “In principe zijn we natuurlijk met elkaar verbonden, omdat de een verantwoordelijk is voor de ander, maar je moet ons sowieso los van elkaar zien.” Wie is nu verantwoordelijk voor wie en hoe kun je ze in godsnaam los van elkaar zien? Ze zijn tot elkaar veroordeeld, maar dat zegt Van Schubert niet.

  Wanneer Van Schubert Dino confronteert met zijn criminele verleden, heeft ze het alleen maar over Dino’s veroordeling in 2005 tot 8 jaar gevangenisstraf voor internationale drugssmokkel en wapenhandel, waarvan hij drie jaar heeft uitgezeten. Voor het gemak vergeet ze Dino’s aanhouding, samen met Marcel Zeeuw, in 1994 voor de verdwijning van drie buitenlanders en drugssmokkel, waarna hij werd vrijgelaten vanwege vormfouten van het Openbaar Ministerie. Over zijn veroordeling in 2005 zegt Dino: “Ik ben nog in afwachting van het hoger beroep, dus ik wil er niet teveel over uitwijden. Ik kan er kort over zijn: het was niet lang voor de verkiezingen van 2005 en er werd alles aan gedaan om zo snel mogelijk met een vonnis te komen.” Met andere woorden: een politiek vonnis, maar ook daarop vraagt Van Schubert niet dóór.

  Over zijn dagelijkse doen en laten pratend zegt Dino: “Doordeweeks werk ik een aantal dagen als manager in een goudmijn; ik coördineer wat er gedaan moet worden. Ik verdien er genoeg om van te leven, nou ja, net genoeg. Slecht voor mijn imago? De goudsector is een interessante business, ik verdien mijn geld eerlijk en hou van het werken in de natuur. Ik zou niet weten waarom ik dit werk niet zou mogen doen. Het weekend is voor mijn kinderen, want ik woon op dit moment alleen. Daarnaast volg ik een bacheloropleiding management.” 
Zou hij zijn ontslag hebben opgenomen bij de Counter Terror Unit (CTU), vroeg ik mij af, maar kennelijk was Van Schubert ook daarin niet geïnteresseerd.

  Jammer, een gemiste kans van Parbode. Het heeft er alle schijn van dat Van Schubert is aangetrokken om Dino’s merk op te vijzelen. Zo niet, dan heeft ze in ieder geval de opdracht gehad geen kritische vragen te stellen, en daaraan heeft ze zich feilloos gehouden!

  *) “het verschil maken”: rechtstreeks afkomstig uit de BSA- en/of NDP-propaganda

  Desiree Dieudonné @TWITTER ID WEBSITE REPLY

  Hiervoor hebben we Parbode niet nodig.
  Is hij uit de CTU gestapt om zijn merk te upgraden?
  Als hij zo’n klein inkomentje heeft, waarvan heeft hij dan die dure reis naar China betaald? Uit de verkoop van z’n Bentley?
  Tot slot, waar hebben we dat eerder gehoord: “een politiek proces”?

  Offshore Bank Account @TWITTER ID REPLY

  Wij willen minister Lackin er op wijzen dat hij eerst contact had moeten opnemen met baas Bouterse, die sinds zijn aantreden categorisch weigert om in de contacten met zijn oude zakenrelatie, president Jagdeo van Gyuana, het hete hangijzer Tigri ter sprake te brengen. Vanaf dag één van zijn aantreden heeft hij Jagdeo laten weten het probleem te omzeilen, hetgeen net zoveel betekent dat hij het woord heeft uitgespuugd om het nooit meer in de mond nemen, en dat hij zodoende Tigri op voorhand heeft uitgeleverd aan Guyana. Dit stelt Jagdeo in staat om tegen zijn achterban te verklaren: “Ik maak me helemaal niet druk, omdat we weten dat Suriname altijd dat gebied heeft geclaimd, dus zijn herbevestiging van deze zaak is niets nieuws.” Hij zegt eerder te zijn ingenomen: “Kijk naar de context, hij heeft gezegd dat hij deze zaak op vreedzame wijze wil oplossen”, hield Jagdeo de journalisten voor. Hij voegde eraan toe dat Bouterse pogingen van Guyanese zijde om de Tigri-kwestie weer bespreekbaar te maken heeft afgewimpeld en nadrukkelijk aangegeven dat de twee landen hun samenwerking op andere gebieden gewoon moeten continueren, zonder hun respectieve claims op de Tigri-diehoek te laten varen.

  Search Engine Marketing @TWITTER ID REPLY

  Wat een vrijpostigheid van Dino Bouterse om een eigen website te beginnen onder het motto “Passion for Making Life Better in Suriname”! Alsof het nog niet genoeg is dat hij door zijn vader is geparachuteerd bij de voor hem in het leven geroepen Counter Terror Unit (CTU) met de smoes dat hij zo goed is in logistiek, blijkt hij inmiddels tweede man te zijn na kapitein Giovanni Nijbroek. Gezien die website vond hij het kennelijk nodig om zijn image te verbeteren, want dat is nog altijd het beeld van auto- en wapendieverij en nog zo al wat, die inmiddels té lang wacht op behandeling van zijn zaak in hoger beroep. Ongetwijfeld straks afdoende reden voor pa’s advocaat Kanhai om vrijspraak te eisen, omdat het onmenselijk is iemand zo lang te laten wachten op zijn vonnis.

  P.s.

  Deze ‘journaliste’ Caroline (van) Schubert is dochter van de veelvuldig op dWT-online reagerende NDP/Bouta-adept Henk Schubert, Rotterdam.
  Ziet eruit als ‘Al Capone’, maar zou het beter doen in ‘Janess’-outfit (koto enzo)…
  Sorry… maar dit soort types krijgen later het “fout-in-de-oorlog” stempel!!


  Maak melding

 57. “Laten we hopen dat er een goede rechtsgang gevoerd wordt, ik geloof in een eerlijke rechtsgang”, zei Bouterse tijdens een persconferentie.

  Is dit niet wat alle nabestaanden van de decembermoorden, de Moiwanamoorden en alle anderen die vermoord zijn al langer dan 30 jaar roepen??
  Geloofden zij ook niet in een eerlijke rechtsgang??
  Hoeveel harten zijn er niet vertrapt, hoe zwaar heeft ons rechtssysyteem niet onder druk gestaan, hoeveel woede, ongeloof, onrecht is het volk van SU niet aangedaan door de aanname van de Amnestiewet?
  Meneer Bouterse, het kwaad komt als een boomerang terug en wurgt je nu.
  Dit is wat ze bedoelen met Karma!
  Zoals mijn moeder het zegt: het kwaad straft zichzelf……ALTIJD!!


  Maak melding

 58. Santo Boma,
  Begin 14 celletjes bij te bouwen, want wat er zit aan te komen is niet mals!
  Papa heeft ze al geleerd hoe ze die Uzi moeten hanteren en opa heeft ze leren gooien met handgranaten.


  Maak melding

 59. Veertien kinderen heeft DINA ? Wat een ramp als tenminste vier werkelijk zijn verwekt door haar, want ze kunnen een groep net als De DALTONS vormen en de boel terroriseren.


  Maak melding

 60. De Amerikanen zijn deze top crimineel DDB op het spoor, zijn zoon zal doorslaan en alles vertellen ook waar grote hoeveelheden cocaine zit in Suriname.
  DDB weet ook dat de amerikanen nu al alles weten want alle telefoonnrs die Dino bij zich zullen de amerikanen natrekken.
  De criminele top in Suriname moet voor zijn rol vrezen.Je zult zien dat DDB volgend jaar niet naar de VN gaat.

  Hij vertrouwt op de rechtsgang, maar de rechtsgang in Suriname frustreert hij.
  DDB moet opstappen en zichzelf aangeven bij justitie.
  Als hij zo onschendbaar is waarom gaat hij zijn zoon niet opzoeken in de gevangenis, want dat zou elk zichzelf respecterende vader doen.
  Voor Amerika telt onschendbaarheid niet als je crimineel bent.
  De oppositie moet vanaf nu werk van maken dat deze crimineel opstapt als president.


  Maak melding

 61. We gaan er mee moeten leven….

  The charges against Dino Bouterse aren’t the first allegations of drug trafficking made against him and his family. In 2005, Dino Bouterse was convicted in Suriname of leading a “ring that trafficked in cocaine, illegal arms and stolen luxury cars.” He was released from prison in 2008.

  Desi Bouterse first took power in Suriname in 1980 when he led a military coup. The military dictatorship remained in power until about 1988. In 1999, a court in the Hague convicted Desi Bouterse in absentia for allegedly leading an international cocaine cartel. France also has a warrant out on Desi Bouterse on international drug smuggling charges, and U.S. diplomatic cables released by Wikileaks accused him of narcotics trafficking. In Suriname, Desi Bouterse also faces charges for allegedly killing 15 of his political rivals in 1982. That case is still ongoing.

  In spite of his various legal woes, Desi Bouterse was elected to lead Suriname again by the parliament in 2010. Almost a year later, a New York Times report noted Desi Bouterse’s election spurred “fears of a possible return to the time when Suriname, once a magnet for Western mercenaries and Colombian drug cartels, was renowned for its openness to criminal enterprise.”


  Maak melding

 62. Dit lijkt op een kip – ei verhaal.
  Kortom, al is de leugen nog zo snel, de appel valt niet ver van de stam als het uit hetzelfde hout gesneden is.


  Maak melding

 63. Tenminste is deze verdachte drugdealer en wapensmokkelaar niet op de vlucht neergeknalt door de panamese authoriteiten. Nu zullen jij en je familie leren leven zonder jullie goede zoon. De families van 8 December hebben dat niet gehad. Nu hoop jij op een eerlijke rechtzaak. Iets die jij de 8 December slachtoffers totaal niet hebt gegeven. Gods molen draait langzaam maar Zeker.


  Maak melding

 64. @Engel

  Goed dat je dit artikel onder onze aandacht heb gebracht ,nu kunnen we de mars van H.Schubert aka’ EL CAPONE’,openbreken!!
  Ik zweer het, zodra el capone zich aanmeldt op dwt zal ik hem aanvallen!!!

  THANKS!


  Maak melding

 65. ‘We gaan ermee moeten leren leven’
  betekent:we moeten het aannemen
  we moeten het accepteren etc….
  Dit is wat een PRESIDENT ons leert dat criminaliteit moet worden aangenomen en accepteren.
  Verklaart ook waarom de NDP-ers omgaan met moreel en ethiek.
  Dit is net iets voor de ghetto gemeenschap.
  Hier horen absoluut geen fatsoenlijke mensen thuis.
  Dit nest moet worden vernietigd.BMW…….


  Maak melding

 66. Uit:Venezolaanse krant El periodico

  De verdachte vluchten uit gebieden gecontroleerd door de FARC in Amazonas en Bolivar

  Javier Ignacio Mallorca 3 september 2013 – 12:01

  De vervolging van Dino Bouterse , in de VS , zoon van Desiree Bouterse , president van Suriname , zou nieuw licht werpen op de drugshandel netwerken die actief zijn in Venezuela . Bouterse , zoon , 40 jaar oud , werd gearresteerd op donderdag 29 augustus op de luchthaven van Panama City en gedeporteerd het weekend voor de presentatie in de rechtbank van het Southern District van New York , onder Rechter James Francis IV .

  Trinidad en Tobago politie samen met ambtenaren van de Administratie voor drugsbestrijding , gedetineerd in Port of Spain de dag voor een van zijn vermeende handlangers Muntslag Edmund Quincy , 26 jaar oud , die werd gemeld in hetzelfde bestand Bouterse .

  De zaak tegen Bouterse , Muntslag en anderen nog niet gespecificeerd wijst erop dat de zoon van de Surinaamse president geregeld voor de overdracht van 10 kilo cocaïne op een commerciële vlucht vanaf een luchthaven in hun land naar een Caribisch eiland . In ruil voor deze operatie , krijg geweren en anti – tank granaatwerper .

  Geen van deze misdaden werden gepleegd op Amerikaanse bodem . Echter , volgens Preet Bahrara , aanklager , cocaïne was hun uiteindelijke bestemming in de Verenigde Staten .

  Geneesmiddelen voor wapens . Dino Bouterse activiteiten worden onderzocht door de politiediensten van Europa , Verenigde Staten en Brazilië sinds 1999 . Dino Bouterse werd veroordeeld voor drugshandel in hun eigen land in 2005 . Maar dat hield niet op haar activiteiten voort te zetten . Toen zijn vader weer aan de macht in 2010 , werd hij benoemd tot hoofd van een speciale antiterrorisme -eenheid .

  Venezolaanse bronnen zeiden dat Bouterse , de zoon was een liaison voor de uitwisseling van drugs voor wapens aan de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia , welk paar verluidt gecontroleerde gebieden van de guerrilla’s in Bolivar en Amazonas gebruikt . Vanaf daar nam het luchtvaartuig ze zouden gaan naar Suriname , waar de gevulde tanks en zette de reis naar West-Afrikaanse landen . Bracht wapens , bij voorkeur AK geweren en munitie gebruikt .

  Vanwege zijn omvang , werd deze drug transportroute , die ook doorgegeven via Guyana Essequibo , aangewezen een verslag van de Europese Unie uitgegeven in januari 2001 .

  In april 2012 wees Dino Bouterse in verband met een organisatie ontmanteld in Nederland , onder leiding van Peter Weitt . Drug slaat vermoedelijk overgedragen van Zuid -Amerika , kwam naar Kaapverdië en Hong Kong met de hulp van de Nederlandse .

  De vangst en de overdracht naar de Verenigde Staten Dino Bouterse zich net als haar vader , Desiree Bouterse , tijdelijk leiderschap van de Unie van Zuid -Amerikaanse Naties ( UNASUR ) zou aannemen . In 1999 werd de president veroordeeld voor drugshandel bij verstek in een Nederlandse rechtbank .


  Maak melding

 67. Zoals ik eerder heb aangegeven is de CTU olv baby de wolf opgezet om alle directe concurrenten (dealers) van papa de wolf op te ruimen cq uit te schakelen.

  Dat de wolf nu met een bek vol tanden zit en zielig aangeeft van dat hy afstand heeft genomen van zijn zoon is gewoon bullshit.
  Hij kan gewoon geen kant op (schaamte gevoel op z’n top).
  Het is een feit dat de wolven in de coke en wapenhandel nog steeds geld verdienen met als extra het leegroven van de staatskas…

  Eens een gezegende land thans een land waar de meeste inwoners door het leven gaan zonder normen en waarden.

  GOD heeft ons eens gezegende land verlaten.


  Maak melding

 68. Als je Nederland al iets kwalijk kan nemen is het dat ze Suriname zelfstandig hebben laten worden.\
  De bevolking werd de zelfstandigheid door de strot geduwd.


  Maak melding

 69. De anti Bouterse kliek realiseren zich niet dat de witte mannen maar 1 doel voor ogen hebben. Wederom het koloniseren van onze prachtige land. Nederland zit in een recessie en de sur. bodemschatten komt als een geschenk uit de hemel. Het land staat niet meer in de top 5 meest waardevolle economieën.
  Met hulp van de Front partijen proberen zij stapvoets het politieke landschap naar hun hand te zetten. Laat excellentie Bouterse rustig zijn werk doen. De bevolking zal in 2015 haar stem horen. Het geschreeuw hier op wkn raakt kant nog wal.


  Maak melding

 70. Beste Surinaamse van VOLK, pasop pasop pasop!

  Hiermee bevestigt Bouterse dat hij liegt, want Bouterse wist alles!. Als het Bouterse uitkomt was Dino Lid van CTU en als het hem nu niet uitkomt laat hij zijn onderkruipers vertellen dat Dino geen lid van CTU was.

  Mensen, vertel mij nou de echte waarheid want Bouterse kletst uit zijn nek.

  Met je Juridische Bijstand van andere staatshoofden, je bedoelt die coca koppen?

  We moeten ermee leren leven? Waarmee? dat je het land en volk te schande zet? Moeten de Surinamers ermee leren leven dat jij en je zoon de topcriminelen zijn?

  Bouterse heeft geen keus, geen enkel keus dan doorgaan, want hij weet wat hem te wachten staat zodra hij president af is. Angst angst angst, maar lieve domme Bouterse, je verlengt slechts te vrijheid wat tijdelijk is. Sta op klootzak, sta op, vertel de wereld dat jou zoon 13 kinderen heeft, vertel de wereld waarmee jou zoon die kinderen onderhoudt en vertel de wereld hoe jij aan al jou kapitalen komt, vertel het volk waar hun goudvoorraad is gebleven, vertel het volk wat ze voor het goud terug krijgen, kom Bouterse, wil je met me praten? Nee, zijn je tegenstanders te eerlijk dan gaan ze onder verdachte omstandigheden dood of verdwijnen ze.

  HET VOLK MOET NU GAAN PROTESTEREN, STAKEN, DEMONSTREREN EN ALS JULLIE RECHTER WORDEN GESCHONDEN STAAN WIJ KLAAR! BOUTERSE ZAL EEN DING DOEN TOT 2015: GRAAIEN GRAAIEN EN GRAAIEN.

  DEZE MAN DIE ZIJN ZOON HEEFT OPGEOFFERD EN OPGEVOED ZONDER ENIG FATSOEN, MET DINO’S 13 KINDEREN EN 41 JAAR GETUIGT ERVAN DAT ZE ALLEN EEN DING GOED KUNNEN: NAAIEN EN GRAAIEN. MAAR WIE BETAALT DE REKENING?

  ZET AUB DEZE PRESIDENT AAN DE KANT!


  Maak melding

 71. Bouterse zei dat zijn zoon een volwassen man is met 14 kinderen. Als opvoeder maak ik mij zorgen over de toekomst van deze 14 kleinkinderen. Bouterse zou er goed aan doen om in ieder geval te zorgen dat zijn kleinkinderen niet het criminele pad opgaan, anders hebben wij over een paar jaar nog meer problemen. Een ieder ziet dat hij mooie praatjes houd maar niks positiefs voor Suriname kan doen. Misschien kan hij bedanken en de laatste jaren van zijn leven besteden aan het op de rails brengen van zijn eigen familie.


  Maak melding

 72. Parbo
  De anti Bouterse kliek realiseren zich niet dat de witte mannen maar 1 doel voor ogen hebben. Wederom het koloniseren van onze prachtige land.

  Jou Baas Bouterse is de grootste kolonisator in de geschiedenis van Suriname. Wat ben je voor varken dat je achter de Bouterse Maffia clan blijft staan? Heel de wereld bericht nu over Suriname waar drugsbaronnen de dienst uitmaken en de president van dat land de GROOTSE drugscrimineel van Zuid Amerika is.

  Ik kijk met spanning uit naar het Dino proces. Daar komt alle bagger naar boven en zal de wereld kennis nemen van de ware aard van Bouterse.


  Maak melding

 73. Dino, waarnemend president van de handel in Suriname, kan het niet anders benoemen.
  Maar u weet wat de ouderen onder ons vaker zeggen: Gods molen draait langzaam maar….


  Maak melding

 74. Maar níet door Nederland, @Ted (0903 uur)…
  …het was Henck Arron, die in de regeringsverklaring van februari 1974 de weg naar de onafhankelijkheid van Suriname inzette:
  “…het komt de regering wenselijk voor dat derhalve opdracht wordt gegeven aan de vertegenwoordigers in de koninkrijkskommissie om de in dit licht alsnog te bespreken onderwerpen aan een tijdschema te binden en wel in die zin dat in ieder geval de realisering van de souvereiniteitsoverdracht aan Suriname zal kunnen plaatsvinden op GEEN later tijdstip dan ultimo 1975…”
  (Uit: Het laatste hoofdstuk; Benny Ch. Ooft, 1976).

  P.s.
  Toen er tijdens de Nederlandse/Surinaamse onderhandelingen, betrokken ambtenaren wezen op bepaalde tekortkomingen bij sommige departementen e.d. waaraan eerst meer aandacht besteed moest worden,
  werd er door minister Olton van Genderen als een klein kind geschreeuwd: “GÉLD WILLEN WE!! GÉLD!! GÉLD!!! (Hotel Torarica, voorjaar 1975).

  Toen is het Grote Graaien al begonnen:

  I.p.v. +/- 15% van de ontwikkelingsgelden voor infrastructurele werken (en het resterende voor onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting, versterking ondernemingen et cetera) ging 70 à 80% van de miljarden
  richting ‘Apoera/Bakhuisgebergte’ ( met de Spoorlijn van Ergens naar Nergens…).

  Van fouten uit het verleden wordt dus wéér niet geleerd: “Wat onze papa’s konden, kunnen wij uiteraard óók!!”


  Maak melding

 75. @Parbo

  De WITTE MANNEN zeggen jou dat er een UNASUR Parlement komt. De president v Suriname mijdt de DNA, het is een poppenkast. De Surinaamse Grondwet is meerdere malen geschonden en bestaat in feite niet meer.

  De WITTE MANNEN zeggen jou dat er een UNASUR Centrale Bank komt. De Surinaamse Centrale Bank zwijgt, de structurele inkomsten van Suriname niet zijn toegenomen terwijl de maandelijkse staatslasten worden verzwaard. Suriname heeft teveel onnodige uitgaven die geen geld opleveren. Door de vele verspillingen en daaraan gekoppelde suppletoire begrotingen is sprake van een fake (fictieve) staatsbegroting. Het wachten is op het uiteenspatten van de zeepbel !


  Maak melding

 76. Bouterse moet aftredem hoewel het voor een dictator heel moeilijk zal zijn dat te doen. Maar treed niet in de sporen van Khadaffi, Saddam, Assad en Hitler.

  Treedt af, bekent schuld, maak een deal met de VS, zorg dat je zoon vermindering krijgt en ga zelf zitten.
  Want het is echt jou schuld, dat die jongen daar zit en dat hij crimineel is geworden. Wie ga je wijs maken dat je van niets afwist.

  Wees een echt man en geen lafaard. Ongewapende mensen doodschieten kan iedereen, schuld bekennen moet je heel veel moed voor hebben. Zeker als je een arrogante, dictator en maffiabaas bent.

  Dit lijkt me een goede moment, om een begin te maken aan een nieuwe tijdperk in Suriname, waarbij de terroristische maffia naam Bouterse tot het verleden moet gaan behoren. En waarin kinderen ongecensureerd geschiedenisles moeten krijgen over de waarheid wat er in Suriname heeft plaatsgevonden.


  Maak melding

 77. Jij gaat ermee moeten leven!
  Niet wij….

  Deze man is vergeten, dat hij maar 1 jr, voorzitter is van Unasur.
  Na een jr, zijn ze je vergeten.
  Ondertussen zit je ‘beloved son’ nog steeds vast.
  En toen…… niemand zal een poot uitsteken om te helpen.

  Het is positief dat de Zuid-Amerikaanse landen zich verenigen. De aangesloten landen hebben individueel goede banden hebben met big brother en de EU.
  Neem bv Brazilië, uitstekende zakenrelatie met Nederland. Denk je echt dat ze dit op het spel zullen zetten voor die criminele zoon van je?
  En Venezuela, ondanks hun eeuwige disputen met big brother, is bb toch nog de grootste olie-afnemer.

  Think twice…….


  Maak melding

 78. Wij Suris kunnen ermee leven en zoals verwacht kunnen de redimoesoes uit de polder dat niet. Ondertussen dendert de nieuwe Surinaamse spirit gewoon verder.
  Leve Bouta, leve Suriname.


  Maak melding

 79. De normen en waarden zakken steeds dieper weg in Su een president met 10 vuile tenen en tien vuile vingers, een zoon die op zijn vader lijkt… een regring met zware jongens, en dan ook nog zeggen ”jullie moeten er mee leren leven” waar kan ‘ik’ die lessen volgen ?


  Maak melding

 80. @Pierlala

  Nee de criminele zoontje van je even criminele baasje is een PEDOFIEL.
  Hij heeft 14 kinderen hetgeen wil zeggen dat hij zijn tol.ie niet in zijn broek houden het hangt buiten 1×24 uur!
  Wedden dat een paar moedertjes van zijn kinderen niet ouder dan 15 jaar zullen zijn?!

  DOSSIER VROUWEN VAN DINOOTJE ,OPENEN NU !!!!


  Maak melding

 81. @Batjaw

  Waar ergens in Suriname ligt India,of waar in India ligt Suriname?!

  Arme Batjaw,
  we hebben het hier over de surinaamse penis van Dinootje die als een worst uit zijn broekje naar buiten hangt!Hoe ben jij in India belandt!?
  Damage control lijkt niet je sterkste kant te zijn ,je maakt het alleen maar erger voor je dinootje!


  Maak melding

 82. Ja er zit niets anders in het vat. De pres kant gaan kant op en het is afwachten wat komen gaat, ik moet het zien.
  Hij hoopt op een wonder, en die zijn de wereld nog niet uit, maar dit kan boeng langa duren.


  Maak melding

 83. “Laten we hopen dat er een goede rechtsgang gevoerd wordt, ik geloof in een eerlijke rechtsgang”, zei Bouterse tijdens een persconferentie

  Ja ja eerlijk is eerlijk.

  En wat toevallig allemaal dat het plaatsvind voorafgaande aan de TOp.
  En de juridische kosten wie gaan die betalen??

  Bouta wat….. ik heb medelijden met je, en als de amerikanen het zo gepland hadden wat zal de toekomst dan voor jou brengen??
  Ik denk voor veel mensen een grote glimlach.

  Bouta zit in de olie in de olie zit bouta.


  Maak melding

 84. Beste Desiré!(waarom heb je eigenlijk een meisjesnaam?)
  Zoonlief zit lekker in New York samen met Henk Romy en Roger Khan.
  Voor je het weet zijn ze zusjes van elkaar en draagt hij prachtige gouden oorbellen,rode lipstick en kanten lingerie. Mocht je nog leven als hij op vrije voeten komt dan heet hij waarschijnlijk Diana of Dione en ongetwijfeld de eerste travestiet die dan president word.Krijgen we een gayparade voor (ex)gevangenen en een nationale snuifdag.
  Wie weet maakt hij zelfs een nieuwe film Dostana 2.
  Zal hij flink dansen en zingen: I am a Desi girl…Desi girl..


  Maak melding

 85. DiDiBrie horie joe srefie na spotoe.Dit lulverhaal,omdat het de Amerikanen zijn.Joe zaka-zaka DiDiBrie joe ie no man sikkie.Jij was de man die in de mond van de grote, eerwaarde en zeer gerespecteerde Advocaat Gerard Spong jouw schoenpunt zou zetten Meneer Spomg e waktie joe.Liever had je voor vertek van de even grooooote DiDiBrie zoon van je je schoenpunt in zijn hol gestopt dan had je hem nog naast je en was je niet in zwaarweer terecht gekomen,want je bent nu echt vaja.Now wil ik zien hoe geweldig je bent.Hier moet je de trekker overhalen.Stuur CTU maar met Lin(K)sc(k)eer voorop om Dinaapje terug tehalen naar Su.en soema kletst schiet je gewoon op de vlucht neer. Ik bedoel die schiet je gewoon DOOD he,want na joe na bouta.Oke?.Nu moet je laten zien dat met jou en je hele Unasur niet te sollen valt. Ha-leeee Hu-pekeeee niemand solt hiermee(bouta en Unasur).Bimbo had mensen aangezet om te googlen Valstein-Montnor,want deze vrouw(rechter 8 deczaak)was niet onafhankelijk.Maar sang wó google now dan.Welk kind van ditaapje/Dinaapje zal in de stress(ge)raken ,wanneer hij/zij zou horen wat hun aapjes papa heeft uitgespookt,vooral op 29/30 augustus 2013 ei/te Panama?Any way houden maar dit aapje(japjapie)Grote DiDiBrie papa krijgt geen Visum,Ingrid 1,noch Ingrid 2 krijgt een visum.no wan brada no wang sisa,want wij mochten onze op 7 en 8 december 1982 dierbaren niet zien.En deze dierbaren hebben we ook nooit meer gezien.Ik ben tegen de doodstraf,daarom zeg ik:Amerika ssssluittt hem op and for LLLLLLIVEEEEE.Now mi blaka en mie bretie srrrrroto na ogrie ingie boi gie mie.Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 86. Hij bedoelt de te zeggen: We gaan ermee moeten leren leven dat we een massamoordenaar, drugsdealer, wapenhandelaar, maffiabaas, dictator als President hebben. Voor een bananenrepubliek is dat eigenlijk heel normaal. En wie tegen is moet uitgeschakeld worden.


  Maak melding

 87. Mensen, beter lezen. Met “WE moeten ermee leren leven” wordt de familie bedoelt.

  DiDiBri moet wel oppassen en geen steken onder water geven aan de USA en ze nog minder openlijk beschuldigen van dingen die hij niet kan bewijzen, want als ze boos worden is hij echt de schijt.

  DiDiBri: “Té joe naki kapalasi, joe sa jéré boriman tongo”.

  “Don’t go to bed with a price on your head,
  Don’t do the crime if you can’t do the time”

  Het is duidelijk dat de ambassadeur van de USA in Suriname weinig heeft gezegd en heel vriendelijk deed tegen DiDiBri, maar nu zien we wat hun werk is geweest.

  DiDiBri: als je ballen hebt, ontbied je de Amerikaanse ambassadeur of zet je hem het land uit.

  Toen je er net zat, zei je dat de USA vrienden waren. Heb je je vergist of is er iets veranderd?


  Maak melding

 88. @Batjaw,
  Ik had ooit in een posting van Schot door de Roos gelezen waarin hij zegt, dat sommigen er alleen mee hebben leren plassen!
  Als je bepaalde postings leest moet je hem wel gelijk geven.


  Maak melding

 89. Ai brada nanga sisa:A go fu papa Desi tekie faja kaba.
  A boy ving Dino, a ben de wang vertrouwensmang fu a wettie
  poeirie nanga gong torie.Dus papa Delano moesoe soekoe snel
  snel wang tra olo fu draaya besnes.Sranang people Opo you ai
  fosie joe go stem tapa huichelaar en moordenaar.Wan sang sa mi kan taki,dat ef you go stem tab deng foefoeroe mang disie,dan joe graaf wan dede olo kaba ing Sranang.
  “”Ai mi sweetie sweetie Sranang au cre lekh Fidelletje
  Casterolie & Obiang mati.Denkie boeng fosie brada nanga sisa.


  Maak melding

 90. Trotse vader DDB: Mijn zoon heeft 13 kinderen.
  Reden te meer om je met andere inkomstenbronnen moet bezighouden: wapenhandel/- smokkel, drugtransport/- handel, goudsmokkel, etc.

  De 13 kinderen zullen het voorbeeld van de vader volgen.


  Maak melding

 91. Niet zeuren Dino heeft niets gedaan. Zn vader is ook geen veroordeelde drugscrimineel. In Su was het maar een lieverdje die met zn kleine pik kindertjes aan het maken was. De VS wilde alleen maar de UNASUR opfokken.Wacht maar de CTU gaat ze een lesje leren.Bouta your next


  Maak melding

 92. Pa Desi heeft meegewerkt aan deze wapen en coke deals.Waarom zou je anders je criminele zoon een diplomariek paspoort verstrekken? Of heeft iemand een andere plausibele verklaring hiervoor ?


  Maak melding

 93. bouetrse weet wel beter> dINO HEEFT NIET VOOR NIETS EEN DIPLOMATIEKE STATUS. hiermee MOEST HIJ ONGEHINDERD DRUGS EN WAPENS KUNNEN VERVOEREN.
  Wat een zielige types eigenlijk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.