Somohardjo ziet strijdmakker in Willy Soemita

26

PARAMARIBO, 2 sep – Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, ziet niet langer een aartsrivaal in Wlly Soemita. De ‘andere’ Javaanse leider bestaat niet meer. Somohardjo en de voorzitter van Kerukanan Tulodo Pranatan Ingit zijn absoluut on speakting terms. Er wordt zelfs al gesproken over een mogelijke alliantie.

Een politieke alliantie die rond de algemene verkiezingen van 2015 zijn beslag moet krijgen. “We hebben elkaar gevonden en willen de mogelijkheden bekijken van een samenwerking tussen de twee partijen”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. De vorm van samenwerken wordt nog bekeken. Soemita’s politieke partij maakt nu nog deel uit van Desi Bouterses Mega Combinatie. De partij bezit twee zetels in het parlement.

Of Soemita ook echt zijn hele partij mee krijgt, valt nog te bezien. Sinds de Maga Combinatie aan de macht kwam in 2010 is een ware rebellie ontstaan binnen de partij. Onder leiding van parlementariër Oesman Wangsabesarie is het leiderschap van Soemita zelf aan de kaak gesteld. Soemita nam de partij in de jaren zestig over van zijn vader Iding. Hij is laatst overgebleven ‘oude leider’ van het slag Jaggernath Lachmon en Johan Pengel.

26 REACTIES

 1. Somohardjo stop toch met die zgn politieke carriere van je.
  Net als veel andere surinaamse politicie moet je gewoon plaats maken voor de jongere politicie.

  Daag oude man.


  Maak melding

 2. Sorry, ik heb 1 ding geleerd. Javanen zijn niet te vertrouwen. Leugens, Gooi maarrrr in de SSurinamerivier heeft Soemita eens tegen een Journaliste gezegd.


  Maak melding

 3. Ze moeten al die NDP-ers en die verzuurde loempia’s van Pertjajah Lehoer achter tralies gooien. Die gasten zijn door en door corrupt. Voor iedere scheet wordt een bevriende adviseur aangesteld, gunningen gaan naar bevriende relaties en snoep reisjes op kosten van de staat is meer regel dan uitzondering. Op Bonaire gaan ze nu schoonschip maken. Zou Su ook moeten doen. Om te beginnen Ramon Abrahams en Paul Motjoman Hardjo in de boeien te slaan. Min. 30 jaar op water en brood.

  ANTILLEN-Twee prominente politici op Bonaire die worden verdacht van corruptie en valsheid in geschrifte moeten op 25 november voor de rechter komen. Dat heeft het Openbaar Ministerie op Curaçao zondag gemeld.
  Ramoncito Booi en Burney el Hage zijn beide prominent lid van de grootste partij van Bonaire, de Union Patriotiko Boneriano (UPB).

  Booi wordt vier gevallen van corruptie en valsheid in een notariële transportakte ten laste gelegd.

  El Hage, momenteel gedeputeerde en eerder minister van Economische Zaken van de Nederlandse Antillen, wordt met zijn echtgenote beschuldigd van hypotheekfraude en corruptie.

  De twee politici hebben altijd ontkend iets verkeerds te hebben gedaan en noemen het besluit ”politiek gemotiveerd”.

  De aanklachten zijn het resultaat van een in 2009 begonnen onderzoek naar de integriteit van het openbaar bestuur. Daarbij zijn in 2009 verschillende huiszoekingen verricht.

  De rechter-commissaris bepaalde in 2010 dat het Openbaar Ministerie op Bonaire voor 1 november 2010 met het onderzoek moest stoppen. Maar in 2011 werd het onderzoek hervat op verzoek van de burgerbeweging Fundashon Bon Gobernashon (Stichting Goed Bestuur).


  Maak melding

 4. Back&neck is met zachte drang verwijderd uit het front en is naar DiDibri gestapt. Hij heeft nu echter gezien dat DiDiBri een dictator is en bovendien is er constant djoegoe djoegoe (niet soso lobi, maar soso trobi 😉 😉 ). Terwijl ze samenwerken wordt hij op het podium belachelijk gemaakt (terecht, daar niet van, maar wel stijloos qua uitvoering). Nu komt het geval DINO-saurus er ook nog bij. De NDP blijkt nu niet alleen een onbetrouwbare, maar ook een instabiele partner.

  Back&neck kan nu vooruit noch achteruit. Hij moet dus noodgedwongen een sprong maken naar Chilly Willy op rechts. Helemaal alleen de verkiezing 9ngaan is te riskant.

  Voordeel voor hem (maar niet voor Suriname)is dat hij behalve de oude weggelopen achterban van Chilly Willy eventueel kan terugkrijgen. We krijgen dan weer één javaans blok. Als de hindostanen, creolen, etc. het ook doen, zijn we weer bij eind 1950.

  Waneer staat onze Oscar Arrias op die boven partijen staat en mensen bij elkaar brengt op grond van ontwikkelingsdoelen? Ik ben bang dat zelfs als zoiemand zou opstaan, de meerderheid toch op DINO-saurus of Q. Muntslag stemt.


  Maak melding

 5. Somo ik weet niet wie jou nog vertouwd ,en willy ik weet niet wanneer je met pensioen gaat samen met Somo Jullie beiden zijn niet te vertrouwen samen met BOUTA en RONY,als jullie aan de macht blijven gaan we weer terug in jaren 60 waar veel discriminatie was en in jaren 80 waar de geld geen waarde was


  Maak melding

 6. Wie in Godsnaam gaat nog op de NDP willen stemmen,zij het alleen of in combinatie verband?!
  Mijn God mang,de zoon van de lijder van Suriname zit gevangen in Amerika,de lijder zelf is ook een crimineel,echt die surinamers ,ze zijn echt onmogenlijke mensen!

  En nog geen word heeft die crimineel gezegd over de aanhouding van zijn criminele zoontje!!


  Maak melding

 7. Op donderdag 29 augustus werd Dino Bouterse door de Amerikaanse overheid gearresteerd op de internationale luchthaven van Panama. Het bericht sloeg in als een donderslag, iedereen was nog aan het nagenieten van al die mooie optredens van Martelly, president van Haïti en zanger Wycleff Jean, die samen met de president van Haïti een voorproefje van Carifesta 2015 op Haïti kwamen geven tijdens Carifesta XI in Suriname.

  Suriname in de spotlights, een perfect festival, veel artiesten uit de diaspora die allemaal kwamen opdraven om een hommage te brengen aan de Surinaamse natie.
  Het leek alsof het Surinaamse regime met het organiseren van Carifesta inderdaad een belangrijke overwinning had geboekt. Het waren per slot van rekening niet de obligate brood en spelen waarmee het volk gepaaid werd, het was kunst met hoofdletter K en cultuur waar de hele society op af gekomen was…..want niemand wilde iets gemist hebben.

  Menig Suriname watcher zag de bui reeds hangen, vooral na de uitspraak van de Kort Gedingrechter inzake de kwestie Tjin A Tsoi versus Bouterse, de kwestie van het jacht Seadog. De bezorgdheid over de zwakke rechterlijke macht, over de almacht van de regering inzake beleid en besluitvorming, het feit dat het parlement steeds vaker buitenspel wordt gezet, werd echter steeds geringer.
  De bekende Surinaamse advocaat Hugo Essed sprak van een Jorka Supu, een duivelssoep die gekookt werd voor het Surinaamse volk……………………

  Ik denk dat de Jorka Supu nog altijd op laag pitje staat te sudderen. De arrestatie van Dino Bouterse heeft een ernstige klap aan dit regime toegebracht, maar het heeft dit regime niet verlamd, omdat de keyplayers zoals Ramon Abrahams, Iwan Graanoogst, Etienne Boerenveen en Melvin Linscheer nog altijd vrij rondlopen en van eminent belang zijn voor de verkiezingsoverwinning in 2015.

  Dit stuk is geschreven om de rol van Dino Bouterse als politieke factor en up en coming man te onderstrepen, omdat velen denken dat hij slechts een zomaar-zo figuur is.
  Verder ik wil onderstrepen, dat met de arrestatie van Dino Bouterse de verwevenheid tussen de onder- en de bovenwereld is bewezen in geval van Suriname, specifieker in geval van de huidige Surinaamse regering:
  1. Dino Bouterse is het hoofd van het CTU (Counter Terrorism Unit), handpicked door zijn vader, de president van Suriname. De bewindslieden van Binnenlandse Zaken en Justitie en Politie hadden geen enkele bemoeienis met een institutie, dat opgericht was om de binnenlandse veiligheid te garanderen en Dino Bouterse was als hoofd van deze organisatie aan niemand verantwoording verschuldigd.
  2. Dino Bouterse had politieke aspiraties. De website, getiteld http://www.dbbouterse.com, ‘Passion for making life better in Suriname’, was in het leven geroepen om Bouterse jr. als mogelijke machtsfactor te lanceren. Opvallend was zijn bellicose toon na de afkondiging van de Amnestiewet in april 2012, blijkens het onderstaande document dat in april 2012 via internet werd verspreid (Het blog van Dino Bouterse is overigens niet bereikbaar: ‘currently under construction’.):

  Feiten hypocrisie Nederland en dubbele moraal Nederlandse politici, door Dino Bouterse

  De Nederlandse premier Mark Rutte zei afgelopen week dat hij internationaal alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat Suriname merkt wat de gevolgen zijn van de aanname van de amnestiewetswijziging. Hij vindt dit volstrekt onaanvaardbaar en zal ervoor zorgen dat Suriname zich aan zijn internationale plicht houdt. Ook willen Tweede Kamerleden betrokkenen bij de wijziging van de amnestiewet visa tot EU weigeren. Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier wil dat er een internationaal reisverbod wordt ingesteld tegen de verdachten als zij niet worden berecht. PVV van Wilders wil dat Nederland stopt met het geven van ontwikkelingshulp aan Suriname. Tweede Kamerlid Johan Driessen zei: Wat ons betreft geven we geen cent meer aan die bananenrepubliek? Voorts willen VVD en CDA dat Nederland zich inzet voor een internationale veroordeling van de amnestiewet. En intussen heeft de minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal de Nederlandse ambassadeur in Suriname Aart Jacobi teruggeroepen naar aanleiding van de wijziging van de Surinaamse Amnestiewet. Dat politiek vies is weten we allang. Maar dat Nederlandse politici hypocrieten zijn, last hebben van een dubbele moraal, met twee maten meten, selectieve verontwaardiging tonen, alsmede gewetenloos en onetisch zijn weten vele Nederlanders en Surinamers niet. Ook weten velen niet dat Hollanders stelselmatig grootschalige misdaden tegen de menselijkheid hebben gepleegd en dat Nederland zich niet aan de internationale vervolgingsplicht houdt. Nederlanders zijn altijd al een koelbloedig handelsvolk geweest. Of het nu om slaven, kinderporno, prostitutie, cocaïne of atoomgeheimen gaat, het maakt allemaal niet uit, als er maar geld aan verdiend kan worden. Ik ga u deze zaken in dit artikel haarfijn uit de doeken doen en aan de hand van feiten met bronvermelding aantonen dat het klopt. Aan de hand van de bronvermelding kunt u deze feiten zelf verifiëren. Het is hoogst merkwaardig dat Nederland nu boos is op Suriname terwijl ze zelf op de bres springen voor oorlogsmisdadigers, massamoordenaars, staatsterroristen, kinderverkrachters en folteraars. Tegenwoordig hoef je niet hooggeschoold en heel slim te zijn om bovengenoemde gedragingen van Hollanders via Internet te kunnen aantonen. Ik heb namelijk gedurende het Paasweekend veel Nederlandse dossiers en artikelen in belangrijke Nederlandse kranten via Internet doorgespit en de feitenmaterialen geordend hieronder weergegeven. Ik heb de feiten niet zelf verzonnen en ook niet verdraaid. Ik heb ze slechts voor u geordend en deels gekopieerd uit Internet. Ik heb het niet gedaan om mijn vader vrij te pleiten of 8 december 1982 goed te praten. Ik heb het Paasweekend hiervoor opgeofferd omdat ik me in de afgelopen dagen mateloos heb geërgerd aan de hypocrisie van Nederland, het onethische gedrag van Nederlandse politici, hun huichelachtige en vernederende kritiek op Suriname en hun koloniale bemoeienis met ons wanneer het ze goed uitkomt. Ik heb de feiten verzameld om de oppositionele partijen in Suriname, met name het Nieuw Front, bewust te maken van de dubbele agenda van Nederland en van het onethische gedrag van Nederlandse politici en dat ze zich niet door hun selectieve verontwaardiging moeten laten misleiden. De feiten zijn ook bedoeld om de jongeren in ons land hierover bewust te maken omdat er op onze scholen met geen woord hierover wordt gerept. Onbekendheid met deze feiten maakt de Hollanders bemind in Suriname. We moeten ons niet door hun laten frustreren en afleiden. Laten we gezamenlijk in harmonie en eenheid onze eigen koers bepalen zonder bemoeienis van de voormalige kolonisator en zelf inhoud geven aan de duurzame ontwikkeling van ons land. Suriname is een zelfstandig land met recht op zelfbeschikking, met onze eigen fouten waaruit we zelf moeten leren. Dit geldt ook voor Nederland die duizend maal meer ergere fouten heeft gemaakt en waaruit ze tot op heden geen lering trekken. Waarom wil Nederland nog steeds niet beseffen dat ze niks te vertellen hebben in Suriname en hoe er in de DNA wordt gestemd? Wij bemoeien toch ook niet hoe er in de tweede kamer wordt gestemd? Wat schuilt er achter hun bemoeienis? Zijn ze uit op onze natuurlijke hulpbronnen? Het is heel dom van Nederlandse politici dat ze niet beseffen dat we ze nu middels Google heel makkelijk kunnen betrappen op hun hypocriet gedrag en hun dubbele moraal. Ze beseffen ook niet dat hierdoor hun arrogante houding met het vingertje naar anderen geen indruk meer maakt en dat ze hiermee moeten ophouden. Hieronder volgen puntsgewijs 13 feiten, click ook op de bijbehorende links en oordeelt u zelf maar: (…)’

  3. Dino Bouterse was zich aan het klaarmaken om politieke macht te verwerven. Waarnemers zeggen dat zijn vader daarvoor geen goedkeuring had verleend. Beelden uit China en fotomateriaal met de president van Equatorial Guinea en anderen geven echter een ander beeld weer: een zoon die bij zijn vader in de leer is, een zoon die bezig is over het politieke bedrijf te leren, ondersteund door zijn vader. Het was coalitiegenoot Ronnie Brunswijk die zich over dit scenario uitliet tijdens de 25ste verjaardag van de NDP in 2012.

  Inderdaad het is zeer moeilijk bewijs te vergaren om de verwevenheid tussen de onderwereld en de bovenwereld aan te tonen, ondanks sterke aanwijzingen zoals arrestaties, veroordelingen en opsluitingen. Etienne Boerenveen was tot nog toe de enige persoon die een veroordeling en opsluiting op zijn naam had staan en die steeds weer door de buitenlandse pers wordt aangeduid als mogelijke ‘drugscrimineel’. De veroordelingen van president Bouterse ten aanzien van drugs worden steeds afgedaan als ‘ongefundeerd’ en over de veroordelingen van Ronnie Brunswijk in Nederland wordt niet gesproken.
  Anderen, zoals Melvin Linscheer, zijn tot op heden slechts in verband gebracht met drugscriminaliteit en grootscheepse corruptie en gewelddadig optreden in de goudvelden van Suriname (ook Bouterse jr. wordt daarbij genoemd, net als Gerold Dompig overigens, de voorzitter van het Managementteam van de in december 2010 ingestelde presidentiële Commissie Ordening Goudsector).

  Een ander zorgwekkend aspect ten aanzien van de hele kwestie is de rol van de CTU en hun bemoeienissen met Faya Blo, een speciale politie-eenheid waarvan niet duidelijk is welke rol ze precies spelen binnen de politiemacht van Suriname. In juni 2012 schreef ik over deze speciale politie-eenheid en het feit dat ze als een doodseskader optreden:

  ‘(…) The alleged criminals killed during the police raid are not the criminals that pose a direct threat to the Surinamese society. The nature of the criminality in Suriname stretches beyond the confines of petty thievery and armed robbery of small businesses. Suriname is on the map as transit port of coca-cocaine to Europe, while several seminal reports have brought the Surinamese president and his closest allies, MP Ronny Brunswijk and his allies in connection with narco-trafficking ( Mr Brunswijk is convicted in the Netherlands). Like the rest of the Caribbean, Suriname functions as a transit port, but there are strong indications that the country also produces the pasta basica de cocaina for the European markets. Narco-trafficking ushers in guns and drug-related violence….all in a symbiotic relationship. (…)’

  De reactie van politiecommissaris Tjin Lip Shie, die het gebruik van buitensporig geweld waarbij vier onschuldige mannen werden vermoord, verdedigde door te zeggen dat het ging om leden van een gang, verantwoordelijk voor de golf, neen de Tsunami van criminaliteit die over het land rolde is opmerkelijk en geeft de ernst van de situatie aan. De Procureur-Generaal, mr. Subhas Punwasi was feitelijk nog stelliger in zijn oordeel, toen hij stelde dat het gebruik van vuurwapengeweld als rechtmatig beoordeeld kon worden is echter van een andere orde. Premature conclusies, want uiteindelijk bleek het te gaan om onschuldige burgers, die waarschijnlijk niets met de golf van criminaliteit te maken hadden. We weten nog niet alles, de komende tijd zal echter meer duidelijkheid komen over de rol van Bouterse jr., de beschermheer van de BV Bouterse en zijn activiteiten als mogelijke drugscrimineel en wapenhandelaar.

  Natascha Adama
  September 1, 2013


  Maak melding

 8. jullie Surinamers Ik hou van de reacties ik keur niet af,noch goed.Er is een ding dat jullie moeten begrijpen ,en weten hoe t is om van niets iets te maken.Je mag grijpen en nemen,maar ermee om te gaan biedt voordelen.


  Maak melding

 9. Waaaaaaaaaiiii wooooooiiii woi woi wooooiiii sang pasa dja? haaaiaaiiijajajajaaaaaii was het niet deze Somo die jaaaa let wel ALLLLLLLEEEEEEEN de verkiezingen inkon of zou,want wat hij Somo had gedaan Sardjoe van de VHP niet zou kunnen doen nml:de VHP verlaten en een eigen partij oprichten en 5 zetels halen. Ook de PRESIDENT VENETIAAN zou dat niet kunnen doen hmmmm nml:de NPS verlaten een eigen partij beginnen bla bla bla,want hij Somo was geweldig en niemand anders.Gelukkig was noch dhr Sardjoe en noch PRESIDENT VENETIAAN zo geweldig,want ze zijn nog waar ze stonden en hoeven geen knieval te doen voor niets en niemand.Ze kunnen ook een ieder met open vizier tegemoet zien/treden.Somo mie gado dat jij nog kan spreken over een samenwerking met Soemita na alles wat je had geroepen tegen Soemita ai Somo waka joe pasie ie tang foe joe jere.En dat die Soemita ook nog ja zegt aibaja mi gado dus zonder deze mannen kan het sLandsbelang niet gedaan worden? Hahahaaa. Somo zowel Soemita nu snappen we wat jullie bedoelen,jullie bedoelen jjjjouwwww eigenbelang oeng/dat Su volkoeng daa ai.Ma Somo fawaka is DiDiBrie zijn huis niet meer jouw huis en omgekeerd jouw huis DiDiBrie’s huis oeng zaka-zaka Beest allemaal,maar gelukkig ben je naar de NDP overgelopen en je binnen (eigenlijk 1 jaar al)3jaar je terug bent gewezen naar je plek(dus nergens)dat grote VRETEN gold niet voor jou en Co.Je mocht de NDP wel helpen naar de honingpot(de DiDiBrie tot presaniemaken),maar je snater a honing no go,je bent tot een niets zeggende factor gedrpt.Ook mocht je stikken in/met je dreigementen,trouwens hier kon je niet dreigen joe zaka-zaka joe.DiDiBie heeft bewezen niet tegen buitenlanders te kunnen optreden,ma ie zie tegen Suries hij schiet je zo op de vluch DOOD.Al je dreigementen heb je zelf weer moeten vreten/opzuipen bv je zou niets van Amafo steunen hahahaaa willen of niet joe bing hebber foe bing mikie alla sma foe joe stem voor a begroting van SoZaVo.Somo jij zowel Soemita jullie zijn in combinatie met de NDP alles wat je had kwijtgeraakt.Weg KTPI minister bij grondzaken en exit PL minister bij grondzaken good for you.A FRONT no bing boeng.Loekoe fai kong tang la la lala hm hm hmhm baas aaaarr mie dape lalalal ba zoekoe bafinie batjarie now alla mang kong skeeeeer.Grotere hoogte grooootere hoogte mi ba.odioooo.En trouwens fa onze DiDiBrie sa sribie,had hij nog afscheid kunnen nemem van Dienaapje zoja dan is hun weerzien na 30 of 50 jaar.Ik hoop het zo en mie hoop Munslag of Dienaapje kaaar papaatje ing naampje ennnnn dddddan oppakken dat ding met AMNESTIE op zak.Hhhhhhooodiiii een blije Glenny.


  Maak melding

 10. Deze Pejeh lul, Paul S is veel van plan, hij likt nou aan die oude pinda lul, en dan te bedenken dat stel deze
  twee teloh apen het voor het zeggen gaan krijgen in 2015, mi boi, ruim ze nu op, boeng weri.


  Maak melding

 11. Ray Complete reactie neergezet voor de zwaar gestoorde criminelen en die zich mee bezig houden een mooie land kapot te maken terwijl het ook anders zou kunnen.


  Maak melding

 12. Aziatische Verbroedering(AV).

  Een kat in het nauw doet rare sprongen. Deze sprong van Somo richting Soemi luidt een nieuw tijdperk in. Somo, Soemi en Santho gaan politiek samen werken. De drie Sen(SSS). Een Aziatisch blok is in de maak en de eerste bijeenkomst wordt gehouden in Kong Ngie Tong Sang. Begrijpt U dit?

  Als in 2015 dit blok niet de winst behaald en niet mag mee regeren zal Suriname economish worden uitgehold.

  De Hindustaan, de Chinees en de Javaan zijn spaarzame mensen die beetje bij beetje vooruitgang willen zien. In tegenstelling tot de overwegend Creoolse regering van nu die Grote plannen maakt, Grote beloftes doet, Grote feesten organiseert, Grote sommen geld verbrast en een Grote mond opzet.
  John hierboven beweerd dat Javanen niet te vertrouwen zijn. Wat een zielepoot om een totale groep zo neer te zetten. Mijn vraag is; is John wel te vertrouwen?

  Als het Aziatisch Blok de regeermacht over Suriname krijgt is vooruitgang voor land en volk gegarandeerd.
  Er zal ten alle tijden wat corruptie zijn, maar zoals de corruptie NU is, kan hij niet worden overtroffen.

  Somo zoekt hulp om de NDP buiten spel te zetten. Als hij goed zoekt, dan vindt hij die ook. Somo telt bij deze president niet officieel mee en wil meer van de koek hebben. Hij is niet mijn politicus dus is de hoop dat hij het stokje gauw aan jongeren zal overdragen.


  Maak melding

 13. Kondreman, intussen zult u wel gehoord of gelezen hebben dat Willy Soemita de verklaring van Somohardjo categorisch heeft ontkent. Somo heeft dus wederom voor zijn beurt gesproken.


  Maak melding

 14. Elke keer dat somo in het nieuws komt zal ik hem blijven herrineren dat anderen in zijn vijver vissen in commewijne en in de vijver van Amini in Indonesie.


  Maak melding

 15. Omdat het Surinaamse volk apolitiek is, blijven deze oude garden ze citroenen verkopen voor appels.
  Want anders zouden ze massaal deze idioten weg stemmen en een partij die nooit aan de macht is geweest een kans geven.

  Somohardjo heeft nooit samen gewerkt met Willy Soeminta, en nu zal het ook niet gebeuren.
  Hij wilt Bouterse een loer draaien, maar Bouterse is een kat met negen levens en hij heeft het al lang door. Het zelfde heeft Somohardjo gedaan met het Front.(ALTIJD EIGEN BELANG VOOR)

  Bovendien heeft Soeminta altijd samen gewerkt met de NPS en later Front.

  Soeminta is van een andere stroming islamiet en Somohardjo ook.
  Soeminta geloofd in de profeet Mohamed en Somohardjo geloof in de neef van de profeet.
  Dus die twee gaan nooit te samen.

  DUS WIE HOUDT WIE VOOR DE GEK?????????????????????????????????????????????????


  Maak melding

 16. Zowel somo als soemita moeten van het politieke firmament verdwijnen. Hun op etnische basis geschoeide politiek heeft in anno 2013 geen bestaanrecht. Ik denk dat er nieuwe leiders moeten opstaan die javanen bijbrengen dat politiek gaat om ongelijke klasse verschillen en ongelijke inkomensverdeling en niet dat je buiten de boot valt omdat je niet op iemand lijkt. Bovengenoemde heren ontberen laatst genoemde wetenschap om aan hun volgelingen over te dragen en doen aan kampong-, dynastie politiek en nepotisme. Javanen wordt wakker.


  Maak melding

 17. soort zoekt soort en ze vinden elkander makkelijk..

  allemaal crimienelen bij elkaar ..

  sme hoe lang nog moeten wij het domme volk dit accepteren..

  zit onze verstand letterlijk in ons achter-werk..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.