zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlement geeft groenlicht voor extra uitgaven

Parlement geeft groenlicht voor extra uitgaven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 aug – De regering mag ruim driehonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijf en zeventig miljoen euro) extra gaan uitgeven. Het parlement keurde de zogenaamde suppletoire begrotingen voor de ministeries goed. De oppositie stemde tegen, omdat de ‘economische neergang’ alleen maar versneld zou worden.

Dat wordt toegeschreven aan het ‘verkwistende beleid’ van de regering. Volgens Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP) zou het parlement er goed aan doen het beleid af te keuren in plaats van steeds maar alles goed te praten. In een motie van de oppositie wordt zelfs gewaarschuwd dat het het vertrouwen van de samenleving alleen maar zal afnemen. Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) sprak van een gebrek aan onderbouwing.

Er wordt meer geld aangevraagd zonder dat goed blijkt waar het voor nodig is. Volgens minister Adelien Wijnerman van Financiën is vooral geld nodig voor lonen van ambtenaren. Santokhi vindt dat de regering er veel te makkelijk vanaf komt, dankzij de coulante houding van de coalitie. Volgens Wijnerman zijn in elk geval tot eind dit jaar de lonen gegarandeerd. De motie van de oppositie werd weggestemd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. “De regering mag ruim driehonderd miljoen dollar extra gaan uitgeven. ”
  _________________________________________________________________

  …is dat wat een goede Amerikaanse advocaat tegenwoordig kost?


  Maak melding
 2. Wat ik niet snap is,waarom worden de miljoenen niet bij Mondje gehaald,Brother In Crime van DDB.

  Mondje hoort die miljoenen terug te geven want dit geld is schaamteloos achterover gedrukt.
  Ik ben ervan overtuigd dat een deel van deze miljoenen op DDB zijn bankrekening staan.

  Stelletje bandieten!!!!


  Maak melding
 3. Kleine rekensom;

  Er wordt 300.000.000 dollar geleend / bijgedrukt / whatever…

  Dit is voornamelijk voor de ambtenarensalarissen tot het einde van het jaar.

  We hebben nog vier maanden te gaan, tot het einde van het jaar.

  Per maand wordt er dus 300.000.000 (dollar) / 4 (maanden) = 75.000.000 dollar aan ambtenarensalarissen uitbetaald?!


  Maak melding
 4. Het klopt niet.

  de salarispost van de regering over de afgelopen jaren bedroeg volgens het ministerie van Financiën:
  2010 SRD 1.075.000.000
  2011 SRD 1.209.000.000
  2012 SRD 1.316.000.000 = SRD 110.000.000/maand
  2013 t/m april SRD 525.000.000 = 130.000.000/maand
  bron ministerie van financiën.

  Allereerst had men het probleem al moeten zien in maart aangezien er ongeveer SRD 20.000.000/maand meer uitgegeven werd dan het voorgaande jaar.

  De salarissen zijn ook aanmerkelijk meer dan 10% gestegen danwel er zijn meer niet productieve ambtenaren ontstaan.

  Voeg hier aan toe dat een stijging van SRD 20.000.000/ maand sluit op SRD 240.000.000/ jaar.
  Ofwel met heel simpel nagaan van wat bronnen loop je maar zo tegen een gat op van SRD 68.000.000.

  Dit is geen partij politiek ingegeven geoh maar een registratie van wat gepresenteerd wordt en waar alle slimmeriken in de DNA niet op letten.

  Als men echter de zelfde bron gebruikt voor andere posten uit de begroting zie het volgende gebeuren:

  De post goederen en diensten explodeert van SRD 688.000.000 jaar naar SRD 743.000.000 in de eerste 4 maanden van 2013
  De post Subsidies en overheidsbijdragen die tussen 2010 en 2012 met 80% toenaam neemt in 2013 met 50% af
  De post interest neemt heel hard toe en de post kapitaaluitgaven (investeringen gaat terug naar 60% van 2010.

  Is dit geen teken aan de wand dat er geld verjubelt werd. Eerst lekker makkelijk met snelle inkoop opdrachten, daarna middels subsidies en nu via salarissen.
  De investeringen en daarmee de toekomst zijn de dupe ondanks alle schone beloften.


  Maak melding
 5. “In een motie van de oppositie wordt zelfs gewaarschuwd dat het het vertrouwen van de samenleving alleen maar zal afnemen. Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) sprak van een gebrek aan onderbouwing.”

  Ja dat is precies wat jullie fronters hopen dat het vertrouwen van de samenleving afneemt, maar de samenleving is niet gek, ze hebben 10 jaar front overleeft en weten het.

  Santokie en onderbouwing, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

  Jongens, jongens nog ergens iets gelezen over die dia-spora India bezoek van Santokie, als hij in Suriname zou zijn teruggekeerd zou er een persconferentie belegd worden om het grote succes uit te leggen.


  Maak melding
 6. De heer Castellen had het over dat de regering; e djote à volk letterlijk. Want zij geven geld uit wat er niet is. Dit gedrag is typerend voor de doorsnee SMEer een gulden hebben en er toch vier kunnen uitgeven. En dit misdadig gedrag, wordt lijkt mij bewust gebruikt om de schulden, mocht het zijn dat ze de verkiezingen verliezen, de komen de regering diep in de schulden zal moeten beginnen. Ook wat Parmessar van OW&V gedaan heeft is illegaal om te tekenen, voor het parlement goedkeuring aan gaf. De ene dief heeft de andere afgelost, en net wat Castellen zei; deze regering verdient een brevet van onvermogen. Het is ook een misverstand om te opperen dat er geld wordt bij gedrukt, wie het beter weet vertelle het maar, want gelddrukken is geen flyers drukken. Er moet betaalt worden om dat te doen, niet één derdewereldland kan geld drukken. Al zouden ze het willen het kan gewoon eenvoudig niet. Daar is een speciale basis voor, want het lijkt op papier, maar dat is het helemaal niet, het is chemisch samengesteld een soort stof dat meer op “linnen” lijkt, maar niet van papier, waar het wel op lijkt.


  Maak melding
 7. nog kort geleden trapt Wijnerman op de rem door de reislustige Ministers terug te fluiten omdat de staatskas skeer was!

  In hoedanigheid als wie/wat vertoefde Dino in Panama en op kosten van wie en hoe vaak????


  Maak melding
 8. Het is gisteren en vandaag een drukte van jewelste bij Surinaamse bank doordat iedereen zich haastte om hun spaargeld in SRD op te nemen.
  Alles is onder controle zeggen de NPD-ers maar zij waren de eersten die hun buit probeerden veilig te stellen.


  Maak melding
 9. De toekenning van het geld is uitstel van executie. Als het geld niet vrijgegeven was konden de ambtenaren niet uitbetaald worden en zou dit een directe val vd regering betekenen. Nu is er uitstel omdat het echte probleem niet wordt opgelost, kwestie van afwachten. Helaas zal ik met dank aan die idioten die de opprtunisten de ruimte geven daar ook last van ondervinden


  Maak melding
 10. De Beurs!

  Het woordje Beurs heeft twee betekenissen. De Beurs waar er financieel wereldwijd gehandeld wordt en je eigen Beurs waar je op moet letten.
  Vaak is het zo dat je je eigen Beurs strak in de gaten moet houden om zo na het midden van de maand nog je eten te kunnen kopen. Maar als deze Beurs niet van jezelf is maar van de bevolking, dan heb je er scheit aan wat er na het midden van de maand gebeurt, toch? Op is op!

  Economen blijken de beste regeerders te kunnen zijn en hun Beursen goed in de gaten te kunnen houden. Maar als je criminelen als politici een Beurs laten beheren dan teken je voor de ondergang. Neks no fout!

  Een mooi land, een mooi volk, een slechte overheid die moet gaan lenen om de ambtenarensalarissen te kunnen betalen. Edoch, de mooie bevolking laat dit gewoon toe.


  Maak melding
 11. Beurs!

  Nog een betekenis van dit woord is dat je Beurs geslagen wordt en aan alle kanten kneuzingen hebt.
  He Surinaamse volk is door de laatste gebeurtenissen echt Beurs geslagen.
  Ook een georganiseerde bijeenkomst zoals de Jaarbeurs of een Boekenbeurs zitten in dit woord verscholen.


  Maak melding
 12. Niet het Parlement heeft groenlicht gegeven voor extra uitgaven. Nee het zijn die halve debielen die in de regering zitten hebben dit weer voor elkaar gekregen. De oppositie, met uitzondering van Carl Breeveld die overigens tegen heeft gestemd, had al voor het stemmen de kamer verlaten. Het Parlement is bij het aantreden van deze regering al buitenspel gezet….onze verkapte dictatuur….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES