‘Voorzitterschap Unasur goed voor imago Suriname’

77

PARAMARIBO, 30 aug – Het voorzitterschap van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur, is goed voor het imago van Suriname. Dit stelt ambassadeur Albert Ramdin, assistent Secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten. De voordelen moeten vooral in de diplomatieke en politieke sfeer worden gezocht. Op economisch gebied zal het een stuk minder zijn.

Dat zal in Paramaribo ook wel beseft worden. “Er zullen sowieso voordelen zijn op het gebied van functionele samenwerking, onder meer op het stuk van onderwijs en volksgezondheid”, zegt Ramdin tegenover de Ware Tijd. Toch mag Suriname zich niet uitsluitend richten op het eigen belang. Het Surinaamse voorzitterschap voor de komende zes maanden zal ook de regio voordeel moeten opleveren. Zo kan een belangrijke rol worden vervuld bij het bevorderen van samenwerking met andere regio’s.

Paramaribo krijgt nu de unieke gelegenheid om “die brug te slaan tussen Zuid-Amerikaanse landen en het Caribisch gebied”, aldus Ramdin. Dat sluit mooi aan op het buitenlandse beleid van president Desiré Bouterse. In dit opzicht wordt het Unasur-voorzitterschap een flinke uitdaging. Intussen is er al een eerste succes. Suriname is erin geslaagd het instellen van een Jongerencongres te laten opnemen in e slotverklaring van de Unasur-top in Paramaribo.


77 REACTIES

 1. Imago van Suriname:

  – president verdacht van massamoord
  – president verdacht van drugssmokkel
  – president geniet van amnestie
  – misdaad in su is meer regel dan uitzondering
  – straten van Paramaribo is een bolwerk van junks
  – 100% controles op Schiphol
  – top 10 van landen waar kinderarbeid geoorloofd is
  – top 10 van Landen waar corruptie het grootst is

  Dit is de imago van Suriname.

  Laat me niet lachen, feit is dat de president van Suriname het in zijn broek doet als hij de oceaan moet oversteken. Een trip naar China gaat tegenwoordig via Afrika.

  De bovenstaande problemen die opgelost dienen te worden lijken mij belangrijker dan het voorzitterschap van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. Zoals gewoonlijk krijgen de NDP-ers een spontane orgasme als het aankomt op macht. Genuanceerder kan ik het niet overbrengen helaas.


  Maak melding

 2. Hee,je land staat op de kaart…
  Waar dan?
  Hier…

  “Suriname op kaart door grote evenementen”

  Suriname waant zich vrijdag even het centrum van Zuid-Amerika als daar de top van de Unie van Zuid-Amerikaanse landen (Unasur) plaatsvindt. De top begint vrijdagavond rond 20 uur Nederlandse tijd. Tal van staatshoofden en ministers met hun zware delegaties strijken 2 dagen in Paramaribo neer. Dat lijkt geen organisatorisch obstakel voor de voormalige Nederlandse kolonie.

  Sinds het aantreden van de regering van Desi Bouterse in 2010 zet het land zich op de kaart met grote evenementen. Gasten kunnen terecht in twee nieuwe grote hotels die de hoofdstad rijker is.

  Sinds donderdag druppelen de delegaties binnen, in totaal 500 man. Twaalf landen doen mee met Unasur, waarvan Suriname een jaar lang voorzitter wordt. De presidenten van Chili, Uruquay, Argentinië en Colombia hebben afgezegd voor de top. Zij laten zich vervangen. De 5 jaar oude Unasur streeft naar integratie van de lidstaten en hoopt in 2019 een soort Zuid-Amerikaanse versie van de EU te kunnen worden.

  De veiligheidsmaatregelen rondom de Unasur-top zijn zwaar, vertelt een woordvoerder van de organisatie. Toch is er niet veel van te merken. Alleen enkele straten zijn afgesloten en er zijn veel militairen en agenten op straat. De Surinamers en de veiligheidsautoriteiten zijn de laatste 3 jaar wel gewend geraakt aan grote evenementen. De Unasur-top is al de derde politieke top in 2 jaar in Suriname. Vorige week nog was Suriname gastland van het Caribische kunst- en cultuurfestival Carifesta met honderden internationale gasten.

  bron:telegrap


  Maak melding

 3. Esmerald, ben benieuwd wanneer het evenement Sensation White van start gaat in Paramaribo. Ik ga ervan uit dat de president persoonlijk hoofdsponsor zal zijn van dit evenement. Het begrip “white” zal hij ongetwijfeld letterlijk nemen. 🙂


  Maak melding

 4. Hahahaahaaaaaa….IMAGO, Welke imago,wat imago,hoe imago!!!!

  De lijder van Suriname is een Amnestie DRAGER!!!!
  Dat verklaart toch alles over het imago van Suriname!!!???


  Maak melding

 5. Stelletje azijnzeikers,
  Suriname neemt in de regio een unieke positie in.
  Lid van de Caricom en Unasur.
  Als ze dat nu eens goed gaan uitbuiten kan Su een hub zijn voor veel producten in een enorm afzet gebied.
  Er is een redelijk moderne haveninfra.
  De salarissen liggen onder het niveau van Cn (cantoon)
  ruimte genoeg om te bouwen

  Nu nog buitenlandse investeerders vinden die hier de productie naar willen verplaatsen.


  Maak melding

 6. Succes?
  Jongeren praat club…wie gaat dit financieel onderstenen? Of pakt Suriname de rekening hihi.

  Bovendien is er niets mis met het imago van Suriname…het is dd huidige president die als een donkere wolk boven het imago van Suriname hangt.


  Maak melding

 7. barka bhai,

  Er zijn inderdaad genoeg (white) stagiaires in Su die zo’n evenement zouden willen bezoeken. Deze stagiares kun je LETTERLIJK voor alles inzetten.

  ha, ha, ha..


  Maak melding

 8. @Boerin chattah en haar Blanke broer/zus

  Frustraties en negativisme?!!
  Baja,leg ons dan uit wat de UNASUR voor Suriname kan doen en de surinamers?
  Is de Unasur in staat Suriname te helpen bevrijden van amnestie lijder bouta!??
  Neen toch ??
  Zo waren moeten wij dan jaloers zijn op de unasur top!???


  Maak melding

 9. @Esmerald,
  Hahahaaaaa..ik heb het foto bekeken en idd de amnestie lijder is nergens op dat plaatje te vinden!!

  En special voor boerin chattah en haar blanke broer/zus,

  NPS’er Owen Venloo in Nederland reageert vandaag, donderdag 29 augustus 2013, op het artikel in de Ware Tijd van afgelopen maandag waarin de correspondent in Nederland van de krant, Eric Mahabier, schrijft dat Venloo de kandidatuur van VHP-voorman Chandrikapersad Santokhi steunt bij de verkiezingen in 2015.

  De vermeende uitlatingen van Venloo zorgde voor de nodige verbazing en beroering onder NPS sympathisanten in Nederland. Venloo reageert nu met de mededeling het artikel in de Ware Tijd ‘grappig, maar feitelijk onjuist’ te vinden, ‘zoals iedereen die de politiek zowel in Suriname als in Nederland volgt, zelf kan constateren en ook de afgelopen 30 jaren herhaaldelijk heeft kunnen constateren.’

  Venloo: ‘De afgelopen meer dan 30 jaren heb ik altijd, ook als de stroman(nen) of stroming tegen was, publiekelijk mijn oordeel gegeven over de Surinaamse en de Nederlandse politiek zonder aanzien des persoons of partij. Dus aandacht zoeken doe ik nooit, maar ik geef wel mijn mening wanneer ik vind dat dat nodig is. En aan wijsheid achteraf doe ik niet mee, daarom mijn helder en altijd onderbouwd standpunt vooraf. Ongeacht of men dat nou leuk vindt of niet.’

  De welbespraakte Venloo zegt verder dat ‘zijn’ NPS exact weet hoe hij denkt over allerlei kwesties in de partij-organisatie zowel als wat partijbeleid betreft. Hij vindt dat veel zaken binnen de partij te traag plaatsvinden en dat het vijf minuten voor twaalf om nog op tijd allerlei processen te versnellen richting 2015.

  ‘Onze NPS-kiezers in Suriname komen alleen dàn terug, als er twee dingen gebeuren, te weten een grondige reorganisatie van de partij – democratischer en transparanter maken – en een permanente, gerichte en vooral eigentijdse campagne – gevoerd door de voorzitter en propagandisten – tot in alle uithoeken van het land en vooral ook bij de traditionele NPS-familie’, aldus Venloo.

  ‘In 2006 en 2007 heb ik herhaaldelijk en tot vervelens toe toenmalig president Venetiaan gewaarschuwd voor wat er in Nederland gebeurde met de PvdA van toenmalig premier Wim Kok, die zijn eigen partij verwaarloosde. Geen reactie!’

  Venloo vindt een permanente campagne noodzakelijk ook om zonodig sorry te zeggen voor de door de NPS in het verleden gemaakte fouten en om vervolgens leden, sympathisanten en anderen te motiveren en te activeren voor de NPS straks in 2015. ‘Alleen dan, dus vooral door een intense permanente campagne, kunnen wij in 2015 winst boeken. En niet doordat wij de presidents- of vice presidentskandidaat leveren. Maar, dit roep en schrijf ik nu al jaren dus, zeker voor de NPS-leiding, niets nieuws onder de zon. NPS houdt zich helaas nog teveel vast aan oude concepten, terwijl de tijden drastisch zijn veranderd.’

  Tot slot wijst Venloo nog op het volgende. Hij schrijft dat hij als enige, althans voorzover hij heeft kunnen nagaan, de enige is geweest die heeft geprotesteerd tegen ‘de foute plek’ voor het standbeeld van zijn vriend, ‘onze Simon Bolivar’, Henck Arron. ‘Ook een, vooral spiritueel, aspect waarvoor in de NPS-leiding geen aandacht is. Henck Arron heeft zich omgedraaid in zijn graf en zal zich pas dàn weer terugdraaien als zijn standbeeld is verplaatst naar zijn Onafhankelijkheidsplein.’

  Volgens Venloo heeft hij dit ‘klip en klaar’ aan Ronald Venetiaan en aan de huidige voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, geschreven. ‘Want spirits kan niemand manipuleren. En als je dat toch wilt, dan heb je een groot probleem net zoals de NPS nu.’
  August 29, 2013


  Maak melding

 10. @karm

  Hahahahaaaaa…de unasur leiders en lijder hebben mekaar lief. Zo erg ook dat zij het foto van de levende chavez niet willen vervangen met chavez in de glazen kast zoals wij hem heden kennen en blijft venetiaan ook staan ,omdat de unasur zijn imago niet wil beschadigen door het te vervangen met de kop van bouta!


  Maak melding

 11. Beste Ray,
  Een economische unie als unasur en caricom zijn er primair niet om zwakkere broeders te helpen maar bieden een platform om zichzelf via die unie te ontwikkelen.
  Het is gelukkig niet zoals EUROPA waar met enorm veel geld geschoven word van meer ontwikkelde landen naar luie landen. Ik denk dat jij vanaf de Noordzee hierheen kijkt en dus zelf aan den lijve ondervind wat de gevolgen zijn als actieve landen luie landen ondersteunen.
  Het platform ligt er nu daarop gaan ontwikkelen.
  Maar dat kost gewoon tijd, gaat zeker nog een generatie overheen


  Maak melding

 12. @Ray,
  Dus dat…
  Na al die Unasur-bezoekjes ,zou je minimaal een aanpassing verwachten.

  Kom, we zullen ze helpen..

  Ola, señores y señoritas de Unasur,

  Donde esta el foto de el, ahumm, perdóname, el présidente de suri ?
  No es buena.
  Que mal..

  Ahora ponerse una foto, por favor.
  Muchas gracias.


  Maak melding

 13. Ray,

  Ik heb eigenlijk een beetje medelijden met je weet je dat.
  Bouterse geniet van de geneugten van het leven en het enige wat jij aan het doen bent is naar het toewerken van een onvermijdelijke hartinfarct voor jezelf.
  Ray jongen geniet maar van het leven. Want je weet nooit of je morgen er nog bent. Is Bouterse het jou waard om zooooooveel tijd en energie aan hem te besteden? Die man kost je zoveel hoofdpijn en frustraties. Het is niet te geloven.
  Ray, nogmaals daar is het leven te kort voor.

  please enjoy live man!
  ..en dat meen ik uit de grond van mijn hart.


  Maak melding

 14. Esmerald,

  ik schat jou als medemens hoog in. echt.
  Ik ben daarom zeer benieuwd he?
  Even van vrouw tot vrouw he. Ik weet dat vrouwen beter hun emoties kunnen verwoorden dan mannen.
  Wat zou jouw reactie zijn geweest wanneer er stond dat deze top Suriname imagoschade zou berokkenen?

  Zou dat een gevoel van tevredenheid en optimisme in jou teweeg brengen?

  Esmerald, dat je de persoon Bouterse niet hoog inschat
  en bepaalde negatieve gevoelens jegens hem hebt is
  zeer te begrijpen en te billijken. Dat schelden richting Bouterse is niet eens zo erg.
  Ik zou dat ook graag willen doen maar ik ben niet zo van dat schelden.

  Maar houdt dat in jouw beleving in dat daarmee ook Suriname wat jou betreft de verdoemenis in mag?
  Is Suriname van Bouterse?? Ik dacht het niet. Bouterse
  is vergankelijk maar Suriname niet.
  Suriname als land zal ons allen overleven.
  Esmerald, is het dan niet toegestaan om, ondanks Bouterse, een gepaste trotsheid te tonen wanneer dat land aan de Atlantische oceaan positief in het nieuws komt??


  Maak melding

 15. Imago?

  Een functie (voorzitterschap) kan nooit het imago van een land bepalen. Dat wordt bepaald door de persoon die het voorzitterschap op zich neemt en ook in goede banen leidt. Een half jaar voorzitter Unasur is zo om.

  Economisch zal het niets opleveren dus ben ik benieuwd wat deze grap de Surinaamse belastingbetaler allemaal heeft gekost. Al die 500 gasten onderbrengen en voeden.
  En zo gaan wij alles organiseren wat economisch niets oplevert, gewoon om grootheidswaanzin. Het is een typische Surinaamse Kwaal: geen geld en toch grote feesten willen organiseren om duur te doen.

  Desie denkt aan buitenlandse zaken terwijl de binnenlandse zaken niet vlotten. En dan gaan wij ook nog een jongeren Unasur voorstellen zonder dat we de jongeren hierover hebben geinformeerd of gehoord?
  Dit binnengehaald succes gaat alleen maar meer geld kosten dan iets opleveren.
  Ga maar door met feesten want straks is er geen brood op tafel. Dan is het geld op en brood ook.


  Maak melding

 16. Grote evenementen zijn sneller geregeld in Su. dan grote projekten.

  180000 woningen…nieuwe zeehaven…fly-overs…???

  2 evenementen binnen 1 maand
  0 projekten in 3 jaar.


  Maak melding

 17. De frustraties van de zielige en ongelukkige SuriNed redimusus zijn weer eens niet van de lucht.
  Wat een zielepoten.
  Voor de uitkeringen in het polderske moet nu gewerkt worden en dat verklaart natuurlijk de frustraties van deze embecielen.
  We blijven lachen om ze.

  SURINAME VOORWAARTS.


  Maak melding

 18. @boerin chattah en haar blanke broer/zus
  als heden jullie baasje genieten zou, zou hij het doen zonder AMNESTIE!Ik geniet van mijn leven , en dan ook nog zonder Amnestie. Ik hoef niet telkens over mijn schouders te kijken en vrezen dat justitie mij zal inhalen!Jullie baasje heeft de moord van velen op zijn geweten,ik niet!
  Jullie baasje moet zich gaan verantwoorden te Boxel ik niet!
  PSSSsst…de unasur is een joke. Zij zelf zijn afhankelijk van hulp uit de europeese landen.Groeiende economie en zij??!!
  Please… meer dan de helft van de bewoners uit deze landen wonen op vuilnisbelten,werken voor een hongerloon voor minder dan 100 dollar per maand!
  De leiders uit deze landen en de lijder van Suriname hebben 1 ding gemeen,
  de meesten zijn aan de macht gekomen middels geweld ,hebben een wrede militaire achtergrond ,fraude en corruptie en hebben altijd een GROTE mond!!
  Waarmee kunnen de arme landen mekaar helpen???!!!!
  Je mag honderden conferenties houden onder de arme landen welke voordelen levert het op voor je. Zo dachten wij dat de cubaanse doctoren de surinamers zouden platlopen ,resultaat…..MISLUKT!
  Afrika sinds 2010 reist jullie baasje naar afrika en zijn plannen …,Groots[luchtkastelen]…resultaat….NEKS!
  Peru, Paraguay en Ecuador ,chili en Bolivia staan bv bekend als de landen die graag criminelen met of zonder amnestie asiel aanbieden!!!
  Als het aan jullie baasje zou liggen schraapt hij de europeese landen van de wereld kaart.
  Hahahahaaaaaaa……


  Maak melding

 19. @boerin chattah,

  Jawel,jawel,Suriname heeft een amnestie lijder en de rest van de wereld heeft leiders zonder amnestie!!
  Zie hier het bewijs hoe Suriname zich onderscheidt versus de rest van de wereld!Ja toch?


  Maak melding

 20. Hoe spel je Ray bij het horen van de naam Bouterse? dia-ray-tje. En als ik lieg en breek mijn ray—tttt, dan ga ‘k direct naar hospital, met dia-ray!

  Voorzitterschap Unasur is ondanks enkele zure gezichten, UITSTEKEND voor SURINAME en alle SURINAMERS, waar ze zich ook mogen bevinden.

  De surinamers met een dia-ray-tje gevoel, laten wij over aan WC-eend.


  Maak melding

 21. Ray/Esmerald
  Ik ben trots op jullie, hopelijk zal dank zij jullie postings de paarse oogkleppen worden geopend. Tot velen dringt het nog steeds niet door dat Suriname wordt geleid door massa moordenaars, bank-, goud-, en land rovers. Men maakt dmv een sluwe propaganda machine misbruik van de onwetendheid van deze generatie jongeren. Suriname’s imago werd te grabbel gegooid sinds de uitverkiezing van deze president, welke internationale meeting dan ook zal hierin niets veranderen. In het buitenland worden wij nog steeds gezien als een dom onvolwassen volk die niet in staat is om de juiste integere leiders te kiezen. Had Guyana niet de leiding over Unasur? Wat hebben ze hieraan overgehouden?


  Maak melding

 22. over imago gesproken…
  Breaking news: VS arresteert Dino Bouterse 30 Aug,

  Dino Bouterse Dino Bouterse, zoon van de president, is gisteren gearresteerd door de Amerikaanse justitiële autoriteiten. Dit is in Panama gebeurd. Officieel zijn er nog geen mededelingen gedaan over de reden van zijn arrestatie. Starnieuws verneemt dat de Amerikanen Dino verdenken van wapenhandel.

  Starnieuws verneemt dat Dino in een gesprek was op een plek over mogelijke wapenhandel. Tijdens dit onderhoud zou Dino bepaalde mededelingen hebben gedaan. De ontmoeting moet speciaal opgezet zijn om hem in de val te lokken.

  Intussen is de aanhouding van Dino Bouterse officieel meegedeeld aan de Surinaamse autoriteiten. De Amerikanen hebben in Suriname hun veiligheid opgevoerd.


  Maak melding

 23. @boerin chattah

  Beste,

  “Wat zou jouw reactie zijn geweest wanneer er stond dat deze top Suriname imagoschade zou berokkenen?
  Zou dat een gevoel van tevredenheid en optimisme in jou teweeg brengen?”

  Nee…, je geeft het zelf aan, het gaat om Suriname, ik zou me kapot schamen.
  Suri wordt dagelijks, door de zittende clan, naar de afgrond getrokken, een positief berichtje is altijd welkom.

  Een beetje dubbel, want als je uitrekent, wat dat allemaal mag kosten en wat het opbrengt, tsja….
  Ik ben geen voorstander van goede sier maken met belastingcentjes.
  Je bouwt geen land op, door onnodig geld uit te geven aan feestjes.

  Je zelf kwetsbaar op stellen is geen schande. Niemand zal suri kwalijk nemen, als ze aangeven geen geld te hebben, voor dit soort evenementen. De deelnemende landen zijn allang blij, dat zij niet voor de kosten hoeven op te draaien.

  Iemand is bezig met een inhaalrace van 30jr.
  Na mij de zondvloed, hij ligt nergens wakker van, al staat Paramaribo in brand,

  Niemand die hier op de site komt is tegen suri.
  Iedereen heeft er belang bij dat het goed gaat, we komen niet voor de lol hier.
  Het gaat om je familie, je toekomst en/of je business.

  Dat wij anti-suri zijn is een ‘paarse’ tactiek, waar iemand met een beetje common sense, niet in mag trappen!

  We zijn het met elkaar eens zie ik:
  Suriname is geen synoniem voor alias b.
  Ook na alias b. zal suri voort blijven bestaan.

  Fijn weekend!


  Maak melding

 24. @Esmeralllllld,
  Hahaaaaaiiiiii
  Su staat op de MENU kaartkaart.Es waar zijn die DiDiBries mee bezig in Su? Niemand is volgens mij bezig met het goed kwijten van zijn taak.Ik zag dat van de frontpage net aijajaaai mie gadooooo.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 25. @boerin chattah

  En dit bedoel ik te zeggen!
  Mijn ‘inkt’ is nauwelijks droog, of de rapen zijn weer gaar.
  De zoon van de pres is opgepakt.

  Wat gebeurt er nu met dit ‘heugelijk’ feit: de Unasur top?
  3 keer raden, wat meer media- aandacht trekt.

  Je ziet het beste boerin chattah, we doen ons best, maar ze verpesten het zelf.
  Zal de pres vanavond zonder blikken of blozen het woord voeren…….

  Diep triest!


  Maak melding

 26. =Albert Ramdin, vergeet niet wie Suriname heeft laten vallen en gekozen heeft voor Guyana.
  Het gaat ook over Zuid-Amerikaanse landen.

  -Suriname heeft “NIET” de juiste IMAGO als land zoals het hoort te hebben.
  Zie vooral de regeringsleiders!!!!!!!!

  @Boer Chattah, thank you


  Maak melding

 27. BREAKING NEWS

  Breaking news: VS arresteert Dino Bouterse
  30 Aug, 11:18
  fae302517695d60e83be5808b233ef3e.jpg
  Dino Bouterse
  Dino Bouterse, zoon van de president, is gisteren gearresteerd door de Amerikaanse justitiële autoriteiten. Dit is in Panama gebeurd. Officieel zijn er nog geen mededelingen gedaan over de reden van zijn arrestatie. Starnieuws verneemt dat de Amerikanen Dino verdenken van wapenhandel.

  Starnieuws verneemt dat Dino in een gesprek was op een plek over mogelijke wapenhandel. Tijdens dit onderhoud zou Dino bepaalde mededelingen hebben gedaan. De ontmoeting moet speciaal opgezet zijn om hem in de val te lokken.

  Intussen is de aanhouding van Dino Bouterse officieel meegedeeld aan de Surinaamse autoriteiten. De Amerikanen hebben in Suriname hun veiligheid opgevoerd.


  Maak melding

 28. Breaking news: VS arresteert Dino Bouterse
  30 Aug, 11:18
  fae302517695d60e83be5808b233ef3e.jpg
  Dino Bouterse
  Dino Bouterse, zoon van de president, is gisteren gearresteerd door de Amerikaanse justitiële autoriteiten. Dit is in Panama gebeurd. Officieel zijn er nog geen mededelingen gedaan over de reden van zijn arrestatie. Starnieuws verneemt dat de Amerikanen Dino verdenken van wapenhandel.

  Starnieuws verneemt dat Dino in een gesprek was op een plek over mogelijke wapenhandel. Tijdens dit onderhoud zou Dino bepaalde mededelingen hebben gedaan. De ontmoeting moet speciaal opgezet zijn om hem in de val te lokken.

  Intussen is de aanhouding van Dino Bouterse officieel meegedeeld aan de Surinaamse autoriteiten. De Amerikanen hebben in Suriname hun veiligheid opgevoerd.


  Maak melding

 29. @Boerin chattah en overige paarse verbitterde ndpers,

  GA jullie je medeleven betuigen met jullie paarse amnestie lijder!
  Hahahaaaaaa…na zoon volgt amnestie papa….
  Breng namens de rest van ons de groetjes over aan dinootje in ALCATRAZ!!!


  Maak melding

 30. =Ik hoop niet dat Bouterse wraak zal nemen op die Amerikanen.
  Vader had of heeft moeten weten dat dit een keer zou gebeuren.

  =NU HEEFT SURINAME ALS LAND ECHT GEEN GOED IMAGO.


  Maak melding

 31. @Uncle en pepper,
  Gaan jullie dinootje bezoeken in Alcatraz?!!!

  In 1994 werd Dino verdacht van de verdwijning van drie Brazilianen en van het opdracht geven tot een ripdeal, een roofoverval op cocaïnedealers

  In 2002 werd Dino verdacht van de diefstal van twintig automatische AK47 geweren en 51 pistolen uit het magazijn van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) van Suriname

  In september 2004 werd Dino aangehouden in verband met een enorme vondst aan illegale zware wapens in een autospuitbedrijf in een buitenwijk van Paramaribo. Tot de in beslag genomen partij behoorden AK47 wapens en munitie, handgranaten, granaatwerpers, mortieren, dynamiet en satellietapparatuur

  Dino is net als zijn vader ex-militair en ging in 1990 met ‘groot verlof’. Ondanks dat hij de kaderopleiding voor sergeant nooit gehaald heeft, heeft hij deze rang wel gekregen. Zijn vader was op dat moment leider van het Surinaams leger en het vermoeden bestaat dat hij een bepaalde invloed heeft uitgeoefend op de benoeming van Dino.

  De benoeming van Dino werd door velen als controversieel gezien. Jurist Freddy Kruisland wees erop dat Dino Bouterse veroordeeld is omdat hij de staatsveiligheid in gevaar bracht. “Dan kan hij niet benoemd worden in deze functie”, aldus Kruisland

  Ook is Dino manager van Sarafina NV, een goudbedrijf dat exploitatierechten heeft op goudmijnen aan de Surinamerivier, de Saramaccarivier en het Sarakreekgebied. Ook zou Dino vaak gesignaleerd zijn op talloze andere goudmijnen.

  In maart 2012 beargumenteerde Dino Bouterse zijn steun aan de amnestiewet, die vervolging van de Decembermoorden van 1982 voorkomt, door te zeggen: “De amnestiewet is nodig om te voorkomen dat Nederland weer grip op Suriname krijgt door mijn vader uit te schakelen”. “Ze hebben namelijk een nieuwe prooi nodig want het gaat economisch zeer slecht met ze.”[

  NEEN dinootje de crimineel het gaat heel SLECHT MET JOU EN JE PAPA!!


  Maak melding

 32. ‘Zoon president Bouterse opgepakt door VS’

  Dino Bouterse, de zoon van president Desi Bouterse van Suriname, is donderdag door Amerikaanse autoriteiten gearresteerd. Dit gebeurde in Panama.

  Dat meldt de lokale nieuwssite Starnieuws vrijdag. Volgens de website wordt de zoon van Bouterse verdacht van wapenhandel.

  HET NIEUWS IS BEKEND GEWORDEN ONGEVEER TWEE UUR VOOR DE VERGADERING VAN STAATSHOOFDEN VAN DE UNIE VAN ZUID-AMERIKAANSE LANDEN IN PARAMARIBO MOET BEGINNEN.

  ————————-

  Hoe dan goed voor het imago van het land?!


  Maak melding

 33. VS ambassade informeert staf over arrestatie Dino Bouterse
  30 Aug, 12:40
  6ffb5a2b603e6d36d76d34fcc90866ab.png De Amerikaanse ambassade heeft in een schrijven aan het ambassadepersoneel meegedeeld dat Dino Bouterse, de zoon van de president, is gearresteerd. Aan de staf wordt gevraagd om extra oplettend te zijn en elke onregelmatigheid terstond te melden aan de regionale veiligheidsofficier.

  De Amerikaanse ambassade zegt dat de aanhouding officieel is meegedeeld aan regeringsautoriteiten. De ambassade heeft nog geen negatieve reacties ontvangen. Er worden geen vergeldingsacties verwacht, hoewel de arrestatie “undoubtedly a personal issue is for the President”.

  Dino is aangehouden in Panama door agenten van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Hoewel de aanhouding van Dino ook wordt bevestigd door Surinaamse autoriteiten tegenover Starnieuws, is er nog geen officiële verklaring uitgegeven door de regering. Vernomen wordt dat minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken gisteravond officieel geïnformeerd is over de aanhouding.


  Maak melding

 34. NU wil ik alle grote BEKKEN zien en horen.

  WAAR is die DOOFPOT???????MINI-STER??

  ZE ZULLEN NU WEER MET EEN LUL VERHAAL KOMEN OPDRAVEN.

  WOENSDAG VERTROKKEN VIA ARUBA, DONDERDAG GEARRESTEERD IN PANAMA.

  MIE GADO JONGU DINK A TORIE.

  Men dacht in troebel water is het goed VIS vangen.

  NOU DIE VIS IS ZELF GEVANGEN…….OP NAAR BOMA-STAR.


  Maak melding

 35. De site van de Ware Tijd ligt er half uit – ze krijgen zo veel verkeer en aanvragen te verduren dat de server gaat roken.

  Heel de wereld weet het; dit is breaking news… Bouterse zelf heeft de opening al afgezegd, over een uur komen ze met een verklaring.


  Maak melding

 36. “We confirm that Dino Bouterse has been arrested yesterday.” De amerikaanse ambassade bevestigt bij monde van public officer Verginia Elliot de aanhouding van de zoon van president Desi Bouterse.

  Later vrijdag komt de Amerikaanse ambassade met meer informatie.


  Maak melding

 37. Het voorzitterschap van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur, is goed voor het imago van Suriname. Dit stelt ambassadeur Albert Ramdin, assistent Secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten.

  Nou, die imago is letterlijk naar de KLOTEN !!! LOL LOL LOL


  Maak melding

 38. De Amerikaanse ambassade heeft in een ‘security notice’ het ambassadepersoneel meegedeeld dat Dino Bouterse, de zoon van de president, is gearresteerd. Aan de staf wordt gevraagd om extra oplettend te zijn en elke onregelmatigheid terstond te melden aan de regionale veiligheidsofficier.

  De Amerikaanse ambassade zegt, dat de aanhouding officieel is meegedeeld aan regeringsautoriteiten. De ambassade heeft nog geen negatieve reacties ontvangen. Er worden geen vergeldingsacties verwacht, hoewel de arrestatie ‘undoubtedly a personal issue is for the President’.

  Dino werd gisteren aangehouden in Panama door agenten van het Amerikaanse ministerie van Justitie tijdens een wapendeal. Hoewel de aanhouding van Dino vandaag, 30 augustus 2013, ook wordt bevestigd door Surinaamse autoriteiten tegenover de nieuwswebsite Starnieuws, is er nog geen officiële verklaring uitgegeven door de regering.

  Vernomen wordt, aldus Starnieuws, dat minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken gisteravond officieel geïnformeerd is over de aanhouding.


  Maak melding

 39. Hahahaha, nu Dino, zometeen Desi….. Het net gaat zich sluiten! Welke regeringsleider neemt Desi nu nog serieus……. Wellicht China omdat zij verdienen aan de deals met SU (en jullie lieve mensen uitkijpen als een citroentje) maar alle andere beschaafde landen plaatsen ook Desi nu op de criminelen lijst waar zij zich niet mee willen assosiëren….. Heb medelijden met de goedwillende en weldenkende Surinamers…..


  Maak melding

 40. Als je moordenaar en martelaar bent, of je noemt jezelf god, je mag kleden in de duurste merk en de hoogste waarde aan goud en diamanten aan hebben, of nog zo een mooie functie binnen je eigen creatie verwerven, JE BENT EN BLIJFT DE MOORDENAAR, MARTELAAR en DRUGSHANDELAAR.

  Goede timing van de VS!

  Alle UNASuR leden zijn allang vergeten wie de voorzitter is, het is juist een zeer grote schande dat vaderlief zoontje dief op pad stuurt om zijn zaakjes te regelen! Schandalig voor Suriname en wat een president hebben jullie daar in jullie bananen republiek.

  En het zal beter gaan als ook deze hoofdader opgepakt wordt! Uiteindelijk heeft de president van Suriname het leven van zijn vlees en bloed Dino vergald!

  Bouterse, Bouterse, ik hoop dat als jij binnenkort gearresteerd wordt, je dan hard roept: IK HEB AMNESTIE!

  Je zult dan ontdekken dat jou AMNESTIE niet meer is dan een stuk gebruikte toiletpapier!


  Maak melding

 41. KIjk nou eens, SRHERALD.com

  De aanhouding van Dino Bouterse overschaduwt Unasur conferentie
  De aanhouding van Dino Bouterse legt een domper op de te houden Unasur-top welke van start moet gaan in ons land.
  Hij is gisteren in Panama gearresteerd. De autoriteiten hier te lande zijn reeds officieel op de hoogte gesteld.
  Het is een klap in het gezicht van de organisatie belast met de voorbereidingen van deze Unasur-top meeting.
  De vergadering komt met de aanhouding van de zoon van het staatshoofd, ernstig in gedrang. In een latere berichtgeving zullen wij vermelden hoe het verder staat met de voortgang van de Unasur-top.
  —-

  En dit noemen we zeker een verantwoordelijkheid dragende president en zoonlief van CTU top?

  En zo roeiden zij zichzelf in plaats van corruptie, met wortel en tak uit! De natuur doet haar werk, echt!

  Gods molen maalt langzaam maar zeker.


  Maak melding

 42. Wat een ondoordachte opmerking, dat deze top goed is voor de imago van Suriname. Wel typerend voor de gedachte gang van deze ook behorende tot de criminele regeringsbende . Denk deze smuigerd dat die leiders uit het achterland van Suriname, uit het “binnenland” van Suriname komen? ik denk eerder dat deze zeer waarschijnlijk China bedoeld, want Nederland heeft hen de pas in EU laten afsnijden. Het tegendeel is waar, ook is alleen Suriname bekend wat ze te bieden hebben, want armoede hebben ze meer dan genoeg, dus. Het is overduidelijk dat de zoon drug- en wapenhandelaar, zijn borst nat maken mag want voorlopig is hij nog niet van de Amerikanen af. En vooral wanneer het om internationalewapenhandel gaat, sann zijn de Amerikanen niet om mee te spotten. Je kan duidelijk zien dat deze lui erg laaggeletterd en rudimentair ontwikkeld zijn. Weten zij het niet CIA hen nooit uit het oog verloren heeft, vooral omdat Suriname het “radarsysteem” de instalatie ervan aan het traineren is. En wat deze crimineel niet wist is dat hij al een tijdje ook met zijn vader in de gaten werd gehouden. En nu is het afgelopen met de aspiraties van zijn misdadige vader, want ga er vanuit dat de wapens zeer waarschijnlijk, voor het gijzelen van land en volk in 2015 zou moeten dienen. Wat wat velen niet weten of niet willen weten, is mocht deze crimineel de verkiezingen verliezen wat ook zeer waarschijnlijk is. Dan is of zal deze misdadiger niet bereid zijn de troon af te staan. En wie denk dat dit een haox is, begrijpt de politieke situatie van vandaag de dag in Suriname echt niet. Het leukste is dat SME in de waan is dat men elders op hen zit te wachten. Let goed op en wacht maar af, dan zal je erachter komen dat hij nergens uitgenodigd zal worden. Alleen in schurkenstaten, maar EU kan hij het vergeten.


  Maak melding

 43. O ja, deze crimineel dacht dat je met een “diplomatenpas” vrijbrief hebt, meestal niet wanneer je uit een schurkenstaat komt. Om te zien hoe de BananaRepubliek tot wat Suriname verworden is, op de kaart wordt gezet, en ook diplomatieke onschendbaarheid aan het misbruiken is. Want een ambtenaar hoort niet met zo’n pas opstap te gaan. Deze achterlijk misdadiger had buiten de waard gerekend, al heb je een diplomatenpas kan je alleen in SME indruk daarmee maken, elders maak je niet altijd indruk daarmee. En Panama en de VS zijn net twee handen op één buik, als je de omstaan geschiedenis van dit land kent, hoe het echt ontstaan is.


  Maak melding

 44. Nu is het Dino, straks is het papa Bouterse.
  Let maar op zodra hij niet wordt verkozen in 2015!
  Dan is hij niet meer diplomatiek onschendbaar, en zal blijken dat hij snel wordt opgepakt!
  Hij staat internationaal gesignaleerd omdat hij nog een paar jaren in het gevang moet!


  Maak melding

 45. Zelfs Ramdien heeft een grote dikke plaat voor zijn kop door te stellen dat Unasur goed is voor het imago van Suriname, maar vergeet er bij te vermelden zonder de famillie Bouterse zou het imago goed zijn; want iedere respecterend volk zou nimmer een president als moordenaar en drugdealer willen, en zie wat voor een voorbeeld deze desire Delano voor zijn zoon Dino is geweest, hebben zich in de jaren tachtig lopen verrijken, en nu tijdens deze regeerperiode is het niet anders, en ze hebben nooit genoeg, het volk moet echt gaan afrekenen met deze bandieten, wil het nog een rol van betekenis gaan spelen.


  Maak melding

 46. Deze regering moet nu weg! Somo, Brunswijk, Manorat Suriname trekken jullie de stekker nu uit deze waardeloze coalitie en ga een samenwerking aan met de oppositie.
  Als jullie het niet doen zal Suriname in verval raken en overeenkomsten gaan vertonen als de volgende landen: Venezuela, Cuba, Noord –Korea, Equatoriaal Guinee, Libië, Syrië, enz landen met dat soort lijders, familie en vrienden, adviseurs, die zichzelf verrijken, familie en vrienden en allerlei bedenkelijke zaken zoals drugs en wapenhandel enz. Kijk naar de zoon van Theo Obiang en zie ook baby DDB, huidige lijder van Noord-Korea, Bashar Hafiz al-Assad van Syrië enz.
  Dit moeten jullie voorkomen en zorgen dat de Surinaamse politiek en samenleving in rustigere vaarwateren terecht komt en een andere richting opgaat. Met de huidige richting van de NDP gaat het de verkeerde kant op alle de bovengenoemde landen. Weg met de NDP uit de coalitie.


  Maak melding

 47. @sipaliwini, de SuriNeds hebben tenminste geld om brood te kopen in Nederland en hoeven daarom niet te gaan roven of op de hoek te gaan staan om te hosselen.


  Maak melding

 48. Over welk imago van Suriname hebben ze het gehad?
  Het imago van 30 jaar geleden of van het heden.

  Rond 1985 was in USA en vertelde aan en Amerikaan dat we uit Suriname kwamen. De reactie was toen: Oh you men Bouterse.
  en nu zal men zeggen: Oh you mean the country where the president and his son are dealing in drugs and illegal arms.
  Nou dan ben je daar mooi klaar mee.


  Maak melding

 49. het wachten is nog steeds wat papa gaat zeggen over de aanhouding van zoon lief..

  die aanhouding is donderdag middag gebeurt en even later wist de hele sme dieplomatie wat er gaande was,maar het tjé-potie volk weet er niks vsn..

  wat een info.bron hebben wij toch..

  lackien ben je in slaap gevallen of dronken van een snuifje..


  Maak melding

 50. Met dat gedoe rond meneer Dino is het hele imago vav Sur naar de klllllllllllll, en voor goed afgelopen, vader lief ontsprong steeds de dans zoonlief ging er anders mee om, en nu is het doek gevallen, voorgoed, dat zal de tijd leren.


  Maak melding

 51. Ter verduidelijking onschendbaar ben je meestal alleen is jouw land, want als het moet wordt dat terzijde geschoven, Noriega de toenmalige president van Panama, was toch ook onschendbaar, vandaag weten we beter. Die werd toch met een inval(raid) in Panama toch opgepakt. Dus, wanneer het moet komen de Amerikanen je ophalen waar je ook zou zijn. Die zijn de wereld politie.


  Maak melding

 52. JA JA EEN GOED IMAGO, JA ZEKER, HET IS NIET MIS.

  PAPA DE PRESIDENT VAN SURINAME EN VOORZITTER VAN UNASUR MET EEN ZOON DIE IN DE DRUGA ZIT EN ILLEGAAL WAPPENHANDEL.

  WIE KAN ZOIETS BEDENKEN EIGENLIJK ALS HET NIET IEMAND DIE EEN STEL HERSENS HEEFT BESTAANDE UIT KOEIEN STRONT EN MODDER.
  HEEL GOED VOORBEELD VOOR DE ZUID-AMERIKAANSE STAAT DIE AANGESLOTEN IS IN EEN MAFIA EN MOORDCOMANDO’S ONDER ALLERLEI DICTATOREN.

  BETER HAD HET NIET GEKUND.

  PROFICIAAT ZUID AMERIKANEN.


  Maak melding

 53. @marcel,..hmm ik weet t niet. Welke verrassing verwacht je dan? Coup? neeee,..ik denk t niet. Ik denk dat Bouterse de Amerikaanse Ambassadeur zal uitzetten.


  Maak melding

 54. Wat een land wat een volk wat een president. De UNASUR leden hebben blauw gelegen van de kwestie Dibo. Jullie denken toch echt niet dat ze dit leuk vonden ? Iedereen begrijpt inmiddels da SU een grote joke is. GOD zij met ons SU .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.