Politie Suriname investeert volop in moderne hulpmiddelen

35

PARAMARIBO, 30 aug – Het Korps Politie Suriname, KPS, investeert volop in betere hulpmiddelen. Het is in dit licht dat de ruim een miljoen dollar moet worden gezien die is besteed aan een communicatiesysteem. Het onderlinge professionele contact moet er stappen vooruit mee gaan. Maar ook de beveiliging schiet vooruit.

Voor de politie was het tot nog toe steeds een hoofdpijn, journalisten en anderen die met gemak konden ‘inbreken’. Menige primeur is te danken geweest aan de lekken in het oude systeem. Volgens korpschef Humphrey behoort dit soort praktijken definitief tot het verleden. Hij heeft zelfs honderd dollar ervoor over als iemand aantoont er toch doorheen te komen. Het systeem voorziet in duizenden contactkanalen, waar ook andere korpsen gebruik van kunnen maken.

Onder meer de brandweer zal er ook gebruik van maken. Dat kan zonder het risico dat het ene korps het andere afluistert. Als de politie de nodige vaardigheden onder de knie heeft kunnen ook andere vormen van communicatie worden ingezet naast portofoons. Het uitwisselen van foto’s en teksten behoort dan tot de mogelijkheden. Het systeem wordt meteen ingezet. “Een deel van het korps is nog op het oude systeem. Maar de essentiële diensten zoals recherche en inlichtingendiensten, zijn op het nieuwe netwerk”, aldus Tjin Liep Shie.

Bekijk ook:

35 REACTIES

 1. Ik persoonlijk vind dat er veels te weinig geinvesteerd wordt in flitspalen, laserguns en snelheidsmeters, in het verkeer.

  Dat er als gekken wordt gereden, en zoveel doden vallen o.a. door onverantwoord rijgedrag, kun je echt hiermee voorkomen en de inkomsten kun je weer gaan investeren in het veiliger maken van het verkeer.


  Maak melding

 2. Hallo Blanke,

  Don’t blame the system!(C2000).
  Garbage in garbage out.… got it!!!!

  Belfort, begin met strenge straffen voor wapenbezit. En wijzig de wapenwet ‘gisteren’.
  Het is absoluut waanzin, dat ik op mijn balkonnetje zit en wordt beschoten door een stelletje debielen.

  Grootscheepse controle van de politie op wapenbezit, drank & drugs, zonder waarschuwing vooraf, zet meer zoden aan de dijk.

  1 miljoen dollar, tsjonge, jonge, jonge….


  Maak melding

 3. Het duurt niet lang of een van de toestellen vermist wordt.Zelfs dossiers uit de kluis van DSB die onder video bewaking was,is verdwenen.Dan is een mobiel toestel plei plei.
  Sur. is een Augia stal aan het worden qua misdaad.Dan moeten er ook herculische maatregelen worden genomen.Een modern communicatie middel is niet voldoende.
  Aller eerst moet de rechterlijke macht uit de gijzeling van de regering bevrijd worden.
  Alle regerings leden en Somo en Lonnie opsluiten.Dan alle djoeka’s van ander mans grond verdrijven.Sortoe beschikking krijgen over andermans grond.De gronden van Rahimal zijn van de ergenomen van Rahimal en niet van djoeka’s.De regering kan geen roof legaliseren.Dat is het stimulren van de misdaad.Of medeplichtigheid so boeng.
  Dus Belly bala,je kan niet persisteren in je krom getrokken recht.


  Maak melding

 4. Het nieuwe systeem zal wel waterdicht zijn, maar de meeste Surinaamse politieagenten zijn dat niet, ik wil daarom voor 1 miljoen dollar wedden en niet voor die zielige 100 dollar van korpschef Humphrey, dat er niet veel zal veranderen.


  Maak melding

 5. Paagal…

  flitspalen,snelheidsmeters en laserguns zijn niet om te kopen. Dus ze komen er nooit.

  Tjin Liep Shie en Belfort verdelen dat miljoen onderling en oom agent moet gewoon met zijn keukentafeltje en schrift langs de kant van de weg een bon uitschrijven.


  Maak melding

 6. wedden dat deze hulpmiddelen zullen aantonen dat de criminaliteit niet is toegenomen….volgens loekoemang/waarzegger bellie…

  Het zijn niet alleen de middelen maar de mensen/kennis achter de middelen die ervoor moeten zorgen dat het werkt…
  het is nu al gedoemd te mislukken…de criminelen zijn in grote getallen geinfiltreerd by skowtoe…goed voorbeeld BENSCHOP van alesie kondre..


  Maak melding

 7. Mobiele flitsers bestaan ook die zijn overal te gebruiken. Op alle tijdstippen, deze kunnen dus ook niet gesloopt of gestolen worden. Het zal voor veel inkomsten zorgen en mensen zullen na een paar hoge bekeuring wel uitkijken, om harder te rijden.


  Maak melding

 8. Breaking news: VS arresteert Dino Bouterse 30 Aug,
  Dino Bouterse Dino Bouterse, zoon van de president, is gisteren gearresteerd door de Amerikaanse justitiële autoriteiten. Dit is in Panama gebeurd. Officieel zijn er nog geen mededelingen gedaan over de reden van zijn arrestatie. Starnieuws verneemt dat de Amerikanen Dino verdenken van wapenhandel.

  Starnieuws verneemt dat Dino in een gesprek was op een plek over mogelijke wapenhandel. Tijdens dit onderhoud zou Dino bepaalde mededelingen hebben gedaan. De ontmoeting moet speciaal opgezet zijn om hem in de val te lokken.

  Intussen is de aanhouding van Dino Bouterse officieel meegedeeld aan de Surinaamse autoriteiten. De Amerikanen hebben in Suriname hun veiligheid opgevoerd.

  jabaya…papa wolf en baby wolf..


  Maak melding

 9. 30 Aug, 11:18

  Dino Bouterse
  Dino Bouterse, zoon van de president, is gisteren gearresteerd door de Amerikaanse justitiële autoriteiten. Dit is in Panama gebeurd. Officieel zijn er nog geen mededelingen gedaan over de reden van zijn arrestatie. Starnieuws verneemt dat de Amerikanen Dino verdenken van wapenhandel.

  Starnieuws verneemt dat Dino in een gesprek was op een plek over mogelijke wapenhandel. Tijdens dit onderhoud zou Dino bepaalde mededelingen hebben gedaan. De ontmoeting moet speciaal opgezet zijn om hem in de val te lokken.

  Intussen is de aanhouding van Dino Bouterse officieel meegedeeld aan de Surinaamse autoriteiten. De Amerikanen hebben in Suriname hun veiligheid opgevoerd.


  Maak melding

 10. Baja, jongoe, wat hoorde ik daarnet op het nieuws, Dino Bouterse is gearresteerd in Panama, zo, faja torie
  wat ik begreep iets dat met wapens te maken had maar hou mij ten goede. Het wordt wat, ze zaten hem allang op het spoor. Wachten op nog meer nieuws.


  Maak melding

 11. Breaking news De Amerikanen hebben mij zeer gelukkig gemaakt. Dino Bouterse in Panama gearresteerd. Wanneer volgt de vader. De arrogantie van de omhooggevallen topcriminelen van Suriname kent geen grenzen. Kies ing mooi.


  Maak melding

 12. BREAKING NEWS

  Bron TELEGRAAF

  vr 30 aug 2013, 17:35

  Zoon Desi Bouterse gepakt om wapenhandel

  PANAMA-STAD –
  De criminele zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse is donderdag aangehouden door Amerikaanse geheim agenten. Dino Bouterse (41) werd in de val gelokt en gearresteerd in Panama.

  Dino wordt verdacht van wapenhandel, meldt StarNieuws. Hij voerde gesprekken met Amerikaanse geheim agenten over mogelijke wapenhandel.


  Maak melding

 13. Zou de pres Obama benaderen om iets te regelen rond zoonlief, denk het niet. Voorlopig zal ie zoonlief dan Suriname niet zien. Wordt een lang traject.
  En nu met het overleg van de staatshoofden in Sur, a torie swa boeng swa, en stel het heeft met poeirie te maken, dan is nin last. Kow waktie fa aw waka morofara.


  Maak melding

 14. Kom tot mij via de zoon is een Bijbelse uitdrukking waar ik plotseling aan moet denken als ik lees dat Dino Bouterse is gearresteerd in Panama door justitiële autoriteiten uit de VS.


  Maak melding

 15. VS ambassade informeert staf over arrestatie Dino Bouterse

  De Amerikaanse ambassade heeft in een schrijven aan het ambassadepersoneel meegedeeld dat Dino Bouterse, de zoon van de president, is gearresteerd. Aan de staf wordt gevraagd om extra oplettend te zijn en elke onregelmatigheid terstond te melden aan de regionale veiligheidsofficier.

  De Amerikaanse ambassade zegt dat de aanhouding officieel is meegedeeld aan regeringsautoriteiten. De ambassade heeft nog geen negatieve reacties ontvangen. Er worden geen vergeldingsacties verwacht, hoewel de arrestatie “undoubtedly a personal issue is for the President”.

  Dino is aangehouden in Panama door agenten van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Hoewel de aanhouding van Dino ook wordt bevestigd door Surinaamse autoriteiten tegenover Starnieuws, is er nog geen officiële verklaring uitgegeven door de regering. Vernomen wordt dat minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken gisteravond officieel geïnformeerd is over de aanhouding.


  Maak melding

 16. UNASUR

  De aanhouding komt voor zijn vader op een pijnlijk moment. In Paramaribo is Bouterse gastheer van veel Zuid-Amerikaanse staatshoofden. Die zijn daar bijeen voor het overdragen van de voorzittershamer van de samenwerkingsorganisatie UNASUR aan de Surinaamse president.

  De opening van de bijeenkomst is een paar uur uitgesteld. Het is niet bekend of dat te maken heeft met de arrestatie in Panama.
  Drugssmokkel

  Dat de arrestatie valt op het moment dat Suriname regionaal in de schijnwerpers staat, lijkt geen toeval te zijn. Het is bekend dat de Amerikanen al geruime tijd vinden dat Suriname te weinig doet tegen drugssmokkel.

  Het is een publiek geheim dat met name Dino door de buitenlandse inlichtingendiensten in de gaten werd gehouden.


  Maak melding

 17. Nu snap ik waarom Bouterse in zijn pyjama de president van Bolivia ontving. Morales in zijn nette pak en Bouterse in zijn kloffie en pooier gouden ketting om !

  Internationale schande voor Suriname en zijn president. Dieper kun je als president niet zakken als je zoon net aan de vooravond van de eerste UNASUR top in Suriname voor internationale wapenhandel in de boeien wordt geslagen door de Amerikanen.

  ‘Voorzitterschap Unasur goed voor imago Suriname’ werd alom geroepen.

  Nou die imago is letterlijk naar de kloten !

  Shame on you, BOETEERSIE !! LOL LOL LOL LOL LOL


  Maak melding

 18. “We confirm that Dino Bouterse has been arrested yesterday.” De amerikaanse ambassade bevestigt bij monde van public officer Verginia Elliot de aanhouding van de zoon van president Desi Bouterse.

  Later vrijdag komt de Amerikaanse ambassade met meer informatie.


  Maak melding

 19. Hebzucht gaat verder dan een geweldige baan door jouw vader geregeld. En te denken dat deze stomme crimineel door Brunswijk werd getipt als opvolger van zijn vader als president. Zo’n stomme oetlul zou ik nooit accepteren als mijn leider (lees lijder). Gods molen maalt langzaam maar zeker. Nu nog Brunswijk, papa Desi en Somohardjo. Pas als dit gespuis is opgeruimd zal ik remigratie naar Suriname overwegen. Weg met deze topcriminelen, die Suriname wereldwijd een slechte naam bezorgen. Zeker is dat papa Desi hiervan op de hoogte was. Misdaad mag niet lonen; ook niet in een land als Suriname.


  Maak melding

 20. Lees:

  PARAMARIBO – “We confirm that Dino Bouterse has been arrested yesterday.” De amerikaanse ambassade bevestigt bij monde van public officer Verginia Elliot de aanhouding van de zoon van president Desi Bouterse.

  Later vrijdag komt de Amerikaanse ambassade met meer informatie.

  De Ware Tijd verneemt dat Dino woensdagmorgen vanuit Suriname is vertrokken naar Aruba. (later meer)

  —————————–
  Zo zo zo zo zo, he he….. mensen mensen mensen, broeders en zusters……De bijbel zegt: de dag zal komen als de dief in de nacht!. Hier geloof ik in!

  Wel meneer de president Bouterse,
  Hoe voelt u zich vandaag?

  Zo voelden al die ouders diens zonen u hebt omgebracht. Uw zoon leeft, maar u zult hem NOOIT meer zien. De slachtoffers die u als vader gemaakt hebt door zonen van anderen te martelen en te vermoorden, die leven niet meer!. De uwe leeft, maar u zult hem NOOIT NOOIT EN NOOIT MEER ZIEN!.

  En ik doe u nog een belofte, u zult niet langer de dans ontspringen, nimmer…….

  U hebt uw zoon en zijn vrienden aangezet tot het plegen van misdrijven waaronder ook wapenhandel. Dan had u moeten en kunnen weten dat u niet door kon gaan met uw praktijken. O eehm,…. nee u stuurde zoontje op pad om zijn lievelingsspeeltje te kopen?

  U kunt nu als vader slechts erop toezien hoe de hoogste rechter, DE HERE JEZUS in heeft gegrepen.

  Dit noem ik pas: HET KWAAD MET WORTEL EN TAK BESTRIJDEN!

  U hebt geen eens het beloofde corruptie met wortel en tak kunnen bestrijden en getuigt ervan dat u GEEN BALLEN HEBT!

  Het volk in Suriname zal emotioneel reageren en Bouterse zal zeggen dat het allemaal een politiek spel is. Ik ben benieuwd of u als top criminele president nog steeds geloofd wordt en anders, voor hoe lang nog?

  Dit is de vrucht der eigen plantage!
  Wat een vader en wat een voorbeeld. Ooit komt er een dag als u allang onder de zoden zit, dat uw zoon zal nadenken en u verantwoordelijk houden voor het feit dat zijn leven KAPOT is door u als vader.

  Ik heb oprecht medelijden met u als vader en dit gun ik zelfs u niet. Maar gelukkig is de mens degene die wikt, maar GOD beschikt!


  Maak melding

 21. hahahahaaaaiiii Jopie Pengel zou zeggen : WEES GERUST ALLES KOMT TERECHT hahahahaaaiii hier op dit forum werd ik kortgeleden nog aan HERINNNERD.Mie Glenn Pengel no abie a soort problemen dies sang Dino abie,altijd weer een gedoe in ’t buitenland(wapens of drugs)Rot tochop man.Wat een vb.zeg he papa?
  Ik vraag me af tegen wie deze wapens gebruikt zou(den) worden?Aibaja arme djoekas DiDiBrie en zoon zou jullie lekker terug betalen,voor het feit dat jullie samen met Ronnie hem tot presanie hebben gemaakt,want met wie anders heeft hij problemen?DiDiBrie heeft problemen met de djoeka goudzoekers.Wat zijn de djoekas door het oog van de naald gekropen.Ik hoor de aanhang nu al..,,maar het zal mij geen pijn doen.Dag Dinoaapie blijf lekker weg in de Amerikaanse kooi joe nepdiplommt joe.Wanneer je terugkeert naar Su hoop ik dat je op Noriega van Panama lijkt.Hmmmmm lekker lekker lekker.Desi ooit had je Sweedo laten halen uit de gevangenis in Su, de andere Duivel Meriba idem(kreeg zgn GRATIE)Welk team zal DiDiBrie op pad sturen om de beste man(leider)van CTU naar Su terug te halen/brengen?Nu blijkt dat Dinojappie toch niet zo’n topper is als pa dacht.Pa your day also is comming.Het zal niet zo lang meer duren(hoop ik)odii.
  Glenny.


  Maak melding

 22. “Politie Suriname investeert volop in moderne hulpmiddelen”

  En zo hoort het we gaan gestaag verder met het ontwikkelen van ons geliefde land. De vraag blijft natuurlijk waarom Front en Santokie in het bijzonder deze investering toen niet hadden gedaan. Was het omdat de ontwikkeling van Suriname niet hun prioriteit was???????


  Maak melding

 23. Hahahahaaiiii,zaterdag 31 aug 2013 18.05u
  wat een ontwikkkkkeling,wel wel wel op deze manier mag DiDiBrie en zijn Me-Ka combinatie de ontwikkeling voor zichzelf houden.Hahahaaaa ontwikkeling,ontwik – keling…..daaaag.Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 24. Heel erg goed dat Suriname deze moderne communicatie middelen geeft aangeschaft, het wachten is nu wanneer deze apparaten gestolen zullen worden. Want om eerlijk te zijn mijn “pappenheimers” kenende is het wanneer en hoeveel, want we zijn vergeten dat we ook criminelen in uniform in Suriname hebben rond lopen, dus. Dat er nu één voorlopig wordt opgeborgen, is wel één minder, het bekende druppeltje op de gloeiende plaat, maar toch het is minus één, dat is duidelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.