Pertjajah Luhur blijft minister Amafo boycotten

35

PARAMARIBO, 29 aug – Coalitiepartij Pertjajah Luhur, PL, houdt principieel vast aan de boycot tegen minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. De politieke partij van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo is nog immer verbitterd. Zelfs een wetsvoorstel over opvanginstellingen kon de partij van de ‘sociale kracht’ niet bekoren.

De behandeling in het parlement werd aangevangen zonder medewerking van de regeerpartner. De zes parlementariërs van PL weigerden quorum te helpen verlenen. Daardoor moest zo’n twee uur langer worden gewacht voordat de behandeling kon aanvangen. Het moet een duidelijk signaal zijn richting Amafo. “Het is waar. Onze partij ondersteunt het politieke beleid van de minister niet”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname.

PL is er nog steeds boos om dat Amafo en haar politieke partij Abop ‘vissen in de vijver’ van PL. In Commewijne zouden PL-leden worden geworven met als inzet sociale voorzieningen. “We hebben geen vertrouwen meer in de minister en vinden dat ze haar positie misbruikt voor andere politieke doeleinden”, aldus Somohardjo. Parlementariër Marinus Bee, partijgenoot van Amafo, vindt het nergens op slaan: Dit gaat boven politiek. Het is geen wet van Amafo, maar een wet voor Suriname.”

Bekijk ook:

35 REACTIES

 1. Partijbelang wordt verkozen boven landsbelang. Dit is niet in het belang van Suriname. Paul motjomang Hardjo moet conclusies trekken. Vroegtijdig euthanasie voor deze coalitie is de beste optie. Het is allemaal(s)quorum. 🙂

  GRAAG NIEUWE VERKIEZINGEN, NU !


  Maak melding

 2. Broeder Ray, het lijkt comedy capers wel in de ocer. Die gasten vechten elkaar de tent uit. Haantjes gedrag noem ik dit. Alles is gericht op partijbelang en hun portemonnee. Deze poppenkast moet gestopt worden.


  Maak melding

 3. Ook hier geld: een motie van wantrouwen indienen!
  Als deze minister niet voldoet, dan is het tijd voor een reshuffeling!

  Het is een beetje saai, in de politiek.
  Oppositie ook meedoen met de PL.
  We zijn benieuwd naar de reactie van de andere coalitieleider!


  Maak melding

 4. Niet zo lang geleden wilde Somo hand in hand wandelen met Lonnie door het ganse land.Dan is het beetje laf om de favoriete vrouw van Lonnie te boycotten.
  Panka heeft Smalkalden met inwoners en al gekocht.Van die mensen kan met recht gezegd worden dat zij de vissen van Panka zijn.


  Maak melding

 5. Geen Vlees en geen Vis.
  Las men een minister niet vertrouwd is het niet geven van Quorum kinderachtig pesten, stoerdoenerij en onfatsoenlijk.
  Men houd immers het democratische proces op en steelt de tijd van de aanwezige politicy. Tijd die ze beter voor het volk kunnen besteden dan zitten wachten tot dat er iemand bereid is mee te werken aan Quorum.

  Indien men een minister niet vertrouwd moet men een motie van wantrouwen indienen en zie dan hoe snel de oppositie Quorum zal geven om dan de nieren van Somohardjo, Brunswijk en de President te testen.

  Echter Somo is stoer maar geen held.
  De president doet stoer maar heeft verder geen bal te vertellen anders had hij Somo al lang tot de orde groepen of, dat kan ook, interesseert het hem niet en laat hij Somo en Brunswijk elkaar bestrijden en gaat hij er als de lachende derde hond met het been van door.

  Theater land.


  Maak melding

 6. PL heeft bijna 3 keer zoveel stemmen behaald als de partij van Brunswijk, maar kreeg minder zetels dan Brunswijk.
  Dit alles heeft te maken met het huidige kiesstelsel van Suriname. PL moet een voorstel indienen om het kiesstelsel te wijzigen zodat elke stem even zwaar telt.
  Als dat niet voor 2015 gebeurd gaat PL wel veel stemmen krijgen, maar het aantal zetels zal gering blijven.


  Maak melding

 7. de verkiezingen naderen en pinda zet hakken in het zand
  zo maakt hij zich geliefd bij front
  deze man is slim en profiteert van alle walletjes
  jammer dat andere parijen het niet zien/door hebben


  Maak melding

 8. Het vissen in de vijver van Somo is dus tevens een reden voor Somo om na 2015 niet verder te gaan met de Abop, omdat volgens Somo de abop geen rol meer van betekenis gaat spelen zonder de Bep.


  Maak melding

 9. somo je bent echt een laf-aard bedrieger..

  als jij enig principes zou hebben,dan was je allang weg-ge-lopen uit die coalitie..

  máár je bent letterlijk een billen likker en kan niet weg-lopen,omdat je waardeloos bent..


  Maak melding

 10. Dat somo en co geen quorum kon verlenen komt doordat ze bezig waren “blik” te eten.
  Weet somo ook dat er flink word gevist in de vijver van amini in Indonesie?
  En de dader is Didi Kempot.


  Maak melding

 11. somo de gluurder alias de pieper laat wewderom zien dat hij uit de septictank komt

  het is voor hem straks afgelopen niemand vertrouwd deze judas nog


  Maak melding

 12. Somo moet niet lu..en; ik heb vroeger ook vaak in z’n vijvertje geplonst. Na zo’n plons was het altijd lachen om Somo’s pi-petje.

  Anno nu plonsen er in Indonesie andere bonzen in zijn vijvertje.
  Whahahahahahahahahaha

  Groeten Plonsje


  Maak melding

 13. De Su eigen etniciteitenbelang politiek zorgt niet alleen voor spanning, grote hilariteit bij zowel de coalitie en oppositie. PL speelt dit spel en weet dat het de coalitie uit elkaar kan laten spatten en aansluiting kan vinden bij de oppositie. Bij de NDP zal er met argusogen hier naar gekeken worden en met nervositeit.

  Het is een goede zaak dat PL het spel zo speelt. Dit zouden meer partijen in de coalitie moeten doen, zoals Nieuw Suriname en de ABOP. Hierdoor wordt de Surinaamse politiek enigzins spannend en moet de huidige coalitie weten dat er na mei 2015 een andere coalitie moet ontstaan. Ook omdat deze coalitie er niet veel doelen realiseert. Aangezien er al voor de verkiezingen van 2015 samenwerkringsverbanden ontstaan, zal het mij daarom niet verbazen als al tegen die tijd vast staat, welke coalitie erna 2015 zal ontstaan. Deze coalitie strompelt op haar laatste benen en het zal mij niet verwonderen als voor 25 mei 2015 de stekker al deze coalitie getrokken wordt. Zoals het volgens dit bericht ernaar uitziet zullen PL en ABOP in verschillende kampen terecht komen, tenzij beide naar de huidige oppositie gaan.


  Maak melding

 14. KOOS HENK MARCEL Somo moet steker uit trekken dat is wat jullie wensen maar zal dat in vervulling gaan ik denk het niet als hij zo stom was als jullie dan misschien wel vraag maar aan NPS OM STEKKER metVHP uit te trekken want ze zijn nog geeneens aan de macht en beginnen nu al te vechten om wie meer krijgt en meer te zeggen heeft en daarop hebben jullie niks te zeggen nee want dat is pas in belang van land


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.