vrijdag, mei 31, 2024
HomeNieuws uit SurinameAfzeggingen voor Unasur-top in Suriname

Afzeggingen voor Unasur-top in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 aug- Drie staatshoofden komen niet naar Paramaribo voor de top van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. De staatshoofden die hebben afgezegd zijn José Mujica van Uruguay, Miguel Piñera Echenique van Chili en Cristina Kirchner van Argentinië. De overige staatshoofden hebben hun komst wel bevestigd.

Kirchner laat zich vertegenwoordigen door haar vicepresident. In Paramaribo worden geen gevolgen verbonden aan speciaal de afzegging van het Argentijnse staatshoofd. Het dispuut tussen Argentinië en het Verenigd Koninkrijk over de Malvinas kan ongehinderd worden besproken. Dat is vrijwel standaard op Unasur-bijeenkomsten. “Dat is geen probleem, omdat het een regionale aangelegenheid is”, zegt ambassadeur Ike Antonius tegenover de Ware Tijd.

Alle lidlanden van Unasur staan achter Argentinië’s claim op de eilandengroep. Volgens Antonius wil Suriname zich sterk maken voor een jongerenforum binnen Unasur. Jongeren moeten de gelegenheid krijgen zich uit te spreken over ontwikkelingen en hun toekomstvisie. De inzet is op een besluit tijdens de top die voor dertig augustus is gepland. Mogelijk wordt een speciale raad gevormd voor aangelegenheden van jongeren in de regio.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Sjakasulu
  Lol lol lol lol lol
  Wij bemoeien met jou alleen als het echt niet anders kan
  ======================
  Het leeuwedeel zal er zijn en de afwezigen laten zich op acceptabelniveau vertegenwoordigen. Bouta ging recentelijk ook niet. sakasulu you enjoy it?


  Maak melding
 2. Hahahaaaaaa……

  De leiders die afgezegd hebben ,hebben veel betere zaken te doen dan te komen luisteren naar de blah ..blah….torie’s van de amnestie lijder van Suriname!


  Maak melding
 3. Ray,

  misschien een mogelijkheid voor jou om hun plaats in te nemen? wat jij te melden hebt is natuurlijk zooo
  enorm ‘interessant’. not!
  moet je je wel even afmelden bij het Pieter Baan Centrum.

  Hahahaaaaaa……


  Maak melding
 4. @n.o.t

  Ikke en hun plaats innemen?!
  Denk jij dat ik zou willen luisteren naar een amnestie lijder,een couppleger,een moordenaar,een kogelbrief verzender?!!
  Waarschijnlijk heeft je baasje niks interessant te vertellen ,behalve dan mede te delen aan de arme leiders van de armste landen van de wereld… brada’s loekoe no,onoe kan ka-rie mie now a tranga lijder foe unasur…mie habie one sanie sa oeno no habie…mie habie amnestie….beuh,beuh,you no habie amnestie….
  Je verwacht toch niet van mij dat ik zin heb om naar deze BS van je baasje te gaan luisteren?!


  Maak melding
 5. @De ndpers,

  De bekende NDP-politicus Charles Pahlad uit Wanica is bezig af te bouwen. ‘Ik heb nooit gekregen, gevraagd en gestolen’, zegt hij vandaag, woensdag 28 augustus 2013, in het Dagblad Suriname. De goede naam die hij heeft, zou hij helemaal niet van de politiek hebben verkregen.

  ‘Ik ben clean gekomen en ga ook clean weg.’ Tot 2015 blijft Pahlad NDP’er. Over een eventueel andere politieke koers moet hij nog nadenken. Wel staat als een paal boven water dat de aanval van zijn eigen mensen die tegen hem gericht waren, hem heeft doen besluiten de NDP de rug toe te keren.

  ‘Ja, van je eigen mensen moet je het hebben. Binnen de 10 jaren dat ik deel uitmaak van de NDP is er nooit een aanval tegen mij gericht door één van de tegenpartijen. Nooit en te nimmer.’ Pahlad bekent dat zijn eigen politieke mensen en de partijleiding hem een dolksteek hebben bezorgd. Het is een feit dat Pahlad met eigen middelen voor de partij heeft gewerkt. Vooral toen de NDP jarenlang in de oppositie zat. Hier is Pahlad wijzer uit geworden, ‘dat hard werken binnen de NDP niet wordt beloond’. ‘Integendeel worden er raketaanvallen op je afgevuurd door de eigen mensen binnen de leiding die het niet kunnen aanzien uit pure afgunst.’

  Pahlad is vastberaden niet naar de stembus te gaan bij de komende verkiezingen in 2015. ‘Ik ga nooit meer stemmen. Ik weet niet wat mijn kinderen zullen doen. Gelukkig houden zij zich niet bezig met de politiek.’ Wel stelt hij beslist geen problemen te hebben met de voorzitter van de partij, president Desi Bouterse. ‘Hij is en blijft mijn vriend. Hij is een nette man. Met hem heb ik helemaal geen problemen.’ Anderen binnen de partij zouden hem een dolksteek hebben bezorgd.

  De krant schrijft over informatie te beschikken, dat de partijleiding zich op hoog niveau bezig houdt met het ophitsen en opsteken van partijgenoten tegen elkaar. Dit is ook gebeurd bij Pahlad. De partijleiding hitste de structuren van Pahlad tegen hem op. Dit wordt bevestigd door Pahlad. Dit leidde ertoe dat hij heeft bedankt als coördinator van Wanica. Op de vraag of hij problemen zou hebben met de huidige minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, met wie hij ook in politiek moeilijk vaarwater was terechtgekomen, antwoordt hij ontkennend. ‘Parmessar is en blijft mijn vriend. We hadden politieke problemen. Integendeel heb ik hem alle steun en medewerking toegezegd gedurende zijn ministerschap.’

  Pahlad onderkent dat Abrahams twee van zijn boten heeft opgekocht. ‘Ja, dat is geen geheim.’ Deze staan ingeschreven bij de Maritieme Autoriteit Suriname op naam van Abrahams. Pahlad beschikt over kwitanties die hij kan overleggen.

  Het besluit is bij de NDP genomen, dat Abrahams de coördinator wordt van Wanica. Informatie heeft het Dagblad Suriname bereikt, zo schrijft de krant, dat de bewoners hier heel sceptisch tegenover staan, gelet op het feit dat hij een enorme ravage heeft aangericht met staatsgelden bij OW gedurende zijn ministerschap. Volgens de krant zou er intern enorme ontevredenheid heersen binnen de partij. Personen die gedurende de afgelopen jaren totaal niets hebben betekend voor de partij, worden het best geaccommodeerd en verkeren zelfs in de gelegenheid om president Bouterse van adviezen te voorzien.
  August 28, 2013

  Hahahaaaaaa…trouble in NDP land!!!!


  Maak melding
 6. Het betwistgebied van Suriname en Guyana in het zuidwesten en die tussen Suriname en Frans-Guyana/Frankrijk in het zuidoosten moeten bij de UNASUR-top ook aan de presidenten kenbaar worden gemaakt en Suriname moet er zorg voor dragen achter de schermen dat als deze punten op de agenda komen als DDB president van de UNASUR is deze voorstemmen dat de betwistegebieden van Suriname zijn. Suriname moet daarom ook zorg dragen dat de juiste landkaarten van Suriname aan deze landen worden aangeboden en de grenzen, duidelijk worden aangegeven van het grondgebied en de oppervlakte in km2.

  Wanneer Guyana en Frankrijk waar ook ter wereld dit weer aanvechten kan Suriname dat dit ook weer als troefkaarten van stal halen om met andere argumenten deze strijd aan te gaan. Suriname moet niet alleen kijken naar de strijd om de Malvinas tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië en ondersteunen, maar dit ook duidelijk aan deze landen kenbaar maken en hun ondersteuning hiervoor krijgen. Het mes moet aan twee kanten snijden. Suriname ondersteunt samen met de andere Unasurlanden Argentinië en deze moeten daarom ook Suriname ondersteunen. Suriname zal daarom achter de schermen goed te werk moeten met de UNASUR als het om het zuidwesten met Guyana gaat, omdat Guyana ook tot de UNASUR behoort. Ondanks dat zal Suriname haar zaken en belang/het grondgebied goed onder ogen moeten zien.


  Maak melding
 7. Ray,

  zooo leuk om met je te ‘communiceren’ he.
  Ik ken veel mensen die uit hun nek kunnen lullen maar jij spant echt wel de kroon.

  Ray, het enige wat ik van jou verwacht is dat jij jezelf voor lul blijft zetten op dit forum.
  Kunnen we toch nog een beetje lachen en die crisis
  hier in Nederland even vergeten.
  Dus Ray, blijf vooral doorgaan….

  Hahahaaaaaa……


  Maak melding
 8. @p.jandorie

  Maar dan …zijn ze jou vergeten uit te nodigen of heb je zelf bedankt?!!!!
  Waarom ,is het ook niet interresant genoeg voor je ??!!!

  Whahahahaaaa….die morele support van je zou je baasje best wil kunnen gebruiken want straks zit hij alleen in een lege zaal te mekkeren als een geit en dan heeft hij ..JOU..als luisteraar naar zijn BS!!


  Maak melding
 9. Ray,

  belangrijkste passage uit het geheel is ;

  ‘ Wel stelt hij beslist geen problemen te hebben met de voorzitter van de partij, president Desi Bouterse. ‘Hij is en blijft mijn vriend. Hij is een nette man. Met hem heb ik helemaal geen problemen’

  Ray, Bouterse mag je dankbaar zijn voor deze geweldige propaganda ten gunste van hem.

  Hahahaaaaaa……


  Maak melding
 10. @N.o.t

  Whahahaaaaaa…dat zijn niet MIJN ..woorden …dat komt uit de mond van een VERBITTERDE EN TELEURGESTELDE NDPER bij de naam genoemd….Charles Pahlad!!
  Die arme man kan niet eens openlijk zeggen dat hij zijn ‘nette’ ‘vriend’ niet meer vertrouwd want hij is gebleken een VERRADER te zijn zoals altijd wordt gezegd van hem,de amnestie lijder, anders….Kogelbrief of in slaap pyama’s op weg naar Fort Zeelandia gedwongen….

  Whahahahahahaaaaaa……


  Maak melding
 11. Ray,

  sorry jongen. helaas ben ik geen volger van Bouterse.
  Maar jij.. jij weet precies wanneer Bouterse gaat pissen, gaat poepen, gaat slapen, wat hij doet en wanneer hij dat doet..
  je zal het uiteraard glashard ontkennen, maar jij bent op en top een volger van ‘baas’.

  hi, hi…


  Maak melding
 12. @n.ot.
  Ik krijg steeds meer het gevoel dat jij het hebt over een heel ander amnestie lijder in de wereld dan de amnestie lijder van Suriname,
  Je reakties worden met de seconden steeds maar Bizarder !!!

  IK HAAT DIE AMNESTIE LIJDER BOUTA VAN JE!!!
  THERE IS NO TIME TO LOVE HIM!!I HATE HIM !!!!
  Yuck,I HATE BOUTA!!!!


  Maak melding
 13. @p.Jandorie

  Och…alle ndp volgelingen van de ndp beginnen met de voorgeschreven vaste regel uit het ndp handbook..
  ‘IK BEN GEEN VOLGELING VAN BOUTA MAAR…..’

  Pffffffff…je hoeft geen moeite te doen mij te laten overtuigen dat jij ZOGENASMD GEEN ndp fan bent,okay….

  Whahahahaaaaaa


  Maak melding
 14. Het NEGATIEVE verkoopt als bojo, barra en black cat onder sommige Surinamers. Daarom komen sommigen ook geen millimeter verder. Ook al zullen zij 100 jaar in holland hebben gewoond.Leri no e puru dong!


  Maak melding
 15. Ray,

  voor jouw gemoedsrust wil ik best wel melden dat ik een NDP fan ben hoor…
  no problema. Je mag geloven wat je wilt..

  Geef jij dan ook toe dat jij ‘Bouterse gestoord’ bent?
  Toch wel een beetje he?


  Maak melding
 16. @n.o.t

  Geen 1 ons[once] van mijn body is een fan van je baasje. Ik haat die moordenaar,I HATE him with every once in my body!!!

  P.Jandorie

  He,he,aan het einde heb je het wel moeten toegeven een fan te zijn van de amnestie lijder bouta.Sjeesjes je kon in het beginne toch reeds aangegeven hebben en zouden wij dan deze discussie niet hoeven te hebben…hai boi!!


  Maak melding
 17. Onderstaand passage uit het artikel werkt echt op de lachspieren. LOL

  ” Volgens Antonius wil Suriname zich sterk maken voor een jongerenforum binnen Unasur. Jongeren moeten de gelegenheid krijgen zich uit te spreken over ontwikkelingen en hun toekomstvisie ”

  Die jongeren van Suriname hebben zelfs geen visie over de ontwikkeling van hun eigen land. Moeten deze jongeren (Bouva en consorten) nu een visie gaan ontwikkelen voor Zuid-Amerika?

  Suriname is vergeleken met de andere landen een onderontwikkeld land, dus heren trek vooral geen grote broek aan en hou je bij de leest !


  Maak melding
 18. In feite geeft bouta blijk van ongeschiktheid als leider en dus schuift hij de jongeren op de voorgrond om hun ‘visie’ ,die nationaal niet word erkend, in de regio te presenteren om te doen geloven dat hij het meent met de jongeren.
  Zijn antwoord aan de jongeren was die bekende kogelbrief.


  Maak melding
 19. Ray,

  Je bent als een kind zo blij he?
  Ene P. Jandorie uit fantasieland die toegeeft dat hij NDP fan is. Ga je vanavond dan lekker van slapen jongen?

  Ray, ben je echt zo simpel of ben je een act aan het opvoeren? echt he? .
  een ieder kan jou virtueel van alles en nog wijs maken he? Als ik jou zou vertellen dat ik familie ben van de Paus dan zou je mij ook nog geloven he?
  Het moet niet gekker worden.


  Maak melding
 20. P.Jandorie

  Neen ik ga je nooit geloven als jij mij komt vertellen dat je familie bent van de paus!Niet dat ik de paus geweldig vind of zo..maar die arme paus doet zijn job,vriendelijk gezicht opzetten en dan braafjes de handen schudden van iedereen ook van de drugsbazen,moordenaars , amnestie houders…neen ik ben niet jaloers op de job dat een paus heeft .En al zou je fam zijn van de paus , je plotseling geweldig vinden …Nah… ik denk van niet!!

  En ja het doet goed te weten dat na de ontkenning de bekening volgt!!

  Eerst zweren geen fan te zijn van bouta om dan na enkele seconden toe te geven een fan van hem te zijn zoals jij P.Jandorie het bewezen hebt.
  Jij zou op cloud 9 wonen als jij mij zou kunnen betrappen op iets…JA TOCH!!? Het zou net een CARIFESTA feest hier lijken ndp style!!
  Whahahahaaaaaaa


  Maak melding
 21. Ray,

  Omdat ik zo aardig ben, vertel ik je graag wat je wilt horen. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat jij straks slapeloze nachten hebt.
  Vind je dat niet lief van me ?

  Mij wel geloven wanneer ik jou vertel dat ik fan ben van de NDP en mij niet geloven wanneer ik je vertel dat ik familie ben van de Paus???
  Wel een beetje selectief van jezelf he?
  vind jezelf niet?
  Geloven wat voor jou het beste uitkomt.
  mhhh… typisch hoor!

  Whahahahaaaaaaa…


  Maak melding
 22. @P.Jandorie

  Nah…je mag een familie zijn van de paus en ndper zijn tegelijk , geen van beiden zeggen mij dat ik je geweldig moet vinden.
  Pssstt….
  GEEN ENKELE NDPER IS IN STAAT MIJ SLAPELOZE NACHTEN TE BEZORGEN…Nooit Never.


  Maak melding
 23. nu niet gaan liegen he ray.
  Jij hebt zelf aangegeven dat jij Bouterse tot op het bot haat. Dat wil zeggen dat deze man jou tot in jouw slaap achtervolgt.
  Gezien het feit hoe jij hier als een stier tekeer gaat als de naam Bouterse valt ben ik ervan overtuigd dat Bouterse jou niet alleen overdag hoofdpijn bezorgd maar dat ook tijdens jouw slaap de spookbeelden van Bouterse jouw geringe hersenen bezighouden.
  ..en laat Bouterse nou toevallig de baas van de NDP-ers
  zijn.

  Whahahahaaaaaaa…


  Maak melding
 24. Dat er drie landen zijn die afgezegd hebben is niet niks, Brazilië buiten beschouwing latend. Vooral Argentinië die zich laat vertegenwoordigen door de vice-president. Het was natuurlijk voorspelbaar, niet een ieder heeft er zin in met een “massamoordenaar” en met die andere misdadigers erbij, samen aaneen tafel te zitten. Alleen de leeghoofden zullen dit niet kunnen begrijpen, maar helaas het is nou eenmaal zo; dati skap’ ede nanga krabita-ede à no à wan!, laat dat heel duidelijk zijn! En ook is het zo; “dat Suriname met deze criminelen in de “regering”, hen niets en dan ook niets te bieden heeft”. Het kleinste land in deze organisatie met de grootste “bek”, gaat zo genaamd orde op zaken stellen. Dit ooit voorbeeldig land in de regio, is vervallen tot een van de meest criminele landen in de regio, verhoudingsgewijs dan, en dat is manifest, hoe je het wendt of keert! En daar moet Suriname het dan mee doen! Het is niet anders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES