Carifesta neemt luid afscheid van Suriname

26

PARAMARIBO, 26 aug – Het einde was in stijl. Op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo hebben Suriname en de Caribische buren luid en kleurrijk afscheid genomen van elkaar. “Het was een explosie van culturele uitingen. Onze kinderen hebben ons entertainment bezorgd met de boodschap dat wij de taak hebben te zorgen voor duurzame ontwikkeling. Op zulke moment voel ik me trots de president te zijn van het Carifesta organiserend land”, zei president Desiré Bouterse. Hij had ook het een en ander te zingen.

En met hem een flink deel van het kabinet. “Sranan, Sranan kondré, a kondré disi tyari koni (Suriname, een land boordevol wijsheid)”, klonk het in koor met een dansende minister Alice Amafo. Bouterse zegt tevreden terug te kijken, ondanks de setbacks. “Op zulke momenten voel ik me trots de president te zijn van het Carifesta organiserend land. Alleen als we onszelf kennen en respecteren, kunnen we ons met succes een weg banen in de wereld”, aldus Bouterse.

Aan het eind van de ceremonie was er de overhandiging van een houten icoon als teken van overdacht aan Haïti. Het land van Michel Martelly is de organisator van het volgende Carifesta. Bouterse noemde de overdacht een unicum: “Het is voor het eerst dat de verantwoordelijkheid overgaat van de ene president op de andere.” Dit in een regio van vooral ministerpresidenten als regeringsleiders. “One love see you in 2015”, zong Wyclef Jean nog samen met Bouterse en Martelly.

wycleff

26 REACTIES

 1. Inderdaad een “unicum” een bankroete land dat letterlijk en figuurlijk een puinhoop is gaat een feest organiseren. Ze hebben zeker geen hulp meer nodig.


  Maak melding

 2. Ram Singh….je zeurt. Inderdaad hebben we jullie daar aan de Noordzee al lang niet meer nodig. Als je een dag en datum wilt hebben? Sinds 25 mei 2010! Yan’ yu niri!


  Maak melding

 3. SP, maak je maar druk om de voedselbanken daar in NL. Bemoei je niet met Surinaamse zaken… ‘arkhaati’
  We redden het heus wel in Suriname zonder jullie bemoeizucht. Patriot? Me schoen!


  Maak melding

 4. @caricom,
  De voedselpakketten worden gereed gemaakt om naar jullie verzonden te worden. Nu zijn ze uitgefeest en zijn ze weer in de realiteit. De malaise gaat verder mensen de schade wordt nu opgemaakt. Neks no fout zoals die paarse hersenloze het
  Noemen.


  Maak melding

 5. Flauwekul, je naam zegt het al, da is precies wat je post. We hebben die vervallen producten niet nodig. Vreet ze zelf maar op. In Suriname eten we vers voedsel en geen bevroren troep. Bovendien redden we het al drie jaren zinder jullie, dus ook nu hebben we geen arkhaati’s nodig.


  Maak melding

 6. Flauwekul, je naam zegt het al, da is precies wat je post. We hebben die vervallen producten niet nodig. Vreet ze zelf maar op. In Suriname eten we vers voedsel en geen bevroren troep. Bovendien redden we het al drie jaren zinder jullie, dus ook nu hebben we geen arkhaati’s nodig.
  ======================
  Ik zou het niet beter kunnen verwoorden.
  Blijf maar lekker sporen in je dia!


  Maak melding

 7. Ach het zal wel geld hebben gekost, maar daarentegen was het een groot feest en de Surinaamse gemeenschap en de stagiares en toeristen uit Nederland hebben een prachtige tijd gehad. De financiering ervan hoeft ook geen probleem te zijn: 100.000 toeristen uit Nederland en elders die Euro 25 betalen voor een visum hebben nu bijgedragen aan een groot feest. Niet meer over zeuren, het leven gaat verder en iedereen heeft ervan genoten.


  Maak melding

 8. Zingend vermoordt hij jullie in Su,
  want brede no de dalijk,lijnbus no de dalijk,water komt al mondjesmaat uit de kraan,er zijn een paar ministeries die hun ambtenaren binnenkort niet zal kunnen betalen, hahahaaa wat een volk,wat een volk,wat een volk zijn jullie toch wel mensen.Zingend laat hij blijken hoe halfdood Ronny en Somo is/zijn ai zingend DiDiBrie klaar ding 2 hebzuchtige zaka-zaka dies toe aijaijaaaaaiiii I LOVE IT.Vol van Su zorg ervoor dat je op het FRONT stemt en laat alle andere zaka-zaka er buiten.Ze hoeven jou als volk niet te komen vertellen hoe hard je moet werken ,terwijl zij zelf niets doen en alleen maar de kas leegroven en feesten, waarbij arme vrieden gratis komen vreten en jij als Sur een kaartje moet betalen om een optreden te zien.Hahaaaaaiii neks no fout ga zo door.Er wordt bijna geen bauxiet meer gewonnen in Su dus kunnen de suries geen bauxietstenen vreten,maar dan oeng kan vreet tra stong.Want een ding dat zeker is;na dat angrie o kier oeng verrrrrschrikkkkkelllijk in Su. De diepzeehaven is er niet gekomen(was wel beloofd door de ndp) maar jullie in Su zijn diep gezonken,omdat velen van jullie op deze leemofo- majoro hebben gestemd.Het is dus GOED voor jullie in Su dat land gaat echt naar grotere KLOOOOTE,maar niet naar grotere hoogte met DiDiBrie als baasje.Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 9. Suriname aan de bedelstaf bij de chinezen. Over 5 jaar steken ze met kolones roeibootjes de Atlantische oceaan over richting de Noordzee enkel alleen voor een boterham. Hup Hup Bouta ..I love Su woon en werk …gatverr heeft iemand een teiltje ?


  Maak melding

 10. Zie een advertentie van Digicel “Stuur beltegoed naar Suriname ” ? Waarom zou je beltegoed naar Suriname sturen. Dacht dat Suriname haar zaakjes op orde had ?


  Maak melding

 11. Het is ook niet snel goed…
  Wordt er niets georganiseerd is het klagen
  Wordt er iets georganiseerd klagen over het geld.
  Carifesta was een geweldig uithangbord voor Suriname als toekomstig vakantieland.
  Duizenden bezoekers hebben vermogen uitgegeven bij de surinaamse middenstand en in de buitengebieden. Alle hotels vol.


  Maak melding

 12. wat een stel seikerts, houd je kop man Suriname gaat de goede kant op, en wij hebben een president niet naar het verleden kijken maar naar het heden. kijk maar de waterkant, prachtig en al wat komt. de vorige presidenten wat hebben ze gedaan allen maar ouwehoeren.


  Maak melding

 13. ho Ho Ho Koos ja he su loopt te bedelen bij de chinezen voor wat bouw werk. Dat zou Nederland NOOIT DOEN!!te rijk daarvoor toch !!WAT word er nu gebouwd in rotterdam zuid ?? en door wie …??? Dooor de zelfde chinezen .Hoe omschrijf je dat dan????MIjn beste wilt u niet zomaar dingen neertikken en liefst goed in jouw tuin kijken voor u derden denkt te beledigen????DAT DWINGT RESPECT AF….!!


  Maak melding

 14. Terwijl er gefeest werd zijn ontelbare gebieden verstoken van electriciteit.
  Verkeerschaos door zinloze wegomleggingen.
  Kranten staan vol van berovingen,inbraken ,roofovervallen,verkrachtingen enz..
  Hoeveel carifesta-kinderen ongewenst zullen worden gebaard?


  Maak melding

 15. Als je in Ned of elders buiten Su woont dan gaat het goed in Su met DiDiBrie aan ’t hoofd.
  Je kan je huur niet betalen met een pracht van een waterkant.
  Je kan geen electra betalen met een pracht van een waterkant.
  Je kan je honger niet stillen met een pracht van een waterkant.
  En ga zo maar door ala fasie DiDiBrie tjaar a kondre go lasie.
  Volk van Su laat dit u niet meer gebeuren je kunt voor elk ander kiezen mmmmmmaaaaaarrr nnnnoooiit mmmmmeeer voor de die zaka-zakas met de ndp.Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 16. Beste Glen,
  Zonder aanpassing van de waterkant spoelt binnenkort een deel van de oude stad weg met de rivier..
  Die aanpassing was geen luxe maar noodzaak.
  Oke het is wel netjes geworden maar ook weer niet om te zeggen dat het overdreven is. Persoonlijk zou ik zeggen hoog het hele gebied op tot de rand van de nieuwe kade. Maar dan komt er gewoon weer veel geld bij. Nu kijken we naar een damwand met betonnen kraag.
  HEt is makkelijk kritiek leveren vanaf een afstandje zonder de achtergronden te weten.


  Maak melding

 17. Straks gaan ze weer Sail Amsterdam organiseren en vele miljoenen uitgeven, dan zullen we zien hoeveel van die zeikerds op dit forum gaan klagen in diverse Nederlandse kranten.
  Ze worden elk jaar op hun pensioenen en uitkeringen gekort, maar durven hun bek niet open te doen.
  Jullie betalen geen belastingen in SU, dus mondje dicht houden!


  Maak melding

 18. DiDiBrie betaalt ook geen belasting in Paraquay,maar heeft de afzetting van de PRESIDENT van dit land afgekeurd.Hierdoor is de nieuwe regering in Paraquay gestraft(waar DiDiBrie achter staat)en uit Unasur gezet Zodoende is hij DiDiBrie nu de voorzitter geworden van Unasur.
  En voor de rest weet ik dat er een dijk in het distr Commewijne,Nickerie en Coronie moest komen en dat het FRONT hiermee bezig was, maar toen deze zaka-zakas aan de macht kwamen hebben ze andere prioriteiten gesteld.Waterkant moest volgens mij enkel een facelift. Maar soso foe bing kang VREET a monie zijn ze met de Waterkant begonnen.We weten dat men met de bouw van de dijk in Commewijne bezig was toen nam die RRRROVER Abraakbeest dat NEDERLADS-ONTWIKKELINGSHULP-geld uit de kas en de verdere bouw van de dijk in Commewijne strandde.En zo straks weer roepen dat deze zaka-zakas niet kunnen werken,omdat ze geen ontwikkelingshulp krijgen van Ned.En neks no fout dus mie e skrief sa mi wanie,want ik lieg niet.In elk geval kijk ik uit naar de eerste schooldag in Su,want waarom weer een Unasurtop organiseren in Su?Weer zo’n rotzooi de bouw van de waterkant op deze manier was niet nodig,Carifesta ook niet en nogmaals Unasur nu oooook niet. Overigens moet je weten dat ik met of zonder achtergrond info(die je ook nooit krijgt van deze zaka-zakas)zal blijven reageren.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 19. Het laatste nieuws over Gmap is dat hij onder curatele staat van een schuldsaneringsbureau in Purmerend.
  De echte naam van Gmap is Romeo H.
  Voorheen vertoefde Gmap dag en nacht achter de computer
  om zijn gal over Bouterse te spugen. En dat kostte natuurlijk geld; elektriciteit en internetkosten.
  Om kosten te besparen heeft het bureau derhalve besloten dat Gmap niet meer mag internetten.
  Van zijn uitkering mag hij nog maar € 50 houden en daar moet hij het mee doen. Dus geen internet meer voor Gmap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.