Belliot: ”Geef Kwakoe terug aan de Surinamers”

56

De organisatie van Kwakoe moet weer in handen komen van de oorspronkelijke initiatiefnemers. Dat zegt oud-wethouder Hannah Belliot vandaag in Het Parool meldt AT5. Volgens Belliot wist de Surinaamse gemeenschap 34 jaar lang een succesvol festival neer te zetten.

Daar kwam een einde aan, toen stadsdeel Zuidoost besloot om de gunning van het festival te verloten en de subsidie voor het festival stop te zetten. Daarna werd bepaald dat het festival niet perse door een Surinaamse organisatie opgezet hoefde te worden.

Belliot is van mening dat daarmee de Afro-Surinamers in Zuidoost het recht op zelfontplooing is ontnomen. Volgens de oud-wethouder heerst er onder de direct betrokkenen een gevoel van verslagenheid en woede. Zij zouden eisen dat de organisatie weer in handen komt van de Afro-Surinaamse gemeenschap.

Begin deze maand schreef Het Parool dat het strakker geleide Kwaku dit jaar prima bij het publiek scoorde.

(Bron/Lees verder: AT5)


56 REACTIES

 1. Belliot ja kan lopen lllll tot je een ons weegt, dat Kwakoe gedoe had helemaal opgedoekt moeten worden, tot halverwege de tachtiger jaren was het echt leuk een fatoe, gezellig, maar daarna een hoop ellende,dus hou je bij je leest, en loop niet meer te kkkkkkkkkkkk.


  Maak melding

 2. Mvr Belliot kan zoveel willen, afgelopen jaren was Kwakoe een debakel en zwaar geflopt. Dit jaar mede door de nieuwe organisatie was het top, het was gewoon goed geregeld! Ik ben er 2 keer geweest en wat ik zag was verbeteringen overal, terwijl afgelopen jaren het gewoon mager was en met veel minder tentjes. Nu zat kwakoe elke keer propvol!


  Maak melding

 3. Hanna, ik heb heel veel respect voor jou als sterke vrouw uit de Bijlmer en iemand die opkomt tegen onrecht, maar in deze moet ik jou ongelijk geven.

  Ik ben wel voorstander van dat er enkele jonge Suri’s uit de Bijlmer (met interesse voor het organiseren van evenementen)meelopen met de organisatie (een zgn stage) om te leren hoe het moet.

  Vooralsnog ging het de afgelopen 34 of 35 jaar op z’n ‘janboerenfluitjes’ en was het vooral de afgelopen jaren steeds weer spannend om af te wachten en te horen of het festival nou wel of geen doorgang had.

  Dit jaar hebben we ervaren dat de organisatie jaren terug ook veel beter had gekund, maar dat konden de oorspronkelijke initiatiefnemers niet want ze hadden dit niet geleerd of misten de kennis en know how !

  Kwaku mag wat mij betreft op deze voet verder, alleen is het belangrijk dat we juiste kennis, kunde en ervaring mbt het organiseren van evenementen overbrengen op de jongere generatie.


  Maak melding

 4. Die kwakoe torie wordt al jaren gedomineerd door die bokoes. Hoezo terug naar de Surinamers ? Begin eerst de toegang aan die lui te ontzeggen en daarna moet die organisatie weer terug naar de sranang mangs en snel een beetje.


  Maak melding

 5. Luke een vrije mening mag toch in dit land of niet, jij weet net als ik dat het al een tijd een bende was rond kwakoe, het ging om macht geld etc. Dus opzouten met Kwakoe, nooit meer kwakoe.


  Maak melding

 6. Ja natuurlijk willen ze het terug,why ..why…why….euro..euro..euro…money..money….subsidie…….subsidie…….jongoe a bing spang,en gezellig,ja echt er zat verandering in,zo hoort het ook.Nee die geitenbreiers,willen er weer een Potje van maken.Belliot,met alle respect,bemoei je niet er mee ,het ging uitstekend.De zakken zijn weer leeg,dus………….


  Maak melding

 7. Het spijt me zeer, mevrouw Belliot, maar u heeft echt ongelijk. De eerdere initiatiefnemers hebben aangetoond niet in staat te zijn het kwakoefestival te dragen . Elk jaar weer een schandaal én de beeldvorming dat afrosurinamers niet kunnen organiseren. Deze zelfde initiatiefnemers hebben ook nooit open gestaan voor samenwerking met andere afro-surinamers, het was één en al nepotisme. Ik ben dit jaar wél geweest en was aangenaam verrast en verwacht het volgend jaar nóg beter. De tijd van pappen en nathouden is echt voorbij. Ook de tijd dat zogenaamde boegbeelden uit de afro-surinaamse gemeenschap zomaar zonder ruggenspraak en verantwoording grote subsidiepotten in handen krijgen. Gelukkig maar…indien het talent onder de afro-surinaamse gemeenschap er is, zal die echt bovendrijven. En bovendien…als men écht een festival vanuit de afro-surinaamse gemeenschap wilt organiseren, kan men morgen beginnen, uiteraard met EIGEN middelen.


  Maak melding

 8. 26 aug. 2013

  Srika citeert uit het item:’Belliot is van mening dat daarmee de Afro-Surinamers in Zuidoost het recht op zelfontplooing is ontnomen’.(Opm.:Zelfontplooiing!)

  Let op mensen en zeker de Surineds, de Gemeenteraad verkiezingen zijn aanstaande en dan worden sribi-owrukukus opeens weer wakker.

  Ja, Srika is heel pissig op de manier hoe (ex)politieke leiders van de Surineds denken om te gaan met de belangen van deze groep. En Srika zal het proberen uit te leggen.

  Mw.Hannah Belliot praat over het feit dat Afro-Surinamers in Zuidoost het recht op zelfontplooiing ontnomen is.

  Bedoeld zij misschien te zeggen dat door het enge belang van de eigen zelfontplooiing van deze (ex) politieke leiders binnen de Surineds het collectief belang van alle Surineds, niet alleen van de Afro-Surinamers,nooit als primaire doel binnen hun politieke activiteit gezien hebben? Maar als eigen recht om daarmee status en welvaart te innen.

  Of moet Kwaku, door de bril van deze politieke leiders van de Surineds, gezien worden als het ultieme dat ooit in Amsterdam Zuidoost gerealiseerd is geworden.Is dit dan de ultieme zelfontplooiing? Wat een belediging !!

  Als Srika even CBS(Centraal bureau Statistiek)bijhaalt en naar de statistieken kijkt van Amsterdam ZO,bijv. van criminaliteit en onderwijs, dan is de vraag aan deze (ex)politieke leiders van de Surineds: ‘Waar waren jullie al die tijd om in die richting de jonge Surineds het juiste pad van die zelfontplooiing te leren ontdekken?’Die zelfontplooiing, die had moeten leiden naar een hogere sociale en maatschappelijke gradatie dan Kwaku?’

  Het zou in de ogen van Srika prachtig geweest zijn als ten minste al een enkeling uit deze groep van (ex)politieke leiders bijv. uit hun extra verkregen salaris van 350.000 euro hiervan, 10.000 euro aan een bijlesactie zouden schenken voor de achtergeraakte Afro-Surinaamse kinderen binnen Amsterdam-ZO. Neen,zo slim en betrokken zijn ze weer niet.

  Let wel op, dat Srika deze vragen stelt aan de (ex)politieke leiders binnen de groep van de Surineds t.w.,PvdA, D66, CDA, VVD, Groenlinks. Niet alleen van Amsterdam-ZO, maar zeker ook van Rotterdam en de rest van Nederland.

  Ook in Rotterdam zijn deze politieke leiders binnen de Surineds opeens wakker en worden actief. Srika heeft aan twee van deze leiders gevraagd met hem in debat te gaan over problematieken t.a.v. Surineds in Rotterdam en omgeving. Geen reactie en nu is radio Stanvaste ook slapende.

  En deze mensen moeten binnen de groep van de Surineds de politieke leiders zijn?

  Wel heeft Srika ontdekt, dat bepaalde politieke partijen in Nederland onder de Surineds liever naar ja-knikkers zoeken dan naar individuen die binnen de politiek gericht willen werken naar de echte kansen van de ware zelfontplooiing binnen hun doelgroep.

  Srika probeert het wel op zijn manier. Bijv. begeleiden van studenten uit Suriname en zeker ook adviseren en begeleiden van jonge Surineds, bijv. bij hun afstudeerscriptie.Of advies aan ouders t.a.v. onderwijs. Alles, zonder betaling te vragen.(Zie postings Srika, vanaf 2007)

  De laatste maanden en zeker ook vorige week hebben weer een paar van deze studenten hun MSc-diploma van de universiteit in ontvangst mogen nemen.Misschien komt hieruit wel eens een juiste en goede politieke leider voor Suriname of de Surineds. Zo denkt Srika!!

  Mensen, dus opgelet op wie je straks je stem geeft!
  Srika zal je niet op de lijst vinden.
  Srika


  Maak melding

 9. en nog aanhakend op Srika, want die heeft écht een goed punt: de organisatie van het kwakoefestival bestempelen als het ultieme middel van zelfontplooiing van afro-surinamers is een gotspe. U heeft ook uw tijd gehad om daaraan bij te dragen. Wat zijn uw wapenfeiten als het gaat om zelfontplooiing van afro-surinamers? en dan bedoel ik niet uw laatste activiteiten om met subsidiegelden trainingen te geven.


  Maak melding

 10. Belliot is op volgens mij op haar achterhoofd gevallen ofzo. dit jaar was het idd tig keren beter als voorgaande jaren. geen schandalen en het oogde zeer professioneel. en we hadden geen bloed geld van Desi Fouterse nodig. heel dat afro suri vs hindoes, afrikanen. slaat nergens op. en de mensen die olie op dat vuurtje gooien moeten zich dood schamen.jullie horen beter te weten !!!!! kijk naar het milan festival die organisatie heeft wel bewezen dat ze zonder djoegoe djoegoe een vergelijkbaar festival kunnen opzetten. onder tussen gaat de ahum “afro suri” kapot aan zijn krabben mentaliteit.


  Maak melding

 11. Belliot heeft gelijk! Wat voor lage trots hebben wij als blakamang? Er zijn foute dingen gebeurd, dat klopt. Maar is de oplossing meteen ‘het weggeven aan witmangs’? Er zijn zat blaka Surinamers die festivals organiseren. We zijn te makkelijk blij te maken.


  Maak melding

 12. Belliot is van mening dat daarmee de Afro-Surinamers in Zuidoost het recht op zelfontplooing is ontnomen…

  Belliot: dan moet je een cursus zelfontplooing gaan volgen en deze zelf betalen.


  Maak melding

 13. @Jimmy, je schrijft:::::

  Belliot heeft gelijk! Wat voor lage trots hebben wij als blakamang? Er zijn foute dingen gebeurd, dat klopt. Maar is de oplossing meteen ‘het weggeven aan witmangs’?

  =Omdat de blakamang subsidie kreeg draaide de boel goed.
  -Vergeet niet dat de witmangs de meeste belasting betaald.

  =Onderzoek wijst dat sommige Surinaamse organisaties niet lang bestaan, omdat men altijd ruzie met elkaar maakt.De witmang grijpt altijd in.


  Maak melding

 14. het kwaku festival in NL voorgoed stop zetten en voortaan in SU plaats laten vinden’dan zijn wij van al die mooi praatjes verlost.
  die omo die laast in geeert bewijst al in wat voor richting het naar toe gaat.


  Maak melding

 15. Uit de reacties blijkt dat niet een ieder op de hoogte is van de voorwaarden die door de gemeente aan Kwaku in het verleden zijn gesteld. Deze voorwaarden hebben er voor gezorgd dat Kwaku niet tot een goed georganiseerd festival zoals de Pasar Malam heeft kunnen ontwikkelen. Naast de opgelegde restricties waren de beschikbare financiële middelen waarmee Kwaku moest worden georganiseerd lachwekkend. Wanneer volwassen mensen zich laten verleiden om die paar centen zeer creatief in te zetten dan worden eigenlijk alle vooroordelen bevestigd.

  Het nieuwe Kwaku festival kon zich in tegenstelling tot de voorgaande edities profileren met de vruchten van een top locatie. Deze zaadjes waren door mevrouw Belliot (de sociale vernieuwing Amsterdam zuidoost ter waarde van 2,2 miljard euro) geplant. Overigens weinig eerste generatie Surinaamse Nederlanders hebben een aantoonbaar trackrecord als die van mevrouw Belliot.

  Bedroevend is het dan ook om te zien dat sommige Surinaamse-Nederlanders het liefst naar een geannexeerd feestje gaat. Waarschijnlijk roept dit bij sommigen van hen goede oude herinneringen van voor ’75 op. Misschien moeten wij ons er bij neerleggen dat ook de Surinaamse cultuur van tijdelijke aard is en dat dit nieuwe zomerfestival een reflectie van het bewustzijn van de nieuwe kwakuganger is.


  Maak melding

 16. Waarom hebben ex-bestuurders de onbedwingbare behoefte om over hun graf te willen regeren. De tijd van Belliot is voorbij. ook in haar tijd werd er geen aandacht besteed aan zelfontplooiing. Zij hielden hun hand op voor subsidie en bijstand en het vragen van herstelbetalingen.


  Maak melding

 17. …en voor zover ik het weet…KWAKOE WORDT NIET GEGIJZELD GEHOUDEN IN NEDERLAND DOOR NIEMAND!

  Schreeuwen kunnen wij maar liever gaan doen bij de grens met Guyana,
  ‘Give us back our Tigri property!!!”


  Maak melding

 18. r Pieter
  Waarom hebben ex-bestuurders de onbedwingbare behoefte om over hun graf te willen regeren. De tijd van Belliot is voorbij. ook in haar tijd werd er geen aandacht besteed aan zelfontplooiing. Zij hielden hun hand op voor subsidie en bijstand en het vragen van herstelbetalingen

  Beste Piter: heel veel van de ex-bestuurders bezitten nu fraaie huizen in Suriname en rijden dure auto’s.

  Vul de rest zelf maar in……


  Maak melding

 19. Nou nou nu kan je het zien en merken Henk-Henk molenaar en pietergewoon racisten en de zogenaamde suries de konten likkers waarom mocht het niet zo zijn dat toen sur kwakoe wou sponseren het niet mocht en kwakoe was nu heel goed met tot driemaal subsidie ja dan kan het altijd beter kwakoe was voor afro surinamers nu mag het opgedoekt worden want die tijd is voorbij want volgens jullie zagen de bestuurders geld in en wat zien deze politieke leiders er in want het zou toch niet doorgaan en waarom nu toch wel en RAY wat kraai jij voor stoms uit met JOU GIVE US BACK OUR TIGRI PROPETY WEET JIJ ONDER WELK VLAG TIGRI IS AFGEPAKT TOEN MOEST HET GELIJK GEBEUREN OF IS TIGRI WEG GEGEVEN IN RUIL VOOR WAT ANDERS VRAAG HENK WAAROM ER TOEN GEEN HERCULES VLIEGTUIG GESTUURT IS WANT DAT VRAAG IK ME WEL AF


  Maak melding

 20. @Breeveld: je verhaal is een onderstreping van mijn standpunt dat de eerdere initiatiefnemers niet capabel waren: waarom zou je een commerciële activiteit starten als je weet dat je te weinig budget hebt? Als je vóór aanvang van het festival een begrotingstekort hebt? Dan recht je toch je rug en geef je het initiatief terug, óf je organiseert zélf een kleiner festival.
  Na 35 jaar moest men toch weten waar de schoen wrong? Of kon men daar de vinger niet op leggen? In ieder geval geldt dan het adagium: schoenmaker blijf bij je leest!!!
  Overigens is de toplocatie waar jij naar refereert dezelfde die vorig jaar ook beschikbaar was. Dat heeft toen niet geleid tot een goed festival vorig jaar. Het succes is dus niet te verklaren door de staat van de locatie of de aanwezigheid ervan. Laten we nu eens eerlijk wezen…Overigens zou ik maar niet herhalen dat mevrouw Belliot met een budget van 2,2 mrd alleen geslaagd is om een ’toplocatie’, volgens mij gewoon een verlengd voetbalveld als wapenfeit te presenteren.. Dat is evenwel nóg slechter voor de beeldvorming en bovenal heel triest. Ik hoop dat je iets anders te berde kunt brengen.
  dit is geen aanval naar jou of mevrouw Belliot, maar we moeten elkaar geen zand in de ogen strooien. Feit is dat men het geprobeerd heeft, doch er niet in geslaagd is. Dat betekent dat er niets anders gedaan kan worden dan leren van de ander en de eer geven aan diegene die het toekomt.
  De mentaliteit om de activiteiten van een ander af te branden is verkeerd. Kijk en leer, zou ik maar zeggen, het is nooit te laat.


  Maak melding

 21. Om maar 1 punt op te noemen.
  In het verleden is er vaker gevraagd om hekken rondom het festival terrein te plaatsen zodat men entree kon heffen. Het kon niet, het mocht niet, het moest gratis, etc. etc.

  Nu het festival in handen is van een andere organisator kan en mag het ineens wel.


  Maak melding

 22. boegroe:

  Een feitelijke constatering van financieel wanbeleid van de vorige besturen heeft niets met racisme te maken.

  Probeer nu eens een andere troefkaart te trekken dan racisme .Is zo afgezaagd.


  Maak melding

 23. Ik mis het vervolg op de zin van mevrouw Belliot: “Geef Kwakoe terug aan de Surinamers”. Daarna zou moeten volgen: “Zodat zij over een paar jaar weer het faillissement aan kunnen vragen”. Iedereen die daar geweest is dit jaar heeft alleen maar positief gereageerd. Waar heeft mevr. Belliot het over? Ik weet het wel: Het spekken van haar eigen bankrekening met subsidiegeld (dus de belastingbetaler)! Dat is nu over! Ga zo door, organisatie, en hou dit Surinaamse dieven ver buiten de deur!


  Maak melding

 24. Beste blaka bakra:

  Dat noemen ‘een bord voor je kop’.

  Ik zou als oud bestuurslid, verantwoordelijk voor een wanbeleid van vele jaren onder een steen gaan zitten en me doodschamen.


  Maak melding

 25. Beste Henk.

  Je hebt het begrepen, dat is duidelijk. Maar die megalomane idioterie van mevr. Belliot stuit mij tegen de borst. Dit is tegen beter weten in praten. We weten allemaal wat er in het verleden met Kwakoe is gebeurd. Wil ze die situatie weer terug? Zielige reactie van haar. Zonder Surinamers gaat het lukken, met Surinamers nooit, never.


  Maak melding

 26. blaka bakra: ” Zonder Surinamers gaat het lukken, met Surinamers nooit, never.”

  ben ik niet helemaal met je eens. Er zal toch een keer een nieuwe generatie Surinamers opstaan die wel dergelijke evenementen kan organiseren en niet direct alle subsidies en inkomsten in de eigen zak steekt.

  Ik spreek uit eigen waarneming als ik ze dat een aantal oud bestuurders van Kwakoe plotseling heel rui leeft met fraaie percelen, woningen en auto’s.


  Maak melding

 27. Maar de huidige nieuwe organisatoren Vincent Soekra en Yvette Forster zijn toch Surinamers? Ze zijn toch ook nog AfroSurinamers? Ik vind het commentaar van mevrouw Belliot als AfroSurinaamse zeer beledigend en denigrerend naar haar eigen mensen toe. Of is het een bepaalde groep die haar macht en invloed terug wil en waarvoor zij zich leent? Deze groep heeft er in het verleden toch keer na keer een potje van gemaakt?


  Maak melding

 28. We hebbem de Suries al die het kunnen organiseren en dat is inderdaad Yvette en Vincent. En wat mij betreft komt er niets en niemand meer bij.Yvette en Vincent hebben al vaker andere evenementen gedaan en het is altijd top.Waarom dan nog zeuren achteraf? What a hell in Surse handen.Ik vraag me af of alleen de domme presentatoren en bellers van Martradio Suries zijn?Rot toch op man…Je kan dit festival organiseren als je je eigen geld hebt om ook intezetten en je zou ook een beetje hierin geschoold moeten zijn; en dit zouden weinig bellers/presntatoren van Mart kunnen en hebben.Dus nogmaals oeng no klets Yvette en Vincent die doen’t nog een paar jaar dan schoolt dat heel team van Martradio zich en dan zien we verder,maar de eerste paar jaren zeg ik ga gewoon door met wat er nu is nml Yvette en Vincent,want niet Suries zien er anders uit .Yvette en Vincent hebben KROESHAAR.Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 29. @Boegroe

  Sinds 2010 is Tigri gemeenschappelijk bezit van Suriname en Guyana geworden ,het is weggegeven aan de Guyanese authoriteiten met de complimenten van je baasje. Ieder ander natie in de wereld bewaakt zijn grenzen, bouta geeft het weg als cadeau!!

  PARAMARIBO, 13 mrt – Suriname is bereid het betwiste Tigri-gebied samen met bezetter Guyana te ontwikkelen. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken wordt gekozen voor een praktische aanpak. Aansturen op een conflict houdt elkaars vooruitgang alleen maar op. “We moeten weg van het gegeven dat gevoed werd door concentratie op het conflict”, aldus Lackin.

  Hij zei dit tijdens het jaarlijkse ambassadeursoverleg in Paramaribo. Suriname en Guyana hebben met elkaar afgesproken dat ze voor een vreedzame aanpak gaan. Georgetown is meer dan bereid. “Toen ik laatst in Suriname was, hebben we duidelijke afspraken gemaakt over gebieden waar we eventueel samen kunnen werken”, zegt de Guyanese president Donald Ramotar tegenover de Times of Suriname. Er zijn wat projecten in het vizier. Maar daar wordt nog over gesproken.

  Energieopwekking is een optie. Guyana heeft een groot project in de pijplijn. Water uit de Corantijn zou als bron kunnen dienen. Daar is toestemming van Suriname voor nodig. De rivier behoort over de volle breedte tot Surinaams grondgebied. In elk geval Guyana heeft dus groot voordeel bij een eventuele ontspanning. “Als we als twee kleine economieën beslissen over wat te doen met die ene dollar, stop je hem in een gewapend conflict of in onderwijs of volksgezondheid, dan is de keus duidelijk”, meent Lackin.

  WAAROM GAAT LACKIN NIET EEN STUKJE VAN GUYANA VOOR SURINAME VRAGEN??!!!!JIJ KAN MEEGAAN MET DEZE CLOWN LACKIN ALS VERSTERKING!!!!IDIOOT!!


  Maak melding

 30. Ik vraag mij af of je na de wisseling van de wacht na 1 jaar al conclusies kan trekken dat dit evenement terug gegeven moet worden aan een groep die getoont heeft in het verleden niet kapabel genoeg te zijn hiervoor.Geef deze groep de tijd en de mogelijkheid dit aan te tonen. Ook de optie om dit festival in sur te organiseren zal naar mijn mening op veel kritiek stuiten dit omdat er ook in sur de zelfde klagers zich daarmee zullen bemoeien. Wat ik mis is dat er in het verleden geen of nauwelijks transparantie is geweest dus was er een mogelijkheid om dit jarenlang vol te houden.

  Ik wens dit bestuur heelveel succes en hoop ze het tegendeel kunnen bewijzen.

  Lucyluk


  Maak melding

 31. Keer op keer hebben de SuriNeds met hun grote waffel aangetoond helemaal niets te kunnen organiseren. Met Carifesta hebben de echte Surinamers wel aangetoond dit te kunnen. We zijn bereid onze mensen in te vliegen.


  Maak melding

 32. Wel door Bakra of geen Bakra georganiseerd!! Ik ben er 3 keren geweest, omdat het buitengewoon was!!Althans deze keer!!!!! Mi dati mi geniet nanga ding bere, verschillende worstjes, mais, los metie, bere naga din poku!!! alleen € 2,50 de entree maar was wel waard!!!!


  Maak melding

 33. Jammer dat mevr.Belliot met zoveel potentie in het verval begint te raken.Hoe durft ze nu met zo’n achterlijk verhaal over Kwaku te beginnen?Of is ze misschien onder de indruk geraakt van een aantal loosers zoals ene G.C.


  Maak melding

 34. @Kaaymang
  Hanna stelt vreeslijk teleur
  En notabene die stomme G(lenn) C(odfried) van Martradio,daarom ben ik het EENS met Romeo Hoost als hij zegt; ze zijn allemaal opportunisten.ZIJ willen ALLEEN maar VRETEN.Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 35. Mevrouw Belliot moet niet zo zeuren toen ze als wethouder in Amsterdam was,was het al een zootje onder de Surinamers.Zo zijn al de PvdA leden.Lullen kunnen ze wel maar presteren vergeet het maar.In 2013 hebben andere mensen het georganiseerd en het was beter dan die vorige jaren.Dat vond ik als bezoeker.Mevrouw Belliot strooit zand in ons ogen.


  Maak melding

 36. Denken jullie nou werkelijk dat Hanna Belliot, voormalig directrice, voormalig stadsdeelvoorzitter, voormalig wethouder, zomaar zegt: geef het festival terug aan die Bijlmer boys.

  Er zit een groter plan achter! Kijk wat er is gebeurd met het Antilliaanse zomercarnaval in Rotterdam. Het festival werd steeds groter en steeds commerciëler en toen het rijp genoeg was is het helemaal overgenomen door het marketingbureau van de gemeente Rotterdam.

  Hetzelfde geldt voor het Kwakoefestival. De bigi mans zijn achter de schermen bezig en Belliot weet dat. Belliot weet dat het Kwakoefestival straks volledig uit de Surinaamse handen wordt gehaald. Over een paar jaar gaat het festival op in een multicultureel festival dat volledig wordt gecontroleerd door het bureau Amsterdam City Marketing. De tekenen waren al aanwezig; ik heb geen blaka mans of blaka sma’s bij de kassa gezien, allemaal blondines. Is het normaal dat er bij ‘Surinaams’ festival allemaal witte mensen achter de kassa staan? De mensen die weten hoe de vork in de steel zit, laten een andere geluid horen.

  Daarom zegt Belliot dat het festival moet worden teruggegeven aan die ‘bemre mans’. Tuurlijk wordt het dan weer een puinhoop, maar is dan wel een Surinaamse puinhoop.


  Maak melding

 37. Eerlijk is eerlijk het was beter georganiseerd dan ooit te voren , maar ik ben het wel met die mevr eens het moet weer in handen van de Surinamers tenzij ze van hun fouten hebben geleerd .


  Maak melding

 38. Hanna Belliot laat op de meest onmogelijke momenten van zich horen. Enige jaren geleden was de Ghanse koning van de Ashanti’s op bezoek in Nederland. Belliot was uitgenoding. Bij de kennismaking weigerde Belliot de koning een hand te geven. Ze zei letterlijk tegen de koning: “U hebt mijn voorouders verkocht, dus geef ik geen hand” Waarom nam ze dan de uitnodiging aan? Ik blijf er bij dat Belliot niet in staat is het heden en verleden te scheiden.

  Belliot weet donders goed dat de organisatie van het Kwaku-festival een puinhoop was. De afgelopen jaren was het een komen en gaan van bestuursleden. Nimmer heb ik zo’n goed geregeld Kwaku-festival meegemaakt dan dit jaar. Het was tot in de puntjes goed geordend. En dat er alleen blanke dames achter de kassa zaten, soit. Het zal wel een reden hebben. Waarschijnlijk is niemand doorgelaten zonder eerst een kaartje te kopen. Ook Hanna Belliot heeft bij een bezoek aan het festival een kaartje moeten kopen. Haar oproep om het festival terug te geven aan Surinamers heeft ze waarschijnlijk aan de borreltafel gedaan. Tegen de organisatie van het vernieuwde Kwaku-festival kan ik niets anders zeggen dan: “Ga zo door”


  Maak melding

 39. Geef kwaku terug aan de afro-surinamers.
  Maar kwaku is toch van de afro Surinamers.
  En ik snap niet hoe ze het standbeeld naar Amsterdam zuid-oost hebben verplaatst. Kwaku standbeeld hoort op de redmondstraat te pronken in centrum Paramaribo. Het is van Suriname en moet in Suriname blijven en mag niet verplaatst worden naar het buitenland.

  Misschien ligt het aan mij maar dit begrijp ik uit het bovenstaande artikel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.