Carifesta Suriname opstap ‘Caribbean Youth Festival’

5

PARAMARIBO, 25 aug – Carifesta XI in Suriname heeft genoeg stof opgeleverd voor discussies over regelmatige ontmoetingen tussen jongeren van de Caribische regio. Dit zegt Richenel Trustfull, coördinator van de Carifesta Youth Village. De bijeenkomsten en gemeenschappelijke presentaties van jongeren gedurende een week Carifesta, vielen zeer in de smaak.

Surinaamse jongeren en hun leeftijdgenoten uit de regio konden elkaars leefwijze en –omstandigheden leren kennen. “Dat is heel goed bevallen en we denken aan regelmatige ontmoetingen. Ik denk eraan om met de jongeren één keer per jaar een Caribean Youth
Festival te organiseren, waarbij jongeren zelf hun dingen doen. Ze bedenken zelf hun dingen en de overheid ondersteunt het geheel”, zegt Trustfull.

Het financieren mag geen probleem zijn. Iedereen heeft het over de ‘toekomst van morgen’. Dus mag best flink geïnvesteerd wordt in die toekomst. Het Caribbean Youth Festival moet voor jongeren een forum opleveren. Problemen, ervaringen en oplossingsmogelijkheden kunnen dan zelf worden aangekaart. De Youth Village was in dit opzicht een goede opstap. Taalbarrière speelde nauwelijks een rol tegenover jeugdig enthousiasme en optimisme.

5 REACTIES

 1. Even off topic;

  Een delegatie o.l.v. Jenny is hier in Costa Rica.
  Ik heb hun show mogen aanschouwen.
  Hierover het volgende:
  – wat een arrogantie;
  – wat een elitair gedoe;
  – wat hoogmoedig;
  – houtain;
  – pedant;
  – laatdunkend;
  – uit de hoogte;
  – verwaand.

  Om er kotsmisselijk van te worden.


  Maak melding

 2. @E-Dentifier,
  Dit krijg je als men denkt een heleboel te zijn.Hier is MENEER Jenny Simons goed in.Ma na soso boto.
  Jenny kan nieteens de kamer in Su goed leiden en dit zal wel duidelijk zijn voor de buitenwereld.
  Door deze houding aan tenemen denkt de omgebouwde manwijf van Su.dat er indruk gemaakt kan worden op iets/iemand hahahahaaaii.Ze heeft niet lang meer(hopelijk eerder)ze kunnen tot 2015 dit soort grappen verkopen dan is het over en uit met de pret gie ding ala mala.Odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 3. Prioriteiten!

  Feesten en festivals dat kan wanneer andere prioriteiten alle aandacht hebben gekregen. Wij zijn zo gemakkelijk in het bedenken van feesten maar zo achterlijk in het bedenken van oplossen van problemen van de bevolking. Brood en spelen zijn tijdelijke zaken die geen lange termijn oplossingen bieden.

  En wat denkt u dat de jongeren gaan doen? Muziek met eentonige basdreunen gedraaid door DJ’s die de muziek van anderen verminken.


  Maak melding

 4. Deze regering is alleen aan het feesten, zoals carifesta, exstra vrijdagen om te feesten. Surinamers wordt wakker door feesten kan je een land Economisch niet gezond maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.