Santokhi: regering laat ontwikkelingskansen liggen

88

PARAMARIBO, 24 aug – De regering Bouterse heeft veel kansen laten liggen de afgelopen drie jaar. dit stelt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormde Partij, VHP. Volgens een bericht van de VHP heeft Santokhi dit euvel aangesneden tijdens ontmoetingen met de Surinaamse diaspora in Nederland. Het onvermogen om bruggen te leggen met deze diaspora is zo’n gemiste kans.

Het ligt voor de hand dat Suriname evenals vele andere landen diasporabeleid ontwikkelt en uitvoert. Dit dan in het belang van de eigen economische ontwikkeling. Santokhi is van mening dat alles in het werk moet worden gesteld om de diaspora te betrekken bij de ontwikkeling van Suriname. Sinds de president de Surinaamse diaspora in juli 2011 heeft aangeduid als landgenoten door “banden van bloed en bodem”, heeft de Surinaamse regering vrijwel niets met de diaspora gedaan.

Volgens Santokhi liet de regering nog meer steken vallen. De economie is nu instabiel, verhit en niet onder controle. De geldontwaarding is enorm en er is een liquiditeitsprobleem. Dit allemaal is gebeurd in drie jaar tijd, ondanks dat het regeringsbeleid met veertig procent meerinkomsten is uitgevoerd.
De corruptie is doorgedrongen in alle structuren. Suriname staat momenteel op acht internationale lijsten negatief genoteerd. Men komt zo aan de waardigheid van de Surinamer.

88 REACTIES

 1. Santokhi, denkt dat wij op onze achterhoofd zijn gevallen.Zijn uitspraken zijn doorzichtig en vallen onder politieke retoriek uit de ‘ handleiding misleiding’ voor beginnende politici. Meneer Santokhi ik ben naar school geweest en het boek Politiek voor Dommies heb ik ook op de basisschool gelezen………Ik ben niet dom,ik laat me niet misleiden om uw politieke ambities waar te maken.

  Regering Bouterse heeft bijv. geen diasporabeleid gevoerd, maar er is wel sprake van een vestigingsoverschot van m.n. goed opgeleide Surinamers in het land.Over de negatieve lijst kan ik kort zijn.Ook Nederland, de VS, enz komen op negatieve lijsten voor.Uw internationale lijsten hebben Suriname internationaal niet geïsoleerd.Onder de regering Bouterse zijn er meer internationale bijeenkomsten in het land uitgevoerd dan onder regering Venetiaan.Meneer Santokhi, denk je nog steeds dat de massa dom is?


  Maak melding

 2. Robg, jd hoofd is leeg en nutteloos. Het boek voor dommies hebje inderdaad goed gelezen enpast ook bij jou. De regering bouterse heeft er een zooitje van gemaakt en jij keurt het goed. Santokhi zal nu de rotzooi van de vorige regeringen gaan moeten opruimen en het zal niet meevallen . Ik vind dat hij zich de kans mag geven om het ook te doen. Een capabele man en je zult zien dat er partijen zullen zijn die enorm gaan tegenwerken waaronder de abop en pl. Want ze zullen geen kans meer krijgen om land en volk te bestellen en te roven en hun fam te bevoordelen. Mocht dit als gebeuren dan is het afgelopen met su, het zal dan ook nooit meer goedkomen met su.


  Maak melding

 3. RobG: “Meneer Santokhi ik ben naar school geweest en het boek Politiek voor Dommies heb ik ook op de basisschool gelezen”

  Santokhi is tenminste nog gaan school geweest en heeft een boek geleden.
  De ongeschoolde corrupte paupers van deze Paarse Roversbende brengen Suriname nu in sneltreinvaart naar de morele, financiele en economische afgrond.


  Maak melding

 4. Welk diasporabeleid hebben de regeerders uit het kamp van Santokhie vanaf 2000 t/m 2010 gevoerd ????

  Let wel, Santokhie kijkt nu terug op 3 jaar regering Bouterse, maar wat heeft de VHP de voorgaande 10 jaren hieraan gedaan ?

  Nog wat beste mensen, deze Santokhie die schreeuwt en zwaait met een ‘diasporabeleid’, maar dit idee komt uit de koker van de NDP !
  De eerste persoon die in het openbaar had gezegd dat de Surinamers in diaspora betrokken zouden worden bij de ontwikkeling van hun land was Winston Lackin (ik dacht in 2008 of 2009).

  Santokhie is gewoon een copycat en heeft dit NDP gekaapt om er goede sier onder de Suri’s in Holland te maken !

  En let op want Santokhie won’t be the next president of Suriname !!!! Mind these words !!

  Santokhie wordt absoluut niet de volgende president van Suriname omdat hij hiervoor ook de kiezers in Brokopondo, Sipaliwini, Para en Marowijne nodig heeft.

  De meeste bewoners uit deze districten zijn door de VHP van santokhie gestigmatiseerd en gecriminaliseerd !
  De VHP beschouwt de marrons als uitschot, maar wil wel hun stemmen hebben om aan de macht te komen.

  This won’t happen mr Santokhie !


  Maak melding

 5. Kolibri en Henk Molenaar, read my words, Santokhi is een politieke kloon van Venetiaan, of anders uitgedrukt, Santokhi is politiek gekloond door Venetiaan. Beiden hebben geen charisma, ze missen de uitstraling naar het volk.Venetiaan wil de indruk wekken alsof hij de menigte persoon is die de groep waaruit hij voorkom kan leiden, en Santokhi is leider van de VHP op grond van culturele, religieuze en sociale waarden en normen, waarbij gehoorzaamheid aan de leider van de groep onbetwistbaar is.


  Maak melding

 6. Santhoki mist de nationale uitstraling om pres te worden. hij is teveel Hindostaan en te weinig Surinamer. Bovendien danst hij aan de pijpen van zijn koloniale meesters in Nederland. Hij is een representant van een achterhaalde etnische politiek gebaseerd op een gevaarlijk soort racisme. Hij kan het vergeten! We are NOT stupid!


  Maak melding

 7. voor de goede orde!!!!

  elke Partij heeft een *satelliet* in Ned.(diaspora)

  Chan heeft altijd met VHP Ned. samengewerkt alsook NPS, alleen bij NDP ligt het ietwat gecompliceerd,…als Panka en Wijdenbosch naar Ned. afreizen, da moeten zij eerst de bijmerbajes op borgtocht vrij krijgen 🙂


  Maak melding

 8. Surinam patriot, bedankt voor het aanbod.Je aanbod is ongeschikt.Tot de verkiezingen van 2015 moet ik de domme ideeën van het Nieuwfront in Nederland bestrijden. Na de verkiezingen is het niet ondenkbaar dat er een kabinet komt van NDP, VHP,ABOP en PL.De NPS kunnen we verwaarlozen.


  Maak melding

 9. @surinam patriot,

  “@RobG,..waarom ga je niet lekker in Suriname wonen? Ik betaal je enkel ticket wel voor je.”

  Betaal dan ook meteen een enkeltje voor Million Pleur.
  Die zit maar af te geven op Nederland en doet aan pesoonsverheerlijking richting Dada. Ondanks de bijstandsuitkering die Pleur hier geniet.


  Maak melding

 10. Santokhi je hebt gelijk VHP en NPS hebben het al die jaren beter gedaan waarom zag het volk daar niks van en nu zien jullie alleen maar fouten alles negatief maar ja de beste stuurman staat aan wal blijven jullie daar staan dan weten wij zeker dat het langzaam maar toch goed zal gaan in plaats van stil staan Hahahhaaahaha


  Maak melding

 11. santokie , wat heeft het frontje suriname geboden in de achterligende jaren ? ???? .
  Zeker geen ontwikkeling of wel ??
  ik zeg het nog maals wat dood is blijft dood .
  geen front , geen stront .


  Maak melding

 12. Hallo Mister santokie kan je niet gaan visse of voetballen iets nittig in ieder geval, want beter dan de anderen ben je niet . Probeer in eider geval over surinamers te praten en te hebben ,want je gaat naar india hé bij terug reis stop je in denhaag , en maar praten over diaspora beleid wie is nu gek of probeer je voor de gek te houden,niet opstoken maar vecht voor een beter suriname en surinamers thanx


  Maak melding

 13. Wat mij betreft neemt na 2015, Dhr Santhoki het presidentschap van Bouterse over. Gebleken is dat Bouterse op alle vlakken incompetentie vertoont. De man heeft niet de skills en het charisma om president van Suriname te zijn. President worden en tegelijkertijd op The Most Wanted List staan gaat niet samen. Hiermee doe je Suriname tekort. Ook zijn verkiezingsbeloftes blijken gebaseerd te zijn op luchtkastelen. Pak zijn programma erbij, niet eens 5% is tot suc6 uitgevoerd.

  Liever een integere president die helemaal geen beloftes doet maar regeert op basis van realiteit. Onder Venetiaan was een goede financiële basis gelegd, dit alles is door Bouterse in één klap teniet gedaan. Het geld wordt verbrast aan corruptie, auto’s, huizen en de dames van lichte zeden. Al zijn coupe vriendjes hebben een baantje gekregen. Van Boerenveen tot Alibux tot Herrenberg… Allemaal zijn ze zgn adviseur van de president. Verzorgings instellingen, ondernemers, leveranciers en onderwijzers worden niet meer betaald omdat de bodem van de schatkist zichtbaar is. Goudreserves van de nationale bank is ook al gehalveerd en niet niemand weet waar het geld gebleven is. Vragen van de oppositie worden niet beantwoord. Dan weet ik al genoeg. Het land staat financieel op de rand van de afgrond. Limiet van de schulden plafond is bereikt. Afwaardering van de munteenheid is al een feit, de geldpersen kunnen aangezet worden.


  Maak melding

 14. Suriname staat niet te wachten op gasten die via een zogenaamde diaspora regeling naar Suriname willen komen. Er zijn zat oprechte landskinderen, die geheel op Eigen gezag hun weg hebben gevonden naar dit land en dan ook een dijk van een bijdrage leveren.
  Diaspora, daaaaaaaaaaaaaaaaag!


  Maak melding

 15. Santkokie houd toch op met jou veroverings politiek dat jij van die piraten(cowboys)aan het noordzee geleerd hebt.
  Jij hebt niks kunnen kunnen realiseren in meer dan 10 jaren toen jij en jou maatje Vene aan de macht waren ,dan kom jij over pres bouterse negatief praten die maar 3 jaren meer berijkt heeft wat jij in meer dan 10 jaren niet gelukt is dan alleen maar verdeeldheid onder het volk bewerk stelligen,man ghet lost hypocriet,jij wil jou nu goed voordoen met jou ego van verbeelding,pres van su zal jij nooit meer worden,dat is president D.D.Bouterse al en nog lang hierna.


  Maak melding

 16. door Henk Molenaar
  RobG: “Meneer Santokhi ik ben naar school geweest en het boek Politiek voor Dommies heb ik ook op de basisschool gelezen”

  Santokhi is tenminste nog gaan school geweest en heeft een boek geleden.
  De ongeschoolde corrupte paupers van deze Paarse Roversbende brengen Suriname nu in sneltreinvaart naar de morele, financiele en economische afgrond.

  =============================
  Pierrr gelil!


  Maak melding

 17. BOUTERSE GO HOME,….van alles aan de Surinamers beloven en niks waar maken,..da kom je met een zogenaamde “crash programma”???? Men,….wakka yere go home,..je bakt er niks van!!!


  Maak melding

 18. De VHP praat alleen maar kwats, ze hebben zolang oftewel decennia in het regeercentrum gezeten en nooit maar dan nooit zich sterk gemaakt voor de zogenoemde “diaspora”, bovendien hebben ze als partij zelf zwaar tekortgeschoten met ontwikkelingskansen. Daarom is Suriname geen Singapore maar nog steeds een kapotte plantage met dezelfde mentaliteit!
  Sterker nog, als de VHP gedaan had in het regeercentrum wat gedaan moest worden dan was een veroordeelde drugscrimineel, coupepleger en never nooit aan de macht gekomen. Het is dus direct verantwoordelijk voor de huidige regering. Het beste wat de VHP dan ook kan doen is zichzelf volledig ontbinden als partij, het heeft hopeloos gefaald en zal het weer doen!


  Maak melding

 19. =De aanhang van Bouterse moet gaan leren eerst na te gaan of het klopt wat men schrijft. Je hoeft niet op de universiteit te zitten om te weten, te lezen, te horen en te zien dat het gewoon niet klopt wat deze regering doet.

  =Een ding is zeker en dat is het feit da deze regering een corrupte bende is.

  =Men zeurt over de VHP, maar het is wel een groep die hun achterband stimuleert om zijn best te doen op school om zodoende hoog gekwalificeerd te worden.
  Zie maar om je heen.
  Ook hebben zij hun mensen in het buitenland altijd ondersteund.

  ==Wat doet en zegt Bouterse:::::de Surinamers buitenlanders zijn staatsvijanden en verraders ook zijn ze in de steek gelaten.

  =Onder welke culturen zul je een eenheid vinden in suriname?????
  -Zolang dit niet gebeurd zal het land suriname achterlopen.


  Maak melding

 20. @RobG, je schrijft::::

  Santokhi is politiek gekloond door Venetiaan. Beiden hebben geen charisma, ze missen de uitstraling naar het volk.

  =Ze mogen dat niet hebben, maar hun kennis en ervaring heeft gemaakt dat er rust en stabiliteit was in het land.
  Ook waren de criminele cijfers niet zo hoog als onder deze regering.

  =Wat denk je van hun CV’s, plaats die van Bouterse maar ernaar.


  Maak melding

 21. Beste RobG

  Bouterse heeft na 3 jaar nog helemaal NIETS gerealiseerd: al zijn megaprojecten zijn geflopt. Het geld is op en de goudvoorraad is verdwenen. De corruptie en misdaad viert hoogtij. De gouddeal is de misser van de eeuw. En alle politieke kopstukken van deze regering hebben een strafblad en een crimineel verleden….

  Waarop baseer jij in GODSNAAM je vertrouwen in deze Paarse Kliek van incompetente criminele politieke amateurs?


  Maak melding

 22. Voor iedereen die zich afvraagt wat de vorige regering gedaan heeft tussen 2000 en 2010.

  1) Een geheel op slot zittende/ gestagneerde economie met mega inflatie weer gezond maken.
  2) De schulden van de vorige regering in echte dollars en niet in SRD’s afbetalen. Of wel de rekeningen van de successen van de vorige regering betalen.
  3) De economie laten groeien van een BNP van $ 1.300.000.000 naar $ 4.700.000.000 of wel een enorme groei. Gelijk aan de bejubelde BRICS groei.

  Wat heeft de huidige regering tot nu toe gepresteerd.

  1) Na 1,5 jaar een ontwikkelingsplan gepresenteerd met allerlei fabeltjes waar nog eens niks, nul komma nul gepresteerd gaat worden. Zo dacht men in februari 2012 dat de Gouddeals een investering van $ 150.000.000 zouden vergen terwijl men zich in december 2012 meer dan $ 400.000.000 afhandig laat maken.
  2) Doet men door devaluatie het BNP in SRD’s exploderen maar in echte dollars is de groei, ondanks alle voorspoed met de hoge grondstoffen prijzen, ongeveer 10% in 3 jaar. Dat is mager ten opzichte van 300% + in 10 jaar.
  3) Na de reductie van de goudprijzen en met de effecten de aangegane investeringsverplichtingen is de economie weer geheel verwoest door deze regering.
  4) Nepotisme en fraude worden schaamteloos in de praktijk gebracht waardoor nu de staat op zwart zaad zit, en van een positieve lopende rekening bij de centrale bank van SRD 190.000.000 (na Vene) nu op een negatieve stand staat van SRD 400.000.000 als mee heel veel niet betaalde rekeningen, stil vallende projecten, afvloeiingsregelingen etc.

  RobG.
  Deze constateringen zijn geen verkiezingsretoriek maar kun je gewoon lezen in MEGA programma, Rapportages van de Centrale Bank van Suriname en het Ontwikkelingsplan 2012-2016 van de regering.
  Het maakt mij niet uit wie president wordt of de regeringsmacht krijgt als men maar eerlijk is. Ten aanzien van correctheid en eerlijkheid nijgt wat mij betreft de weegschaal richting Santokhi.
  Het trackrecord van de vorige regering is niet slecht, ondanks de narigheid die Somo en Brunswijk aanrichten.
  Het trackrecord van deze regering moet nog bepaald worden maar de vooruitzichten zijn niet hoopvol.

  Voor iedereen die denkt dat de regering zich niet gecommiteerd had om ZELF huizen te realiseren verwijs ik naar het Ontwikkelingsplan 2012 -2016 blz 230 waar duidelijk staat dat de centrale overheid $ 230.000.000 GAAT investeren in 11.500 woningen.

  RobG, Graag verneem ik van u, natuurlijk met enige argumentatie boven het niveau van dat ik poep in mijn hoofd heb of een willoze propagandist, of ik de plank inhoudelijk mis sla.


  Maak melding

 23. Beste Jojo:

  Denk je nu echt dat je van RobG onze Paarse Buikspreekpop een rechtstreeks antwoord op je vragen krijgt?

  Dat probeer ik al weken…..maar deze man zit zo diep met zijn hoofd in het achterwerk van Bouterse dat zijn blikveld tot 0 is gereduceerd…

  RobG is een betaalde schaamteloze Paarse Propagandist die hier niets anders dan onzin loopt te verkondigen en nooit feitelijke op kritiek ingaat…


  Maak melding

 24. Beste JoJo, hartelijk dank je voor PERFECTE uiteenzetting over de oude en nieuwe regering. Ben bang dat je van RobG geen antwoord gaat krijgen of anders antwoord met een dikke laag paarse saus. De gouddeal gaat de nekslag worden voor de Surinaamse economie net als de Wijdenbosch brug destijds, alleen de impact zal groter zijn…mark my words


  Maak melding

 25. Voor sommigen is het bezwaarlijk dat Santokhie van Hindoestaanse afkomst is. Daarom zou hij geen president mogen worden.

  Zo zie je maar hoe erg het racisme nog leeft in Suriname. Reden te meer om te ijveren voor de deelstaat Harivart!


  Maak melding

 26. Ja,af en toe zal ie zijn bakkes opentrekken, anders valt het op. En wat kom er dan uit, alleen maar gelul
  rustig aan Bajwa, jou tijd komt er nog aan, en dan zal je toch aan de bak moeten, dus flap nu tot aan 2015 maar af en toe wat uit.


  Maak melding

 27. Onder de regering Bouterse zijn er meer internationale bijeenkomsten in het land uitgevoerd dan onder regering Venetiaan.
  @ Geweldig!!!! Wat is het rendement van al deze bijeenkomsten?

  Beiden (Venetiaan en Santhokie) hebben geen charisma.
  @ Misschien heeft Bouterse charisma, maar om een land op een behoorlijke manier te leiden heb je veel meer dan dat nodig. Een paar zijn eerlijkheid, integriteit maar vooral kennis en intelligentie. Een GLO boek “politiek voor dommies” zou men met alle charisma ter wereld toch niet begrijpen als men de vijfde klas niet heeft doorlopen. Hitler, Saddam Hoessein en Polpot hadden allemaal ook hun charisma.


  Maak melding

 28. Wat een gezeur, Front heeft ervoor toch de economie weer opgekrikt, dan wat moesten ze uitgeven, je kan niet de economie opkrikken en schulden wegwerken en geld het land in smijten… die vruchten heeft deze regering kunnen plukken… maar de vruchten worden half opgegeten en weggesmeten, veel verloren kansen idd. Ik vind het een onervaren regering die wel is waar potentie heeft maar nog zeer onervaren is ten koste van het volk die het met alle feestjes en halve projecten NIET door heeft.


  Maak melding

 29. Over charisma gesproken: ik vind Bouterse echt geen charisma hebben. Die man maakt op mij eerder een gevaarlijke en griezelige indruk. Een hijgende, bedreigende, naar adem snakkende vieze ouwe man die de ambitie heeft om voor eeuwig president van het land te blijven.
  Charisma? Misschien wel voor de vliegen en muskieten.


  Maak melding

 30. Jojo, even een reactie vanuit Aachen.Mijn dagje uit moet ik even onderbreken om je van repliek te dienen.Je geeft een opsomming van de wandaden van de NieuwFront regeringen.Laat dit goed tot je op-en-neer bewegende hoofd doordringen.De NieuwFront regeringen hebben niets spectaculairs gedaan.Men gebruikte Nederlandse ontwikkelingsgelden om betalingen aan het buitenland te verrichten en om ambtenaren een loonsverhoging te geven.Daarnaast kreeg men volop betalingsbalans steun van de kolonisator zolang men zich als een verstoten bedelaar opstelde.

  Verzonden met Samsung Mobile.


  Maak melding

 31. @RobG,

  indien je met “niets spectaculairs” bedoelt dat Front zich niet tot in de nek in de schulden gestoken heeft, dan heb je gelijk.
  Gelukkig gaat bij jou ook beetje bij beetje je rechteroog open. Nu nog je linkeroog.


  Maak melding

 32. Hahahaha PIMA als Bouterse geen charisma heeft wat heeft Santokhi en wat vene ik vindt Santokhi iets duivels hebben en zo gedraagt hij zich ook zijn manier vandoen vindt ik een gevaar voor SU MENEER VENE tellen wij niet meer ouwevandagen die nog wat probeert 15 jaar lang en nog gelooft dat hij nog 15 heeft of krijgt met zijn zoontje Rusland maar ja ledigheid is des duivels oor kussen


  Maak melding

 33. Ja he, de kruidvat is mooi verpakt door de heer santhokie,volg maar de lijn van zijn reis, welke landen hij heeft aangedaan en met wie hij allemaal heeft gesproken!!!!!!!!!!

  De economische invasie van de chinezen is niet meer te stuiten in de regio.
  In den beginne was het wel leuk dat we onze winkels konden verhuren en gemakkelijk de valuta in handen kregen.

  Maar nu merken wij dat er niet meer gehuurd wordt.ze kopen alles op en nemen alle sectoren over.
  En dat is de pijnlijke realiteit.
  Geen enkele andere groepering kan concurreren met de cashflow van de chinezen doordat de regering van china achterstaat.


  Maak melding

 34. Beste Karm:

  Je wordt op je wenken bedient.

  Eerste Chinese winkelpand al ingestort. het is wachten op de volgende ramp ( Winkelcentrum Maritraite).

  Geen gewonden bij ingestort winkelpand Nickerie (Update)
  NIEUW-NICKERIE – Niemand is zaterdagmorgen gewond geraakt toen het twee verdiepingen tellende winkelpand (Zhong Ronggun), aan de Soekramsingstraat in de van Pettenpolder (Nickerie), is ingestort.

  De winkel was op het moment dat het bovengedeelte naar beneden kwam, tegen acht uur, al open. “Maar gelukkig waren er nog geen klanten in de zaak”, zegt Roy, die alles heeft meegemaakt, tegen de Ware Tijd.


  Maak melding

 35. @boe groe: ik vindt Santokhi iets duivels hebben.

  Dat mag je vinden, maar hij heeft geen bloed aan z’n handen, itt de huidige president.
  De huidige president gaat overal naar toe om te proberen dat bloed van z’n handen af te wassen, zoals naar de Paus, naar Steve Meije. Maar het lijkt erop dat het bloed niet meer afwasbaar is. In that case: let op, want dan kan hij nog gevaarlijker worden dan voorheen!


  Maak melding

 36. Zaterdag 24 augustus 2013 om 07:38 uur, door RobG

  Twee bakstenen!

  Santhoki heeft zelf ook veel laten liggen anders was hij president geweest.

  I rest my case


  Maak melding

 37. Ai boi santhoki jou verhalen zijn reeds lang achter haalt , leugens en bedrog noem ik dat.
  Deze loser zat in front heeft alle kansen gehad en nu doet hij alsof hij niet erbij was.
  Diaspora b.v.wat heeft santhoki gedaan het zijn voorbeelden die ik aanhaal.
  Het surinaamse volk slaapt niet hoor , jij santhoki moet wakker worden Je gaat de mensen als jou soort misleiden maar niet de surinaamse bevolking van andere etnischiteit.
  Kom met een ander verhaal om het volk te misleiden.bouterse zit nog maar drie jaar en geloof mij het volk zal hem belonen voor wat hij doet.
  Bouta krantje mie mang je hebt onze steun ,je bent een president die niet onder doet voor onland en redimusus.


  Maak melding

 38. Pima, het is niet erg om schulden te maken. Wijdenbosch nam ook schulden van Venetiaan over toen hij de regeermacht in handen kreeg.Trouwens,……… laat het duidelijk zijn dat regeringen schulden maken uit noodzaak om o.a. projecten uit te voeren.Wijdenbosch heeft geen schulden gemaakt om zichzelf te verrijken..De schulden waren noodzakelijk om o.a. de infrastructuur te verbeteren.Men heeft bijvoorbeeld veel kritiek op Wijdenbosch maar men maakt schaamteloos gebruik van de bruggen.

  Pima, ik vind het niet erg om mijn reiservaringen met anderen te delen. Ik zwijg alleen als ik het met jouw vrouw zou doen.Dat is in elk geval netjes naar jou toe.


  Maak melding

 39. @RobG: Ik zwijg alleen als ik het met jouw vrouw zou doen.

  Zo zo, je bent een overspelige man. Laat me raden: je bent een Marron? Die doen het toch met iedereen en overal? Zal je vrouw niet leuk vinden, jij bedrieger! Bereid je echtscheiding maar voor (als je al een niet-Marronse vrouw hebt).


  Maak melding

 40. Natuurlijk zullen vele de uiteenzettingen van Santokhi niet willen aanhoren, terecht want dit zijn de naakte feiten, objectief gezien. Het is toch significant dat het nooit de bedoeling van deze regeerders geweest, ontwikkelings en economische vooruitgaand na te streven. En in dit onderhavige geval is dat manifest, ook had ik het al een poos geleden. Zonder de SurNed erbij te betrekken zal Suriname geen voorspoed te gemoet zien, hou je wendt of keert! En voor nu Unasur op bezoek hoor je te gedragen volgens bepaalde “gedragspatronen”, en niet met “bakadyari maniri”, er zijn heel wat gerenommeerde bedrijven die daarin de weg weten. Dit zijn gekwalificeerde en certificeerde professionele bedrijven, maar neen, ze hoeven niet te weten wat “ik” uitvoer, controle wordt als vijandigheid beschouwd, dit is publiek geheim. Overal worden ze ingezet – deze adviesbureaux, waarom in Suriname niet, ja het is natuurlijk wat jij wilt, meen je het, ben je serieus bezig of weet je überhaupt waarmee je bezig bent? Deze fragmenten komen in het heel traject voor, je moet goed beslagen ten ijs verschijnen. Ook omdat we overduidelijk met mensen te doen hebben, die geen ,manager instelling hebben, en dan te bedenken dat deze heerschap leiding geeft – in zou zeggen (lijdensweg) lijding. Deze egoïstische narcisten willen niet geadviseerd worden door anderen dan hun partijvrienden, dit is een van de struikelblokken, je kan vinden van niet, maar zo is het nu eenmaal!


  Maak melding

 41. @RogG: Men heeft bijvoorbeeld veel kritiek op Wijdenbosch maar men maakt schaamteloos gebruik van de bruggen.

  Schaamteloos gebruik? Dat geld was van het Surinaamse volk, bedrieger, niet van Wijdenbosch. Natuurlijk gaan mensen gebruik maken van de bruggen die met hun geld is gebouwd.
  Ik constateer een gevaarlijke trend onder de NDP-aanhang op dit forum dat ze denken dat het geld en de bezittingen van het land Suriname van hen is. En dat ze het kunnen uitgeven zoals ze het willen zonder aan het volk verantwoording te hoeven afleggen. Zeer gevaarlijk!


  Maak melding

 42. Sangtori is zelf te laat!
  Had 3 jaar eerder beter zijn onzin moeten verkopen dan hoefde hij nu iemand te verwijten!

  En RobG laat jezelf een keer een brasilian beurtje geven!
  Staat mooier met die veter tussen je reet.
  Jij laat je toch door iedereen nemen sukkel!


  Maak melding

 43. RobG: “.Men heeft bijvoorbeeld veel kritiek op Wijdenbosch maar men maakt schaamteloos gebruik van de bruggen”

  Deze uitspraak geeft aan hoe volkomen verknipt je bent…

  Wat is in godsnaam ‘schaamteloos gebruik maken van de bruggen?????’

  De brug is gebouwd van de belastingscenten van de mensen die er over heen rijden..

  Wat ben je toch een Paarse Loser….


  Maak melding

 44. @anita,

  Indien Bouterse president van Suriname kan worden en Somohardjo en Brunswijk hopen het te worden, dan denk ik dat Santokhie het veel en veel beter zou kunnen doen dan de voornoemde drie heren. Zijn integriteit en studies en kwalificaties zijn goed te noemen.

  Maar de lobby – die alles voor zichzelf wil en anderen niks gunt – is zeer hard bezig Santokhi te betwisten. Alleen doen ze dat zonder goede argumenten, maar met racistische uitspraken zoals je in de eerdere postings op dit topic kunt lezen. Jij draagt daar een steentje aan bij.

  @anita, Jij beweert dat Santohki leugens verkondigt. Noem dan slechts twee leugens die hij heeft verkondigt. Toon aan dat je niet louter emotionele pietpraat lanceert, maar daadwerkelijk weet waar je het over hebt.


  Maak melding

 45. Beste lezers,

  Precies, geldontwaarding….corruptie, fraude, openlijke staats oplichting, openlijke geweldplegingen door politici en dienders en ga zo maar door…….

  Bouterse schrijft zijn eigen vonnis, door het tegendeel van zijn beloftes na te komen.

  ’t is een kwestie van:
  ” als je van niets iets maakt dan ken dat iets zich zelve niet”.

  Het volk is besmet geraakt door de ziekte der hebzucht, oplichting, diefstal en corruptie, dit alles door de zelfzuchtige regeringsleden.

  Verloren land, verloren volk, verloren normen en waarden, en VHP NF mag het straks weer jaren aan werken om het weer op orde te krijgen?

  Wel wel wel broeders en zusters….beste lezers…..de vraag is: wat zegt het allemaal over het niveau van de NDP aanhangers?

  En….. wat zegt het van het niveau van de graaiers bende?

  Ze zijn enkel en alleen bezig elkander te verrijken en het volk mag stikken. De grootste corrupte hond Kanhai verkrijgt honderden hectaren grond terwijl een middenklasser radeloos is.

  Wat een achteruitgang!


  Maak melding

 46. Veel wat hier gezegd wordt klopt en veel is ook onzettend gelul. niet alleen de zogenaamde paarsen ‘lullen’ de ex-fronters kunner ook wat van. zonder het voor bouterse te willen opnemen. front had grote problemen waarvoor de ogen werden gesloten zoals het jatten van grond door somohardjo. of het nu beter gaat onder bouterse is natuurlijk de grote vraag maar heb wel de idee dat er meer gelet wordt op het grond gesjoemel. dan heb je dat geweldige FISO idee waarvan Telting zelfs vond dat dat geen goed idee was. Toch heeft venentiaan dat ding ingevoerd. en daarvan voelen we nu nog steeds de effecten op namen de inflatie ed. en dan hadden we nog een oetlul op openbare werken die er onder front een werkelijk puinhoop van heeft gemaakt. ene advocaat minister van ow maken ? wie bedenkt het ? en dat de beste man dan vervolgens bedanbkt wordt ? nee hoor lekker blijven zitten en doen alsof er niets is gebeurd. Bij de VHP kunnen ze er dus ook wat van. en dit is maar een greep uit de gemiste kansen van front. bouterse doet het nu niet veel beter. ook een paar puinhoop ministers. gelukkig worden ze door bouterse wel de laan uit gestuurd. daar kan Vene nog van leren. al met al als einderesultaat stel ik voor de goede ideeen van de NDP te combineren met de kennis van de VHP en degenen die er niets van gebrouwen hebben de afgelopen 10 jaar ver te houden van het politieke toneel. god zij met suriname


  Maak melding

 47. Met Suriname komt het voorlopig niet meer goed.

  Het probleem is dat geen enkel partij echt deugt. Ik heb me erbij neergelegd dat er de komende 25 tot 50 jaar nog op de zelfde manier doorgeploeterd zal worden.
  Surinamers zijn nou eenmaal Surinamers en geen Singaporezen, Koreanen of Taiwanezen.
  Een ieder met een grote smoel en zonder duidelijke kwalificaties kan carriere maken in de politiek om vervolgens de kiezers een rad voor de ogen te draaien. Zo dankbaar zijn ze in de assemblee.

  Geef mij maar een goed lachse Mark Rutte.


  Maak melding

 48. wat zal deze boeven bende de komende tijd kunnen doen voor het land/volk..

  ze hebben alle geld vernietigt verkwanseld ze zijn totaal inzicht loos,weten niet hoe wat te doen,ondanks alle middelen aanwezig..

  verstand zit in hun achterste gedeelte van het lichaam..

  ze kunnen beter nu weggaan,voordat ze worden weg gestuurt..


  Maak melding

 49. Yere no, je haalt FISO aan in je verhaal. Het NieuwFront heeft de ambtenaren kort voor de verkiezingen een loonsverhoging voor ambtenaren doorgevoerd van 10-12%. Het doel hiervan was duidelijk. Men wilde de ambtenaren paaien om op het NieuwFront te stemmen.Het werd een fiasco voor de grote man achter de FISO, de ex-president Venentiaan.


  Maak melding

 50. Likmevestje, jij geloofd in je eigen leugens van het type als de dorpsgek GMAP die zijn wonden aan het likken is…….. Kom met harde bewijzen zodat een rechter er wat aan kan hebben. Zolang je niet met bewijzen voor de dag kan komen, ben je een gestoorde lasteraar, een smerige mat en bedrieger.Jij bent de dorpsgek op het pleintje.


  Maak melding

 51. Het is de hoogste tijd dat Suriname eindelijk voor de spiegel gaat staan, om toe te geven dat het relaas van Santokhi, niet uit de duim gezogen is. Dat zijn keiharde feitelijke waarheden, die boekdelen spreken, natuurlijk realistisch gezien, want komt ook bij kijken, jouw 3 jaar falend beleid wat nergens naar toe heeft geleidt, ja lijdt, bedoel je misschien, anders niet! Dat je met jouw egoïstische narcisme bezig bent, heeft het gepeupel niet door, dat je al die tijd, jouw wandaden terzijde laten schuiven. Iets wat je als weldenkend mens weet, dat het voor een tijd is, dus tijdelijk. Dat de grondwet in handen is gelegd van, let wel een; “Adminstratief orgaan, en dit is al buitenrechtelijk, in strijd met de grondwet vanaf 1816 en nu wordt – inbraak een roofoverval op de rechtspraak gepleegd – de politiek mag zich niet inmengen met de rechtspraak. Dus, duidelijk de “Trias Politica’s” is buitenwerking gesteld zo u wilt op de helling gezet, de rechterlijkemacht is over gedragen aan een niet bevoegdeinstantie, een administatieforgaan. Stel je eens voor in een Rechtstaat daarom ondenkbaar. Om “rechtsplegingen” te plegen namens de politiekepartij die vanaf dit moment, de rechtsstaat iegenhandig tot een politiestaat om gevormd heeft. Dus, de slager die zijn vlees zelf mag keuren, vestzak broekzak gedrag. En geloof het of niet, het onsmakelijke van dit komt, na de euforie van Carifesta en Unasur, dan komt de “Kater” gegarandeerd, dan hoe dan! Dan krijg je; “no money no honey” dan à keba na patu à keba na spun, y las sapakara y las lanser! En dan om eerlijk te zijn, heb je een troubleshooter nodig, en dat is goudeerlijk waar. Om het kind bij de naam te noemen, je hebt een; “Denktank” (een club van financieeleconomische vooral) met financieel economische managers en niet te vergeten de sociaalmaatschappelijke in het veld zijnde organisaties, de SuriNeds hebben, hoe je wendt of keert een niet aflatende rol hierin, een grote verantwoordelijkheidsbesef en daarom erbij betrokken worden. Hun paraatekennis is onontbeerlijk, je kan zeggen wat je wilt, daar ontkom je gewoon niet aan. Het is samen staan we sterk en dan moet het lukken. Een rugoreuze om buiging een mentaliteitsverandering móet plaatsvinden, dat is een eerste vereiste, het is nou eenmaal zo. En is het een kwestie van er mee leren omgaan, het is ook een omgangsvorm, samen voegen en het lukt wel, zo simpel is dat. De toekomst bepalen wij zelf, maar dan moeten we ook echt eerlijk voor gaan, het is haalbaar, ergo!


  Maak melding

 52. Wie een hond wil slaan , vind wel een stok.

  Wie in de opositie zit, ziet alleen maar negatieve zaken, alleen sombere en donkere tijden, tot zij zelf aan de macht zijn, dan doen zij het zelfde of nog erger dan de regerende partij voor hun.

  Dus laat Dhr. Santhoki zijn retoriek blijven houden, en Bouterse op zijn post, en het volk beslist in 2015 wie gelijk heeft.

  Ik ben neutraal, stem niet en vind het allemaal best.

  Verder ben ik benieuwd welke 8 internationale lijsten waarop suriname staat??? Laat hij de namen noemen, kom met feiten , maakt deze lijsten openbaar, zodat het volk zelf kan beoordelen.

  Denk dhr. Santhoki dat het Surinaamse volk dom is????

  Ik kan ook zeggen dat dhr. Santhoki zijn naam op verschillende internationale lijsten voorkomt, betekend dat dan dat hij een crimineel is of een harde respectabele surinamer is??????


  Maak melding

 53. .. beste stuurlui staat altijd achter de wal …
  Check:
  – economisch belang van de macht hebbers
  – groepen met eigen agenda
  – macht over de media
  – journalisten met ‘bias’…
  – een verleden waarbij de opleiding van de toekomstige ‘dragers’ van economie weinig bagage hebben mee gekregen.
  – behoud van status quo is de parodie
  – gedwongen mee doen met de meute, anders ben je de sjaak ( extra betalen voor diensten om het proces zogenaamd te versnellen)
  Waslijst kan ik (en met u) verder vullen…

  Klagen en afzeiken heeft geen zin, of toch wel…

  Als een kiezer heb ik mijn eigen leven te vullen, maakt niet uit, ik leef, eet drink… enz
  De ‘worstjes’die mij worden voorgehouden heeft puur te maken met mijn onderbuik…
  Niet mijn belang, maar van de boodschapper…


  Maak melding

 54. Een voorbeeld over een ‘bais’ journalist.
  Hier op WKN ( Zowel hier als op de forum)
  Elk citaat (quasi onafhankelijk) inclusief zijn sporadisch eigen inbreng, is voor mij ongeloofwaardig.
  Hij heeft maar een doel…, en die heeft hij ook uit gesproken!
  Ook hier geldt…

  Niet mijn belang, maar van de boodschapper…


  Maak melding

 55. alfa: “Dus laat Dhr. Santhoki zijn retoriek blijven houden, en Bouterse op zijn post, en het volk beslist in 2015 wie gelijk heeft.”

  Elk volk krijgt de leider die het verdient…. USA heeft Obama, Zuid Afrika had Mandela en Suriname heeft……….Bouterse……

  I rest my case

  Als het Surinaamse volk bij volle verstand kiest voor een moordenaar, drugsdealer die het land nu tot 2 keer toe naar een morele en financiele afgrond leidt…. so be it…..


  Maak melding

 56. Paraman
  De ontwikkelingsachterstand van veraf gelegen gebieden is mede te wijten aan het falend beleid van de VHP.

  Onze PPP is weer online ( Paarse Pauper Paraman).

  Alle ellende na 3 jaar Bouterse is de schuld van VHP,NPS etc.


  Maak melding

 57. @RobG.
  1) Ik heb geen wandaden van het front benoemd maar algemeen onderkende prestaties weer gegeven.
  2) de verdragsmiddelen (ontwikklingsgelden) zijn zonder directe programma als begrotingsondersteuning beschikbaar gesteld. Echter de omvang staat in geen enkele verhouding tot de economische groei.
  3) je mag de verdragsmiddelen niet 2 maal inboeken. Het is U hopelijk duidelijk dat indien de schulden iets minder geweest zouden zijn de verdragsmiddelen productiever ingezet zouden kunnen zijn.

  Beste RobG de getallen omtrent inflatie, economische groei en de huidige schulden en inflatoire ontwikkelingen worden door de huidige regering gepresenteerd als men ze zoekt.
  Ik probeer mij bij de feiten en resultaten te houden. Daarom verwijs ik met overtuiging naar het Ontwikkelingsplan 2012-2016 dat door deze regering gepresenteerd is na 1,5 jaar regeren. Op dat moment moest men toch wel een aardig inzicht hebben in de mogelijkheden van Suriname om haar maatschappij en economie te kunnen ontwikkelen.
  De lezer mag verwachten dat er over de kosten, baten en financiering is nagedacht na 1,5 jaar plannen.

  RobG ik vertrouw er op dat indien u Aken kunt vinden ook goed genoeg kunt rekenen om te kunnen door zien dat het Ontwikkelingsplan 2012-2016 een zeer hoog DROOMDENK gehalte heeft en geen enkel fundament heeft.

  Een voorbeeld.
  In februari 2012 wordt gepland dat de staatsinvestering in de gouddeals $ 150.000.000 bedraagt en dat de staatsondernemingen $ 50.000.000 in gaan brengen. Er is dan al jaren onderhandeld. 10 maanden later wordt er meer dan $ 400.000.000 ingebracht (excl. de rente die betaald moet worden over de periode tussen investeren en 1ste dividenduitkering). Men gaat nu een financiering proberen te organiseren van $500.000.000.
  VERTROUWT u mensen die zo makkelijk met uw geld omgaan.


  Maak melding

 58. Beste Henk Molenaar,
  jij hebt mij goed begrepen.
  Geen woorden , maar daden.

  Politiek retoriek is voor eigen gewin,daar de regerende partij de rest belemmert, blijven ze maar mekkeren als een geit, tot ze de kans krijgen en zij het zelfde doen.

  Ik ben geen NDP of Bouta mang, maar wie ook aan de macht komt moet het doen zoals hij het zelf kan en bedacht.


  Maak melding

 59. De grondlegger van de verloedering van het Surinaamse volk moet de VHP in haar eigen gelederen zoeken.
  Samen met de NPS hebben ze het land daar gebracht waar het nu staat.


  Maak melding

 60. En deze chaan wil de terroristen van de noordzee binnen halen om verkiezingen te winnen. Lees maar op waterkant hoe deze mensen denken. Hihihi, dus Santhoku wil met behulp van buitenlanders kosten wat kost winnen. Ik vraag me af wat deze mensen zullen doen als het weer niet lukt en weer in de oppositie moeten ,ha.


  Maak melding

 61. @ marwina
  U spreekt over het binnen halen van terroristen van de Noordzee. Wat is het voordeel voor iemand uit de buurt van de Noordzee om zich met Suriname bezichtig te houden. Alleen stank voor dank kun je krijgen en verlies omdat niemand positief meewerkt aan gezamenlijk resultaat.
  De waard vertrouwd diens gasten zoals deze zelf vertrouwd kan worden. Ofwel de terrorist zit tussen uw oren.
  Denkt u dat de Chinesen gratis alles weggeven. ik raad u aan eens wat meer te lezen over de Chinese praktijken in ontwikkelings- en ontwikkelende landen te lezen. Dan zult u wellicht inzien dat de vermeende terroristen van de Noordzee het best goed bedoelen en dat de vermeende vrienden Suriname leeg roven als waren het 17 de eeuwse piraten.


  Maak melding

 62. Jojo, het ontwikkelingsplan 2012-2016 geeft een globaal beeld over plannen die de regering zich ten doel stelt.Het programma is niet uitputtend opgesteld. Men geeft ook aan dat we rekening moeten houden met mondiale ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn bij de realisering van de plannen.Het financieel plaatje zal mijn inziens corresponderen met de kosten van de projecten/activiteiten die men beoogd uit te voeren.


  Maak melding

 63. RobG: “Het financieel plaatje zal mijn inziens corresponderen met de kosten van de projecten/activiteiten die men beoogd uit te voeren”

  Geen enkel financieel plaatje van Bouterse in de afgelopen 3 jaar correspondeert met de kosten.

  Er is GEEN ENKEL – megaproject uitgevoerd en de staat zit op zwart zaad.


  Maak melding

 64. @RobG
  Een Ontwikkelingsplan waar 1,5 jaar aan gewerkt is en zo omvangrijk is mag men niet afdoen als GLOBAAL. U neemt uw regering dus ook niet echt serieus.
  Het ontwikkelingsplan is, als het goed is, een marsroute, tijdschema en dienstregeling.

  Alleen is het, zoals jezelf duidelijk maakt, NIETS waard omdat het slechts globale onzin is die men er in opgeschreven heeft. Vink over 1,5 jaar nog eens af wat er waargemaakt is.

  Als men binnen na jaren van onderhandelen 10 maanden later op een van de belangrijkste onderdelen (grondstoffen/goud) de het beoogde budget met 150% overschrijd heeft men geen idee wat men doet. Overal ter wereld worden de bedenkers van dit soort onzin heen gezonden, ook in Calimerostan.


  Maak melding

 65. RobG, dit kabinet heeft nooit het financieel plaatje voor de projecten in het parlement besproken ? De oppositie heeft meerdere malen inzage geëist in de stukken. Als de regering zeker is van haar zaak hebben ze niets te verbergen. Assad de vriend van Bouterse zegt ook niet schuldig te zijn aan de gifgas aanval. Waarom niet direct toegang verschaffen aan de VN inspecteurs. Nu gebeurt dit pas na 6 dg, onder dreiging van de VS. Alle sporen zijn inmiddels gewist.

  Het is hier al eerder gezegd, de magaprojecten van Bouterse komen nooit van de grond. De lippendienst doet vrolijk haar werk.


  Maak melding

 66. Ezel!

  Een Ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen.
  Na de jaren tachtig en negentig zou je denken dat het volk die steen goed weet te liggen. Maar ja, als je je ogen dicht doet, ook al ben je geen Ezel, zal je je toch pijn doen aan diezelfde steen.

  Suriname is in drie jaar tijd 20 jaar teruggezet en dat kan wanneer de bevolking egoistisch is en denkt aan vandaag en feesten maar niet aan de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.