Overdreven haast bij claim op daling prijzen

14

PARAMARIBO, 24 aug – Topfunctionarissen op het ministerie van Handel & Industrie, HI, zijn er wel als de kippen bij. Volgens Dirk Heave, verantwoordelijk voor Ondernemerschap & Consumentenzaken op HI, is duidelijk waar het vandaan komt. Dat het nationaal statistiekbureau ABS een maand van dalende prijzen registreerde, zou te danken zijn aan de regering.

Die zou zich bijzonder ingezet hebben. Weliswaar geschiedde dat in samenwerking met het bedrijfsleven. Maar volgens delen van de handel, met name de detailhandel, heeft het niets te maken met inspanningen. “Malafide importeurs die goederen in de magazijnen hadden achtergehouden om een kunstmatige schaarste te scheppen, waarmee ze de regering onder druk hebben gezet”, verklaart een detailhandelaar tegenover de Ware Tijd.

De schaarste werd als argument gebruikt. De regering werd zo overtuigd dat de inspectie vooraf op importen zou leiden tot lege schappen. Wat meer bescheidenheid van regeringszijde is dus eigenlijk op zijn plaats. Claimen legt dan eerder een behoorlijke grote zwakte bloot. Wat meer bescheidenheid zou op zijn plaats zijn. De inspecties moeten meer inzicht verschaffen in de werkelijke waarde van goederen. Vermoed wordt dat er flink gesjoemeld wordt met medewerking van douaniers. De inspectes zijn abrupt stopgezet na klachten van importeurs.

14 REACTIES

 1. Pfffffffffff, zo kunnen we zien dat er externe krachten zijn die de surinaamse gemeenschap aan het manipuleren zijn.
  En wat de rede is of zijn mag joost weten.
  Zo te zien was de controle van de belasting aan de export zijde nie gewenst.
  Pfffffffffffffffffff


  Maak melding

 2. Wanneer je als regering niet veel hebt om trots op te zijn, dan grijp je elk niemendalletje, hoe klein ook, aan om erop te wijzen hoe slagvaardig je bent.

  B.v. een kleine daling van de roofovervallen van de ene op de andere maand (omdat de criminelen een half maandje naar het binnenland zijn om voor nageslacht te zorgen) wordt met behulp van statistieken en prachtige computer gegenereerde grafieken ‘bewezen’ dat de criminaliteit aan het dalen is, wanneer de maand daarop de criminelen terug zijn van hun seks vakantie en de roofovervallen tienvoudig toenemen dan wordt dat verzwegen.

  Wanneer maar 100 huizen van de beloofde 18000 oplevert, dan maak je er een hele show van, je aanhangers doen mee en benoemen een straat naar de grote roerganger.

  Wanneer de prijzen in de winkels dalen omdat de eigen stommiteit van de overheid teruggedraaid is, dan heet het dat de prijzen dalen vanwege het goede financieel economische beleid van deze regering.


  Maak melding

 3. @Henkes het is gewoon kolder en 100 maal kolder dat je uitkraamt de grootste inmporteurs zijn ze gelieerd aan VHP en ze hebben het Staat Suriname onder welke regering ook benadeelt maakt het hun nu uit wie aan de macht is waarom was Djilip Sardjoe boos op het Venetiaan .Nu klaagt Santhokie over de Chinezen maar alle Hindoestaanse winkels werden of worden door Chinezen gehuurd wie hou wie voor de gek deze bloedzuigers moeten gewoon verdelgt worden. VHP ,NDP, NPS ,PL, hebben Partijsponsoren en lobbiesten die hun eigenbelang centraal stelt boven het volksbelang Nickerie is een goed vb waar er flink werd gesjoemeld en gesmokkeld door chiaragally was en is een grote partij sponsoor van NPS allemaal een pot nat .


  Maak melding

 4. Ik heb geen enkele prijsdaling in de schappen van de chinees gezien
  Integendeel!
  Ik had gisteren een zakje pinda’s in handen, zag, dat de oude prijs 4,75, was doorgehaald, de 4 was een 6 geworden. In SU wordt er nog handmatig geprijsd met een zwarte onuitwisbare stift. Dus koop je iets voor iemand om cadeau te geven dan staat de prijs er altijd op en je kunt het niet wissen anders treedt er beschadiging op.
  Prijzen gedaald??? Een paarse illusie!


  Maak melding

 5. Surinaamse Douane personeel zijn de grootste corupte bende’s.
  Echter, dit wordt in de doofpot gestopt met medewerking van NDP.
  Zoals defentie en douane, zijn dit de belangrijkste wapen van DDB.
  Maar dit lijdt alleen tot verloedering en afbraak van de Surinaamse economische ontwikkeling van Suriname.

  Spelletjes worden gespeeld over de ruggen van de arme burgers.
  Sterkte en succes jongens.


  Maak melding

 6. Kan iemand mij vertellen in welke winkel de prijzen gedaald zijn?
  Waar kan ik de statistieken zien?
  Welke dronkaard, belazericus, leugenaar heeft ze bijgehouden?
  Wie is de Anansie verteller die dit soort verhaaltjes bedenkt??
  Als handelaren goederen achter houden om schaarste te creëren dan is er iets goed loos in dit land. Wat een zieke geesten.
  Waar kan ik dan de overgevulde loodsen en pakhuizen vinden waar goedere staan te ontbinden?
  Wat een slechte paarse stunt!
  Douane viert zijn eigen Carifesta!


  Maak melding

 7. Dit overziende is mijn conclusie dat Suriname en de Surinamers op slinkse manier zichzelf letterlijk uit de markt prijst. Ik wilde graag naar Suriname remigreren, maar als ik naar de prijzen van levensmiddelen, huizen en percelen kijk, word ik overvallen door grote twijfels. Daar komt nog bij dat de veiligheid van burgers en de gezondheidszorg veel te wensen overlaat.
  Suriname toch, van dat geweldig land dat ik in de jaren 70 heb achtergelaten is niets overgebleven. Misschien dat de wet vermogensbelasting de prijzen van gronden en huizen zal normaliseren. De belastingdienst leest ook de door u geplaatste advertenties voor de bepaling van de waarde van uw onroerend goed. Ik heb intussen meerdere heel goedkope landen ontdekt waar je huizen en percelen kan krijgen onder de 50.000 euro’s en waar kosten van de levensonderhoud stukken lager is dan Suriname. Alleen is het in deze landen erg koud in de winter. Ik ga verder googelen.


  Maak melding

 8. @ John

  Verhuis per direct naar Somalia, belasting paradijs, je mag jezelf bewapenen naar hartelust, lekker goedkoop en warm.
  Geef mij maar swietie sranang zoals Max Nijman het zingt!


  Maak melding

 9. genoeg gekletst over de vhp en de hindoestanen
  wat doen jullie?
  de hele dag rondhangen op de hoeken van de straten/barretjes of lopen te plunderen/beroven/verkrachten/moorden/
  ga zelf importeren of zijn jullie te lui voor


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.