Openingsfilm Nederlands Film Festival landelijk te zien

4

De openingsfilm van het Nederlands Film Festival, ‘Hoe duur was de suiker’ van Jean van de Velde, is op de openingsavond van het festival ook landelijk in de bioscopen te zien. De film is gebaseerd op de succesvolle roman van schrijfster Cynthia McLeod uit Suriname.

Het is voor het eerst dat de openingsfilm tegelijkertijd in première gaat met vertoningen in andere bioscopen in Nederland. ‘Hoe duur was de suiker’ is op woensdag 25 september van Groningen tot Maastricht én natuurlijk in Utrecht te zien.

Vanaf donderdag 26 september is de film ook in de bioscopen in Nederland te zien. Het 33e Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober in Utrecht.


4 REACTIES

  1. Wat? In Afrika opgenomen? Waar de huidige Zwarte Suriname blij moet zijn niet te zijn geboren volgens schrijver van dit boek.
    Film zal vast laten zien hoe fantastische de slaven het toen hadden..


    Maak melding

  2. op 013 begint de berg of een heuvel en dan weer verderop. De suikerriet plantages van Suriname lagen toch aan de jonge kustvlakte. ik heb daar nooit een heuvel gezien laat staan een berg. De heuvel op Albina behoort tot de oude kustvlakte dacht ik. Zal ik mijn troebele water van de Surinaamse kust nog kunnen terugzien in die film?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.