Straat voor korte tijd vernoemd naar Bouterse

88

PARAMARIBO, 23 aug – Een straat in de woonwijk Hanna’s Lust, in Wanica, is voor korte tij vernoemd naar president Desiré Bouterse. Voor korte tijd, want het initiatief van een bouwbedrijf is niet overal even goed aangekomen. De presidentiële bouwcommissie stak er een stokje voor.

Te veel is te veel, is kennelijk de redenering. Voor de naam, Zijne Excellentie president Desiré Delano Bouterse straat, waren maar liefst twee naamborden nodig. Het ging de commissie niet eens echt om het materiaal. “Ik ben geen voorstander van persoonsverheerlijking”, zegt commissievoorzitter Etienne Boerenveen tegenover de Ware Tijd. Het bord is dan ook binnen enkele dagen verwijderd. Op Facebook en andere sociale media was al een hele heisa ontstaan.

Lang niet iedereen bleek de naamgeving toe te juichen. De kritiek was dan ook niet van de lucht. Formeel wordt nu flink afstand genomen. “De borden zijn door een paar enthousiaste mensen geplaatst die geen toestemming hadden”, aldus Boerenveen. Het naambord was geplaatst bij een straat in het woningbouwproject van Hanna’s Lust. Volgens het bedrijf moet het kunnen dat als iemand een markante figuur is, een straat naar hem of haar wordt vernoemd.


88 REACTIES

 1. Seng Sang, dingen uitlokken? Dit is toch positief nieuws in bepaalde kringen? Jij verwacht zeker niet veel positieve reacties, waarom denk jij als hol bewonende duivelsadvocaat, dat er voornamelijk negatief gereageerd zal worden? Jij zou toch blij moeten zijn met de persoonsverheerlijking van baas?


  Maak melding

 2. Het bouwbedrijf wil haar grote dank waarschijnlijk tot uitdrukking brengen door een straat te vernoemen naar de gulle gever van wie ze een grote NJANG heeft gehad.
  Domme zet.


  Maak melding

 3. Straatnaam.

  In Suriname zijn veel mensen in de war. Straten die al honderd jarenlang een naam hadden, zijn vernoemd naar mensen die maar een paar jaar geleefd hebben. De Gravenstraat, Wanicastraat, Rust en vredestraat; allen zijn ze verandert van naam. Verwarring allom!
  Wil je die mensen eren met een straatnaam, kies dan voor een straat in een nieuwbouwwijk, wnat die zijn er genoeg.
  De aannemer die deze straatnaam verzonnen heeft is een grote vriend van de paarse politieke partij.


  Maak melding

 4. Die moordenaar wil de burgers gwoon zijn wil opleggen en hun bevelen zijn naam op hun lippen te brengen en dit is een test die hij doet!!
  Blijft het volk zwijgen dan hebben straks ook de amnesialijders van Boxel ook een straatnaam naar hun vernoemd!


  Maak melding

 5. Neen nu even niet doen;DiDiBrie is nog niet dood.Je gaat iemand eren pas als die dood is.En tot dusver zijn het alleen maar mensen die er niet meer zijn aan wie een straat is vernoemd en voor NUL/geen van deze mensen had men een amnestiewet nodig om verder door het leven te gaan.Ook is er geen eer te halen voor deze zaka-zaka en co,want het enige waar deze zaka-zakas van de ndp/me-ka combinatie voor gezorgd hebben is dat allle vrienden/familie onder een dak geregeld/geaccomodeerd worden of zijn.Jajaa ala matie e sit kong.De aanhang mag gaan vreten wanneer/als deze zaka-zaka van een DiDibrie en co uit dat toilet komt/is.Je bent blij met’t Hannaslust project PPPAS als je van de bank een lening kan krijgen/hebt anders niet Dus waarom zou je wie/wat willen eren als je gewoon een woning hebt gekocht?En als ik jullie was zou ik dat niet doen blij zijn met deze DiDiBrie em meteen een straat naar deze DiDiBrie te vernoemen-reden waarom ;als men je zou vragen wie/wat hij is en heeft gedaan….hmmmm wat zou dan ’t antwoord zijn of ga je netals Borger Breeveld in tranen uitbarsten en zeggen dat je bang bent het antwoord te geven? Haijajaaai wat een arme zielen,wat een arme mensen, wat een domme mensen.Wat een treurige mensen, wat een nara en rare dingen.Su oting joe o winnie wang sanie en oting Su joe san kong na fisie? Nanga ding zaka-zaka dies nooooit. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. En daar zijn de azijnpissers weer. Alles is negatief. Bouterse heeft niet om die naamverheerlijking gevraagd en zijn adviseur Boerenveen steekt er een stokje voor. En toch hier op dit forum achterlijke azijnpissers die hem erbij halen en negatief bejegenen. Hebben jullie geen werk of zo daar in Holland? Iets nuttigs doen met je leven zou al helpen om van dat Bouterse syndroom af te komen hoor. Echt waar.


  Maak melding

 7. Latour

  O,heus,nooit doet je baasje wat fout ,volgens jou en altijd is het de schuld van OPDRACHT VAN JE BAASJE OM DE MENING TE WETEN VAN DE BURGERS ALVORENS EEN DEFINITIEVE BORD MET ZIJN NAAM EROP,DAAR TE PLAATSEN. HET GAAT HIER OM EEN TEST!!KOEBIE!!!


  Maak melding

 8. Coppenamestraat, Wanicastraat, Gravenstraat, Cultuurtuin, Rust en Vredestraat, Weidestraat zijn straatnamen die zo snel weer in ere moeten worden hersteld. Het Surinaamse volk wil dat, als je de berichten in de media en websites hierover sinds dat dit plaats vindt, gelezen en gehoord hebt.

  Als straatnamencommissie en coalitiepolitici namen aan straten willen geven, laat zij dan nieuwe wijken met straten bouwen en deze voorzien van deze namen.

  De kracht berust bij het volk.

  De luitjes van de huidige straatnamencommissie en van de vorige regering, bepaalde luitjes van deze regering en bepaalde onfrisse van de vorige regering moeten in hun nekvel worden opgepakt en worden verbannen naar hutjes voorzien van pinaboombladeren dakbedekking in de betwistgebieden in het zuidoosten en zuidwesten van Suriname en daar cassave gaan verbouwen, oogsten en handmatig gaan raspen voor de export tot de dood erop volgt. Het grondgebied tegen vreemde indringers moeten ze verdedigen met allen hen voor handen zijnde middelen. De Surinaamse vlag moeten zij in top houden.
  .
  Voor hen geldt: never!, nooit!, nunca gratie!.

  if ai boz, wik a boz.


  Maak melding

 9. 23 aug. 2013

  Beste Glenn Pengel,

  Je stelling dat alleen (bekende) Surinamers die reeds overleden zijn eventueel in aanmerking kunnen komen voor een straatnaam is volgens Srika niet juist.

  Denk bijv. aan A.Nesty en L.Vriesde en Srika(weg).Dus, no kar’ dede dji deng!! En wees de volgende keer graag wat scherper in je posting.
  Srika


  Maak melding

 10. @Srika
  A.Nesty en L.Vriesde die hebben hun naam verdiend in de sportwereld.
  Waaraan heeft je baasje het verdiend om een straat naam naar hemzellf te noemen. Zo kunnen dan al de plus minus 500.000 burgers van Suriname een eigen straat naam hebben !!


  Maak melding

 11. “De borden zijn door een paar enthousiaste mensen geplaatst die geen toestemming hadden”, aldus Boerenveen. Het naambord was geplaatst bij een straat in het woningbouwproject van Hanna’s Lust. Volgens het bedrijf moet het kunnen dat als iemand een markante figuur is, een straat naar hem of haar wordt vernoemd.

  De denkwijze en handelingen van deze aanhangers zegt genoeg. Ma kuut bandeloosheid en wetteloosheid is onder de ndpaanhang schering en inslag. Overduidelijk is hun lijder de aafgod die ze verdienen.


  Maak melding

 12. Alleen al de zinsnede de president is een; “markantfiguur”, zins wanneer? wat een verwerpelijke “stellingname”, deze dagdromer komt zeer waarschijnlijk van de “maan”, hoe durft deze Pinokkio deze nergens op slaande onzin uit te kraaien? We weten met z’n allen naar “ratio” en dat is dit “egoïstisch narcistische” instelling op de helling moet. Terwijl we ons – deze regering – op een zinkendschip bevinden, en zij niet eens weten hoe er gehoosd moet worden. Deze regering laat duidelijk blijken, het niet zo nauw te nemen met de noden van het volk. Nog altijd bezig met het “veel beloven maar weinig geven” mentaliteit. Dat men van de politiekemacht waarover men nu beschikt ernstige misbruik maakt, tot daar aantoe, maar, het is significant dat men niet met staatszaken maar met onbeschaamd eigenbelang bezig is. Ook erg kinderlijk de aanzet, met die koeienletters zoveel ophef met uitgebreide tekst. En altijd gedacht hebben dat er commissies zijn die over dit soort gaan. Bij naamgeving gaat het altijd om de verdienste van de persoon in kwestie. Je hebt helden daden gepleegd die land en volk voordelen hebben gebracht voilà, nu we aan het afglijden zijn, komt een of ander “mongool” ons apekool voorschotelen, alsof we daarop zitten te wachten. Een presidentiële bouwcommissie het land heeft juist een onderwijscommissie nodig. Want daar moet het land het nodige nog aandoen, dat behoeft prioriteit en geen “poppenkast-activiteiten”, be serious and honnest, insted of keep fouling the fouls. Wat deze president niet wilt weten is dat; eigen lof stinkt niet. Want wat hij niet wilt inzien is dat hij Suriname als een “Schurkenstaat” op de Internationale kaart zet. Ook om het unieke feit dat Suriname let wel; het enige land ter wereld is met veroordeelde criminelen in het parlement; van “de president” tot de “parlementsleden”, dus in het “Hoge College van Staat”, neem de tijd en kijk goed om jou heen. Let op; zeg mij hoe je heet, dan zeg ik je wie bent, zeg me waar je woont, dan zeg ik je wie je bent en ga zo maar door …..! Het is erg droevig te moeten constateren dat Suriname aan het afglijden is naar een politiestaat, dit omdat de Trias Politicas buiten werking is gesteld – ingebroken een roofoverval gepleegd – in de grondwet 1816, wat inmengen van de politiek met de rechtsspraak verbied, en zie daar, daar zullen de conspirateurs zich verwonderd blijven gedragen, want; te yu mati e kori yu à no e lafu. En dit moet je goed in ogenschouw nemen, en no sribi, en me warsko yu wan laaste lesi!


  Maak melding

 13. Dit was ik haast vergeten, straks tegen de kerst dan krijgt Suriname een nieuwe munt met, schrik niet, met ja wel hoor, de “beeltenis” van deze heerschap. Want in Suriname is op het ogenblik van alles mogelijk, dan heb je biljetten met de “schrikbeeld” op het SME betaalmiddel de SRD’S, dan hoe dan, wat nu! God zei met “Surimaribo”, daarmee bedoel ik met hoe ver een gek soms kan gaan, mijn vader zou zeggen; wees dankbaar voor de dwazen, van hen steken we gunstig af! En dan vindt men dat de criminaliteit niet wil/kan dalen, natuurlijk niet laten we elkaar niet voor de gek houden, maar dit slaat nergens op. Bij wie moeten deze kinderen zich afspiegelen? zolang criminelen het voor het zeggen hebben is SME, vergeet het maar. Hiernaar moet kritisch worden gekeken, want daar schort het aan. Als je het objectief benaderd dan merk je al snel, dat er een kentering in deze nodig is. Natuurlijker wijs is dit praten tegen een bierkaai, dus, is like pouring water in à broken cup!


  Maak melding

 14. Het zijn dezelfde mensen die hier op Waterkant .net het hoogste woord voeren.De heisa op Faceboek stelt daarom ook weinig voor net als de minnetjes die ze uitdelen .De bende wordt aangevoerd door de looser GMAP=GRAP.Neem van me aan dat een meerderheid van de bevolking achter de straatnaam zou goedkeuren.


  Maak melding

 15. Ingenieur Ulrich Bab heeft zeker nooit het verhaal ‘De kleren van de keizer’ gelezen; al roept men nog zo hard hoe excellent, stralend en briljant Bouterse eruit ziet, al steekt Bab hem nog zoveel pauwenveren in zijn kont (paars pronkt altijd met andermans veren), wanneer puntje bij paaltje komt weten we allemaal dat Bouterse naakt is en de naakte waarheid in zijn geval er heel afzichtelijk uitziet.


  Maak melding

 16. Heeft die straat ook een voet of fietspad? Want project ontwikkelaars in Suriname hebben een domme neiging om alleen maar aan die auto’s te denken en het langzaam verkeer(voetgangers, fietsers), die mag de lucht in gelanceerd worden door die snelheidsduivels in de auto.


  Maak melding

 17. Na de crematie gaan wij de Dagu, Jorka, Bakru satan, en of de tjiermangday vieren!! Nationale feestdag in SUrimaribo!!! Yeah nog een vrije dag!!

  Laat de bouwbedrijf niet bekend worden!!


  Maak melding

 18. Waardige broeder Molenaar, meestal reageer ik niet op het aanspreken van mij. Dit omdat je het niveau wat je tegen komt, niet naar ratio redeneren, dat erg ontmoedigend en onlogisch aan toegaat. Brada, a no ala pirtifi na lafu, want; te yu mati barba e bron, bigin na di fu yu. Het gaat jou goed, gewoon doorzetten. En laat je niet van de wijs brengen! Hor in so, en stefi! Een fijn weekend!


  Maak melding

 19. ==Bouterse maakt inderdaad de cultuur en geschiedenis in het land kapot. Hij wilde ook het fortzelandia afbreken zodat niemand meer over de moorden kon praten. SHAME……..

  ==Een geschreven tekst::::::starnw

  =Ik erger mij al er geruime tijd aan dat veel straten van naam (moeten) veranderen. Dit komt omdat er enkele figuren in commissies zitten die – in opdracht van weer enkelen die geen benul hebben van cultuur en geschiedenis – overgaan tot het veranderen van de namen van straten, die zoveel geschiedenis en cultuur met zich meedragen.

  =Verder zien wij een wildgroei van straatnamen. Je krijgt als inwoner het gevoel (vooral in het district Wanica en Nickerie), dat je in een of ander Aziatisch land woont. Het veranderen van de namen van straten die decennialang bekend zijn bij de meesten van ons, brengt ook financiële gevolgen met zich mee voor het bedrijfsleven e.d. Brief- en correspondentiegegevens moeten worden veranderd, c.q. aangepast. Triest, jammer. Dit getuigt wederom weer dat wij in dit land geen benul hebben van onze geschiedenis en cultuur. Zichzelf benoemde ‘deskundigen’ adviseren lukraak de beleidsmakers die op hun beurt – zonder na te denken – hun adviezen overnemen.

  =Zoveel verwarring: vanwaar de haast om bekende straten van naam te veranderen? Kijk, straten in een nieuwe woonwijk of stadsdeel voorzien van namen van mensen die hun sporen hebben verdiend in Suriname: dat is goed.
  Maar bestaande namen veranderen is een schoolvoorbeeld van amateurisme. Straks worden wij geconfronteerd met de volgende aanpassingen, c.q. veranderingen:
  De Waterkant wordt: Salam Somohardjoweg; Cornelis Jongbawstraat wordt: Ronnie Brunswijkstraat; Domineestraat wordt dan: Ronald Venetiaanstraat; Tourtonnelaan wordt dan gerust: Otmar Rogersstraat; Gonggrijpstraat wordt: Santokhistraat; Keizerstraat-Boutersestraat; Van Idsingastraat -Robert Ameeralistraat en als klap op de vuurpijl: LATEN WIJ PARAMARIBO ALS HOOFDSTAD VERNOEMEN NAAR EEN OF ANDER FIGUUR IN DIT LAND (u vult het maar zelf in, beste lezer).

  =Voor mij geldt nog steeds : Gravenstraat, Rust en Vredestraat, Wanicastraat, Coppenamestraat , Weidestraat, Cultuurtuinlaan etc. Met alle respect voor de mensen naar wie deze straten vernoemd zijn: er zijn genoeg nieuwe wijken of stadsdelen waar de namen voor gebruikt konden worden.
  Over Cultuur en Surinaamse geschiedenis gesproken!


  Maak melding

 20. Er moet toch nog een paar straten een naam hebben.
  Wel daar gaan we dan we beginnen bij de Boutersestr, direct hierna volgt:
  =De Beulstr.
  =Memredingstr.
  =De 15 vermoordenstr.
  =zonder vorm van processtr.
  =Fort Zeelandiastr.
  =Decembermoordenstr.
  1ste zijstr wordt de Amnestiestr.
  2de zijstr rechts wordt de zichzelf ver/opgehangestr
  3de zijstr links de tuurstraat(apntie)
  De laatste straa wordt dan de Nooit terug gevonde Toludstr. Mijn part krijgt meteen de hele geschiedenis van de jaren 80 een straat naam en ja hoor hhhhiervoor is Boerenveen bang geweest,vandaar zijn optreden.Echt na soso lafoe nanga ding BEEST disie a DiDiBrie en Co club..
  3de zijstr rechts de Rubert Christofferstr.Oeng de na ai. Slapen doen we snachts’.Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 21. In Starnieuws vandaag een ingezonden stuk van dhr Colvin Overdiep.
  Ik ben het roerend met hem eens en vind het onbegrijpelijk dat de historische straatnamen worden veranderd. Doodzonde.

  Straatnamen verandering in Suriname

  22 Aug, 22:30

  Ik erger mij al er geruime tijd aan dat veel straten van naam (moeten) veranderen. Dit komt omdat er enkele figuren in commissies zitten die – in opdracht van weer enkelen die geen benul hebben van cultuur en geschiedenis – overgaan tot het veranderen van de namen van straten, die zoveel geschiedenis en cultuur met zich meedragen.

  Verder zien wij een wildgroei van straatnamen. Je krijgt als inwoner het gevoel (vooral in het district Wanica en Nickerie), dat je in een of ander Aziatisch land woont. Het veranderen van de namen van straten die decennialang bekend zijn bij de meesten van ons, brengt ook financiële gevolgen met zich mee voor het bedrijfsleven e.d. Brief- en correspondentiegegevens moeten worden veranderd, c.q. aangepast. Triest, jammer. Dit getuigt wederom weer dat wij in dit land geen benul hebben van onze geschiedenis en cultuur. Zichzelf benoemde ‘deskundigen’ adviseren lukraak de beleidsmakers die op hun beurt – zonder na te denken – hun adviezen overnemen.

  Zoveel verwarring: vanwaar de haast om bekende straten van naam te veranderen? Kijk, straten in een nieuwe woonwijk of stadsdeel voorzien van namen van mensen die hun sporen hebben verdiend in Suriname: dat is goed.
  Maar bestaande namen veranderen is een schoolvoorbeeld van amateurisme. Straks worden wij geconfronteerd met de volgende aanpassingen, c.q. veranderingen:
  De Waterkant wordt: Salam Somohardjoweg; Cornelis Jongbawstraat wordt: Ronnie Brunswijkstraat; Domineestraat wordt dan: Ronald Venetiaanstraat; Tourtonnelaan wordt dan gerust: Otmar Rogersstraat; Gonggrijpstraat wordt: Santokhistraat; Keizerstraat-Boutersestraat; Van Idsingastraat -Robert Ameeralistraat en als klap op de vuurpijl: LATEN WIJ PARAMARIBO ALS HOOFDSTAD VERNOEMEN NAAR EEN OF ANDER FIGUUR IN DIT LAND (u vult het maar zelf in, beste lezer).

  Voor mij geldt nog steeds : Gravenstraat, Rust en Vredestraat, Wanicastraat, Coppenamestraat , Weidestraat, Cultuurtuinlaan etc. Met alle respect voor de mensen naar wie deze straten vernoemd zijn: er zijn genoeg nieuwe wijken of stadsdelen waar de namen voor gebruikt konden worden.
  Over Cultuur en Surinaamse geschiedenis gesproken!

  Colvin Overdiep


  Maak melding

 22. AT YOUR SERVICE!

  Wat dacht u van: Bouterse WEGEN.

  Zo kunnen we voortaan alle commissies die straatnamen moeten verzinnen, allemaal overbodig maken. Deze mensen kunnen voortaan door een andere baan te zoeken, iets nuttigs doen.

  Men begint “dood”gewoon bij 1 en telt door tot 10.000, indien nodig, telt men verder.

  Men zou het beste kunnen beginnen met de Rust ’n Vredestraat, dat wordt Bouterse WEG 1.

  Dit wordt zeker erg leuk voor de mensen die Bouterse’s naam dag in, dag uit graag in de mond nemen dan wel opschrijven, in Suriname woonachtig zijn en ook voor de mensen die daar op vakantie gaan.

  Zo kan de honger naar Bouterse voor eens en voor altijd op effectieve wijze worden gestild. Dan heb je niet de behoefte meer om het steeds te moeten opschrijven, maar staat het telkens letterlijk voor je neus opgeschreven.

  AT YOUR SERVICE!


  Maak melding

 23. Dit is nog maar het begin. De politicering van alles, van geschiedenis tot economie is reeds in gang gezet. De volgende stap is om het Ningre Tongo de officiel taal van Suriname te maken. De vertalers hebben straks genoeg werk.


  Maak melding

 24. You know à friend of my told me, your president behave mostly like à “mocking-bird” , daarmee bedoelt hij te zeggen een spotlijster (wakago), komt bijna overal voor ook in SME, dus. wel is het mij opgevallen dat vele de spot drijven met dit probleem, Suriname is op een “kruispunt” belandt/gekomen, waar er eigenlijk geen weg meer terug is. Het wordt pompen of verzuipen, dat is wat er nu aan het komen is, geloof het of niet. De zogenaamde “goed” geoliede trein is vast komen te staan/zitten, hoe nu verder, jouw vrienden kijken nu de kat uit de boom. En dat moet in de gaten gehouden worden, dit is geen grap maar hoe je het ook bekijkt, de daadwerkelijke realiteit, maar de meeste willen of kijken niet zover. Mensen weest niet naïef want morgen heb je er spijt van, dat is wat ik kwijt wil. En kom me morgen niet zeggen dat je het niet had geweten! Ich habe es nicht gewust, tan ist es viel su spät.


  Maak melding

 25. @Ray vrijdag 23 augustus 2013 15.03 uur.
  Dank je wel.als je de reactie van oen S leest dan merk je dat hij door heeft wat ik heb geposted/bedoeld.Sje(niet tante Es) heeft ’t over bekende dode mensen ai Ray ik lach tot nu toe. Hulde ja aan L.Vriesde en A.Nesty,maar aan de rest of tegen de rest bv DiDiBrie zeg ik ge-vange-nis(niet sporthal flora)na foe joe.Ik popel ik kan niet wachten foe zie a dey disie.Ssssssang mi o breeeetie als DiDiBrie a BEEST sidong in Boma.Odiiii.Een heerlijk en breedlachende NEGER en felle tegenstander van die zaka-zaka DiDiiiiBrie
  Glenny.


  Maak melding

 26. Zal me niet verbazen als hij als held heen zal gaan. Terwijl hij een van de grootste lafaards in de Surinaamse geschiedenis is geweest, om onschuldige, ongewapende mensen, op de vlucht of wat dan ook, dood te (laten) schieten.


  Maak melding

 27. Je moet nooit zeggen wat een andere horen wilt, het is erg belangrijk wat zeg of heb je gezegd. En niet zeggen om te zeggen, en daar gaat het bij mij om. Dit omdat ik het geposte van de moderator bespreek, en niet wat één van het geposte vindt, dat is; “mijn pakkie an niet”, zo simpel is dat. En omdat ieder vogel zingt zoals die gebekt is, derhalve gaat het mij niet aan wat een ander schrijft of vindt. Daarom doe ik mijn zeggen, vanuit een objectieve en kritische benadering. Op wat je doet, daarop wordt je beoordeeld om wie je bent, daar besteed ik geen tijd aan, o belang, suma na den. Want vaak is naar deze lui luisteren, het zelfde is als een koe in de kont kijken. En juist, daar kom ik niet voor op deze site, echt niet en dat moet een ieder accepteren het leuk vinden of niet, daar is waar ik bezig mee bent. Wat je er ook van vinden zal, ik zal er nooit en te nimmer wat over zeggen, gewoon omdat het niet zo hoort. De menig van wie dan ook is heilig, mag en wordt nooit over getwist, hoe krom ook. Dit noemt men “etiketten-kennis” van hoe hoor je je te gedragen op een panel, waar vele zeer weinig vanaf weten, je zou haast kunnen zeggen, dat deze in dit geval, van voren niet eens weten, dat zij van achteren ook leven. Hoe verklaar je dat?


  Maak melding

 28. door Henk Molenaar
  Is vast een doodlopende straat……………..

  =================
  Zoek naar een eind touw jo om je van jou bekverlegenheid af te hellepe!


  Maak melding

 29. Even een vraag die mij zo binnenvalt: Bouterse noemt zichzelf Ingie-boi. Sinds wanneer heeft hij deze emotie? Want hij heeft geen van z’n kinderen een Indiaanse naam gegeven, wat erop zou duiden dat hij iets voor Indianen voelde. Of heeft hij gewoon een Indianenverhaal opgehangen? Ook zijn vrouwen zijn niet Indiaans. Hoe oprecht is deze man?

  @Paraman, noem mij 5 goede kwaliteiten van Bouterse. Ok, doe maar drie.


  Maak melding

 30. glenn pengel , als je echt zo heet ben je schaamteloos .
  waar is dat ding van jopie pengel gebleven .
  wees gerust alles komt terecht ?? .
  hij heeft niet eens een behoorlijk huis na gelaten voor zijn nazaten .
  para en suriname hebben
  niks te danken aan de famillie pengel , echt waardeloos .
  als ik in jou plaats was zou ik me niet op dit forum vertonen , schaaam je toch
  .en kijk maar naar de ontwikkelingen van vandaag , dat kan je niet zeggen van alle voorgaande handlangers van de colonisator , en jij hoort de klok luiden maar weet niet waar de klepel hangd .


  Maak melding

 31. Bouterse verdient dat er een straat naar hem vernoemd word. Hij is immers de leider van de revolutie geweest en is nu democratisch gekozen als president. Het loskoppelen van Suriname van de Neo kolonisator… verdient niet alleen een straatnaam vernoeming van mij part mag er ook een portret geplaatst worden van hem op onze valuta.

  Tide tamara we stre go moro fara!


  Maak melding

 32. We LUL. Het wemelt hier in p’tata van de Willem_Alex Maxima en Amalia straten, pleinen en gebouwen. Wat de fuck hebben zij voor Nederland gedaan meer dan Bouta vgoor Su?


  Maak melding

 33. @Glenn Pengel

  Gelijk heb je,De Alcatraz van Suriname ,namenlijk Santo-boma jail,wacht al 33 jaren lang op zijn nieuwe bewoner bouta!Wuj gaan met zijn allen zeggen….GA EN KEER NOOOOOOOOOOIT MEER TERUG BOUTA DE CRIMINEEL!


  Maak melding

 34. Zaterdag 24 augustus 2013 om 01:44 uur, door Paraman

  De Coppenamestraat, Gravenstraat, Rust en Vredestraat en Wanicastraat dienen in ere te worden hersteld!!!

  @Paraman,
  Deze straten hebben hun historische waarde!!!Afblijven van deze namen!!!


  Maak melding

 35. “History will be calling to me for I intend to write it”, zei Winston Churchil eens.

  Feit is dat voor Bouterse hetzelfde geldt want alle Nederlands-Surinaamse azijnpissers hier op dit forum ten spijt zal het altijd over Bouterse gaan als we het hebben over de Surinaamse geschiedenis. Zoveel mensen hier in Suriname die hem steunen en dan mag hij nu geen eigen straat hebben, dat komt later wel.

  Ik weet zeker dat naar al die Nederlands-Surinaamse azijnpissers hier nooit een straat vernoemd zal worden. Nog niet eens een voetpad.


  Maak melding

 36. Hi Kabel Ray ik had je net/eerder nog gevraagd je woorden niet vies te maken aan sommigen hier op dit net,maar met een breeeeeede lach vraag ik je pardon en reageer ik op
  @Seng Sang; de naam Pengel is waardeloos,maar niet vruchtenloos. vele Pengel zaad/vrucht is goed uitgekomen(althans de mijne)
  Verder lees ik wat jij schrijft…..dan heeft de GROTE JOPIE PENGEL toch iets goeds na gelaten aan jou,want je vindt dat ik geduld moet hebben,want alles komt terecht(spreuk van Pengel),maar realiseer je je dat dit niet met DiDiBrie aan het stuur kan en zal,omdat DiDiBrie ondanks veel steun van velen in Su en hier in Ned gewoon een domme gans(lafbek bouterse)is.Dus hoe zeer je wilt dat ik gerust moet zijn dat zal niet lukken zolang deze zaka-zaka DiDiBrie nog aan het stuur zit in Su en vrij rond loopt.
  Jopie Pengel heeft zijn nazaten niets achter gelaten hoe kom je hierbij?Wat hij zijn nazaten heeft na/achtergelaten is nml het volgende:leren dat alleen de zon voor niks opkomt ,leren dat je moet hardwerken om iets te bereiken/hebben ,wacht mooit op een president zoals jullie hebben gedaan bij PRESIDENT VENERIAAN ,normen en waarden.Of ja je hebt gelijk,maar Jopie Pengel werd geen primier van Su om dat land Su kaal/leeg te vreten,maar om voor dat land en volk iets te doen/betekenen.En zeker meer als DiDiBrie nu,want je kunt mij niets opnoemen wat die zaka-zaka DiDiBrie gedaan (goed)heeft voor Su,vooral nu niet.Wat mijn naam betrft: ik heb geen enkele reden om onder een nick-name hier te schrijven.Mie na Glenn Pengel van Latour project buurman van Eddy Buitenman Ebu akademia, Eddy muis die ook hier op ’t net zat te…..En tot slot als ik jou was zou ik dat woord hang(d)niet met een d maar met een t schrijven.Hopelijk mag en hoef ik me na deze niet meer te schamen(wat ik ook noooooit heb gedaan) voor me naam en daden van mijn naamgenoot Johan Adolf Pengel.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 37. Pima,

  Je hoeft geen helderziende te zijn om te erkennen dat Bouterse onuitwisbaar in de Surinaamse geschiedenis is opgenomen. Iedereen zal dat moeten erkennen. Voor en tegenstanders. Dus een glazen bol heb ik niet nodig. Wel mijn verstand en een beetje inzicht, iets dat jij, net als al die andere azijnpissers hier op dit forum, gewoon missen.


  Maak melding

 38. @Latourtje toch,

  Ik had het over deze uitspraak van jou: Ik weet zeker dat naar al die Nederlands-Surinaamse azijnpissers hier nooit een straat vernoemd zal worden. Nog niet eens een voetpad.

  Ik moet constateren dat ondanks jullie zeer grote ego en zelfoverschatting – je zegt: Dus een glazen bol heb ik niet nodig. Wel mijn verstand en een beetje inzicht – jullie de problemen in Suriname nauwelijks de baas kunnen.
  Het lijkt me dat jullie nog meer verstand en nog meer inzicht nodig hebben. Werk eraan, anders helpen jullie het prachtige Suriname naar de haaien.


  Maak melding

 39. Ik heb een voorstel! Waarom de toekomstige residentie van Bouterse niet naar hem vernoemen. Het is aangenamer in de oren in plaats van het niets zeggende “Penitentiare inrichting Santa Boma”.


  Maak melding

 40. dat is waar hoe genieten de moordenaars zoveel vrijheid in Suriname ,mensen menen niet met dit mooi land .Keer op keer worden mensen vermoord en niemand zegt wat .De mensen recten organisatie die zitten te lullen wanneer de doodstraf moet komen ,zij zijn de eerste die springen ,maar nu worden onschuldige burgers vermoord en neimand zegt wat,waar is de president en de assemblee leden.Zijn ze ziende blind geworden.De doodstraf m,oet geactiveerd worden in Suriname en dan hebben we rust in dit land weer.


  Maak melding

 41. IEDEREEN DIUE ZEGT DAT DE HUIDIGE REGERING NOG EEN KEER MOET KOMEN ,MOET EEN TOILET BRILL DRAGEN EN ALS JE TOCH NIET KAN ZIEN MOET JE JE ZELF GAAN OPHANGEN BIJ DIE MAMA BON OF OP HET ONAFHANKELIJKHEIDSPLEIN, ALLEEN ROOFMOORD,VERDERF EN NOG MAALS HETZZELFDE .
  WAAR ZIJN DE BELOFTE ,GEEN DIEVENIJZER,BENZIENE MET EEN(1)SDR GOEDKOPER EN IK GA EEN LIUJST MAKEN MET EEN HELEBOEL BELOFTE


  Maak melding

 42. er is geen land in de wereld,waar blakamangs aan de macht zijn en het gaat goed met dat land..

  soso problemen armoede,moord, dood slag,verkrachtingen,roof enz enz..


  Maak melding

 43. Alleen als we de geschiedenis geweldig willen verdraaien zullen we de naam van de markante D.D.Bouterse schrappen uit de geschiedenisboeken, je kunt de geschiedenis van Duitsland toch ook niet leren kennen zonder de naam Hitler te noemen, bij de geschiedenis van Uganda kun je de naam Idi Amin ook niet verdoezelen, net zoals je de naam Kadhaffi niet kunt wegmoffelen als je het hebt over de geschiedenis van Libië. Ik vraag me wel af hoeveel straten, bibliotheken en universiteiten naar deze drie markante historische figuren vernoemd zijn in hun geboorteland?


  Maak melding

 44. Het wordt nu ook tijd voor het Ramon Abrahamspark, de Paul Bhagwandasstraat, de Henk Herrenberglaan en de Etienne Boerenveendreef. Paramaribo zal er door opknappen!


  Maak melding

 45. Inderdaad we kunnen zijn naam niet uit onze geschiedenis verdoezelen of wegmoffelen, hij zal altijd in de zwarte bladzijden van onze geschiedenis te vinden zijn.


  Maak melding

 46. Henk Molenaar, jou commentaar is zo voorspelbaar en zo onzinnig ook nog. Heb je als de dag aanvangt niet iets beters te doen? En schaamt jou omgeving zich niet voor jou nutteloze uren die je dagelijks opoffert om je medemens of hij nou Bouterse, Pietje Puk heet of noem maar op, belachelijk te maken. Je maakt jezelf alleen maar belachelijk. Die zogenaamde vrienden die jou dagelijks o zo toejuichen, hebben hetzelfde probleem, met het enige verschil dat jij met name de kroon spant. Niemand zou jij wat dan ook kunnen leren. De reden is dat je niet op een artikel reageert. Je denk elk artikel te kunnen misbruiken. Het heeft niet met wie dan ook van doen. Jij hebt gewoon een onbeheersbare dwang-neurose. Als je je in een hoek gedrukt voelt, zijn al je zogenaamde tegenstanders “paupers”. Het woordje lijkt trouwens op een woordje die bij jou van toepassing is, namelijk: “pampers “. Jij draagt ze zeker nog. Vandaar jou “grote liefde” voor het woord.

  By the way: straten en dergelijke zijn altijd naar politici vernoemd, gezien deze zelfde politici de dienst in een land uitmaken. Omstreden of niet. Hetgeen voor jou omstreden is, hoeft voor een ander niet omstreden te zijn. Dat Bouterse ooit een straat vernoemd krijgt naar zijn naam, staat als een paal boven water.

  Henk Molenaar, ik denk niet dat je het lievelings woordje van je vergeten bent:”pauper”.

  Ex Premier van Agt van Nederland – neerlandicus – een meester in de Nederlandse taal, zou een simpele en goeie voor je hebben, namelijk: malle henkie, gezien jou “verdienste”, noem het ruwweg geklooi, hier op de site.

  Vergeet je woordje nogmaals niet. Soms zijn het er twee. Ze beginnen beide met een “p”. Dat ding waar jou hersenen vol van zijn, begint ook met een “p”. Geen toeval dus.


  Maak melding

 47. Maar een straatnaam vernoemen naar een moordenaar gaat wel erg ver, mensen met oogkleppen voor komen nou eenmaal op dit soort rotzooi, dan kun je nog vele criminele straatnamen vernoemen, want die lopen er genoeg rond in dit land.


  Maak melding

 48. Heel even ter correctie de heer mr. Andries van Agt, is geen neerlandicus, hij was jurist, meester in de rechten, en dat is heel wat anders dan u bedoeld. Een van de katholieke rebellen, liet hij laatst ook nog blijken! Dries van Agt was derhalve, ook minister van justitie. Het komt niet van mij, zo is dat, en niet anders, je kan dit ook laten uitzoeken, bij de Nederlandse Ambassade, zo die nog optimaal functioneerd. Ook een verkeerde bejegening naar jouw gastheer, de Nederlandse ambassadeur, niet om over naar huis te schrijven, de feiten waarover jij/men vindt, zijn toch onweerlegbaar, daar valt helemaal niets op af te dingen. Het is niet “ik”, maar het was wel niet jouw broer of buurman, jij in hoogst eigenpersoon, de grond wordt heet. We dachten even aan die Noordzee gasten, maar die hebben ons de deur gewezen, maar hoe dan nu, o jaaaaa, ze vergeten niet zo snel als wij, maar we zijn toch “autonoom/soeverein”, (in een andere taal zeggen ze “pueblo soberano”, een letterlijke overeenkomst) dus, kom me niks wijsmaken, made in Holland, Noordzee, die tijden hebben we gehad, over de schouder mee kijken, – controle is geen daad van vijandschap, vertrouwen is goed, maar controle is beter, werd totaal afgewezen, je moest alleen maar geven, maar inbreng mocht je niet hebben. De grootste fout die je begaan kan


  Maak melding

 49. Pima,

  Wij werken er tenminste nog aan. Dat kan jij en je mede azijnpissers nou niet bepaald zeggen. Of noem je dat negatief gebral hier op dit forum werk. Jij leeft van je uitkering in je georganiseerde speudo mensenrechtenstaat en alles wat uit je bek komt is negatief. Kijk je postings en dat van je azijnpismaatjes maar na. Werkelijk geen goed woord voor Suriname en de mensen die er wonen. Ik woon er midden in en maak alles dagelijks mee. En geloof me, zo slecht is het hier niet. Maar jullie willen doen voorkomen alsof alles negatief is, geobsedeerd door de vermeende handelingen van Bouterse. Nou, ga naar de psychiater zou ik zeggen. Wellicht kan hij je van dat syndroom afhelpen zodat je de dingen weer helder kan zien. Zoveel bedrijvigheid als er nu in Suriname is hebben we echt in geen decennia gehad. Het gaat niet geweldig goed in Suriname, maar nog altijd veel beter dan vroeger. De economie draait ondanks allerlei zaken die horen bij een ontwikkelingsland. We kunnen alle steun gebruiken, ook en vooral van mensen die met het land begaan zijn. En wat zien we. Surinamers en vooral Hindostanen en blanken uit Den Haag en omstreken die alles maar uitkafferen en schelden en tieren op Bouterse. Nou… Suriname is meer dan alleen maar Bouterse. Zonder hem draait het ook wel, maar met hem gaat het beter. Daar zal je niets aan kunnen doen. Dus ga een baan zoeken en ga werken. Want we hebben geen boodschap aan jullie gezeik. Looser!


  Maak melding

 50. Marcel,

  Noem me een land waar je soortgenoten (Hindoe’s neem ik aan) aan de macht zijn en het gaat goed met dat land. Noem me één van die rioollanden zonder moord, doodslag, verkrachting, vrouwenmishandeling, armoede economie,etc. Jullie soort is een soort met zulke grote bunkers voor je ogen dat je verdwaasd rondloopt op zoek naar de genegenheid van de blanke en schoppend naar alles wat van het zwarte ras afkomstig is. Wat doe je bij die zwarten in de buurt vraag ik me af? Wat wil je met ze? Waarom pak je je biezen niet en vertrek naar waar er geen zwarten zijn, naar je eigen soort die onlangs nog een journaliste van 22 en haar collega
  door een groepsverkrachting bijna de dood hebben ingejaagd, iets wat blijkbaar normaal is gezien het aantal verkrachtingen in dat land waar je blijkbaar zo weg van bent. Ga er heen man. Neem je dochters mee. Nooit meer naar Suriname of enig ander land waar zwarten zijn. Jij blij. Ik blij. Opgerot staat netjes.


  Maak melding

 51. Heel even ter correctie de heer mr. Andries van Agt, is geen neerlandicus, hij was jurist, meester in de rechten, en dat is heel wat anders dan u bedoeld. Een van de katholieke rebellen, liet hij laatst ook nog blijken! Dries van Agt was derhalve, ook minister van justitie. Het komt niet van mij, zo is dat, en niet anders, je kan dit ook laten uitzoeken, bij de Nederlandse Ambassade, zo die nog optimaal functioneerd. Ook een verkeerde bejegening naar jouw gastheer, de Nederlandse ambassadeur, niet om over naar huis te schrijven, de feiten waarover jij/men vindt, zijn toch onweerlegbaar, daar valt helemaal niets op af te dingen. Het is niet “ik”, maar het was wel niet jouw broer of buurman, jij in hoogst eigenpersoon, de grond wordt heet. We dachten even aan die Noordzee gasten, maar die hebben ons de deur gewezen, maar hoe dan nu, o jaaaaa, ze vergeten niet zo snel als wij, maar we zijn toch “autonoom/soeverein”, (in een andere taal zeggen ze “pueblo soberano”, een letterlijke overeenkomst) dus, kom me niks wijsmaken, made in Holland, Noordzee, die tijden hebben we gehad, over de schouder mee kijken, – controle is geen daad van vijandschap, vertrouwen is goed, maar controle is beter, werd totaal afgewezen, je moest alleen maar geven, maar inbreng mocht je niet hebben. De grootste fout die je begaan kan hebben. En móet je met de billen bloot, eigenschuld dikke bult, wie zijn kont brandt, moet zelf op de blaren zitten! No way out, het uur van de waar hij is aanstaande, gaat men overstag of pompen óf verzuipen. Het hoeft/mag niet zover komen, de meest voor de hand liggende optie is; “president”, je kant schip niet in/op koers houden. We bevinden ons op een stuurloos schip, en juist dit is het meest kwetsbare wat een schip, nooit en te nimmer zou willen hebben, inzichtelijk gezien in dit geval, als zeeman, een van de lange deining, een echte zout water zeerob. En laat overname plaatsvinden van de dreigende rampspoed, wat ons te wachten staat, als deze koers aangehouden wordt. Even, is er niemand die dit rampgebeuren kan voorkomen, het kan haast niet te geloven zijn dat die er niet zijn. Zet even het “wiens brood men eet, dienstaal men spreekt”, het is maar een tijdelijke brood winning. En vooral wanneer er spraken is de geschiedenis officieel te willen gaan veranderen verdraaien, zegt dat al heel van de toekomstige plannen die in voorvereiding zijn. Wat er nu aan het gebeuren is, dat mocht het zijn dat huidige regeerders merken, dat zij het onderspit zullen delven. Dan komt er hoe dan ook geen wisseling van de wacht. Hoe kom je erbij, geen spake van, “mark my words” or read my lips, waarom is de Trias Politica’s buiten werking gesteld, op de helling gezet, het dient niets naders voor, meet me in Church, beleave it or not!


  Maak melding

 52. Te tru doro lee e lowe, presi fu in no de no wan see. Nu komt de aap echt uit de mouw, san yu no wan nyan tide yu sa musu nyan tamara! Wanti te yu nak’ kapalasi yu go yere boriman tongo! Ook kan er gezegd worden; “makker legt uw wapen neer, gij zijd geen strijder meer”! Waar er gehakt wordt vallen er spaanders, of waar er gewerkt wordt worden er fouten gemaakt. Kan je ook stellen, ware het niet dat het op zal duiden als net de vraag die met een wedervraag beantwoordt wordt. Dat betekent ook dat je luisteren moet, over hoe wat of waar, en dat is een manco bij dit samenraapsel. Dat deze mensen het niet eens willen of kunnen snappen, dat ze van voren niet eens weten dat ze achteren ook leven, zo erg is het met hen gesteld, dus kan je nagaan. Hoe zal je een land kunnen managen, leiden ( niet/geen lijdenwat zich nu aan het voltrekken is), wat geen kattenpis is. Hoe vaak is het ooit niet gebleken dat je niet eens jouw eigenhuishouding kon managen, laatstaan een natie. Ga op matapika krapeëieren rapen en let dan wel op het broedseizoen.


  Maak melding

 53. Jack Russel: Even cynisch: Als Suriname beslist dat straten kunnen worden vernoemd naar corrupte, criminele politici, dan kan men nog jaren vooruit. Dan wordt het dringen geblazen…..

  Wordt het criteria: integer,(internationaal) gerespecteerd, charismatisch, intellectueel en geschoold….dan heeft Suriname een probleem. Dan krijgt geen enkele straat meer een naam van een politicus…..


  Maak melding

 54. We hebben hier de Kennedy highway, de Sir Winston Churchell weg en de Indira Ghandi weg, deze wegen zijn vernoemd naar deze grote wereld leiders. Zijn we als land zover dat er een Fuhrer Adolf Hitler bahn en een Idi Amin Dada highway komt?


  Maak melding

 55. Men zegt ook wel eens; “skap’ ede nanga krabita ede à no à wan”, het Carifesta “geslaagd” is zonder de cijfers op een rij te hebben, moet je je ernstig afvragen, wie denkt wie voor de gek te houden?, omdat er heel wat zaken Carifesta(zaken) tegen het licht gehouden worden. Vooral die onbetaalde (bills), en de stapel blijft groeien, van een zeer goed verlopen feest. Alleen het Surinaamse volk zit nu met de gebakken peren. Dit noem je ook wel eens; “nyan na fesi anga ka na baka”. Of fisti prodo, yu e go na dansi nanga krin tapsé krosi ma, nanga dot’ ondro krosi. Je hebt sommigen die denken, het volk op te schepen met een onoverkomelijke liquiditeitsprobleem, waar de honden geen brood van lusten. En nu afwachten wat het feest Suriname op gebracht, want dat is veelal de opzet van deze grote festijnen. Hoe hebt je van jouw georganiseerd, natuurlijk met het oogmerk geld te verdienen, want daar gaat het eerste instantie om, bij elk land gaat het hierom. Waarschijnlijk ging het in Suriname om “Nyan Prisiri Dringi” je kan dan zeggen wat je wilt, toepasselijker kom je niet tegen. Het moet als een zeer onsmakelijke affronterend gebaar naar een groot gedeelte van het volk zijn aangekomen, werd zelf als dreigend ervaren. Een zeer verontrustende en onrechtmatig voor onrust zorgende schijn handelingen. Er is duidelijk sprake van pluimstrijkers met hun gehuichel, deze verraders die alleen geldverspillen kunnen.


  Maak melding

 56. Zondag 25 augustus 2013 om 23:44 uur, door Mo
  Ook zonder straatnaam blijft Bouterse de grootste Surinamer aller tijden.
  ——
  …..En ook de grootste seriemoordenaar aller tijden.


  Maak melding

 57. hij is al meer dan 30 jaar in het negatieve nieuws,dus de rest van de tijd om door te ademen zal het niet anders worden..

  gelukkig neemt hij niks mee in zijn graaf..

  ik zou zijn familie adviseren,hem niet te begraven,maar gelijk te verbranden dan zijn we tenministe af van hem..


  Maak melding

 58. De regering legt een hoop ka uit, laat die straten hun naam behouden zoals iedereen ze kent.

  Als er nieuwe straten bij komen zullen ze nieuwe namen krijgen.

  Maar ik vind niet dat de mensen die nu in de regering het verdienen dat straten naar hun vernoemd worden, Suriname lijkt wel het wilde westen, elke dag zoveel berovingen en overvallen!

  Sinds die wapenwet is afgeschaft is het 1 grote puinhoop, die rovers weten dat er geen tegenstand is dus ze gaan hun gang maar en dat alles dankzij deze regering!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.